یونس پارسا بناب

روابط "متحدانه " آمریکا و پاکستان
در آستانه تحویل و تحول

از لابلای اخبار و اوضاع بین المللی :

اگر بینادگرایان و متحدین آن‎ها در ارتش و " آی . اس . آی " نتوانند حتی با کمک های مستقیم و غیر مستقیم " سیا " طی یک کودتای نظامی دولت سکولار و قانونی زرداری – گیلانی را سرنگون ساخته و تبیین و " تثبیت شریعت اسلامی " سلفیست ها را جایگزین آن دولت سازند ، در آن صورت بعید نیست که دولت آمریکا به بهانه این که مرزهای پاکستان " خطرناکترین منطقه تروریستی " در جهان است جنگ نامرئی را در پاکستان علنی ساخته و در صورت لزوم پاکستان را مثل یوگسلاوی به ملت – دولت های متعدد تجزیه سازد .



ناصر اصغری

بحران، ریاضت كشی، مقاومت

سیستم سرمایه داری در بحران عمیقی دست و پا می‌زند. تمام كسانی كه درباره بحران‌های اقتصادی گذشته این سیستم مطالعه و تحقیق كرده‌اند، بر این باورند كه بحران اخیری كه به بحران مالی معروف شده است، از عمقیترین بحران‌های سیستم سرمایه داری بوده و هیچگونه چشم اندازی هم برای برون رفت از آن در افق نیست.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

خانه ام ابری ست....

۴. هولیگانیسم سیاسی اقتصادی به سبک دار و دسته ی انگلیسی ها

واقعیت این است که انگلستان به پشتوانه ی دستآوردهای مبارزهی طبقاتی کارگران بعد از جنگ جهانی دوم از یک سو الگویی از یک دولت موفق رفاه را به نمایش می گذاشت و از سوی دیگر به اعتبار ایفای نقش های چند گانه ی صنعتی و مالیه و سیاسی در سیتی لندن از موضع یک دولت امپریالیستی؛ حافظ سُرسُره های حرمسرای سرمایه ی جهانی بود.



felestin-parcham.jpg
شهزاد سرمدی

آیاآمریکا حق قانونی فلسطین را وتوخواهد کرد؟

اگر درروزهای آینده آمریکا حق قانونی عضویت کشورفلسطین را بعنوان صد ونود وچهارمین عضو سازمان ملل متحد درشورای امنیت وتو کند، نه تنها فلسطینی ها را مأیوس ومیلیونها انسان درسراسردنیا را خشمگین و ازخود ودولت اسرائیل بیش از پیش منزجرمی کند بلکه سازمان ملل متحد، حقوق بشروعرف ومقررات بین المللی و حق مسلم فلسطینی ها آشکارا مورد تجاوز قرارمی گیرند.



آرش عزیزی

شرکتِ "مبارزه طبقاتی" در مدرسه‌ی جهانیِ مارکسیست‌ها

مدرسه امسال "انقلاب"‌ نام گرفته بود و شعار زیبای "ثوره حتی النصر" (انقلاب تا پیروزی) به زبان عربی روی پرچم بزرگی که در تالار اصلی آویزان شده بود، نقش بسته بود. موضوعِ مدرسه نیز دقیقا همین بود. در طول حدود یک هفته به بررسی مفصل انقلاب‌های متعددی در تاریخ چند صد سال اخیر پرداختیم.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

سازمان ملل در بوته ی آزمایش درخواست فلسطینی ها

اگر با دیدی خوش بینانه به موضوع فلسطین و ارجاع پرونده شناسایی اش به سازمان ملل، نگاه کنیم، باید امیدوار باشیم که با روشی صلح جویانه این مسأله به سامان برسد و شاهد به وجود آمدن خاورمیانه ای خالی از ستیز باشیم که در نهایت توسعه ی این منطقه را با خود به همراه خواهد داشت.



ژان ـ فرانسوا فوکونیه

برای زباله های اتمی،
هیچ چاره‌ای در هیچ چشم اندازی

برگردان : انور میرستاری، زیستگر

برای انبار کردن و نگهداری زباله های با رادیواکتیو بالا، تا به امروز هیچگونه راه حلی در جهان وجود ندارد. مدافعان انرژی هسته ای در بلژیک چاره کار را در دفن زباله ها در خاک رس و به عمق پایین‌تر از ۲۰۰ متری میدانند. پس از ۳۰ سال پژوهش، هنوز از نظر فنی کسی مطمئن نیست که این شیوه درست باشد زیرا مقاومت خاک رس در برابر گرمای شدید متصاعد از زباله ها کم است.



aung-san-suki.jpg
سخنرانی توسط خانم آنگ سان سوکی

گفتاری در باره آزادی

ترجمه ناهید ناظمی

آیا ما به مردم تونس و مصر رشک می بریم؟ بله، ما به تغییرات سریع و صلح آمیز آنها رشک می بریم. اما بیشتر از غبطه خوردن، حس هم بستگی و تجدید عهد با آرمان مان است، که هدف همه زنان و مردانی است که به آزادی و شرافت انسانی ارزش می گذارند. در خواست برای آزادی ، ما یاد می گیریم که آزاد باشیم. ما باید با اعتقاد به آزادی اقدام به عمل کنیم. این همان چیزی است که واسلاو هاول در اثر خود “زیستن با حقیقت” ترسیم می کند. علی رغم خطرات ذاتی که در مورد تلاش برای آزاد زندگی کردن در یک ملت در بند وجود دارد، ما شروع به انجام وظایف مان به صورت داوطلبانه می کنیم . ما آزادی انتخاب را با انتخاب در انحام دادن آنچه که تصور می کنیم درست است تجربه می کنیم، حتی اکر آن انتخاب منجر به محدود شدن دیگر آزادی ها گردد، به دلیل این که ما باور داریم که ازادی ، آزادی بیشتر پدید می آورد



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

پیامدهای عملیات تروریستی یازده سپتامبر

یک دهه از عملیات تروریستی یازده سپتامبر گذشته است و در این ده سال تحولات گسترده ای در عرصه ی جهانی رخ داده است که اگر نگوییم همه ی آن ها که بیشترین شان پیامد همین عملیات تروریستی بوده است. این تحولات در اقتصاد، سیاست، اموراجتماعی و حتا باور مردم تأثیر گذاشته است و موجب شده که نوعی از سیاست، اقتصاد، باور قویتر یا ضعیف تر به وجود آید.



یونس پارسا بناب

کشور لیبی در سراشیب تجزیه و درماندگی

مردم و بخش بزرگی از جوانان لیبی که برای کسب آزادی و دموکراسی علیه قذافی به مبارزه برخاسته و امروز سرنگونی او را جشن گرفته اند، بزودی مخالف آن خواهند گشت که برای رهائی از استبداد، نیروهای خارجی خاک کشورشان را اشغال کنند و مانند عراق و افغانستان در سرزمین آنها بمانند و نفت و دیگر منابع طبیعی شان را مورد تاراج قرار داده و کشورشان را به مقر "آفریکوم" آمریکا و "ناتو" تبدیل سازند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

رویکرد ترکیه و دگرگونی های منطقه

پیشتازی ترکیه در منطقه و هم بازی شدن با بازیگران کهنه کار و ورزیده جهان سیاست و اقتصاد، جمهوری اسلامی ایران را به شدت نگران کرده است، هر چند در حمله به پژاک تا عمق کردستان عراق با آن کشور همکاری می کند و روستا های کردستان را زیر آتش توپخانه قرار می دهد ولی سیاست ترکیه را در رابطه با حوادث سوریه مورد انتقاد قرار می دهد. ترکیه با آگاهی از آینده سوریه و سرنوشت بشار اسد به منافع دراز مدت خود فکر می کند. با مخالفان بشار اسد رابطه برقرار کرده به حمایت از آنان ادامه می دهد تا در دوران بعد از اسد جایگاه خود را پیدا کند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

نیمه راه ناکجاآباد!

یکشنبهء گذشته دهمین سالگرد 11 سپتامبر 2001، بزرگترین و جنایت بارترین فاجعهء تروریستی تاریخ بشر بود. فاجعه ای که به گفتهء بسیاری از ناظران تاریخ را به دو بخش پیش و پس از خود تقسیم کرد. فاجعهء جنایت باری که در آن بطور مستقیم حدود سه هزار انسان بیگناه کشته شدند و دهها بلکه صدها هزارنفر – غالبا بیگناه – دیگر هم دراثر پیامدهای آن در عراق و افغانستان و پاکستان به خاک و خون غلتیدند و پس از ده سال این ماجرای دهشتناک همچنان ادامه دارد.



محمود خادمی

انقلاب لیبی ؛ فریب یا پیروزی ملت؟!!

«بخش دوم»

امریکا و کشورهای غربی تجاوز کننده به کشور لیبی( صرفنظر از اینکه این کشورها به اعتبار ماهیت شان هر گز نمی توانند به جوهر آزادی و دمکراسی حرمت بگذارند ) اگر چه از تکرار دروغین هزار باره کلمه " دمکراسی " هم هر گز خسته نشوند ؛ چون به این کشور حمله و در امور داخلی آن مداخله کرده اند هر گز نمی توانند پیام آوران آزادی به کشور لیبی باشند.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

یازدهم سپتامبرو اسلام ستیزی

در مورد رخداد یازدهم سپتامبر تاکنون مستندهای بسیاری در آمریکا و اروپا ساخته شده که هرکدام از ا ین مستندها از زوایای گوناگون به این ماجرا پرداخته اند. در مستند پل موریرا تلاش شده تا به بازتاب این رویداد برروی جامعه مسلمانان در آمریکا و اروپا پرداخته شود و در ضمن تماشاگران را با دیدگاههای مردم در این مورد روبه رو کند.



911-baharearabi.jpg
عباس شکری

یازده سپتامبر، بهار عربی و القاعده

حمله بدفرجام القاعده موجب شد که هوشیاری را در جهان عرب زنده کند و نبود دموکراسی و ازادی را در گوش مردم آن دیار زمزمه کند. روشنفکران عرب و مسلمان جهان در بحث های خود سرانجام به این نتیجه رسیدند که رژیم های دیکتاتوری و ظالم خاورمیانه که هر یک هم ده ها سال بر اریکه ی قدرت تکیه زده اند، دیگ زودپزی را تولید کرده بودند که فشار آن توسط نابخردی القاعده و تندروهای مسلمان جهان منفجر شد.



همنشین بهار

۱۱ سپتامبر و بن لادنِ پنتاگون (+ ویدیو)

در آمریکا و اروپا جدا از دهها فیزیکدان و مهندس ساختمان که روایت‌های رسمی فروریزی برج‌ها را در حادثه ۱۱ سپتامبر با دلیل و مدرک زیر سئوال برده و توجیهات غیر علمی مقامات مؤسسه ملی استاندارد و تکنولوژی را همنوایی با سیاستهای نومحافظه کاران می‌دانند، اندیشمندانی چون بورس لارنس، فلیپ راجر، پیتر سکون، ریچارد کلارک، تری میسان، دیوید ری گریفن، نوام چامسکی، مایکل مور و حتی سناتور ادوارد کندی... دست از سئوال برنمی‌دارند.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

بر آشیانه ی کدام فاخته؟

چندضلعی ایران، لیبی، سوریه، ترکیه و غرب، شرایطی را رقم زده است که بار دیگر زمزمه ی حمله به خاک ایران را در ذهن غربی ها زنده کرده است و این بار از زبان "سارکوزی" این نغمه سر می گیرد که «شاید کسانی به ایران حمله کنند». برای همگان روشن هست که این کسان، به احتمال قوی «اسرائیل» است با حمایت کشورهای غربی در پوشش ناتو یا حتا سازمان ملل.



روبن مارکاریان

تلاطم در بازارهای مالی و اعتصابات عمومی در ایتالیا و اسپانیا
علیه سیاست های ریاضت اقتصادی!

برای مقابله با سیاست سرشکن کردن هزینه بحران به اکثریت مردم است که اتحادیه های کارگری امروز در ایتالیا و اسپانیا فراخوان اعتصاب عمومی داده اند. شعار مرکزی این اعتصابات یک پیام روشن دارد. "ما اکثریت مردم ، کارگران و حقوق بگیران حاضر نیستیم هزینه بحرانی را که شما آفریده اید از طریق امحاء دست آوردهای اجتماعی و سطح زندگی مان به پردازیم. " این آن گره گاهی است که مبارزه طبقاتی در کشورهای سرمایه داری پیشرفته بر روی آن کانونی شده است



بلاگِ ايگناس لُوِريه ديپلماتِ پيشين در کشورهای عربی

امروز در سوريه «کی کيو می ‏کُشه» ؟

برگردان : سيامند

رژيم سوريه، در داخلِ کشور برخوردار از انحصار کامل بر توزيع خبر است. اين امر او را قادر می ‏سازد که به طرزی انحصاری مطلقاً به نشرِ گفتار و عقايد خود بپردازد. اين حکومت کليه‏ی رسانه ‏های جمعی نوشتاری و تصويری و صدايی را در اختيار دارد. معدود روزنامه ‏ها، راديوها و تلويزيون ‏هایِ به اصطلاح «خصوصی»، که طی سال ‏های اخير پا به عرصه ‏ی وجود گذاشته ‏‏اند، و تحتِ شرايطی ويژه اجازه‏ ی پرداختن به مسائلِ سياسی را دارند، همه چيز هستند، غير از «مستقل». روزنامه ‏ی الوطن به رامی مخلوف، تاجر و پسر عموی رئيس حکومت تعلق دارد...



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

خانه­ ام ابری ­سـت....

3. حل بحران اقتصادی به شیوه ­ی دار و دسته­ ی فرانسوی­ ها

آنان به مخیله­ شان هم راه نمی­دادند که دوقلوها (صندوق و بانک جهانی) در آینده­ یی نه چندان دور به ستاد اصلی عملیات اعضای ثابت جنایت­کاران مالی جهانی و پای­گاهی برای بهره ­کشی از دولت ­ها و ملت­ های فرعی سرمایه ­داری تبدیل شود. آنان گمان نمی زدند که صندوق برای صنار سی شاهی وام به فلان دولت ورشکسته، آوار نئولیبرالیسم ریاضت اقتصادی را بر سر کارگران و زحمت­کشان خراب خواهد کرد.



محمود خادمی

انقلاب لیبی ؛ فریب یا پیروزی ملت ؟!

« بخش اول »

نسیم بهار عربی که با پایان دیکتاتوری های مصر و تونس در دیگر کشورهای عربی وزیدن گرفته بود ؛ به نظر می رسد این بار در کشور لیبی به تند باد نابودی و سرنگونی مستبد دیگری در لیبی ؛ تبدیل شده است که بر خلاف مستبدان قبلیِ کشورهای عربی که عمدتا" نو کران وابسته به غرب و امریکا بودند ؛ البته " مستقل و ضد امپریالیست " بود.