مسعود نقره کار «شادی» را فتح خواهیم کرد! شادی را از ویژگی های فرهنگ ایرانی دانسته اند و نشانه های شادمانه گی را در اندیشه های زرتشتی، زروانی، مانوی و دیگر اندیشگی های ایرانی نشان داده اند. ادبیات و هنر ایرانی نیز تا حدودی ویژگی "شادی بیکران و طرب فسون ساز با تلالو خیره كننده " را باز تاباتده است.
سیاست فرهنگی و فرهنگ رسمی حکومت اسلامی یک پروژه سیاسی و مذهبی شادی ستیزاست و با لذت جوئی ها و خوشی هائی که خودی و شیعی نمی داند سرِستیز دارد تا آن حد که در مواردی شادی کردن جرم و مستوجب مجازات اسلامی ست. چنین وضعیتی در هر دوره ای که دین و دین سالاری در فرهنگ عمومی و سیاست، دست بالا را داشته، تجربه شده است.
پییر هاسکی غرب دیگر نمیتواند درس اخلاق بدهد مترجم: سعید مقیسهای غربی ها فقط می توانند خودشان را مقصر بدانند. در واقع، آنها برای دهه ها مسئله فلسطین را نادیده گرفته و آن را مسئله ای بسیار پیچیده معرفی کرده و با تکیه به بهانه اینکه کشورهای عربی در حال احیای روابط با اسرائیل هستند، آن مشکل را ظاهرا تحت کنترل بشمار می آوردند. حتی آمریکایی ها نیز که تا قبل از ۷ اکتبر مشغول تنظیم نزدیک کردن روابط دولت یهودی با عربستان سعودی بودند، دیگر اکنون بشدت گرفتار مدیریت بحران شده اند. پرزیدنت جو بایدن در موقعیت دشوار و نامناسبی قرار گرفته است، او بدون کمترین اعتمادی به بنیامین نتانیاهو باید ضامن امنیت اسرائیل در مقابل حمله حماس باشد.
هادی قدسیحماس و اهمیت استقلال در توازن قوا ایستادگی یمن در استقلال و تعیین تکلیف برای آمریکا و دیگر اقمار وابسته به آن، تحول ناچیزی نیست. به همین دلیل، جواب سرد کشورهای وابسته به آمریکا برای ایستادن در برابر یمن، این ابرقدرت را از ابرقدرتی انداخته است. قدر مسلم آنها در محاسبات خود به این نتیجه رسیده اند که دیگر آمریکا قادر نخواهد بود از این بحرانی که ایجاد کرده پیروز بیرون آید. زیرا اکنون جهان سلطه گر چشمان خود را باز کرده و خود را در برابر یک سلسله نیروهای مستقل کوچک که قلب جهان را احاطه کرده اند، می بیند. گوئی دوران مزدوری و خمودی نسل های پیشین مانند محمود عباس به سر رسیده و یمن جوان قد بر افراشته است.
باقر مرتضویاگر ثابتی جانی بخواهد که فراموش کند، تاریخ از یاد نخواهد برد گرسیوز برومند چگونه کشته شد تراژدی دردناکیست که بزرگترین جانی اداره ساواک میکوشد از تاریخ این سازمان آنهایی را بازگوید که پروژه تطهیر نظام شاهنشاهی محتاج آن است. ثابتی در مصاحبه با یاران همفکر خویش در تلویزیون "منوتو" به عمد میکوشد با حذف بخشهایی از تاریخ سیاه ساواک، از این سازمان فرشته نجات بسازد. او حتا نمیخواهد بگوید که شاه نیز در واپسین سخنرانی خویش، آنگاه که "صدای انقلاب" را پیش از همه شنیده بود، در سیاهکاریهای این سازمان، سوگند یاد کرد که زینپس چنان نخواهد شد که بود. انحلال ساواک در همین راستا پیش از سقوط رژیم شاهنشاهی، در زمان نخستوزیری شاپور بختیار در ایران رخ داد.
پرویز بصیر سخنی با آقای مسعود فتحی نزدیک به ۸۰ سال از داستان نفت شمال گذشته است. کشور شوروی دیگر در صحنۀ جهانی حضور ندارد. ولی این اتهامات همچنان تکرار میشوند تا به سیمای مردمی حزب تودۀ ایران چنگ زده شود. قطعاً چهگونه میشود تفاوت بودن شوروی سابق و نبودن آن در وضعیت کنونی جهان را درک نکرد و سهم کشور ما ایران از دریای خزر در زمان شوروی سابق پنجاه درصد را که امروزه به یازده در صد تنزل یافته را نفهمید؟!
بهزاد كریمیمانور «انتخاباتی» خامنهای در پیشا عزیمت!
ویژگی اصلی این نمایش کدام؟ عمده ویژگی این نمایش انتخاباتی را باید در تشبثات خامنهای برای امر جانشینی جست. اینکه ادارهی وضعیت درب و داغون کنونی و از درون متلاشی و این چنین وامانده در قبال جامعه و جهان را به کدام وارث باید سپرد تا به فروپاشی نظام منجر نشود و حکومت دینی در قالب ولایی بر باد نرود. این، معضل اصلی جمهوری اسلامی است. آنهم در شرایطی که بستر اصلی تحولات سیاسی کشور هرچه بیشتر با واکنش جامعه نسبت به حکومت رقم میخورد و گزینش رویکرد ِ ایستادگی مدنی در برابر نظام تا رسیدن به تعیین تکلیف با آن، همچنان پیش میرود و با فراز و فرودها اما شتاب هم میگیرد.
مسعود نقره کارروشنفکران و روشنفکری در خارج از کشور* در حکومت اسلامی گریز و مهاجرت اجباری روشنفکران اوجی بی سابقه گرفت و اروپا، امریکا، کانادا، استرالیا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان و کشورهای پیرامونی ایران تبعیدگاه و پناهگاه روشنفکران ایرانی شدند. حکومت روشنفکرستیز و روشنفکرکُش بیشترین ستمگری در مورد روشنفکران ایرانی اعمال کرده است که از توهین و تهدید و تحدید و تبعید تا ترور شخصیت و زندان و شکنجه و اعدام را دربرگرفته است.
شهاب برهانجایگاه نیکفر در «چالش چپ» آشفته گوئی و تناقض در تناقض در این نوشته که من در آن هیچ ” مفهومی تازه برای درک دوره جدید و امر مشخص” بجز مفاهیم مِه آلود انتزاعی نیافتم، بی حد است؛ اما نیکفر برای چندمین بار یک چیز را روشن کرده است: او از جایگاه همان ناسیونالیسم شناخته شده ایرانی نظرات همیشگی خود را در قالب کشفیات جدید مفهومی به خورد چپ می دهد که صد سال است ملت های ساکن این سرزمین با همان ها سرکوب شده اند. ” انتگراسیونی” که گویا او نوبراش را آورده است، همان آسیمیلاسیون صدساله است که علیه ملل ساکن ایران رواداشته و هرجا هم که با مقاومت و آزادی خواهی و حق طلبی مواجه شده، به نام وحدت ملی و میهن پرستی، کشتار کرده و خاک را با خون شسته است.
علی شاکری زندنیرنگ در تاریخ:
«اخراج نخست وزیر نامطلوب
از راه قانونی»! بخش دوم هنگامی که ایران در روز ۱۴ ماه مه ۱۳۳۰ توسط هیأت مدیرهی موقت ایرانی شرکت ملی نفت ایران به ریاست مهندس مهدی بازرگان از شرکت نفت خلعید کرد، دولت بریتانیا اعلام کرد شکایتنامهای علیه ایران به دیوان داوری بین المللی (دادگاه جهانی) در لاهه تسلیم کردهاست. ایران به دادگاه جهانی نوشت که صلاحیت رسیدگی به شکایت دعوایی که بین دولت ایران و یک کمپانی خارجی مطرح است را ندارد. از این هم گذشته مصدق طی یک بیانیهی مطبوعاتی اعلام داشت که «ملی کردن جزو حقوق حاکمیت هر کشور مستقلی است و برای انجام این امر ایران نیازی به کسب اجازه از هیچ دولت دیگری ندارد.»
ژاله وفا چرا بوف شوم استبداد سیاه پهلوی، بلبل شده است! ثابتی قصد تحقیر ملت شجاع ایران را داشت. هیچ جعلی بدون تخریب و تحقیر ممکن نمی شود. ملتی که در مقابل استبداد دوران پهلوی ایستادگی کرده است را بایستی به ضرب جعل و وارونه سازی تاریخ، مقصر و گناهکار جلوه داد. در این امر متاسفانه بسیاری از کسانی که از شرکت در انقلاب ۵۷ پشیمانند، چرا که در مراقبت از دستاوردهای انقلاب کوتاهی کرده اند و با خود سانسوری جهت رفع تقصیر از خود، اکنون با گریز به جلو و با نفی انقلاب مردمی که اهداف ارزنده آزادی و استقلال خواهانه داشت، آنرا دو دستی به نظام استبدادی ولایت فقیه تقدیم نیز می نمایند، با ثابتی هم داستانند و خودآگاه یا نا خودآگاه با او همدست.
محمد حسین صدیق یزدچیتشیع دین همزاد اسلام و ویرانگر زندگی (حیویّت) مبادی تئوریک تشیع و کنار آن اسطورهی کربلا و شهادت حسین طی چند قرن ساخته و پرداخته شد تا به قرن ده و یازده هجری و سیطرهی صفویّه رسید. آنگاه به زور شمشیر و کنارش دهها هزار جعل حدیث حیطههای خیالی و وهمی شهادت امام معصوم، حسین، را دامن زدند و گستردند تا رسید به ما و عصر قاجار و رسید به مشروطه و بعد مشروطه و عصر رضاشاهی و تماسهای فکری مغشوش و آشفته و توک زدن به اندیشههای بیگانه یعنی مغرب زمین عصر مدرن و دخالت اهل دین برای مثلا رسیدن به آزادی سوغات مغرب زمینی.
یدالله بلدیتحمیل طلبهها به مدارس نشانگر شکست آموزشی رژیم بهیاد فرزاد کمانگر«صمد» کردستان هدف رژیم از آغاز این بود که باورهای مذهبی وایدئولوژیک خود را بهتدریج به جامعه تحمیل کند و چون دانشآموزان بیش از هر قشر دیگری تاثیر پذیر تر بوده وجمعیت ملیونی را شامل میشدند برنامهریزی بیشتری برای جلب وجذب این قشر عظیم ملیونی بهکار برد که نمود آنرا میتوان در گنجاندن خرافات مدهبی وتحریف تاریخ در تدوین کتابهای درسی واغراق در نقش ملایان بهویژه خمینی در انقلاب وسرودخوانی در آعاز روز تحصیلی در مدارس برای رهبر وتحمیل حجاب به دختران ومعلمان واخراج هزاران معلم میتوان مشاهده کرد
علی شاکری زندبرگهایی از زندگی سیاسی
دکتر شاپور بختیار* بخش نوزدهم بختیار که برای جانشینی حکومت قانون بجای حکومت ترس آمده بر آن بود که قانون را در برخورد به همهی موارد و مسائل مبنا قراردهد، حتی آنجا که توسل به زور در برابر خشونت ضرورت مییابد. او با اطلاعات تاریخی وسیع و تجارب زندهی خود میدانست که اگرچه توضیح و روشنگری همواره و در همه جا کارگر نیست و تکافو نمیکند و توسل به نیروی قهریه در همهی نظریات سیاسی دموکراتیک و جامعهشناختی (نظریهی معروف ماکس وبر دربارهی انحصار حق استفاده از نیروی قهر مشروع برای حکومت) پذیرفته شده، اما در مورد قانونی بودن طرز استفاده از این حق برای حکومت که ضامن مشروعیت آن است بسیار حساس بود.
عفت ماهبازیاد علی در خواب و رویاهای مان به انسان های سرزمینم می اندیشم به انهایی که جان فرزندانشان را، علی گونه ستاندند و فاحعه اعدام و کشتن در خیابان را بر سرشان آوارکردند همآنگونه که ما گرفتارش شدیم. به خواهر وپدر مادر اعدام و یا کشته شده های سال های اخیر فکر می کنم که خانواده هایسان فرزندانشان را درهر زمان به گونه جوان به خاطر خواهند داشت .
رضا علویچگونگی سالم سازی جامعه ایران در دوران گذار - بخش یکم سالمسازی نظام اجتماعی و سیاسی ایران مهم ترین مقوله ای است که پس از دوران گذار باید با ان چالش کرد . به تمامی مشکلات موجود در کشور نباید با نگاه سیاسی نگریست . بنیان پاره ای از مشکلات جامعه ما فکری - فرهنگی است . باید در پی این باشیم تا اندیشیدن و فرهمگ مردم اصلاح شود.
سعید رهنمامدلی برای بررسی جنبش ژینا پدیدههای اجتماعی کلیتهای مرتبط با هم هستند، و بررسی یک جزء بدون ارتباط آن با محیط پیرامونش از یک سو و اجزاء درونیاش از سوی دیگر راه به جایی نمیبرد. بهعلاوه کلیتهای اجتماعی حیاتِ متحولی دارند و در هر مقطع از پیشرفت یا پسرفتِ جنبشهای اجتماعی نقشهای متفاوتی مییابند. بدونِ درکِ این کلیتهای متحول، عاملان تغییرِ اجتماعی نخواهند توانست سیاستهای موفقی را در جهت نیل به خواستهای مرحلهای و حرکت در جهتِ تأمین خواستهای نهایی خود به پیش برند.
اصغر شیرازی در باره بیانیه «گروه کار ملی و قومی حزب چپ ایران»
به مناسبت ۲۱ آذز بیانیه حکومت فرقه را ملی و دموکراتیک میخواند. ولی ملی به چه معنا؟ به معنی حاکمیت مردم، حاکمیت برآمده از ابراز آزادانه رأی مردم و حصولیافته در نظامی که راعی همه آزادیهای دموکراتیک مردم میبود، یا به معنی استالینی آن؟ آیا ملی خواندن حکومت فرقه به معنی آن نیست که حزپ چپ ایران هنوز هم مردم ایران را ترکیبی از ملتهای گوناگون میداند و با این برداشت از مفهوم ملت حکومت فرقه را ملی میخواند؟ آیا، آن طور که بیانیه ابراز میدارد در حکومت فرقه اصناف، سندیکا ها، شوراها و انجمن ها اجازه فعالیت آزاد داشتند؟ آیا استنباط فرقه از مفهوم دموکراسی چیزی جز آنچه در ایدئولوژی حزب کمونیست شوروی تعریف و تبلیغ میشده و در رفتار حکومت آن حزب با مردم اعمال میگردید بود؟
اتابک فتحالهزادهفرخ نگهدار ، غزه و اسرائیل در ۷ اکتبر حمله نظامی از مکانی صورت گرفت که آن مکان در اشغال و کنترل اسرائیل است. اسرائیل هیچ وقت ادعا نکرده است که فلسطین یک کشور است . سرزمین فلسطینی ها اشغال شده است بر اساس حقوق بین الملل فلسطینی ها و از جمله حماس حق مبارزه بر علیه اشغالگری دارند اما حق ندارند مردمان غیر نظامی اسرائیل را مورد هدف قرار بدهند. اگر کوتاه سخن بگویم از نظر من رفتار کشور اسرائیل در حقوق بین الملل و در حوزه حقوق بشر جز جنایت جنگی و نسل کشی چیز دیگری نیست .
ایرج نیریدر مورد پرویز ثابتی در سال چهل و هفت، یک روز مرا برای بازجویی فرا خواندند. همراه یک سرباز به دفتر قزل قلعه وارد شدیم. ثابتی پشت میز نشسته بود و به من گفت که روی یک صندلی آهنی که در آنجا قرار داشت بنشینم . من به محض نشستن روی صندلی احساس کردم که داغ است و فوراً بلند شدم . ثابتی گفت بنشین و من گفتم نه و نمینشینم . ثابتی به سرباز دستور داد که مرا روی صندلی بنشاند و دستها و پاهای مرا ببندد. در زیر صندلی هیتر یا دستگاه گرم کننده قرار داشت و در حالیکه نشیمن من در حال سوختن بود به من میگفت بیایید با هم بحث کنیم من تقریبا با فریاد گفتم که من بحثی با شما آن هم در این شرایط ندارم.
بهروز ستودهاعطای جایزه نوبل به نرگس محمدی و تخریب گری دو جبهه استبدادطلب! چگونه است کسیکه این چنین درافکارعمومی جهانیان خوش درخشیده است وموردتأیید و تحسین کمیته جایزه جهانی صلح نوبل وشخصیت ها و نهادهای حقوق بشری بین المللی وایرانی قرارگرفته است به یکباره برای تخریب شخصیت اش گروهی از ایرانیان نابخرد و شناخته شده که خود را باهویت پادشاهی خواه معرفی میکنند وارد میدان شده و دست به تخطئه کمیته داوران جایزه صلح نوبل، روند انتخاب برنده جایزه صلح نوبل و به زیرسئوال بردن صلاحیت نرگس محمدی برای احراز این جایزه زده اند! واقعاًشرم آور نیست؟! این همه بُخل و حسادت و کینه ورزی از تعلق گرفتن جایزه نوبل به نرگس محمدی که بی تردید فضای تازه ای برای تمامی شیفتگان آزادی وعدالت و رهائی از چنگال جنایتکارجمهوری اسلامی بوجود می آورد از کجا ناشی میشود؟!
حمید تقوائیجایزه نوبل به نرگس محمدی، حرکتی در تقویت انقلاب زن زندگی آزادی اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی بحثهائی را در رسانه ها و در مدیای اجتماعی برانگیخته است. بخشی از چپها اهدای این جایزه را با توجه به سابقه اصلاح طلبی نرگس محمدی و بویژه مواضع پرو موسوی امروز همسرش تقی رحمانی، نوعی چهره سازی از اصلاح طلبان و دوخردادیها میدانند. از سوی دیگر برخی از سلطنت طلبان علنا به او حمله میکنند، با هشتگ شیاد و لقب ایران فروش از او نام میبرند، حتی به مراسم جایزه صلح نوبل و مدعوین آن بعنوان ایران ستیز و خائن و غیره می تازند! چرا؟ چون نرگس محمدی و چهره های شرکت کننده در مراسم صلح نوبل طرفدار شاهزاده نیستند، چون شاهزاده را کسی به مراسم دعوت نکرده است!
مسعود نقره کارپرده خوانانِ سیاسی پیشینه تاریخی پرده داری و پرده خوانی و شمایل گردانی، به عنوان نوعی قوالی یا نقالیِ همراه با موسیقی و آواز را پیش از اشغال ایران توسط اعراب دانسته اند. گفته و نوشته اند قرن ها پیش از پیدایش قهوه خانه، به زمانۀ سنت قصه خوانی و به زمانۀ نگارگری بر سفالینه ها و شمایل سازی ها از سوگ سیاوش و داستان های مشابه، نمایش پرده خوانی و شمایل گردانی وجود داشته است.
نادر عصارهمناظره غیابی با آقای پرویز ثابتی روایت شما در فیلم نامبرده، حفظ و رواج همان نیات و رفتارهای پلید ضد اخلاقی، ضد قانونی و ضد نظام مردمسالار، خیال ادامه جنگ با مخالفین خود و ناگزیر مقابله مخالفین را زنده می دارد. چنین نیات و رفتارخشونت طلب و عصر دقیانوسی دیگر نمی توانند ایران را به آرامش و آزادی و ترقی هدایت کنند. کار تاریخساز، برای گذار از خشونت میان ایرانیان، آن است که اقرار به اشتباهات در نیات استبدادی و عملکردهای ضد انسانی شود و نقطه پایان بر خرافه سرکوب مخالفین گذاشت. تنها از این راه، آشتی میان مردم جای خشونت را می گیرد. فیلم ۵ قسمتی پرویز ثابتی، به راه دیگر رفت. گرایش افراطی سلطنت طلبان را با تطهیر ساواک تقویت کرد.
دکتر محمد حسین یحیاییفرقه دمکرات آذربایجان دیروز، امروز، فردا در سال های اخیر بار دیگر جنبش ملی گرایی در آذربایجان اوج گرفته، سازمان ها و گروه های گوناگونی اعلام موجودیت کرده اند که برخی اندیشه های انتزاعی و خیالی دارند و برخی دیگر از پایگاه مردمی در آذربایجان محرومند، ولی فرقه دمکرات آذربایجان با تاریخ درخشان خود توانایی سازماندهی مجدد را دارد و می تواند مردم آذربایجان را از هر قشر و طبقه نمایندگی کند. پژوهش هائی که پیرامون فرقه در ایران و مراکز علمی و تاریخی آن صورت می گیرد نشان دهنده توجه مردم و پژوهشگران به این واقعیت تاریخی است، بنابرین فرقه دمکرات آذربایجان تلاش می ورزد با باز سازی و سازماندهی خود، جایگاه واقعی خود را در آذربایجان نشان دهد و به هدف نهایی خود که آزادی، تعیین سرنوشت و خوشبختی انسان است دست یابد....
فرخ نگهدارمصطفی مدنی درباره فلسطین و اسرائیل و حماس اختلاف بر سر این است که آیا ۷ اکتبر یک نقطه چرخش حیاتی در مبارزه فلسطین علیه اشغالگران هست یا نیست؟ آیا ۷ اکتبر به تبختر و هیمنه حکومت اسرائیل در ذهن مردم فلسطین، و ملل عرب ضرب زده یا رعب از اشغالگران را افزایش داده است؟ آیا ۷ اکتبر در عرصه بین المللی توازن قدرت را از نو به نفع آرمان فلسطین (داشتن حق تعیین سرنوشت) مساعد تر ساخته یا نامساعدتر؟ مصطفی مدنی عزیز اگر با نظر من مخالفت است، خوب است مثل بهزاد کریمی بنویسد: ۷ اکتبر اشتباه بود و به زیان فلسطین تمام شد و نتانیاهو را تقویت کرد.
|