shroder-ahmadi.jpg
نت تسایتونگ

شرودر با کدام پیام به ایران رفت؟

برگردان: جواد طالعی

سفر اخیر گرهارد شرودر صدراعظم پیشین آلمان به تهران، پیشاپیش زمینه ساز گمانه زنی های گوناگونی در محافل سیاسی شد. برخی با اشاره به این که شرودر اکنون در خدمت کنسرن گازپروم روسیه است، حدس زدند که این سفر می تواند مرتبط با همکاری های گازی ایران و روسیه باشد، بعضی ها او را ناقل پیامی از سوی باراک اوباما دانستند و گروهی هم حدس زدند که او ماموریت محرمانه ای از سوی کشورهای گروه پنج به اضافه یک دارد.



Obama--Michaelle-Jean.jpg
حسن زرهی

نخستین سفر خارجی اوباما

می گویم آیا اگر به جای اوباما بوش آمده بود، باز هم می آمدید؟ اکثریت آنان که پرسش را شنیده اند می گویند آری اما برای تظاهرات علیه او. چند نفر می گویند بوش که به مونتریال آمد ما هم رفتیم و علیه او تظاهرات کردیم. برای بوش هم می رفتیم اما برای اعتراض به او، برای اوباما آمده ایم تا به او بگوییم دوستش داریم و از سیاست ها و برنامه هایش حمایت می کنیم. یک نفر اما جلو می آید و می گوید، راستش اگر می دانستم او تنها چند ثانیه می آید و دستی تکان می دهد و می رود، خانه می ماندم و از تلویزیون آمدن او را تماشا می کردم.



kiani.jpg
تهمورث کیانی

انتخابات اسرائیل:سیستم ناقص انتخاباتی و بازگشت به استراتژی کهنه!

غزه مهمترین باریکه زمین در خاورمیانه! (بخش دوم)

تا زمانی که اسرائیل نشانه هایی ازتجدید نظر در توسعه طلبی خود و دوری کردن از سیاست گروههای افراطی بروز نداده است،امید بستن به افزایش میانه روی درفلسطینی ها و آمادگی همه آنها برای به رسمیت شناختن اسرائیل امید واهی است. تحریم حماس و محاصره غزه نیز تنها پاک کردن صورت مسئله است. به رغم مخالفت اسرائیل،اکنون اغلب کارشناسان سیاسی بر این باورند که حماس از توان وتو کردن هر گونه توافق محتمل اسرائیل با محمود عباس برخوردار است و آنها باید در جستجوی یافتن راهی برای جلب رضایت حماس و مشارکت آن در گفتگو ها باشند.



آلن گرش

بازتاب غیرمنتظره جنگ تحمیلی بر فلسطینیان

ترجمه بهروز عارفی

دولت اسرائیل با براه انداختن تهاجمی علیه غزه، نه تنها تلاش کرد که عقب ماندگی اش نسبت به جناح راست اسرائیل را در انتخابات آینده این کشور در روز دهم فوریه، تلافی کند، بلکه همچنین در صدد انتقام شکست ارتش این کشور در جنگ با حزب الله درسال ٢٠٠٦ در لبنان بود. با وجود این، ترازنامه این جنگ دور از انتظار بود. نظرسنجی ها پیروزی حزب لیکود با رهبری بنیامین نتان یاهو را پیش بینی می کنند. اما، حماس مقاومت کرد.ابعاد کشتارها و نابودی ها وجهه اسرائیل را کدر تر ساخت.



دومینیک ویدال

دروغ هر چه بزرگ تر باشد...

ترجمه بهروز عارفی

تهاجم اسرائیل به غزه از بسیاری لحاظ جنگ لبنان در تابستان ٢٠٠٦ را تداعی می کند. پیداست که رهبران اسرائیل ظاهرا درس هائی از آن گرفته اند. البته این عبرت ها شامل استراتژی نمی شود، چرا که آنان می بایست با اتخاذ آنچه را که „تصمیم دردناک“ می خوانند، و در واقع چیز دیگری غیر از اجرای ساده حقوق بین المللی نیست، صلح پایداری را با همسایگانشان پایه ریزی کنند. اما در عوض مسئولان اسرائیلی از ارتکاب مجدد خطاهای مشابه نظامی و نیز در زمینه اطلاع رسانی و ارتباطات خودداری کردند.



مجید زربخش

آتش بس

بخش اول

در آخرين ساعات ۱۷ ژانويه ۲۰۰۹، اسرائيل پس از ۲۲ روز جنگ، با اعلام آتش بس، حمله نظامی خود را به غزه متوقف ساخت. حاصل اين جنگ، بنا براطلاعات تاکنونی، قتل۱۳۰۰ تن از ساکنان غزه از زن و مرد و کودک، مجروح شدن بيش از۵۳۰ نفر، ويرانی زير ساخت های منطقه و۲۲ هزار ساختمان، از خانه های مسکونی تا مدرسه و بيمارستان و مسجد و ساختمان های متعلق به سازمان ملل، صليب سرخ ونهادهای امدادی بين المللی، غير قابل کشت زمين های کشاورزی برای مدت حداقل يکسال و وارد آمدن خسارتی بالغ بر ۲ ميليارد دلار است.



ایرج شکری

خنده برلسکونی و خشم آرژانتين ها

سيلويو برلسکونی نخست وزير ميلياردر ايتاليا که تا کنون چند بار اظهار نظرهايی کرده که دور از شان يک نخست وزير است و سبب اعتراضاتی شده است در يک سخنرانی در آرژانتين در اظهار نظری در مورد جنايات نظاميان آن کشور در زمان حکومت ژنرالها که „پرواز مرگ“ ناميده می شود، گفته است آدم خنده اش می گيرد ولی غم انگيز است.



sidiqi-saeed.jpg

مرز آزادی بیان، مرز نفرت پراکنی

در گفت وگوی سعید سلطانپور با هارون صدیقی ادیتور ارشد تورنتو استار

سئوال این است آیا کسی که سخنان نفرت آمیز بیان کرد می خواهید او را به زندان بفرستید یا از طریق کمیسیون حقوق بشر آن را حل و فصل کنید؟ هر کسی باید در یک میدان عمومی مبارزه کند تا چارچوب ها را مشخص کند.
در یک جامعه دموکراتیک هم همیشه این دل نگرانی ها هست. همیشه بیان مطالب علیه صاحبان قدرت، کمی ذغدغه دارد. (به نوعی خودسانسوری) این سئوال را من همیشه از آنها که خواهان آزادی کامل و بدون محدودیت بیان هستند، می پرسم.



کامران صادقی

ملاحظاتی کوتاه در خصوص برخی مواضع ابراز شده
در ارتباط با جنگ غزه

انگیزه حماس دفاع از موجودیت مردم فلسطین و یا رفع محاصره غزه نیست. همانطور که انگیزه طالبان دفاع از موجودیت مردم افغانستان نبوده و انگیزه حزب الله ایران دفاع از موجودیت مردم ایران نمی باشد. ما ایرانی ها این تجربه خونبار را به بهائی سنگین بدست آورده ایم و رفتار این مدعیان "اسلام انقلابی“ را با ایران و ایرانی دیده ئیم.



irene-khan.jpg
رییس سازمان عفو بین الملل:

من همیشه مخالف راه حل نظامی نیستم

برگردان از گلناز غبرایی لنگرودی

«سازمان عفو بین الملل» باید درهای خود را بیشتر به روی جهان بگشاید. ما باید همه جا باشیم و ببینیم کجا بیشتر به ما نیاز دارند. سازمان نه برای خود بلکه برای تغییر جهان است که به وجود آمده و باید وجود داشته باشد. ما امروز به دولتمردان و شرکتهای چند ملیتی می گوییم مواظب جای پایی که درجهان باقی می گذارند باشند. خودمان هم باید حواسمان را جمع کنیم تا بتوانیم نقش مان را در جایی بازی کنیم که به راستی مهم است.



chomsky.jpg
نوام چامسکی

غزه ۲۰۰۹
" همه وحشی ها را از بين ببريد"

برگردان ناهيد جعفرپور

حملات اخير اسرائيلی/آمريکائی به فلسطينی های بی چاره در روز شنبه ۲۷ دسامبر ۲۰۰۸ آغاز گرديد. برنامه حمله نظامی دقيقا طرح ريزی شده بود/ در روزنامه های اسرائيلی ۶ ماه بود که در باره آن سخن گفته می شد. دوشخصيت معروف نظامی و ديگری تبليغاتی درريختن اين طرح نقش بازی می کردند. در واقع پيش زمينه اين طرح درس هائی بود که اسرائيلی ها از جنگ اسرائيل/لبنان در سال ۲۰۰۶ آموخته بودند.



علی بهرخی

جنگ غزه
نه آغاز نه پایان – بلکه ادامه یک روند

با وجود انتقادات همه جانبه به فساد اداری وسیاستهای سازشکارانه و تسلیم طلبانه بقایای سازمان الفتح که در کناره غربی رودخانه اردن با نام دولت خودگردان بر سر کار است و با توجه به همه ناهنجاریها ونابهنگامی هایی که سازمان اسلام گرای حماس ازخود بروزمی دهد و به کمک دلارهای نفتی سعودی ها ورژیم ایران مشغول فرستادن بخشی از جامعه فلسطین به قهقرای قرون وسطا می باشد باید بیشتراز هر زمانی دیگر تاکید نمود که مقاومت ملت فلسطین در مقابل اشغالگران اسرائیلی از حقانیت ویژه ای برخوردار است. دفاع از فلسطین در قابل تجاوزات اسرائیل وظیفه هر انسان آزاده وبشردوستی است.



آلن گرش

حافظه وا خورده غرب

ترجمه بهروز عارفی

در وضعیتی کاملا متفاوت با دوران پس از جنگ جهانی اول، تحت تاثیر زلزله های پی در پی (پایان جنگ سرد،سوءقصدهای یازده سپتامبر، جنگ عراق و افغانستان و غیره) و بویژه در اثر سامان یابی نوین جهان به سود قدرت های جدیدی چون چین و هند، عواملی که در گذشته موجب ترس و هراس بودند، دوباره ظاهر می شوند. با وام گیری از برداشتی مانوی( سیاه و سفیدی) از تاریخ بمنزله رودرروئی بی پایان میان تمدن و توحش که جان تازه ای یافته است، شماری از مولفین که بیشترشان صاحب نامند، در ماشین زمان سفر می کنند تا بتواند ریشه های این «جنگ ٢٥٠٠ ساله» را (عنوان دوم اثر آنتونی پاگدن، «جهان ها در جنگ») بیابد، جنگی که تا کنون جهان را بخون کشیده است.



تقی روزبه

مجمع جهانی داووس و "جهان نو"!

یرا اجلاس سالانه دوفروم بادو رویکرد متضاد برگزارگردید. یکی ازآنها مجمع جهانی اقتصاد درداووس سویس بود ودیگری همایش مخالفان نظام سرمایه داری و طرفداران "جهانی دیگر"که دربندربلم برزیل و درمنطقه آمازون برگزارشد.آنچه که اساسا این دو نشست را ازنشست سالهای قبل متمایزمی کرد،برگزاری آنها درشرایطی بود که اقتصادجهانی دچاربحران ورکود بی سابقه شده است.



forum.jpg
فوروم جهانی ۲۰۰۹ در برزیل

ما انقلاب طرز تفکر ها را می خواهیم

مترجم: ناهید جعفرپور

فوروم جهانی بلم برزیل با قطعنامه برنامه مبارزات اجتماعی به پایان رسید. نماینده جنبش های اجتماعی در روز یکشنبه از تاریخ 28 مارس تا 4 آپریل را بعنوان هفته آکسیون بر علیه سرمایه داری و جنگ اعلام نمود.
در این نشست بزرگ در حدود 133000 نفر از 142 کشور جهان شرکت نموده بودند.



ilan.jpg

گفتگوی ايل مانيفستو با ايلان پاپه،
از «تاريخ نويسان نوين» اسراييل

برگردان و توضيحات: محمد علی اصفهانی

ما داريم از همان جامعه يی حرف می زنيم که در سال ۱۹۴۸ و در سال ۱۹۶۷ فلسطينی ها را از سرزمين هايشان بيرون کرده است.
بعد از ۶۰ سال آموزه های سرشار از تعصّب، غير انسان وانمود کردن فلسطينيان، و چهره ی اهريمنی از مردم فلسطين ترسيم کردن، ديگر، هزار نفر از اين مردم را فقط طی سه هفته به قتل رسانيدن، مسأله ی مهمی ايجاد نمی کند.



اثر آريلا آزولای نويسنده اسرائيلی

ما همه فلسطينی هستيم

ترجمه از فرانسه: تراب حق شناس

زمانی نه چندان پيش، در آفريقای جنوبی، اگر از سفيدان بوديم،
کشتار شهروندان سياه و خشونتی که در تخريب خانه هاشان به کار می رفت،
حتماً ما را به خشم می آورد،
بسياری از شهروندان يهودی بدون شک، رژيم آپارتايد را افشا می کردند
و ندای براندازی آن را سر می دادند،
برخی هم چه بسا به سياهان می پيوستند تا جبهه ای متحد بر ضد قدرتِ حاکم برپا دارند.
حتماً فرياد می زديم: „ما همه سياه هستيم“!
امروز وقت آن رسيده که بگوييم: „ما همه فلسطينی هستيم“!



daryoush-homayoun.jpg
داریوش همایون

شکست در غزه و چشم انداز سیاست عربی رژیم اسلامی

جمهوری اسلامی و سوریه فلسطینی ها را قربانی هدف های سیاسی خود کرده اند
(گفتگوی تلاش با داریوش همایون)

آتش بس هنوز کاملا برقرار نشده است و حماس می کوشد با پرتاب موشک های گاهگاهی چنين وانمود کند که جنگ را برده و قدرت آن دست نخورده است. اما اين دور تازه جنگ نيز مانند همه جنگ های شش دهه گذشته اسرائيل و همسايگان عرب ش بی نتيجه قطعی بوده است. باز اسرائيليان در جبهه نظامی پيروز شده اند و در جبهه تبليغاتی شکست خورده اند و باز فلسطينيان سر پا مانده اند و يک جنگ ديگر عقب افتاده اند.