Garen-Y.jpg
کارِن یکپاریان

ایالات متحده باردیگر کردها را به حال خود رها کرد*

برگردان: آرسن نظریان

اکنون گزینه های چندانی در برابر کردها وجود ندارد. آنها یا باید تا پای جان بجنگند، کاری که بهانه خوبی به دست ترکیه جهت کشتار غیرنظامیان کرد خواهد داد، گرچه برای اینکار نیاز به بهانه هم ندارد، یا ممکن است سلاح را به زمین بگذارند و در توده جمعیت مستحیل شوند، یا سلاحشان را به ترکها تحویل دهند، مخفی کنند یا به هم مسلکانشان در عراق و ترکیه بدهند. به احتمال زیاد، کردها به معامله ای با دولت سوریه دست خواهند زد.



Gelbwesten-Paris1.jpg
ادگار مورَن

رنگ زردِ جلیقه ای، نا دیدنی ها را آشکار کرد...

ترجمه بهروز عارفی- تقی تام

آن چه در گردهم آئی های جلیقه زردها جلب توجه می کند، برخلاف تجمع های افراد دارای ایدئولوژی مشترک (مثل تظاهرات چپ در گذشته یا "تظاهرات برای همه" [تظاهرات دست راستی های افراطی علیه ازدواج برای همه.م]) این است که این تظاهرات، نه تنها افراد دارای ایدئولوژی های ناهمگون بلکه اغلب متضاد را در جماعتی که چیزی را رد می کنند گردهم می آورد. زیرا این عدم تجانس و ناهمگنی ایدئولوژی و اعتقاد، مترادف با ناهمگنی مردم فرانسه است و به این معنی آن ها نمونه کاملی از خلق ما هستند: در میان آن ها همه جور آدم پیدا می شود، از کشاورز و راننده کامیون و مغازه دار گرفته تا زنان و مردان کارمند، خانه دار، جوان، فاشیست ، آنارشیست، اولترا چپ، غضبناک، دوست داشتنی، غیر سیاسی و نیز بسیار اهل سیاست.



شهزاد سرمدی

انقلاب سیاسی " جلیقه زرد ها " در فرانسه:
«رِفِراندوم به ابتکارشهروندان RIC »

آنچه که بعد از تظاهرات های اخیر روی داد و دولت را مجبور به پذیرش بعضی امتیازات و مشتی وعده های سر خرمن کرد و همچنین سوء استفاده از خون قربانیان تروریسم در واقعه استراسبورگ، ایجاد فضای ترس و وحشت بین مردم ، برملا شدن وجود گازهای شیمیائی فلج کننده در زره پوش های ژاندارمری وپیش کشیدن جشن نوئل و جشن آغاز سال میلادی و....... هیج یک نمی تواند مانع طوفان انقلابی ای بشود که در راه است.



Taghi
تقی روزبه

جنبش های اجتماعی-طبقاتی، شیفت پارادایم دولت های اجتماعی ترازنوین، و ابداع سیاستی بدیل!

تأملی بر اعتراضات جلیقه زردهای فرانسه به عنوان جنبشی علیه نابرابری های اجتماعی و خودکامگی سیستم نمایندگی!

اگرمبارزه و فشار به سیستم به دلیل بی اعتبارشدن آن و نهادهای وابسته به آن، به بیرون از سیستم و نهادهای آن منتقل شده است ( و یا دقیق تر در حال انتقال یافتن است)، و به شکل شورش و خیزش و تظاهرات و اشغال فضا مکان ها-جاده ها و خیابان ها- صورت می گیرد، اگر خواست جنبش به نقل از زبان خودشان عدالت و برابری اجتماعی است و در همین راستا دولت را زیرفشارسنگین تغییرسیاست های کلان همچون اخذمالیات از ثروتمندان بجای اخاذی از کارگران و زحمتکشان قرار می دهند، و مطالبات مشخصی را هم در همان راستا به دولت تحمیل می کنند؛ معنای چنین رویکردی -حتی اگر خودهم ندانند- نسبت به دولت و سیاست های طبقه حاکم چیست؟ به جز وادارکردن دولت به ترک سیاست های نئولیبرالیستی که آن را منشأ فلاکت و فقرخود می دانند، و حرکت به سوی نوع خاصی از «دولت اجتماعی و خدماتی»؟.



ghashoghchi_jamal1.jpg

دشواری دموکراسی درجهان عرب

برگردان مرتضی ملک

جمال قاشقچی روزنامه نگارسرشناس سعودی که دردوم اکتبر درسفارت عربستان در ترکیه به شکل فجیعی توسط ماموران امنیتی عربستان کشته شد , مقالات و سخنرانی های بسیاری درباره دشواری های دموکراسی درجهان عرب و تفکرات غالب در میان روشنفکران و مردم این کشورها نوشته است . در این مقاله که متن سخنرانی او در کنفرانسی درمرکزمطالعات خاورمیانه دانشگاه دنفرواشنگتن درماه آپریل انجام شده قاشقچی ما را با جو سیاسی و موانع تازه و تاریخی پیشروی دموکراسی در کشورهای عربی آشنا می سازد. این مقاله درنشریه "سیاست آلمان و جهان" شماره ماه دسامبر منتشرشده است .



pier-r1.jpg
مصاحبه لوموند با پییر روزانوالون

گذر به عصر جدیدی از مناسبات اجتماعی

تحلیلی از شورش «جلیقه زردها» در فرانسه
ترجمه : نادر عصاره

انقلاب فقط یک شورش موفق نیست. انقلاب هنگامی روی می دهد که سرنگونی یک قدرت سرکوبگر، اکثریت قریب به اتفاق جامعه را بسیج و هدایت کرده باشد. ما در این نقطه نیستیم از این رو مقایسه این شرایط با انقلابات عربی بی پایه است. جنبش "جلیقه زردها" یک شورش اجتماعی است، لیکن یک جنبش اجتماعی به معنای دقیق کلمه نیست که تاریخا ترمی است متضمن رفتار سازمانیافته و با اهدافی مبارزاتی.
حرکت «جلیقه زردها»، اول از همه انفجار خشم است که در آن عاجل و ابهام مخلوط شده اند. این خشم، آنچه را که برای مدت طولانی در اعماق با سکوت می گذشته، بروز می دهد: احساس به حساب نیامدن و به بازی نگرفتن، در موقعیتی فروکاسته بسربردن، در جهانی عمیقا غیرعادلانه زندگی کردن.



Henri_Pena_Ruiz_02.jpg
هانری پِنا رویز

تنها راه ِ حل، لائیسیته است

ترجمه از : علی شبان

لائیسیته، تنها خود را به سِکولاریزاسیون محدود نمی کند، بلکه آنرا به مرتبه ی رهائی از تمام قید و بند ها میرساند. برای مثال، هنجارِ کلیسا اینست که سِکسُوالیته (تمایلاتِ جنسی) باید هدفش تولیدِ مثل باشد . لا ئیسیزاسیون (غیرِ مذهبی کردن)، قانونِ مدنی را از چنین برداشتی می رهاند و به آن مفهومِ لذت بردن به شرطِ احترامِ متقابل میدهد و این هنجار، بر پایه ی برابری جنسیت و در ضدیت با پدرسالاری ِ سه مذهبِ توحیدی ست . نخستین حُکم ِ غیرِ مذهبی کردن، قانونِ وانتوز در ۱۷۸۹ با پافشاریِ سن ژوست بود که کمونِ پاریس در سالِ ۱۸۷۱ به آن صحه گذاشت . در این فرمان، هیچ شهروندی نباید مجبور به کمکِ مالی به آئین و کیشی باشد که به آن اعتقاد ندارد .



Deniz
دنیز ایشچی

تکنولوژی تمرکز زدائی خودگردان


تکنولوژی حلقه های بسته مدارهای خودگردان "بلاک چین" بر پایه های دستاورهای صنایع دیجیتال و اینترنتی هوشمند امروزین این پتانسیل ها را دارا میباشد که این سیستمها را در نظام های کوچکتر خودگردان به نگهداری اطلاعات دعوت نموده و با شیوه های به مراتب شفاف تر و کنترل شده تری به مرحله اجرا در بیاورد که نه تنها از تمرکز عریض و طویل نظام های بوروکراتیک و تکنوکراتیک ممانعت به عمل می آورد، بلکه شفافیت، کنترل و نظارت به مراتب قدرتمندتری را بر این نظام های خودگردان اعمال میکند که میتواند جلو بیماریهای اجتماعی نامبرده را به میزان خیلی زیادی بگیرد.



رضا خسروی

مکرونیسم

اتحادیه شتر. گاو. پلنگی برای اختناق جنبش کارگری در فرنگستان

از قرار معلوم، مثل اینکه رئیس جمهور « منتخب »! اصلا مخالف نمی خواست، حتی نیم بند، آبکی، در چارچوب رسمی. مدیر عامل شرکت سهامی الیزه، به سیاق لوئی فیلیپ در دوران منقضی، شمشیر از رو بست، پارلمان را اخته کرد، از کار انداخت... صاحب کاران خرد و متوسط را قلقلک داد، مشتاقان حریص پست و مقام را به سمت خود کشید، با ارتش حرفه ای ها، بعضی کارگزاران قدیمی، شماری خبرگان از کار افتاده کنار آمد... در یک کلام، کلی تدارک دید، وعده و وعید داد، لشگر آراست، مجلس قانونگزاری را قبضه کرد.