فرنگیس حبیبی

حق زندگی و ضرورت دادخواهی

(رادیوی بین المللی فرانسه)

سالها بود که جامعۀ ایرانی پاریس این چنین گرد هم نیامده بود. مگر دقیقاً ده سال پیش هنگامیکه خبر قتل داریوش و پروانه فروهر، محمد مختاری و محمد جعفر پوینده به این سوی دنیا رسید و صدها تن را بهت زده، غمگین و خشمناک گردهم آورد.
سه تن از اعضای خانواده های قربانیان برسمیت شناخته شدۀ قتل های سیاسی، پرستو فروهر، سمیا پوینده و سهراب مختاری و همچنین شیرین عبادی، یکی از وکلای این خانواده ها و عبدالکریم لاهیجی که ابتکار و مدیریت این نشست را بعهده داشت، سخنرانان این جلسه بودند. جلسه ای که از تأکید بر حق زندگی آغاز شد و با پافشاری بر ضرورت دادخواهی پایان یافت.



mokhtari-pouyande.jpg
بیانیه‌ کانون نویسندگان ایران به مناسبت

دهمین سالمرگ جان‌باختگان آزادی اندیشه و بیان،
محمد مختاری و محمدجعفر پوینده

کانون نویسندگان ایران نیز همچون تمامی گروه‌های اجتماعی فوق زیر انواع فشارها، تهمت‌ها، بازخواست‌ها، احضارها و به طورکلی برخوردهای سرکوبگرانه قرار داشته و دارد و در واقع تاوان دفاع از آزادی بیان و مبارزه با سانسور را می‌پردازد. با این همه، و به رغم تحمل این شرایط سخت و توان‌فرسا، کانون ضمن تاکید و پافشاری بر خواست شناسایی و محاکمه و مجازات آمران و عاملان قتل‌های سیاسی پاییز ۱٣۷۷ و کشتارهای سه دهه گذشته، به پاس جان‌فشانی اعضای برجسته خود، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، ۱٣ آذر را «روز مبارزه با سانسور» نام نهاده و بر آن است که هرسال این روز را به این مناسبت گرامی بدارد.



albaradei.jpg

آژانس خواستار شفافیت بیشتر ایران شد

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه، بیست و هشتم نوامبر، از فقدان "پیشرفت قابل توجه" در تحقیقات خود در مورد برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی ایران ابراز نارضایتی و تأسف کرد.
محمد البرادعی، مدیر کل آژانس، در پایان نشست شورای حکام این نهاد بین المللی در وین، از اینکه در مذاکرات آژانس با تهران پیشرفتی در خور توجه و چشمگیر وجود نداشته، ابراز تأسف کرد و تأکید نمود که در ارتباط با ماهیت واقعی برنامل هسته ای جمهوری اسلامی ایران، پرسش های مهمی کماکان بدون پاسخ مانده است.
خبرگزاری فرانسه ضمن مخابرۀ این خبر می افزارید، محمد البرادعی برای صدمین بار از جمهوری اسلامی ایران خواست با آژانس بیشتر همکاری کند.



DW.jpg

تغییر برای برابری،
برنده جایزه ویژه گزارشگران بدون مرز

جایزه ویژه گزارشگران بدون مرز که هر ساله در مسابقه وبلاگی دویچه وله به وب سایت ها و وبلاگ هایی از سراسر جهان اهدا می شود، امسال به صورت مشترک به سایت تغییر برای برابری و وبلاگ چینی "زنچینگ ین" اهدا شد.
در گزارش هیات داوران این مسابقه آمده است:" وب سایت "تغییر برای برابری"، وب سایت کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز است که دو سال و سه ماه قبل توسط تعدادی از فعالان حقوق زن در ایران راه اندازی شد.



zanan-3.jpg

درخواست برای توقف «سرکوب» فعالان زن در ایران

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از دولت ايران خواستند تا به آنچه که آنها «سرکوب» فعالان حقوق زنان در اين کشور خواندند، پايان دهد.
اين گزارشگران می گويند: فعالان کمپين يک ميليون امضاء که برای رفع تبعيض های قانونی در مورد زنان در ايران فعاليت می کنند، تحت تعقيب امنيتی و قضايی قرار گرفته اند.
کمپين يک ميليون امضاء از سال ۲۰۰۶ فعالیت خود را برای رفع تبعيض های قانونی در مورد زنان ايران آغاز کرده است. هدف اعضای اين کارزار، تغيير قوانينی است که باعث شده است زنان در ایران در اموری مانند طلاق، شهادت در دادگاه و ارث از حقوق يکسانی با مردان برخوردار نباشند.



irak.jpg

رأی مثبت پارلمان عراق به قراداد امنیتی با آمریکا

پارلمان عراق قرارداد بحث‌انگیز مربوط به چارچوب استقرار نیروی آمریکایی در عراق را تصویب کرد. امضای این قرارداد با دادن امتیازهایی به نیروهای سنی همراه بود. بوش تصویب این قرارداد را نشانه‌ی رشد دمکراسی در عراق توصیف کرد.
پارلمان عراق روز پنجشبه، ۲۷ نوامبر، قرارداد بحث‌انگیز مربوط به چارچوب استقرار نیروی آمریکایی در عراق را تصویب کرد. جلسه‌ی مجلس که به صورت زنده از تلویزیون پخش می‌شد، به شدت تحت تاثیر مخالفت‌های فراکسیون وابسته به جنبش مقتدا صدر، روحانی تندرو شیعه قرار داشت. نمایندگان این جنبش که به داشتن روابط تنگاتنگ با ایران مشهور است، بارها با گفتن « نه به قرارداد»، «آری به عراق» فضای جلسه پارلمان را از حالت عادی خارج کردند.



از فراخوان کانون نویسندگان ایران علیه سانسور و اختناق
حکومت اسلامی حمایت کنیم!

کانون نویسندگان ایران (در تبعید)، ضمن محکوم کردن صدور احکام غیرانسانی علیه فعالین جنبش های اجتماعی آزادی خواه و عدالت جو و هم چنین روزنامه نگاران و نویسندگان، خواستار آزادی بی قید و شرط و سریع همه زندانیان سیاسی، لغو هرگونه شکنجه و اعدام و هم چنین آزادی بی حد و حصر بیان و قلم و تشکل است. و از همه تشکل های نویسندگان، روزنامه نگاران و دیگر تشکل ها انتظار دارد، با محکوم کردن جنایات حکومت اسلامی ایران، از مبارزات حق طلبانه مردم کشور ما حمایت کنند.



bedounemarz.gif

اعتراض گزارشگران بدون مرز به بازداشت روزنامه نگاران

در ایران روزنامه ‌‌نگاران فقط زندانی نمی ‌شوند، مورد ضرب و شتم هم قرار می‌گیرند

گزارشگران بدون مرز دستگیری بهمن توتونچی روزنامه‌نگار هفته‌نامه توقیف شده کرفتو را محکوم می کند. در تاریخ ٢٨ آبان ماموران وزارت اطلاعات این روزنامه‌نگار را پس از بارزسی منزل، بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال داده‌اند. از سوی دیگر در شهر تکاب یک روزنامه نگار برای انتشار خبری در باره اعتراضات مردم این شهر به مشکلات گاز رسانی مورد تهاجم افرادی ناشناس قرار گرفت.



حق دانشجویان تحصیل است نه بازداشت

چهار دانشجوی بازداشت شده که به حکم محرومیت از تحصیل خود معترض بودند، درخطر شکنجه و بدرفتاری هستند

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که سلامتی و جان 4 دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی که در جریان تحصن دراعتراض به احکام محرومیت از تحصیل خود بازداشت شدند، در خطر است.



logo-k.jpg

فرزاد زنده است اما ۱۰ نفر دیگر به دار آویخته شدند

فرزاد کمانگر؛ معلم کرد ایرانی که به اعدام محکوم شده بود، امروز آنگونه که واهمه آن وجود داشت، اعدام نشد. فرزاد کمانگر را دیروز از سلولش بیرون بردند و گزارش ها از زندان اوین از امکان اجرای حکم اعدام او در روز چهار شنبه حکایت می کرد. اما در سحرگاه روز چهارشنبه 6 اذرماه، نه مرد و یک زن در زندان اوین به دار آویخته شدند.



ebadi_kanoon.jpg
نشست كانون مدافعان حقوق بشر درباره اعدام كودكان:

آن‌ها شایسته مردن نیستند

عبادی، «سن مسوولیت كیفری در ایران» را موضوع اصلی بحث خود قرار داد و گفت: «سن مسوولیت كیفری در ایران و بعد از انقلاب اسلامی، ۹ سال برای دختر و ۱۵ سال برای پسر قرار گرفت. تازه آن‌ هم سال قمری و می‌دانید سال قمری ۱۰ روز از سال شمسی كمتر است. پس ۱۵ سال در حقیقت ۱۴ و نیم سال می‌شود. بعد از این سن، اگر كودك مرتكب جرم شود قانون با او همانند مرد ۴۵ ساله عمل می‌كند. در حالی كه علم می‌گوید مغز انسان و قوای تفكر در او تا قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال كامل نمی‌شود. در همه جای دنیا پذیرفته شده است و در كنوانسیون حقوق كودك هم آمده است كه برای كسانی كه كمتر از ۱۸ سال جرم مرتكب شده‌اند حكم اعدام صادر نشود.»



پیام همبستگی بین المللی با کارگران استرالیا

ما امضاء کنندگان زیر، همبستگی خود را با نول واشنگتن، یکی از مقامات اتحادیه ساختمانی استرالیا ابراز کرده و قوانین ناعادلانه ای را که ازسال ۲۰۰۵ توسط دولت استرالیا به کارگران و اتحادیه ساختمانی تحمیل شده، قویا محکوم می کنیم.



هشدار: خطر اعدام فرزاد کمانگر

طبق اخبار رسیده به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، فرزاد کمانگر؛ معلم کرد ایرانی و فعال اجتماعی که بدنبال محاکمه ناعادلانه به اعدام محکوم شده بود، صبح زود روز چهارشنبه 6 آذرماه به دار آویخته خواهد شد. بر اساس اطلاعات موثق از منابع متعدد، فرزاد کمانگر برای آماده سازی اجرای حکم از سلول خود در بند ۲۰۹ زندان اوین به بیرون برده شده است.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از مقامات قضایی ایرانی می خواهد که اجرای حکم اعدام را متوقف کنند و از جامعه بین المللی هم خواستار مداخله فوری در این مورد است.



فرنگیس حبیبی

پائیز قتل های سیاسی

زمینه ها و زمانه ها - رادیوی بین المللی فرانسه

در مهرماه سال هفتاد وهفت، هنگامی که روزنامۀ طوس به دنبال چند روزنامۀ دیگر توقیف شده بود، پروانۀ فروهر در گفتگویی با رادیوی ما گفت که عمر تکه تازی و سرکوب آزادی ها کوتاه است. یک ماه و اندی بعد، او و داریوش فروهر در خانه اشان در اثر دهها ضربۀ چاقو کشته شدند. پس از آن در همان ماه آذر، محمد مختاری نویسنده شاعر و پژوهشگر و محمد جعفر پوینده چامع شناس و مترجم بدست افرادی ناشناس ربوده و کشته شدند. از آن پس، این قتل ها به صفت زنجیره ای موصوف شدند و از میان حلقه های پرشمار این زنجیره، قتل تنها چهار تن برسمیت شناخته شد.



komision-hb.jpg

قطعنامه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل
درباره ایران

کمیته‌ی سوم مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای از نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد و خواهان پایان دادن به شکنجه و آزار بازداشت‌شدگان، اعدام نوجوانان، سرکوب زنان و تبعض علیه اقلیت‌های مذهبی در ایران شد.
قطعنامه‌ از سوی کانادا به کمیته‌ی سوم مجمع عمومی، موسوم به کمیسیون حقوق بشر ارائه شده بود و تلاش نمایندگان جمهوری اسلامی ایران برای خارج ساختن آن از دستور کار کمیته‌ی سوم، شکست خورد. قطعنامه‌، ماه آینده برای تصویب نهایی به مجمع عمومی ارائه می‌شود.



amnesty.jpg

اطلاعیه سازمان عفو بین الملل
در خصوص فعالان دانشجویی آذربایجان

به هيچ يک از فعالان اجازه انتخاب وکيل داده نشد. بنا به اظهار آداپ، اعضا خانواده فعالان دانشجو اظهار کرده اند که دانشجويان “در طول بازداشت در وزارت اطلاعات در تبريز، مورد شکنجه قرار گرفته و مقامات آنان را در معرض بازپرسي هاي ۲۴ ساعته، بيخوابی، شکنجه و بد رفتاری قرار داده اند.
اظهار نگراني از اينکه اتهامات وارده بر عليه اين هفت نفر و همچنين دوست دانشجوي فعال اينها داريوش حاتمی که هنوز در زندان بسر ميبرد، فقط بخاطر ابراز مسالمت آميز حق آزادي بيان و اجتماع بوده و اصرار به مقامات که اگر اين مساله واقعيت دارد، داريوش حاتمي بفوريت و بدون قيد و شرط آزاد شود و اتهامات وارده بر عليه همه اين هشت نفر لغو گردد.



fidh-omct.jpg
درخواست فوری برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر

نگرانی عمیق نسبت به محکومیت سنگین آقای یوسف عزیزی بنی طرف

با توجه به اطلاعات به دست آمده، دادگاه انقلاب تهران روز ۱۲ نوامبر ۲۰۰۸ آقای یوسف عزیزی بنی طرف را در مرحله تجدید نظر به پنج سال زندان محکوم کرده است. اتهام او انتقاد از سرکوب جامعه عرب زبان اهواز در آوریل ۲۰۰۵ بوده. آقای یوسف عزیزی بنی طرف در زمان انتشار این درخواست فوری آزاد است و در انتظار تجدید نظر در برابر دیوان عالی است.



azadibayan.jpg

برگزاری مراسم پاسداشت آزادی بیان
و تقدیر از برگزیدگان و کوشندگان راه آزادی

در این مراسم افراد و شخصیت هایی چون احمد زیدآبادی، مادر منصور اوسانلو، ناهید کشاورز، تقی رحمانی، هاشم صباغیان، شیوا نظرآهاری، همسر محمد صدیق کبودوند، پروین اردلان، یوسف مولایی، بابک احمدی، حسین مجاهد، عبدالله مومنی، علی ملیحی، محمد صادقی، جعفر پناهی، داود هرمیداس باوند، رضا دلبری، فرشاد قربانپور، سعید حبیبی، مجید توکلی، احمد قصابان، فرشاد دوستی پور، محمد ملکی، کیوان صمیمی، حبیب الله پیمان، مرضیه مرتاضی لنگرودی، محمد شریف، عبدالرضا تاجیک، اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، اعضای انجمن های اسلامی دانشجویان و دکتر هاشم آغاجری حضور داشتند



albaradei.jpg
متن کامل گزارش آژانس بين‌‏المللی انرژی اتمی در مورد ايران

گزارش جدید البرادعی درباره ایران منتشر شد

واکنش ایران و آمریکا به گزارش تازه آژانس اتمی

ايران برخلاف تصميمات شورای امنيت فعاليت‌های مرتبط با غنی‌سازی را به حالت تعليق در نياورده است و به فعاليت مرکز آزمايشی غنی‌سازی سوخت و مرکز غنی‌سازی سوخت و همچنين نصب آبشارهای جديد و عمليات توليد سانتريفيوژهای جديد برای اهداف آزمايشی ادامه داده است. ايران دسترسی به رآکتورIR-۴۰ را فراهم نکرده است و بنابراين، آژانس قادر نيست وضعيت موجود ساختمان آن را تائيد کند.



mehdi-tehrani.jpg
گفت و گوی حسین مهری (رادیو صدای ایران) با مهدی خانبابا تهرانی

درباره انتخاب اوباما به ریاست جمهوری آمریکا
و آشفته بازار نظام بدون آینده ولایت فقیه در ایران





بیانیه كانون مدافعان حقوق بشر در خصوص كانون وكلا

استقلال کانون وکلا را پاس داریم

ایجاد بسیج و استقرار نیروی نظامی در کانون وکـلا ، در زمــره مواردی است که با این اصـــول در نمی‌آمیزد. به استناد ماده ۱ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری: " کانون وکلای دادگستری مؤسسه‌ای است مستقل و دارای شخصیت حقوقی که در مقر هر دادگاه استان تشکیل می‌شود... "
گستره فعالیتهای نظامی و انتظامی در مقررات مختلف تعریف و تبیین شده است. تسری آن به یک کانون مستقل که تکالیف و اهداف آن منجزاً در قانون آمده است ، به دور از وجاهت منطقی است.



montazeri-advar.jpg
آیت الله منتظری دردیدار با اعضای سازمان دانش آموختگان ایران:

رییس جمهور کسی باشد که خودش تصمیم گیرنده باشد

"معتقدم اگر اصلاح طلبان در انتخابات چند دسته باشند شکست خواهند خورد و به همین دلیل باید با هم هماهنگ باشند و مردم را دعوت به حضور کنند چرا که اگر مردم نسبت به سرنوشت خود بی تفاوت باشند طبیعی است که میدان خالی می شود و افراد شر بر سر کار خواهند آمد".
"من آقای عبدالله نوری را فرد صالحی می دانم و به او علاقه زیادی دارم اما ایشان با سد شورای نگهبان مواجه است البته اگر توافق همه گروه ها بر یک فرد باشد شورای نگهبان هم نمی تواند آن فرد را رد صلاحیت کند".



گفتگوی رادیو پیام آزادی با خانم مریم حسین زاده – مختاری
و آقای اکبرمعصوم بیکی از اعضای کانون نویسند گان

پیرامون دهمین سالگرد قتل های سیاسی پائیز ۱۳۷۷

خانم حسین زاده : آن چه که باعث شادمانی ما می شود،آن است که می توان فیزیک انسان را حذف کرد .ولی تفکر انسان را نمی توان حذف کرد .در ده سال گذشته فقدان مختاری و پوینده را هرچه بیشتر حس کرده ایم
معصوم بیکی : ما همچنان بر خواست خود برای افشای تمام حقایق در مورداین جنایت های ضد بشری و تشکیل دادگاهی صالح برای رسیدگی به این جنایات پا می فشاریم .



خانواده های محمد مختاری و محمد جعفر پوینده

پشتیبانی از اعلامیه کانون نویسندگان ایران

ما خانواده های این دو نویسندۀ آزاده در آستانۀ دهمین سالگرد قتل عزیزانمان از اعلام روز سیزدهم آذر توسط کانون نویسندگان ایران به عنوان روز مبارزه با سانسور پشتیبانی می کنیم.



fidh-omct.jpg
درخواست فوری برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر

نگرانی عمیق نسبت به محکومیت خانم معصومه ضیاء

با توجه به اطلاعات به دست آمده، دادگاه انقلاب تهران روز ۶ نوامبر ۲۰۰۸ خانم معصومه ضیاء را در مرحله تجدید نظر به یک سال زندان تعلیقی محکوم کرده است. اتهام او شرکت در گردهمایی مسالمت آمیز ۱۲ ژوئن ۲۰۰۶ بوده که به هدف تغییر در قوانین تبعیض آمیز در قبال زنان برگزار شده بود.

برنامه نظارت مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به محکومیت خانم معصومه ضیاء اعلام می دارد و سیاست سرکوب روزافزون دولتمردان جمهوری اسلامی در قبال مدافعان حقوق بشر، به ویژه فعالان حقوق زنان در کمپین "یک میلیون امضاء" را به شدت محکوم می کند.



»  تحریم انتخابات نه، مشارکت انتقادی، آری!
»  «سندیکای کارگران شرکت طرح نیشکر هفت‌تپه متولد شد»
»  درخواست فوری برنامه نظارت بر حمایت مدافعان حقوق بشر
»  اطلاعيه کانون نويسندگان ايران: ۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور
»  پیشنهاد اوباما باعث همکاری بیشتر ایران با آژانس می شود
»  پیام اتحاد جمهوریخواهان ایران به باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا
»  نگرانی در مورد سلامت زندانيان
»  گزارش کانون مدافعان حقوق بشر از وضعيت حقوق بشر در ايران در تابستان ۱۳۸۷
»  زور آزمایی جناح های درون حکومت ایران
»  بیانیه كميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه
»  حمایت انجمن های اسلامی دانشجویی از فعالان هویت طلب آذربایجان
»  اوباما نامه احمدی نژاد را 'بررسی خواهد کرد'
»  شيرين عبادی: روند پرونده عشا مومنی از آغاز تا امروز غيرقانونی بوده است،
»  رونمایی کتاب بابک سالاری
»  افزایش فشار آمریکا بر بانک های ایران
»  تاثیر انتخابات آمریکا در آلمان
»  پیروزی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امید به دگرگونی، نه فقط در آمریکا!
»  هفتمین نوجوان در سال جاری میلادی، در ایران به دار آویخته شد
»  آخرين وضعيت منصور اسالو
»  سازمان ملل بایستی به اقدامی قاطع و عاجل دست یازد
»  از مذاکره بدون قید و شرط تا حمله نظامی، در سند راهبردی آمریکا برای ایران
»  اردی بهشت به ارديبهشت نرسيد
»  بیانیه کانون مدافعان حقوق بشر: طنين زنگ های نقض حقوق بشر
»  برگزاری مراسم افتتاح شعبه كرمانشاه سازمان دانش آموختگان ايران (ادوار تحكيم وحدت)
»  امنيت شغلی خبرنگاران تهديد می شود