در طول تاریخ احراز شده است که انسان مدافع باید مستقل و منفک از هر گروه و دستهای باشد که چون و چرا را به او القا کنند و نگرش و گزینش خاص را از او انتظار داشته باشند.
این فلسفه متین عامل آن شدکه تجربه طولانی مدافعان حقوق انسانی در نهالستان اندیشه بدین ثمره دست یابد که وکیل مدافع و تشکیلات حامی و ناظر او باید مستقل و متکی به خود باشد و از هر فرمان و دستور و امریهای به دور قرار گیرد. مگر ضوابطی که همان کانون مستقل عهده دار پذیرش و اجرای آن است.
علیرغم اینهمه اصول غیر قابل انکار که در کوله بار دفاع از انسان و حقوق وی جمع گردیده گهگاه تصمیماتی اخذ میشود که با بنیان این علم و تجربه مغایر است.
ایجاد بسیج و استقرار نیروی نظامی در کانون وکـلا ، در زمــره مواردی است که با این اصـــول در نمیآمیزد. به استناد ماده ۱ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری: " کانون وکلای دادگستری مؤسسهای است مستقل و دارای شخصیت حقوقی که در مقر هر دادگاه استان تشکیل میشود... "
بر طبق ماده ۲ لایحه قانونی مرقوم هیأت مدیره عهده دار اداره امور مربوط به کانون بوده و رییس هیأت، سمت ریاست کانون را دارد و نماینده قانونی کانون در کلیه مراجع رسمی است.
باید از یاد نبریم که در پیشینه حکمت عملی این سرزمین است: "هرکسی را بهر کاری ساختند" و بر این مبنا هر کاری را به کاردانی و هر راهی را به راه داری.
نه تجربه دیگر کشورها نه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا و نه عرف و منطق بر چنین تأسیسی در کانونی مستقل روا نمیدارد. گستره فعالیتهای نظامی و انتظامی در مقررات مختلف تعریف و تبیین شده است. تسری آن به یک کانون مستقل که تکالیف و اهداف آن منجزاً در قانون آمده است ، به دور از وجاهت منطقی است.
کانون مدافعان حقوق بشر
27/8/1387
نظرات خوانندگان:
کانون وکلای ایران و کانون وکلای پاکستان ! اینده اندیش 2008-11-18 12:35:06
|
پاکستان یک کشور عقب مانده به حساب می اید در مقابل کشورهای پیشرفته اما کانون وکلای پاکستان منسجم و فعال و پر قدرت ایفای نقش می کند اما باید متاسف بود برای کانون وکلای ایران که با جدیت در مقابل دولت وقت ایستادگی و قدرت نمایی نمی کنند از ماست که بر ما ست .
کوتاه امدن کانون های صنفی و اداری و و سایر کانون ها در مقابل هر حکومتی موجب دیکتاتور پروری سیاسی درعرصه سیاست در اجتماع می شود . کانون وکلای ایران باید دست به زانوی خود بگیرد و روی پای خود بایستد قبل از هر التماس دعا و کمک و به رسمیت شناختن این کانون توسط سایر نهاد ها .
نخست کانون وکلای ایران باید خود را به رسمیت بشناسد و به حقوق خود اگاهی کامل داشته باشد و از این ابزار در مقابل هر حکومتی استفاده کند . استقلال کانون وکلای ایران و ازاد اندیشی این کانون با توجه به رشد اگاهی و شناخت قانون باعث رشد ازادی و دمکراسی در هر کشوری می شود . چگونه می توان انتظار داشت کانون وکلا در تگنای ابراز عقیده و عمل باشد و خود را دست بسته در مقابل حکومت وقت ببیند و انتظار داشته باشیم جامعه ای مترقی و دمکرات و ازاد داشته باشیم ؟
ایا کانون وکلای ایران چنین استقلالی را داراست و ایا به دنبال چنین استقلاهی هست ؟ ایا حرکت و واکنشی برای رسیدن به این خواسته صورت گرفته است ؟
به نظر می رسد کانون وکلای ایران در مقایسه با کانون وکلای پاکستان به عنوان یک نمونه در نقطه ضعف کامل قرار دارد .
ایا بهتر نیست برای استقلال کانون وکلا نخستین گام را اعضای این کانون برداشته و برای رسیدن به استقلال یک گام فراتر برداشته و شتاب بیشتری در این زمینه صورت بگیرد . |
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد