new/ata-houdashtian5.jpg
عطا هودشتیان

دو هسته مرکزی برای تداوم موتور جنگی روسیه

اگر روسیه به تهدیدهای اتمی خود ادامه دهد، به اعتبار جهانی خود باز هم بیشتر ضربه خواهد زد. روسیه (شوروی) خود در ماجرای بحران خلیج کوبا در اکتبر ۱۹۶۲، زمانی‌که شوروی میسیل های اتمی خود را در جزیره کوبا مستقر کرده بود، در برابر تهدید نظامی کندی، عاقلانه و برای دوری جستن از هرگونه تقابل اتمی، عقب کشید. آیا شعور سیاسی پوتین از عقل عملی خروشچوف کم تر است؟ آن زمان خروشچوف نیمی از جهان را به نام اتحاد جماهیر شوروی تحت نفوذ خود داشت. پوتین امروز در موقعیتی بسیار ضعیف تر از آن زمان شوروی قرار دارد.



new/ashkbus-talebi.jpg
اشکبوس طالبی

سخني در مورد جنگ كنونی آقای پوتين با خودش و جابجايي اين درگيری دروني او با ديگران

در يكي دو هفته گذشته تبليغات وسيعي در شرق و غرب در مورد زمينه‌ها و انگيزه‌هاي جنگ پوتين با اكراين را شنيده‌ايم كه همگي بخشي از واقعيت را گفته‌اند. انگیزه‌های اقتصادی ، انگیزه‌های سیاسی و انگیزه‌های تاریخی وغیره اما به يك انگيزه رواني خود برتر‌ بینی و خود شیفتگی و خود قهرمان دانی كم توجه شده‌است . اين عوامل و انگيزه هاي متفاوت يك‌جا و در يك زمينه اجتماعي به هم مي‌رسند تا پوتين ها نقش آفريني كنند.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

بشریت در برابر یک جنایت بزرگ

سلاح ها از زمین آسمان می بارند .مردمی که یکی از زیباترین پایتخت های جهان را با ده دریاچه زیبا و کودکانی که شادمانه در پارک ها بازی می کردند، داشتند حال نظارت‌گر ویرانی این شهر و مرگ ده ها کودک در میان آتش افروخته شده توسط سلطان جدید کرملین هستند که حق تعین سرنوشت یک ملت را به‌هر بهانه زیر پای می‌نهد ومی‌خواهد که منشور خود را به‌بهای جنگ و خون ریزی بر مردم تحمیل کند .



مهران زنگنه

جنگ اوکراین و منطق سیستم جهانی

منطق روسیه در این جنگ مثل منطق حمله آمریکا (ناتو) به افغانستان و عراق است. حکومت‌ها در کشورهای پیرامونی باید هژمونی امریکا/غرب یا روسیه و اخیرا چین را بپذیرند و نمی‌توانند و نباید سیاستی «مستقل» داشته باشند، اگر تلاش کردند از وجود و «استقلال» خود (چه از موضع ارتجاعی و چه غیر آن) دفاع بکنند، آنگاه در میدان جنگ مستقیم (افغانستان/عراق/اوکراین) یا نیابتی (مثال سوریه) یا با تحریم (ونزوئلا) و کودتا و شبه کودتا (ایران و شیلی دوران مصدق/آلنده، اوکراین معاصر) به آنان گفته خواهد که جایشان در سیستم بین‌المللی کجاست. این سرنوشت محتوم این کشورهاست و از آن گریزی است تا زمانی که سیستم بین‌المللی فعلی موجود و برقرار است. تلاش مردم این کشورها برای اعمال یک سیاست مستقل، صلح‌آمیز و ... «بیهوده» است، در صورتی که در چارچوب سیستم بمانند. در این حالت دیر یا زود مردم، بسته به جایگاه کشورشان در سیستم بین‌المللی رد پای سیستم را بر گرده‌ی خود (عمدتا به شکل جنگ نیابتی، تحریم و غیره) حس می‌کنند.



F.Ahmadi.jpg

پوتین: چه می خواستیم، چه شد!

توهم پوتین که با تصرف اوکراین و استقرار یک دولت دست نشانده و "ماریونت" در این کشور، روسیه به هدف خود در احیای دامنه نفوذ اتحاد شوروی سابق نزدیک تر خواهد شد، بشدت در هم ریخت. برعکس تمایل به نزدیکی به ناتو و داشتن یک چترحمایتی نظامی تقویت شده و در حقیقت ناتو را که پس از فروپاشی پیمان ورشو با بحران هویت مواجه شده بود، معنا دار کرد. این واقعیت و هراس که کشوری مثل روسیه می تواند با اتکا به نیروی نظامی خود مرزهای ملی و استقلال کشورها را تهدید کند، تمایل به تجهیز نظامی را بشدت تقویت کرده است. به طور مثال همین امروز در جمهوری آلمان اختصاص ۱۰۰ میلیارد یورو برای تقویت و تجهیز ارتش آلمان و ضرورت تغییر قانون اساسی برای رفع موانع کمک نطامی به کشورهای درگیر بحران اعلام شد.



new/atabak-fatholahzadeh1.jpg
اتابک فتح‌اله‌زاده

نگاه روسیه و آمریکا به بحران اوکراین

گرچه حمله روسیه به اوکراین محکوم می باشد اما نباید تمام کاسه و کوزه ها را بر سر روس ها شکست. آمریکا طوری حرف می زند که انگار فرشته نجات است. پس از فروپاشی شوروی آمریکا هر چه در توان داشت ناتو را گسترش داد . نتیجه این سیاست در عمل منجر به تحریک روسیه و ایجاد تشنج بیشتر در جهان شد . آمریکا و شوروی در زمان گورباچف متعهد شده بودند که شورای امنیت به عنوان نهاد بین الملل، مسئولیت امنیت جامعه جهانی را بر عهده داشته باشد و در ادامه از دامنه قدرت و گسترش ناتو کاسته شود . اما با گسترش ناتو توسط آمریکا، نمی توان دغدغه ی روسیه را برای منافع خود نادیده گرفت . جدا از حکومت مافیایی و حکمرانی مستبدانه پوتین ، هر حکومتی در روسیه سر کار باشد سرانجام به این اقدامات آمریکا واکنش نشان می داد اگر واکنش نشان نمی داد، خیلی عجیب بود .



س. حمیدی

پوتین و خامنه‌ای هم‌زادهای سیاسی

زمامداران خیالباف ایران هم بدشان نمی‌آید تا جنگ روسیه با اوکراین هرچه بیشتر به درازا بکشد. چون به چنین جنگی به مثابه‌ی جنگ روس‌ها با ناتو می‌نگرند. تصور مدیران سیاسی جمهوری اسلامی بر آن است که در صورت ادامه‌ی چنین جنگی توان نظامی ناتو نیز به تحلیل خواهد رفت. ضمن آن‌که بسیاری از ایشان اکنون دارند ناتو و نیروهای وابسته به غرب را محک می‌زنند تا در صورت لزوم روزی و روزگاری توان نظامی خود را به چالش با ایشان بکشانند. پهنه‌ی آبهای خلیج فارس هم‌چنان توهمی را برای ایشان به نمایش می‌گذارد که گویا می‌توانند در صورت لزوم با تمامی این نیروهایی که در آب‌های جنوبی ایران به گشت و گذار اشتغال دارند، بجنگند. زمامداران ایرانی نام "اسلام عزیز" را با چنین جنگ‌هایی پیوند می‌زنند تا در توهم خود بتوانند اسلام سیاسی‌شان را در فضایی فراتر از مرزهای رسمی ایران بر کرسی بنشانند.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

فهمی ساده از بغرنجی کلان!

پیرامون جنگ در اکراین:

بر پایه امنیت جهانی برای همه جهان، موضع درست انترناسیونال و رئال در قبال این بغرنج حالا باز بغرنج‌تر و نیز به عنوان رویکرد یک ایرانی چپ دموکرات مدافع صلح، به باور من این چنین است: همراهی با محکومیت جهانی تجاوز روسیه به اکراین، تقبیح ناتو در تبدیل این کشور به زرادخانه تسلیحاتی، انتقاد از تعلل‌های دیروز پوپولیسم راست اکراین و حامی غربی آن در اجرای توافق مینسک – ٢ و بی اعتنایی امروز روسیه متجاوز به مبنا بودن این توافق، همسویی با فشار به روسیه برای ترک خاک اکراین و نیز به رژیم کیف تا در قامت کشوری فدرال دموکرات پای مینسک – ٢ بنشیند.



رضا جاسکی

«هر آنچه سخت و استوار است دود می‌شود و به هوا می‌رود» *

بحث مدرنیته در ایران از سویی موجب باز کردن افق دید چپگرایان در ایران گشته و بر زوایای تاریکی از تاریخ معاصر ایران و تکوین اندیشه سیاسی در کشور پرتو نوری افکنده است و از این رو باید از همه طرف‌های درگیر این بحث تشکر کرد. اما از سوی دیگر موجب سردرگمی بخشی از نیروهای چپ نیز گشته است. مسلما یکی از مقولات اساسی در بحث مدرنیته در تمام کشورها، و نه فقط ایران، مدرنیته و سنت است. در تامل در مورد تاریخ یک قرن گذشته برخی به این نتیجه رسیده‌اند که گره اصلی مصائب ایران نحوه برخورد با سنت است و در نتیجه متحدین و مخالفین خود را باید بر اساس نحوه برخورد با مدرنیته تعیین نمود.



حیدر تبریزی

روز جهانی زبان مادری
و پرسش‌هائی پیرامون آموزش به زبان مادری در ایران

کشوری و سراسری بودن آموزش به زبان مادری بدین صورت می‌تواند باشد که هر شهروند ایرانی، از حق آموزش به زبان مادری برخوردار باشد یعنی همان‌طور که یک شهروند ایرانی از حق رأی دادن، انتخاب کردن و انتخاب شدن، حق آزادی بیان، حق مسافرت و ... برخوردار باید باشد، حق آموزش به زبان مادری نیز به‌مثابه یکی از حقوق پایه‌ای شهروند در قانون اساسی درج شود. این بدین معناست که یک بلوچ، ترکمن، لر، کُرد، گیلک، قشقائی، لر، فارس، ترک و ... صرف‌نظر از این که ساکن شمال باشد یا جنوب، مغرب باشد یا مشرق و یا مرکز از این حق برخوردار باشد. به بیان دیگر آموزش به زبان مادری محدود به منطقه خاص و جغرافیائی نبوده و در سراسر کشور همه شهروندان به هر زبان مادری که سخن بگویند از این حق باید برخوردار باشند.



new/Govenance1.jpg
سیاوش قائنی

«اقتصاد دولتی» یا «نئولیبرالیسم»

چه فرقی است میان بخش دولتی با بخش شبه دولتی و بخش خصوصی که هر سه در یک راستا عمل می کنند؟ مگر بخش دولتی در ایران، مثل یک بنگاه سرمایه داری عمل نمی کند؟ مگر خود سازو کارهای نئولیبرالیستی را به اجرا نمی گذارد؟ مگر در مقررات زدایی های بازار کار سهیم نیست؟ و مگر در سوداگری پول و ارز نقش عمده را بر عهده ندارد؟



س. حمیدی

تغییری که شاید به تغییر بنیادی نینجامد

آرمان و آرزوی تغییر در ساختار حکومت، بخشی پایدار از خواست شهروندان ایرانی شمرده می‌شود. آن نوع تغییری که با نیاز جمعی همه‌ی گروه‌ها سازگار باشد. منافع مشترک همه‌ی شهروندان کشور در آن است که بر چنین تغییری اصرار بورزند. اما این تغییر فقط در چهارچوب براندازی جمهوری اسلامی محدود باقی نخواهد ماند. پیداست که از فردای براندازی حکومت، اختلاف‌های جدیدتری در صف‌بندی مردم پیش خواهد آمد. چون طبقات مختلف جامعه بنا به منافع طبقاتی خود از پدیده‌ی تغییر دم می‌زنند. فاجعه زمانی رو خواهد شد که نیروهای برانداز جمهوری اسلامی نتوانند از مفهوم تغییر معنا و مفهوم درستی ارایه نمایند.



new/shah-engelab1.jpg
هرمز عابدی

چرا به‌جای پیشرفت و پند گرفتن از تاریخ درجا می‌زنیم؟

انقلاب در جوامع کشور های مختلف همیشه مانند یک موجود زنده رشد کرده و به‌وقوع می پیوندد. انقلاب عظیم مردمی مانند انقلاب ایران، نتیجه سال ها تضاد های حل نشده یک اکثریت بزرگ در یک جامعه متشکل از تهیدستان و قشر بزرگی از طبقه متوسط و نیمه مرفه است. احتمال وقوع انقلاب را با رشد شرایط عینی(بحران های اقتصادی و سیاسی) و وجود شرایط ذهنی(وجود آلترناتیو و عنصر رهبری) در یک جامعه می‌توان حدس زد ولی زمان بوقوع پیوستن آن‌را نمی‌توان دقیق پیش بینی نمود؛ هر اتفاق ساده ای مانند یک خبر مجعول در روزنامه(مانند ایران) و یا اعتراض و خودکشی یک دستفروش (مانند تونس)، می‌تواند جرقه شعله‌ور شدن این دگرگونی بنیادی شود.



yousef-ardalan-s.jpg
یوسف اردلان

گرامی‌داشت روز کومەلە!

بدیهی است کە همراه با تمام نیروهای مترقی و انقلابی کە عزم مبارزە برای برافکندن جمهوری جهل و جنایت و استثمار حکومت اسلامی ایران را دارند، با تکیە بر مبارزات کارگران در هم تنیدە با رفع‌ ستم ملی با یادآوری دوران سیاه سلطنت و طرد دوران پراز ادبار و نامردمی حکومت اسلامی می‌توان برای بنیان گذاری حکومتی شورائی و دمکراتیک تلاش کرد، و راه را برای بالندگی مبارزات کارگران وزحمتکشان که تاکنون بی‌نصیب‌ترین مردمان هستند، هموار نماید. تشکلی چپ، سوسیالیست و ڕادیکال، باورمند به انسان، یعنی انسانی فارغ از هرگونه ستم، چه طبقاتی، چە ملی و یا جنسیتی(برابری زن و مرد و احترام بە هر تنوع جنسیتی) لازم است، که جوابگوی این نیازها باشد. هنوز راه درازی در پیش داریم .



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

تیرگی روابط بین آنکارا- تهران بیشتر می شود

آنچه مسلم است نزدیکی ترکیه به اسرائیل و گسترش روابط با کشور های حوزه خلیج فارس خوشآیند ایران نیست و ایران از همه ابزار تبلیغاتی خود استفاده می کند تا مانع از خرید خانه های مسکونی و تاسیس شرکت از سوی ایرانیان در ترکیه باشد، ولی تا کنون موفقیتی بدست نیآورده است و خرید خانه و مستقلات در ترکیه ادامه دارد. حال با چرخش سیاسی اردوغان به سوی اسرائیل و کشور های عربی و مخالفت شدید اردوغان با نیرو های نیابتی ایران در سوریه، عراق، یمن و... رابطه دو کشور به سوی تیرگی پیش می رود و ماه های آیندده بویژه بعد از برجام تیره تر هم خواهد شد، در نتیجه آینده آبستن حوادث و رخداد های جدیدی است که به نظر می رسد همراه با تنش خواهد بود....



new/az-setare-ta-vahdate-comunisti001.jpg
ا. شیرازی

نگاهی به کتاب از گروه «ستاره» تا سازمان «وحدت کمونیستی»،

راهی به رهائی، بازاندیشی یک تجربه در درون جنبش مسلحانه

کتاب توسط اعضای سابق گروه با لحنی بیشتر خودپسندانه در باره نظریات و فعالیت‌های گروه در دهه‌های پنجاه و شصت شمسی نوشته شده شده‌است. بنابر این اگر کسی مایل به دانستن نگاه امروزی نویسندگان کتاب به گذشته خود باشد جز به اشاراتی کوتاه در چندجای کتاب چیز دیگری پبدا نخواهد کرد. نویسندگان کتاب می‌توانند این عذر را بیاورند که قصد آن‌ها نه انتقاد به کارهای گذشته، بلکه تنها شرح آن‌ها بوده‌است. به نظر می‌رسد که آن‌چه در کتاب به عنوان «پروسه تجانس» آمده‌است چندان با واقعیت انطباق نداشته باشد. واقعی تر پروسه نزدیکی گروه به سازمان فدائیان و همکاری با آن‌ها در بخش مناسبات خارج کشوری آن‌ها بود. سازمان از این همکاری تا آن‌جا که آن را سودآور می‌دید استفاده کرد و با پایان این دوره دست به قطع «پروسه تجانس» زد.



شیرین سمیعی

ره افسانه زدند...

چندي پيش دوستي كه در دوران انقلاب در ايران بود، براي نخستين بار با من از خودش و كارش و انقلاب در ان كشور گفت و چهره دیگري از اين جاني برايم ترسيم كرد! پس از انقلاب مدتي در ایران مانده بود و در تمام راه پیمایی های آن دوران بر ضد شاه هم شرکت داشت، و بسیار دیرتر از دیگران با اهل و عیال جلای وطن کرد و به فرنگ امد. برايم از نزديكي اش با دربار و اگاهي اش از کارهایی که مغایر با اصول اخلاقی خود او بود، تعريف كرد و از كناره گيري از كارش. و با تجربه اي هم كه داشت سبب انقلاب و نارضايي هاي مردم در ان زمان را بخوبي درك مي كرد و چون بيشترين سالهاي عمرش را خارج از ايران بسر برده بود و بي خبر از ريا و سياهكاري ملايان، به دنبالشان به راه افتاد و به انقلابي ها پيوست.



shahab-borhan03.jpg
شهاب برهان

نقش و سهم چپ در به قدرت رسیدن خمینی

افتادن رهبری انقلاب به دست خمینی به این دلیل اجتناب ناپذیر شد که در آن شرائط عینی تاریخی ی میراث رژیم منحوس کودتای ۲۸ مرداد و بخصوص در آن زمان کوتاه، هیچ نیروی سیاسی دیگری با هر میزان از تلاش و اراده نمی توانست به نیروئی هماورد با روحانیت تبدیل شود. رهبری خمینی میوه زهرآگین درخت استبداد اسلام پناه خرافه گستر ضد کمونیستی شاه بود.



jebhe.jpg
نشریه پیام جبهه ملی ایران

مردم این سرزمین، قراردادهای ایران برباد ده با روسیه و چین را نمی پذیرند

قراردادهای بین کشورما و سایر کشور های خارجی،باید ابتدا در اختیار کارشناسان مربوطه و صاحب نظران و در معرض آگاهی افکار عمومی قرار گیرد. سپس پیش نویس آن ها تنظیم و توسط دولتین طرف قرارداد امضای موقت یا پاراف شود و در مرحله بعد در مجلس های قانونگذاری کشورهای ذیربط مورد بحث وبررسی وتصویب قرار گیرد و آنگاه از طرف رئیس قوه مجریه کشور امضاء گردد ، و سرانجام قطعا لازم است که سازمان ملل متحد نیز مورد اطلاع قرار گرفته و آن را ثبت نماید تا اعتبار بین المللی لازم برای این گونه قرارداد ها فراهم شود. در مورد قرارداد های ۲۰ ساله با روسیه و ۲۵ ساله با چین هیچ یک از این مراحل طی نشده است.گویی که کشور ما از لحاظ انعقاد چنین قرارداد های مهم و اثرگذاری که چند نسل از ملت ما را در گیر میکند به زمان قبل از انقلاب مشروطیت و به عهد سلطنت مطلقه قاجار باز گشته است.



new/hamid-salek1.jpg
میرحمید سالک

از همت تا «همت» دره ای به عمق جمهوری اسلامی

فایل شنیداری اخیری که توسط رادیو فردا منتشر شده، یکی از اسنادی است که در بالا به آن اشاره شده است. این سند بازخورد وسیعی پیدا کرده است. حدوداً دو سال پیش صفحۀ تلگرامی "اهم اخبار" بخش هایی از آن را منتشر کرده بود. اما به دلایل مختلف نتوانسته بود، باعث چنین توجهاتی شود. درستی این نوار مورد تایید سخنگوی سپاه، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه، روزنامه کیهان، و سایر عناصر نزدیک به سپاه قرار گرفته است. در این فایل فرمانده وقت سپاه، عزیز جعفری و معاون سازندگی او، صادق ذوالقدرنیا در یک جلسۀ نسبتاً طولانی مسائل بسیار مهمی را در میان می گذارند. البته بیشتر به نظر می آید که این یک گفتگو و درد دل دوستانه است. اما روشن نیست به چه دلیلی این چنین هم کلامی باید به شکل صوتی ضبط شود. همین نوار صوتی قادر است به ما در تحلیل پیدایش و گسترش فساد سیستماتیک و سازمانی در مهم ترین نهاد نظامی کشور یاری برساند.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

از رستاخیز شاهنشاهی تا حکومت فاجعه اسلامی

سلطنت در ایران به تاریخ پیوسته است و امید بازگشت آن در«فرشگردی» دیگر وهمی بیش نیست. عده‌ای شاید هنوز به امید تناسخ آن در جان دیگری باشند، آنان را نمی‌توان ملامت کرد، چرا که توهم در امور آدمی امری قدیمی است. هنوز هم بعد از گذشت قریب دو قرن و نیم از انقلاب فرانسه، کسانی لباس سیاه عزای سلطنت بوربون‌ها را به تن می‌کنند، و خوی هم‌دردی بشری ایجاب می‌کند که از کنار تابوت مردگان به احترام گذشت، ولی پیکر در احتضار مرگ حکومت اسلامی هنوز بر روی زمین مانده است، به آینده‌ای دیگر بیندیشیم.



س. حمیدی

صیانت از زنان یا صیانت از حکومت

جمهوری اسلامی به منظور صیانت از سنت‌های واپسگرایی خود، انواع و اقسام طرح و لایحه را هر روز رسانه‌ای می‌کند. لایحه‌ی صیانت از حریم خصوصی کاربران فضای مجازی نیز از گروه همین طرح‌ها به حساب می‌آید که مبتکران آن قصد دارند تا به بهانه‌ی حفظ حریم کاربران ایرانی از حریم خودمانی کارگزاران حکومت صیانت به عمل آورند. ترس و واهمه از کاربران ایرانی شرایطی را برای حکومت فراهم می‌بیند تا به بهانه‌ی صیانت از آنان سنگری برای بقای خویش بسازد. اما طرح‌های صیانت از حقوق زنان و بانوان ایرانی نیز کم نیستند. بخشی از این طرح‌ها سال‌های سال است که هم‌چنان در فضای مجلس جولان می‌دهند، ولی هرگز به‌تصویب نمی‌رسند. در واقع لازم نمی‌بینند تا آن‌ها را به تصویب برسانند. فقط از رسانه‌ای کردن آن‌ها اهدافی تبلیغی ویژه‌ای را به نمایش می‌گذارند. چنان‌که "لایحه‌ی حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت" بیش از یازده سال است که هم‌چنان در صحن مجلس شورای اسلامی حکومت دوام آورده‌است.



هرمز هوشمند

انقلاب دیرهنگام
انقلاب سال ٥٧ ایران

انقلاب ٥٧ را میبایست تاریخی ارزیابی کرد و وقایع ضروری اش را روشن کرد. به عنوان مثال، برخی از وقایع مهمی که ضروری بودند را میتوان انقلاب مشروطه و شکست سیاسی ان با قدرت گیری رضا شاه، انقلاب اکتبر، پیروزی انقلاب چین کودتای ٢٨ مرداد، پیروزی انقلاب کوبا و شکست امریکا درجنگ ویتنام نام برد. بدون گنجاندن تاثیرات این رویدادها در تحلیل کلان انقلاب، با نگاه صرف خرُد میتوان به تحلیلی یک طرفه، ناقص و گاه غیرواقعی رسید.



غزل گلشیری

«در این جا، طبقه متوسط تقریبا وجود ندارد»:
تظاهرات روزانه علیه گرانی زندگی در ایران

برگردان: بهروز عارفی

یک معلم تازه کار به طور متوسط ، سه و نیم میلیون تومان حقوق ماهیانه می گیرد (۱۱۰ یورو) که پیش از بازنشسته شدن، به ۱۰ میلیون تومان (۳۲۰ یورو) خواهد رسید. افزایش سالیانهء حقوق در آغاز هر سال (فروردین) حتی برای جبرانِ افزایش قیمت ها کافی نیست: اکنون، تورم سالیانه بیش از ۴۰% است. در نیمه های ژانویه، معلمان در ۸۰ شهر ایران گردهمایی برگزار کردند. تظاهرات قبلی در ۱۳ دسامبر ۲۰۲۱ در ۱۰۳ شهر انجام شده بود. در بوشهر، صدها معلم برای درخواست افزایش حقوق بازنشستگی به میزانِ حقوق معلمان شاغل، در مقابل استانداری تجمع کردند. عبدالرضا امانی فر، معلم بازنشسته و عضو پیشین انجمن صنفی معلمان توضیح می دهد که «اوضاع اقتصادی ما هر روز بدتر می شود و به نظر می رسد که مقامات هیچ برنامه ای برای رفع مشکل ندارند. در این جا، طبقه متوسط وجود ندارد. کفگیرِ ما به ته دیگ خورده. »



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

آن‌که خوشبختانه به آرامی پیش می‌آید و آنکه متاسفانه هرروز پس تر می‌رود!

چپ دموکرات ایران از جمله در نقد قاطع عقب ماندگی‌های زیانبار منعکس در "بیانیه مشترک" و همانندهایش از یکسو و برخورد حمایتی توام با انتقادات از نگاه "بیانیه تحلیلی" مانندها از سوی دیگر است که خواهد توانست سهم خود در رابطه با شکل‌گیری وسیع‌ترین اتحاد ملی در راه آزادی و دموکراسی برای گذر از استبداد دینی را ادا کند. تنها با شکل گرفتن چنین نیرویی است که مردم ایران خواهند توانست هم کشور را از چنگال جمهوری اسلامی بیرون بکشند و هم بجای فرو رفتن در باتلاق ستیز نالازم با این یا آن کشور، از موجودیت و رشد خود در برابر هر امپریالیسم و هر آزمند دیگری سرفرازانه پاسداری کنند.



»  توپوماروها، فداییان، حزب نیرومند چپ
»  آیا محمدرضا شاه در آستانه انقلاب فضای باز سیاسی ایجاد کرد
»  آزمون و خطا ـ به بهانهٔ ۲۲ بهمن
»  رژیم در حال پوست اندازی به کدام سو رهسپاراست؟.
»  گرامیداشت یاد رفقای سیاهکل و جانباختکان راه آزادی و سوسیالیسم
»  فریبی در کار نبود
»  سالگرد انقلاب ایران مبارک باد
»  انقلاب بهمن در غربت رفتار روح‌الله خمینی مرد
»  اقتصاد ایران از انقلاب تا انقلاب
»  درباره اتهام‌های همیشگی ایرج مصداقی
»  «کریم به خانه مان بر گردیم!»
»  خجسته باد پنجاه و یکمین سالگرد حماسۀ سیاهکل
»  چالش‌های دمکراسی در کشورهای دمکراتیک
»  کنفرانس «ایران و گذار از استبداد» جلسه ۲
»  در حاشیه ی عملیات تروریستی اخیرِ داعش، علی شاکری زند
»  علل و عوامل انقلاب سال ۵۷
»  «آسیب شناسی اجتماعی بعد از انقلاب بهمن ۵۷» به بهانه فرا رسیدن سالگرد قیام ۲۲ بهمن
»  سالگرد انقلاب ۵٧، آئینه‌ای برای نگریستن در خود یا شکستن کاسه کوزه سر دیگری؟!
»  چه زمانی می توان از جامعه ایران انتظار انقلاب داشت؟
»  فرار به جلو «راه توده» و باز همان کژرفتاری‌ها!
»  سانسور وقایع انقلاب؛ دریچه‌ای به جابه‌جایی مفهوم انقلاب در پساانقلاب
»  زندگي امروز در فرانسه
»  مدیران شهرداری؛ واسطه‌های امنیتی
»  درباره کنفرانس: ایران و گذار از استبداد
»  شیری در قفس !