احمد آزاد با یک «کلمه» مسئله پایان نمییابد گذشته سازمان اکثریت و بویژه سیاست این سازمان در قبال حکومت اسلامی در چند سال اول بعد از انقلاب، سیاست «شکوفائی جمهوری اسلامی»، از جمله بحثهایی است که هر از چندگاه و بدلائل گوناگون، از بیرون یا درون این سازمان طرح شده و جمعی به آن میپردازند. علت این امر قبل از هر چیز در آن است که سازمان اکثریت تا کنون نتوانسته بطور جدی و ریشهای به نقد آن دوران نشسته و یکبار برای همیشه با بررسی علل اتخاذ آن سیاستها و تبعات آنها، با گذشته خود تعیین تکلیف کرده و از تکرار این بحث جلوگیری کند.
دنیز ایشچیخارج نشینان، پیشگامان جنبش مردمی میباشند، یا فقط حامیان آن. جنبش میلیونی مردمی به طرح اندیشه های بالنده، تحوّلگرا، بنیادین، مدرن، پیشرو، انسانی، مدوّن و کامل دوراندیشانه از طرف رهبران سیاسی خود احتیاج دارد، نه لزوماُ حضور فیزیکی آنها در اعتراضات خیابانی. نا امیدیهای منتسب شده به نقش و رسالت تاریخی اپوزیسیون مقیم خارج که منتّج از شکستهای سه دهه اخیر بوده، هنوز بیمارگونه برخی از دوستان ما را آزار میدهد. این دوستان نا امید ما سر هر موضوعی که بحث میشود، آنرا به اینجا ختم میکنند که گویا برای اپوزیسیون خارج کشور هیچ نقشی وجود ندارد، به غیر از اینکه به دنباله روی و پشتیبانی حرکتهای مردمی از آنها حمایت بکنند.
فرهنگ قاسمي*روز اول ماه مه را با یاد منصور اسانلو گرامی بداریم پیشنهاد میشود : در همه کشور های جهان شرکت کنندگان در راه پیمایی ها ی روز اول ماه مه با تصویری یا پلاکارتی از او حاضر شوند تا مردم آزادیخواه و عدالت طلب جهان از مبارزات و مقاومت های این سندیکایست با ارزش اطلاع حاصل نمایند. تا شاید دراین روز آزادی منصور اسانلو خواست مشترک همه مردم مترقی و عدالت خواه در اقصی نقاط ایران و جهان باشد.
سیدحسین جاودانیعالمان ساخته و برساخته نکند که این بار، باد آن خیال خام، زمامداران کنونی را در نوردیده باشد که عالمانی دروغین بیافرینند و معلمان راستین را به کنج زندان گرفتار کنند تا شاید علوم انسانی اسلامی شود و سکولارها منهدم گردند و انوار ولایت منتشر شود و همه بگویند که پادشاه پیراهن به تن دارد؟! اما از بخت نامراد مستبدین، علم و عالمان واقعی کار خود را می کنند و سخن خود را می گویند و سنت تاریخی نیزراه خود را می رود.
امیر مومبینیمعشور
زیباترین اعتصاب کارگری ایران داستان از اینگونه بود که پس از این که کارگران بندر معشور از کشتن مردم در آبادان و تصمیم شرکت نفت برای تنبیه خود آگاه شدند مصمم شدند که به آن پاسخی درخور بدهند. نامهای نوشتند و توسط یکی از کارگران برای مصدق فرستادند. اما خود منتظر جواب نشدند و از روز ٢۰ فروردین شروع به تبادل نظر برای اعتصاب کردند. کارگران کارگاه مرکزی شرکت نفت برای دیگر بخشها پیام فرستادند و دعوت به اعتصاب کردند و پیشنهاد کردند که همگی یا در محوطهی کارگاه مرکزی یا در جلو کارگزینی شرکت نفت جمع شوند....
شهباز نخعیآیا واقعا" «این اسلام نیست»؟! میرحسین موسوی در سخنان خود از اسلامی حرف می زند که معلوم نیست آنرا در کجا سراغ کرده است: «اسلام کسی را نمی زند، کسی را نمی گیرد، تهمت نمی زند، کسی را در زندان نگه نمی دارد و محدودیت ایجاد نمی کند... حداقل بگوییم اسلامی که می شناسیم این نیست، اسلامی که می شناسیم رحمت دارد، رئوف است، سعه صدر دارد، همه را می پذیرد، بازبان استدلال با افراد روبرو می شود»!
امیر مومبینیدر بارهی جنبش سبز (بخش اول) در اپوزیسیون، فکری که به خود وعدهی پیروزی فوری جنبش سبز را داده بود کمی شکست احساس کرده است. در حکومت، فکری که کمین کرده بود تا به خشونت دامن بزند و از خشونتها برای تهاجم بیشتر به مردم بهره بگیرد آن هم دچار شکستهایی شده است. اما جنبش شکست نخورده است بلکه از یک نشیب گذشت، یا در یک نشیب قرار گرفت. این قابل پیشبینی بود.
پرویز داورپناهجبهه ملی ایران و کتمان حقیقت کار جبهه ملی در برون مرز به جایی کشیده است که هرکس در هر شهری که زندگی می کند، برای خود يک جبهه ملی درست کرده و تنها عضو آن نيز خودش می باشد. طبيعی ترين نتيجه ی آنهم «مسئوليت گريزی» و بدتر از آن هم، «خودفريبی» است. يعنی گول زدن خود و دیگران با اين پندار مسخره که گويا ما صاحب سازمانی قوی هستیم. و گویا خود هيچ مسئوليتی در اينهمه انحراف و خانه خرابی ها نداشته ایم. این افراد باید بدانند که با اعمال خود سرانه اشان بزرگترين ضربه را به جبهه ملی و دکتر مصدق وارد می سازند.
معروف کعبی
بنیصدر و کردستان:
ایران امروز، ایران دیروز این مطلب اشارهای به سخنان ابوالحسن بنیصدر در مورد نقش او در کردستان در جلسهای در کلن (٢٨ نوامبر ٢٠٠٩) است. اما این مطلب به همین جا خاتمه نمییابد و سئوال مهمی را در مورد رابطه کنونی کردستان و ایران بوجود میآورد. بنیصدر در پاسخ به سئوالی آشنا که 'چرا به سربازان دستور داد بند پوتینهایشان را باز نکنند تا غائله کردستان را خاتمه میدهند'، با مقصر خواندن نیروهای ﻛ̓رد بر درست بودن اقدامات و دستورات خویش تأکید میکند. تأکیدی که بایستی هر کس را به فکر فرو ببرد.
مجید خوشدلسرکوب شان کنید! گفتگو با حمید تقوایی دوست و دشمن، پوزسیون و اپوزسیون ایران سکوت و سکون فعلی در جامعه را به آرامش قبل از طوفان تعبیر می کند. بخش هایی از هر دو گروه ادعا می کنند که جرقه ای می تواند آتش خشم و عصیان معترضان جوان را شعله ور سازد.
در پیوند با وقایع اخیر در ایران هیچ نیروی سیاسی به خود جرأت نداده که از ترم «انقلاب مردم ایران» استفاده کند. حزب کمونیست کارگری ایران تنها جریان چپ ایرانی بوده است که از خیزش مردم ایران با عنوان انقلاب مردم ایران نام برده است... انقلاب مردم ایران؟!
آیا جنبش کارگری با جنبش سبز بیگانه است؟ گفت و گو ی میترا شجاعی از دویچهوله با مهرداد درویش پور و جعفر عظیم زاده جایگاه خواستهای کارگران در جنبش سبز کجاست؟ چرا فعالان جنبش کارگری در جنبش سبز ناپیدا بودند؟ چگونه میتوان فاصله بین جنبش کارگری و جنبش سبز را پر کرد؟ آیا جنبش سبز میتواند بدون مشارکت جنبش کارگری به اهداف خود دست یابد؟
فرخ نگهدارنمی دانم این خیال تا کجا راست است در تمام طول این نیم قرن گذشته آن چه که از بیژن یاد گرفتم را مدام مرور کرده ام. تیز بینی و ولع سیری ناپذیرش برای یادگیری، مهارت او در تشخیص وضعیت، در برقراری ارتباط با دیگران، تلاش بی وقفه و توانایی تحسین برانگیزش برای قانع کردن جمع و رسانیدن آنان به یک نتیجه و یا تصمیم واحد، و بسیاری خصوصیات دیگر، همواره سرمشقم بوده و این سالها را برای کسب آنان تمرین کرده ام.
همايون مهمنشجبهه ملی و شصت سال مبارزه برای آزادی و دموکراسی در ایران جبهه ملی سازمانی است که در طول حیاتش همواره در راه مصدق و نهضت ملی قدم برداشته و دارای شصت سال تجربه مبارزه برای تحقق آزادی و دموکراسی در ایران است. درستی اهداف نهضت ملی امروز بیش از پیش روشن شده و صداقت رهروان آن در مبارزه برای آزادی و حق حاکمیت ملت یک واقعیت غیر قابل انکار است. چنانچه این سازمان در رفع کمبودهای خود بکوشد و حرکت های جدی بسوی تحقق یک تشکل مدرن بردارد، میتواند نقش تعیین کننده ای در استقرار آزادی و دموکراسی در ایران ایفا نماید.
تقی رحمانیدموکراسی و امور جزئی دموکراسی توجه به امور جزیی است. دموکرات بودن با رادیکال یا حتی جسور بودن متفاوت است. رادیکالها جسور و دموکرات نیستند . می گویند فرق شجاعت با جسارت این است که انسان شجاع از خودش هم انتقاد می کند و حاضر است خودشکنی هم کند. شاید فرق تختی و عبدالله موحد در ورزش کشتی تفاوت شجاعت با جسارت باشد.
شهرام تابعمحمدىنظارت استصوابى، آخرين سنگر ولايت فقيه مقاومت سرسختانه تندروهاى جمهورى اسلامى در برابر جنبش سبز مردم ايران و تحمل نكردن كوچكترين انتقادى بيش از آنكه نشان از قدرتمندى آنها داشته باشد حكايت از به آخر خط رسيدنشان دارد. نظارت استصوابى آخرين و مهمترين ابزارى است كه خامنهاى و طرفدارانش براى ادامه سلطهشان بر سياست در اختيار دارند و مىدانند كه هر امتيازى، هرچند كوچك، دست آخر به سرنگونى كامل حكومتشان منتهى خواهد شد. اين آغاز پايان جمهورى اسلامى است.
حسن زرهیساکت نخواهیم نشست انتشار خبر محکوم شدن پنج عضو یک خانواده و دوستانشان به اعدام به ادعای واهی ارسال عکس و فیلم خبری به تشکیلات سازمان مجاهدین خلق ایران در خارج کشور، حکایت از هار شدن ماشین آدم کشی حکومت دارد. حکومتی که همه در زیر سایه ی او محکوم و مجرم و واجب المجازات هستند مگر بتوانند خلاف آن را ثابت کنند.
الف ـ نریمان اراده مردم یا توهم انقلابات رنگی با ایجاد تغییرات درسطح شناخت مردم از حقوقشان و تحولات عمیق اجتماعی مشخص میگردد که این مردم هستند که خواسته هایشان را برای حکومت ها تعیین می نمایند و اراده مردم و ایستادگی و برآورده شدن خواسته های مردم است که دوام و بقای دولت ها و حکومت ها را تضمین میکند . در نهایت با گذشت زمان توهم انقلابات رنگی در حال رنگ باختن بوده و به جای آن نقش خواسته ها و اراده مردم در راستای منافع حقیقی ملی روز به روز پر رنگ تر میگردد .
سعید حکیمی - حامد ابراهیمی ترفند اقتدارگرایان برای حذف تدریجی اصلاح طلبان از صحنه سیاسی ایران به نظر می رسد که جدال اقتدارگرایان و مخالفان دولت در روزهای آینده وارد مراحل جدیدی گردد و فضای داخلی ایران آرامش کوتاه مدتی را تجربه نماید . هیچ از دو گروه حاضر به پذیرفتن شکست نیستند و در پی فرصتی دوباره برای قدرت نمایی هستند . نگارنده بر این اعتقاد است که اعتراضات مردمی و جنبش اصلاح طلبی فقط و فقط در سایه آرامش و دوری از خشونت می تواند پایه های خود را محکم تر سازد و اقتدارگرایان نیز می بایست در مواضع خود تجدیدنظر کرده و فضا را برای یک اعتراض مدنی آماده سازند .
سعید رهنمابه یاد منصور خاكسار واضح ترین خاطره ای كه از منصور دارم به شبی باز می گردد كه پس از یك جلسه با گذر طولانی از كوچه پس كوچه ها به خیابان پهلوی رسیدیم . به محض آنكه سوار اتومبیل مان شدیم و قبل از آنكه من بتوانم ماشین را روشن كنم٬ دراتومبیل از دو طرف باز شد و دو پاسدار درشت هیكل بی گفتگو شروع به جستجوی قسمت كمر ما كردند تا مطمئن شوند كه اسلحه حمل نمی كنیم. هر دوی ما را پیاده كردند و جداگانه شروع به سئوال و جواب كردند. ما هر دو داستان های مشابه و از قبل تعیین شده را در مورد یكدیگر داشتیم. درآن سوی ماشین چهره منصور را میدیدم كه با چه خونسردی و چه تسلط قانع كننده ای با آن پاسدار صحبت می كرد.
شادی صدرشعبده را ببینید! باز هم شعبده ای دیگر در نظام قضایی حاکم بر ایران اتفاق می افتد: مرتضوی، حیدری فرد و رادان وارد کلاه شعبده بازی می شوند و چند صباحی بعد، از کلاه، دو افسر نیروی انتظامی و یک زندانی بیرون می آیند! کسانی که حتی نامشان را نمی دانیم، به اعدام محکوم می شوند و روزی هم خبری سه خطی در روزنامه ها منتشر می شوند که سه عامل اصلی جنایات کهریزک "به درک واصل شدند" و ما می مانیم و خواسته برآورده نشده دانستن حقیقت، ما می مانیم و خشم ناشی از سر و ته همه چیز هم آورده شدن و ما می مانیم و این سئوال که آیا نباید به حکم اعدام آنها، مثل هر اعدام دیگری اعتراض می کردیم؟! در واقع ما می مانیم و دنیای وارونه وارونه!
مهدی فتاپورمهدی فتاپور؛ از مبارزه قهرآمیز تا مبارزه با قهر عنايت فانی - بیبیسی سالی که من وارد دانشگاه شدم سالی بود که رژیم شاه موفق شده بود اصلاحات را پیش ببرد، بعد از رفرم های ارضی موفق شده بود سازمان های سیاسی را سرکوب کند و تصورشان بر این بود که می توانند جوانان و روشنفکران ایرانی را در یک دوره طولانی تحت کنترل داشته باشند، حزب توده سرکوب شده بود، جبهه ملی سرکوب شده بود، نیروهای مذهبی سرکوب شده بود و یا اینکه شعارهای سیاسی که بتوانند با حکومت مقابله کنند نداشتند.
دنیز ایشچیفرصتهای از دست رفته بمناسبت سالگرد روز جهانی کارگر
علیرغم اصرار این رفقا در ادامه به سیاستهای خشک و غیر قابل انعطافشان، سوسیال دموکراسی پویا با توانی قدرتمند در راستای هر چه بیشتر متحّد کردن نیروهای پیرو عدالت اجتماعی برای چالش های قدرتمند تر در راه بسیج هدفمند نیروهای سکولار دموکراسی، چالشگران راه ترّقی ، مدرنیته و آزادیهای ملّی در راه استقرار نظامی سکولار دموکراتیک با شرکت تمامی نیروهای جبهه وسیع دموکراسی تلاشی خستگی ناپذیر را دوام میدهد.
پرویز داورپناهفیس بوک قابل اعتماد نیست هشدار به رسانه ها و سازمانهای سیاسی که در فیس بوک صفحه باز کرده اند به نظر بنیاد "وارنتست" شبکۀ اجتماعی فیسبوک که یک شرکت آمریکائیست، در ۱۵ مورد قوانین جاری در اروپا را نقض کرده است. کاربران فیس بوک معمولا موقع ثبت نام، به این شبکه اجتماعی اجازه میدهند که "اطلاعات مندرج در سایت یا حساب شخصی آن ها را در سطح جهانی" مورد استفاده قرار دهد.
امیر حسین لادنحسن فیروزآبادی و طارق عزیز شعارهای تو خالی و ابلهانه و عربده کشی های مستانه حسن فیروزآبادی ، در حد اقل باعث انزوای بیشتر ، تحریم های شدیدتر و بالاخره ورشکستگی مزمن تر اقتصادی و سیستم پولی کشور خواهد بود و در حد بالا ، جنگ و ویرانی و نا امنی و هرج و مرجی شبیه به اوضاع اسفناک امروز عراق در پی خواهد داشت. همانطور که طارق عزیز با ژستی متکبرانه اعلام کرد ما می جنگیم ، برنده می شویم و هزاران هزار سرباز آمریکائی در کیسه های اجساد به آمریکا بر خواهند گشت !
شهباز نخعیسرازیری سقوط! وجه مشترک روند سقوط خودکامگان این است که به صورت متقابل استبداد حاکم در مرحله سقوط به خودزنی می پردازد. منظورم از متقابل این است که هم حاکم مستبد به سرکوب و لت و پار کردن بخش هایی از خدمتگزاران وفادار خود می پردازد و هم بخش هایی از سرسپردگان استبداد به آن پشت می کنند. اکنون نظام ولایت مطلقه فقیه در همین مرحله از حیات خود بسر می برد.
|