ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

اسلام چون سلاح سیاسی

(بخش دهم)

لازم به یاد آوری است ، درست آن زمانی که ملت مصر به رهبری سعد زغلول ، برای استقلال مصر ، و استقرار یک نظام سیاسی مدرن و لائیک ، علیه استعمار انگلیس مبارزه می کرد، درست در همان سال ، یعنی 1924،سازمان اخوان المسلمین، با اندیشه های ارتجاعی ، یک دفٌعه ، وارد صحنه سیاست جامعه مصری شد ،که تا امروزیعنی در طول 86 سال ، این سازمان تروریستی ،زیر پوشش اسلامی ،روند اصلاحات سیاسی ،و استقرار دموکراسی و نظا م لائیک در مصر را، مانع شده است.



امین حصوری

مذاکره با قدرت، هم استراتژی و هم تاکتیک!

برای مردم به جان آمده ی کشور ما، جنبش حاضر به عنوان یک فرصت تاریخی تنها پشتوانه ی قابل اتکا برای حفظ امید به هر گونه تغییری است. بر این اساس هر رویکرد سیاسی قیم مابانه ای که مردم را در حاشیه بخواهد و یا در لوای عقلانیت سیاسی خواهان خاموشی تدریجی جنبش اعتراضی باشد، به آرمان های تاریخی این مردم خیانت کرده است (سیاست پیشگان این سرزمینِ دردمند، با خیانت بیگانه نیستند). خوشبختانه این جنبش پس از فتح عرصه ی «خیابان»، تاکنون این مهمترین سرمایه اش را به خوبی حفظ کرده است؛ امید آنکه 22 بهمن ماه علاوه بر اعلام



داریوش زنگنه

پلاتفرمی در قالب بیانیه

تحلیلی بر بیانیه آقای عبدالله مهتدی در باب کردها و جنبش سبز

باید گفت که این بیانیه در واقع پلاتفرم راهبردی است که حاصل خواست های سپهر عمومی جوامع ایرانی است که تصویری واضح و شفاف از آینده سیاست و حکومت در ایران را به روشنی ترسیم نموده است به همین سبب است که آقای عبدالله مهتدی همچون رهبران پیشین کوردستان (کوردستان به مفهوم تاریخی اش ) یعنی پیشوا قاضی محمد و قاسملو/فواد نشان داده اند که با درایت خویش دریچه ای نو بر روی ملت خود در ایران گشوده اند که به مراتب از هر زمان دیگر امید به پیروزی را دست یافتنی نموده اند



شاپور رشنو

دموکراسی با رویکرد ساده

دموکراسی را میتوان در چند اصل خلاصه کرد که مهم ترین آن ها عبارتند از : نشئت گرفتن قدرت و قانون از ارادۀ مردم ، آزادی بیان افکار عمومی و اتکاء حکومت به آن ، وجود شیوه های مشخص برای بروز افکار عمومی از جمله احزاب سیاسی ، اصل حکومت اکثریت عددی در مسائل مورد اختلاف افکار عمومی مشروط به وجود تساهل مداری سیاسی ، محدود بودن اعمال قدرت حکومت به رعایت حقوق و آزادی های فردی و گروهی ، تکثر و تعدد گروه ها و منافع و ارزش های اجتماعی ، امکان بحث عمومی و تبادل آزاد افکار دربارۀ مسائل سیاسی و قدرتمندی جامعۀ مدنی ، اصل نسبیت اخلاق و ارزش ها ، تساهل در برابر عقاید مختلف و مخالف ، برابری سیاسی گروه های اجتماعی از لحاظ دسترسی به قدرت ، امکان تبدیل اقلیت های فکری به اکثریت از طریق تبلیغ نظرهای گروهی.



رضا علیجانی

ملکی می‌داند؛ زندانی بازنشستگی ندارد

آخرین بازداشت ملکی دارد به شش ماهگی‌اش می‌رسد. او، به همراه دکتر ابراهیم یزدی، اینک مسن‌ترین زندانیان سیاسی ایران‌اند. نسل ما معمولا از بزرگان نسل ملکی، چهره‌هایی به یادمانده از دوران جوان‌ترشان را در خاطره و حافظه ثابت خود دارد. و وقتی عدد سن آنها در برابر چشمانش قرار می‌گیرد، اندکی حیرت و «نکند اشتباه باشد» به ذهنش می‌رسد. مثلا وقتی سن نزدیک به هشتاد ابراهیم یزدی را می‌بیند؛ هنگامی که دوستانش برای نجات تن رنجورش اطلاعیه می‌دهند و از موضعی انسانی، و نه سیاسی، خواهان آزادی او می‌شوند. اما در مورد ملکی، بدن خمیده، موهای سراسر سفید و تن رنجور، عدد سن‌اش را برایمان عادی و باورپذیر کرده است.



فرید راستگو

به اعتراض برخیزیم تا مرگ رژیم را سرعت بخشیم

کسی که برای آزادی و بهروزی مبارزه می کند و شرافتمندانه در پی دستیابی به حقوق حقه خود است روح و جسم اش ترس بردار نیست. آنچه که ندا ها، سهراب ها ، کیانوش ها ، فتاحیان ها ، محمد علی زمانی ها و آرش رحمانی پور ها و دیگر مبارزان راه آزادی می خواسته اند رهائی از یوغ استبداد بوده است.



Amir-Mombini-s.jpg
امیر مومبینی

نقد نظر خاتمی

در تمام جهان ۷ میلیاردی و در تمام تاریخ ۳ هزارساله‌ی ایران تنها یک مورد ۳۰ ساله از ولایت فقیه برپایه‌ی فقهه شیعه داریم. آیا منطقی‌تر نیست که این یک مورد، یعنی این اسثتسناء کوچک در دولتمداری را انحرافی اعلام کنیم تا قائده‌ای به آن عظمت را؟ چگونه ممکن است کل جهان و تاریخ ایران در قیاس با جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت منحرف قلمداد شود؟ جمهوری اسلامی تا کنون دروازه‌ی کدام بهشت را بروی خلایق باز کرده است که ما بگوییم آفتاب آمد دلیل آفتاب و این همان آفریده‌ی خدایی است که همتایی در خوبی ندارد و هر که و هر چه از آن نیست علیه آن است و انحرافی است؟



تقی روزبه

آیا غبارابهام فرونشست؟!

سردمداران جمهوری اسلامی برای نجات خود ازغرقابی که درآن گرفتارآمده اند،روزگذشته دونفر اززندانیان سیاسی را به دارآویختند. گرچه اعدام زندانیان سیاسی تازگی ندارد و بخصوص مدتی بود درمورد اقلیت های قومی وملی - که دیوارشان کوتاه تراست- آن را باجراگذاشته بودند.اما دررابطه با اعتراضات این چند ماه اخیر ودرشهرتهران باید آن را گام جدیدی در ابرازسبعیت ودرندگی بشمارآورد.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

ورشکستگی همه جانبه!

حتی اگر کل خبر ورشکستگی بانک ها را "شایعه"، "خبرپراکنی" برای "ابهام آلود کردن فضا" و "ایجاد بحران اقتصادی برای کشور" بدانیم، بر این واقعیت چشم نمی توان بست که عمق فاجعه اقتصادی کشور در حدی است که عملا" پول دارندگان اندوخته در بانک ها روز به روز ارزش خود را از دست می دهد. تارنمای "خبر آنلاین" در این باره می نویسد: «5 سال پیش واحد پول ایران دهمین پول کم ارزش دنیا بود.



دنیز ایشچی

اوّل خاتمی،سپس کروّبی و بعد نوبت کیست؟

با یک پرداکس چند جانبه مواجه بودیم. از یکطرف رهبری اپوزیسیون لیبرالسم اسلامی آخرین توانهای خود را در مقابله با کودتای دینی نظامی افراطی تازه به دوران رسیده بکار میگیرد. از طرف دیگر شعارهای مردم به شعارهای تحوّلگرایانه در مسیر عدالت، سکولاریسم، آزادی و مدرنیته ارتقاء می یابد. در وجه سوّم آن، بخش قابل توجّهی از جنبش سوسیال دموکراسی به اشتباه از لیبرالیستهای اسلامی جریان موسوی توقّع داشتند که وظایف سکولار دموکراتهای مدرن تحوّلگرا را ایفا بکنند.



tabemohammadi.jpg
شهرام تابع‌محمدى

طيف سياسى ايران چهار قطبى است

طيف سياسى در غرب دو قطبى است. در يك قطب نهادهاى سياسى راست‌گرا قرار دارند و در قطب ديگر چپ‌گراها. در ايران (و چند كشور شبيه به آن) اما اين طيف چهار قطبى است. نيروهاى سياسى نه‌تنها به راست و چپ بلكه به مذهبى و سكولار تقسيم مى‌شوند. در مطلب حاضر، در آغاز تقسيم‌بندى دو قطبى معمول در غرب را معرفى مى‌كنم و به مشكلاتى كه به‌كارگيرى آن در ايران ايجاد كرده اشاره مى‌كنم و بعد مدل پيشنهادى چهار قطبى را مطرح خواهم كرد.



رضا عالمي

جنبش سبزتداوم اصلاح طلبي

رويكرد اصلاح طلبي كه مهندسي اجتماعي تدريجي يا جز به جز نيز خوانده ميشود در عين حالي كه تصويري از يك جامعه ارماني در ذهن دارد با اصلاحات گام به گام و ازمون و خطا به سوي دستيابي به ازادي و دمكراسي پيش ميرود و چنانچه خطايي در روند اصلاحات باشد جبران ان ممكن است.



shakeri-zand.jpg
علی شاکری زند

دولت بختیار و فروغ آزادی

بخش دوم

وقتی ملتی خواستارگسستن همه ی زنجیرهای بردگی است باید این خواست والا را آزادانه بیان کند، و اگر کسانی که مستقیمأ در زیرضربه ی دشمن قراردارند از بیان آن عاجزند و می توان به احتیاط آنان (که الزامأ با میانه روی مترادف نیست) در بیان کاملأ صریح خواست های خود احترام گذاشت،



danesh-bagherpour.jpg
دانش باقرپور

« سخنی با اپوزیسیون سکولار دمکرات و آقای نگهدار »

اکنون برای رشد و تثبیت این جنبش و برای محقق‌ساختن مطالبات آن،
هیچ راهی جز تضعیف مداوم جایگاه « ولی‌فقیه » و فرود ضربات پیاپی خیابانی
و مدنی تا رأس خیمه ولایت وجود ندارد.

برای مردم ناراضی و سرکوب‌شده، دیگر تحمل وضعیت موجود میسر نیست. از این‌‌رو بخش وسیعی از مردم نظام حاکم را فاقد مشروعیت می دانند؛ بستر حاضر، شرائط را برای نقش‌آفرینی و مشارکت نهادها و نیروهای سیاسی در جامعه فراهم کرده است.



حمید علیزاده

مرحله جدید: کارنامه انقلاب حاضر در ایران

رژیم تمام نیروهایش را برای سرکوب تظاهرات عاشورا بسیج کرد اما موفق نشد. خود این واقعیت به تنهایی تشویق بزرگی برای آینده است. اما نه تنها رژیم قادر به سرکوب جنبش نبود که تحت این فشار عظیم از پایین، شکاف ها درون دستگاه دولتی پدیدار شد. بعضی گزارش ها نشان می داد پلیس حاضر به شلیک به مردم نشده است. این بسیار مهم است و از ویژگی های تمام انقلاب ها به شمار می رود.



احمد سیف

آیا « بمب اتمی» ایران درراه است!

دولتمردان جمهوری اسلامی حتی اگر اقتصادشان « خوب» هم باشد من یکی تردید ندارم که حساب و هندسه شان خیلی خراب است. جمع و تفریق و ضرب و تقسیم بلدنیستند. چرایش را نشان خواهم داد. هرچه می کنم که سرم را بیندازم پائین و به فکر رفع گرفتاری های شخصی خودم باشم و خودم را قاطی مسایل روزمره ایران نکنم مثل این که نمی شود. از چپ و راست می خوانم که درباره قانون سوپر انقلابی هدفمندکردن یارانه ها قلم می زنند و ادعاهائی دارند که مرغ پخته که جای خود دارد حتی مرغ خورش فسنجان را هم به خنده می اندازد



aazami.jpg
محمد اعظمی

این اعدام ها برای چیست؟

هدف از این اعدام ها، مرعوب کردن فعالان جنبش مردم ایران است. با این عمل وحشیانه می خواهند به افراد موثر این جنبش، ظرفیت خونریزی حکومت را نشان دهند. به مردم نیز اعلام کنند که بهای حضور در تظاهرات آرام و اعلام نارضایتی از وضع موجود، یعنی مرگ. همزمان نیروهای اصلاح طلب را برای تمکین زیر فشار قرار داده اند و با دسیسه های مختلف در نظر دارند آن ها را به تسلیم بکشانند. افزون بر همه این ها تهاجم و سرکوب و اعدام مردم توسط دستگاه ولایت، ناشی از ترس است. برای روحیه دادن به خود است.



علی احمدی

پیش‌زمینه‌های نا‌آرامی‌های پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸

عنصر «شهروند» كه یكی از عنصرهای تشكیل‌دهندة هر جنبش اجتماعی و كشور است، در سخنان رهبران جنبش بهمن ۱۳۵۷ و در قانون اساسی جمهوری اسلامی جایی نیافت؛‌ آنچه به هنگام اشاره به حقوق مردم به کار می‌رفت، واژة « ملت» بود. در آن هنگام، روشنفكران و افكار عمومی ایران و جهان چنین می‌پنداشتند كه مراد از واژة «ملت»، معنای امروزی آن، یعنی مجموعة تیره‌ها و مردمان با هر دین و آیین و مشرب است.



abdollah-mohtadi.jpg
عبدالله مهتدی

کردها و جنبش سبز

یک بار دیگر ضمن ابراز همبستگی با جنبش دموکراسیخواهی مردم ایران و پشتیبانی از مطالبه حداقل جنبش یعنی انتخابات آزاد و نیز خواست های فوری از قبیل متوقف کردن اعدام ها و خشونت ها، آزادی کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی، آزادی بیان و تجمعات و احزاب، به عنوان پیش شرط های یک انتخابات واقعا آزاد، و هشدار نسبت به خطر سازش به منظور خواباندن جنبش و خاموش کردن صدای رسای مردمی که خواهان تغییر نظام سیاسی کشورند، مجددا تأکید می نمایم که مردم کرد بیش از همه از استبداد زیان دیده اند، عمیقا در دموکراتیزه کردن ایران ذی نفع اند و لذا هر دستآورد جنبش مردمی علیه استبداد را به گرمی تأیید و پشتیبانی می کنند.



m-mostafavi.jpg
مهران مصطفوی

ابراهیم یزدی و حقوق بشر گزینه ای

رژیم ولایت فقیه مطلقه اکنون به حق او تجاوز کرده است و بجای اینکه حق او را بستانیم و در مقابل نظام همانطور که برای دیگران ایستادیم و اعتراض کردیم با روحیه او و خانواده اش بازی میکنیم و این از شرم ، حیا و انصاف بدوراست. آقای یزدی که هیچ، حتی اگر قاضی مرتضوی هم به حقوقش تجاوز شود باید از حقوق او دفاع کنیم.



manouchehr-salehi.jpg
منوچهر صالحی

اعدام تظاهرکنندگان جنایت علیه بشریت است

بی‌دادگاه‌های پنهانی و خلاف قانون رژیم اسلامی با هدف ترساندن مردمی که از خودسری‌های فراقانونی «ولی فقیه» و رئیس‌جمهوری که با تقلب در آرأ مردم توانسته است هم‌چنان بر مسند حکومت باقی بماند، یازده تن از کسانی را که در تظاهرات اخیر تهران شرکت داشتند، به‌جرم عضویت در «گروهگ‌های ضد انقلابی انجمن پادشاهی ایران و گروهک تروریستی منافقین»، «محاربه با خدا» و «اقدام در جهت براندازی رژیم اسلامی» به اعدام محکوم ساختند و امروز - پنجشنبه 28 ژانویه- آقایان محمدرضا زمانی و آرش رحمانی‌پور را به چوبه دار آویختند.



chidan.jpg
گفتگوی رادیو پیام آزادی با آقای شیدان وثیق

در باره جنبش حق طلبانه و آزادیخواهانه مردم ایران،ویژگی ها، خواست ها و چشم انداز پیش رو و موقعیت نظام جمهوری اسلامی

شیدان وثیق: این جنبش مدنی- اجتماعی ودموکراسی خواه است. برای کسب حقوق شهروندی و مدنی مبارزه می کند.تغییر مناسبات بر مبنای تبعیض و کسب آزادی را هدف خود می داند.
رهبری آن چند گونه است .هم از خود انگیختگی برخودار است و هم دربحش هائی از آن یک نوع،سازمان دهی و تشکل پذیری وجود دارد. جنبشی است مدنی - اجتماعی - دموکراتیک و آزادیخواهانه .اگرچه این جنبش بیشتر محدود است به طبقه متوسط،اما اقشار دیگر مانند کارگران نه به عنوان طبقه کارگر در آن شرکت دارند.



jalal-ijadi-s.jpg
جلال ایجادی

ویرانگری زیست محیطی در ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی

تحقق پاکی هوای تهران مستلزم آن است که اهداف و برنامه‌‏ريزی‌‏ها به گونه‌‏ای انجام شود که آلودگی ها بشدت پائین بیاید واین امر از جمله به وضعیت حمل ونقل شهری وفعالیت صنعتی بستگی دارد. باید بنگاه هاو خودروهايی که از سوخت‌‏های پاک استفاده می‌‏کنند افزایش یابد وهمچنین باید توسعه حمل و نقل عمومی به مرحله‌‏ای برسد که پاسخگوی سفرهای درون شهری باشد وباسوخت غیر آلوده حرکت کنند.



hazhir-palaschi-1.jpg
هژیر پلاسچی

عزراییل هم با ماست

من جلالی خوب کرد که مرد. درست زمانی بود که باید می‏مرد. درست آن زمانی که مرگ از وضعیت فرجام دراماتیک درمی‏آید و زاینده‏گی را درون خود حمل می‏کند. بهمن جلالی خوب کرد که همراه کاوه گلستان آواره‏ی بیابان‏های جهان نشد تا روی مین ضد نفر تکه تکه نشده باشد. خوب کرد که برای گرفتن عکس از تظاهرات مردم نرفت توی خیابان‏ها تا مانند حسین سلمان‏زاده و جواد مقیمی آواره نشده باشد یا مانند ساتیار امامی و مجید سعیدی به بند نکشیده باشندش. خوب کرد این همه سال در دانشکده‏ی خبر شاگردانی تربیت کرد که حالا زندانی و آواره شوند. و ماند تا درست در چنین لحظه‏یی مرده باشد. در لحظه‏یی که با مرگش گرد فراموشی را پاک کند



Kh.Norouzi.jpg
خ . نوروزی

سبز چرا باید سبز بماند

جنبش سبز و رهبران معنوی آن مطالباتی دارند و بار ها آنرا تعیین کرده اند .خواسته اساسی جنبش سبز، می باید یافتن بهترین روش و شکل برای پیش برد امر مبارزه با کم ترین میزان خشونت است تا زمانی که بستر مناسب برای طرح مطالبه و محتوای مورد نظر ملت از طریق حاکمیت قانون نوین و دموکراتیک فراهم گردد. جنبش سبز به عنوان یک حرکت ساختارشکن ضمن دفاع قاطع از آزادی و دموکراسی نباید از گسترش شکاف درون حاکمیت جلوگیری کند.



»  اولین انتخاب و رای گسترده مردم ایران و فراموشی جمعی رسانه ها!
»  سخنی با روشنفکران یا تجدید نظرطلبان دینی
»  لیست شعارهای درون کشور
»  ده روزی که جنبش را لرزاند
»  دولت بختیار و فروغ آزادی
»  اصلاح طلبی و اصلاحگری
»  مسیر بهروزی از خیابان می‏گذرد
»  طرح‌ پيش‌نويس‌ قانون‌ اساسي‌ جمهوري‌ فدرال‌ ايران‌
»  ایکاش ارزش آزادی به قدر جان آدمی نبود
»  درباره جنبش حق طلبانه و آزادیخواهانه مردم ایران،ویژگی ها، خواست ها و چشم انداز پیش رو و موقعیت نظام جمهوری اسلامی
»  گازانبر ترور و فریب!
»  از دار دنیا یک زن حلال داشتیم، آن را هم آقای خمینی حرام کرد!
»  عدم خشونت و گفتمان خشونت پرهیزی در جنبش
»  مناظره های تلویزیونی هویج رژیم
»  درباره جنبش حق طلبانه و آزادیخواهانه مردم ایران،ویژگی ها، خواست ها و چشم انداز پیش رو و موقعیت نظام جمهوری اسلامی
»  درباره امکانات اصلاحاتی قانون اساسی
»  سیاست چماق وساندیس
»  ۳۰ سال بعد از رایی در زمستان ۱۳۵۸
»  سبز کم رنگ، سبز پررنگ
»  آیا ما آکادمیسنیم؟، ژورنالیستیم؟ یا رهبران سیاسی جنبش مردمی هستیم؟
»  به جای يک بيانيه ی پنج يا ده ماده يی ديگر
»  خودکامه ای که مضحک نیز شد
»  تروریست؟!
»  بحران حاکمیت سیاسی در ایران: مصالحه یا فروپاشی
»  خون های سبز و امکان چانه زنی رهبران!
»  جنبش سبز و وظایف پیشرو
»  داشته ها و نیازهای جنبش آزادی خواهی(۲)
»  جنبش سبز در مسيری ناپيموده و آزمون نشده
»  اعدام و زندان و شکنجه ملحم چه دردی است؟
»  جمهوري اسلامي، جمهوري خشونت و تزویر است و انسان در آن داراي حق نيست بلكه مكلف است
»  ده روزی که جنبش را لرزاند
»  اسلام چون سلاح سیاسی
»  پشتِ هم خطابه‏ی سایه‏ی مرگ
»  نامه‌ی سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی
»  مراقبه مدنی پیش نیاز مبارزه مدنی
»  کسب اعتبار تاریخی برای روحانیت مترقی
»  جنبش دمکراتيک مردم و فقدان برنامه ی هدفمند
»  بخندیم یا بگرییم؟!
»  غبارآلود یا تیره وتار؟!
»  ما چه مى‌خواهيم؟
»  «اطاق فکر» جنبش سبز و نظام رو به موت
»  آنان که بر در حجره فکر جنبش سبز توقف می کنند
»  مبانی مشروعیت
»  خانم ها و آقایان تآتری، با شما سخن می گویم !
»  «چپ» و «جنبش ‌سبز»!
»  آقای خاتمی چه کسانی "غلطی" کردند و "خلافی" گفتند؟
»  سخت جانيِ توهم نسبت به ماهيت اين نظام
»  تقابل جمهوری اسلامی و جنبش سبز ; تقویت روحیه برای مرحله ی بعد
»  نگرانی دو چندان از وضعیت دکتر حسین موسویان
»  "اعمال رهبری" یا "خود رهبری"
»  در بی معنایی بخشش؛ نقدی بر بیانیه ۵ ماده ای مهدی کروبی
»  خیابان را اگر بی هیچ ‌نتیجه‌ای ترک کنم، به شدت سرکوب خواهم شد
»  سیاست چماق و هویج تدبیر نیست تدبیری دیگر کنید
»  جنبش سبز در مواجهه با چند سیاست و جایگاه ما!
»  سعید مرتضوی مهره سوخته یا بازی
»  از جنبش عملی تا تلاش فکری
»  چرا«جمهوری» اسلامی سی سال در قدرت است(۴)
»  بيانيه شماره ۱۷ موسوی، تجلی تقسيم کار نانوشته در جنبش سبز
»  راهبرد های کلان (استراتژیک) و خرد (تاکتیک) جنبش سبز
»  حد و اندازه آقای عطا الله مهاجرانی
»  در ورودی و در خروجی تاریخ
»  نامه به آقای مهندس عزت الله سحابی
»  ما از آشتی ملی‌ استقبال می‌کنیم
»  جنبش مردم و رهبری اصلاح طلبان
»  چشم اسفندیار!
»  به بهانه بازداشت ...
»  دو بيانيه، دو سياست
»  سکوت در برابر طرح تکرار کشتار های دهه ۶۰ بخشيدنی نيست
»  شوره‏زار است و باتلاق نمک
»  مصادره ی عاشورا به سود رژیم
»  «عالیجناب خاکستری» تاقچه بالا می‌گذارد!
»  دو بیانیه سیاسی و چند نظر تکمیلی
»  بیانیه موسوی ودردسرهای عبورمردم
»  آنان که به خیابان ها آمده اند راه لایروبی" طویله اوژیاس" * را بلدند!
»  داشته ها و نیازهای جنبش آزادی خواهی ایران (۱)
»  بیانیه برونرفت از بحران
»  سخنی کوتاه در باره بیانیه یا "مبهمیه" شماره هفده آقای موسوی
»  آيا رژيم ایران می تواند يک درام سياسی و جنايی تازه اجرا کند
»  عاشورا - آغازِ پایانِ ولایت فقیه و جنبش مردم ایران
»  پیرامون خشونت در جنبش و نفی خشونت
»  ما پرسش‏گر پیش می‏رویم
»  احمد رشیدی‌مطلق کیست؟
»  کارت تبریک سال نو
»  به جنبش سراسری مردم مان خیره شویم!
»  سحابی و انذارهایش
»  وفاق ملی
»  کاربست "اشد مجازات" کارآمد نیست،تمکین کنید
»  بیانیه شماره ۱۷ موسوی قدرت ها و ضعف ها
»  پیرامون نقش و اهمیت بیانیه شماره ۱۷ آقای موسوی
»  خشونت و مسالمت را از نو تعريف کنيم!
»  آسیب شناسی جنبش سبز و نقش افراطیون ِ در اپوزیسیون برونمرزی
»  مردم و رهبری
»  اعتصاب مصرف بجای اعتصاب تولید
»  آقای رضایی باز هم درست نفهمیدی
»  نظامیان حقیر و حکومت گرایی
»  نقدی بر یادداشت: "هفت پیشنهاد برای بازگشت به آرامش" از آقای علی‌ مطهری
»  تاملی کوتاه در بیانیه پنج ماده ای آقای موسوی
»  برپائی ارگان ملی گذرازاستبداد به دموکراسی برای تدارک و برگزاری انتخابات آزاد!
»  اسطوره های مذهبی بلای جان حکومت دینی
»  روزشمار سقوط
»  سال ۲۰۱۰، سالی سرنوشت ساز برای ایرانیان
»  دامگه خشونت!
»  جایگاه زور در جنبش مسالمت آمیز ؟