new/farid-ansari2.jpg
فرید انصاری دزفولی

بازی انتخابات هم دیگر کارساز نیست!

روز ۸ تیر روز مبارکی بود و نشان داد مردم ایران بر شعار خود "جمهوری اسلامی نابود باید گردد" و پیمان خود برای عبور از جمهوری اسلامی ایستاده اند. مردم ایران روز به روز بر تصمیم خود برای عبور از جمهوری اسلامی مصمم‌تر و ایستاده تر می شوند. زمانی ابزار انتخابات و بیان اصلاح طلبی برای مردم تازگی داشت و فریبنده بود. امروز دیگر ابزار انتخابات و بیان اصلاح طلبی بین مردم اعتبار خود را از دست داده اند.



new/behzad-karimi04.jpg
بهزاد كریمی

رفراندومی در پی «زن – زندگی – آزادی»!

سخنانی پیرامون پرده‌ی ششم نمایش انتخاباتی!

شک نباید داشت که «روزنه‌گشایی»ها و «رهگشایی»های ادعایی فقط و فقط به سود نمایشات ولایت‌اند و اتلاف انرژی اپوزیسیونال جامعه علیه نظام. موضوع، لزوم تقلیل‌پذیری به انتخاب بین «بد» در برابر «بدتر» نیست و اصلاً به تصریح باید گفت پزشکیان را نباید با جلیلی مقایسه کرد. مسئله، رها کردن محور اصلی مبارزه و مسخِ عملاً تَرک جبهه‌ی اصلی مبارزه است در خدمت کوتاه‌سقفی بی ثمر. مردم ایران، از این ایستگاه‌ها گذشته‌اند و در تجربه به این رسیده‌اند که هر میدان بازی را پیشاپیش با نگاهی تیز از نظر بگذرانند. دعوت به رای، در خدمت نظام است و شرکت در آن گرچه حق هر شهروند اما در واقعیت به زیان شهروند.



new/mahmoud-mirmalek1.jpg
محمود میرمالک ثانی

معضل اپوزسیون دمکراتیک در پسا‌خامنه‌ای

اپوزسیون دمکراتیک باید از خواب خرگوشی بیدار شود و به خود بیاید که مرگ خامنه‌ای هیچ فرصتی برای آن‌ها بوجود نخواهد آورد که بتوانند از آن برای حضور مستقیم در صحنه سیاسی ایران بهره ببرند. بلکه باید خود را برای شرایطی به مراتب دشوار تر از حال آماده سازند.



jamshid-barzegar.jpg
جمشید برزگر

بُرد بزرگ ملت ایران، شکست تحقیرآمیز جمهوری اسلامی؛ پس از این چه باید کرد؟

مردم ایران روز هشتم تیر ماه ۱۴۰۳ را به روزی بزرگ و تاریخی بدل کردند و با تحریم فعالانه و آگاهانه مراسم رای‌گیری در پای صندوق‌های رای حاضر نشدند تا برای چهارمین بار متوالی در آنچه که در جمهوری اسلامی انتخابات نامیده می‌شود، نرخ مشارکت کمتر از ۵۰ درصد را ثبت کنند. بر اساس آماری که رسانه‌های حکومتی در جمهوری اسلامی منتشر کرده‌اند، میزان مشارکت در انتخابات بدون احتساب آرای باطله، در بهترین حالت حدود ۴۰ درصد بوده است. با کسر آرای باطله و سفید این میزان به راحتی به رقم تحقیرکننده‌تری برای جمهوری اسلامی کاهش خواهد یافت.



nahid-hoseini1.jpg
ناهید حسینی

برای منصور یاقوتی

یکی از ویژگی‌های منصور یاقوتی به عنوان معلم، تشویق رشد اندیشه و تقویت مهارتهای دانش‌آموزان بوده است، تعدادی از کتابهای او، داستانهای برگرفته از دانش آموزان ابتدایی خود اوست. کتابهای "یه جور زندگی و بچه های کرمانشاه" از آن نمونه‌ها هستند که در سال ۵۷ در ایران چاپ شدند. منصور آمریت معلم و تلنبار کردن بیهوده انبوهی از مطالب در ذهن دانش آموزان و امتحان دادن بدون اندیشیدن و آفریدن و خلاقیت را مردود میدانست.



new/shamsi1.jpg
مرضیه شفیع (شمسی)

«به‌پای دارنده آتش ها*»

این متن را بمناسبت فرارسیدن «٨ تیر» و چهل و هشتمین سالگشت، جاودانه شدن حمید اشرف و یاران، نوشته ام؛ در رابطه با زندگی و خصوصیات اخلاقی و مبارزات و فداکاری اکثر رفقای ما و بویژه شهادت رفیق حمید اشرف مطالب زیادی نوشته و اشعار بسیاری نیز سروده شده اند؛ من فقط به یک جمله اکتفا می کنم: «حمید خود به تنهایی یک سازمان بود»!



Taghi
تقی روزبه

سودای فتح «قله»،‌ خشم خدایان و رنج مضاعف سیزیف!
جنبش تحریم و تاکتیک دوسر باخت برای رژیم!

حاکمیت با تاکتیک «روزنه گشائی» در جهت اهداف خویش، در وهله اول د رهم شکستن صفوف گسترده تحریم، از طریق جلب مشارکت و کشاندن «کنشگران مرزی» به پای انتخابات و رقاتبی جلوه دادن آن و کسب مشروعیت و یا به گفته معاون سیاسی سپاه تولید قدرت از طریق اتنخابات است. و به‌همین منظورترکیب ۵+۱ شامل پلن آ و بی را طراحی کرده است.



nader-ossareh1.jpg
نادر عصاره

آن که می گوید آری! و آن که می گوید نه!
به کارنامه و برنامه علی خامنه ای

قسمت دوم و آخر (۱)

خامنه ای خود را در معرض آرا قرار نمی‌دهد و از آن‌ها فرار می کند تا به کارنامه و برنامه خود سرانه و بدون پاسخگو بودن ادامه دهد. مخالفت‌های ذکر شده در بالا را از طریق رای ندادن به خامنه‌ای در صحنه انتخابات نمی‌توان عملی کرد، چون از صحنه می گریزد. پس با به بازی نگرفتن نمایش انتخاباتی او، باید بی اعتباری او و انتخاباتش را اعلام کرد. با تحریم نمایش انتخابات می توان به خامنه ای، و کارنامه و برنامه اش نه گفت و دستگاه حکومتی او را به لرزه در آورد.



مهدی رجبی

برخورد انقلابی با انتخابات

واقعیت انتخابات در کشوری که بر پایه هزار نابرابری و تبعیض استوار است، همان گزینش بین بد و بدتر است. مدت هاست که امر گزینش میان خوب و بد از عرصه سیاست‌های انتخاباتی رخت بربسته است. این حکم بطور نسبی در رابطه با کشورهای دمکراتیک غربی نیز صادق است. مردم آمریکا برای نجات از دست ترامپ بسوی بایدن رفتند، بی‌آنکه او بتواند مشکلی را درمان کند. مردم فرانسه در سه سال پیش ناگزیر از انتخاب میان بد و بدتر، بین نامزد راست افراطی و راست پوپولیست شدند، و با وجود آنکه برخی این انتخاب را گزینش بین طاعون و وبا نامیدند، ولی بیش از ۷۰ درصد آن‌ها و برخی با دلی چرکین در آن شرکت نمودند.



n-nourizadeh.jpg
ن. نوری زاده

سیاست یک بام و دو هوا
نهضت آزادی ایران، انتخابات و پرسش های بی پاسخ

سیاست یک بام و دو هوا به سیاستی گویند که یک فرد و یا یک حزب در مورد یک موضوع بخصوص، همزمان دو نگرش متفاوت از یکدیگر را بیان دارد. موضع نهضت آزادی ایران که در بیانیه اخیر خود در مورد شرکت در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری صادر گردیده و در آن از یکی از نامزد های مورد تائید نظام حمایت شده است، موضعی است که به آن یک بام و دو هوا و یا وسط بازانه می گویند. این موضع در اصطلاح عامیانه همان یکی به میخ و یکی به نعل زدن می باشد.



new/behzad-karimi04.jpg
بهزاد كریمی

پرده‌های چهارم و پنجم نمایش انتخاباتی،
گفتن برای نگفتن و تشبث برای «موج ‌آفرینی»!

تشویق به مشارکت در این «انتخابات»، شراکت در برنامه‌ی نقشه‌کش اصلی خامنه‌ای است. سود «موج آفرینی» توهم پراکن‌های «روزنه‌گشا» چه جواب بدهد و چه ندهد، به جیب ولایت فقیه می‌رود و بس. دعوت به شرکت در این «انتخابات» چون هیچگونه توجیه برنامه‌ای ندارد، فاقد هرگونه منطق سیاسی به سود جنبش دمکراتیک مردم ایران است. سردی بیش از حد «انتخابات» اخیر نظام اگر دستاورد جنبش «زن – زندگی – آزادی» بود، دعوت به گرم کردن تنور این انتخابات، پشت کردن است به آن.



reza-rahdar.jpg
دکتر رضا راهدار

شعبده بازی انتخابات در نظام ولایت فقیه مطلقه

خمینی خود بانی و معمار و آتش بیار معرکه دهه شصت و آن فاجعه انسانی سال ۶۷ بوده است. او معمار و بانی ولایت مطلقه فقیه و حکومت یکه سالار دینی بود. آیا انتخابات در چنین نظامی بیش از یک شعبده بازی سیاسی است؟
بگذریم! از آن همه ماجراهای رنگارنگ گذشتیم و گذاشتیم تا مشتی بیگانه و «دیو» و «دد» بر گرده ما سوار شوند و به نام «ما» و رأی ما حکومت کنند. ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؟ و ما را چه شده است؟ جوهر جوانمردی و عیاری و بی باکی ایرانی در کجا لانه کرده است؟ ایرانی را هرگز شایسته و بایسته چنین حکومت بی کفایت و فاسد و «عربده کش» نیست و نخواهد بود!!!



new/farid-ansari2.jpg
فرید انصاری دزفولی

گزینه خامنه ای برای ریاست جمهوری کیست؟!

برای خامنه ای هر کدام از این کاندیداها که انتخاب شود فرقی نمی کند چون می داند هر نامزدی انتخاب شود گزینه مطلوب اوست. چون او باید مجری سیاست‌های رهبری به عنوان نماد قدرت باشد.. علی خامنه‌ای دنبال یک مجری اوامر و تدارکاتچی است و برایش هیچ فرقی نمی کند چه کسی رئیس جمهور شود. حتی اگر در دلش تمایلی به یکی داشته باشد. ولی در واقعیت امر او دنبال پادویی می گردد که بعد از 4 یا 8 سال توی سرش بزند و تمام ناکامی ها و بدبختی ها و سیه روزی ها را به گردن او بیاندازد و خود را پاک و منزه و با بصیرت و همه چیز دان جلوه دهد.



new/ladan4.jpg
امیر حسین لادن

چرا جمهوری اسلامی هنوز پا بر جا است؟
براندازی، نیاز به آلترناتیو (گروه جایگزین) دارد!

امروز، ایرانیان در کشوری زندگی می کنند که همه چیز وارونه شده: جمهوری اسلامی که مدعی حکومت الهی است، و باید الگوی صداقت، امانت و برادری باشد؛ در فساد، دروغ و دوروئی غوطه ور است. دادگستری اسلامی، نه تنها به داد مردم نمیرسد، بل که آزادی، عدالت و حق انتخاب را قربانی می کند. بانک ها که باید صندوق دار و امانت دار مردم باشند، با حساب سازی و دوز و کلک، اندوخته های ملت را ملاخور و اقتصاد کشور را ورشکسته می کنند. و بالاخره، جامعه روحانیت، که قاعدتا مسئول ارشاد امت اسلامی می باشد، دین را وسیله عوامفریبی، دلالی و سودجوئی کرده است.



new/behzad-karimi04.jpg
بهزاد كریمی

در باره‌ی یک کار تحقیقی ارزشمند پیرامون جنبش انقلابی «زن – زندگی -آزادی»

کار صورت گرفته، کار ارزشمندی است چه از نظر تبیین نظری جنبش انقلابی «زن – زندگی – آزادی» و برنمایی ظرفیت متداوم آن و چه آنجا که در پایان مقاله در نگاه سیاسی بر متن و بستر شکاف اصلی نظام و این جامعه، به سناریوهای محتمل می‌پردازد. نیز این امتیاز را هم دارد که در سطح صرفاً آکادمیک نمی‌ماند و می‌کوشد از دید خود هم جهتگیرانه بر شکل مطلوبی از گذار بایستد و هم از احتمال وقوع یا عدم وقوع آنها ارزیابی معین به دست دهد.



new/Mohamad_Azadgar.jpg
محمد آزادگر

برد و باخت پزشکیان نه به اعتبار آذربایجان خواهد افزود و نه خواهد کاست!

پزشکیان قادربه ایجاد تغییر نخواهد شد. این را هم همه می دانند. ازپزشکیان بزرگترها خاتمی، روحانی و حتی احمدی نژاداش هم نتوانستند تغییر مهم ایجاد کنند و اگرهم در دوران خاتمی گشایشی با توجه به‌ حضور میلیونی مردم در انتخابات وانتخاب خاتمی با رأی بسیار شگفت انگیز بالا، در رابطه با آزادی ها انجام گرفت، اساسا بخاطرحضورمیلیونی مردم تشنه آزادی وانتخاب خاتمی در مقابل کاندید خامنه ای با رأی بسیار شگفت انگیز انجام گرفت. ولی در همان دوران نیز قتل های سیاسی مثل سابق در داخل وخارج کشور ادامه یافت. قتل نویسندگان دگر اندیش و سیاستمداران از جمله پوینده، مختاری، شریف، حاجی زاده و فروهرها و... معروف به قتل های زنجیره ای در همین دوران اتفاق افتاد.



new/asad-seif06.jpg
اسد سیف

پدیده دیرپای «دشمن» در تار و پود نظام مقدس

دشمن در تمامی این سال‌ها به جمهوری اسلامی امکان داده است تا بتواند از موقعیت دشواری که بدان گرفتار آمده، خود را برهاند. در واقع بنیانگذاران رژیم استقرار جامعه‌ای آرمانی را به مردم نوید داده بودند که برای رسیدن به آن، توانستند توده مردم را به خیابان‌ها، برای مقابله با رژیم شاه، بکشانند. رسیدن به آن آرزوها و ایده‌آل‌ها ممکن نبود و نشد، پس خلق را با پدیده دشمن فریفتند و دستیابی به آن وعده‌های آرمانی را به زمانی واگذاشتند که مخالفان، یعنی دشمنان را از راه بردارند. دشمن‌تراشی حاصل چنین موقعیتی بود. در تبلیغات رژیم، دشمن اگر نبود، راه سعادت و رسیدن به آن باز بود و می‌شد از فلاکت موجود رها شد.



nader-ossareh1.jpg
نادر عصاره

کاندیدای حقیقی، خامنه ای است!
انتخابات، نه! یا آری به او است!

رای مردم، به پزشکیان یا کاندیدای دیگر، رای و پذیرش کارنامه گذشته و برنامه آینده علی خامنه ای و بیعت با اوست. رای به پزشکیان و یا کسی دیگر و نه! به جلیلی یا کسی دیگر پوششی است برای رای دادن به علی خامنه ای و بیعت با او. کسانی که با کارنامه و برنامه علی خامنه ای موافقند، بدیهی است که یکی از کاندیداها را انتخاب کنند و بر عکس مخالفین با آن کارنامه و برنامه ضد زن، ضد زندگی، ضد آزادی و ویرانگر کشور هیچ انتخابی میان کاندیداها ندارند. این ها چه می توانند بکنند؟



حسن نادری

یک بار دیگر نمایش انتخابات در نظام ولایت فقیه سید علی خامنه ای

عده ای هم از سر ناآگاهی شرکت در انتخابات را یک عمل در دموکراسی می بینند غافل از اینکه دموکراسی الزامات خود را دارد که کثرتگراست،حق آزادی بیان و عقیده و حق انتخاب شدن و انتخاب کردن برابر زن و مرد را .. . همراه دارد. تناقض و سردرگمی این «دموکراتها» نادیده گرفتن این الزامات است. قمار پی در پی «روزنه گشایی»44 سال کافی نیست تا از درک ناقص دموکراسی فاصله بگیرند و ببینند که فراگشت طبیعی نظام اسلامی به دگردیسی منجر شد که فقط حدود ۱۰ درصد از هسته سخت جامعه را با خود دارد.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

پزشکانِ همدستِ جنایتکار؟!

پزشکان مسلمان وحزب الهی از سازمان نظام پزشکی ایران شروع کردند و به آن یورش بردند، سازمان صنفی ای که فعالیت رسمی اش را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرده بود و پزشکانی همچون دکتر منوچهر اقبال، دکتر جهانشاه صالح، دکتر عبدالحسین راجی، دکتر محمد حفیظی و... از برجسته ترین پزشکان میهنمان در شکل گیری و ادامه حیات اش نقش کلیدی داشتند. پزشکان حزب الهی مسئولان سازمان نظام پزشکی را "غلام خانه زاد" محمد رضا پهلوی خواندند و با اخراج، بازداشت و زندانی کردن و غصبِ جا ومقام آن ها این تشکل را به سوی اسلامیزه شدن پیش بردند



new/kazem-kardavani-03.jpg
کاظم کردوانی

روحانیت دیگر به آن جای‌گاهِ قبل از حکومتِ اسلامی باز نخواهد گشت

این حکومت هم قدرت سیاسی دارد هم نیرویِ بزرگ نظامی دارد و هم ثروت بی‌کرانِ این مملکت در دست‌شان است. اگر این‌ها را از آخوندها بگیرند همه چیز تغییر می‌کند و دیگر مثل گذشته و قبل از این حکومت نخواهد بود. آخوندها دیگر به آن جای‌گاهِ پیش از حکومتِ اسلامی باز نمی‌گردند. چگونه جامعه به این‌ها جواب خواهد داد؟ چگونه این آخوندها خودشان را جمع‌وجور می‌کنند؟ نمی‌شود پیش‌بینی کرد اما، به‌هرجهت عاقبتِ خوشی نخواهند داشت.



بابک مرادی

انتخابات ریاست جمهوری ، مشارکت یا تحریم؟

۱-چرا در انتخابات شرکت نمی‌کنیم؟ ۲- مزایای تحریم انتخابات غیر دمکراتیک

- شرکت کردن و شرکت نکردن در انتخابات غیر دمکراتیک ۱۴۰۳ جمهوری اسلامی دو سویه متفاوت از کنش مدنی هستند. گرچه اهداف نهایی شرکت کنندگان و تحریم کنندگان انتخابات بر اساس تحلیل و درک خود از شرایط موجود و توانمندی جنبش مدنی و تناسب قوای سیاسی در کشور ، تغییر و اصلاح تدریجی و نهایتا" ایجاد تحولات ساختاری در ارکان نظام و شیوه حکمرانی است ، اما این امر که در مقطع زمانی مشخص کدامیک از این کنش های سیاسی – اجتماعی اصلح تر بوده و در راستای اهداف جنبش مطالباتی برای آزادی و عدالت اجتماعی است محل اختلاف نظر و مناقشه است.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

آیا خامنه ای در برابر انتخاب میان بد و بد‌تر قرار گرفته است؟

این که باید یا نباید در «انتخابات» هشتم تیر ج.ا شرکت کرد یک بحث است، و این که آیا درصد قابل توجهی از مردم در آن شرکت خواهند کرد یا شرکت نخواهند کرد یک بحث دیگر است. این که خامنه ای این شش نفر را به عنوان کاندیدا‌های ریاست جمهوری، تایید صلاحیت کرده است یک بحث است، و این که او چرا چنین کرده است، و همچنین این که این ترکیب از میان هشتاد داوطلب و هشتصد غیر داوطلب، کاملاً مطابق میل او بوده است یا نبوده است بحثی و بحث‌هایی دیگر.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

چهار دلیل عمده در ابطال دلایل مدافعان شرکت در انتخابات ۱۴۰۳

جامعه دعوت‌کنندگان به تحریم و شرکت در انتخابات ۱۴۰۳ اهداف و انگیزه‌های یکسانی ندارند و در عین حال یک محدوده مرزی و اشتراک محدود هم بین آنها وجود دارد. بخش عمده فعالانی که از شرکت در انتخابات پیش رو دفاع می‌کنند، از ذی‌نفعان جمهوری اسلامی بوده و در صورت‌بندی غلط منافع و مزیت‌های خود را به کلیت جامعه تعمیم می‌دهند. مخاطب این یادداشت چنین افرادی نیستند، بلکه این نوشتار فقط درصدد تبیین چرایی نادرست بودن دلایلی است که مدافعان شرکت در انتخابات "با نیت خیرخواهانه" مطرح می‌کنند.



new/eterazat-zanan02.jpg
رزا روزبهان، مهدی ابراهیم زاده، فرید اشکان، علی پورنقوی و احمد هاشمی

جنبش «زن، زندگی، آزادی» و چشم اندازهای آینده

فهم جنبش ژینا به عنوان یک جنبش شهروندی – حقوق شهروندی مبتنی بر این واقعیت است که حق زیستن در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی حق مسلم و همراه با حقوق پایه ای بشری نیست. تعلق یک ایرانی به جامعۀ ایران ابداً بدیهی نیست. مرزبندی خودی و غیرخودی، و گذاشتن این مرز بر پایه های عقیدت دینی، نه فقط در گونه های مختلف تفکیک و تبعیض، بلکه گاه در نفی حقوق پایه ای آحاد جامعه نیز بروز می یابد. قتل مهسا، که تنها نمونه نیز نبوده است، نمونه ای نمادین از ابعاد عمیق "نا‌شهروندی" – به مراتب عمیق‌تر از تفکیک و تبعیض – نسبت به گروه های وسیع در جامعۀ زیر حاکمیت جمهوری اسلامی است. ...



»  بحران خالص سازی و به صحنه‌‌آمدن اصلاح طلبان در سیمای تحریم شکنان و کنشگری مرزی!
»  ارزش راهبردی تحریم در انتخابات ۱۴۰۳
»  فردائي هم هست آقايان!
»  محکومیت و آزادی حمید نوری خیانت یا سناریوی مشترک قوای قضائی و مجریه سوئد؟
»  بحران خطرناک سیاسی در فرانسه
»  چالش‌های جنبش‌های نوین اجتماعی برای تغییرات بنیادین
»  آزادی یک جنایتکار
»  برگهایی از زندگی سیاسی دکتر شاپور بختیار*
»  دمکراسی فرانسه را چه می شود؟
»  نمی گذارند شما زندگی بکنید!
»  گره‌گاه و گره چپ
»  بوی کباب شنیده‌اند، او اما بساط داغ کردن راه انداخته است!
»  شورش پانزده خرداد ۱۳۴۲، سکوی پرتاب آخوندها به قدرت.
»  برگهایی از زندگی سیاسی دکتر شاپور بختیار*
»  در نظام ولایی، کیستی رئیس جمهور مطرح است نه چیستی او!
»  گزینشی هوشمندانه
»  اقتصاد ایران در تله مرکب چینی