ریچارد فالک، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر در سرزمین های اشغالی فلسطین

ضرورت بازخواست از مسئولین تجاوز به غزه

برگردان: بهروز عارفی

پیروزی جناح راست و راست افراطی در انتخابات عمومی اخیر اسرائیل برای هیچکس دور از انتظار نبود. حزب کار به رهبری ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل بهای گزافی برای سیاست سازش ناپذیرش با فلسطینی ها پرداخت. دلیل دیگر این امر، پیوستن آنان به سیاست جناح های ملی گرا بود. رسیدن بنیامین نتانیاهو به مقام نحست وزیری به شکست اخلاقی اسرائیل شتاب داده و بر فشار جهت ایجاد دادگاهی بین المللی برای رسیدگی به جنایات ارتش اسرائیل در غزه خواهد افزود.



meyssan.jpg
تری میسان

اسراييل می خواهد، اما آيا می تواند به ايران حمله کند؟

برگردان: محمد علی اصفهانی

حمله ی نظامی به ايران، فقط در متن برنامه ی کار هواداران «از نو قالب ريزی خاورميانه» می توانست پاسخ داشته باشد. يعنی در متن برنامه ی کار لابی نفت، و حرکت صهيونيزم.
نئوکان ها، برای تحقق برنامه ی خود ـ همچون مورد عراق ـ در باره ی نظامی بودن برنامه ی اتمی ايران، به داستانسرايی پرداختند.
بمباران ايران، بسيار محتمل بود، و تقريباً فاصله يی با وقوع آن نداشتيم که اين گزينه، با فشار نظاميان آمريکايی يی که «ژنرال های متمرّد» ناميده شده اند، به کنار گذاشته شد.



ladan.jpg
امیر حسین لادن

مبارزه پنهانی اسرائيل با تسليحات هسته ئی ايران

اسرائيل با توسل به ترور و تخريب با دستيابی ايران به صنايع هسته ئی مبارزه می کند

موساد مدعی است که با همياری سرويس های اطلاعاتی اروپا توانسته در پروژه هسته ئی ايران رخنه کرده و اطلاعات مهمی را از مهره های اصلی پروژه خريداری کند. اسرائيل بعدها مقداری از اين اطلاعات را از طريق کشورهای غربی و مطبوعات وابسته فاش کرد تا ايران را با آژانس بين المللی انرژی اتمی درگير کرده و در شورای امنيت سازمان ملل محکوم کند.



پیام های احزاب چپ بین المللی به
کنگره یازدهم سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

پیام های حزب کمونیست فرانسه حزب کمونیست و جبهه چپ اسپانیا حزب کمونیست های ایتالیا حزب چپ سوئد حزب کمونيست کردستان عراق شورای اروپائی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان
و نامه خانم "آنجلیکا به" مسئول هيات نمايندگي ارتباط با ایران در پارلمان اروپا
به کنگره یازدهم سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)



talei.jpg
جواد طالعی

سایه روشن‌های بحران مالی در دوبی
گزارش یک سفر

دفتر اروپائی شهروند

در دوبی، هم نشانه ‌های شدت یافتن بحران به چشم می‌خورند و هم نشانه ‌های موفقیت مهار تدریجی آن. همه جا صحبت از فرار هزاران خارجی است که با استفاده از وام‌های بانکی خانه و آپارتمان خریده ‌اند و حالا به علت به هم خوردن توازن بازار، قادر به انجام تعهدات خود نیستند. "نازنین" کارمند بخش حقوقی یکی از شرکت‌های بزرگ ساختمانی تعریف می‌کند که شرکت هر آپارتمانی را که پرداخت قسط آن سه ماه به تاخیر بیافتد، ضبط می‌کند و تمام پول‌هائی که خریدار تا امروز پرداخته سوخت می‌شود.



demolition.gif

تخریب خانه های فلسطینی برای احداث پارک

شهردار شهر اورشلیم روز پنجشنبه، بیست و سوم آوریل، اعلام کرد که تخریب خانه های فلسطینیان در اورشلیم شرقی منافاتی با نقشۀ راه- برنامۀ بین المللی صلح در خاورمیانه- ندارد.
نیر برکت، شهردار شهر اورشلیم که برنامۀ تخریب به گفتۀ او، خانه های ساخته شده به صورت غیرقانونی در شهر اورشلیم توسط فلسطینیان، را دنبال می کند، در مورد این اقدام گفت:" تخریب خانه های غیر قانونی نقشۀ راه را تهدید نمی کند، بلکه برعکس این فلسطینیان هستند که با چنین اقداماتی به مفاد نقشۀ راه احترام نمی گذارند".
شهرداری اورشلیم قصد دارد هشتاد و هشت خانۀ فلسطینیان در محلۀ سیلوان را تخریب و به جای آن یک فضای سبز عمومی احداث کند. این محله در سال ١٩٦٧ توسط دولت اسرائیل به شهر اورشلیم افزوده شده بود. تخریب این منازل نزدیک به هزارو پانصد فلسطینی را بی خانمان می کند که بالاترین میزان اخراج فلسطینیان از زمان ادارۀ محلۀ مورد نظر توسط دولت اسرائیل است.



gol-sakisian.jpg

ترکیه و ارمنستان: پایان صد سال دشمنی

ترکیه و ارمنستان سرانجام با میانجی‌گری سویس به صدها سال خصومت پایان دادند و عادی‌ سازی مناسبات را از سر گرفتند. یکی از مهمترین نتایج به دست آمده، توافق بر سر "نقشه‌ی راه" است. دولت آمریکا نیز از این حرکت استقبال کرد.
بر پایه‌ی گزارش آژانس خبری سویس (SDA)، روز چهارشنبه (۲۳ آوریل)، دو کشور ترکیه و ارمنستان با میانجی‌گری سویس بر سر طرح برنامه‌ای برای عادی‌سازی روابط میان دو کشور به توافق رسیدند. بر اساس بیانیه‌ا‌ی که وزارت خارجه‌ در برن پایتخت سویس منتشر کرد، ترکیه و ارمنستان، هر دو با جدیت تمام بر سر این موضوع کار کرده‌اند و متعهد شده‌اند با احترام متقابل، به عنوان دو همسایه خوب مناسباتشان را توسعه بخشند تا به این ترتیب صلح، امنیت و ثبات در تمام منطقه حاکم شود.



h-clinton.jpg

کلینتون:
اوضاع پاکستان 'خطری مهلک' برای جهان است

وزیر امور خارجه آمریکا توافقنامه اخیر دولت پاکستان و اسلامگرایان این کشور را مورد انتقاد قرار داده است.

یلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در سخنانی در برابر یکی از کمیته های کنگره این کشور، نسبت به عواقب اجرای توافقنامه دولت پاکستان و یک افراطیون اسلامگرا در دره سوات، در شمال غرب این کشور، ابراز نگرانی کرده و گفته است که وضعیت پاکستان خطری مهلک را متوجه امنیت جهان می کند.
هفته پیش، آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان، لایحه مصوب پارلمان این کشور حاوی توافقنامه دولت مرکزی با یک گروه اسلامگرا در دره سوات را امضا کرد که حاوی توقف عملیات نظامی این گروه در برابر دریافت اجازه از دولت برای اجرای قوانین شرع در این بخش از خاک پاکستان است.



مصاحبه با نوام چامسکی

در باره ناتو، افغانستان و نقش اوباما در مسئله اسرائيل/فلسطين

بخش سوم و آخر
برگردان ناهيد جعفرپور





chomsky.jpg
مصاحبه با نوام چامسکی

در باره ناتو، افغانستان و نقش اوباما در مسئله اسرائيل/فلسطين

برگردان ناهيد جعفرپور - بخش دوم





chossudovsky.jpg
Michel Chossudovsky

آماده باش در جهت ناآرامی ها از سوی مردم غير نظامی در آمريکا

بخش یکم - برگردان ناهید جعفرپور

افول روزافزون فعالیت های حقیقی، اقتصادی تاثیرات خود را بر اشتغال و مزدها گذاشته که این مسئله مجددا به فلج شدن قدرت خرید منجر خواهد شد. "راه حل" پیشنهاد شده از سوی دیوانسالاری اوباما با وجود اینکه قصد تخفیف روند تمرکز ثروت ها را دارد اما از آنجا که نابرابری ها را تخفیف نمی دهد به این توسعه منفی قوت می بخشد.



chomsky.jpg
مصاحبه با نوام چامسکی

در باره ناتو، افغانستان و نقش اوباما در مسئله اسرائيل/فلسطين

(بخش اول تا سوم)
برگردان ناهید جعفرپور

من فکر می کنم اولین پرسش در باره ناتو این است که چرا اصولا ناتو وجود دارد؟ ما بزودی ۲۰ مین سال فرو ریختن دیوار برلین و اتحاد دو آلمان را شاهد خواهیم بود و این اولین قدمها برای فروپاشی شوروی بود. دلیل ایجاد ناتو این بود که ـ حال کسی می خواهد قبول کند یا نکند ـ از اروپای غربی در مقابل حمله روسها دفاع نمایند. زمانی که دیوار فرو ریخت و شوروی آغاز به فروپاشیدن نمود، دیگر چنین دلیلی وجود نداشت. از این روی اولین پرسش این است که پس چرا اصولا ناتو باز هم وجود دارد؟



مراد ويسي

دموکراسي در آنکارا سرکوب در ديار بکر

انتقامجويي غيردموکراتيک از راي دهندگان شرق ترکيه

هنوز ستادهاي انتخاباتي و صندوق هاي راي در ديار بکر (مهم ترين شهر کردنشين ترکيه) به طور کامل جمع نشده اند که بازداشت کادرهاي حزب پيروز در انتخابات شهرداري هاي اين شهر آغاز شده است. مقام هاي امنيتي ترکيه ده ها تن از اعضاي حزب جامعه دموکراتيک کرد (dtp) را به بهانه و اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان ترکيه (پ ک ک) دستگير کرده اند.



sh-peres.jpg
محمدعلی اصفهانی

چرا شيمون پرز، عنان از کف داده است و مردم ايران را تهديد می کند؟

رييس جمهوری، شيمون پرز، برخلاف شيوه ی هميشگی خود، در روز يکشنبه ۱۲ آوريل، سخنانی تهاجمی عليه ايران بر زبان راند. او تهديد کرد که در صورت بی ثمر ماندن سياست گشايش اوباما، اسراييل به جمهوری اسلامی ايران حمله خواهد کرد.
پرز که با راديوی Kol Hai سخن می گفت، همچنين اظهار داشت که دستگيری يک «هسته ی تروريستی حزب الله» [لبنان ـ م] در مصر، ضربه يی بر قدرت رييس جمهوری ايران، محمود احمدی نژاد بود. [احمدی نژاد] عليه ما نيرو جمع آوری می کند؛ امّا عليه او هم نيرو هايی وجود دارند.



فلورانس کومپين، فرستاده‏ی ويژه به چونگ پوی (جنوبِ کامبوج)

کامبوج: همزيستیِ جلاد و قربانی

برگردان: سيامند

جنوبِ کامبوج، فرورفته در لَختی ابتدای فصلِ گرما، تيولِ پيشينِ تا موک، فرمانده‏ی نظامی مخوفِ خمرهای سرخ است، که در پی خود تنها کشتار باقی گذاشته. و آنهايی که اين منطقه را تحتِ نامِ راديکال‏ترين انقلابِ تاريخ در خون غرقه کرده‏اند، هنوز همين‏جايند. تم راووت که چهل نفر از نزديکانش را در رژيمِ پل‏پت در فاصله‏ی سال‏های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ از دست داده میگويد „سه چهارم اهالی روستا از خمرهای سرخِ سابقند“. „در اطراف روستا هر کسی را دم دستشان بود می کشتند. وقتی گودالی پر از جنازه بود، رويش خاک میريختند، بعد صبر میکردند تا خاک بنشيند و از حجمش کاسته شود، بعد دوباره رويش جنازه میريختند.



حمید حمیدی

" آينده افغانستان" در کنفرانس هلند(لاهه)

روحیه انعطاف پذیری و تلاش برای یافتن راه حل عملی، موثر و مشترک در سراسر کنفرانس حس می شد. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بیشتر روشن کرد که افغانستان در استراتژی جدید آمریکا از چه اهمیتی برخوردار است. خانم کلینتون گفت: "بهبود وضعیت افغانستان و پاکستان، نه تنها بهبود وضعیت منظقه است، بلکه بهبود مناسبات دپلوماتیک در سطح جهان است. دشوارهای منطقه ای به راه حل منطقه ای نیاز دارد."



zerehi.jpg
حسن زرهی

به انگیزه اجلاس گروه ۲۰ در لندن

پیش از این در قاموس رهبران بزرگترین قدرتهای جهان نبود که خود را موظف به پاسخگویی به تظاهرکنندگان به اصطلاح چپ و رادیکال و مخالف جهانی شدن بدانند این همه حکایت از آن دارد که جهان امروز بر پایه ای ایستاده است که تا دیروز نه برای مخالفان و نه برای گردانندگان آن تصورش آسان نبود. برای همین است که همه ی آنانی که برایشان آینده بشریت مهم است باید بکوشند جهان را هم به لحاظ سیاسی و هم اقتصادی در مسیری قرار دهند که منفعت همه ی انسانها و سرزمین ها در آن لحاظ شود.



حسن نادری

ناتو ضامن تامين امنييت جهانی؟

سازماندهی ناتو با بودحه ای بيش از ۱۸۰۰ ميليارد يورو بعنوان بازوی جنگی جهانی سازی ليبراليسم نه تنها نميتواند به بحرانهای سيستمی و مبارزه عليه بنيادگرائی و تروريسم پايان دهد،بلکه بر عکس بار ديگر موجب تنش در روابط بين الملی وآغاز آشکار مسابقات عبث تسليحاتی روسيه،چين،هند وپاکستان....... را همراه خواهد داشت.اين در حاليست که بودجه ناتو به تنهائی بيش از کل بودجه ۵۷ کشور آفريقائی که حدود ۱۲۸۷ ميليارد يورو است، ميباشد.