کاظم رنجبر تأ ملی بر مسئله رهبری جنبش سبز در ایران حتمأ ایرانیان عصر انقلاب 1357بخاطر دارند ،که در آن اوج اعتراضات و اعتصابات و مبارزات کور و بی برنامه ،در جواب این سئوال ،که چه نظامی را می خواهید جانشین نظام استبداد سلطنتی بکنید ؟ اغلب این جواب را می شنیدیم :هر نظامی که بعد از سرنگونی رژیم پهلوی بیاید ، بدتر از رژیم شاه نخواهد بود! اماٌ دیدیم و دیدید ،که اینگونه ساده انگاری ها ،چه دنبا لهً ترآژیک و درد آوری را با خود داشت.
پرویز داورپناهمقام رفیع دکتر غلامحسین صدیقی در نهضت ملی ایران شهامت در لحظه هاي بي نظير تاريخ
دعوت شاه از دکتر صدیقی برای قبول سمت نخست وزیری در آذرماه ۱۳۵۷ و پیشنهاد مدبرانه استاد دکترغلامحسین صدیقی را میتوان یکی از برجستهترین سیاستمداران تاریخ معاصر به شمار آورد که همیشه نام نیکش در تاریخ ایران خواهد ماند.پیام مردانی مانند صدیقی برای نسل امروز اين است که حتی در بدترین شرایط باید برای رسیدن به آزادی و دموکراسی مبارزه کرد.
بهرام حسین زادهانگشت بر ماشه تنها راه پیشگیری از حملهای دهشتناک، دخالت گستردۀ "جنبش سبز" است. بدون این حضور، دودمان حاکمیت بر باد خواهد رفت که البته چندان اهمیتی هم ندارد اما آنچه که مهم است ویرانی بزرگیست که درین هنگامه نصیب مردم و کشور خواهد شد. جنبش سبز هم باید به مانند شورای امنیت سازمان ملل، و شاید برای آخرین بار، با حاکمیت ولایت فقیه به گفتگو بنشیند و او را مجاب سازد که تن به سازشهای لازم با مردم ایران بدهد، تا این مردم بتوانند جهان را از حملهای مرگبار به کشور باز دارند.
دنیز ایشچیافکار فالانژهای چپ و فالانژهای استبداد دینی،
موانع جدّی وحدت ملّی ما نخواهیم توانست اندیشه های منفی را بصورت قطعی در جامعه از بین ببریم. اندیشه های افراطی ساختارشکنانه بصورت ویروسهای بیماریهای اجتماعی فقط قابل مهار کردن، ایزوله کردن بوده و در محیطی کنترل شده باید مورد مداوای تاریخی اجتماعی قرار گیرند. نباید این اندیشه ها و ساختارشکنیهای سیاسی مشکلاتی در راه شکل گیری "منشور آزادی و برابری" ایجاد کرده و اشکالی در شکل گیری "کنگره ملّی دموکراتیک" ایجاد بکند.
داریوش همایونجنبش سبز کوتاه نمی آید هر کس با نگاه به خویشتن نیز می تواند دریابد که بریدن ناگهانی از "هسته باور ها"ی خود چه اندازه دشوار است. ما می باید در کنار پایبندی ها به گذشته، جدا شدن ها از آن را نیز ببینیم. گذشته از این بسیاری از وابستگان جنبش سبز در دستگاه حاکم یا حاشیه های آن ناگزیرند خود را حفظ کنند و به همان ریسمان نجات که گفتیم بیاویزند. اما این ها فرعی است. اصل، آن دگرگونی ژرفی است که در جامعه ایرانی در جریان است، همان که جانفشانان پیشین خمینی را وا می دارد که اعلام کنند بازگشت به راه خمینی را نمی خواهند.
مصاحبه نشریه اخبار روز با آقای مهدی فتاپور
مسئول هیات سیاسی اجرایی اتحاد جمهوریخواهان همکاری احزاب و سازمان ها
مشکلات و امکانات دوران طولانی مهاجرت شرایطی پدید آورده که بسیاری ازسازمانها و احزاب ارتباط سستی با پایههای اجتماعی خویش دارند ویا بطور کلی فاقد پایه اجتماعی بوده و تنها به یک جمع کوچک فعالین سیاسی بدل گردیدهاند. در چنین شرایطی دشواریهای شکل دادن به ائتلافهای سیاسی و یا همکاریها جدیتر میشود.
مبارزه علیه نقض حقوق بشر از قوانینی از پایه متفاوت از مبارزه سیاسی تبعیت میکند. مشارکت فعالین سیاسی در این مبارزات تنها در صورتی سودمند است که آنها بپذیرند از قانونمندیهای حاکم براین مبارزات که از اساس با مبارزه سیاسی متفاوت است تبعیت نمایند. مبارزه سیاسی نمیتواند با قدرت سیاسی و خط مشی نیروها در قبال قدرت و یکدیگر رابطه نگیرد و مبارزه علیه سرکوب چنین وظایفی را بر عهده ندارد. فعالین سیاسی که در این مبارزات شرکت میکنند، در صورتی حضورشان مثبت است که نه بعنوان نماینده یک گرایش سیاسی بلکه بعنوان یک مبارز حقوق بشری با پذیرش قانونمندیهای این مبارزه عمل کنند
صفورا مشایخیبررسی ريشه های شكل گيري و ماهیت جنبش سبز در ایران این جنبش از ماهیتی یگانه برخوردار نیست و طیف وسیعی از انتظارات، تفکرات و مطالبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه را نمایندگی میکند که این خودگرچه میتواند مزیت آن محسوب شود اما به پیچیدگی و پیش بینی ناپذیری و تعریف ناپذیر بودن آن نیز کمک می کند. این جنبش در حال حاضر نماینده جنبش دانشجویی، جنبش زنان، جنبش روشنفکران دینی، جنبش کارگری و جنبش آزادی خواهی و دموکراسی طلبی و .... است به تعبیری می توان گفت جنبش سبز جنبش جنبشها در ایران است
هادی قدسیچراباید به شما اعتماد کرد؟
و لزوم جداکردن "جنبش" از "اصلاح طلبان" نباید خود را گرفتار تارعنکبوتیِ ابهامات کرد و زندگی را در آن تنگنا ادامه داد. اگر تحول دیگران به سوی آزادی تااین اندازه برای ما شادی آفرین است که آن جمع از خود بروز می دهد، پس این تحول را در خود دو چندان کنیم و پیش رویم و به ذره ذرۀ خوبی ها اکتفا نکنیم و خواستار انبوه آن ها باشیم.
ک. معمار" زندگی واقعی درشکم کوسـه ها آغاز می شود" من فکر نمی کنم در خلیج فارس جنگی در بگیرد. همه اش برای کنترل ایران و سپاه پاسدارن است.در این بین اسرائیل هم پر بی مدعا نیست.بهرحال بعد از انقلاب , ایندو همیشه به هم دندان نشان دادندو ایران با توجه از حمایت هایش از حماس و حزب الله لبنان و.... برای اسرائیل یک خطر همیشگی است و آنها هم بدشان نمی آید توی این میهمانی بزرگ کوسه ها باشند.همه هدفشان این است که ایران به دندان اتمی مجهز نشود.
سرور علی محمدیبه یاد رفیق روزهای خوش بهارآزادی
حمید تسلیمی ( حمید اعلامیه) سی و اندی سال است که این سرطان بر جان ملت ما پنجه افکنده ، این غده های کوچک فقط برای این است که غده بزرگتر مجال زندگی بیابد ، اما تاکی؟ و این سئوالی است که این روزها در من و ما تکرار میشود . همانگونه که در خاطره هایمان نام حمید با چهره شاد در حالی که زیر بغلش انبوهی از اعلامیه ها را که بقول خودش تازه از تنور آمده حمل می کند و در سرفصل همه این برگها نام حمید است با آن سبیل پرپشت و خنده مهربانش. یادش گرامی باد.
هژیر پلاسچیدروغهای کدیور و مصائب ما این مردم اما واقعیاند و وجود دارند. نه نواری ضبط شدهاند و نه «تنها تعدادی از مردم». هر کسی که تنها یک روز تجربهی زیستن در ایران را داشته باشد، میداند که راسیسم نهفته در این شعار از درونیترین لایههای جامعهیی برخاسته است که سالهاست با قهقهههای وقیح اقوام غیر فارس ایرانی را به سخره میگیرد، «خاک پاکش» را برتر از همه میداند، نسب حقوق بشر را به «کوروش کبیر» میرساند و برای گرامیداشت سالگرد پیروزی «سورنا، سردار ایرانی» پیامک رد و بدل میکند.
فرهنگ قاسمي*منشور جهانی حقوق بشر سند احترام به آزادی انسان است منشور جهانی حقوق بشر که میثاق انتظام جهان مدرن و سند استواراحترام به آزادی انسان است در سر لوحه مبارزات اجتماعی امروز مردم ایران قرار گرفته است. این بینش، با برداشت ها و باورهای دینمداران، معتقدین به یک مشی سیاسی ، و وطن پرستان مباینت دارد. مدرنیسم همان آزادی، عدالت، استقلال، دمکراسی، حاکمیت ملی وترقیخواهی است. در دنیای مدرن احترام به انسان در مرکز همهی فعل و انفعالات جامعه قرار دارد و واقعیت ملموس انسان زمینی جانشین متا فیزیک و بهشت و جهنم میگردد و باورهای دینی فقط در حد امر خصوصی باقی میماند.
محمد برقعیچرا حمله ی اسرائیل به کاروان کشتی های صلح را باید محکوم کرد حمله ی وحشیانه ی نظامیان اسرائیل به کاروان کشتی های صلح دوستانی که از سر انسانیت به همدلی و یاری مردم محروم و ستمدیده فلسطین می رفتند از سوی بیشتر جهانیان محکوم شده است، اما پاره ای ایرانیان در اثر آنکه حکومتشان فرصت طلبانه حمایت از فلسطینیان را بهانه ای برای مشروعیت بخشیدن به بیدادهای خود کرده است در حمایت از مردم فلسطین چنان جانب احتیاط را دارند که حتی در محکوم کردن این جنایت آشکار هم بر آن هستند که فلسطین باید همراه و هم سنگ با اسرائیل محکوم شود.
سعید رهنمابریتیش پترولیوم: صد سال واماندگی اخلاقی این شركت ارزشمندترین منبع طبیعی ایران را غارت می كرد و به وحشیانه ترین شکل به استثمار كارگران ایرانی كه در فقر بسیار و غیر انسانی ترین شرایط كار می كردند، ادامه می داد. با امكان دسترسی به نفت ارزان ایران، دولت انگلستان تصمیم به تعویض سوخت كشتی های نیروی دریائی خود گرفت و نفت را جایگزین ذغال سنگ كرد، و در ١٩١٤ پنجاه و یك در صد سهم شركت را به خود اختصاص داد. شركت نیز طی قراردادی با دولت انگلستان تعهد نمود كه نفت ایران را برای استفاده نیروی دریائی
مجید خوشدلسیاستمداران خطاکار، فرصت طلب، فاسد گفتگو با مسعود افتخاری مسئله اساسی این است که ما از بستری که باید در آن باشیم، کنده شدیم. کنده شدن از جامعه و عنصر اجتماعی باعث شده که جدل های ما «روشنفکرانه» و ذهنی شود؛ مابه ازای عینی نداشته باشد و الزاماً آن چیزی که از آن می نالیم، چه بسا دردهای مردم نباشد. ضمن اینکه دردهای کهنه درمانهای جدیدی می خواهند که ما آنها را نداریم.
فرشید یاسائیشطرنج با گوریل سخنی به مناسبت یادبود جنبش خرداد ماه واقعیات نشان می دهند که ملت ایران اگر بخواهند نقش شایسته خود را در دنیای امروزی مثبت و خوب بازی کنند باید از نظر سیاسی از ولایت فقیه و ساختار هیراشی آن عبور کنند و خواستار نظام جمهوری ملی و دموکراتیک باشند که آزادی ، استقلال و رعایت حقوق بشرو برابری حقوقی آحاد ملت ایران درسرلوحه نظام عقیدتی آن باشد.
محمد ابراهیمیجنبش سبز و مبارزه برای حقیقت
جنبش سبز ایران که یک سال از تولد آن میگذرد در پی آن است که دگرگونیهای دمکراتیک در حکومت پدید آورد، خواستهای این جنبش که از زبان رهبران آن بیان شده است، نشان میدهد که تحقق خواستهای جنبش سبز بستر مناسبی را برای بررسی حقایق مربوط به فجایع گذشته پدید خواهد آورد. همه آزادیخواهان در کنار دادخواهان کشتار ۶۷ و فجایع دیگری که درگذشته رخ داده است برای ساختن بستری مناسب برای رسیدگی به خواستهایشان، اهدافی مشترک با جنبش سبز دارند.
محمد اعظمیما می توانیم متحد عمل کنیم! طرح بحثی پیرامون الزامات و پرنسیپ های فعالیت مشترک در خارج کشور در شرایط کنونی که جنبش مردم ایران ، امید به استقرار دموکراسی را در دل ها زنده کرده است، تقویت این جنبش در خارج از کشور به یکی از وظایف مهم فعالان و جریانات سیاسی تبدیل شده است. این وظیفه در صورتی می تواند با گذشت زمان نیرومندتر عملی شود، که این فعالیت ها، با مبانی و معیارهای دموکراتیکی انجام شوند. باید توجه داشت که مبانی و پرنسیپ هائی که تشکل ها بر پایه آنها شکل می گیرند، الزاما بر پرنسیپ ها و مبانی یک حرکت اعتراضی عمومی، انطباق ندارند.
نواز مصلی نژاد"مروری بر بیانیه هجدم مهندس موسوی" یانیه هجدهم آقای موسوی منتشر شد. گرچه در این بیانیه به نکات مثبتی اشاره شده است، اما تاکید بر قانون اساسی جمهوری اسلامی که در همه اظهار نظرهای آقای موسوی و ایضا در بیانیه اخیر نسبت به آن ابراز وفاداری شده است و همزمان تاکید ایشان نسبت به کرامت انسانی و حقوق بشر، تناقضی است که لازمه آن در گرو تسویه حساب همه جانبه با سیستم جمهوری اسلامی است، که بعید به نظر می رسد فعلا آقای موسوی آمادگی چنین خانه تکانی ذهنی را داشته باشد.
دنیز ایشچی"منشور آزادی و برابری" مستقّل جبهه سکولار دموکراسی، یک نیاز تاریخی روح حاکم بر تمامی سرفصلهای چنین منشوری آزادی، دموکراسی و رعایت موازین بین المللی حقوق بشر خواهد بود. به نظر نگارنده، اگر نظام سیاسی دموکراتیک را حاکمیّت مردم بر سرنوشت خود تعریف بکنیم، اکثریت غالب مردم کشور را که کارکنان و زحمتکشان جامعه تشکیل میدهند، از طریق قدرت اعمال ارده خود بر تعیین سرنوشت خود قادر خواهند بود متناسب با رشد سیاسی اجتماعی جامعه، عدالت اجتماعی را در جامعه تحمیل و تامین کنند. بنا بر این دستیابی به عدالت اجتماعی در جامعه، ارتباط تنگاتنگی با گستردگی و تعمیق دموکراسی و آزادیهای فردی و اجتماعی دارد.
ابوالحسن بنی صدرامنیت و آزادی منیت وقتی حاصل است که انسان از استقلال و آزادی و دیگر حقوق خویش برخوردار باشد. امنیت بیگانه از حقوق انسان و حقوق جمعی آنها، نه تصور کردنی و نه به تعریف درآوردنی است. از این رو، آنها هم که امنیت را دست آویز سلب استقلال و آزادی و دیگر حقوق انسان می کنند، حتی آنها هم که خمیرمایه سرشت انسان را خشونت می دانند، ناگزیر هستند در رابطه با حق، امنیت را تعریف و تقدم آن را بر حق توجیه کنند.
ج. پاکنژادغفلت ها،تصرف خاکریزها وکودتای خزنده در آستانه سالگرد کودتای خرداد شصت، کودتای خزنده علیه حق حاکمیت مردم و در اختیار گرفتن سرنوشت جان و مال و ناموس مردم توسط ولایت فقیه و پایانی خشونت آمیز بر بهار آزادی و آغاز دوران تباهی زندگی مردم ایران هستیم. نظام ولایت فقیه طی سالهای گذشته با حذف مخالفین که اغلب با خشونت غیر قابل وصفی، از زندان انفرادی و شکنجه تا اعدام های دستجمعی همراه بود، پروسه دگردیسی به نظام مافیایی نظامی مالی را طی کرد.
احمد رحيمينه غزّه نه لبنان.... از غزّه تا تهران خبر حمله ی کماندوهای اسرائیلی روز ۳۱ ماه مِه سال جاری در آبهای بین المللی بیک کشتی حامل مواد کمکی بساکنان غزّه، بهمراه سرنشینان داوطلب از ملتهای گوناگون که منجر بکشته شدن نه نفر و مجروح شدن دهها نفر گردید بازتابی انزجار آمیز در جهان داشت. شخصیتها، تشکیلاتها و احزاب درسراسر دنیا زبان باعتراض گشودند. در این میان برخی از ایرانیان نیز باین اعتراض بین المللی پیوسته و همدردی خودرا با قربانیان حادثه و مردم فلسطین اعلام کردند. این اعلامیه مورد اعتراض ایرانیان دیگری شد که، از صرف اعتراض بموضعگیری امضاکنندگان اعلامیه فراتر رفته ونه تنها بطرفداری، که به تحسین از دولت اسرائیل رسید.
تقی رحمانیتاجیک ، تاجیک بمان اگر زمانی ملی -مذهبی بودن برای او افتخار بود امروز بعد از سال ها تلاش شرافتمندانه باید ملی مذهبی ها به او افتخار کنند. سال هاست که او نهرو وار ساک بر دوش آماده است که برای آزادی به زندان رود. هیچ می دانید که به او تلفن می کنند و اعلام می کنند که بازداشت است و باید به ستاد خبری مراجعه کند و هر سه بار بازداشت وی به این صورت بوده است. تاجیک خبرنگاری حرفه ای و مستقل به دور از جنجال سازی است که نماد خبرنگاری مدنی است که جامعه ما به آن نیاز دارد.
دكتر عبدالستار دوشوكینقدی برمنشور جنبش سبز و موضع اپـوزیـسـیـون سـکولار برونمرزی درک صحیح از خطرات بالقوه ای که جنبش سبز آزادیخواهی مردم ایران را تهدید می کند بهمراه تقدیر از مواضع مثبت و شهامت رهبران نمادین جنبش سبز از جمله موسوی و کروبی، در کنار ارائه ِ انتقادات سودمند و پیشنهادات سازنده در راستای باروری و تعمیق و توسعه مبارزه ضد استبدادی، جزوء وظایف اصلی اپـوزیـسـیـون سـکولار می باشد.
|