logo





عتیق رحیمی برندۀ جایزۀ ادبی گنکور

جایزۀ گنکور سال ۲۰۰۸ روز دوشنبه به کتاب سنگ صبور نویسندۀ چهل و شش سالۀ افغانی تبار عتیق رحیمی ، تعلق گرفت.

دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۸۷ - ۱۰ نوامبر ۲۰۰۸

atig200.gif
رادیوی بین المللی فرانسه - فرنگیس حبیبی: هیآت داوران، این چهارمین کتاب عتیق رحیمی را در گزینش مقدماتی، جزو چهار کتاب برتر آکادمی گنکور انتخاب کرده بودند. در ساعت سیزده امروز، دوشنبه، در دومین دور رأی گیری، او با هفت رأی در برابر سه رآی برای میشل لوبری، برنده صد و سومین جایزۀ گنکور شد و در کنار آندره مالرو، مارسل پروست ، میشل تورنیه و پاتریک مودیانو و بسیاری نویسندگانی که امروز کمترازآن ها یاد می شود قرار گرفت.
عتیق رحیمی که در کابل بدنیا آمد در سال دو هزار مجبور شد از کشور جنگ زده اش بگریزد و در فرانسه به عنوان پناهندۀ سیاسی زندگی دو باره ای را آغاز کند.
از اولین کتابش به نام " خاکستر و خاک" فیلمی نیز ساخته شد که در جشنوارۀ سینمایی کن، در سال 2004 برندۀ جایزۀ " نگاهی بسوی آینده" شد.
سنگ صبور تازه ترین کتاب عتیق رحیمی داستان سر بر آوردن یک زن سادۀ افغان را نقل می کند که در بحبوحۀ جنگ های خانگی در افغانستان، باید از شوهرش که در پی نزاعی غیر سیاسی، به حالت اغماء افتاده است پرستاری کند. او در این پرستاری هم از دارو استفاده می کند و هم از دعا و تسبیح. در طول ماه ها تیمار شوهر، او زندگیش را مرور می کند و رفته رفته با بیان خاطرات و تجربیاتش، همانطور که در افسانۀ سنگ صبور آمده است، انگار نوری تازه بر ذهن او می تابد و گره سنگی غم ها و ستم هایی که بر او رفته است باز می شود و در پایان داستان خواننده را با یک انفجار که از آگاهی برخاسته است روبرو میسازد. کتاب سنگ صبور تا به حال بیست هزار خواننده داشته است و حق ترجمۀ آن در سیزده کشور از جمله در انگلستان و اسرائیل فروخته شده است.

گفت و گو با عتیق رحیمی را بشنوید



google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

استاد عتیق رحیمی/ پیامبر قبلۀ هنر
حسیب
2008-12-12 06:46:29
به عنوان یک افغان برایم جای افتخار است. گرچه عتیق رحیمی از همه اول ربط می گیرد به تمام مهاجرین جنگ زده دنیا بعد به افغانستان و فرانسه... من نهایت خوشحال هستم از برنده شدن عتیق رحیمی که یک بار دیگر مردم دنیا را متوجه قصه گوئی ها و اسطوره های شرق به خصوص افغانستان کرد. امید وار هستم که همچون استاد عتیق رحیمی تمام نویسنده ها و هنرمندان مهاجر و افغان بتوانند برای شرق بخصوص افغانستان افتخارات فروان کسب کنند. در آخر باید یاد آور شوم که بی صبرانه منتظر ترجمه کتاب سنگ صبور به فارسی هستم.

تشکر از استاد عتیق رحیمی.

حسیب از افغانستان

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد