new/die-linke.jpg
پتر وال

حزب چپ آلمان، دو خط برای یک حزب

برگردان شهباز نخعي

اساسی ترین مشکل مربوط به درگیری درمورد جهت گیری هایی است که جناح های مختلف حزب دارند. بحران موسوم به «مهاجران» در سال ۲۰۱۵ این شکاف را آشکار کرد. بخش بزرگی از هواداران با اشتیاق از برنامه سال ۲۰۱۱ که خواستار «مرزهای باز برای همه اشخاص» بود خوشحال شده و خواهان همیشگی شدن آن شدند، اما به عکس، جناحی دیگر شعار «مرزهای باز برای همه» را غیرواقع بینانه می دانست. خانم سارا واگن کنشت تجسم این جناح بود. او که در آن زمان یکی از دو رئیس گروه پارلمانی حزب بود، با محبوبیتی که حتی درورای دایره هواداران داشت، همراه با هوادارانش به گرفتن موضعی مبتنی بر حقوق بین المللی پرداخت و نیز خواهان این شد که مهاجرت قانونمند شود.



new/Friedrich-Nietzsche2.jpg
پِیر آندره تاگِیف

ایدئولوژی ساختار شکنی، از خَوانش های فرانسوی ِ نیچه شکل گرفت

برگردان : علی شبان

در میانِ طرفدارانِ نیچه و یا مخالفان او، ما با مجموعه‌ای از انقلابیون، محافظه کاران وُ لیبرال ها، آنارشیست ها، جهان وطنی ها و نیز فاشیست ها وُ ضدِ فاشیست ها، ضدِ یهود وُ ضد ِ ضد ِ یهود بر می خوریم. و این میراث خواران ِ نیچه ای با رد ِ پاهای متناقض خود، شگفتی های ویژه ی پدیده‌ای به نامِ نیچه را به ما نشان می دهند.از پایان ِ قرنِ نوزدهم، نسل های نیچه ای و ضد ِ نیچه ای جایگزینِ یکدیگر شده‌اند و بر اساسِ تفسیر ها و ارزیابی های متناقض به رقابت می پردازند که هر دوی آن‌ها را میتوان با خواندنِ آثارِ این فیلسوف آلمانی توجیه کرد. این دقیقاً همان مشکلی است که حل نشدنی به نظر می‌رسد و مناقشاتِ داغ و بی پایان بر سرِ اندیشه ِ این فیلسوف آلمانی را توضیح می‌دهد که نتوانسته است از تنوع برداشت‌های گوناگون رهائی پیدا کند.



همسایه ما عربستان سعودی





Deniz
دنیز ایشچی

همسایه ما پاکستان

"پاکستان" یکی از همسایگان کشور ما ایران میباشد. پاکستان، با بیش از دویست میلیون نفر جمعیت، ششمین کشور اتمی جهان از بابت میزان بمب های اتمی، دومین کشور پرجمعیت مسلمان جهان میباشد که بیش از نود درصد جمعیت آن سنّی مذهب میباشند. پاکستان از ملیتهای مختلفی از قبیل پنجابی، سندی، بلوچ، پشتون تشکیل شده است. اقلیتهای دینی دیگری از قبیل شیعه، مسیحی، اسماعیلی و غیره در مقیاس های خیلی کوچک در کنار اکثریت غالب سنی "وهابی"، "سلفی" در پاکستان زندگی میکنند.



new/Podemos1.jpg
مئله مارریته

«پودموس» یا توهّم «نو» شدن

برگردان شهباز نخعي

گاه به نظر می آید که اردوگاه مترقی در زبان و اصطلاحات خود به گِل نشسته و زیر وزن نماد های خود لِه شده است. اما «هوای تازه» برای از نو جان گرفتن کافی نیست و خود را «کمتر مبارز» نشان دادن می تواند منجر به محروم شدن از حمایتی حیاتی در زمانی شود که آزمون نیرو جریان دارد.



new/sotoune-paye-ebad-amuzad1.jpg
عباد عموزاد

ستون پایه‌ای که قدرت خارجی است‎

دولت تنها فرآورده روابط قوای طبقات ‏دارای منافع متضاد، در درون جامعه، نیست. ‏فرآورده روابط قوا میان درون با بیرون یا ‏قرار گرفتن در موقعیتهای مسلط – زیر سلطه ‏متقابل و یا یک جانبه نیز هست. و اگر ‏نخواهیم از رابطه جامعه با طبیعت غافل ‏شویم، سه رشته رابطه‌‌ها، وقتی رابطه‌های ‏قوا شدند، دولت را پدید می‌‌آورند و دولت ‏دیرپا می‌‌شود: رابطه گروه بندی‌های ‏اجتماعی با یکدیگر و رابطه جامعه با طبیعت ‏و محیط زیست خود و رابطه با جامعه‌‌های ‏دیگر.



new/Atakan
گفت و گو با آتاکان چیپچی سیاست‌شناس چپ‌گرا

به سوی همبستگی: چپ در ترکیه‌ی کنونی

فاطمه مسجدی - بابک مینا

در دهه‌ی هفتاد حزب اربکان از رویکردی توسعه‌گرایانه، مبتنی بر سرمایه‌گذاری‌ دولتی در صنایع سنگین، دفاع می‌کرد. پس از کودتای نظامی سال ۱۹۸۰، ترکیه از صنعتی‌سازی به سوی مدل اقتصادی نئولیبرال تغییر مسیر داد، روندی که با اسلام‌گرایی به خوبی سازگار بود. بسیاری از شرکت‌های کوچک و متوسط در آناتولی به شرکت‌های بزرگی تبدیل شدند و سهم بیشتری از منابع عمومی طلب کردند. حزب اربکان از دهه‌ی نود شروع به تعدیل مواضع سیاسی خود کرد و به جذب رأی‌دهندگان حاشیه‌نشین شهری و ساکنان استان‌های محافظه‌کار پرداخت. با این‌ حال‌، در زمان نخست‌وزیری کوتاه‌مدت اربکان، برخوردها بین بوروکراسی سکولار نظامی-مدنی و حزب اسلام‌گرای او شدیدتر شد و دادگاه قانون اساسی، این حزب اسلام‌گرا را در اواخر دهه‌ی نود ممنوع اعلام کرد.



new/ghayeghe-panahandegan1.jpg
بهروز اسدی

جان پناهجویان بازیچه‌ی دست قاچاقچیان انسان؛
چرا اروپا بر این فاجعه چشم بسته است؟!

در روزهای‌ پایانی سال میلادی ۲۰۲۱ و در آستانه کریسمس، این عید پیام‌آور «صلح و دوستی و‌ محبت» صدها تن از انسان‌های بی‌گناه و‌ پناهجو‌ که تنها برای زندگی امن‌تر به راه پرمخاطره به اروپای غربی قدم گذارده‌اند جان خود را از دست داده‌اند. در شب کریسمس یک کشتی بادبانی با حدود ۸۰ سرنشین در حدود پنج کیلومتری جزیره پاروس یونان واژگون شد. قایق‌های گارد ساحلی و ۹ قایق خصوصی، یک هلیکوپتر و یک هواپیمای نظامی‌ در طول شب دریا را جستجو کردند. ۶۳ نفر را نجات دادند اما حداقل ۱۶ نفر در دریا غرق شدند و جان باختند. تنها طی سه روز در هفته گذشته حدود ۳۰ نفر هنگام عبور به سمت اروپا در دریا غرق شده‌اند.