yadollah-baladi02.jpg
یدالله بلدی

اعدام کولبران سرآغاز شدت سرکوب‌ها

کولبران که برای تامین حداقل هزینه‌های زندگی در«سفر مرگ» با خطرهائی مانند سقوط از کوه، مورد اصابت  قرار گرفتن گلوله پاسداران، یخ دگی، دستگیری و زندانی شدن روبرو هستند، مردم مریوان هیچ‌گاه کشته شدن دو برادر کولبر به‌نام‌های آزاد و فرهاد ۱۵ و ۱۷ ساله را که  سه سال پیش در میان برف مدفون شدند را فراموش نکرده اند در سال گذشته ۳۳۹ کولبر کشته یا مجروح شده‌اند. اکنون کولبران که در میان انان افراد تحصیل‌کرده، ورزشکار، از ۱۲ ساله تا ۷۰ ساله و زنان به‌چشم می‌خورند، با اتهام  واهی جاسوسی نیز مواجه‌اند.



new/zahrabanisadr.jpg
زهرا بنی صدر:

وقتی جنگ مردم را محو می‌سازد

حملات هوایی اسرائیل به تهران محله‌های مسکونی و در نتیجه ساکنان آنها را نیز هدف قرار می‌دهد. با فروپاشی و نابودی غزه، دولت اسرائیل جبهه جدیدی علیه ایران گشوده است. تجاوزی که به عنوان “پیشگیرانه” ارائه می‌شود، اما حاکمیت ملت‌ها را پایمال می‌کند، قوانین بین‌المللی را انکار می‌کند و به طور روشمند جان انسان‌ها را پاک می‌کند. این سناریو آشنا است: یک دشمن شخصیت‌پردازی می‌شود، اهریمن جلوه داده می‌شود و ترس‌های قدیمی برای توجیه غیرقابل توجیه، نبش قبر می‌شوند.



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

برگهایی از زندگی سیاسی
دکتر شاپور بختیار* - دفتر دوم

خطر انفجار درونی که، خواهیم دید، دکتر بختیار در سخنرانی خود در کنگره‌ی جبهه ملی علیه آن به جبهه ملی هشدار‌داده‌بود کاملاً فرضی نبود. باید دانست که از همان دوران تدارک کنگره میان برخی از عناصر با شورای مرکزی اختلافاتی وجود داشت که در صورت ادامه‌ی آنها چنین خطری می‌توانست جدی‌شود و دست‌هایی هم درکار‌ بود که به آن دامن می‌زد....



new/ali-sarkouhi02.jpg
دکتر علی سرکوهی

بحران مزمن در صفوف اپوزیسیون ایرانی

* تحلیلی روان‌شناختی بر ضعف ساختاری و فرصت‌سوزی‌های سیاسی

اگر اپوزیسیون ایرانی خواهان شکستن این چرخه‌ی معیوب است، پیش از هر اقدام سیاسی، صرف نظر از نقد دیگران نیازمند نقد و بازسازی اندیشه و رفتار خود می باشد. عبور از مکانیزم‌های دفاعی ناکارآمد، پذیرش مسئولیت جمعی، آموزش مهارت‌های کار گروهی، مدیریت تعارض، ایجاد فرهنگ گفت‌وگوی سالم و احترام عملی به همزیستی مسالمت‌آمیز، گام‌های ابتدایی و حیاتی در این مسیر است.



کیقباد یزدانی

روان شناسی و آسیب شناسی برد و باخت و شکست و پیروزی در عرصه ی سیاسی

حکومت های استبدادی و اقتدارگرا (از هر نوعی، چه پادشاهی، چه جمهوری، چه چپ و چه راست) نمونه های بسیار بدی از برخورد با پیروزی و شکست ارائه می دهند. هیچکدام از این حکومت ها، به جز در مقاطع خاص و بحرانی و بنابر مصلحت، هیچگاه ارزیابی واقع بینانه ای از سیاست ها و عملکردهای خود ارائه نکرده و نمی کنند. این نظام ها نه تنها کاستی ها و خطاهای خود را نپذیرفته و نمی پذیرند، بلکه برای همه ی آن ها توجیهاتی سیاسی و ایدئولوژیک ساخته و می سازند و بر آن اساس، ضعف ها را قوت، شکست ها را پیروزی، سیاست های ضد ملی و میهنی خود را ملی و میهنی، سرکوب ها و کودتاها را ضرورتی تاریخی و خیانت را خدمت جلوه می دهند.



بایز افروزی

عوامل نفوذی اسرائیل و آمریکا در ایران از کجا آمده‌اند

در طول ۱۲ روز بمباران وسیع ایران، انجام ده ها مورد ترور بسیار دقیق فرمانده های عالیرتبه ی سپاه پاسداران و خراب کاری های گسترده در پایگاه های پدافندی و موشکی ایران کاملا آشکار گردید که اسرائیل و آمریکا در ایران دارای شبکه ی گسترده و چند لایه ای از عوامل نفوذی هستند که درعالی‌ترین و حساس ترین نهادهای اداری، نظامی و امنیتی رژیم ولایت فقیه استقرار یافته اند.



فرشته احمدی

شب‌های استقلال و حاکمیت ملی: از سلطنت پهلوی تا جمهوری اسلامی

هراس غرب از برنامه هسته‌ای ایران، بیش از آن‌که معطوف به خطر بالقوه ساخت بمب اتم باشد، ریشه در تصور ظهور یک قدرت مستقل فناورانه در منطقه داشت. دستیابی به چرخه‌ی سوخت هسته‌ای، نشانگر ظرفیت خودکفایی و کاهش وابستگی به نظام جهانی بود؛ ظرفیتی که می‌توانست الگویی برای دیگر کشورهای جنوب جهانی ایجاد کند.



new/shekast-khorde1.jpg
گلنار نیک‌پور و اسکندر صادقی بروجردی

شکست‌خورده و پرچم

اگر قرار است ایران آینده‌ای دموکراتیک و مستقل داشته باشد، از نوستالژی سلطنت‌طلبانه یا مداخله‌ی نظامی اسرائیل و ایالات متحده حاصل نخواهد شد. این آینده از تلاش سخت مبارزه‌ی سیاسی جمعی حاصل خواهد شد که توسط کسانی که در ایران زندگی می‌کنند و مایل به مبارزه برای آینده‌ای بهتر بدون فروش عزت کشور خود هستند، شکل می‌گیرد. هیچ راه میانبری برای آزادی از طریق هواپیماهای جنگی یا عناوین سلطنتی غبارگرفته وجود ندارد. با بمباران ایران توسط اسرائیل و حمله نظامی غیرقانونی دولت ترامپ به برنامه‌ی هسته‌ای ایران، یک ایران واقعاً آزاد و شکوفا بیش از هر زمان دیگری دور از دسترس به نظر می‌رسد. تنها با توقف تجاوز نظامی بی‌محابا است که ایرانیان ممکن است روزی بتوانند برای ساختن آینده‌ی خود تلاش کنند.



new/saeid-mogheisei1.jpg
سعید مقیسه‌ای

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

کنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعه ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا قدرت‌های متجاوز، ظرفیت‌های مدنی، سیاسی و فکری خود را احیا کنیم. گذار به صلح و آینده‌ای بهتر، بدون بازسازی اعتماد اجتماعی و ایجاد شبکه‌های مستقل و مترقی سیاسی، ممکن نخواهد بود.



new/ladan4.jpg
امیر حسین لادن

رژیمی که توانائی دفاع از کشور را ندارد،
و امنیت شهروندانش را نمی‌تواند حفظ کند،
باید استعفا بدهد

اوضاع دردناک امروز ایران، نتیجه کم دانی، نداشتن دید باز برای آینده نگری؛ و نداشتن افق گسترده برای اداره کشور است. سیاست رژیم فقاهت در همه ابعاد خود، با شکست روبرو شده است: - سیاست داخلی تان، ارمغانش، غصب حقوق ملت، چپاول ثروت های ملی، فرار مغزها، نابودی محیط زیست، فقر و درماندگی، و حراج و به گرو گذاشتن داده های میهن مان بوده است. - سیاست خارجی رژیم تان که بر پایه نفوذ و دخالت در کشورهای همسایه از طریق شکل دادن و تقویت گروه های شبه نظامی شیعه بود، نیز سقوط کرد و نابود شد.



Farshid-Yassaei.jpg
فرشید یاسائی

آموزش رسمی و سایه سنگین ایدئولوژی
روایتی از خشونت پنهان در کلاسهای درس

در سرزمینی که واژه‌ها رنگ ایدئولوژی گرفته‌اند و درس‌نامه‌ها با جوهر یک‌دستی نوشته می‌شوند، جای خالی صداهای خاموش و نادیده‌گرفته‌شده هر روز عمیق‌تر می‌شود. این نوشتار، نه صرفاً گلایه‌ای است از نظام آموزش رسمی، جست‌وجویی است برای نوری در میانه این تاریکی نرم و خزنده؛ تلاشی برای دیدن، شنیدن و پذیرفتن آن‌چه که سال‌ها به عمد پوشیده و فراموش شده است.



Saeed-Rahnema.jpg
سعید رهنما

تانگوی مرگبارِ خامنه ای - نتانیاهو(۱)

موضع درست از نظر من، محکوم کردن هر دو طرف جنگ، یعنی اسرائیل/آمریکا به عنوان آغازگرِ این جنگ، و جمهوری اسلامی به عنوان زمینه ساز آن. راه نجات ایران چیزی جز سرنگونی و جایگزینی جمهوری اسلامی با یک جمهوری سکولار/دموکراتیک/ترقی خواه نیست، و این کار نه از سوی یک یا چند قدرت خارجی که خودشان مسئولِ اصلی به قدرت رسیدن رژیم ملایان بوده اند، بلکه از سوی جامعه مدنی ایران است. باید امیدوار بود که ضمن تلاش همه جانبه برای توقف بلافاصله این جنگ ارتجاعی و مقابله با هرگونه سلطه خارجی ، مبارزه برای سازمان یابی و اتحاد عمل نیروهای مترقی برای سرنگونی جمهوری اسلامی، ادامه یابد.



کمیته اجرائی بدیل سوسیالیستی

با ثروتمندان بجنگید، نه برای آن‌ها:
نه به جنگ با ایران

ترجمه‌ی احمد سیف

تریلیون‌ها دلار هزینه‌ی جنگ باید صرف بهداشت، آموزش و یک برنامه‌ی گسترده‌ی اشتغال سبز شود تا مسکن عمومی با کیفیت و حمل‌ونقل عمومی مقرون‌به‌صرفه ساخته شود. اما این هرگز تحت نظام سرمایه‌داری ممکن نخواهد بود—نظامی که بارها و بارها به جنگ منجر شده است، زیرا کشورهای امپریالیستی برای کنترل زمین، منابع و نیروی کار برای سودآوری با هم می‌جنگند. ما باید فوراً جنبش جهانی ضد جنگ را علیه این تشدید نظامی تازه گسترش دهیم—شامل اعتراضات گسترده، نافرمانی مدنی، و اقدام کارگری همچون امتناع از حمل سلاح و اعتصاب‌ها.



Taghi
تقی روزبه

لحظه‌های حساس تصمیم گیری در اتاق «وضعیت» و چالش‌های‌ بزرگ پیشارو!‌

واقعیت آن است که میل وافر ترامپ برای ورود به‌جنگ و زدن سکه پیروزی بنام خود در عین حال با چالش‌های زیادی مواجه هست: با معضل محدوده اختیارات رئیس جمهور در اعلام جنگ و بحرانی که با دور زدن قانون اساسی و توسل به وضعیت اضطراری و اختیارات فوق العاده‌ در انتظارش هست، پشت کردن به وعده اصلی خود به جنبش گاما مبنی بر تمرکز بر داخل آمریکا بجای فرورفتن در باتلاق جنگ‌‌های بی سرانجامی که همواره موردانتقادش بوده است، شکاف در درون حزب خود و مخالفت حزب رقیب و خطر شکست در انتخابات‌ میان‌دوره‌ای پیش‌رو و نیز گرایش غالب افکارعمومی به‌حل بحران از طریق دپیلماسی. مخالفت افکارعمومی جهان و بسیاری از کشورهای جهان ( چون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و کشورهای عربی و کشورهای اسلامی، و مشخصا پاکستان و ترکیه، و نیز آن‌سوتر چین و روسیه و آمریکای لاتین و حتی تمایل اروپا به حل بحران از طریق دپیلماسی که در مجموع بیانگر انزوای بین المللی ترامپ و اسرائیل است.



new/mehdi-estedadi-shad05.jpg
مهدی استعدادی شاد

مسئلۀ اسرائیل

انحطاط بواقع در دنباله روی وی از جنایتکار جنگی بنام «بی بی» نتانیاهو هست. نقال دروغگویی که از سال ۲۰۱۲تحقیقات هسته­ای در ایران را همچون روایتی کاذب و در جهت بهانه تراشی علم کرده که گویا قرار است به ساختن بمب اتمی منجر شود. در حالی که حکومت خودش دهها و شاید صدها کلاهک اتمی را صاحب است. از یاد نبریم که با استناد به سناریویی شببه به همین دغلکاری و سیاه سازی، امریکا به عراق حمله کرده چون گویا در زمان صدام دارای تسلیحات کشتار جمعی بوده است.



new/Monireh-Baradaran01.jpg
منیره برادران

آن گربه با حضور توست که نام کشور به خود گرفته

امروز اوین را زدند. در بندها چه می گذرد؟ یادت هست – زمستان ۶۶ یا اوایل بهار ۶۷- نوبت هواخوری ما بود که جنگده عراقی بالای سرمان پرواز کرد و صدای انفجاری را که زیاد دور نبود شنیدیم. گویا جایی نزدیک دانشگاه ملی را زدند که از ساعت آن را که بر برجی بلند قرار داشت، ما از هواخوری اوین می دیدیم. احساس بی پناهی مان یادم هست؟ می دانم در هر جای کشورمان موقع بمبارانها مردم بی پناه هستند. این رژیم لعنتی که این همه سالها بر طبل جنگ کوبیده یک پناهگاه برای مردم نساخته. ولی بی .پناهی زندانی عمیق تر است مگر نه؟ یک بند چندین در دارد همه با قفل و زنجیر و نگهبان



new/afsaneh-khakpour1.jpg
افسانه خاکپور

محاکمه و دستگیری جنایتکاران جنگی ضرورت تضمین امنیت و صلح منطقه ای وجهانی است

دستگیری و مجازات جنایتکاران جنگی و نسل کش دولت اسرائیل و سران حماس که توسط اسرائیل ترور شدند در دستور کار دادگاه کیفر بین المللی که حکم اتهام آنها را صادر کرده با تعلل قدرتهای امپریالیستی به تعویق افتاده و تاکنون اقدامی قانونی علیه این جنایتکاران انجام نشده است.
برای پایان دادن به جنگ، آدم کشی، ترور و تخریب و ویرانی بیشتر و پیشگیری تجزیه کشور بدست کشورهای خارجی باید خواستار دخالت شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس و برقرای صلح و محکومیت دولت متجاوز اسرائیل و محکومیت او به جبران خسارات مادی و معنوی به مملکت و به مردم شویم .



حسن نادری

نه به جنگ و ویرانی، آری به صلح و انحلال نظام

ا نگرانی شاهد ظهور جنگی جدید در خاورمیانه هستیم. اوج ماه‌های آماده‌سازی افکار عمومی برای ضروری دانستن جنگ. نتانیاهو نیز در سپتامبر ۲۰۰۲ اظهار داشت که «ایران در توسعه سیستم‌های بالستیک از عراق پیشی می‌گیرد و امیدوار است این سیستم‌ها ظرف پانزده سال به سواحل شرقی ایالات متحده برسند.». در سایه جنگ نه دموکراسی و نه تغییر نظام ممکن است. اما با فروپاشی حاکمیت ملی،تمامیت ارضی کشور در خطر خواهد بود.به ویژه که اینک امارات متحده عربی برای تصرف سه جزیره ایرانی درکمین نشسته است،وجمهوری باکو وترکیه تسلط درکریدور زنگزور.



new/ali-sarkouhi02.jpg
دکتر علی سرکوهی

توهم آزادی در عصر مهندسی ذهن: استعمارِ خواسته‌ها، نه سرزمین‌ها

پرسش اصلی این است: آیا آزادی ما واقعی است یا برنامه‌ریزی‌شده؟ در روزگار کنونی، آنچه ما “انتخاب” می‌نامیم، اغلب در چارچوب‌هایی از پیش طراحی‌شده شکل می‌گیرد؛ چارچوب‌هایی که توسط نیروهایی پنهان، اما بسیار تأثیرگذار مانند رسانه‌ها، ساختارهای رایانه‌ای، سامانه‌های پردازش داده، و ابزارهای مجازی اداره می‌شود. این سامانه‌ها، تنها اخبار و تصاویر را به ما نمی‌رسانند، بلکه احساسات، باورها و واکنش‌های ما را نیز هدایت می‌کنند.



بایز افروزی

چالش های ادامه ی مبارزه در دوران جنگ
و لزوم تشکیل جبهه ی متحد ضد دیکتاتوری

واقعیت این است که تنوع و گوناگونی گسترده و چند جانبه ی مردمان ایران که تا حدود زیادی در فراوانی احزاب و جریانات سیاسی آن بازتاب یافته است، تنها و تنها با تشکیل یک جبهه ی مشترک ضد دیکتاتوری-ضد جنگ امکان رهایی از سلطه ی رژیم استبدادی و ضد مردمی ولایت فقیه از سویی و از سوی دیگر جنگ تحمیل شده از طرف دولت جنایتکار ناتانیاهو را خواهد یافت.



Taghi
تقی روزبه

لحظه‌های حساس تصمیم گیری در اتاق «وضعیت» و چالش‌های‌ بزرگ پیشارو!‌

می دانیم که کلیدواژه های این روزهای ترامپ، اولتیماتوم تسلیم سیاسی بی قید وشرط حکومت ایران، جاری شدن حکم تخلیه تهران از زبان ترامپ، تهدید به ترور خامنه‌ای (همین به‌تنهایی کافی است به جهانی بیاندیشم که چگونه بزرگترین قدرت جهان، با نقض قواعد و قوانین بدیهی و موجود حاکم بر حقوق بین الملل، آشکارا قانون جنگل و داروینیسم اجتماعی را برجهان حاکم می کند) که بیانگر عمق بحرانی است که سرمایه داری‌ جهان گستر دستخوش آن شده است.



علی جلال

تجاوز حکومت نسل‌کش اسرائیل به میهن ما ایران

مردم ایران جمهوری اسلامی را دشمن اصلی ایران و ایرانی می‌دانند. مردم ایران بدون از دست نهادن لحظه‌ای از مبارزه برای سرنگون کردن جمهوری اسلامی با هر تجاوز گری به ایران سخت به رویارویی می پردازند، اکثریت مردم پیشرو، ترقی خواه و آزاده ایران، سلطنت چی‌ها را دشمن ایران و همدست دشمنان ایران می‌دانند



فرامرز پارسا

زمان تک روی گذشته

مملکتی که خواهان آزادی واقعی و شفاف است، باید بر پایه‌ی حضور همه‌ی احزاب و سازمان‌های سیاسی، با هر عقیده، مرام، مذهب، زبان، رنگ و نژاد بنا شود؛ نمایندگان واقعی مردم، بر صندلی‌های مجلس و سنا بنشینند و دست در دست هم، در ساختن آینده‌ی ایران بکوشند. آزادی بیان و آزادی نوشتار باید تضمین شود، تا اطلاع‌رسانی درست و آزادانه جای دروغ و سانسور را بگیرد.



chidan.jpg
شیدان وثیق

جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران
چه موضعی باید در پیش گرفت؟

در اوضاع جنگ کنونی که می‌تواند به درازا کشد و با مشاهده‌ی شرایط اسفبار کشور و احتمال سقوط رژیم و فروپاشی ایران، امر همکاری جمهوری‌خواهان در خارج از کشور، بیش از هر زمان دیگری ضروری، مبرم و شتابنده می‌گردد. نهادهای جمهوری‌خواه با حفظ استقلال نظری و تشکیلاتی خود، با پذیرش سه اصل اساسی چون مشترکات لازم و کافی، می‌توانند دست به همکاری میان خود زنند. یکی، پذیرش اصل ضرورت سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی ایران در تمامیت آن است. دوم، پذیرش جمهوری، دموکراسی، جدایی دولت و دین، اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های حقوق بشری بین‌المللی است و سومی، پذیرش اصل استقلال و یکپارچگی کشور می‌باشد.



ژینا سنندجی

دخالت خارجی و دموکراسی: چرا بدون نیروی داخلی نیرومند، رهایی ممکن نیست؟

بررسی های تاریخی دوران معاصر نیز بیانگر آن است که دخالت نیروی خارجی به‌تنهایی قادر به ایجاد دموکراسی نیست زیرا اولا دموکراسی فرآیندی درونی و تدریجی بوده که دموکراسی نه یک ساختار صادراتی، بلکه نتیجه تاریخ، تجربه سیاسی، فرهنگ مدنی و نهادسازی اجتماعی است. حتی در جوامع غربی نیز، شکل‌گیری نظام‌های دموکراتیک چند قرن طول کشیده است. بنابراین، تحمیل آن از بیرون، بدون زیرساخت و اراده داخلی، به فاجعه می‌انجامد.



»  در باره جنگ بین اسرائیل و جمهوری اسلامی
»  آقای خامنه ای، زمان بازگرداندن حق حاکمیت به مردم است
»  توتالیتاریسم دینی و میلیتاریسم مدرن
»  حمله پیشگیرانه یا تجاوز به خاک ایران؟
»  قماربزرگ رضاپهلوی
»  جنگ ایران و اسرائیل در یک نگاه شتابزده
»  صلح پایدار، تنها با پایان بخشیدن به جمهوری اسلامی ممکن است!
»  برای آتش بس فوری، چه می‌توان کرد؟
»  ما و جنگ؛ چه باید کرد وقتی جنگ را بر ما تحمیل کردند؟
»  راه کارها‌ی متفاوتِ نیروهای سیاسی در ایران امروز
»  شوونیسم خامنه‌ای در نبرد با شوونیسم نتانیاهو
»  در کدام سویی؟
»  حمله ی نظامی به ایران یا حمله به رژیم؟
»  وقتی رژیم «ولایت فقیه» در ایران سقوط میکند ، جایگزین آن چیست؟
»  اوضاع جهان و ایران و وظایف جمهوری‌خواهان
»  نه به جنگ، نه به دیکتاتوری
»  نگاهی گذرا بر ریشه های انقلاب ایران
»  در محکومیت تجاوز نظامی اسرائیل، نقش جمهوری اسلامی و ضرورت بازگشت به مذاکره
»    کودکان کار معنای آرزو را نمی‌دانند
»  نقش فشارافکارعمومی غرب، در بحران فلسطین و اسرائیل و توقف فاجعه در غزه
»  برگ‌هایی از زندگی سیاسی دکتر شاپور بختیار* - دفتر دوم
»  ملت ایران، قربانی اصلی
»  همه‌ی راه‌ها به «آتن» ختم می‌شود !
»  شکست محور«شیعه»جمهوری اسلامی ایران در مقابل محور«سنی» اعراب خلیج فارس،
»  در باره «ووکیسم»
»  اتحاد و همبستگی
»  دریغ که فریدون قراچورلو فرهیخته هم رفت
»  اخراج نخست‌وزیر «نامطلوب» بخش ششم- ج - خلاصی از «شرِّ» مصدق !
»  «از بازگشت تا اعدام»؛ زندگی تراژیک یک نسل
»  نگاه سوم؛ راهی نو در برابر دوگانه‌های فرسوده (۳)
»  ادعای تازه پزشکیان، در ایران هر کس می‌تواند رئیس‌جمهورشود!