انوسا سلیم لیبی، سیزده سال پس از قذافی: رشد، آشوب یا بنبست؟ ترجمهی احمد سیف تمرکز قدرت در بخش نفت، که توسط قذافی ایجاد شد، بذر بیثباتی را نیز کاشت. پس از سرنگونی او، همان میادین نفتی به داراییهایی مناقشهآمیز تبدیل شدند. دولت وحدت ملی و ارتش ملی لیبی برای کنترل آنها رقابت کردهاند؛ رقابتی که بارها منجر به تعطیلی ترمینالها و خطوط لوله شده و باعث وقفههای پرهزینهای شده که دولت را از درآمد محروم کرده و بحران مالی لیبی را عمیقتر کردهاند. علیرغم ظهور بازیگران و نهادهای جدید، وابستگی دولت به نفت همچنان مانند گذشته است و اقتصاد لیبی همچنان بهشدت فاقد تنوع است.
جرالد اپشتاین ترامپ اقتصاد آمریکا را برای یک بحران عمیق مالی آماده میکند ترجمهی احمد سیف سیستم مالی ایالات متحده همواره مستعد بیثباتی و بحران بوده است. با این حال، اکنون تحت دولت جدید ترامپ که در حال پیشبرد کاهش شدید مقررات، از جمله در بخش ارزهای دیجیتال است (بخشی که خانوادهی ترامپ در آن منافع مالی عمدهای دارد)(۱)، این سیستم مالی بیش از هر زمان دیگری آسیبپذیر شده و خطرات جدی برای اقتصاد گستردهتر به همراه دارد. البته، این مسئله برای دونالد ترامپ، خانوادهاش و دوستان میلیاردرش اهمیت چندانی ندارد. برای ترامپ، معنای واقعی "اول آمریکا" همان "ثروتاندوزی شخصی" است.
سهام تانتیش دفترچهی روزانهی غزه
«دل من میخواهد باور کند» همهی آنچه امروز تجربه میکنیم، به من احساسی میدهد انگار یکی از شخصیتهای سریال «بازی مرکب» هستم. ما برای بقا میجنگیم، با چالشهایی ناشناخته روبهرو میشویم و نمیدانیم زنده از این مهلکه بیرون خواهیم رفت یا جسدمان بیرون برده خواهد شد. اینجا ممکن است کشته شوی چون برای غذا جنگیدهای، چون از خانوادهات دفاع کردهای یا فقط چون سعی کردهای از مرگ بگریزی. هیچ تضمینی برای زنده ماندن وجود ندارد، هیچ خیابانی امن نیست — فقط شانس است که شاید روزی دیگر از زندگی را به تو هدیه دهد.
یولیانه فون میتلاشتات آیا اسرائیل در غزه مرتکب نسلکشی میشود؟ روند رسیدگی در دیوان بینالمللی دادگستری نسلکشی، نکته مرکزیاش این است که مبتنی بر یک نیت مشخص است. بدون نیت نسلکشی، نسلیکشی رخ نمیدهد. و این نیت، که موضوع پیچیدهای است، باید خیلی خاص باشد. یعنی: فلسطینیها باید از سوی اسرائیل با قصد نابودی کامل یا جزئی گروهشان کشته شده باشند، همانطور که در کنوانسیون سازمان ملل آمده است.
واضحترین نشانه نیت نسلکشی زمانی است که یک طرح نابودی وجود داشته باشد، مانند پروتکل وانزِه نازیها در سال ۱۹۴۲ درباره «راهحل نهایی مسئله یهود».
اورلی نوی حکومت هرج و مرج؟
این آشفتگی و درهم ریختگی، هیچ نیست جز یک سیستم و نظم پنهان ترجمۀ تارا اخوان
«نتانیاهو از طریق قدرت دادن و حمایت از باندهای جنایتکار و استفاده از کمکهای انسانی به عنوان سلاح، در پی آنست که نوار غزه را به ممالک متخاصم تجزیه کند، که تنها پادشاه آن، هرج و مرج است.» برای حفظ این وضعیت، اسرائیل حتی حاضر است از رهبر یکی از باندهای محلی در جنوب غزه که به داعش وابسته است، حمایت کند.
به قول یک مقام ارشد سازمان ملل متحد: «اینها احتمالاً تنها افرادی هستند در غزه که میتوانند تا ۱۰۰ متری تانک اسرائیلی یا سربازان اسرائیلی نزدیک شوند، بدون آن که آسیبی ببینند.»
گیدئون لوی دولت یهودی در حال ساختن یک گتو است ترجمه حماد شیبانی آنیلویچ وقتی درمییافت این طرح را دولت اسرائیل — همان دولت یهودی که بر پایهٔخاطرۀ قربانیان گتوی او شکل گرفته — در سر میپروراند، دلش میشکست. و اگر میفهمید یسرائیل کاتس، کسی که این ایده را مطرح کرده، فرزند بازماندگان هولوکاست است، پدر و مادری به نامهای مئیر کاتس و ملخا (نیرا) دویچ از ناحیه مارامورش در رومانی، که بیشتر خانوادهشان را در اردوگاههای مرگ از دست دادهاند، دیگرهوش از سرش می پرید، هیچ نمیفهمید. آنوقت چه میتوانست به پسرشان بگوید؟
اِی. جِی* اشکهای مردان غزه، طغیانی است علیه ستم
ترجمۀ حماد شیبانی چگونه میتوانم «محافظ» باشم وقتی جنگندهها خانهام را به تلی از خاک تبدیل میکنند، پهپادهای در حال پرواز خواب را از چشمانمان میدزدند و کوچ اجباری تنها ضمانت زندهماندن است؟ چگونه میتوانم «تأمینکننده» باشم وقتی محاصرۀ ۱۸ سالۀ اسرائیل اقتصادمان را نابود کرده، و محاصره ای شدیدتر ما را به گرسنگی میکشاند و نزدیک شدن به کامیون کمکهای بشردوستانه به معنای خطر مرگ است؟
پاولین یکلز جایزه صلح نوبل برای ترامپ
چه صلحی آنها در نظر دارند
چگونه میتوان این را تعریف کرد، وقتی که ۶۰۰۰۰۰ نفر مجبور میشوند در یک اردوگاه محصور شده و نظامیوار در چادر زندگی کنند و اجازه خروج ندارند؟ آیا هیچ اصطلاح مناسبی برای این وضعیت به ذهنشان نمیرسد؟ نگران نباشید، کارشناسان روابط عمومی اسرائیل قبلاً برای طرح جدید وزیر دفاع اسرائیل، اسراییل کاتز، یک توصیف آماده کردهاند: بر ویرانههای شهر مرزی بمبارانشده رفح، قرار است یک «شهر انسانی» ساخته شود.
عمران فیروز شکار مهاجران در ایران
«همهشان را بیرون کنید» سید احمد ترسیده است. او در یک چت واتساپی میگوید: «نمیدانم کی دوباره میتوانم خبری بدهم. شاید آمدن به اینجا کار عاقلانهای نبود. افغانستان امنتر بود»، در این روزها اتصال اینترنت در تهران قطع بود. سپس یکی از همسایهها با کمک اینترنت ماهوارهای استارلینک ایلان ماسک، ارتباط را برقرار کرد؛ اما استفاده از آن در واقع ممنوع بود. احمد با هیجان میگوید: «هرکس از استارلینک استفاده کند، دستگیر میشود و شاید حتی اعدام.» نام واقعی این مرد سیوچندساله البته احمد نیست. او حدود یک سال پیش از کابل به تهران گریخت.
اَلن فراشون ( روزنامه لوموند) آیا پافشاری جمهوری اسلامی به نابودی اسرائیل، یک خودکُشی است؟ ترجمه ی علی شبان جنگی که اسرائیل در ایران براه انداخته، اوج سلسله وقایعی است که تقریباً چهل سال پیش، در دوران نوزادی حکومت دینی در ایران آغاز شد. چرا این سرسختی برای دستیابی به سلاح هسته ای در آینده و یا دستیابی به ظرفیت مونتاژ آن؟
حکومت دینی حاکم بر تهران [ایران] از سال ۱۹۷۹ به مزایای «بمب» اعتقاد دارد. قرار است این بمب، رژیم را در برابر تجاوز خارجی حفظ کند و برتری استراتژیک ایران را در خاورمیانه تضمین نماید. در حالیکه حاصل آن میتواند کاملاً بر عکس باشد : تضعیف بی پایان حاکمیت دینی ؛ اگر نخواهیم بگوئیم فوراً کشنده برای جمهوری اسلامی.
کورنلیوس دیکمان، اولیور ایمهوف، فریتس شاپ در جستوجوی ۴۰۸ کیلو اورانیوم همچنین مشخص نیست که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) چه زمانی دوباره به ذخایر اورانیوم ایران دسترسی خواهند داشت. روز پنجشنبه، مجلس ایران طی قانونی همکاری با ناظران بینالمللی را بهطور موقت متوقف کرد. اگر رژیم تهران بر این تصمیم باقی بماند، نظارت بر برنامه هستهای ایران بسیار دشوار – و حتی ناممکن – خواهد شد.
دونالد ترامپ احتمالاً شرایطی پیچیده به وجود آورده است: او بمب بر سر رژیمی ریخته که حالا از هفته آینده قصد دارد پای میز مذاکره بنشاند و آن را متقاعد کند که ذخایر اورانیومش را واگذار کند.
رویدا عامر، روزنامه نگار ویرانی کافۀ البقاع؛ پناهگاهی حتی در بحبوحۀ نسلکشی ترجمۀ حماد شیبانی البقاع یکی از معدود کسب و کارهایی در غزه بود که علیرغم جنگ توانست باز بماند. این کافه به دانشجویان و کسانی که می خواستند مطالعه کنند، روزنامهنگارانی که در صدد نوشتن گزارش خود بودند و به (فریلنسر)هایی که سعی داشتند در بحبوحه قطعیهای برق و آوارگیهای مکرر همچنان دورکاری کنند، دسترسی به اینترنت ارائه میداد. در حالی که زندگی در سراسر نوار غزه متوقف شده بود، مردم در البقاع دور هم جمع می شدند، روی صندلیهای پلاستیکی می نشستند و هر نوع نوشیدنی، که هنوز در محاصره موجود بود، را مینوشیدند و لحظات کوتاه آرامی را با همکاران و عزیزانشان میگذراندند.
نشریه تاتس: ایلان ماسک با «حزب آمریکا» به ترامپ اعلام جنگ کرد مدیرعامل تسلا قصد دارد حزب سیاسی تأسیس کند اما در نظریه، حزب ماسک میتواند در انتخابات میاندورهای کنگره در سال آینده و حتی در انتخابات ریاستجمهوری دو سال بعد، بخشی از آرای کلیدی جمهوریخواهان را از آن خود کند.
ماسک روز جمعه، همزمان با امضای قانون مالیاتی جدید توسط ترامپ، یک طرح احتمالی برای مبارزه سیاسی منتشر کرد. او اعلام کرد که قصد دارد چند کرسی در مجلس نمایندگان و سنا را به دست آورد و به یک نیروی تعیینکننده در تصویب قوانین مهم بدل شود.
میخائیل زیگار ماه شرم ماه ژوئن هرگز در روسیه به عنوان «ماه پراید» جشن گرفته نشده است. برعکس، جامعه LGBTQ+ در روسیه همواره تلاش کردهاست آرام و بیسروصدا بماند تا مقامات را تحریک نکند. اما به نظر میرسد که مقامات روسیه امسال برعکس عمل کردهاند و بهنوعی «ماه همجنسهراسی» را جشن گرفتهاند. در حالیکه در سراسر جهان رژههایی به مناسبت روز کریستوفر استریت برگزار میشد، مسئولان روسیه موج جدیدی از سرکوبها را آغاز کردند و سلسلهای از پروندههای کیفری علیه جامعه همجنسگرای روسیه به جریان انداختند.
یورگ شیندلر: دونالد ترامپ؛
جنگجوی صلح یا پلیس جهان در واقع، دلایل فراوانی وجود دارد که نشان میدهد ترامپ هرگز آن صلحطلبی نبوده که همعصرانش – و پیش از همه، خود او وانمود کردهاند. در رویارویی با ایران، آخرین پوستاندازی گرگی را میبینیم که دیگر از پوشیدن پوست میش به تنگ آمده است.
بسیاری هنوز به این دلیل ترامپ را شاهزاده صلح میدانند که او بیوقفه چنین ادعایی را تکرار میکند. و همچنین به این دلیل که ایالات متحده را در نخستین دوره ریاستجمهوریاش، از سال ۲۰۱۷، وارد جنگ بزرگی نکرد – و نیز چون بارها از بیمیلیاش به امور نظامی و سربازان سخن گفته است. اما این دو ادعا، در برابر نگاهی دقیقتر، دوام نمیآورند.
دیدگاه یک متخصص در مورد یک رویداد جاری اجازه ندهید ایران به یک عراق دیگر تبدیل شود عدم اطمینان هسته ای برای ثبات منطقه ای بد است اگر همه عناصر در گیر، از جمله ایران، آرزوی چیزی بیش از یک مهلت موقت بین بحران های هسته ای را دارند، باید بازگرداندن درجه ای از شفافیت را در اولویت قرار دهند، در حالت ایده آل از طریق مکانیسم های چندجانبه. گرچه رویدادهای اخیر بیان گر پیچیدگی نفوذ اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا است، اما نمی شود فقط به تناقضات عمومی در باره تهدید های قریب الوقوع یا نه چندان قریب الوقوع تسلیحاتی شدن ایران، و فقط بر این منابع - نحوه تفسیر رهبران آنها- تکیه کرد. نارضایتی های ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی ممکن است غیرقابل حل باشد، اما در غیاب این همکاری، اجتناب از بحران های آینده دشوار خواهد بود و کاهش تنش حتی دشوارتر خواهد بود.
جیانلو بی کاهش اعتماد به رهبری ایالات متحده ترجمهی احمد سیف درت نرم تنها از طریق قدرت نظامی یا نفوذ اقتصادی شکل نمیگیرد. این قدرت در جذابیت فرهنگی، قابلاعتماد بودن و ارزشهای مشترک نیز نهفته است. در حالی که ایالات متحده با شکافهای داخلی و تغییر در درک جهانی از خود مواجه است، چین در حال پرورش نوعی نفوذ متفاوت است — نفوذی که با روندهای مصرفی و حساسیتهای فرهنگی همخوانی دارد. جهان بهطور فزایندهای چندقطبی شده و رقابت برای تسخیر قلبها و ذهنها دیگر صرفاً با مانورهای استراتژیک بزرگ برنده نمیشود، بلکه با قدرت نرم ظریفی چون یک جن بازیگوش دندانتیز و درک یک شریک قابلاتکا به ثمر مینشیند
گیدئون لوی حق به حقدار می رسد:
با دستور ترامپ، نتانیاهو به جنگ ایران-اسرائیل پایان داد ترجمۀ حماد شیبانی ضرورت این جنگ که دستاوردهایش کاملاً نامشخص است، به شدت مورد تردید است. اکثر، اگر نه همه، اهداف آن را میشد از راه دیپلماسی محقق ساخت. تنها زمان نشان خواهد داد که آیا این جنگ، فریبی بود که نتوانست گزینۀ هستهای ایران را از میان بردارد ـ و شاید حتی آن را جلو انداخت ـ یا جنگی بود که دستکم برای چند سال به رؤیای هستهای تهران پایان داد. همچنین هنوز باید اثبات شود که چه میزان آسیبی به نیروهای نیابتی ایران در غزه و لبنان وارد شد. شاید خاورمیانهای بهتر در پیش باشد، و شاید نه.
ویجی پراشاد چرا حملات آمریکا به ایران موجب گسترش تسلیحات هستهای خواهد شد ترجمهی احمد سیف بزرگترین عامل گسترش تسلیحات هستهای، همین حمله به ایران خواهد بود. نابودی دولت لیبی توسط آمریکا و ناتو در سال ۲۰۱۱ و اکنون این حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، به کشورهایی مانند کره شمالی ثابت میکند که سپر هستهای ضروری است. در واقع، امتناع کره شمالی از خلع سلاح هستهای خود، به کشورهای جنوب جهانی نشان میدهد که اگر میخواهند از حاکمیت خود دفاع کنند، تنها ارتش متعارف کافی نیست. احتمال دارد ایران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) خارج شود، همکاری با آژانس را متوقف کرده و به تولید سلاح هستهای روی آورد.
جان ففر حکومت نظامی در ایالات متحده ترجمهی احمد سیف در دوران ریاستجمهوری ترامپ، دولت او کنگره را به حاشیه رانده، قانون اساسی ایالات متحده را نقض کرده و هم اقتصاد داخلی و هم اقتصاد جهانی را با تبر مورد حمله قرار داده است. ترامپ با صدور فرمانهای اجرایی، اختیاراتی بیسابقه برای یک رئیسجمهور به دست آورده است. اگرچه دادگاهها بسیاری از سیاستهای او را متوقف کردهاند، اما در لایحه بودجهای که اکنون در سنا در حال بررسی است، در هزار صفحه مقررات، بندی پنهان شده که اجرای احکام قضایی علیه دولت را بهمراتب دشوارتر میسازد. وکلای ترامپ در دیوان عالی موفق شدهاند استدلال کنند که او تقریباً برای هر اقدامی که در دوران ریاستجمهوری انجام میدهد، مصونیت قضایی دارد.
جسی مارکس - برگردان: شریف زاده و آزاد روی چین حساب نکنید که ایران را نجات دهد پکن بیشتر به کشورهای خلیج فارس اهمیت می دهد تا آینده تهران. پکن خواهان درگیری های عمیق تر در خاورمیانه نیست، زیرا می داند که هیچ خروجی ، "پاک" وجود نخواهد داشت. برخلاف ایالات متحده که دارای نیروهای نظامی و اتحاد های اساسی در منطقه دارد، چین فاقد ابزار و تمایل برای مداخله مستقیم است. استراتژی چین نفوذ از طریق زیرساخت ها، تجارت و تعادل دیپلماتیک بوده است. یک جنگ گسترده تر این مدل را از بین خواهد برد. اگر چین مجبور به طرفداری یا انجام اقدامات قهرآمیز شود، خطر از دست دادن بی طرفی خود را که به سختی به دست آورده است، را خواهد داشت و روابط نه تنها با ایران بلکه با شرکای کلیدی عرب مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی را نیز به خطر خواهد انداخت.
اورلی نوی چرا آنچه اسرائیلیها دربارهٔ ایران فکر میکنند، اشتباه است ترجمۀ: تارا اخوان در حالی که بدون تردید افرادی در ایران هستند که از حملات [اسرائیل] یا رسوا شدن مقامات رژیم خوشحال میشوند، اما در واقعیت، این موضع جایگاه چندانی در میان مردم ندارد. فقط کافی است به چهرههای اپوزیسیون نگاه کنید که زیر شکنجه رژیم قرار گرفتند، در اوین زندانی بودند و حالا میگویند: «ما با این حملات مخالفیم، کشورمان تحت حمله است.» اینها کسانیاند که از روحانیت متنفرند، اما در حال حاضر،برای آنها دشمن متجاوز اسرائیل است.(بی آنکه از دشمن داخلی غافل باشند)
نورمن سولومون بمباران ایران بخشی از وسواس تکراری آمریکا برای جنگ، جنگ، جنگ است ترجمهی احمد سیف اکنون پس از بیش از ۲۰ ماه از محاصره مسلحانه غزه توسط اسرائیل-امریکا می گذردو نسلکشی در آنجا همچنان بهعنوان پروژهای مشترک میان آمریکا و اسرائیل ادامه دارد. این پروژه بهراستی بدون سلاحها و بمبهایی که دولت آمریکا همچنان در اختیار نیروهای بهطور تناقضآمیز «دفاعی» اسرائیل قرار میدهد، اساساً امکان ادامه یافتن نداشت..
همین اتحاد آمریکا و اسرائیل که نسلکشی در غزه را رقم زده، زمینهساز تشدید اقدامات تروریستی شبیه کوکلوسکلان و پاکسازی قومی فلسطینیها در کرانه باختری نیز شده است. تکبر قومی و نژادپرستیای که در حمایت آمریکا از این جنایات وجود دارد، همزمان با این رویدادهای فاجعهبار تاریخی و رو به وخامت است.
بینوی کمپمارک ایران پاسخ میدهد — و غرب عقلش را از دست میدهد ترجمهی احمد سیف وزارت خارجه آلمان با بیپروایی بیشتری، ایران را به اقدامات خودسرانه در دفاع از خود متهم کرد—چنین شهامتی که در مورد اسرائیل همواره موجه تلقی میشود! این وزارتخانه گفت: «ما حمله بیهدف ایران به خاک اسرائیل را به شدت محکوم میکنیم.» در مقابل، حمله غیرقانونی به خاک ایران را به عنوان «حملاتی هدفمند» علیه تأسیسات هستهای این کشور توصیف کرد. با وجود آنکه اسرائیل زرادخانه هستهای اعلامنشدهای دارد که تهدیدی دائمی برای امنیت منطقه به شمار میرود، این وزارتخانه ایران را به داشتن برنامهای متخلف از پیمان عدم اشاعه سلاحهای هستهای متهم کرد، برنامهای که «ذاتاً تهدیدی برای کل منطقه، بهویژه اسرائیل» تلقی میشود. مقصر، از نگاه غرب، به وضوح مشخص است.
دیوید سینگر ترامپ با استفاده از حمله نظامی که پیشینیان او از آن اجتناب کرده بودند، قمار بزرگی را انجام داد برگردان: شریف زاده و آزاد پس از انتقام شدید اسرائیل از حملات تروریستی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که منجر به کشته شدن بیش از هزار غیرنظامی اسرائیلی شده بود، ایران ناگهان از نیروهای نیابتی خود، حماس و حزب الله محروم شده است. نزدیکترین متحد آن، بشار اسد در سوریه، مجبور به فرار از کشور شد. و روسیه و چین که با ایران همکاری مصلحت آمیز تشکیل داده بودند، پس از حمله اسرائیل به این کشور در صحنه وارد نشدند.
برنامه هسته ای تنها وسیله ای بود که برای ایران به عنوان یک وسیله دفاع نهایی باقی مانده بود. برنامه هسته ای، همیشه چیزی بیش از یک پروژه علمی بود – نماد مقاومت ایران در برابر غرب و هسته اصلی برنامه رهبری برای حفظ قدرت بود.
|