logo





اطلاعيه کانون نويسندگان ايران:
۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور

چهار شنبه ۲۲ آبان ۱۳۸۷ - ۱۲ نوامبر ۲۰۰۸

kanoon.jpg
کانون نويسندگان ايران که دو تن از چهره‌های برجسته آن، محمد مختاری و محمدجعفر پوينده، در سال‌های اخير در راه آزادی انديشه و بيان جان باخته‌اند، به پيروی از اصول مندرج در منشور خود، در برابر اين موج رو به گسترش سانسور که بسياری از نويسندگان و هنرمندان را در عمل خانه‌نشين کرده و آثار آنان را در محاق فرو برده است، اعتراض و انزجار خود را اعلام می‌کند.
آزادی انديشه و بيان حق طبيعی هر انسانی‌ست، زيرا به طور طبيعی هر انسانی می‌انديشد و هيچ دليل طبيعی نيز برای جلوگيری از بيان انديشه‌ی او وجود ندارد. آن چه موجب سلب اين حق از انسانی می‌شود، منافع نظام‌هايی است که برای تداوم خود در صدد حذف انديشه‌ی مخالف برمی‌آيند. به اين ترتيب اکنون اين حق طبيعی کم و بيش در سراسر جهان- گيريم به درجات مختلف- از سوی مراجع قدرت از افراد انسان سلب می‌شود. اما سلب آزادی بيان تنها با توقيف کتاب‌ها، نشريات و روزنامه‌ها يا جلوگيری از نشر و پخش آثار نويسندگان و انديشمندان صورت نمی‌گيرد. حذف فيزيکی صاحبان قلم و انديشه و تعقيب و آزار آنان نيز شکل ديگری از سرکوب آزادی بيان است. هرساله صدها انديشمند، نويسنده و روزنامه‌نگار تنها به دليل انتشار انديشه‌ها و عقايد خود يا کوشش برای بيان و افشای واقعيت‌های اجتماعی به قتل می‌رسند، به زندان می‌افتند، يا به شکل‌های ديگر تحت فشار و تعقيب قرار می‌گيرند.

بنا به آمار گزارشگران بدون مرز، فقط در سال ۲۰۰۶، ۹۵ روزنامه‌نگار کشته و ۱۳۵ نفر زندانی شده‌اند. در مورد نويسندگان و انديشمندانی که صرفا به دليل ابراز عقايد و بيان انديشه‌های خود کشته يا زندانی شده‌اند آماری در اختيار نداريم، اما پيوسته شاهد اخبار پراکنده از اين دست نيز هستيم.

اما وضع ايران از بيشتر کشورهايی که در آن‌ها آزادی انديشه و بيان سلب می‌شود، وخيم‌تر است. البته جامعه ايران و به‌ويژه نويسندگان و هنرمندانِ آن سال‌‌هاست که با پديده‌ی سانسور دست به گريبان‌اند؛ اما ظرف دو سه سال اخير اين پديده چنان دامنه‌ی گسترده‌ای يافته است که جز قلع و قمع فرهنگی نامی بر آن نمی‌توان نهاد. انبوه کتاب‌هايی که ماه‌ها و سال‌ها در انتظار اخذ مجوز در ساختمان ارشاد بر روی هم انباشته می‌شوند گواه اين مدعاست،‌ و اين در حالی‌ست که متوليان سانسور مطالب بسياری از کتاب‌هايی را هم که اجازه انتشار می‌يابند دستکاری و در آن‌ها اعمال نظر می‌کنند. علاوه بر اين، سينما،‌ تئاتر، موسيقی، وبلاگ‌نويسی، سايت‌های اينترنتی و ديگر عرصه‌های انديشه و بيان نيز از اين دست‌اندازی‌ها که هر روز شديدتر می‌شود در امان نيستند. مجموع اين شرايط معنايی جز سرکوب خلاقيت و ممانعت از ابراز وجود نويسندگان و هنرمندان ندارد. دستگاه سانسور در حقيقت نه کلمه و تصوير، بلکه خودانگيختگی و ابراز آن را که حق طبيعی هر انسانی‌ست سلاخی می‌کند و به اين ترتيب حق جامعه را برای برخورداری از ادبيات و هنرِ غيرحکومتی و پيشرو لگدمال می‌سازد.

کانون نويسندگان ايران که دو تن از چهره‌های برجسته آن، محمد مختاری و محمدجعفر پوينده، در سال‌های اخير در راه آزادی انديشه و بيان جان باخته‌اند، به پيروی از اصول مندرج در منشور خود، در برابر اين موج رو به گسترش سانسور که بسياری از نويسندگان و هنرمندان را در عمل خانه‌نشين کرده و آثار آنان را در محاق فرو برده است، اعتراض و انزجار خود را اعلام می‌کند.

در همين راستا، کميته مبارزه با سانسورِ کانون روز ۱۳ آذر را به ياد جان‌باختگان آذرماه ۷۷ به عنوان روز مبارزه با سانسور اعلام و از نويسندگان و هنرمندان در داخل و خارج کشور می‌خواهد تا صدای اعتراض خود را با صدای ما درآميزند. باشد که روزی سايه سنگين سانسور از سر ادبيات و هنر برداشته شود.

نويسندگان و هنرمندان در ايران و جهان !
اتحاديه‌های نويسندگان !
انجمن‌های قلم در سراسر جهان‌ !
شما را فرا می‌خوانيم تا ضمن به رسميت شناختن اين روز، از حرکت ما در مبارزه با سانسور به هر طريق ممکن حمايت کنيد.

کميته‌ مبارزه با سانسور
کانون نويسندگان ايران
۲۲ آبان ۱۳۸۷
kanoon.nevisandegan.iran@gmail.com =


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

حمایت و همبستگی
ایرج شکری
2008-11-13 15:49:26
سانسور پدیده شوم نظامهای دیکتاتوری است که در واقع چیزی جز به بند کشیدن روح انسانها و همانطور که در بیانیه کانون نویسندگان اشاره شده چزی جز سرکوب خلاقیت نیست. نویسندگان و اهل قلم آزادیخواه و مردم دوست ایران به رغم همه سختیها و توطئه های دستگاه جهنمی سربازان گمنام امام زمان برای ربودن و کشتن آنها و به رغم فشارهای وزارت ارشاد اسلامی منحوس، به فعالیتهای فرهنگی و ادبی خود ادامه داده اند و پرچمدار اعتلای فرهنگی کشور بوده اند. در این میان کانون نویسندگان ایران در شرایطی بسیار دشوار و به رغم همه تهدید ها و به رغم قربانی دادن دو انسان شریف و ارجمند عضو آن کانون که به شکل فجیعی بدست سربازان گمنام امام زمان به قتل رسیدند، پرچمدار آزادی عقیده و بیان بوده اند و اعتراضاتشان به سانسور و اختناق در واقع صدای اعتراض فرهیختگان آزاده ایران علیه ارتجاع و اختناق و برانگیزاننده پایداری در برابر استبداد بوده است. من ضمن درود و سپاس به اعضای کانون نویسندگان میهن همصدا با آنان به اعمال سانسور و اختناق و تهدید اندیشمندان و هنزمندان و روزنامه نگاران کشور توسط این رژیم سرکوبگر و خونریز ارتجاعی، اعتراض می کنم و از خواستهای کانون نویسندگان ایران برای آزادی عقید و بیان و آزادی انتشارات حمایت می کنم.

IRAN WATCH CANADA
مرتضي عبدالعليان
2008-11-13 06:09:42
ما در کشور کانادا از مبارزه شما بر عليه سانسور در ايران پشتيباني ميکنيم.

HAMBASTEGI & khabar
AHMAD NIKAZAR
2008-11-12 20:35:37
man Ahmad Nikazar hamwande Kanun Dar Tabid zemne hambastegi ba harakathaye Azadikhahaneye shoma namayshnameye khod ra be name SAYEHA dar hamin rasta 20 DEZMBER DAr shhre KÖLN alman be ruye sahne khahm Award . AHMAD NIKAZAR

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد