zerehi.jpg
حسن زرهی

درگذشت سناتور کندی

سالی که نکو نبود

سناتور دمکرات ادوارد کندی در سن 77 سالگی درگذشت. او که نزدیک به نیم قرن در سنای آمریکا حضور داشت، در طول این دوران توانست در زمینه های بهبود خدمات بهداشتی در آمریکا، و گسترش حقوق شهروندی و مدنی، آموزش و پرورش و امور مهاجرت لوایحی را به تصویب برساند. حضور پررنگ ادوارد کندی در سنای آمریکا و تلاشهای انسانی او برای احقاق حقوق مردم آمریکا او را به شخصیتی مورد علاقه ی همه امریکاییان تبدیل کرده بود. پس از درگذشت کندی، ادوارد براون نخست وزیر انگلیس در مجلس این کشور اعلان کرد که ملکه ی انگلیس لقب "سر" (sir) را به کندی تقدیم کرده است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پس از شنیدن خبر درگذشت کندی گفت: "در پنج دهه در قسمت های اصلی قانونگذاری برای بهبود حقوق شهروندی و مدنی، بهداشت عمومی، و رفاه اقتصادی آمریکاییان همیشه نام او دیده می شود، و این موفقیتها مدیون تلاشهای اوست."



iran-atomi200.jpg
رضا تقی زاده

دیپلماسی انفعالی ایران
و چهار هفته خبر ساز آینده

طی چهار هفته آینده، نظام جهانی در رابطه با ایران و بر نامه های توسعه اتمی آن کشور، شاهد رویداد های خبر سازی خواهد بود. اهمیت فوق العاده تحولات سیاسی مرتبط با مجموعه رویداد های پیش رو، در اندازه ایست که از هفته ها قبل کشور های ذی نفع را به تحرکات دیپلماتیک شدیدی وادار ساخته است.
سفر جاری بنیامین نتان یاهو نخست وزیر جدید اسرائیل به لندن و متعاقبا، دیدار او با انگلا مرکل صدر اعظم آلمان تنها بخشی از تلاشهای سیاسی اسرائیل جهت استفاده از زمان باقی مانده تا رسیدن روزهای حساس در برنامه اتمی ایران بشمار میرود.



obama-200.jpg
رضا تقی زاده

رمضان؛ خرمای اوباما، خرمای احمدی‌نژاد

رئیس جمهور آمریکا به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان، مسلمانان جهان را بار دیگر با انتشار یک پیام پنج دقیقه‌ای تلویزیونی، مورد خطاب قرار داد. انعکاس محدود خبری اقدام تازه اوباما، در مقایسه با سخنرانی چهارم ژوئن او در قاهره که مورد استقبال گسترده قرار گرفت، نشانه عادی شدن تلاش‌های تبلیغاتی او نزد ملت‌های مسلمان بخصوص در منطقه خاورمیانه است.
او با ما با اعلام شعار «شروع تازه» در قاهره، و تأکید بر ضرورت خاتمه یافتن دوران سوء ظن و تضاد بین ملت‌های مسلمان و آمریکا، انتظار داشت که ادامه تلاش‌های شخصی او در این زمینه به بهبود تدریجی وجه آمریکا نزد مسلمانان بیانجامد.



Arash-Azizi-1.jpg
آرش عزیزی

نیودموکرات‌ها به دنبال راه پیروزی

گزارش اختصاصی شهروند از کنوانسیونِ فدرالِ حزب نیودموکرات کاناد

نزدیک به 1300 نفر از اعضای حزب نیودموکرات آخرهفته‌ی گذشته را در سالن نمایشگاه ‌های هالیفکس گرد آمدند تا در طی 3 روز کنوانسیون حزب خود را برگزار کنند و راه و نقشه عملِ حزب در دوره‌ جدید را ترسیم کنند. نیودموکرات‌ها از سراسر کانادا در شرقی‌ترین شهر بزرگ کانادا گرد آمده بودند تا آماده ‌ی پیروزی در انتخاباتی شوند که امکان دارد هر لحظه با سقوط دولت هارپر در بگیرد.



maks432.jpg
رضا تقی زاده

پوتین و ایران در راه نجات صنایع هوایی روسیه!

در حاشیه نمایشگاه بین المللی هوافضایی ماکس-2009 که روز 27 مرداد در حوالی مسکو افتتاح شد اعلام گردید که دولت روسیه قصد دارد تا پایان سال 2009 اولین هواپیماهای سوپر جت موسوم به "سوخو- 100 " را در شرکت آئروفلوت بخدمت بگیرد. برای تحویل اولین محموله از این هواپیما تا 10 فروند سوخو پیشبینی شده است.
تلاش دولت و شرکتهای روسی برای بهره برداری حد اکثر از بازار حمل و نقل هوایی ایران در حالی صورت میگیرد که صنایع هواپیما سازی روسیه بدلیل عقب ماندگی صنعتی از سازندگان پیشرفته هواپیما در جهان، بخصوص کارخانجات امریکایی بوئینگ و مک دانلد داگلاس و یا سازندگان ایرباس در اروپا، عقب مانده و اینک در شرایط ورشکستگی بسر میبرند.



همبستگی و رئال پولیتیک*

فلسطین از دید آفریقای جنوبی

آلن گرش - ترجمه بهروز عارفی

در چهارگوشه جهان، از برزیل تا اندونزی و از مراکش تا فرانسه، جنگ غزه احساسات خشم و اعتراض جهانیان را بر انگیخت. در آفریقای جنوبی، همبستگی با فلسطین با شدتی زیاد بیان شد. در این کشور، هنوز اتحاد میان رژیم آپارتاید و اسرائیل فراموش نشده است. بدیده بسیاری از مردم آفریقای جنوبی، شرایطی که بر فلسطینیان تحمیل شد با وضعی که اکثریت سیاهان و دورگه های آفریقای جنوبی در گذشته زیر یوغ سفیدپوستان تحمل می کردند، تشابه آشکاری دارد.



jalal-talebani.jpg
عرفان قانعی فرد

طالبانی بازيگر قدرت ماهری است

گفت و گو از مريم شبانی - اعتماد ملی

«پس از 60 سال» کتابي قطور است درباره زندگي و خاطرات جلال طالباني، رئيس‌جمهور فعلي عراق و چهره شناخته شده سال‌هاي معاصر تاريخ سياسي خاورميانه. بر ديباچه اين کتاب قطور اما واژه «جلد اول» خودنمايي مي‌کند تا خواننده را پيشاپيش آگاه کند که آنچه در دست دارد نه تمام زندگي طالباني که تنها يک سوم يا شايد هم کمتر از زندگي اين سياستمرد کرد باشد. پس از 60 سال حاصل سه سال تحقيق و پژوهش ميداني عرفان قانعي‌فرد، محقق تاريخ معاصر ايراني است. کتابي که همزبان به چهارزبان فارسي، کردي، انگليسي و عربي منتشر شده است.



naghed.jpg
خسرو ناقد

از فيدلِ ماركز تا فيدلِ فوئنتس

فيدل کاسترو هنوز در چشم بسياري اسطوره اي است به جا مانده از دوراني پرآشوب که رهبران و قهرمانان انقلاب ها، آرمان ها و آرزوهاي توده هاي مردم و فرودستان جامعه را يک تنه به دوش مي کشيدند و هيبت و جذبه آنان، توده ها را مجذوب و مسحور خود مي کرد. در روزگار ما اما انقلابيوني که از مهلکه انقلاب ها جان بدر برده اند، جايگاهي اسطوره اي در ميان مردم ندارند. مردم، امروز روز، اسطوره ها را زنده نمي خواهند. اسطوره هاي زنده، چهره باخته اند و دير يا زود فرو مي ريزند. اسطوره قهرماني فيدل کاسترو نيز درهم شکسته است، در حالي که ارنستو چه گوارا با «مرگ به هنگام» خود به اسطوره تبديل شده است.



بی بی سی :

ایران در ونزوئلا چه می کند؟

رابطه ایران و نزوئلا طی پنج سال گذشته توسعه بیشتری پیدا کرده است. هوگو چاوز و محمود احمدی نژاد، روسای جمهوری دو کشور بارها با هم دیدار کرده و بیش از صد توافق نامه دو جانبه در زمینه های بانکداری، ساختمان سازی، فرآوری موادغذائی، حمل و نقل و البته صنعت نفت به امضا رسانده اند.
رادیوی چهار بی بی سی در برنامه گذر از قاره ها گزارشی از لیندا پرسلی و وپلی هوپ که برای بررسی رابطه ایران و نزوئلا به کاراکاس و شهرها دیگر ونزوئلا سفر کرد ه اند پخش کرده است.
محمود احمدی نژاد و هوگو چاوز رابطه بسیار گرم و صمیمانه ای باهم دارند . یکدیگر را برادر خطاب می کنند و حتی شایع است که هوگو چاوز تنها میهمانی در ایران است که می تواند از خط قرمز منع مصرف مشروبات الکلی عبور کند.



fred-haliday.jpg
فــرد هــالیــدی

موج نوینی در تاریخ ایران: بازگشت به انقلاب و ادامهٔ آن!

برگردان و تلخیص: م. ح. شوشتری

جنبش اعتراضی کنونی در واقع فصل نوینی در تاریخ ایران گشوده است که با الهام از گذشتهٔ پرخروش برای آیندهٔ خردمندانه خیز برداشته است. از دیگر شعارهای گُــُـردنامهٔ حماسه آفرین خروش مردمی انقلاب بهمن "مرگ برفاشیسم" و "مرگ برارتجاع" بود. چنین شعارهائی در اعتراضات جاری در قالب "مرگ بر دیکتاتور" پژواک یافته، که در واقع نشان از آگاهی مردمی از مرگ عوامفریبی گروه ارتجاعی حاکم دارد. مردم ایران و دوستداران آنها در سرتاسر گیتی امیدوارند که چنین روزی دیر یا زود فرا برسد.



aliasghar-hajseidjavadi.jpg
علی اصغر حاج سید جوادی

چرا اسرائیل دموکرات نیست؟
شباهت های جمهوری اسلامی و اسرائیل

دولت ایران یا جمهوری اسلامی با دولت اسرائیل از جهت مبانی ساختاری یا مهندسی اجتماعی ـ سیاسی با هم در شباهت کامل قرار دارند. ساختمان این دو دولت بر دو پایهء اسطوره های مذهبی از سویی و واقعیات ملموس دنیایی استوار شده است. جمهوری اسلامی بر پایهء قانون اساسی آن، استوار است بر اسطورهء امام غایب که هم معصوم است و هم رهبر و راهنمای الهی امت است؛ چنان که ساختار اجتماعی و سیاسی حکومت آن ناشی از ایمان به خدا و تسلیم دربرابر مشیت و تشریع الهی ست.