tangeye-hormoz.jpg
جورج فريدمان

ايران، ايالات متحده و تنگه هرمز

برگردان – مجيد سيادت

ما خود را در شرايطی می يابيم که هيچ کدام از دو طرف نمی خواهند طرف مقابل را وادار به اقدامات افراطی کنند و هيچ کدام در شرايطی نيستند که به تفاهم وسيعتری با طرف مقابل دست يابند. اين نکته، شرايط حاضر را خطرناک می کند. وقتی که صحبت بر سر مسائل اساسی مطرح است، هر کدام از طرفين می توانند ، اگر در گوشه قرار بگيرند ، به طرف مقابل آسيب اساسی وارد کنند و هيچ کدام از طرفين در موقعيتی نيستند که به توافق وسيعی دست يابند . يک بازی شطرنج طولانی به راه می افتد. در اين بازی شطرنج، احتمالات سوئ محاسبه، بلوفی که طرف مقابل به اشتباه به معنای يک اقدام می بيند، بسيار واقعی هستند.



مجيد سيادت

سئوالی برای قهرمانان ميدان تحرير

کنشگران ميدان تحرير در سال گذشته نقشی تاريخی بازی کرده اند. از جان گذشتگی های آنان و تاثيری که بر جامعه مصر گذاشتند غير قابل ترديد است. اما چرا نتوانستند آن همه فداکاری – و تاثير گذاری - را به رای مستقيم تبديل کنند؟ راهبرد آنها چه خواهد بود؟



we-are-the99.jpg
حسن نادری

گذار از سیستم سرمایه داری؟

هر سیستمی برای تامین ادامه حیات خود در درجه اول دارای یک هدف و عملکردی میباشد. او همه امکانات و وسایل را جهت متقاعد کردن در نبود امکان جایگزینی (آلترناتیو) و یا حتی اصلا هیچ جایگزینی برای خود وجود ندارد را بکار میگیرد. بنا براین همه تلاش خود را بکار میگیرد تا افراد را از نظر اجتماعی منفرد و آنها را متقاعد به پذیرش این فکر و رفتار کند که تمایلات طبیعی انسان برای همدردی و همبستگی یک رویا و ساده لوحانه و اتوپیست. و تنها ارزش رقابتی و سلطه گری و بر تری که توسط سیستم موعظه میشود، میتواند درب های خوشبختی و شکوفائی را بر روی هر فرد باز کند.



نگاهی به تحولات منطقه، به بهانۀ سالگرد بهار عربی

جمعی از هواداران سازمان فدائیان خلق ایران- اکثریت (داخل کشور)

تا کنون نیروهای مخالف و ارتجاعی قویتر و منسجم تر از نیروهای تحول طلب و آزادی خواه عمل کرده اند. با این همه نیروهای ترقی خواه و آزادی طلب همانگونه که در جریان انقلاب شاهد بودیم، اگر بتوانند نیروی عظیم مردمی را با خود همراه سازند و متشکل کنند، می توانند کارهای بس سترگی را به سرانجام رسانند که برداشتن رژیم مبارک در مقایسه با آن بساند قطره ای در برابر دریاست. رهائی از دیکتاتوری تنها زمانی می تواند به دموکراسی مردمی منتهی شود که مبارزات مردمی سازماندهی و تداوم یابند.



amir-mombini03-s.jpg
امیر مومبینی

اسعفای رهبر حزب سوسیال دموکرات سوئد

من برگردان متن استعفای او را ترجمه کرده و در زیر می‌آورم. این کار را برای مقایسه انجام می دهدم. برای این که رهبران رژیم ایران و رهبران احزاب ایرانی در آینه‌ی آن نگاهی به خود کنند و تفاوت را ببینند و اگر وجدان و دانش دارند به اصلاح خویش بپردازند. قیاس کنید این گفتار را با گفتار رئیس‌جمهوری که به میلیون ها مردم خود آشغال می‌گوید. قیاس کنید این متن را با پیامهای خداگونه‌ی یک روحانی ساده به نام خامنه‌ای که بر اساس بازی روزگار مقدرات تاریخ یک کشور هفتادمیلیونی تماما به دست او افتاده است و اکنون این کشور را به سوی نابودی می‌کشاند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

جدایی ج. ا. از سوریه!


آنچه در سوریه گذشته و می گذرد را از دو زاویه می توان بررسی کرد: زاویه نخست روند رویدادهای سوریه و سمت و سوی آن است و زاویه دوم نقشی است که حکومت آخوندی در این روند برای خود قائل است و به هیچ قیمتی هم حاضرنیست که با درنظرگرفتن تحولات رخ داده در منطقه و آرایش جدید نیروها از خرشیطان توهمات بی پایه پیاده شود و پابرزمین واقعیت ها بگذارد.



آلن گرش

بن بست در سوریه

ترجمه بهروز عارفی

دو جبهه بزرگ، جنبش شورشیان را نمایندگی می کنند: شورای ملی سوریه به رهبری برهان غلیون که از نیروهای سیاسی بسیار گوناگون ، از اخوان المسلمین گرفته تا لائیک ها را در بر می گیرد و بیشتر گردانندگان آن در خارج از کشور بسر می برند؛ شورای هماهنگی ملی، که بیشتر اعضای آن در داخل سوریه بوده و حیثم مناع سخنگوی آن است. باید گروه بندی های دیگرنظیر مخالفان کرد را نیز افزود که از انزوای خود به وسیله نیروهای دیگر شاکی اند. )



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

انقلاب علیه دیکتاتوری های غیر وابسته - ۱۱

نگاهی به چشم انداز مداخله نظامی خارجی در سوریه

رژیم اسد در تمام چهار دهۀ گذشته از نظر امریکا حکومتی نامطلوب بوده است. برخلاف قذافی که در پنج - شش سال آخر تلاش می کرد به نحوی با غرب کنار بیاید ، اسد ها هیچ وقت سرراست به طرف امریکا نچرخیده اند. بعلاوه این رژیم تنها حکومت عربی خط مقدم رویارویی با اسرائیل است که هرگز نخواسته ( یا نتوانسته ) با آن کنار بیاید و تقریباً با همه دشمنان اسرائیل دوستی داشته است. اکنون که چنین رژیمی با بزرگ ترین چالش دوران موجودیت اش روبرو شده ، آیا امریکا برای سرنگونی آن وارد میدان نخواهد شد؟



توسعه پایدار و پیشرفت اجتماعی
گزاره های خشم

برگردان : شهباز نخعی

مشکل اجتماعی و سیاسی، نابرابری ها سدی دربرابر حفاظت محیط زیست و ترمزی برای توسعه اقتصادی به شمارمی آیند. این را برنامه ملل متحد برای توسعه و دفتربین المللی کار اعلام و راه حل هایی پیشنهاد می کنند.



کاوه بنائی

بَستا، بَستا، راسیسمو*

تناقضی که در رفتار اجتماعی احزاب دمکرات فعال ایتالیا به چشم می خورد، نیروهای حامی را تضعیف می کند اما علیرغم این معضل، هنوز آن پتانسیل ممکن وجود دارد و نهاد های دمکراتیک، پیگیر حقوق مهاجرین هستند. با قرار گرفتن ایتالیا در مسیر مهاجران به سمت شمال اروپا، و داشتن مرزهای طولانی مشترک با قاره آفریقا،بالطبع مورد هجوم ناخواسته از ساکنان آفریقائی قرار می گیرد که کشور هایشان درگیر جنگ های قومی، نبرد های نابرابر با هجوم و دخالت ارتش های بیگانه گشته و با پشت سر گذاشتن سرزمین های سوخته خود ، در تلاش برای زنده ماندن ، با بجان خریدن خطرات بیشمار که اغلب در دریاها جا می گذارند خود را به ایتالیا می رسانند.



Mehdi-Mozaffai.jpg
مهدی مظفری

چهار عامل عقب ماندگی خاورمیانه و جهان اسلام

معیار زندگی و پویندگی هر جامعه یا مجموعه ای از جوامع که خود را متعلق به تمدن خاصی می دانند، با میزان و نوع و کیقیت آنچه آنها به جامعه بشری ارائه و عرضه می کند رابطه مستقیم دارد. آنچه عرضه می شود می تواند از نوع مادی باشد یا معنوی. می تواند فلسفه و هنر و ادبیات و فکر نو باشد و می تواند انواع و اقسام کالاهای صنعتی و فراصنعتی.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

بمب افکن های مدرن ترکیه و کودکان قاچاقچی

ترکیه با حمایت از شورای ملی سوریه، نیرو های خود را در مرز آن کشور متمرکز کرده، شرایط ویژه ای بعد از خروج نیرو های آمریکایی از عراق پیش آمده است، در این میان حمله نظامی به تاسیسات اتمی و اقتصادی ایران جدی تر می شود. بنابرین حمله اف 16 های مدرن ترکیه به چند کودک و جوان کرد به بهانه پیشگیری از رخنه کماندو های پ ک ک ابعاد وسیعتری دارد که باید بررسی و تحقیق شود. آنچه مسلم است تعدادی کودک و جوان بیگناه برای به دست آوردن لقمه نانی مورد استفاده قرار می گیرند و بی رحمانه به قتل می رسند...



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

انقلاب علیه دیکتاتوری های غیر وابسته – ۱۰

آیا سوریه در یک جنگ داخلی خونین فرو می غلتد؟

نزدیک به ده ماه پس از آغاز خیزش های توده ای در سوریه ، جنبش مردمی همچنان پرنفس ادامه دارد و رژیم اسد نیز همچنان با توحشی فزاینده سرکوب خود را ادامه می دهد. اکنون دو چیز روشن است: یک - حرکت های توده ای ، دیگر به منطقه خاصی محدود نیست و تقریباً به همه جا گسترده شده و حتی تا حدود قابل توجهی خصلت مسلحانه پیدا کرده است. دو - سوریه در مسیری شبیه به لیبی پیش نمی رود. این تفاوت از کجاست؟



foad-shams.jpg
فواد شمس

سوسياليسم در سرزمين عجايب

تجربه كره‌شمالي، آن‌گونه كه ديگران مي‌خواهند

كره شمالي از نظر بسياري از رسانه‌هاي بزرگ جهان نماد و نمونه سوسياليسم بعد از فرو ريختن ديوار برلين شد؛ زماني كه قرار بود ديگر تاريخ به پايان خود برسد و «ليبرال‌دموكراسي» كوچه بن‌بست تاريخ باشد. قرار هم بر اين شد هر آنچه به نام سوسياليسم و كمونيسم در جهان باقي بماند به نمونه كره شمالي خلاصه شود. در اين راه البته لازم بود افسانه‌هاي آن‌چناني نيز ساخته شود. و البته در كنارش اندكي تخيل و فانتزي «کنترل شده» توسط رسانه‌ها هم لازم بود



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

هر سال، دریغ از پارسال

نگاهی به گاه شمار سال 2011 ایران در ارتباط با جهان

پس‌لرزه‌های هرج و مرج اقتصادی، سیاسی و اجتماعی سال 2010 چنان با قدرت بود که مناسبات داخلی و بین‌المللی ایران که تحت تأثیر نابخردی حاکمان آن است را به زلزله‌ای پر توان‌تر از سال‌های پیش تبدیل کرد. اگر قرار باشد گاه‌شماری از آنچه زندگی را بر مردم ایران هر روز تلخ‌تر می کند و سفره‌ی آنها را خالی‌تر، نظری داشته باشیم، باید از چند مورد زیر صحبت کرد:
• ادامه‌ی نقض حقوق بشر و تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر
• بهار عربی و پیامدهای آن بر ایران، سقوط مصر، تونس، لیبی و ...
• قدرت گیری ترکیه و اختلاف نظر در مورد سوریه
...



موسی مزیدی

وجه اشتراک سیاست های حاکمان مستبد در تغییر هویت جامعه ها

تلاش نگارنده در این نوشته نشان دادن تشابه شیوه‌های تعرض حاکمان مستبد و تمامیت خواه ایران- و لیبی به هویت مردم به منظور تحمیل ایدیولوژیک حاکم است. حاکمان در تعرض خود حتا حریم مقدس خانواده را درمی نوردند و معمولاً با بهانه قرار دادن تعلقات ملی- مذهبی انجام می شود. حاکمان تمامیت خواه همه چیز را موافق با خواسته‌ها و نگرش خود، نوع لباس پوشیدن، تشکیل خانواده، نام گذاری فرزندان و محل زندگی آن مردم دخالت می کنند. از این هم فراتر تغیر نام شهرها و حتا کشور به بخشی از ارضای غرایض حاکمان تبدیل می شود.