fayeq-mahmoudi.jpg
فایق محمودی

چالش های استراتژی نظامی غرب در حمله‌ به‌ ایران!

در طول حاکمیت سیاه‌ رژیم یکی ازعملکردهای مخرب و ویرانگر رژیم دمیدن بر تنور بحران آفرینی در عرصه بین المللی بوده است. تعقیب ماجراجویی هسته ای در مرکز این اقدامات تنش زا قرار دارد که با بی اعتنایی به قوانین و معاهدات بین المللی در صدد جا طلبی تو خالی خویش در پهنه جهانی و سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی است. اتخاذ این سیاست رژیم در درجه‌ اول بیشترین عارضه‌ را در عرصه‌های گوناگون نصیب توده‌های مردم ایران کرده‌ است، در درجه‌ دوم هم خود این امر بهانه‌ایی برای سرکوب و کشتار مردم ایران از طرف رژیم آخوندی شده‌ است.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

انجام کار ناتمام!

برای آگاهی از نتیجه قطعی انتخابات و مفاد قانون اساسی آینده مصر باید ماهها انتظار کشید. امّا، آنچه که مایه دلگرمی است تداوم جنبش اعتراضی و بویژه پی بردن جوانان مصری به این نکته بسیار حساس و مهم است که دموکراسی نه یک بسته بندی از پیش آماده شده، بلکه فرآیندی است که دستیابی به آن درگرو حضور فعال و مستمر مردم در صحنه است تا گرایش های استبدادی نتوانند با انواع حیله و ترفند آنرا از مسیر خواست و اراده مردم منحرف کنند و به بیراهه های مورد نظر خود بکشانند.



آلن گرش

انقلاب مصر، پرده دوم

ترجمه بهروز عارفی

سقوط حسنی مبارک فقط نخستین مرحله بود که انتصاب دولتی جدید، سپس دستگیری رئیس جمهور و اعضای خانواده اش و آغاز محاکمه آنان را به دنبال داشت. شورای عالی نیروهای مسلح با تشکیل چنین دادگاهی موافق نبودند. خیابان تصمیم های دیگری را دیکته کرد از جمله انحلال حزب «دموکراتیک ملی» (حزب مبارک)، و سپس انتخاب رهبری جدید برای سندیکای رسمی.



اززندان ابوغریب چه آموخته ام؟

رحم جایگزین مناسبی برای آگاهی نیست.

باربارااحرن رایش - ترجمه احمدسیف

حتی کسانی که به ظاهر با واژه شرم آشنا نبودند- برای نمونه دونالدرمسفلد وزیر دفاع امریکا- علنا اعلام کردند که عکسهای زندان ابوغریب حالشان را بهم زده است. برای من، به عنوان یک فمینیست، این عکسها تاثیر دیگری داشته اند. این عکس ها قلب مرا شکسته اند. من در باره اهداف امریکا درعراق- هر چه که این اهداف بوده باشد- توهمی نداشتم. ولی آن چه که برای من روشن شد این که من در باره زنان گرفتار توهم بودم



akram-esmaeel.jpg

چپ باید از نو ظهور کند

برگردان ناهید جعفرپور

ما انتظار حضور قوی در این انتخابات را نداریم. در مصر هنوز هم انتخابات مسئله ای سیاسی نشده است: فامیل های بزرگ، تفکرات قبیله ای وفرقه گرائی مذهبی در انتخابات آتی هم نقش مهمی را بازی خواهند نمود. چند نفر از کاندیدا های ما اما به پارلمان راه پیدا خواهند نمود. اگر ما بتوانیم 10 نماینده به پارلمان بفرستم پیروزی بزرگی بدست آورده ایم.



behrouz_bayat.jpg
بهروز بیات

باز هم در بارۀ دخالت جامعۀ جهانی در لیبی

ایا دخالت بشردوستانۀ جامعۀ جهانی بر مبنای مصوبۀ سازمان ملل به نام "مسئولیت برای حفاظت" در خور دفاع است؟

هدف این نوشته طرفداری از دخالت نظامی جامعۀ جهانی ، یا غرب برای حل همۀ مشکلات جاری درون کشوری در گسترۀ جهانی نیست بلکه بر این گمان است که تنها در شرایط اضطراری و استثنائی در کشور هائی که نقض کلان حقوق بشر صورت بگیرد ، تنها وتنها با تائید مراجع بین المللی مانند شورای امنیت و با تعیین چهارچوب های مشخص و ضوابط دقیق چنین دخالتی مجاز باشد.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

انقلاب علیه دیکتاتوری های غیر وابسته - ۶

سوریه و دیکتاتوری خاندان اسد

در سوریه نیز مانند لیبی مردم علیه یک دیکتاتوری غیر وابسته برخاسته اند و علیرغم تفاوت های بسیار با لیبی ، به نظر می رسد در اینجا نیز رویارویی مردم با رژیم می رود به جنگ داخلی تبدیل شود. حال نگاهی به پیش زمینه ها و شرایط شکل گیری انقلاب و چشم اندازهای آن در سوریه:



سندي كه مصري‌ها را دوباره به التحرير كشاند

ترجمه: محمدعلي عسگري

از چندي پيش در مصر سندي تحت‌ عنوان «مبادي قانون اساسي» منتشر شد كه خيلي‌ها به ويژه نيروهاي اسلام‌گرا را برآشفت. ابتدا اين علي‌السلمي معاون نخست‌وزير در امور سياسي بود كه سند يادشده را در اختيار احزاب وفد و الحريه و العداله و النور قرار داد. بعد اين سند كه به سند السلمي معروف شد به رسانه‌ها كشيده شد و مورد نقد و تحليل صاحب‌نظران قرار گرفت. همين نقد و نظرها بود كه موجب تعديل برخي از بندهاي آن به ويژه بند 9 و 10 اين سند شد كه به طور خاص اختياراتي را به نظاميان مي‌داد.



مریم جزایری

مُدل لیبی!؟

تاریخ خاورمیانه مملو از سور و سات آدمخواریِ طبقات حاکم و متجاوزین امپریالیست بوده است. برای مردم خاورمیانه هیچ راهی جز جاورب کردن این آدمخواران و نابود کردن آشپزخانه و سور و سات آدمخواریشان نیست. تنها بدین طریق میتوان دوران جدیدی را آغاز کرد. در این میان اوضاع ایران و اینکه آیندهی آن چگونه رقم بخورد تاثیرات تعیین کننده بر روندهای منطقه خواهد داشت. چنانچه در ایران جنبش سیاسی انقلابی قدرتمندی براه افتد میتواند بساط بازیهای ارتجاعی و امپریالیستی را بر هم زند.



تقی روزبه

جنبش وال استریت،ازتصرف فضا-مکان ها تا فلج سازی سازوکارهای سیستم!

به مناسبت یک ماهگی جنبش:

این واقعیت دارد که با جنبشی نوین و در حال شدن مواجهیم که هنوز با کاستی ها،سؤالات و ابهامات مهمی مواجه است. در کشاکش مبارزه طبقاتی پیروزی تضمین شده و یا بدیل حاضروآماده وجود ندارد وراه پیشروی بسی طولانی و پر سنگلاخ است و هر جنبش نوین ضمن درهم شکستن شماری از موانع بازدارنده و کلیشه شده و گشودن بن بست ها وارائه افق ها و حال و هوای جدید، در عین حال پرسمان های جدید و بی شماری را در مقابل خود می نهد. بدیل هائی وجود ندارند که گویا می توانند توسط اندیشه وران نابغه ای کشف شوند. برعکس بدیل را باید ساخت و ایجاد کرد و از همین امروز در متن پراتیک اجتماعی و تغییر جهان توسط خود سازندگان تاریخ و بی شماران .



آلن وودز

دولت یونان در آستانه‌ی سقوط: نه به «وحدت ملی»، پیش به سوی دولت کارگری

ترجمه‌ی آرش عزیزی

اعلام رفراندوم همچون بمبی در پاریس و برلین صدا کرد. مرکل و سارکوزی با خشم گرد هم آمدند. رئیس‌جمهور فرانسه مات و مبهوت ظاهر شد تا حمله‌ی علنی تند و تیزی علیه یونانی ها بکند. پاپاندرو، که آخرین برنامه‌ی «نجات» اروپا را پذیرفته بود (بخوانید برنامه‌ی نجات بانکداران و سرمایه‌داران به خرج مردم یونان) ناگهان اعلام کرد می‌خواهد این برنامه را به رفراندوم بگذارد.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

انقلاب علیه دیکتاتوری های غیر وابسته - ۵

نگاهی به ترازنامه "مداخله انسان دوستانه" در لیبی

بسیاری از تحلیل گران دنیای عرب نگران شکل گیری یک عراق یا افغانستان دیگر در لیبی هستند. مثلاً عبد الباری عطوان ( سردبیر روزنامه القدس العربی ) خطر قدرتمندتر شدن جهادی های "گروه مبارزه اسلامی لیبی" را نگران کننده می داند و یادآوری می کند که آنها به بخشی از انبارهای تسلیحاتی رژیم قذافی دست یافته اند و بعضی از موشک های زمین به هوای لیبی اخیراً در شبه جزیره سینا پیدا شده اند و این نشان می دهد که آنها با القاعده همکاری می کنند.



مرضیه، همایون

ترکیه در پیچ و خم سقوطی بی انتها


از دریچه نگاه یک تازه وارد که تصویری باقیمانده از سالهای پیشین این کشور در ذهن دارد، تغییر غیر قابل تصور بافت مذهبی آن بنفع اقشار مذهبی و ارتجاعی این کشور،باور کردنی نیست. در نگاه اول، چهره های خسته، افسرده و درهم فشرده رهگذاران و افزایش بی سابقه تیپ های مذهبی، چه آنان که پوشش مذهبی به تن داشته و یا کسانی که با گذاشتن ریش های توپی به مثابه متحجرین مذهبی در سطح شهر اعلام وجود می کنند، تغیر سریع فضای جامعه را بسود مذهبی شدن آن به نمایش می گذارد.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

جامعه جهانی به لحاظ حقیقی و حقوقی ، دخالت بشردوستانه، سازمان ملل

پاسخ به سوالات نشریه آرش

سازمان ملل متحد سازمان دولت هاست و نه ملت ها ، و غالب دولت ها اراده ملت شان را نمایندگی نمی کنند ، بلکه آن را سرکوب می کنند و شکل گیری آزاد آن را ناممکن می سازند. حتی اگر دموکراسی های لیبرالی را بیان اراده ملت ها فرض کنیم ( فرضی که البته نادرست و گمراه کننده است ) باز هم اکثریت بزرگ دولت های عضو سازمان ملل را با هیچ معیاری نمی توانیم نماینده ملت شان بدانیم. زیرا در حال حاضر ، حتی با سخاوتمندانه ترین ارزیابی ها ، شمار دموکراسی های لیبرالی برنشسته و جا افتاده از ۴۰ مورد فراتر نمی رود.



avnery.jpg
اوری آونری

«منو بگیر!»

نگاه یک نویسنده اسرائیلی به حمله احتمالی اسرائیل به ایران
ترجمه بهروز عارفی

همه این صحنه ی مدرسه را به یاد دارند: پسر کوچکی با بزرگتر از خودش دعوا می کرد. او به سر رفیقش داد می زند: «منو بگیر، پیش از آن که دنده هایش را خرد کنم!»
از قرار معلوم، دولت ما در چنین راهی افتاده اند. او هر روز در همه تلویزیون ها، فریاد می زند که هر لحظه ممکن است راه بیافتد تا استخوان های ایران را خرد کند.
ایران به ساخت بمب اتمی نزدیک می شود. و طبیعتا ما چنین اجازه ای نمی دهیم. لذا، ما باید ان ها را با بمب تکه تکه بکنیم.



بهروز عارفی

فلسطین: صد و نود و پنجمین عضو یونسکو

پیروزی تاریخی برای مردم فلسطین، انزوای دیپلماتیک برای اسرائیل

این پذیرش، پیروزی تاریخی در شناسائی بین المللی فلسطین و نخستین قدم در راه عضویت فلسطین به عنوان یک دولت در سازمان ملل است. این عضویت به فلسطینیان امکان می دهد که با پیوستن به کنوانسیون میراث جهانی، شرایطی به وجود آورند که مکان های تاریخی یا فرهنگی تحت حفاظت یونسکو در آیند. پیش از این، خطر انضمام این اماکن به اسرائیل وجود داشت.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

خانه ا م ابری ست...

۷. امپریالیسم در کمین جنبش های اجتماعی

جهان به شکل شگفتی شلوغ شده است. دیگر صرفاً منطقه ی زیست ما (خاورمیانه) و آفریقا، مکان گزارش اخبار موهش جنگ و شورش گرسنه¬گی و یورش بی¬کاری و توحش کودتا نیست. هر روز و هر ساعت از بروکسل و پاریس و فرانکفورت و لندن و نیویورک تصاویری از گردآیش سران سرگردان و پریشان هیات حاکمه ی سرمایه داری جهانی مخابره می شود. آمریکا دیگر جای امنی برای چرخش چرخ های بوکسوبات کرده ی ماشینِ به روغن سوزی افتاده ی سرمایه نیست.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

محاکمه دردادگاه صالح!

"تأمین خواسته های مشروع مردم سوریه و سکاندار بودن بشار اسد در این کشور" جمع اضدادی هستند که اگرهم عملی شوند موقتی و در کوتاه مدّت خواهد بود. این امکان منتفی نیست که بنابرمصلحت توافق هایی به عمل آید امّا درمیان و درازمدّت تداوم چنین توافق هایی، اگر برمبنای ماندن بشار اسد برمسند قدرت باشند، تقریبا غیر ممکن است. دلیل تهدید و رجزخوانی های بشار اسد، هنگامی که نمایندگانش درقطر دربرابر اتحادیه عرب نرمش به خرج می دهند، آگاهی از بسیار بعید بودن امکان ماندگاری اش و تلاش برای ازاین ستون به آن ستون کردن است. ابراز امیدواری آبکی وزیرخارجه حکومت اسلامی را نیز درهمین زمینه می توان تفسیرکرد.



G20-France2011.jpg
م. راد

کنفرانس گروه G20
بحران اقتصادی و ساختاری

کنفرانس کان که بیشتر جنبه سمبلیک دارد نمیتواند مسائل جهانی را با یک قطعنامه حل و فصل کند کشورهای مختلف بعلت ناموزونی پیشرفتهای اقتصادی ، زیر بنایی ، بنا به ماهیت فرهنگی و سنتی ، شرایط جغرافیایی که در آن قرار دارند نمیتوانند از یک الگو بعنوان مدل اقتصادی استفاده کنند ولی میتوانند از تجارب همدیگر استفاده کرده وبر روی دست آوردهای بشریت صحه بگزارند.



گرد آلتهوف*

موروثیه ی اعمال خشونت صلیبیون

رمانتیک جلوه دادن و اسطوره سازی اعمال خشونت صلیبیون نتایج فاجعه باری به بارآورد

روآوردن کلیسای مسیحی به مشروعیت اعمال قهر به خاطر مناقع و مصلحت کلیسا تنها به جنگ علیه کفار محدود نمی شد، بلکه شامل افراد مسیحی که از پاپ و کلیسا فرمان نمی بردند و نیز مرتدها نیز می شد. این امر یک قرن به طول انجامید که قرن « سلطه ی جهانی پاپ » است: قرن جنگ ها علیه مرتدها، انکیزیسیون، شکنجه و تلاش های مجدد و پی در پی به منظور تسلط دایمی پاپ ها بر سرزمین های مقدس: روآوردن به اعمال قهر به درخواست و توقع سلطه ی پاپ ها که اطاعت کلیه ی انسان ها، از جمله اسقف ها، سلاطین، و امپراتورها را می طلبید. اما این درخواست و توقع پاپ ها، ناگزیر این سئوال را مطرح می کرد که با عدم اطاعت چه باید کرد؟