بهروز بیات انرژی هستهای بعد از فوکوشيما،
و درسهائی از آن بهويژه برای ايران خطرات بالقوه ای که در اثر گسترش نيروگاه های هسته ای ايران را تهديد ميکنند نه تنها به خاطر زلزله خيز بودن منطقه بلکه به خاطر ترديد اصولی در مهار کردن فنآوری برق هسته ای است. فزون برين، کمبود ها در فنآوری نيروگاه بوشهر، در فرهنگ کيفيت و ايمنی، در دقت، نظم و انضباط عامل های انسانی، در سيستم لجستيکی امداد رسانی پيامدهائی به مراتب بزرگتر از سانحۀ فوکوشيما خواهند بود.
شهباز نخعیلودگی سیاسی! روز پنجشنبه 24 مارس 2011، شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به قطعنامه تعیین گزارشگرویژه برای بررسی وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی رأی مثبت داد و آنرا با اکثریت چشمگیر به تصویب رساند. ... با تصویب این قطعنامه، جمهوری اسلامی در کنار دو کشور بدنام و بدسابقه در عرصه نقض حقوق بشر یعنی کره شمالی و برمه (میانمار) قرار می گیرد که از میان بیش از دوست کشور عضو سازمان ملل، تنها کشورهایی هستند که شورای حقوق بشر برای آنها گزارشگر ویژه تعیین کرده است.
محمد امینیای بسا آرزو که خاک شده! یادداشتی پیرامون «طرح آلترناتیو سازی» در خارج از کشور به اعتبار کدام دستاورد ستودنی در این سی سال، این دوستان باور دارند از آن ها که در داخل کشور با یک حکومت خودکامه دینی دست و پنجه نرم می کنند، کار شایسته ای ساخته نیست و بهتر است که نه تنها رهبری این مبارزه را به خارج از ایران منتقل کنند؛ که دولتی در این سوی آب از کسانی سرهم نمایند که در سی سال گذشته، در سازماندهی مبارزه سیاسی در خارج هم کارنامه چندان درخشانی نداشته اند!؟
ش. فرداآن چه ما می گوییم و آن چه از ایشان می شنویم از "انقلاب" و خونریزی نمی توان به دمکراسی و عدالت اجتماعی رسید و تفکر انقلابی که بر مبنای به دست گرفتن قدرت به شکل قهرآمیز باشد به ناچار سرانجامی جز پشیمانی نخواهد داشت. آنچه در کشور ما بعد از بهمن 57 رخ داد نه اشتباه بود و نه قابل اجتناب بلکه روندی محتوم بود که با اعدام انقلابی "هویدا" ها و "فرخ رو پارسا" ها آغاز شد و امروز نیز با قتل "ندا آقا سلطان" ها در خیابان ، اعدام "کمانگر"ها به دنبال محاکمات چند دقیقه ای و شهادت "رضا مغامسی" ها در زیر شکنجه همچنان ادامه دارد.
رضا علیجانیصبوری مادران و مقاومت فرزندان سرزمین من )برای تقی و مادرش( مادر تقی، سمبل و نماد همه مادرهای رنج برده این سرزمین است و شاید هم (همان طور که اسطورههای کهنمان با اینهمانی «مادر / سرزمین» حکایت کردهاند)، اصلاً نماد خود این سرزمین. رنجوری و صبوری او نشان رنجوری و صبوری سرزمینی است که تاریخاش مملو از همین رنج و شکنجها و ایستادگیها و صبوریهاست. قامت او اما هم چنان ایستاده است، در کلام او هیچ ضعف و فتور و پشیمانی نیست، مخصوصاً وقتی با سربازان گمنام و کمدان و سختدلی که پسرش را به اسیری بردهاند، روبرو باشد.
آراز فنیمیانجیگری و دیالوگ برای حل اختلافات و ایجاد صلح بین افراد و گروه ها (چگونه می شود از اختلاف های ناخواسته پرهیز کرد) هدف این نوشته معرفی تئوریهای صلح، میانجیگری و ارایه آنالیزی است که بتواند ما را در درک گفتمان حل اختلافات و دلایل وجود اختلافاتی که به درگیری های فیزیکی، جدائی افراد از همیگر و یا فروپاشی گروه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی منجر می شود کمک کند. ایجاد صلح بین افراد و گروه ها، همبستگی کاری و عملی برای ساختن روابط انسانی پایدارتر و موسسات دموکراتیک تر می تواند نتیجه ی چنین مطالعه ای باشد،
محمدعلی اصفهانیايران ليبی نيست؛ به دام جنگ طلبان نيافتيم! سخن از آزادی گفتن کافی نيست. بايد از استقلال هم سخن گفت. و سخن گفتن از استقلال و آزادی هم کافی نيست. بايد در جهت اين دو حرکت کرد. نه در جهت مخالف آن اما با پرچم آزادی خواهی و مبارزه و مقاومت و مخالفت صوری با تجاوز نظامی به ايران، در عين زمينه سازی برای اين تجاوز در عمل، و در راهرو های به خون آلوده ی کثيف ترين و درنده ترين جناح های امپرياليسم، با در دست داشتن کالايی برای خريد و فروش...
امیر حسین لادنتاکتیک بی شرمانۀ جدید رژیم فقاهتی
"بهره گیری غیرقانونی از نوجوانان خرد سال" تاکتیک بی شرمانۀ رژیم در سرکوب معترضین حکومت و ادامۀ حیات ، استفاده از "بچه سرباز" می باشد. رژیم بخاطر شکاف در سپاه ، مجبور شده از بکارگیری آنان در سرکوب معترضین تا حد امکان ، اجتناب کند و بدین دلیل با زیرپا گزاردن قوانین بین المللی ، از نوجوانان کم سن و نا آگاه استفاده می کند. فعالین حقوق بشر اعلام کرده اند که استفاده از نو جوانان خردسال ، در نیروهای نظامی بر خلاف قوانین بین المللی می باشد و باید بلافاصله متوقف گردد.
محمد رضا شالگونی"مکتب ایرانی" : اعتراف به ورشکستگی ایدئولوژی رسمی رژیم فاصله گیری از ایدئولوژی رسمی رژیم هنوز در مراحل آغازین خود است و ( همان طور که گفتم ) هنوز با آزمون و خطا و "چراغ خاموش" پیش برده می شود. بنابراین هنوز معلوم نیست احمدی نژاد و همراهان او دقیقاً چه طرحی دارند و چه هدف هایی را دنبال می کنند. اما از همین حالا روشن است که اولاً این فاصله گیری اعترافی است به ورشکستگی ایدئولوژی رسمی جمهوری اسلامی توسط بخشی از هارترین مدافعان آن ؛ ثانیاً با مقاومت شدید "اصول گرایان" سنتی روبرو خواهد شد و ممکن است به رویارویی همه جانبه ای در میان جناح های مختلف "اصول گرا" بیانجامد.
هادی قدسیانقلاب در کُما دو دسته دشمن برای استقرار دمکراسی در ایران وجود داشته ودارند، یکی استبداد داخلی و دیگری سلطه گر خارجی است. در طول تاریخ معاصر ایران، مهره های داخلی و خارجی هر دو دسته همواره هماهنگ (خواسته یا ناخواسته) برای استقرار استبداد در کشور عمل کرده و می کنند.
علی شاکری زندمصدق
پیروان مصدق
اهداف، اصولِ کار و منشِ آنان بخش نخست ـ ب مصدق به اجرای قانون سخت پایبند و در رعایت آن سختگیر بود زیرا می دانست که قانونی برخاسته از اراده ی آزاد ملت ستون فقرات دموکراسی و ضامن دوام همان آزادی هایی است که آن را بوجود آورده و به ملت امکان دخالت درتعیین سرنوشت خود را داده است.
مجید خوشدلسرنگونی حکومت اسلامی... چگونه؟ گفتوگو با کوروش عرفانی می دانیم، بدنه خیزش اعتراضی در داخل و خارج از کشور، دو تجربه متفاوت را از سر گذرانده است. چه، حاکمیت اسلامی ایران دو راهکار متفاوت در مواجهه با خیزش اعتراضی در داخل و پشتیبانان اش درخارج کشور اتخاذ کرده است: سرکوب حداکثر در داخل، و تلاش برای تخریب و تلاشی آن با استفاده از راهکارهای مختلف در خارج کشور.
حسن زرهینوروز پیروز شد! اینکه شاهنامه عزیز می شود و به کورش و داریوش و تخت جمشید و لوح حقوق بشر حرمت نهاده می شود، به این دلیل نیست که رهبران رژیم جمهوری اسلامی بر سر عقل آمده اند. به این خاطر است که چاره ای جز تسلیم و رضا در برابر نیروی پرتوان مردم ندارند. و اگر روزی دوباره قدرتمند شوند بی گمان به مبارزه ی جدی برای حذف نوروز و هرچه مربوط به فکر و فرهنگ ایرانی ست، خواهند پرداخت.
محمد امینیبه یاد کسروی رادمردی که گناهش پرخاش به شریعت بود (۱) اینک پس از شصت و پنج سال، زمان آن فرا رسیده که نواندیشان مسلمان شیعی که با اندیشه های کسروی و از جمله با خرده گیری های او به شیعی گری، همآوایی ندارند، خامه خویش را در اندوه مرگ هولناک آزاداندیش فرهیخته ای به دست اوباش فدایی اسلام، لختی بگریانند و بیافزایند که با هیچ حکم فقهی و عقلی نمی توان انسانی را به گناه برگشتن از دین یا درگیری با دین رسمی، یا به چالش کشیدن باورهای چیره، آن هم درمیان غلغله هوراکشان منبری و بازاری از پی درآورد؛ آن هم نه هر انسانی، که یکی از مفاخر تاریخ ایران را.
دکتر محمد حسین یحیاییسال بحران اقتصادی و خیزش همگانی
عدم شفافیت. رواج دروغ و خرافات. دزدی های کلان. تشنج سیاسی. بگیر و ببند های روزانه و عدم دسترسی پژوهشگران به آمار و داده های واقعی اقتصاد و ماجراجویی در سیاست خارجی مانع از رشد اقتصادی و سرمایه گذاری است. دلار ارزان فرار سرمایه را تشویق می کند. در این شرایط سخن از رشد اقتصادی و یا جهاد اقتصادی بیهوده و بی فایده است. جهاد اقتصادی نیازمند همبستگی ملی و همکاری همگانی بویژه واحد های ملی است. اوضاع کنونی اقتصاد سال ترس. سال فقر و بیکاری گسترده. سال ورشکستگی. سال ناتوانی دولت در اداره کشور و سال توفان سهمگین اقتصادی وعصیان و خروش همگانی را نوید می دهد...
نیکروز اولاداعظمیفرايند دموكراسى، جامعه مدنى بدون خشونت تسلط تمام عيار و كنترل حكومت بر ساختار جامعه مدنى در نظامات ماقبل سرمايه دارى همان اصل شهروندان بى مسؤال و بى حقوقى است كه بقاياى آن همچنان در جامعه ما عمل مى كند ضمن اينكه تداوم آن با قشربندى هاى جديد اجتماعى سست شده است، در واقع نوعى تنازع بر سر كسب مسؤليت شهروندى از سوى شهروندان و يا ادامه كنترل دستگاه قدرت بر آن مابين نهاد حكومت و ملت همچنان در جريان است. برآمد جنبش سبز از همين نزاع حكايت دارد.
شادی صدرسالی نکو برای حقوق بشر؟ با وجود اینکه نقض حقوق بشر در ایران، در همه حوزه ها و به خصوص در مورد اجرای احکام اعدام و نیز حقوق زندانیان سیاسی، با شدت و وخامت بیشتری ادامه دارد، اما برای حقوق بشری های ایرانی، سال با دو عیدی شروع شده؛ عیدی هایی که البته به دلیل تلاشهای بی وقفه خودشان به دست آمده. اگر می خواهیم این بهار نکو، به سالی نکو نیز ختم شود، اگر می خواهیم سال دیگر، این موقع، در زمینه وضعیت حقوق بشر، نه جایی که هستیم باشیم و نه یک قدم عقب تر، بلکه بتوانیم پیروزی های مشخص خود را بشماریم، همین امروز باید برنامه ای دقیق برای استفاده از دو مکانیزم فراهم شده طراحی کنیم.
شهباز نخعیچرخش ۱۸۰ درجه ای،
از با اونا به با ما! هدف از این نوشتار تخطئه یا کاستن از ارزش موضع گیری باراک اوباما در پیام نوروزی سال ۱۳۹۰ نیست. تردید نیست که رستاخیز مردم ایران از پشتیبانی هر فرد عادی نیز نیرو می گیرد و این پشتیبانی اگر از جانب رییس جمهوری قدرتمندترین کشور جهان باشد اثرش به مراتب بیشتر خواهد بود. هدف یادآوری و جلب توجّه به این نکته است که در ارزیابی و بها دادن به این گفته ها نباید دچار ذوق زدگی شتابزده شد.
تهمورث کیانیمسلمان "خوب" و مسلمان "بد"!
خواسته های "یونیورسال" و استاندارد دوگانه غرب! بی عدالتی،سکوت، نسبی جهان غرب در برابر جنبش دموکراتیک بحرین،خشونت پلیس و نیروهای مداخله گر خارجی میتواند موجب رشد رادیکالیسم و گرایش به خشونت گردند. خشونت و رادیکالیسم محصول ناامیدی و در تنگنا قرار گرفتن است. درایت و میانه روی رهبران معترضین بحرینی در این میانه اهمیتی بیش از پیش دارد. امید است جنبش دموکراتیک بحرینی ها به سرنوشت جنبش های دموکراتیک در دوران جنگ سرد گرفتار نشود
علی آراتکرار تعاریفی از استقلال شفاف سازی تعاریف مقولاتی چون آزادی؛ استقلال؛ سلطه؛ سرمایه داری لیبرال؛ تبیین و پیشخور کردن فردا؛ تولید و مصرف انبوه و تخریب؛ حقوق فردی و بین المللی و ملی و تضاد آنها با "منافع ملی" و آن هم در آن سوی دنیا و هزاران فرسنگ دورتر از آن ملت!؛ لزوم حفظ محیط زیست؛ ... برای اول ابر قدرت دنیا و خالی کردن توان دولتهای سلطه گر و ایضا زیر سلطه برای سؤ استفاده از امکان پخش سؤ اطلاعات و ضداطلاعات توسط رسانه های وابسته و غیر مستقل، و جوسازی برای ایجاد بحران..... و به واسطهء آن نقض حقوق و آزادی های فردی و جمعی و به تبع آن خدشه دار کردن استقلال، از جمله اسباب آزاد زیستن در مملکتی مستقل است.
دردفاع از سوسياليسم (۲٨) پرچم اتحاد را امروز برافرازیم، فردا خیلی دیر است! ما معتقدیم؛ چپ برای اینکه بتواند در فرآیندهای سیاسی کشورمان نقشی درخور ایفاء نماید، لازم است در جبهۀ دمکراتیک بشکلی متحد و یکپارچه شرکت نماید. حضور یکپارچه و قوی چپ، توان و کارآیی آن را در تأثیرگذاری بر آیندۀ سیاسی کشورمان افزایش خواهد داد. هیچ یک از تشکلهای چپ فعلاً به تنهایی قادر نیست چنین وظیفهای را برعهده گیرد، پس لازم است پرچم اتحاد چپ را همین امروز برافرازیم، که فردا خیلی دیر خواهد بود.
بابک یحیوی " رشد جنبش آزادی خواهانه در ایران، در گرو چه اقداماتی است " (چه باید کرد) هیچ مبارزه آزادیخواهانه ای بدون آلترناتیوم تشکل و مستقل به نتیجه دلخواه نرسیده است ، به این دلیل که قدرت های حاکم که هیچ حرکت اعتراض آمیزی را بر نمی تابند ،بدون تامل درجهت سرکوب نطفه های اعتراضی وارد عمل شده و با دمیدن در بوق وکرنا و تبلیغات دروغین، بر خواسته های برحق مردم سرپوش می گذارند، نمونه مشخص آن مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران در ۳۲ سال حکومت جمهوری اسلامی است که رژیم، با وجودنداشتن پشتوانه ی مردمی ،آن را همچنان سرکوب می کند!
دکتر مهرداد مشایخیدرباره پروژه سیاسی آقای مهاجرانی از جمله فرمایشات آقای مهاجرانی در مورد نظام جمهوری اسلامی یادآوری ایشان به موضوع مستقل بودن این حکومت و تفاوت آن با رژیم مصر است. بگذارید برای لحظهای فرض را بر آن بگذاریم که جمهوری اسلامی هم مستقل است و هم این امر یک ارزش فائقه است. باید پرسید که منظور آقای مهاجرانی از اینگونه «امتیاز دادن» به حکومت در شرایطی که جنبش سبز در خیابانها اوج مجدد میگیرد چیست؟
ناصر پاکدامنالفالوذج در بیان استحباب یوم النبروز این روزها هم که این حکومتیان می خواهند با توسل به "منشور کوروش" و "شکوه
تخت جمشید"، به آرایش و پیرایش تازه ای از چهره و سیره خود دست زنند و تحمیق تلطیفی کنند بد نیست که از یاد نبریم که نوروز ناکیش است و نه کیش. و بازخوانی این متن هم یادآوری است از تلاش دائم دین آوران و متشرعان برای جذب و تصاحب هر آنچه شرع نیست و پس جلوه دیگری از تمامیت خواهی این خاکمان این زمانه.
.از یاد نبریم که لب بود که دندان امد و عرف بود که شرع آمد. شرع کیش است و عرف ناکیش است، عرفی باشیم .
ماشالله سلیمی ــ منوچهر مقصودنیا ائتلاف گسترده حول سه محور:
رفتن دیکتاتوری؛ انتخابات آزاد؛ تغییرقانون اساسی تظاهرات 25 بهمن، 10 و 17 اسفند برگزارشد. اعتراضات سه شنبه های مردم کشورمان ازسوی ایرانیان مقیم خارج در سرتاسر دنیا مورد پشتیبانی وحمایت قرار گرفت. آقایان موسوی وکروبی وهمسرانشان، به همراه بسیاری از شرکت کنندگان درتظاهرات اخیر، بازداشت وزندانی شده و کسی ازسرنوشت آنها اطلاعی دقیق ندارد. با وجود این موج اعتراضات وجنبش دمکراسی خواهی، جداازافت وخیزهایش، سربازایستادن نداشته ودراشکال گوناگون خودرا نشان می دهد.
|