مهران سیرانی

زهرا بهرامی قربانی مماشات رژیم اسلامی و دولت هلند و کوتاهی ما

متاسفانه باید بگویم: که ما در هیبت اکثریتی عظیم و خاموش به وظیفه انسانی‌ خودمان عمل نکرده ایم که اگر عمل کرده بودیم شاهد از دست دادن ده‌ها هزار نفر از عزیزان این مرز و بوم در طی‌ این ۳۲ سال نبودیم. بخوبی می‌دانم که نسل‌های آینده ما را بخاطر این کوتاهی‌ها و کج اندیشیها نخواهند بخشید.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

مگر ايران هم جزء «خاورميانه ی بزرگ» نيست؟
چرا همه آری، و ما نه؟

خاورميانه ی بزرگ» ـ که از آنچه رسماً در کتاب ها «خاورميانه» ناميده شده است گسترده تر است ـ به طرز غير منتظره يی دارد ديگرگون می شود. نه فقط بر خلاف انتظار مردمان محروم اين سرزمين، که بر خلاف انتظار طراحان نقش و نقشه يی ديگر از خاورميانه و «خاورميانه ی بزرگ» به روايت خودشان نيز. نقش و نقشه يی در تضاد کامل با نقش و نقشه يی که دارد شکل می گيرد.



Kambiz
کامبيز قائم مقام

مبارک و تکرار تاریخ

آن چه که امروز در خاورمیانه مسلمان می گذرد، تراژدی حکومت هایی هست که جبر تاریخ را نادیده گرفته و از گذشتگان خود پند نگرفته اند. امرور ما فقط با سرنگونی دیکتاتورها روبرو نیستیم چه بسا به خاطر سال های خفقان اجازه رشد حرکت های دمکراتیک داده نشده و در نتیجه نهادهای دمکراسی نتوانسته اند تشکل های خود را به وجود آورند و در این جنبش خود به خودی آینده ملتی به خطر افتاده است.



bayatzade.jpg
منصور بيات زاده

تأملی بر اظهارات آقای مهندس کورش زعيم تحت عنوان
« جبهه ملی ایران زير ذره بين »

بخش اول

آقای مهندس کورش زعيم در گفتگوئی با «نشريه بين المللی کورش » بدون توجه به اسناد و مدارک معتبر ، سعی نموده است مسائل تاريخی را بصورتی بيان نمايد و توضيح دهد تا از آن طريق برای خود (مهندس کورش زعيم) آنچنان تاريخچه سياسی که مورد علاقه اش است و نه آنطور که اعمال و کردار و مواضع سياسی اش بيانگر آنست، ترسيم نمايد. وی با اتخاذ چنان شيوه کاری، گوشه هائی از تاريخ معاصرايران را وارونه جلوه داده ، بدون اينکه به اين موضوع توجه داشته باشد که چنان شيوه ی کاری ، عملی در خدمت خدشه دارکردن تاريخ معاصر ايران است.



taheripour.jpg
جمشيد طاهری‌پور

ناقوس! کی مرده؟ کی بجاست؟

- در اندوه درگذشت رفیق... دوست-

این چند شب و روز، همه-اش در فکر جدال طاقت سوز رفیق سالیان دور، فریده قریشی بودم. اندوه سنگین در گذشت او روی سینه-ام هست. وقتی که زنده بود، فقط نامش بود که پس کله-ام مانده بود. اتفاقا" کمتر از یک ماه پیش دوستی از او و سه نفری گفته بود که در جدال مرگند! یادداشت کرده بودم که شماره تلفن-شان را از کسی بگیرم و زنگ بزنم ... اما خانه که آمدم همه چیز یادم رفت! مثل این که یک دستی یادداشت هایم را از سیاه تخته ذهنم پاک می کند! اصلا" از یادبردن زنده ها روال این روزمرگی در تبعید شده...!



ماشاالله سلیمی . منوچهر مقصودنیا

جنبش سبز و مشی اصلاح طلبی

آیا جنبش اصلاح طلبی به پایان خود نزدیک می شود؟

روی صحبت ما با کسانی که سیاست« تغییر رفتار رهبری» را دارا هستند نمی باشد. ما را با این سیاست کاری نیست. سیاستی که از سیاست اصلاح طلبان حکومتی هم « راست تر » بوده و گمراه کننده می باشد. روی سخن ما به کسانی می باشد که امید به تغییر و اصلاح رژیم، تا تبدیل و یا جایگزینی اش با نظامی دمکراتیک و مدرن داشته اند.



darvishpour.jpg
مهرداد درویش پور

وحشت از فشار فعالان حقوق بشر در مذاکرات هسته ای با ایران

درحاشیه واکنش روزنامه کیهان به گفتگو با رادیو زمانه

مشاطه گران نظام به گونه ای "خستگی ناپذیر" با خط دادن به رهبران حکومت، تبرئه آنان و کرنش در برابر نمادهای اقتدار از یکسو و تحقیر و تخریب مخالفان از سوی دیگر سهم خود در حفظ نظام استبدادی حاکم را ایفا می کنند. ما آزادیخواهان و فعالان حقوق بشر نیز به سهم خود میکوشیم با "خط دهی" به مجامع بین المللی و مردم ایران و جهان در دفاع از حقوق بشر، گواه زنده بودن وجدان به بند کشیده یک ملت شویم تا جهانیان بدانند که مردم را میتوان سرکوب نمود اما اراده معطوف به آزادی را نمیتوان در هم شکست!



mehdi-fatapour-s.jpg
مهدی فتاپور

سیاست اپوزیسیونی

سیاست پیشنهادی آقای نگهدار نمیتواند سیاست اپوزیسیون سکولار ایران باشد. بکارگیری سیاستی که پیشبرد آن توسط اصلاح طلبان درون نظام قابل درک و در مجموع می‏تواند مثبت باشد، برای نیروهای اپوزیسیون تنها ارائه یک پیشنهاد غیرعملی و بی ضرر نیست. تاکید بر این سیاست توسط نیروهای اپوزیسیون در پیشبرد وظیفه اصلی این نیروها خلل وارد کرده و امکان تقویت نیروی منتقد و مخالف شرایط حاکم بر کشور را تضعیف میکند. ارائه چنین سیاستی در صورت تداوم به قطب بندی درونی نیروهای اپوزیسیون می‏انجامد و اپوزیسیون را در پیشبرد وظایف خود ناتوان‏تر میسازد.



mohammad-maleki.jpg
دكتر محمد ملکی

چه دیر فهمیدند! نگذارید دیرتر شود

من بار دیگر این اعتقادم را که سالهاست فریاد کرده تکرار میکنم که تنها راه نجات ملت، بدون خشونت و کشت و کشتار، مراجعه به آرای عمومی است و لاغیر. باز هم نگویید نمیشود. اگر همه با هم باشیم، نشدنی ترین کارها را میتوان انجام داد. همانگونه که اخیرا دیدیم وقتی مردم تونس برای تغییر دست به دست هم دادند و کسی در دل آنها بذر تردید و نا امیدی نکاشت، چگونه به پیروزیهای بزرگی دست یافتند.



ladan.jpg
امیر حسین لادن

قانون ، عدالت اجتماعی و مردمسالاری
قربانیِ "حق ویژۀ" روحانیت و سلطنت (خدا سالاری)

سی سال از عمر رژیم تمامّیت خواهِ ملاها ، چپاول بیت المال ، حراج ثروت های ملی و حکومت خودکامه شان می گذرد. ادغام مذهب و حکومت نیز طی این سی سال گذشته بوده است. در رژیم سلطنت و پادشاهی که قرن ها بر گُردۀ ملت سوار بود ؛ جدائی نسبی مذهب و حکومت ، همراه با حفظ رابطۀ مشترک المنافع دو گروه ، معمولاً برقرار بود. امّا مشکل ما در ایران ؛ وَجه مشترک رژیم فقاهتی و سلطنت یعنی "حق ویژۀ" آنان و برتری شان بر قانون و مشروعیت الهی شان بوده است.



دنیز ایشچی

رمانتیسم فلسفی، رمانتیسم اخلاقی، رمانتیسم سیاسی
و رمانتیسم تشکیلاتی

شک کردن، نقد چالشهای سالهای طویل مبارزه و آنالیز کارکردن آنها در بطن خود تحول ، بالندگی و نو آوری و پویایی می آورد. بر عکس، بینشی که پایه های خود را از اول بر اساس نفی چالشهای گذشته، نه نقد بالنده آنها میگذارد، نتیجتا به بن بست فاجعه آمیزی خواهد رسید. اندیشه ای که نه با نقد، بلکه با نفی متافیزیکی مشی چریکی آغاز میکند، به حمایت بی قید و شرط در راستای مشی راه رشد غیر سرمایه داری از خط امام خمینی میکشد، بعید نیست که در راستای همان متدولوژی بینشی ارزشهای دنیای مدرن و مترقی امروزی را در بینشهای فلسفی دکتر سروش ها و احکام دینی جمهوری اسلامی ایران بیابد.



احمد فرهادی

شراکت در "ولایت"

قبا بردوش خامنه‌ای، قدرت در دست سپاه!

انگیزه‌ی نگارش این چند خط نگرانی دوگانه‌ای است برخاسته از نوشته‌ی فرخ نگهدار زیر عنوان «آقای خامنه‌ای! فردوست‌ها از شما آریامهر می‌سازند» و پاسخ‌های ف تابان، احمد پورمندی و بهزاد کریمی به آن. نخست نگرانی از عدم توجه هر ۴ نفر به همه‌ی پیچیدگی اوضاع و خلاصه کردن همه‌ی عوامل تنها در خامنه‌ای، دوم نگرانی از زیر پا گذاشته شدن معیارهای احترام به حق آزادی بیان در اعلام برائت مشترک تابان و پورمندی. این نوشته تنها به این دو مهم می‌پردازد و به اظهارات دیگری که از نظر نگارنده، به ویژه در نوشته‌ی نگهدار، خطای بسیار جدی به شمار می‌آیند نمی‌پردازد



محمود بهنام

چهلمین سالگرد جنبش فدائی و سازمان «اکثریت»

این نوشته، همچنین قصد و گنجایش آن را ندارد که به بررسی و نقد تاریخچه سی ساله سازمان «اکثریت» بپردازد. چیزی که در اینجا مطرح است، تنها این سئوال است که برخورد این سازمان به گذشته جنبش فدائی و خصوصأ بخشی از آن که به عنوان «تاریخ مشترک» و یا به اصطلاح «تبار تاریخی» فدائیان خوانده می شود، چگونه است؟



عاطفه اقبال

کشف جدید خانم مسیح علینژاد،

همه عضو یک خانواده ایم، چه آنکه شکنجه میکند،چه آنکه شکنجه میشود!

البته که خانم علینژاد جمله ای که من در تیتر آورده ام را عینا ننوشته است ولی من هر چه سعی کردم جملات او را با دقت بیشتری بخوانم تا شاید معنی دیگری پیدا کنم ولی جز این نتیجه گیری نکردم. شما نیز جمله خانم علینژاد را بخوانید و خود نتیجه گیری کنید.



dr-moradi.jpg
دکتر گلمراد مرادی

انقلاب تونس و رهبران اسلامی ایران!

توده های مردم در سرا سر جهان اگر چه از نظر سیاسی، نا آگاه نا آگاه هم باشند، هنگامی که یک سیستم غیر مردمی و یک مشت آدم جاه طلب و خودخواه و زرنگ و بچاپ، بر آنها حکومت کند و ابتدائی ترین حقوق سیاسی و اقتصادی آنها را زیر پا بگذارد، دیر یا زود، خیلی ساده از کوره در می روند و برای بر کناری آن حکومت نا مردمی، به یک ریسک خطر ناک دست می زنند.



ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

اسلام چون سلاح سیاسی

بخش بیست ویکم

وقتی که در شب 20 مارس ، 2003 ، ارتش آمریکا به عراق حمله کرد ،و امروز دنیا می داند این قدرت استعماری ، همراه با همپیمانان خود چه جنایاتی در این کشور کرده ند ، متاسفانه بودند ،« ایرانیانی که » قند توی دلشان آب شده بود که فردا پس فردا ، این ارتش به ایران هم حمله خواهد کرد و این حضرات در ایران «دموکراسی و حقوق بشر » مستقر خواهند کرد.!!!



هادی قدسی

چرا کاری را که با ملت ایران کردند، با مردم تونس نکنند؟

اکنون تونس دربرابر دو جریان عمده قرار دارد. یکی حزب حاکمی که بن علی به مردم تحمیل کرده بود، دیگری اسلام گرایان. البته شخصیت های مستقل و گروه های کوچکی نیز وجود دارند که پایگاه مردمی چندانی ندارند و شخصیت های مستقل، به دلیل ماهیت حزب حاکم، راهی جز نزدیکی با اسلام گرایان نخواهند داشت.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

آیا سرنوشت بن علی در تونس، نصیب علی آقا در ایران می
شود؟

اگر به مسیر عبور و سیر تکاملی این حکومت در این سی و دو سال با دقت بنگریم، خواهیم دریافت که امروز حاکمیّت به آن نقطه و خواستگاهی رسیده است که خمینی و دیگر آخوندهای تشنه ی قدرت و ثروت در همان ابتدای انقلاب هدف گرفته بودند. یکدست شدن حکومت و سپردن کل نظام به خودیها و خالی کردن صحنه از هرآنکس که اندکی به آزادی و دگراندیشی معتقد است!



حسين اسدی

"خبر کوتاه بود اعدامشان کردند" *

با اینکه از اول سال مسیحی تاکنون بطور متوسط هر ۸ ساعت انسانی در جمهوری اسلامی ایران اعدام گردیده است، و با وجود اینکه مامورین انتظامی حکومت بنا به شهادت مقامات افغانی و آذربایجانی خود در انتقال بیش از ۹۵ در صد هروئین ساخت افغانستان و ایران به بازارهای جهان نقش تعیین کننده دارند، و با وجود اینکه از هر ۴ جوان ایرانی بدلیل سیاست های اختناقی، خفقان و اقتصادی جمهوری اسلامی یکی در معرض اعتیاد به مواد مخدر قرار دارد، مع الوصف هر روز خبری در ارتباط با اعدام عده ای به جرم " قا چاق مواد مخدر" منتشر میگردد.



عیسی علی پناه

عبرت از تاریخ

تعجب می‌کنم از کسانی که از مشاهده تحولات اخیر تونس نتیجه گرفته‌اند که اصلاح طلبی (به عنوان یک راه و روش رسیدن به دموکراسی) پاسخگو نبوده، و تنها راه نجات ملت‌های ستم دیده شکستن تمام ساختارهاست. نمی‌دانم چگونه از مشاهده اتفاقات یک کشور دیگر، عده‌ای شتابزده به این نتیجهٔ سطحی رسیده‌اند که قانونگراییِ مورد نظر اصلاح طلبان در ایران «ترمزی» است بر حرکت موفقیت آمیز معترضان.



aazami.jpg
محمد اعظمی

به "عمو پرویز"

به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد تولد پرویز قلیچ خانی

هبت می گفت در این تشکیلات کوچک ما جا برای نشستن افرادی مثل پرویز و همچنیین برای برجستگان ادب و هنر کشورمان، تنگ است. باید تشکیلات گسترده و وسیع شود، تا این رفقا بتوانند توانائی های خود را بروز دهند. او می گفت تشکیلات باید به این رفقا توجه خاص کند. من با سخنان او کاملا موافق بودم و همواره به یافتن چاره و راه برای کاستن از دامنه این ضعف، اندیشیده ام.



ه.مهرپرور

آيا آنجا دادرسي هست؟

جای تأمّل و تردید است كه این بار نیز تظلم و دادخواهی بهائیان به جائی برسد و از جانب دولتیان عكس العمل مطلوب و شایسته ای برای رفع همه بیدادها و آزادی هفت تن رهبران بهائی پیدا شود. ولی بهر حال بقول سعدی: گرچه دانی كه نشنود بگوی - هر چه داری تو از نصیحت و پند. و با اتكا به آیه كریمه «فذكّر اِنّما الذكری تنفعُ المؤمنین» امیدی هست كه رئیس جدید قوّه قضائیه تجدید نظری در حكم دادگاه «یاران» كه در نهایت بی عدالتی آنان را محكوم به حبس و بند در آن زندان مخوف نموده بكند و اعتباركشور ایران را بیش از این در مجامع بین المللی در مورد نقض حقوق بشر خدشه دار نسازد.



amir-mombini02-s.jpg
امیر مومبینی

کاپیتان و آرش کمانگیر

به مانسبت ۶۵مین سال تولد پرویز قلیچ خانی

اولین بار به عنوان کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران چشمم به جمال پرویز قلیچ‌خانی روشن شد. با سیمای متناسب و دلنشین و یک نوع بازی اعتماد برانگیز و تا حدی مخصوص به خود، به نظر می‌رسید که برای معرفی ایران در میدان‌های جهانی برازنده است. از آن پس رد کاپیتان را گرفتم و دیری نپایید که دانستم سنگر سیاسی ما یکی است و کاپیتان، کاپیتال می‌خواند و به کاپیتالیسم شوت می‌کند.



یوسف اردلان

رمز گرامی‌داشت دوم بهمن

علی‌رغم تمام کم و کاستی هائی از جمله‌ نبود کادرهای درس خوانده‌ شهری که‌ توان اداره‌ امور را داشته‌ باشند و هم چنین تکنسین ها و مهندسین و...که‌ سازما‌نده جامعه‌ نوین شهری باشند، در اوضاع آن زمان سنت مبارزه‌ مدنی و لائیک(سکولار) متولد شد مبارزه‌ برای حل مسئله‌ ملی از دست طوایف کوه‌ نشین بیرون آمده‌ بود.‌ تا آن زمان "کوردایه‌تی"پدیده‌ای بود مرکب از یاغیگری عشایری در زیر جتر خواست ملی و تبعیت از شیوخ متشرع و پیران طریقت.
رمز پیشرفت و شکوفائی مبارزه‌ دموکراتیک حل مسئله‌ ملی در کردستان مرهون این "حرکت مدنی لائیک" است.



جنبش سبز

سایت «امروز»

جنبش سبز باید در سطح رابطه میان بدنه و کادر رهبری به چنان اعتماد متسحکم متقابلی دست یابد که بدنه تصمیمات کادر رهبری را تصمیمات خود بداند و کادر رهبری به پشتوانه رضایت و اعتماد عمومی، شجاعت هر گونه تصمیم و ابتکاری را در چارچوب مطالبات و منافع ملت، داشته باشد. جریان حاکم زمانی از خودکامگی و بی اعتنایی به مطالبات مردم دست خواهد شست و زمانی حاضر خواهد شد جنبش سبز را به رسمیت بشناسد، که انسجام بدنه جنبش را در اجرای تصمیمات کادر رهبری اعم از شرکت یا تحریم انتخابات.... را به چشم ببیند.



»  رهبران اصلاح طلبان نیز از سوی اصولگراها انتخاب شدند
»  بنیاد گرایان مذهبی تونس در آرزوی مصادره ی انقلاب مردم
»  سرنگونی... چگونه؟
»  "نیروی شگرف مفهوم منفی"
»  مرگ بر دیکتاتور، زنده باد آزادی
»  برائت جوئی از فرد یا برائت جوئی از فکر؟
»  دو عاملی که می تواند حکومت را به تمکین وادارد
»  نماد فساد سیاسی و اقتصادی در ایران ولی مطلقه فقیه است
»  بن علی رفت، سید علی و رژیمش هم باید بروند
»  جای خالی حرف!
»  اصلاح طلبان در منگنه
»  آیا تونس شاهد یک انقلاب اسلامی است یا دموکراتیک؟
»  ولایت فقیه مشکل اصلی است
»  تاریخ در اغماء
»  آقای نگهدار،شاه و خامنه ای، فردوست ها و احمدی نژادها را می سازند
»  شانسی برای یک حکومت اسلامی در تونس؟
»  جنبش خودمان را يکسره با وقايع اخير تونس مقايسه کردن خطاست
»  اجماع سیاسی، محال یا ممکن؟
»  بر محور دفاع اززندانیان سیاسی و قطع شکنجه و اعدام وسنگسارمتحد شویم.
»  تحریم فروش هواپیمای مسافری و قطعات آن عملی غیر انسانی و نا موجه است
»  شوک درمانی در اقتصاد بیمار یا شتابزدگی به سوی فاشیسم
»  جمهوری جان ستان
»  حکایت همچنان باقی ست*
»  اسلام، چون سلاح سیاسی - بخش بیستم.
»  در ستایش نخواندن
»  عدم خشونت ، تاکتیک پایدار و مؤثر
»  خاطرات وآینده
»  تجلی "من" در "رأی من کجاست" روند گسست از تاریخ بی تاریخ است(۲)
»  در باره رخداد غم انگیز خود کشی شاهپور علیرضا پهلوی
»  ضرورت یک ارگان حقوق بشری فراملی
»  ملت ایران تاکنون چنین "دولتمردان" آدمکشی را بخود ندیده است
»  نکاتی‌ چند پیرامون کتاب "مصطفی شعاعیان ، رمانتیسم انقلابی"
»  افسردگی و سیاست
»  آیا حکومت اسلامی از کابوس اعتراضات مردمی آسوده شده است؟
»  هدفمند کردن یارانه ها، ادامه سیاست تعدیل ساختاری
»  جامعه ای که به خشونت روی خوش نشان می دهد
»  خودکشی شاهزاده علیرضا پهلوی پیش بینی شده بود، اما کم توجهی شد!
»  خودکشی دردی را دوا نمی‌کند. ( علیرضا پهلوی از کاخ سعدآباد تا بوستون)
»  فرح دیبا و اندوه از دست دادن فرزند دیگرش
»  جمهوریت چیست و جمهوریخواه کیست؟
»  نامه ای از ایران
»  تجلی "من" در "رأی من کجاست" روند گسست از تاریخ بی تاریخ است(۱)
»  برای بعد از دستگيری احتمالی رهنورد و کروبی و موسوی آماده شويم!
»  به سال نو سلام
»  وقتی که همه چیز «امنیتی» است، هیچ امنیتی برای مردم نیست
»  ساخت حکومت اسلامی
»  سالی که گذشت
»  «قومیت گرایی» علیه آزادی و دموکراسی