mehdi-fatapour-s.jpg
مهدی فتاپور

دیروز و امروز

اگر در دهه شصت اکثریت مردم به حاکمین اجازه دادند که نزدیک به یک دهه هر آنچه می خواهند انجام دهند، امروز کافی ست مسئولان کشور یکبار سوار مترو شده و از میرداماد تا بهشت زهرا رفته و بازگردند تا ببینند مردم در رابطه با اختلاس سه ملیارد دلاری اخیر چگونه قضاوت میکنند و راجع به مسئولان کشور از بالا تا پایین چه میگویید. تکرار حتی محدود آنچه در آن سال ها رخ داد ناممکن است.



مجيد سيادت

«چتر حفاظتی»، همان جنگ و دخالت نظامی است

در پاسخ به مقاله: بالاخره کردها حق دارند خواهان برخورداری از حمايت جامعه ی جهانی گردند يا نه

منطق کار بسيار روشن است. برای اينکه جلوی پرواز هواپيماهای ليبی را بگيرند بايد مطمئن می بودند که هواپيماهای خودشان در معرض خطر قرار نمی گيرند. توجه کنيد که اولين قدم برای به اجرا درآوردن منطقه حفاظتی شروع جنگ است. در عراق بعد از آن که جنگ تمام شد، زمانی که ارتش صدام کاملا شکست خورده بود و قادر به مقاومتی نبود اين کار را کردند و در ليبی با اتخاذ اين سياست به ليبی اعلام جنگ دادند. نمی شود اينگونه طرحی را پيش کشيد و انتظار داشت که خون و خونريزی به راه نيافتد.



araz-s.jpg
آراز فنی

میانجیگری و دیالوگ برای حل اختلافات و صلح بین افراد و گروه ها

چگونه می شود از اختلافهای ناخواسته پرهیز کرد - پاره هفتم

تظاهراتی از طرف انجمنی و یا گروهی برنامه ریزی شده است. ساعت شروع و همچنین برنامه ی عمومی از قبل اعلام شده، سخنرانها و سایر مقدمات کار نیز ردیف شده است. در هنگام سخنرانی سخنران، مخالف/ین نظر فرد سخنران شروع به دادن شعار می کنند. سئوالاتی مطرح می کنند و می خواهند که به آنها جواب داده شود. سئوالات می تواند با ربط و بی ربط به موضوع سخنرانی باشد ولی روال منظمی می بایست رعایت شود.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

من اقرار می کنم پس می اندیشم

اقرار به واقعيت هاى داراى جوانب مثبت و يا منفى از فعاليت قوه انديشيدن انسان بر مى خيزد و انديشيدن بيان هستى ماست به مصداق اين گفته " من مى انديشم پس هستم" ملتى كه تقرير نكند يعنى نمى انديشد و وقتى نانديشد يعنى معايب را نمى بيند و وقتى معايب را نبيند، ديگر نمى تواند خودسازندگى و سازندگى كند...



سهيل روحانی

حمله نظامی به ايران

بالا گرفتن تب حمله به ايران البته موضوع تازه ای نيست. سياستمداران، تحليل گران و رسانه های عمومی بارها از قريب الوقوع بودن حمله به ايران سخن گفته اند اما پيش بينی هايشان تحقق نيافته است. اين بار هم ممکن است که واکنش آمريکا از وضع تحريم های جديد فراتر نرود و کار به رويارويی نظامی نکشد. اگر تحريم ها پايه های رژيم ولايت فقيه را چنان متزلزل کند که اين رژيم، به خاطر حفظ موجوديتش، ناچار شود که به ساز آمريکا برقصد آمريکا انگيزه ای برای حمله نظامی به ايران نخواهد داشت. به هر حال، اتهام جديد آمريکا عليه ايران نشانگر عزم آمريکا به اتخاذ مواضع سرسختانه تر، و از جمله توسل به حمله نظامی، عليه ايران است و بر احتمال بروز جنگ افزوده است.



حسن مکارمی

پاسخ به مقاله مسعود نقره کار: "و چه قصاب خانه یی ست این دنیای بشریت"

چگونه من و شما میخواهیم با فرضیه قصاب خانه شمردن دنیا به جوانان وطنمان بگوییم ، به پا خیزید، در راه علم و دانش بیشتر و پیشتر بروید. اگر چه استبداد و بی لیاقتی و بی کفایتی غارت , فساد و جنایت چهره سی سال حکومت ایران د را گرفته است ولی همینجاست که باید بیشتر جنگید با سلاح علم و دانش و بردباری. چگونه میخواهید با ساکنان این دنیای قصاب خانه بگویید که در راه سازندگی خانه و کوی و شهر و وطنتان بکوشید. چگونه میتوانید درس فریدون بودن به آنها بدهید.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

سه نوع اندیشه ضد انسان‌گرایی

به باور من بنیان و ریشه‌ی اساسی انسان‌گرایی در ارزش‌های انسانی نهفته شده است. به همین خاطر هم معتقدم که با این پیش‌فرض، می‌شود پژوهشی در مورد این که کدام نوع از اندیشه و تفکر می‌تواند ارزش‌های انسانی را نقض کند، شروع کرد. با نیم‌نگاهی به سه نوع اندیشه که نقض کننده‌ی ارزش‌های انسانی‌اند، باور انسان‌گرایی را به بحث می‌گذارم که اگر این بحث پیش برود، شاید بتوان از تکرار کنش وحشیانه‌ی روی داده شده در لیبی، (که برآمد کینه‌جویی و خشمی است که مردم از چهار دهه دیکتاتوری در دل داشتند) در کشورهای دیگر جلوگیری کرد. این را می‌گویم چون درواقع از جمله کسانی‌ام که در عمل و نه در حرف خواهان لغو حکم اعدام هستم حتا برای دشمن سرزمین‌ام که حاکمان امروزین ایران می‌باشند.



mohsen-barzgar-s.jpg
محسن برزگر

در رثای نسل بر باد رفته

(نیمه تحلیلی وجودی بر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در بازه ی زمانی ۸۷-۸۸)

هیچ گاه نمی توانم انکار کنم که اگر تا ابد زیسته باشم تنها برای آن سالی بود که آزادی و انسانیت را لمس کردم, سالی که گویی یکسر تمام زندگی ما بود؛ پیش از آنکه هر کدام مان تنها شویم و بازگردیم به میان توده های بی هویتی که در پس زندگی مرگ را می جویند, پس از آنکه هر کدام مان در کنج تنهایی خود به مانند خوره روح خود را بخوریم و بتراشیم, هنوز هم گاها دوستانی قدیمی را که در دسترس هستند می بینم, با دیدنشان گویی جانم به روزگار گذشته باز می گردد و وقتی از آنها جدا می شوم تنها آه عمیقی برایم بر جا می ماند, اگر همگان نیز آنچه روزگاری دانشجویان نوشیروانی کردند فراموش کنند, آن سال در قلبها و در وجود آن نسل ماندگار خواهد ماند, نسلی که خواست, جنگید, شکست خورد, پیروز شد, آزادی واقعی را برای لحظاتی لمس کرد و...نا بود شد.



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

"و چه قصاب خانه یی ست این دنیای بشریت"

نوجوانی در حال بریدن سریک مرد در کلاسی که ذبح اسلامی انسان آموزش می دهند، کودکی بر شانه های پدر به تماشای جان کندن جوانی بر دار نعره ی تکبیر و جمجمه ای له شده از سنگسار مردمانی که می دوند تا از مراسم گردن زدن وانمانند، رژه ی اجساد متلاشی شده ی تروربزرگ در نیویورک نمایش به دار آویختن دیکتاتورعراق، پوزخند سرباز امریکایی بر چهره ی خرد شده ی بن لادن، التماس دیکتاتور لیبی برای زنده ماندن پیش از آنکه جسم و جان اش تحقیر و دریده شوند و ... اینجا اگر قصاب خانه نیست، پس چیست؟



yousef-azizi-banitorof-s.jpg
هایده ترابی

از نژادپرستی حاکمان تا نژادپرستی اهل قلم

گفتگو با یوسف عزیزی بنی طرف

مشکل عربها در سالهای اخیر همراه وهمگام با مشکل سایر ملیتهای غیرفارس مطرح گردیده است و این، کار من وهمفکرانم را قدری آسان‌تر کرده است. یعنی اگر مسألۀ ستم بر ترکها، کردها، بلوچها و ترکمنها نمی‌بود، شاید فریاد ما به جایی نمی‌رسید یا اساسا در هیاهوی بلند نژادگرایان گم می‌شد.



هادی قدسی

غرب نگه دار نظام ولایت مطلقه فقیه است

برای غرب، آن چه در انتخابات 88 واقع شد، رو در روئی یک جریان "ناخلف" با یک جریان "خلف تر" بود. حمله به احمدی نژاد و پشتیبانی از کاندیداهای نگون بخت، دقیقا در جهت شکل دادن به محتوای نظام استبدادی صورت گرفت تا علاوه بر تطابق جوئی باغرب، بتواند با پشتیبانی ابرقدرت ها، بر دوام خود بیفزاید. تمامی تلاش های "جامعه جهانی" در همین راستا می باشند. برای آن ها یک دولت استبدادی را می توان "رام" کرد، اما با دمکراسی و حاکمیت مردم نمی توان به سادگی بساط ارباب رعیتی را گسترانید.



aazami2.jpg
محمد اعظمی

حمایت بین المللی یا دخالت نظامی ناتو؟

درک و دریافت نیروهای مدافع آزادی از حمایت بین المللی، به ویژه در اجرائی کردن آن، با یکدیگر فاصله دارد. بحث ما در ارتباط با لیبی، پس از بیانیه حزب دموکرات کردستان، پیرامون حمایت بین المللی، آغاز شد. برای روشن شدن موضوع، نخست لازم می دانم اشاره ای داشته باشم به قطعنامه 1973 شورای امنیت و سپس نظر ما و بیانیه دفتر سیاسی این حزب را نسبت به چگونگی اجرای آن، توضیح دهم و در آخر به پرسش هائی که در این باره طرح شده است، بپردازم:



alamdari.jpg
کاظم علمداری

جنبش وال استریت و چپ سنتی

جنبش در حال شکل گیری «وال استریت» یک حرکت ضد فساد، ضد تبعیض و بی عدالتی و خشونت پرهیز است. بر این اساس، پایه های مشترک و مشابهی با جنبش های ضددیکتاتوری جوامع خاورمیانه ای دارد و بازتابی از روند رو به گسترش جهانی شدن است. اگر نیروهای آنارشیست در غرب آن را به خشونت نکشند بی شک می تواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد. خشونت می تواند بخش عمدۀ این جنبش را خانه نشین کند و آن را در نطفه بخشکاند. تا به کنون نیروهای شرکت کننده در این جنبش به طور عمده قشرهای میانی، تحصیل کرده و نسل جوان عاصی از وضعیت پُرتبعیض و تناقض امروز جهان هستند.



سعید صالحی نیا

تحمل دگر اندیش، اقناع ،دیالوگ و مناظره

نگاهی به چند مقوله بنیادی در فرهنگ و سیاست


از دید من اما، دغدغه چپ و سوسیالیزم خواهی و آزادی خواهی در موضوع این مقولات از نوع دیگری است. از نوع نگرانی برای حفظ حکومتها نیست. ریشه اش به این برمی گردد که مکانیزم مشارکت انسانها و ملیونها انسان در کنترل زندگیشان قرار است در یک مراوده جمعی و همیشگی شکل بگیرد. مسئله پیدا کردن و خودی کردن فرهنگ تحمل، دیالوگ و مناظره در کمپ سوسیالیست خواهی مسئله حیاتی است . ابزار فرهنگی که بدون آن عنصر واقعی مشارکت غیر ممکنست و بقیه شعارها،باد هوا!



مرتضی اسماعیل پور

خانواده مطبوعات ، و بازخوردآن درفرآیندهای جامعه


آن زمان که به کمیت و کیفیت مطبوعات آن هم در جامعه ایران مروری می نمایم و گاه با مجلات و روزنامه های بیش از حد لزوم و گاه زیان بار روبرو می شویم، نتیجه را این گونه حاصل قرار می دهیم که این دستگاه افکار عمومی خود را در فرازو نشیب های مختلفی من جمله زد و بنده های داخلی و همچنین دخیل بودن دولت ها در مجاری خروجی آن روبرو هستیم. امر را بر نبود استقلال کاری و وجدان عمومی برای خروج صحیح افکار لازم دانسته و برای خانواده مطبوعات که خواهان برداشتن گامی بلند در جهت توسعه سیاسی و فرهنگی است.



لادن بازرگان

رژیم ایران و برنامه‌های ماهواره ای

رژیم جمهوری اسلامی هر ساله میلیونها دلار درآمد نفتی مردم ایران را صرف صادر کردن انقلاب اسلامی و ترویج اسلام حکومتی کرده و با دروغ گویی و ریاکاری، مشتی اراجیف تحویل مردم عرب منطقه می دهد و خود را منجی آنها معرفی میکند. جنبش ۳۰ خرداد سال ۸۸ بخش زیادی از این تلاشهای مذبوحانه را دود کرد و به هوا برد. جوانان عرب وقتی که در تلویزیون‌های مختلف سرکوب مردم ایران و کشتاری که رژیم از آنها کرد را با ناباوری تماشا می کردند، دریافتند که تصویری که این رژیم در ۳۲ سال گذشته از خود ترسیم کرده است ، حبابی بیش نیست.



در دفاع از سوسیالیسم (36)

تعمیق شکاف ها با تشدید بحران ها

جمعی از هواردان سازمان فدائیان خلق ایران – اکثریت(داخل کشور)

تعمیق شکاف بین مردم و حکومت، افت شدید مشروعیت و مقبولیت نظام در بین هوادارانش، گسترش اعتراضات مردمی، شکل گیری اعتصابات عمومی و کارگری، تشدید جنبش های دانشجویی و زنان و تهاجمی شدن آنها، گسترش جنبش های ملی و قومی، تشدید گرانی و بیکاری، شورش گرسنگان و تهیدستان، مداخلۀ کشورهای امپریالیستی، حملۀ محدود به تأسیسات زیر بنایی و بخصوص تأسیسات هسته ای، احتمالاتی است که در صورت تشدید و تعمیق بحران بایستی منتظر آن بود. هر چند که بخشی از این موارد نمودهای خود را هم اینک نیز بروز داده اند. پوشیده نیست که تمامی اینها می تواند به تضعیف و تغییر و حتی سقوط نظام جمهوری اسلامی منجر شوند.



ladan.jpg
امیر حسین لادن

پیشنهادی برای کنگرۀ ملی
آیا حاضرید منافع شخصی تان را فدای منافع ملی کنید؟

رفراندوم را باید زمانی انجام داد ، که نه تنها نام سیستم ها ی حکومتی اعلام شده ؛ بلکه مشخصات و محتوای هر سیستم کاملاً به مردم معرفی شده باشد ؛ نوع حکومت ، سیستم اداری ، احزاب ، مطبوعات ، حقوق مردم ، نوع سیستم اقتصادی و غیره ؛ شناخته شده باشد. و گرنه جمهوری ایرانی یا جمهوری ملی یا جمهوری دمکراتیک یا جمهوری سوسیالسیتی ؛ مانند جمهوری اسلامی فقط یک نامِِ بی نشان و بی معنی است.




mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

من از مرگ قذافی و چنین مرگی برای هرکس دیگر، بیزارم.

من مطمئنم و از همین حالا رسماً می گویم که در چنین کشوری و میان چنین مردمی ایجاد و انسجام دموکراسی امری محال است. به یقین کشور لیبی نیز دچار آشفتگی و برادرکشی شد. در این کشور که مهد قبایل است، با اسلحه های سبک و سنگینی که چون اسباب بازی میان دست و پای مردم ریخته است، احتمال آرامش و آسایش نیز محال است چه رسد به استقرار نظامی مبتنی بر دموکراسی! مگر می توان این اسلحه ها را از دست مردمی این چنین گرفت؟



بهرام رحمانی

کشتن انسان و حتی هر موجود زنده ای در هر شرایطی، محکوم و جنایت محض است!

دستگیری دیکتاتور لیبی، سرهنگ قذافی و فراتر از هم سرنگونی حکومت این جنایت کار، صدردصد حق طبیعی مردم لیبی و جهان است؛ اما مسلما، کشتارهای ناتو در لیبی، و کشتن قذافی بدون هیچ گونه محاکمه و دو پسر او، جنایتی بزرگ تر از جنایت های حکومت قذافی است. جنایتی که حتی مغایر با قوانین بین المللی جنگی است. بنابراین، بر اساس قوانین جهان شمول بشری، حتی نباید اسیر جنگی را نباید کشت. اما متاسفانه امروز در لیبی تحت کشورهای عضو ناتو، یعنی به اصطلاح جهان متمدن و پیشرفته این اتفاق روی داد.



Farshid-Yassaei.jpg
فرشید یاسائی

آشفتگی های جاری و ثمره آن

خشونت در جامعه ما اپیدمی شده است و حکومت برای خنثی کردن آن ، خود به خشونت دست میزند و در واقع به نهادین شدن خشونت و وحشت یاری میرساند. با کمال تاسف مشاهده میشود که حتی آن دسته از مطبوعات کشور که سیاست حکومت را تائید نمی کنند لاجرم به پاشیدن بذر خشونت و نفاق در جامعه با متولیان خشونت در دستگاه حکومت رقابت می کنند.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

خانه ام ابری ست....

۶. کارگران در میدان بحران یونان

بی اعتمادی به اقتصاد بحرانزده ی یونان – که ظرف سالهای گذشته واقعیت های ناشی از کسری بودجه ی خود را پنهان نگه داشته بود - دولت این کشور را در معرض بی ثباتی بیشتر و تنش های فزونتر قرار داده است. وزیر اقصاد آلمان در مقاله یی تحت عنوان بزرگ ترین بحران یورو -در نشریه ی زرد و دست راستی دویچه سایتونگ – ضمن تاکید بر ضعف های ساختاری دولت های حوزه ی یورو و اشاره ی موذیانه به از بین رفتن سلامت بازارهای نیروی کار، دولت یونان را به دست کاری در آمارهای اقتصادی متهم کرده و امکان اخراج این کشور از اتحادیه ی اروپا را پیش کشیده است.



f-habibi.jpg
فرنگیس حبیبی

از همه رنگ

در هفته ای که گذشت سه رویداد در چند نقطۀ جهان رخ داد که به نظر من شایان تأملی جدی است.
* نامزد حزب سوسیالیست فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری آیندۀ این کشور در اقدام بی سابقه ای با رآی نزدیک به سه میلیون نفر برگزیده شد.
* کار معمر قذافی، دیکتاتور لیبی، با خشونتی لگام گسیخته به پایان رسید.
* دولت برمه دویست تن از زندانیان سیاسی این کشور را آزاد کرد.
روشن است که این سه رویداد هیچ ارتباط علت و معلولی با یکدیگر ندارند اما تنها وجه اشتراکشان اینست که هر یک نوع خاصی از برخورد و درک از قدرت و رقابت برای کسب یا حفظ قدرت را به نمایش می گذارند.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

آن که باد می‌کارد توفان درو می‌کند

بررسی موقعیت لیبی بعداز قذافی

اکنون با مرگ قذافی روزنه‌ای از امید روشن شده که شاید، تأکید می‌کنم، شاید، لیبی از جنگ داخلی رها شود و بازسازی کشور که بر اثر بمباران‌های بی‌امان هواپیماهای ناتو، تبدیل به خرابه‌ای شده است، شروع شود. بدیهی است که این فرضیه و گمان‌زنی را می‌شود به ساده‌انگاری تعبیرش کرد که مشکلات و دشواری‌های پیش رو فراتر از آن است که تصورش را می‌کنیم.



kambiz-ghaemmagham.jpg
کامبيز قائم مقام

مرگ قذافی نمایشی ازمیراث دیکتاتوری

اشکال اصلی در خود دیکتاتورهاست که صحنه هائی نظیردستگیری قذافی را بوجود میاورد. چون هرگز اجازه نداده اند که جامعه شان پیشرفته شود و هر حرکت آزادیخواهانه را در نطفه خفه کرده اند و هزاران جوان بیگناه را سربه نیست نموده اند. لذا ورود مدرنیته در مقابل دیواری از استبداد قرار میگیرد. در این حال است که همه چیز با پول خریده میشود انسانیت و حقوق بشر را فقط میتوان در قبرستانها یافت لذا وقتی نوبت بانها میرسد روش مبارزه همان روش قدیمی است آنچه برای قوای پیروز مهم است اسلحه طلایی قذافی است و بروایتی تیر آخر با آن اسلحه بر پیشانی قذافی شلیک میشود .



»  پای بندی به اصول
»  قانونمندی های ولایت فقیه!
»  با کيميايشان مس ما زر نمی شود
»  "فکاهی مبتذل"!
»  جنبش اشغال وال استریت و ما ایرانی ها
»  کارگران ایران در گزارش ویژه حقوق بشر جایی ندارند
»  پیامدهای طرح ترور
»  خانه ام ابری است......
»  نقشه ای جدی یا ترور ِ هالیوودیِ!
»  چرا «وال استریت»؟!
»  فلسفه های سیاسی آموزش وپرورش
»  در سوگ مهرداد
»  افشاء یک تحریف بزرگ تاریخی
»  شش پرسش و پنج پاسخ درباره انتخابات آزاد
»  بانکداری اسلامی و دزدی های میلیاردی
»  هنوز می توان امیدوار بود!
»  مداخله بشر دوستانه
»  بزودی چه کسانی در زورق آقای نوری علا و گروه سکولار سبز غرق می گردند !
»  تعرض مدنی به “تعرض” حکومتی
»  برتری طلبی نژادی در بین برخی از ایرانیها از چیست؟
»  من آدم می کشم، تو آدم می کشی...
»  بالاخره‌ کردها حق دارند خواهان برخورداری از حمايت جامعه‌ی جهانی گردند يا نه‌؟!
»  اصلاح طلبان و معضل گروگان گيری
»  حرف های نگفته و راه های نرفته
»  طرح "کنگره ملی" و فقدان اراده ملی
»  سیاست، دانش مذاکره
»  سه زن، برندگان جایزه نوبل برای صلح
»  به فال نیک بگیریم
»  خواسته‌های عادلانه خلق کرد در تقابل با آرزوها و واقعیت‌ها
»  افشایِ اختلاس یا آتش تهیه باند ولی فقیه برای زمینه سازی جراحی احمدی نژاد از نظام
»  در اباحت غناء
»  نقدی بر فرهنگ بهتان و بدعت گذاری
»  بازار گرم افترا علیه مصدق و بختیار
»  مهرداد مشایخی سیاست را برای انسان و قدر و ارزش او می خواست
»  مهرداد مشایخی، پیشاهنگ بود و تا به آخر هم همان ماند
»  در سوگ دوست، همکار و همرزم اندیشه ورزم مهرداد مشایخی
»  نمک دریاچه اورمیه و زخم رژیم درمانده
»  چند کلامی با یک هم وطن
»  خودش کش می آید!
»  ایران کشور غرق در فساد و با رهبری مفسد!
»  پژاک، دردسری برای احزاب سنتی کردستان ايران
»  تصویب طرح نظارت بر نمایندگان مجلس: تحکیم قانونی پایه های دولت پادگانی
»  سازمان های سکولار و دولت بختیار
»  برای سميه، برای بهنام، برای نهال، برای پنجشنبه های تلخ، و برای دل خودم
»  واژه ای چند در باره " تحمل و دگراندیشی"