yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

مروری بر اقتصاد سوئد و نگرانی های آن

بار مالی بحران اقتصادی در سوئد بر دوش مردم کهنسال که تعداد آنان همچنان رو به افزایش است می افتد، دولت دست راستی سوئد هزینه خدمات اجتماعی، فرهنگی و خدماتی را کاهش می دهد و بیشتر از همه با قدرت گیری احزاب دست راستی و افراطی خارجی و خارجی تبار‌ها و تهیدستان نگران می شوند زیرا در مواردی آن‌ها به کمک های معیشتی نیاز دارند، در این میان اصرار دولت سوئد در پیوستن به پیمان نظامی ناتو هزینه های نظامی را افزایش خواهد داد که خود یکی از عوامل گسترش بحران خواهد بود....



new/khatare-faje-ye-jadid1.jpg
سیلون سیپل

اسرائیل – فلسطین
خطر های فاجعه جدید در پشت «اصلاحات» دیوان عالی اسرائیل

ترجمه از فرانسه بهروز عارفی

روز ۱۱ فوریه، برای ششمین هفته پی در پی، بیش از ۸۰ هزار اسرائیلی در اعتراض به طرح نتانیاهو جهت «اصلاحات» در دیوان عالی به تظاهرات پرداختند. گرچه هدف از این رفرم تضعیف دولت قانون برای شهروندان یهودی است، ولی بیش از آن، در را بر روی تحکیم شدید تصمیمات تبعیض آمیز بر ضد فلسطینیان باز می کند.
قاضی اِستر هایوت، رئیس دیوان عالی اظهار داشت «این تهاجمی بی پروا بر سیستم قضائی است، گویی [دیوان عالی] دشمنی است که باید مورد حمله قرار داده و وادار به تسلیم گردد»، «ضربه ای مهلک به هویت دموکراتیک اسرائیل» که دولت جدید خود را برای واردکردن آن آماده می کند.



new/ebrahim-alasil1.jpg
فرناز سیفی

«چهارچشمی باید مراقب جنبش بود، مبادا خودش هیولا شود!»

درس‌هایی از خیزش مردم سوریه

کاری که ما نتوانستیم انجام دهیم و امیدوارم ایرانی‌ها از پسِ آن بربیایند این است که راه هر بحث و گفت‌وگویی را نه‌تنها باید باز نگه داشت بلکه دامنه‌ی بحث را باید تا حد ممکن گسترده کرد و آدم‌های بیشتر و متنوع‌تری را درگیر بحث کرد. نه‌تنها همه، از سیاست‌پیشگان و مخالفان مدنی تا فعالان جامعه‌ی مدنی، باید مدام بحث و گفت‌وگو کنند بلکه در سطح فردی هم بسیار مهم است که هر شهروندی بتواند بی‌واهمه نظرش را بیان کند. در مبارزه‌ی سیاسی و مدنی گاهی انتقاد از فعالان سیاسیِ مخالف حکومت مهم‌تر از انتقاد از حکومت ظالم است. فعال سیاسی و مدنی باید یاد بگیرد که انتقاد بشنود و گوش شنوا داشته باشد. یکی از مهم‌ترین توصیه‌های من به ایرانی‌ها، بر اساس تجربه‌ی ما سوری‌ها، همین مسئله است.



new/Edgar-Morin02.jpg
فلوران ژورژسکو(لوموند)

جنگِ اوکراین : نگاه بحث برانگیز اِدگار مُورَن، فیلسوف فرانسوی

برگردان:علی شبان

هیچ‌کس نمی‌تواند یک پژوهشگر کهنه کار، نویسنده ی آثار فراوان جامعه شناختی و فلسفی را که به موضوعات گوناگون دست می زند، سرزنش کند.ولی این طبیعی بنظر می‌رسد که او در ۱۰۱ سالگی دیگر انرژی و دقت و موشکافی را در حوزه های تازه، نداشته باشد.اما عقل سلیم حکم می‌کند که او در مورد سوژه هائی که به کناری گذاسته شده اند، استناد نکند.و این آن کاری است که اِدگار مُورَن با انتشار کتاب «از جنگ تا جنگ» انجام داده است و نتیجه آن گیج‌کننده است.پروژه ای را که این کتاب کوچک به آن پاسخ میدهد، دارای ارزش دیگری است.



new/ayla-navid-cngere-du-pari-socialiste1.jpg
آیلا نویدی در کنگره‌ی حزب سوسیالیست فرانسه

ما باید به این کشتارها پایان دهیم ...

ترجمۀ شیدا نبوی

حکومت اسلامی به این اعتراضات با سرکوب خونینی پاسخ می‌دهد که شدت آن هم هر روز افزایش می‌یابد: تا به امروز حدود ۲۰۰۰۰ تظاهرکننده، از جمله بخش بزرگی از روزنامه‌نگاران، وکلا و روشنفکران دستگیر شده‌‌اند، بیش از ۵۰۰ تظاهرکننده از جمله حداقل ۷۰ کودک کشته شده‌اند، حداقل ۱۰۰ نفر محکوم به اعدام شده‌اند، در هشتم و دوازدهم دسامبر ۲۰۲۲، محسن شکاری، و مجیدرضا رهنورد، هر دو ۲۳ ساله، یکی از تیر چراغ برق و دیگری از جرثقیل به اتهام "محاربه با خدا" و "فساد فی‌الارض" به دار مجازات آویخته شدند. چند روز بعد محمدمهدی کرمی ۲۲ ساله و سید محمدحسینی ۳۹ ساله به بالای دار کشیده شدند.