کارگزاران: اعظم ویسمه: طرح تحقیق و تفحص از سفرهای استانی احمدینژاد در مجلس تهیه شد. جمعی از نمایندگان مجلس هشتم با انتقاد از هزینههای هنگفت سفرهای استانی دولت نهم به دلیل عدم تحقق وعدههای احمدینژاد در این سفرها و از سوی دیگر افزایش استفاده تبلیغاتی از سفرهای استانی با توجه به نزدیكی به انتخابات ریاستجمهوری، طرح تحقیق و تفحص از این سفرها را تهیه كردهاند. داریوش قنبری مخبر فراكسیون اقلیت و نماینده ایلام با اعلام این خبر به كارگزاران گفت: «طرح تحقیق و تفحص از سفرهای استانی احتمالا تا پایان این هفته تقدیم هیاترئیسه مجلس خواهد شد.» طرح تحقیق و تفحص از سفرهای استانی احمدینژاد در شرایطی در مجلس تهیه میشود كه برخی از نمایندگان از تلاشهای انتخاباتی احمدینژاد در قالب این سفرها خبر دادند. یكی از نمایندگان مجلس كه نخواست نامش ذكر شود، در گفتوگو با كارگزاران تاكید كرد: تحت عنوان سفرهای استانی و پیگیری وعدههای رئیسجمهور در شهرستانها دفاتری ایجاد شده كه وظیفه اصلی آنها فعالیت تبلیغاتی- انتخاباتی برای حضور احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری دوره دهم است. محمدجواد آرینمنش نماینده مشهد و از چهرههای اصولگرای مجلس درخصوص این اخبار تاكید كرد: ستادهای تبلیغاتی كه در شهرستانها برای حمایت از كاندیداتوری آقای احمدینژاد تشكیل شده، ارتباطی به سفرهای استانی ندارد. به گفته آرینمنش، «برخی از افراد كه در گذشته در ستادهای انتخاباتی احمدینژاد فعال بودند به صورت داوطلبانه دور هم جمع شدهاند و مقدمات فعالیتهای انتخاباتی را ایجاد كردهاند.» محورهای طرح تحقیق و تفحص
اما داریوش قنبری نماینده ایلام درباره محورهای طرح تحقیق و تفحص از سفرهای استانی احمدینژاد گفت: طرح تحقیق و تفحص از سفرهای استانی در سه محور تهیه شده و سوالاتی همچون علت عدم تحقق وعدههای رئیسجمهور در این سفرها، منبع تامین هزینههای سفرهای استانی با توجه به مخارج هنگفت آن و نادیده گرفتن قوانین مصوب مجلس همچون قانون برنامه توسعه و بودجه در وعدههای داده شده، مطرح است. قنبری هزینه هر سفر استانی احمدینژاد در دور اول را حدود 500 میلیون تومان ارزیابی كرد و گفت: این هزینه به غیر از بودجهای است كه در اختیار برخی از نهادها همچون كمیته امداد و بهزیستی برای پاسخ به نامههای مردمی در سفرهای استانی در نظر گرفته میشود. به گفته نماینده ایلام، در هر سفر استانی احمدینژاد نامههای مردمی بسیاری كه تقاضای كمك مالی، اشتغال، وام و... دارند جمع میشود كه ریاستجمهوری برای آنكه این تقاضاها بدون پاسخ نباشد برای هر نامه حدود 50 تا 100 هزار تومان پرداخت میكنند.
هزینههای بالا از بودجه در اختیار احمدینژاد
یكی از محورهای طرح تحقیق و تفحص از سفرهای استانی هزینههای بالایی است كه برای انجام سفرهای رئیس دولت نهم صورت میگیرد. حضور وزرای كابینه در شهرستانها، اسكورت و تیم حفاظت از رئیسجمهور در این سفرها، هزینه حملونقل به شهرهای مختلف و... از جمله مواردی است كه به گفته نماینده ایلام هزینه سفرها را افزایش میدهد. قنبری در پاسخ به این سوال كه «منابع مالی این سفرها و بودجههایی كه در شهرستانها اختصاص مییابد از چه محلی تامین میشود؟»، گفت: «متاسفانه بودجههای خارج از نظارتی در اختیار رئیسجمهور است كه از این محل برداشت میشود.» مخبر فراكسیون اقلیت با انتقاد از پرداخت چكپولهای پنج میلیون تومانی به نمایندگان برای كمك به مساجد شهرستانها گفت: منبع مالی این هزینهها كه از سوی دولت پرداخت میشود، از محلی به عنوان «بودجه در اختیار رئیسجمهور» است. در سفرهای استانی نیز از این محل بودجهای هزینه میشود كه تحت نظارت مجلس نیست. عضو كمیسیون اجتماعی مجلس به برداشتهای دولت از منابع شركت نفت برای واردات بنزین بدون اجازه مجلس اشاره كرد و گفت: دولت بدون اجازه مجلس اقدام به واردات غیرقانونی بنزین كرد و منبع این بودجه را شركت ملی نفت عنوان میكند كه نظارتی بر آن صورت نمیگیرد.
كمك به كشورهای خارجی بدون نظارت مجلس
قنبری در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: متاسفانه از محل منابع بودجهای كه در اختیار رئیسجمهور قرار دارد، كمكهای مالی بسیاری به كشورهای خارجی شده و مجلس از آن اطلاع درستی ندارد. به گفته نماینده ایلام، «هرگونه كمك مالی به كشورهای خارجی باید با نظارت مجلس باشد،اما در دولت نهم این كار بدون اطلاع نمایندگان صورت گرفته است.» قنبری از تهیه گزارشی درخصوص پرداختهای مالی خارج از قانون دولت در كمك به كشورهای خارجی خبر داد و گفت: نسبت به این موضوع اعتراض خواهیم كرد.
بهرهبرداری انتخاباتی از سفرهای استانی
اما موضوع دیگری كه نماینده ایلام به آن اشاره كرد، بهرهبرداریهای انتخاباتی از سفرهای استانی بود. قنبری گفت كه هرچه به انتخابات ریاستجمهوری نزدیك میشویم، وعدههای آقای احمدینژاد به مردم در این سفرها چند برابر میشود. بهطور مثال، اگر در سفر به ایلام وعده ساخت هشت كارخانه را دادند، در سفر به لرستان اعلام كردهاند 35 كارخانه بزرگ میسازند. عضو كمیسیون اجتماعی مجلس تاكید كرد: متاسفانه وعدههای احمدینژاد به مردم عملیاتی نمیشود و تنها به نظام و اعتماد مردم ضربه وارد میسازد. قنبری گفت: از وقتی آقای احمدینژاد در استان ما وعده ساخت هشت كارخانه بزرگ را داد و این وعده عملیاتی نشد، مردم به شوخی به یكدیگر میگویند: «دود كارخانجات احمدینژاد كورمان كرده است.» قنبری در ادامه گفت: خیلی مصوبات سفرهای استانی «پوپولوژیك» است. به هر شهری سفر میكنند، این مصوبات را تكرار میكنند مثلا به بخش خصوصی اجازه میدهند فرودگاه یا بیمارستان بسازند؛ گویا بخش خصوصی منتظر این اجازههاست!
ابهام در مورد نحوه هزینه بودجه در اختیار
محمدحسین فرهنگی نایبرئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم درخصوص بودجه در اختیار رئیسجمهور میگوید: «این بودجه در همه دورهها وجود داشته اما نحوه هزینه آن مهم است؛ به نظر میرسد در مورد مجلس مانند آنچه در بحث مساجد پرداخت پنج میلیون تومانی به نمایندگان صورت گرفت، صحیح نباشد.» فرهنگی درباره تهیه طرح تحقیق و تفحص نیز میگوید: «بودجه سفرهای استانی از محل شورای برنامهریزی استانها و بودجه در اختیار رئیسجمهور است كه به اصل آن خدشه وارد نیست، اما در مورد میزان و نحوه پرداختها میشود بررسیهایی را انجام داد.»
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد