new/aliafshari.jpg
علی افشاری

جمهوری اسلامی و «بن‌بست استراتژیک» در جنگ با اسرائیل

در این مقطع بعید است که جمهوری اسلامی، تصمیم قاطع بگیرد و کماکان احتمال این‌که رویارویی فصیله‌بخش به آینده نامعلوم احاله داده شود و با عبور از فضای احساسی ایجاد شده در کوتاه‌مدت، بر به حداقل رساندن آسیب‌ها و نجات حزب‌الله لبنان از فروپاشی تمرکز شود. البته بدیهی است که در سطح حرف و کارزار روانی، لاف‌زنی‌ها و پروپاگاندا در داخل و حملات کنترل‌شده و محدود از یمن، عراق و لبنان به داخل اسرائیل ادامه پیدا کند اما این حربه‌ها نیز دیگر زنگ‌زده شده و اثرگذاری قبلی خود را از دست داده است.



new/behzad-karimi04.jpg
بهزاد كریمی

ورشکستگی نظام، ابتری اصلاح‌طلبان، مسئولیت اپوزیسیون!

اصالت روشنگری در قبال سیاست‌های نظام در زمینه‌ی راه انداختن نوچه پروری و نیروی نیابتی به هزینه‌ی مردم ایران و خلاف منافع مصالح ملی کشور اما همانا باید با این محک بخورد که در مرزبندی صریح با جنایات دولت دست راستی اسرائیل قرار گیرد. مخالفت برحق با سیاست‌های جمهوری اسلامی در قبال منطقه و جهان، بهیچوجه نباید بر زورگویی‌ هیچ قدرت سلطه طلبی چشم ببندد. ترویج سیاست خارجی مبتنی بر توسعه‌ی پایدار که صلح در جهان و منطقه و بر این بستر همکاری کشور‌ها را ایجاب دارد، با نقد کارنامه‌ی جمهوری اسلامی و طرد آن به هدف خواهد نشست.



new/kargaran-maadan02.jpg
سیاوش قائنی

باز هم انفجار معدن
و باز هم مرگ کارگران معدن

هرگاه درباره ارتقاء، توسعه و بهینه سازی ایمنی و یا رفاه کارگران سخن به میان می آید، پیروان اقتصاد بی بند و بار نئولیبرالیسم بدون هیچگونه شرمساری علت و چرایی نبود وسائل ابتدایی ایمنی همچون حسگرها یا سنسورها را در قیمت گذرای های دستوری در معدن معرفی می کنند. آنها با کمال بی شرمی اعلام می کنند که این قیمت های دستوری آن چنان کارفرما های ذغال سنگ را در تنگ های مالی قرار می دهد که جایی برای ارتقاء شرایط ایمنی و بهینه سازی حقوق و دستمزد کارگران نمی گذارد. براستی این ادعا' بدون پشتوانه و زدن بر طبل تو خالی است. اما واقعیت چیست؟



new/Enzo-Traverso1.jpg
انزو تراورسو

چهره‌های جدید فاشیسم (پوپولیسم و راست افراطی)
بخش نهم؛ کاربردهای تمامیت‌خواهی

مترجم: سعید مهراقدم

نازیسم نیز پیشگامان تاریخی خود را داشت. تقلیل آن به یک واکنش یا خشونت دفاعی علیه بلشویسم، به معنای نادیده گرفتن پیش‌فرض‌های تاریخی فرهنگی و مادی آن در نژادپرستی و امپریالیسم اروپایی قرن نوزدهم است. یهودستیزی آلمانی بسیار قدیمی‌تر از انقلاب روسیه بود و مفهوم «زیستگاه» در آغاز قرن بیستم به عنوان نسخه آلمانی یک ایده امپریالیستی بود که در آن برهه، در سراسر قاره قدیمی گسترده بود. این به سادگی یک دیدگاه غربی از جهان غیراروپایی را، به عنوان فضایی آماده برای فتح و استعمار منعکس می‌کند. ایده «انقراض» «نژادهای پایین» متعلق به کل فرهنگ اروپایی و به ویژه فرهنگ بریتانیا و فرانسه است.



کیقباد یزدانی

نظام‌های تمامیت‌خواه (توتالیتر) و اصلاحات

ریشه‌ی مشکلات در نظام‌های تمامیت‌خواه (توتالیتر) در این دولت یا آن دولت و یا در این شخص یا آن شخص نیست؛ مشکلات در این نظام سیاسی ریشه‌ی سیستمی دارند که بخش بزرگی از آن در قوانین حاکم است و بخش دیگر در نحوه‌ی اجرای آن. البته که دولت‌ها و اشخاص هم می‌توانند تااندازه‌ای مثبت یا منفی تأثیرگذار باشند، اما تا زمانی که ساختار نظام تغییر نکند، این تأثیرات سطحی و گذرا خواهند بود و مشکلات هرروز عمیق‌تر و شدیدتر خواهند شد؛ تا جایی که درنهایت به‌جز نابودی نظام و ساختار آن، راه دیگری برای تغییر نمی‌ماند.



new/mahmoud-mirmalek1.jpg
محمود میرمالک ثانی

آمریکا در جنگ و هذیان گویی پزشکیان در سازمان ملل

ایران در لبه پرتگاه قرار گرفته است و با این نمایشات ره به جایی نخواهد برد. آمریکا هر روز حلقه طناب دار و راه تنفس را برای جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش در منطقه تنگ تر می کند. اسرائیل با پشتیبانی آمریکا تا زمانی که استیلای آمریکا در منطقه حاکم نشود، دست از جنگ نخواهد کشید. برای آمریکا و متحدان جهانی و منطقه ای‌اش مهم نیست که چه تعدادی انسان جان خود را از دست خواهند داد.



new/hamid-shirazi02.jpg
حمید شیرازی

دولت پزشکیان و منحنی سینوسی ثبات سیاسی کشور
بخش دوم- کند و کاوی در دلایل ناپایداری ثبات سیاسی

به باور نگارنده جنبش "زن، زندگی، آزادی" آغاز فرخنده‌ای بود برای ورود به مرحله جدیدی از تاریخ کشورمان با هدف مبارزه با ضعف های ریشه دار فرهنگی. این جنبش با رویکردی متفاوت با جنبش های قبلی نشان داد که جامعه ایران به خصوص نسل جوانان از کلیشه های سیاسی قدیمی در گذشته اند و به درستی ضعف های فرهنگی داخلی در رابطه با عقب ماندگی را در یافته اند. به همین خاطر در اولین قدم مبارزه با حجاب اجباری و تبعیض علیه زنان را در دستور کار قرار داد. این جنبش مسلما سر اغاز جنبش های دیگر با هدف پالایش فرهنگ داخلی ضد توسعه خواهد بود تا موانع داخلی رشد و توسعه کشور با ارامی برداشته شود.



new/farid-ansari2.jpg
فرید انصاری دزفولی

کالبد شکافی روایت فائزه هاشمی از زندان اوین!

قدر مسلم باید روش های خود و جامعه مان را نقد سازنده کنیم. اگر خود یا دیگری را به نقد بکشیم و یا به جامعه انتقاد کنیم این دشمنی با دیگران و یا جامعه نیست بلکه هشداری برای یافتن خطاها و رفع مشکلات است. اما فردی که به خود اجازه می دهد دیگری و دیگران را نقد نماید در درجه اول باید جرات کند کارنامه و پیشینه خودش را نقد درونی کند. شما در کجا خود و پیروی بی قید و شرط و وابستگی سیاسی ایدئولوژیکی تان را به حکومت اسلامی را نقد کرده اید. یک فرد دمکرات می داند هر انسانی در هر کجای دنیا که باشد حق دارد یک مسئله اجتماعی را نپذیرد و به آن اعتراض نماید. شما که خود را انسان دمکراتی می دانید چرا اعتراض معترضین به یک مسئله اجتماعی را رد می نمائید و به معترضین انگ دیکتاتورهای کوچک با رفتارهای فاشیستی می زنید.



new/bagher-mortazavi003.jpg
باقر مرتضوی


سیروس نهاوندی، پدیده‌ای که تکرار می‌شود
بخش سوم از کتاب حلقه گمشده:

آن‌ها که نمی‌خواستند تشکیلاتشان را به ما هدیه بکنند. سیروس نهاوندی یک آدمی بود، تا آن‌جا که من می‌شناختمش – البته شناخت من خیلی کمه نسبت به سیروس- همیشه می‌خواست یک کار مشخص را خودش کرده باشد، یک کار مهمی خودش کرده باشد، یک آدم مهمی باشد، حالا این آدم مهم در طول زندگیش، یک کاری می‌کند، این‌جا نشد، آن‌جا. آن موقع هم که گروه خودش را تشکیل داد، می خواست بگوید که من، سیروس نهاوندی، یک کاری کردم و یک گروه مخصوص خودم را دارم. بعد هم که نشد و آن گروه از بین رفت. بعد که ساواکی شد می‌خواست در داخل ساواک قدرتی باشد و یک کاری بکند، یعنی بیشتر یک حالت خودخواهی و خودپرستی درش بود – فکر می‌کنم البته- و این خیلی اثر داشت.



new/sima-rastin2.jpg
سیما راستین

قفس‌ها را بگشایید، پرنده‌ها را آزاد کنید!

تنش و کشمکش، بخش جدایی‌ناپذیر زندگی تحمیلی در زندان است، همان‌گونه که در دنیای آزاد بخش بزرگی از افکار عمومی و رسانه‌ها به انعکاس تنوع افکار متضاد و سلیقه‌های متفاوت شهروندان اختصاص داده می‌شود. به جای قضاوت و جبهه‌گیری درباره کشمکش‌های انسان‌هایی که به دلیل افکارشان به اسارت کشیده شده‌اند، زندان را به پرسش بکشیم و سرود آزادی همه زندانیان را سر دهیم.



Farshid-Yassaei.jpg
فرشید یاسائی

ریشه های زن ستیزی در تاریخ

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی

زن‌ستیزی، یا بی‌توجهی و تبعیض علیه زنان، یک پدیده تاریخی و جهانی است که در طول تاریخ و در فرهنگ‌های مختلف به اشکال گوناگون ظاهر شده است. این پدیده به‌طور عمده نتیجه ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، و دینی است که به مرور زمان به نهادهای اجتماعی و ذهنیت‌های فردی رسوخ کرده‌اند. از زمان‌های باستان تا به امروز، زن‌ستیزی به عنوان یک جزء اصلی از نابرابری‌های جنسیتی و اجتماعی، تأثیرات عمیقی بر زندگی زنان و جامعه به‌طور کلی داشته است.



new/hamid-shirazi02.jpg
حمید شیرازی

دولت پزشکیان و منحنی سینوسی ثبات سیاسی کشور
بخش اول – ثبات سیاسی ناپایدار

اگر ثبات سیاسی کشور را درصد سال گذشته را متغیر محور عمودی قرار دهیم و زمان را در در محور افقی و منحنی ثبات را رسم کنیم، منحنی به‌دست آمده نشان می‌دهد ثبات و یا توسعه کشور یک منحنی تاسف بار سینوسی است. بدین معنی که در طول صد سال گذشته چندین بار شاهد ارامش و صعود و رشد کشور و افول آن تا مرحله اشغال نظامی در زمان رضا شاه، اشغال اقتصادی در زمان ج.ا، و وضعیت نابهنجار سیاسی – اقتصادی- اجتماعی کنونی بوده‌ایم. ثبات مقطعی و توسعه نسبی و سپس افول وحشتناک شرایط کشور بر اثر نابخردی‌های سیاسی نیاز به تشکیل دولتی غیر متعارف دارد که به نحوی بحران های انباشته شده ناشی از نابخردی های خانه خراب کن را از طرق مختلف مثل لفاظی، کاهش فشار بر مردم، سازش های بین المللی، و.. رفع و رجوع کند. این فراز و نشیب ها و تشکیل دولت های غیر متعارف و از سر درماندگی سناریو تکراری فیلم سینمایی است که قبلا اشاره شد. آخرین نسخه این فیلم دولت کنونی با بازیگری آقای پزشکیان است.



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

برگ‌هایی از زندگی سیاسی دکتر شاپور بختیار*
خش بیست‌وچهارم ـ الف

او ابتدا به محافلی اشاره کرده بود که إصلاحات ارضی را به عنوان حلال مشکلات و مقدم بر همه کار دیگر مطرح می کردند و در برابر ادعای آنها دلائل سیاسی خود را عرضه می کرد. اما در همان سخنرانی او شمه ای از دلائل دیگر خود را نیز که به ویژگی های مسئله ی ارضی و کشاورزی در ایران مربوط می شد ارائه داد و درباره ی تقسیم أراضی به شکلی که آنان پیشنهاد می کردند از آن جمله گفت این روش: «...، بدون اینکه ناراحتی دهاقین را بطور کامل و در تمام مملکت تقلیل دهد، اولاً باعث افزایش نارضایتی قسمتی از دهاقین که هنوز املاک بین آنها تقسیم نشده‌است می‌شود...»



yadollah-baladi02.jpg
یدالله بلدی

زنگ آغاز مدارس برای همه کودکان و دانش‌آموزان شادی آفرین نیست

امسال دراول مهرماه بار دیگر زنگ مدارس به‌صدا درمیاید ۱۶ میلیون دانش‌آموز و ۱ میلیون ۱۰۰ هزار معلم و کادر آموزشی در۹۶ هزار مدرسه فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. اما با توجه به وضعیت ناکارآمد آموزشی و فقر و شرایط اقتصادی بخش زیادی از مردم امسال نیز شاهد محرومیت و افت تحصیلی صدها هزار کودک و دانش اموز خواهیم بود و برنامه‌های آموزشی به‌علت عدم دخالت کارشناسان با تجربه‌ی آموزشی هم‌چنان از نظرکیفیت و محتوا سیر نزولی خواهد داشت زیرا نظام آموزشی نمی‌تواند از دیگر سامانه‌های بحران زده کشور جدا باشد، از اختصاص بودجه امسال به بخش آموزش و پرورش می‌توان به‌میزان بی‌اهمیتی نظام آموزشی در دید‌گاه برنامه‌ریزان حکومت پی برد.



س. حمیدی

رهبر و پزشکیان در قاب قانون اساسی

متن قانون اساسی جمهوری اسلامی را در یکصد و هفتاد و هفت اصل نوشته‌اند. اما ضمن تناقضی آشکار و روشن مسؤولیت اجرای تمام و کمال آن را به عهده‌ی رئیس جمهور نظام گذاشته‌اند. همان موضوعی که در اصل یکصد و سیزدهم دیده می‌شود. با این همه، در ساختار سنتی این حکومت، عملیاتی کردن عرفی را لازم می‌شمارند که همه یا تعدادی از وزرا را رهبر نظام انتخاب نماید. چندی پیش هم تبانی مسعود پزشکیان با خامنه‌ای شرایطی را پیش آورد تا پیش از تصویب مجلس، رهبر بر گزینش همه‌ی وزرای او صحه بگذارد. اما در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی هرگز کسی به آسیب‌های حقوقی چنین ماجراهایی نمی‌اندیشد.



Taghi
تقی روزبه

در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید بر هویت «امت اسلامی» و رویکرد دولت برگماشته نسبت به آن

تا همین اواخر و حتی هم اکنون هم تا حدی و با شدت و درجه کمتری کار حاکمیت درگیری و جنگ با همین «امت اسلامی» بود که امروز آن را مخاطب قرار داده و فراتر از ملیت عنوان می کند. با مداخلاتش در سوریه و درگیری با دیگر کشورهای عرب و در یمن و عراق و بحرین و ... و هرجایی که دستش می رسید دستی در منازعه داشت. از این منظر از قضا دقیقا «امت اسلامی» حربه ای بود علیه همان کشورهای اسلامی که امروزه مخاطب این فراخوان قرار می گیرد و در تقابل با «امت عرب» آن‌ها قرارداشت که آن‌ها بنوبه خود بیرون راندن حکومت اسلامی از آن استفاده می‌کردند



new/Enzo-Traverso1.jpg

انزو تراورسو

چهره‌های جدید فاشیسم (پوپولیسم و راست افراطی)
بخش هشتم؛ ضد فاشیسم و تجدیدنظرطلبی

مترجم: سعید مهراقدم

استدلال‌های اصلی این روایت‌های مختلف «ضدفاشیستی» را می‌توان در چهار مضمون مشترک تقسیم کرد: آن‌ها از رویکردی «علمی»، «عینی» و «کامل» برای نوشتن تاریخ در مقابل رویکردی «ستیزه‌جویانه» و طرفدار که بر یک «الگوی ضدفاشیستی» تکیه دارد، دفاع می‌کنند. آن‌ها ضدفاشیسم را با تمامیت‌خواهی یکی می‌دانند، زیرا پیوندی با ایدئولوژی و جنبش‌های کمونیستی دارد. آن‌ها تشابهاتی بین اعمال خشونت‌آمیز فاشیستی و ضدفاشیستی ترسیم می‌کنند و «منطقه خاکستری» مبهمی را که بین طرف‌های درگیر قرار دارد، برجسته می‌کنند و پیشنهاد می‌کنند که تنها موضع ارزشمند، انکار فاشیسم و ​​ضدفاشیسم است.



حیدر تبریزی

رفع تبعیض و ستم اِتنیکی در ایران و راهبرد فدرالیسم

(بخش دوم) - فدرالیسم اتنیکی در ایران

خودگردانی، یکی از راه‌های مناسب در ایران، برای دموکراتیزه کردن اداره امور به‌نظر می‌رسد. ایدۀ بنیادی خودگردانی، محول کردن ادارۀ امور مردم به‌دست مردم و نهادهای انتخابی مردم است. تقسیمات کنونی کشوری از استان، شهرستان، بخش، شهر، دهستان و فرمانداری‌های ویژه تشکیل می‌شود. تغییر این تقسیم بندی در مراحل نخستین، مشکل و مناقشه برانگیز است. در مراحل نخست، در هرکدام از این واحدها، می‌تواند نهادهای خودگردانی بر اساس انتخابات آزاد، برگزیده شوند. طبیعتاً استقرار آزادیهای فردی و اجتماعی، برقراری، آزادی بیان و اندیشه، آزادی احزاب، تشکل‌ها و نهادهای غیر دولتی و ... پیش شرط انتخابات آزاد است. نام این نهادهای انتخابی، اهمیت اساسی ندارد ولی مهم دمکراتیک بودن و آزادی کامل انتخابات برای برگزیدن این نهادهاست.



new/shahab-borhan005.jpg
شهاب برهان

بحران دموکراسی در فرانسه:
همه حق دارند ولی حق ندارند، به‌جز یک نفر!

پس از پایان بهانه ی المپیک، ماکرون همه طرفین، از جبهه نوین خلق تا مارین لوپن و احزاب به‌اصطلاح میانه و نیز بسیار شخصیت های سیاسی راست و "چپ" سوسیال دموکرات را یک به یک و جدا از هم تحت عنوان فریبکارانه ی " بحث و مشاوره" به کاخ الیزه دعوت کرد و همه را بازی داد و " سرکار گذاشت". در پایان فقط یک اظهار نظر کرد و آن این که نخست وزیری خانم لوسی کاسته را نمی پذیرد و اساساً حکومت جبهه نوین خلق خارج از بحث است.... و همه راست ها نفسی به راحتی کشیدند.



کیقباد یزدانی

نکاتی از لابلای نامه‌ی «زندان در زندان» فائزه هاشمی

ایشان اگر فضای تنگ، واقعی و مخوف زندان را تجربه کرده باشد، نمی‌بایست آن را با جامعه مقایسه می‌کرد. در جامعه هزاران عامل نقش بازی می‌کنند؛ در زندان، زندانی هست و زندانبان. حال اگر زندانبان برنامه‌ریزی‌شده، یک عده "جدیدالورود" مورد اعتماد خودش را وارد بند کند تا توازن قوای عددی را به سود خود تغییر دهد و سعی کند از این طریق نفوذ و اعتبار "زندانیان سیاسی نام‌آشنای قدیمی" را بی‌اعتبار و اقتدار معنوی آن‌ها را خدشه‌دار و میان زندانیان تفرقه ایجاد کند تا همبستگی و مقاومت آنان را بشکند؛ آن‌ها چه واکنشی باید نشان دهند؟ آن‌هم در شرایطی که زندانیان سیاسی شجاعانه‌تر و فداکارانه‌تر از مردمانِ آزادِ بیرون از زندان، حتی در فضای تنگ و سرکوب زندان‌ همچنان مقاومت می‌کنند.



new/sadigh-yazdchi02.jpg
محمد حسین صدیق یزدچی

درآمدی در فهم «تاریخ»

اینک گذر زمان، یا دوره ی چهل و پنج سال این پرتاپ شدگی، به ما نشان داد که ما اما به گونه ای دیگر و بنابر ضرورت و باید " تاریخی" دیگر، یعنی همان تاریخی، یعنی مجموعه ی " ارزشها"یی که از دو قرن پیش وارد عالم خاموش مای ایرانی شد، باری این تاریخ نوین و ارزشهای آن، " تقدیر جهانی" ما هم است. یعنی ارزشهای این تاریخ یعنی غرب فرهنگی، تقدیر عالم را پیشتر رقم زده و ما چونان مردمی یا قومی " پیش تاریخ" یا " بیرون تاریخ" ناچاریم تا وارد " تاریخ" و همان " تاریخ عقل بنیاد" شویم. یعنی با تقدیر این تاریخ یعنی " تاریخ قدسی زدا/ سکولر شده" یا " تاریخ سوبژکتیو" همسو شویم. چنانکه در یک سده ی گذشته کشورهایی و فرهنگ هایی یا تاریخ هایی مثل هند و ژاپن و دیگران با آن همسو شدند.



Farshid-Yassaei.jpg
فرشید یاسائی

نقش زنان مبارز و آزادیخواه ایران در جنبش « زن ، زندگی ، آزادی »
به مناسبت دومین سالگرد جنبش

نقش بی مانند زنان ایرانی در مبارزات خود برای استیفای حقوق و آزادی‌ها ، تاثیرات گسترده و عمیقی بر جنبش جهانی زنان داشته است. آنها با شجاعت ، پایداری و استفاده از روش‌های نوین اعتراض، الهام‌بخش بسیاری از زنان در سراسر جهان بوده‌اند. این تاثیرات نه تنها به افزایش آگاهی جهانی نسبت به مسائل حقوق زنان در ایران منجر شده است، بلکه همبستگی و حمایت بین‌المللی را نیز تقویت کرده و به فشار بیشتر بر حکومت‌ها برای رعایت حقوق بشر انجامیده است. مبارزات زنان ایرانی همچنان به عنوان یکی از نمادهای مهم مقاومت و تلاش برای برابری حقوقی با مردان در جهان محسوب می‌شود.



new/kazem-kardavani-03.jpg
کاظم کردوانی

خیزش رهایی‌طلبانه‌یِ «زن، زندگی، آزادی»،‌ دگردیسیِ جامعه‌ی ایران

برای نخستین بار در این خیزش به‌یک‌معنا شاهد پیدایش یک اخلاق سکولار بودیم: زن و جای‌گاه مرکزی آن که خودِ «زندگی» با آن معنا می‌یابد. آن‌هم در حکومتی که در نگاه و قانون‌ها و روش‌ها و روی‌کردهایش زن برابر که نیست سهل است، «ضعیفه» است و زیردست که باید به مرد «تمکین» کند. در این جنبش هیچ شعاری که در آن مذهب نقشی داشته باشد، وجود نداشت. همه‌ی خواست‌ها و شعارها نشان‌دهنده‌ی گسستی بزرگ با نظامِ حاکم بود. تمام خواست‌ها دنیایی بود. بیانِ روشنِ جهتِ سکولار شدن جامعه بود، نشان روشنی از چیرگیِ فرهنگِ سکولار طبقه‌ی متوسط ایران یا به‌یک‌معنا مدل خاصی از سکولار بودن.



Taghi
تقی روزبه

رمزگشایی از نامه مسموم فائزه هاشمی!

درنهایت باید بین فائزه و حقوق او به عنوان یک شهروند زندانی رژیمی جبار با هرعقیده و مرامی که داشته باشد و حتی محکوم کردن فشارهائی که رژیم به وی و خانواده‌اش وارد می‌کند و ضمن درخواست آزادی فوری او والبته همه زندانیان، با عقده گشائی‌ها و ادعاهای موهوم و حتی بعضا موذیانه‌اش تفکیک قائل شد. و بیش از آن رژیم سرکوبگر و دستگاه قضائی و امنیتی آن را بخاطرایرادچنین فشارها و سوء استفاده ها محکوم ساخت و البته لازم است با هرگونه تبلیغات مسموم این چنینی علیه جنبش مقاومت و کنشگران مبارز و زندانی آن مقابله کرده و آن‌ها را خنثی کرد.



س. حمیدی

پیوست‌هایی از فروپاشی جمهوری اسلامی

فروپاشی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حکومت به دلیل کهنگی و فرسودگی ساختار آن با شدت بیشتری به پیش می‌رود. این فروپاشی تاب‌آوری مدیران آن را در مقابل کاستی‌ها و آسیب‌های پیش آمده به حداقل کاهش داده است. این گروه از مدیران در فضایی از شلختگی، چهل و پنج سال به فرصت‌سوزی اشتغال داشتند تا مشکلات جامعه هم‌چنان بر روی هم تلنبار گردد. این مشکلات نه دیگر کاهش می‌یابد و نه این‌که فرصت و فرجه‌ای برای حل و فصل آن باقی گذاشته‌اند. چون تمامی تاب و توان خود را در همین مدت برای خیالبافی‌های سیاسی به کار بردند. چنین ماجرایی تنها به درد و رنج مردم افزود. آیا جمهوری اسلامی خواهد توانست از چنین مخمصه‌ای جان سالم به در برد؟ بدون تردید در دنیای امروزی هرگز چنین معجزه‌ای اتفاق نخواهد افتاد.



»  چپ، جنبش سیاسی کُردستان، هویت کُردی ومسئله‌ی بدیل سیاسی و اجتماعی
»  سیروس نهاوندی: پایان تراژیک یک قهرمان
»  نیرنگ در تاریخ:اخراج نخست‌وزیر «نامطلوب» بخش پنجم- ج - خلاصی از «شرِّ» مصدق!
»  به بهانهٔ سالگرد هفده شهریور پنجاه و هفت
»  از قله‌هایتان پایین بیایید! دامنه‌ها را دریابید!
»  چگونه و چرا به کژ راهه یا کژراهه ها رفتیم؟
»  سازمان‌یابی مستقل و آگاهانه‌ی زحمتکشان و محرومان، نیروی توده‌ای ضد دیکتاتوری را نیز کارسازتر می‌کند
»  «جنبش زن زندگی آزادی» و رهایی از زندان ذهنیت
»  چهره‌های جدید فاشیسم (پوپولیسم و راست افراطی) بخش هفتم؛ تاریخ در زمان حال – ایدئولوژی و انقلاب
»  دیوارها نمی‌توانند نام و یاد درخاک خفتگان خاوران را به‌فراموشی سپارند
»  «وفاق ملی» کابینه مسعود پزشکیان یا وصال جناح های حکومتی خامنه ای
»  ضرورت امروز ما چیست؟