بهروز رحیمی

«خیزشی که سر ایستادن ندارد، انقلاب جوانان را باور کنیم»

نزدیک به دوماه از خیزش اجتماعی مردم به خصوص زنان و دختران جوان پس از قتل ناجوانمردانه مهسا امینی "ژینا" از طرف ارگان های سرکوب می گذرد ، قتل دختری جوان و زیبا که دل هر انسان مردم دوستی را به درد آورد ، اکنون روزی نیست ملت شاهد به خون خفتن لاله یا سروی زیبا در کوچه و خیابان نباشد و صدای مرگ بر دیکتاتور در فضای مجمتع یا کوچه و خیابان را نشنود .



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

در مبارزه‌ی کنونی
مرزکشی میان نسل ها عوامفریبی است

نسل جوان و نسل های دنیادیده دست در دست یکدیگر پیروز خواهند شد

سخن ما در اصل بر سر رابطه میان نسل جوان مبارز در میدان مبارزه و نسل های سالدیده تر پیشین بود، و اینکه این نسل ها برای دستیابی به پیروزی به یکدیگر و توانایی های یکدیگر نیازمندند. دراینجاست که این سخن به نتیجه می‌رسد: نمایندگان و حاملان فرهنگ دموکراسی ایرانی یعنی نهضت مشروطه در میان نسل های کهنسال تریافت می‌شوند، نسلی که بخش مهمی از آن از این جهان رفته‌اند، اما وارثانی، هرچند کم‌شمار، برجا گذاشته‌اند. یک ملت زنده و با فرهنگ را نمی‌توان مانند گوشت قربانی قطعه‌قطعه کرده قطعات آن را از هم جداکرد.



new/afsane-khakpour.jpg
افسانه خاکپور

دادخواهی دوفوریتی خانواده های داغدار ایرانی

رهنمود فیسبوکی، توییتری و رسانه ای به جوانان و مردم ایران و تشویق آنها به پرخاشگری و خشونت گفتاری و رفتاری با زنان محجبه یا با آخوند و بسیجی از طرف جریانات وابسته به کشورهای خارجی بیشتر انحرافی سیاسی و نشانگر واکنش های هیستریک است تا مبارزه ای برای روشنگری، تعامل، مدارا، آزاد اندیشی، حقوق برابر و عدالت اجتماعی.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

هدف از رزمایش های نظامی در مرز های شمالی

هنگامیکه تظاهرات در داخل رو به گسترش بود و هر روز دامنه وسیعتری بخود می گرفت، رژیم درمانده در داخل رزمایش بسیار وسیع و گسترده ای با شرکت ارتش با یگان های ویژه، توپخانه، چتر ریز، بالگرد و پهپاد و ابزار های دیگر جنگی در مرز های شمالغربی و رودخانه ارس انجام داد، که گویا هدف از آن هشدار به جمهوری آذربایجان بود. سردار «علی اکبر پورجمشیدیان » هم آهنک کننده سپاه و فرمانده رزمآیش در گفتگویی نخست به مسائل داخلی پرداخت و گفت: این انقلاب مزین به خون هزاران شهید است با درآوردن چند روسری خدشه ای به آن وارد نمی شود و ادامه داد: ما ضرورت دارد نمایش قدرت داشته باشیم.



new/iraj-farzad2.jpg
ایرج فرزاد

هم اکنون! فردا بسیار دیر خواهد بود

به نظر من تا دیر نشده است باید جلو این روند مرموز و خطرناک را گرفت. درست در این روزها باید در سطح جامعه و از صفوف فاتحان خیابان و محلات و میادین شهرها، علیه این مهندسی بپا خاست و در صفوف نامیمون این “اتحاد” خرافی و شیادانه، “تفرقه” ایجاد کرد. اگرنه، حزب فقط حزب اله “به روز شده” و چه بسا شبه سکولار و نیمه مدرن، فضا را مسموم خواهد کرد.



firouze-banisadr.jpg
فیروزه بنی صدر

در لزوم شفافیت هویت، اهداف و بدیل جنبش عمومی

هشدار که هر اندازه هویت، خواسته و شعارهای جنبشمان را شفاف بیان کنیم و به بحث بگذاریم، و هر اندازه ترکیب بدیل رژیم را واضح سازیم به همان اندازه نیز آینده وطنمان را روشن می کنیم و راه را بر قدرت طلبان در خدمت قدرتهای انیرانی می بندیم. کوشش در اینراه وظیفه کلیه نیروهایی است که فردای ایران را برای همه مردم ایران زمین و لغو همه گونه تبعیضات و در استقلال و آزادی می خواهند.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

پرسش روز و تلاش برای یافتن پاسخ روز!

این جنبش انقلابی، بالاترین حلقه از زنجیره تحولات انقلابی سربرآورده از سال ٩٦ به اینسو است و سکویی استوار در ادامه‌ی راه جامعه برای گذر از جمهوری اسلامی. این مردم، تصمیم خود را گرفته‌اند و این اراده کردن‌شان رو به فزونی مدام دارد. جنبش انقلابی در این چند هفته، بی وقفه پیش‌روی داشته است، سنگرهای بسیاری را تسخیر و حتی تثبیت کرده و در جوهر و ترکیب خود کماکان رو به اعتلاء می‌رود. این اما نه به معنی حرکت تک خطی در همه‌ی مسیر و نه ماندن بر تاکتیک یک‌نواخت است. جنبش جاری، توانایی به کارگیری تاکتیک‌های خلاق و بهره‌گیری‌ها از امکانات و احتمالاتی را دارد که تاکنون پدید آمده‌اند و باز هم می‌توانند پدید بیایند.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

نقش پزشکان در«جنبش زن، زندگی، آزادی»

روشنگری ها و اعتراض های گسترده پزشکان در روزهای اوج گیری جنبش زن، آزادی، زندگی نشان از حضور مسئولانه و شجاعانه این گروه اجتماعی- صنفی در عرصه مبارزه دارد. تهدید، محرومیت های شغلی و اجتماعی، ضرب و شتم، دستگیری و زندانی کردن پزشکان آزاداندیش و آزادیخواه گوشه ای از رفتار وحشیانه و جنایتکارانه حکومت اسلامی ست.



chidan.jpg
شیدان وثیق

شورش مردمی در ایران و طرح ایجابی

در این اوضاع و احوالِ سرنوشت‌ساز در کشور ما، پرسش اصلی یعنی پرسش شکل زندگی مورد نظر و خواستِ ما در فردای پساجمهوری اسلامی، به گونه‌ای مبرم و شتابنده مطرح ‌می‌شود. امروزه، جریان‌های گوناگونِ مخالف رژیم باید دیدگاه‌‌‌های خود را در این زمینه بیان و اعلام نمایند. به نوبه‌ی خود، ما نیز در این جستار تلاش کردیم، درباره‌ی طرح جمهوری - دموکراسی – لائیسیته (جدایی دولت و دین) برای ایران، نکاتی را در خطوط کلی به گونه‌ی ایجابی‌ و اثباتی مطرح کنیم. به بیانی دیگر، آن چه که یک جمهوری لائیک و دموکراتیک می‌نامیم و برای تحقق آن مبارزه و تلاش می‌کنیم.



ارژنگ بامشاد

«برلین»، دیوارهائی که فروریخت!

برلین» در گام نخست، دیواری را که رژیم کودک کش جمهوری اسلامی، در تلاش بود میان ایرانیان داخل و خارج از کشور بکشد متلاشی کرد. آنها با سیاست ددمنشانه "نفی بلد" کردن هر مخالفی، تصور می کردند از "شر" چندین میلیون ایران ناراضی خلاص می شوند. اما امروز با ارتش میلیونی مدافع انقلاب نوین مردم ایران روبرو شده اند. این ارتش میلیونی، بویژه جوانان نسل دوم تحصیل کرده در کشورهای اروپائی و آمریکائی و دیگر کشورها، مسلط به علم روز و زبان های زنده دنیا، به سفیران فعال شعارها و برنامه های انقلاب بدل شده ند. از این روست، علیرغم احتیاط دولت ها در برخورد با جمهوری اسلامی، جامعه مدنی در بسیاری از کشورها و فعالان مترقی در رسانه های همگانی، همدلی و همراهی خود با انقلاب مردم ایران را به وضوح بیان می کنند.



new/shahab-borhan005.jpg
شهاب برهان

بقای جنبش جاری و آیندۀ آن

برای پیشروی جنبش انقلابی تا "موقعیت انقلابی"، یعنی تا غیر قابل حکومت کردن کشور، موازنۀ قوای جنبش و ماشین سرکوب باید به هم بخورد؛ دیوار سانسور و دروغ فرو بریزد؛ و عدم امکان بقای این رژیم، برای همه دولت های حامی و یا مماشاتگر، مسجل شود. این هر سه منوط اند به آن که جنبش از شکل فقط پارتیزانی فعلی و دامنۀ محدود مشارکتی ی کنونی به جنبشی توده ای با اشکال و امکانات و ابتکارات بیکران گسترش یابد.



nafisi.jpg
مجید نفیسی

پیکار در پیکار: من و جنبش چپ
سه. پس از پیکار

اکنون که این خاطرات سیاسی را به پایان می‌رسانم بیش از یک ماه است که از جنبش انقلابی و فرهنگ‌‌سازی که با قتل مهسا ژینا امینی آغاز شد می‌گذرد. پیشگامان این جنبش زنان، و شعار محوری آن "زن، زندگی، آزادی" است که دو ستون اصلی رژیم خمینی یعنی فرهنگ مرگ‌پرستی و مردسالاری را نشانه گرفته است، و به باور من نیروی انقلابی آن از صرف تغییر قدرت سیاسی بیشتر است و ساختن فرهنگی زنگرا و زندگی‌خواه را نوید میدهد.



مجتبا مانی

ایران شده فلسطین

این روزها سخت و دردناک بوده تحمل آن برای همه و به ویژه آنها که در خط اول مبارزه هستند بینهایت سنگین و آزارنده است. شکی نیست. نیروی جوان که این بار به میدان آمده از یک طرف، و قرار گرفتن زن ها در خط مقدم ،امید به تداوم این خیزش را زیاد کرده و تا هم اکنون نشان داده اند که قصد عقب گرد و توقف ندارند. به تعبیر یکی از شعار هایشان " ما پیگیرترین نسل هستیم" نه تنها گواه شعور و درک بالای جمعی این نسل است بلکه نشان میدهد که خود را برای این تداوم و گستردگی آماده کرده اند. باید پذیرفت که نیروی انقلابی در پروسه مبارزه بالنده و پرورش می یابد. اگر این روزها سخت و دردناکند ثمره آن شیرین است . این رنج و صحنه های دردناک راه رشد این نسل را هموار کرده و سرکردگان و راهنمای های خود را می یابند و راه را بر میوه چین ها می بندند.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

زیبائی در رنگارنگی ست

تظاهرات غرورانگیز ایرانیان خارج از کشور، طی چند هفته گذشته نشان داده‌است بالاخره پیشتازان جوان این جنبش در داخل کشور سهم خویش در رابطه با اپوزیسیون سیاسی حکومت اسلامی ادا کرده‌اند، یادمان داده‌اند، البته تا حدودی هم مجبورمان کرده‌اند، که بپذیریم از خودمحوری و خودخواهی و فرقه گرایی فاصله بگیریم. مجبورمان کرده‌اند بپذیریم در یک کار جمعی و همگرایانه پای حزب و سازمان و پرچم بازی و "‌منیت"‌های فردی و گروهی را به میان نکشیم.



عباس هاشمی

چگونه می‌توان یک انقلاب را از شورش و اعتراض بازشناخت

به باور من؛ در هر انقلابی دو «معجزه» اساسی اتفاق می‌افتد: «معجزه»ی نخست در حوزه‌ی «روانشناسی اجتماعی» ست که در آستانه و پیش از وقوع انقلاب و سرنگونی، خود را نشان می‌دهد. و بجز «مردگان»*، همه می‌توانند بخوبی این «علائم» را ببینند: معجزه‌ی نخست را می‌توان در دو سطح از تغییرات روحی و روانی در مناسبات بین مردم با رژیم و نیز در بین خود مردم با یکدیگر مشاهده کرد؛ این علائم که با ریزش ترس از رژیم آغاز میشود، عبارتند از: بیداری و بازگشت قوای روحی و حساسیت‌های انسانی؛ جسارت، شادی، خنده، مهربانی، همدردی، امید و تلاش برای تغییر و شروع به «اقدام»علیه شرّ … و «معجزه»ی دوم پس از فعلیت انقلاب، با«اقدام» و در طی آن (پراتیک انقلابی) اتفاق می‌افتد، که باعث آزاد شدن ظرفیت‌های فکری و عملی یا خلاقانه، اعتماد به نفس، غروری شایسته و همبستگی و دوستی و عشقی عمومی و توانمندی شخصیتی می‌شود و «معجزه»ی نخست را تکمیل، و با شیوع اعتماد در جمع، میدان برای «خرد جمعی» و پراتیک سیاسی گشوده می‌شود و به تحقق رویاهای اجتماعی مدد جدی میرساند.



new/jomhouri-rousari1.jpg
س. حمیدی

دیوارنویسی مبارزه‌ای برای تصرف خیابان‌ها

شهردار تهران می‌گوید بیشترین پیام‌هایی که این روزها در سامانه‌ی ۱۳۷ بازتاب می‌یابد به پاک کردن دیوارنوشته‌ها اختصاص دارد. او می‌خواهد همراه با چنین دروغ آشکار و روشنی بر بیزاری شهروندان تهرانی از این شعارها اصرار بورزد. ولی چنین ادبیاتی از این واقعیت غیر قابل انکار حکایت دارد که شهردار لکنته‌ی تهران هم هرگز نمی‌تواند حجم بالای دیوارنوشته‌ها را امری نادیده بینگارد. چون او در شرایط حاضر عمده‌ترین کار روزانه‌اش با پاک کردن همین شعارها می‌گذرد. در واقع شهروندان تهرانی شهردار بسیجی خود را به نحوی از انحا سر کار گذاشته‌اند. به عبارتی روشنتر، در نگاه او شهر امن و امان است و فقط همین دیوارنوشته‌ها هستند که امان از روزگار مدیران شهری بریده است.



مهران زنگنه

زوال عقل چپ سنتی و انشاءهای بچگانه در تظاهرات برلین!

آیا چپ سنتی دچار زوال عقل شده است؟ چپ سنتی می‌نویسد: نه شاه می‌خوایم نه رهبر! مثل چلبی در عراق چطور؟! چلبی نه شاه بود، نه رهبر! حتی جمهوری‌خواه، مثل بسیاری از جمهوریخواهان در اپوزیسیون ایران هم بود! چرا خواست‌های فرودستان، خواست‌های صریح میدانی آنان جمع زده و به طور مثبت مطرح نمی‌شود. چپ سنتی و همان کسانی که دیروز در ۵۷ از روحانیت مترقی حرف می‌زدند، این بار از اتحاد در تظاهرات فراجناحی برلین، به عبارت دیگر از تکرار ۵۷ حرف می‌زند!



خانلر کوشکی

انقلاب ۵۷ و خیزش‌های مهر ۱۴۰۱
نمودهایی از نبرد سنت و مدرنیته. انقلاب تدریجی و شعار مرحله ای

در حال حاظر جنبش اعتراضی بر علیه ححاب اجباری و در فضای خشم سراسری از قتل دختر معصوم کرد توانست توده وسیعی از نسل جوان و زنان را به خیابان بیاورد. این مرحله می تواند مرحله اغازین عقب نشینی حاکمیت باشد. اگر بتوان حاکمیت را وادار به پذیرش اشتباه بودن سیاستهای خود در مورد حجاب اجباری و گشت ارشاد کرد حتی اگر باعث تغییراتی در سیاستهای اجرایی شود ، دست آوردی قابل قبول است . فضای نفس کشیدن بیشتری به دختران جوان و زنان می دهد و اندوخته ای است برای مرحله بعد.




ایاز آسیم

نقشۀ راهبردی گذار دموکراتیک جنبش ملی ایرانیان

خیزش اعتراضی به حضور انبوه مردمی نیاز دارد. حضور انبوه خیابانی از یک سو نشانۀ درخواست عمومی تغییر در حاکمیت و مقبولی جنبش است و از سوی دیگر، امکان سرکوب آسان جنبش را از سرکوبگران می‌گیرد، از خشونت گستردۀ سرکوبگران می‌کاهد. ویژگی تظاهرات کم شمار، آن است که به آسانی سرکوب می‌شود و سرکوبگران با خشونت عریان، تظاهرکنندگان را نیز به خشونت وامی‌دارند و آنگاه آن را اغتشاش می‌نامند؛ درحالی‌‌که امواج گستردۀ انسانی، حکومت را زودتر به عقب‌نشینی و تن دادن به خواسته‌های مردم وامی‌دارد؛ حتی اگر حکومت تسلیم نشود، امواج گستردۀ انسانی آن را به شکست می‌کشاند؛ در نتیجه، جنبش زودتر به پیروزی دست می‌یابد.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

پیروزی «آزادی» دیر و زود دارد
سوخت ‌و ‌سوز اما نه!

جنبش انقلابی جاری تا همین‌جا به رشته دستاوردهای کلانی دست یافته که هم برگشت‌نا‌پذیرند و هم رهگشا‌هایی بی‌همتا برای کامیابی این روند انقلابی زنجیره‌وار‌. شناخت این رهاوردها و استنتاج روشمند از آنها، نیاز پیشبرد موفق راهبرد سیاسی برای گذر از جمهوری اسلامی به نظامی دمکراتیک است. راهبردی استوار بر بسیج سیاسی جامعه علیه این حکومت با چشم انداز برگزاری انتخابات آزاد بمنظور تاسیس مجلس موسسان. مجلسی موظف به تدوین قانون اساسی نوین سنگ‌پایه‌ی حقوقی حکومت جایگزین که مطلوب‌ترین شکل آن، جمهوری سکولار دمکرات است.



شهزاد سرمدی

ژینا، روحُ القُدُس انقلاب ایران

اخیراً، در ادامهٔ دروغ پردازی قبلی، مسؤولان جمهوری اسلامی ادعا می کنند که واقعیت را در مورد مرگ ژینا بیان کرده‌ اند، اما پروندهٔ این جنایت را در دسترس وکلای خانوادهٔ آقای امجد امینی قرار نمی دهند. اگر همان گونه که می گویند و برای راستی آزمائی، چرا نام و برگ های بازجوئی مأموران پلیسِ حاضر در صحنهٔ دستگیری ژینا را در اختیار وکلای پدرش قرار نمی دهند و توضیح نمی دهندکه دوربین های اونیفورم پلیس ها و اُتومبیل وَنِ “گشت ارشاد”را چرا از دیدِ مردم پنهان می کنند؟



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

صدای پای انقلابی دیگر ولی...

آنچه مسلم است جمهوری اسلامی و رژیم ولایت با بزرگترین بحران اجتماعی و سیاسی خود از بدو تاسیس روبرو شده است و شاید نتواند آن را به سرعت مدیریت و کنترل کند، هر روز ابعاد این تظاهرات گسترش می یابد و شاید هم در آینده نزدیک اعتصابات گسترده تر و اقشار گوناگون اجتماعی به آن می پیوندند. ولی هنوز نیرو های سرنوشت ساز وارد میدان سیاست و عمل نشده اند، رژیم را با اعتصابات گسترده و فراگیر کارگری، تولید، توزیع و در مجموع اقتصاد را فلج نکرده اند، هرچند در بخشی از صنایع نفت، کشت و صنعت و موسسات کوچک، کارگران به حمایت از تظاهرات دست از کار کشیدند و به اعتصاب پیوستند. ولی هنوز این جنبش و خیزش به نقطه سرنوشت ساز نرسیده است.



reza-rahdar.jpg
رضا راهدار

اهریمن یا اهورا

با تو اخلاق و عرف و عرفان مرد! دزدی و فحشاء و چپاول و غارت و اختلاس و بی حرمتی در ایران بیداد می کند و روزی نیست که وارثانت، سر بیشتر چاپیدن مردم، یقه یکدیگر را نگیرند. از رئیس جمهورت گرفته تا «مقام رهبری» همگی سر در آخور فساد و رشوه و اختلاس دارند و ننگ اخلاقی این سرزمین شده اند! آری با تو انسانیت و شفقت و جوانمردی از بین رفت. تو آلله را قربانی و ایمان را سوزانده و اسلام را نابود کردی! زن را ملعبه دست ملا و مرد را مدّاح و جیره خوار حکومت کردی! با تو عشق مرد و نفاق لانه باز کرد و خیانت جوانمردی شد و جوانمردان بالای دار می روند!



عیسی پهلوان

آیا وضعیت انقلابی در ایران به انقلاب فرا می روید؟

مردم ایران در شعارهای کوبنده ای چون " جمهوری اسلامی نمی خوایم ، نمی خوایم. توپ تانک فشفشه ،آخوند باید گم بشه. این دیگه اعتراض نیست ، شروع انقلابه. مرگ بر دیکتاتور، مرگ برخامنه ای. این آخرین پیامه ، هدف خود نظامه. و سنندج ، زاهدان - جانم فدای ایران. از کردستان تا سیستان، خونین تمام ایران ، نان کار آزادی حجاب اختیاری. این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت. هریک نفر کشته شه ، هزار نفر پشته شه. بسیجی سپاهی، داعش ما شمایی. فقر و فساد و بیداد، مرگ براین استبداد. زندانی سیاسی آزاد باید گردد. می جنگیم می میریم ، ایران را پس می گیریم. می کشم می کشم هرآنکه خواهرم کشت. زاهدان، کردستان، چشم و چراغ ایران"، به روشنی خواست تغییر رژیم کنونی را فریاد کرده اند.



nafisi.jpg
مجید نفیسی

پیکار در پیکار: من و جنبش چپ
سه. پس از پیکار

وقتی به کوهی در نزدیکی پاسگاه رسیدیم یکی از بلدها اسبها را با خود برد و بلد دیگر همراه با معصومه و من از کوه که پاسگاه مرزی در پائین آن قرار داشت بالا رفته و از بالای کوه به آن سوی پاسگاه پائین آمدیم. در آنجا یک تاکسی منتظر ما بود. من و معصومه در صندلی پشت نشستیم و بلد کرد کنار دست راننده. وقتی به پشت سر نگاه کردم ماه بلند را دیدم و ناگهان شادی غریبی مرا فراگرفت و بیخودانه فریاد زدم: "آزادی! آزادی!" کلمه‌ای که برای بلد کرد و راننده آشنا بود. پس شروع به خواندن سرود "بهاران خجسته باد" کردم و معصومه هم با من دم گرفت. بلد و راننده هم از شادی ما شاد شدند و شروع به خواندن آوازهای کردی کردند.



»  ژیگولوهای مزدور
»  ضرورتِ سازماندهیِ پشتیبانیِ ایرانیانِ خارج از کشور از مبارزات مردم ایران
»  اعتلای اعتراضات به جنبش سراسری در راستای انحلال جمهوری اسلامی ایران
»  و این، خیز بلندی است تا ارتفاع انقلاب
»  تاریخ به روایت امروز
»  با همبستگیِ ملی و سازمان‌دهی و هوشیاریِ جمعی می‌توان هیولایِ سرکوب را ناکارآمد کرد*
»  چرخه‌ی خیزش/سرکوب ... حتمیت تغییر انقلابی رابطه‌ی جنسیت به سبک ایرانی
»  جملات قصار عرفان قانعی‌فرد «تحلیلگر نهاد امنیتی»، و درخواست حیرت‌آور او از غرب!
»  نقشه‌ی راه برای هماهنگی ملی
»  این انقلاب نیست، خیزش است
»  پيش درآمدی بر بررسی علل استبداد در ايران
»  اعتصاب بدونِ صندوق حمایت از اعتصاب کنندگان؟!
»  ضرورت تشکیل و راه‌اندازی صندوق اعتصابات
»  محتوای شعار «زن، زندگی، آزادی»، در حنجرۀ خیابان و در نزد اپوزیسیون‌ها
»  پیکار در پیکار: من و جنبش چپ دو. در پیکار / ج. جرات به اندیشیدن
»  معمای بی‌بی‌سی؛ «برای» آزادی پخش[۱]
»  زندانیان سیاسی را دریابیم
»  کردستان، چشم و چراغ ایران! آذربایجان اویاخدی، کوردستانا دایاخدی!
»  حالا نوبت كاركنان صدا و سيماست كه با مشکل‌آفرینی در برنامه‌هاى زنده، به نافرمانى عمومى بپيوندند
»  نشانه هایی از تحقیر زنان در جنبش امروز
»  شکاف دیرینه میان سنت و مدرنیته، در برآمدی تازه
»  اخطار به رژیم آخوندی
»  « لباس شخصی ها» و توحش گَله ای
»  جنبش اعتراضی امروز نیازمند چگونه رهبری‌ست؟ آیا رهبری سیاسی از دل خیابان زاده می‌شود؟
»  مرگ‌پرستی پیش از انقلاب
»  نیروهای سرکوبگر در واحدهای کار و کارگری
»  شرفیاب شدن با پیوستن به جنبش انقلابی برای «آزادی و شرف ایران»
»  «زن، زندگی، آزادی» شعاری علیه آپارتاید چند لایۀ جمهوری اسلامی شعاری برای «حاکمیت اکثریت عظیم برای اکثریت عظیم»
»  همراه و در کنار خیزش آزادیخواهانهِ مردم ایران باشیم
»  نه دیگر اعتراض، نه هنوز انقلاب دغدغه های دورۀ سرنوشت ساز گذار
»  در آستانه بحران های فراگیر نظام جهل و جنایت چه باید کرد؟
»  چندملاحظه در باره چشم انداز و ضرورت هشیاری در مورد مسئله «رهبری» و«جایگزین»*
»  وقتی که «زن» و «زیبایی» دشمن نظام می‌شوند
»  وظیفۀ ایرانیان خارج از کشور
»  تهدید و ارعاب پیامکی ، بمثابه شکلی از سرکوب!
»  پیکار در پیکار: من و جنبش چپ دو. در پیکار، ب. پیکار تئوریک
»  درباره‌ی مسأله‌ی زن
»  آژیر ِ تعویض ِ شیفت ِ قدرت به صدا در آمده‌است
»  «رهبر الدنگ» و مفسرانِ غیب‌گو!
»  «سیاوشِ منو کشتن»
»  ترانه‌ی «برای ....» از شروین حاجی پور و سرود «سلام فرمانده»: یک مقایسه‌ی ساده!
»  درود به برآمد برون‌مرز در همبستگی با جنبش درون‌‍‌‌‌مرز!
»  پیروزی آزادی پوشش زنان در سخنان خامنه ای
»  خامنه ای جنایتکاردرسایه تفنک وسرنیزه،پیکرنیمه جان خودرابه نمایش گذاشت
»  مرگ مهسا امینی پی آمدی دیگر از خشونت های ساختاری در جمهوری اسلامی ایران
»  تامین آزادی‌ها و حقوق انسانی ملت ایران یک ضرورت مبرم
»  نماهایی از خیزش عمومی مردم
»  رقصی چنین میانه میدانم آرزوست