mohammadreza-malekian.jpg
محمد رضا ملکیان

ویژگی های منابع قدرت در عصر جدید

نسيمِ تغييرات اجتماعيِ انقلاب اطلاعاتي را، همه ی ما در زندگي شخصي و روزانه خود احساس مي كنيم. این تغییرات اجتماعی در عرصه عمومی علاوه براینکه سبب ظهور هویتهای جدید سیاسی و اجتماعی در سطح جهان گردید، سقوط چند رژیم را نیز به همراه داشت. غافلگیری برخی از نخبگان علمی و سیاسی در مواجه با بروز پدیده های جدید اجتماعی در سطح جهان، نشان از ناکارآمدی تئوریها و الگوهای رسمی در شناخت منظومه های سیاسی جدید و شکاف های اجتماعی پدید آمده در گستره ی جهانی می باشد.



issa-safa.jpg
عیسی صفا

کدام چپ؟ کمونیسم یا سوسیال دمکراسی؟

پاسخ مثبت به دعوت رفیق احمد فرهادی برای بحث در باره دشواریهای بر آمد چپ ایران

یکی از پرسشهای واقعی و راهگشای رفیق فرهادی این است که چرا بعد از یک ربع قرن ، برخلاف دوره های قبل ، چپ ایران جایگاه واقعی سیاسی خود را باسازی نکرده است ؟ ایشان سرکوب فاشیستی چمهوری اسلامی و طولانی شدن دیکتاتوری و سرکوب را بعنوان عامل مهمی قلمداد کرده اند.



مجيد سيادت

شما می گوئيد دگرديسی در مقوله دخالت نظامی ،آن را تعریف کنید!

در پاسخ به مقاله" ضرورت دگرديسی در مقوله‌ "دخالت نظامی" (1)

زمانی که شما از نيروی خارجی ای دعوت می کنيد که برای شما چتر حفاظتی ای را تامين کند شما داريد اين نيرو را به اقدام به دخالت نظامی در ايران دعوت می کنيد. هيچ راه ديگری و هيچ نوع ارزيابی ديگری ممکن نيست. توجه کنيد که حتی اگر – به فرض محال – آقای احمدی نژاد هم شرايط چتر حفاظتی را قبول کند باز هم با حمله نظامی رودررو می شويم. نيروی اجرا کننده چتر حفاظتی چاره ای ندارد و نمی تواند بر مبنای ضمانت لفظی طرف مقابل، هواپيماهای خودی را در خطر قرار دهد.



احمد فرهادی

پرسش‌هایی در باره‌ی برآمد امروز و آینده‌ی چپ درایران

«برآمد امروز و آينده ی چپ در ايران»

تعریف شما از چپ چیست و پایگاه اجتماعی آن را چه می‌دانید؟ ایدئولژی، آماج‌ها، اهداف و مولفه‌های سیاسی چه نقشی در تعریف چپ و چه نقش مثبت یا منفی در سامان‌یابی آن دارند؟
آیا برای سامان‌یابی چپ در داخل کشور باید منتظر از بین رفتن استبداد جمهوری اسلامی ماند؟ یا می‌توان و باید در راستای سامان‌یابی و آمادگی برای آن، گام‌های ممکن را برداشت و برای تحمیل حق برآمد سامان‌یافته‌ی آشکاره مبارزه کرد؟



مجید خوشدل

... لیبی، سوریه، ایران؟

گفتگو با فاتح شیخ

به نظر من به دلیل تهدیدی ست که از طرف امریکا، اسرائیل و دول غربی صورت گرفته. تهدید نظامی هیچوقت در سالهای گذشته به اندازه امروز صریح نبوده. لابد این دولتها نیازی به جنجال تهدید نظامی دارند. از طرف دیگر به نظر من ج . اسلامی هم نیاز دارد از این فضا استفاده کند. در نتیجه یک فضای نظامی بوجود آمده، که جریاناتی در اپوزسیون ایران امیدشان را بسته اند به اینکه «سناریو لیبی» در ایران تکرار شود. لیبیالیزه کردن ایران نور امیدی برای آنها ست و ...



manouchehr-salehi.jpg
منوچهر صالحی

آتش‌بیاران جنگ

نخستین و مهم‌ترین اهرم تهدید به حمله نظامی به صنایع هسته‌ای ایران توسط ارتش اسرائیل و یا حتی اشغال ایران توسط ناتو است. روشن است که چنین تهدیدی مغایر با حقوق بین‌الملل است، زیرا هیچ قانون بین‌الملل به کشورهائی که خود دارای صنایع هسته‌ای و بمب اتمی هستند، اجازه نمی‌دهد کشور دیگری را بمباران و یا اشغال کنند، آن‌هم با ادعای «دفاع از امنیت» خود. تجاوز ایالات متحده آمریکا، انگلیس و چند کشور دیگر به عراق نیز تجاوزی غیرقانونی بود.



محمد حسین صدیق یزدچی

ضرورت تاریخی تشکیل(ایجاد) "شورای ملی"

فردای ایران بسیار تیره ومبهم است. نسلهای آینده درمعرض خطر های جدّی هستند.لذا برتعهد تمام ایرانیان مسئول وآگاه است که آیندهء کشور وخانهء امن خود وآیندهء فرزندان خود را نجات دهند.همگان در مقابل نسلهای جوان وفرزندان خود وسرنوشت آنان مسئولیتی سنگین را باید که برعهده بشناسند. حال به توجه به آنچه که یا د کردم و همگان بیش و کم ابعا د آنرا می شناسند ، باید به نحو جّدی ومسئولانه به عمل پرداخت . برای ایرانیان در گذر از این هیولای مخوف استبداد دینی هیچ امکان دیگری به جز ارادهء جمعی ملت ایران برای رهایی وجود ندارد.



فرهاد یزدی

ضربه‌پذيری رژيم اسلامی در برابر يک جنبش همگانی

هر گروه در کانون قدرت، برای برد خود نیاز به حمایت سپاه خواهد داشت که آن نهاد را هرچه بیش تر به صحنه ی سیاسی ایران هل خواهد داد. اما همزمان در حالی که اختلافات داخل سپاه نيز گسترش بیش تری خواهد يافت، صفوف مخالفت ملت هم تنگ تر خواهد شد.



دنیز ایشچی

فرسودگی تدریجی چپ ایران وتحولات ژئوپولوتیک منطقه ای

جنبش چپ ایران هیچ پروژه چشمگیر اجرائی، چه در زمینه شکل دهی به اپوزیسیون سکولار دموکراتیک آلترناتیو حکومتی، چه شکل دهی به اتحاد چپ از زمان شروع "جنبش سبز" تا به امروز نداشته و ندارد و نتوانسه است در دستور کار خویش قرار داده و به انجام برساند. آنچه در برنامه قرار گرفته از حد و اندازه سرگرمی و رفع مسئولیت و خالی نبودن عریضه فراتر نرفته است.نقش یک سازمان سیاسی نه تاثیر گذاری بر حکومت، بلکه تغییر قدرت و کنترل قدرت سیاسی میباشد. کارنامه برنامه ها و پروژه های اجرائی جنبش چپ در سه ساله اخیر در این مورد، اگر اعلامیه دادنها و حرکتهای اعتراضی را نادیده بگیریم، نزدیک به صفر میباشد.



ladan.jpg
امیر حسین لادن

آنانکه که نجات خود را از دیگران میخواهند
لیاقت آزادی و آمادگی مردمسالاری را ندارد !

هدف آمریکا و اسرائیل کوچکترین رابطۀ با رهائی مردم و نجات ایران ندارد. آمریکا از یکطرف با لولوخور خوره کردن رژیم و خطرناک نشان دادن ایران ، مشغول فروش ده ها میلیارد دلار اسلحه به کشورهای عربی در منطقه می باشد و از طرف دیگر ، زیر پوششِ "گسترش دمکراسی و آزادی" ولی برای کنترل منابع نفتی ، کنترل مطلقِ خلیج فارس و احداث پایگاه و حضور نظامی ؛ قصد تجاوز به خاک ایران دارد. ایران تنها کشوری است در خلیج فارس که در کنترل آمریکا نیست. داستان تسلیحات هسته ئی ایران همانند داستان تسلیحاتی عراق بهانه ای بیش نیست!



سهيل روحانی

تعارض راهبرد پرهيز مطلق از خشونت با اعتقادات مذهبی

در فرهنگ شيعه يزيد نماد تمام پليدی ها و زشتی ها است. هنگامی که سخن از بی رحمی و شقاوت به ميان می آيد بی اختيار به ياد يزيد می افتيم. بنابراين شايد کسانی مقايسه کردن خامنه ای با يزيد را قياس مع الفارق ببينند و آن را نپسندند و جفا در حق خامنه ای بدانند و بگويند که يزيد مظهر تبهکاری و جنايت و خباثت بود و دين اسلام را به خطر انداخته بود و بنا بر اين خشونت عليه او لازم و قابل توجيه بود اما خامنه ای، به رغم تمام بدی هايش، به پای يزيد نمی رسد که خشونت عليه او لازم باشد. آيا واقعاً اين طور است؟



faraj-sarkouhi.jpg
فرج سرکوهی

انتخابات در غیبت برنامه، اوج گیری تنش و افت سیاست؟

شدت گرفتن چالش های سیاسی به دوران مبارزات انتخاباتی رخدادی نامنتظره یا محدود به ایران نیست هرچند این چالش ها در ایران کنونی به جای تجلی در مفاهیم و برنامه های سیاسی روشن و روزآمد، در قالب تکرار مفاهیم و برنامه های کلی و رنگ باخته گذشته، تحرکات سیاسی با انگیزها و هدف های بیان ناشده، برخوردهای قضائی و امنیتی و جنگ تبلیغاتی و روانی، و نه به قصد رقابت که با هدف حذف، تجلی می یابند.



فرامرز دادور

اپوزیسیون و مسئله انتخابات در ایران

نیل به جامعه انسانی تر، بخشا، در گرو ایجاد انسجام در فعالیتهای مشترک، حول محور یک استراتژی مورد توافق از طرف اپوزیسیون آزادیخواه، در چارچوب یک جبهه فراگیر دمکراتیک و پایبند به موازین اساسی حقوق بشر، جهت عبور از نظام جمهوری اسلامی است. بدون شک شکل گیری این نوع اپوزیسیون انسجام یافته، مردمی و مستقل از قدرتهای خارجی، پشتوانه عظیم و قدرتمندی برای پیروزی انقلاب دمکراتیک میباشد



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

مرگ در بحران!

شوربختانه، در عملکرد حکومت آخوندی، نه تنها کوچک ترین نشانه ای از درک خطیر بودن موقعیت و خردگرایی و مصلحت اندیشی به چشم نمی خورد، که رواان نژندی مزمن آن روز به روز نیز حادتر می شود و به نظر می آید که حکومتی که به زیستن دربحران و بازتولید آن به معنای دقیق کلمه معتاد است، بنابرآن دارد که در بحران نیز بمیرد!



علی جلال

غیرت و عبرت
" هان ای دل عبرت بین از دیده عبر کن هان"

اسلامیون حاکم بر ایران تنها رژیمی هستند که ضد ملیت مردم (ضد ایرانیت) می باشند شرم این خوی پلید تا آنجاست که آنها همواره موذیانه می کوشیدند تا آن را پنهان کنند تا اینکه در ماههای کنونی احمدی نژاد مجبورشان کرد آنرا رو کنند. در بین آنها کسانی هستند که پسر خودشان را اعدام کرده اند، می گویند در راه "اعتقادات"!!؛ کدام اعتقادات؟ آیا هیچ بخش از این رژیم هست که به انواع فسادهای مالی، اخلاقی، ناموسی، سیاسی و ...، آلوده نباشد؟



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

تحریم های گسترده اقتصاد کشور را به سوی نابودی پیش می برد

با نابودی اقتصاد مردم بیشترین ضرر و زیان را متحمل خواهند شد. رژیم به هیچکدام از وعده های خود در طول این مدت عمل نکرده است.گسل های اجتماعی هر روز بیشتر، بیکاری افزون تر و فساد و دزدی گسترده تر می شود. اوضاع کنونی اقتصاد بگونه ای است که کوچکترین روزنه ای می تواند زمینه ساز خیزش همگانی شود. تحریم های گسترده و از آن خطرناک تر مداخله نظامی می تواند مورد استفاده رژیم درمانده قرار گیرد و افکار عمومی ر ا از این درماندگی و ناتوانی رژیم دور سازد. بنابرین مناسبترین راه برون رفت از بحران کنونی و رهایی از رژیم تاریک اندیش، فعال کردن تشکل های کارگری ، نهاد های مدنی ، فعالین اجتماعی و واحد های ملی است.



ahmad-pourmandi.jpg
احمد پورمندی

چه کنیم؟

با شعار " آزادی موسوی و کروبی و همه زندانیان سیاسی " به مقابله با جنگ طلبان برخیزیم!

برای آن دسته از سیاسیون که خود را جزیی از جنبش سبز عملا موجود به رهبری موسوی و کروبی می دانند و یا سیاست "اتحاد و انتقاد" با این جنبش را پیش می برند،و نیز همه آزادیخواهانی که دل در گروی آزادی ایران دارند و به دور کردن خطر جنگ و ویرانی از سر کشور می اندیشند، زمان تصمیم گیری فرا رسیده است. برای ایران انتخاب های زیادی وجود ندارد: یا جنگ یا ادامه بحران فزاینده کنونی و رانده شدن کشور به سمت تخریب و فروپاشی و یا برآمد مجدد جنبش سبز و عبور از بحران به زعامت رهبران سبز. به جز این سه، گزینه قابل توجه دیگری در مقابل کشور وجود ندارد.



احمد فرهادی

راه‌ها چشم‌انتظار کاروانی با صدای زنگ!

«برآمد امروز و آينده ی چپ در ايران»

به گمان نگارنده آن کوشندگان سیاسی چپ که احساس مسئولیت می‌کنند در قبال سرنوشت میهن‌مان، که دارد با شتاب به غارت می‌رود و به نظر می‌رسد در حال اضمحلال است، هم‌چنین احساس مسئولیت می‌کنند در قبال سرنوشت آن پایگاه اجتماعی گسترده‌ای که از سامان‌یافتگی چپ سود می‌برد و به آن، هم امروز و هم در فردای زیبای مبتنی بر مردمسالاری میهن، نیاز دارد، باید طولانی شدن نابسامانی چپ در داخل کشور را به دقت مورد بررسی قرار داده، ریشه‌یابی کرده و پای در راه از میان برداشتن آن بگذارند.



yaser-azizi.jpg
یاسر عزیزی

در دفاع از مداخله ی بشردوستانه

مادامی که چنان نیروهای انسانی و بشر دوست واقعی در عرصه جهانی به ظهور و بروز نرسند، مخالفت با هر نوع مداخله گری ِ خارجی، نزدیک ترین اقدام به بشر دوستی است. بنا بر این دخالت در تشکیل جبهه واحد ضد مداخله گری بیگانه در شرایط کنونی، اصیل ترین "دخالت بشردوستانه" م بزرگترین دفاع از نفس این گزینه ی اخلاقی – انسانیست که می توان سراغ گرفت.



ناصر ايرانپور

کشمکش هسته‌ای و موضع ما

تلاشهای رژيم برای دستيابی به‌ تکنولوژی هسته‌ای به‌ جهت توليد برق نيست، بلکه‌ به‌ منظور توليد بمب اتم است و به ويژه‌ اين به‌ سود مردم ايران نيست، ناامن‌تر شدن منطقه‌ را در پی دارد، مردم ايران را با خطر جنگ روبرو خواهد نمود و توان رژيم در مقابل مردم را افزايش خواهد داد. لذا بايد با صراحت بيشتری بر عليه‌ آن موضع گرفت و نظر خود را پشت عبارات ناسيوناليستی بدوی و "صلح‌خواهانه‌"ی ابتدايی پنهان نساخت.



نیما میرصادقی

نظامی به مثابه چوپان دروغگو

امروز دولت احمدی نژاد برای نظام بین الملل همچون یک چوپان دروغگو گشته است. چوپانی که به علت دروغگویی های مدوام به مردم و نظام بین الملل هیچ حرف راستی حتی اگر همچون روز روشن باشد از وی پذیرفته نیست. این نشر اکاذیب تاوانی بس عظیم برای جامعه ایران در پی داشته و دارد تاوانی که ملت شاید به زودی بر سر پرونده هسته ای پرداخت نماید.



reza-alavi2.jpg
رضا علوی

چرا باحملهء نظامی به ایران مخالف هستم ؟

دخالت نظامی و "حمایت های بشر دوستانه مجامع بین المللی " دو مقوله متفاوت است . در صورتی که زمینه اعتراضات مردم فراهم باشد ، "حمایت های بشر دوستانه مجامع بین المللی " یاری رسان فرو پاشی دیکتاتور ها و کامیابی مردمان خواهد شد . در فرایند رشد خیزش ، و پس از به بار نشستن جنبش ، زایش گسترده تر نهاد های مردمی و دخالت کمتر مجامع بین المللی ، به پیدایش حکومت های دموکراتیک تر و مدنی کمک خواهد کرد .



mehrdad-ehsanipour.jpg
مهرداد احسانی پور

حزب مشروطه ایران به کجا می رود؟

ما نمی‌توانيم با صدای بلند و رسا اعلام نکنيم که حمله نظامی به ايران، حمله به نظام جمهوری اسلامی نيست، حمله به تماميت به يکپارچگی و به استقلال ملت شريف ايران است. پس روشن است که ما در برابر هيچ حمله‌ای بی‌طرف نخواهيم ماند.



bijan-hekmat.jpg
بیژن حکمت

سیاست و مشروعیت قهر

نویسنده خود را از هرگونه مراجعه ای به انقلاب های مسالمت آمیز بی نیاز میبیند گویی حکومت پینوشه، بن علی یا سادات هیچکدام حکومت های مستبد و سرکوبگر نبودند یا مبارزه مردم لهستان بیست سال با مقاومت مسالمت آمیز در برابر یک دولت توتالیتر ایستادگی نکرد. به احتمال زیاد در پاسخ گفته خواهد شد که تاریخ، وضعیت سیاسی و موقعیت جهانی این حکومت ها متفاوت بود. اگر چنین است پس نفس استبداد و سرکوب، مقابله قهرآمیز مخالفان دمکراسی خواه را مدلل نمیکند و باید آن تفاوت هایی را پیش کشید که اعمال قهر را در ایران ضروری میکند و از تجرید قهر برای توجیه قهر متفابل دست برداشت.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

چگونه اقلیت حاکمی حکومت می کند؟

چرا جمهوری اسلامی بر سر قدرت مانده است؟ و چگونه باید از جمهوری اسلامی عبور کرد؟

چه آسان ، اقلیتی کوچک بر اکثریت جامعه حکومت می کنند… وقتی ما در دلیل این امر شگفت به تحقیق می پر دازیم ، می بینیم که نیرو ، همواره در سوی حکومت شوندگان قرار گرفته است و فرمانروایان، برای حمایت از خود ، چیزی جز اعتقاد حکومت شوندگان بر فرمانروایان خودرا ندارند. از اینروحکومت ها فقط بر پایه اعتقاد بنا شده اند.این اصل ، هم در مورد استبدادی ترین و نظامی ترین حکومت ها، و هم در مورد آزاد ترین و محبوب ترین حکومت ها نیز صادق است".



»  سیاست سوزی آقای روشنفکر قلمرو عمومی
»  سیاست تغییر یا تغییر سیاست؟
»  خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج
»  از کنگره آزادی تا گنگره ملی
»  وِیژگی های تحلیل استراتژیک
»  آیا جنگی تازه در راه است؟
»  "چیستی جنگ" و "خشونت" و "صلح" و"منافع ملی"
»  استقلال
»  تلاشی بیهوده برای همبستگی و یکپارچگی در نظام جمهوری اسلامی
»  "تك عاملى" بودنِ نحوهِ انديشيدن بر ساختار زندگى
»  تاریخ سرکوب شدگان، میراث مشترک بشریت*
»  نیاز به حمله نظامی نیست!
»  احتضار یک گفتمان
»  جدایی دین از قدرت و ضرورت آن در ایران امروز
»  خطر جنگ، دلائل و احتمالات
»  امکان تبدیل یک نیروگاه انرژی هسته ای صلح آمیز به نیروگاه تولیدی سلاح های نظامی هسته ای خطرناک، مانند آب خوردن آسان است.
»  هر زمان چند چند می گیرد گه به چنگ و گهی به دندانا
»  نکاتی‌ چند در مورد انتخابات پیشِ رو و دهه چهارم زندگی‌ جمهوری اسلامی
»  سرزمينی به عشقی جاودان و همچون بی‌ستونی پايدار!
»  حذف رئیس جمهور یا آماده کردن نظام برای رهبر آینده؟
»  بحران هسته ای ایران راه حل نظامی ندارد
»  نامه ای شرم آور
»  تماشاگر یا بازیگر؟!
»  بار دیگر آوای شوم جنگ طلبی!
»  شبح تجا وز
»  پاسخی به ادعاهای نسنجیده و بی پایه ی آقای همایون کاتوزیان
»  رابطه اخلاق و سیاست
»  به یاد دکتر حسین فاطمی، مردی به استواری کوه
»  " نوسازی نظام " و پایان پروژهِ اصلاح طلبیِ دینی
»  تغییر قانون اساسی؛ یک ضرورت و چند هدف
»  ضرورت دگرديسی در مقوله‌ "دخالت نظامی"
»  چرا عید سـُنی های تهران به عزا تبدیل شد؟
»  نئو توده اي ها، در بن بست توده ای ها
»  حمله نظامی به ایران را قویا محکوم می کنم!
»  چند نکته در باره "بیانیه تحلیلی جمعی از نمایندگان ادوار مجلس در خارج از کشور"
»  جنگ (۱)
»  نخست باید ایران حفظ شود!
»  گروگانگيری و جنگ ايران و عراق
»  جناب زیباکلام: سخن گفتی و تخم کین کاشتی!
»  خانم کلینتون! سرنوشت لیبی پیش کش خودتان باد!
»  نقدی به ساختار عقلیِ دفاع آقای افشاری از "دخالت بشر دوستانه"
»  لیبیایی کردن ایران؟
»  ایجاد جنبش دموکراتیک کلید پیروزی جنبش های کشورهای عربی نیز می باشد
»  چرا مجاهد خلق خود را نیش می زند؟
»  تغییر سیستم نشانه ای از فروپاشیََ