obamaChina
نویسنده: کریستوفر لین

پایان پکس[1] آمریکانا

چگونه زوال غرب اجتناب‌ناپذیر شد
مترجم: ب. بی‌نیاز (داریوش)

در دهه‌ی بعد یا در همان حدود زمانی، ما شاهد واکنش‌های سیکلی (پی در پی) خواهیم بود که به موجب آن قید و بندهای محدود‌کننده‌ی داخلی بر مشکلات آمریکا در عرصه‌ی فعالیت‌های جهانی افزوده می‌شود و موجب تغییر در تقسیم قدرت خواهد شد – و این به نوبه‌ی خود اثرات شدیدی ‌روی استراتژی و وضعیت مالی آمریکا خواهد داشت. اسراف و تبذیر استراتژیک ایالات متحده، با توجه به گستردگی علائقی که در سراسر آسیا، خاور میانه، آفریقا، اروپا و قفقاز دارد – قطع نظر از نقش پاسداری آن از خطوط آبی جهان و محافظت شهروندانش از خطر تروریست‌های اسلامی – کاهش هزینه‌ها را برای این کشور اجتناب‌ناپذیر می‌کند.



کوروش گلنام

اکنون نوبت آرژانتین است!

کنون نوبت آرژانتین است! تنها کسانی که با شیوه های رذیلانه حکومت آشنا نبوده و می توانند یک آن بپندارند که این حکومت و رهبر نامشروع و تبه کار آن سخنی به راستی گفته و گامی به درستی بر می دارد، می توانند فریب این نیرنگ تازه حکومت را بخورند. رئیس جمهور و دولت آرژانتین می باید از پیشینیه این حکومت درس گرفته باشند که آزموده را آزمودن خطاست!



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

اروپا , درب زندان هایش را می گشاید؟

اینک تروئیکا* , فرمان می راند. کارگران و زحمتکشان, در تنگنا هائی که , دولت مردانشان در همدستی با برلین و بروکسل در کشورهایشان به بحران یورو گرفتارشده اند , به مقاومت بر خاسته اند. پایتخت ها یکی پس از دیگری در , آتن , رم , مادرید و لیسبون زیر پای انبوه معترضین , ماههاست به لرزه در آمده اند. سندیکا ها و اتحادیه های کارگری همراه با احزاب چپ و مترقی , میدانی دیگر آفریده اند. پس از اشغال وال استریت که سونامی اش دنیا را در نوردید, در جنوب اروپا , پا بر زمین سفت کرده و زحمتکشان با وارد شدن به میدان جنگ طبقاتی , نیرنگ ها ی سرمایه مالی را افشا می کنند.



bijan-baran.jpg
بیژن باران

اصلاحات اجتماعی در خاور میانه

در خاور میانه اصلاحات اجتماعی 2 بخش عمده دارند: 1- دینی که در کل اسلام و مذهب های مانند تشیع و تسنن بوسیله رهبران مترقی طرح شده؛ در بدنه رواج می یابند. 2- سیاسی که عمدتا بوسیه دولت و احزاب پیشرو طرح شده؛ در جهت تحکیم ساختارهای مدرنیته با توسعه اقتصادی، تکثرگرایی، فردیت انسان، اجرای حقوق بشر همراه اند. اصلاحات دینی در جستار دیگری بررسی شده؛ در اینجا بواشکافی اصلاحات سیاسی بسنده می شود.



alman2012.jpg

پولدارهای آلمانی طی دو دهه پولدارتر شده‌اند

شکاف اجتماعی در آلمان رو به گسترش است. ده درصد افراد این کشور صاحب نیمی از ثروت خالص خصوصی هستند. این در حالی است که سهم حدود نیمی از خانوارهای آلمانی از دارایی خالص آلمان تنها یک درصد است.
وزارت کار آلمان پیش‌نویس گزارشی پیرامون فقر و غنا در این کشور تهیه کرده که هم‌اینک در سایر وزارتخانه‌ها در دست بررسی است. این گزارش تحلیلی هر چهارسال یک‌مرتبه ارائه می‌شود و گزارش اخیر، چهارمین مورد آن است.
نشریه "زود دویچه‌سایتونگ" با اتکاء به اطلاعات مندرج در این گزارش می‌نویسد، با وجود بحران اقتصادی در سال‌های اخیر رشدی جدی در میزان مایملک شخصی شهروندان به چشم می‌خورد که به ویژه در بخش املاک و مستغلات، ساختمان‌سازی، سرمایه‌گذاری‌های فردی یا خدمات دوران بازنشستگی متمرکز شده‌اند.



Kara-Erdo.jpg
نویسنده: هلیل کاراولی

آمریکا و ترکیه: دو نگاه به سوریه‌

مترجم: ب. بی‌نیاز (داریوش)

در حال حاضر، باید برای ترکیه روشن شود که سیاست سنی‌گرایی برای طراحی [نفوذ] قدرتش در کشور همسایه سرشار از خطرات است. اتکا به چهارچوب‌های مذهبی برای تأثیرگذاری بر سوریه منجر به این می‌شود که ترکهای سنی تصور می‌کنند که آنها برای رهایی مسلمانان مؤمن از سرکوب مرتدان مبارزه می‌کنند. افروختن آتش تعصبات مذهبی علیه علوی‌های سوری بدون تردید دشمنی علیه اقلیت‌های مذهبی در خود ترکیه را بوجود می‌آورد و این می‌تواند سامان‌ِ شکننده‌ی اجتماعی کشور را به رویاروئی‌ها و کشمکش‌های سخت سوق دهد.



کوروش گلنام

کانادا و واکسن ضد حکومت اسلامی

دولت کانادا گام دوم را استوارتر و کوبنده تر برداشت و ورود وابستگان حکومت اسلامی به کانادا را نیز ممنوع اعلام کرد. بی گمان پشت این رخ داد که دستگاه ولایت را شوکه کرد، دولت کانادا افزون بر آن انگیزه ها که اعلام کرده است، آگاهی ها و دانستنی های دیگری نیز دارد که ینا بر سیاست روز خود نیاز ندیده است که آن ها را بیان کند ولی نمی توان تردید داشت که اگر نه همه این آگاهی ها که دست کم بخشی از آن را در اختیار کشورهای هم پیمان خود نهاده است و رویدادهای آینده نشان خواهد داد که این آگاهی ها تا چه اندازه مهم بوده است.



bijan-baran.jpg
بیژن باران

براندازی و سکولاریزم در خاور میانه

در سده 20م خاورمیانه، براندازان سکولار فراوان قدرت دولتی را قبضه کردند. در روند بعدی آنها استبداد برافتاده را با استبداد خشنتری جانشنین کردند. در حالیکه جامعه بسوی بنیانگرایی دینی بقهقراء رفت. چرا این براندازان سکولار با حرص ثروت و قتل نقادان جامعه را به استبداد کشانده؛ سپس به اسلامگرایی با سقوط آزاد سوق دادند؟ دلیل عمده عدم شکوفانی اقتصادی یعنی گسترش طبقه متوسط و تحکیم طبقه کارگر می باشد.



همنشین بهار

یازده سپتامبر و «بن لادنِ پنتاگون»

از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ و آن طوفان شوم که گرد و خاکش را به همه جهان پاشید، ساختار نظام بین‌المللی را از دوقطبى یکجانبه‌گرا به تک‌قطبى یکجانبه‌گرا تبدیل نمود و برای «جهانی کردن سرمایه»، جهانی را به جنگ و جنایت کشید، سالها گذشته است.



مبهم گوئی و پخش اخبار نادرست

سوریه، میدان جنگ رسانه ای

مارک دو میرامون - آنتونن آمادو (روزنامه نگار)
ترجمه بهروز عارفی

در شرایطی که دسترسی به محل پر مخاطره است، چگونه باید از شورشی که هیجده ماه است ادامه دارد، گزارش داد؟ اگرچه در درنده خوئی رژیم، هیچ تردیدی نیست، روشی که به اتکای آن برخی رسانه ها بدون وارسی اطلاعیه های این یا آن گروه اپوزیسیون را بازتاب داده و بازی قدرت هائی مثل عربستان سعودی، ایالات متحده یا ترکیه را پنهان می کنند، بیشتر به تبلیغات شبیه است تا خبر رسانی.



علی فرزانه

ابعاد سه گانه کشتار در آفریقای ماندلا

کیفیت و شکل کشتار معدنچیان لانمین به راستی حیرت آور بود. کشتن۳۶ کارگر و زخمی کردن کارگران زیادی در چند دقیقه . اگر طبقه بندی‌ای را برای اعمال خشونت علیه انسانها در دوره‌ای که در آن به سر می‌بریم فرض بگیریم، چنین کشتاری بی شک در صدر آن قرار می‌گیرد. قتل عام کارگرانی که برای دریافت دستمزد بیشتر اعتصاب کرده بودند، بدون هیچ گفتگوئی. این در حالی‌ست که کارگران می‌گفتند با وجود این همه جان کندن در معادن حتا نمی‌توانیم بچه‌هامان را به مدرسه بفرستیم. حقوق ماهیانه این کارگران حدود۵۰۰ دلار است.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

«به نام ایرانیان، مردم سوریه را نکشید»!

هرروز که می گذرد جنایات رژیم بشار اسد درسوریه، باپشتیبانی همه جانبه و همدستی حکومت آخوندی حاکم بر میهن ما، ابعادی تازه می یابد و با سرعت و به بهای جان دهها هزار انسان بی دفاع و بی خانمانی صدهاهزار دیگرمراحل اعمال خشونت، سرکوب، جنایت، کشتار، قتل عام، نسل کشی و... یکی پس از دیگری با سرعت پشت سر گذاشته می شوند و به نظر نمی آید که جنون خونریزی و آدم کشی بشار اسد و شرکاء راجز سقوط پایانی باشد.



یونس پارسا بناب

جنبش تسخیر در آستانه اولین سالگرد تولدش

جنبش تسخیر یک رابطه ناگسستی و مکمل بین برابری و دموکراسی توده ای می بیند و در نتیجه مبلغ کسب و استقرار برابری به موازات دموکراسی توده ای و مشارکتی است . در اینجا منظور از دموکراسی توده ای به هیج وجه دموکراسی های پارلمانی ، نیابتی و نخبه گرانه نیست . این نوع دموکراسی ها اگر روزگارانی در گذشته ارتباطی با شرایط اجتماعی در مبارزه علیه زورگوئی ها و استبداد و حتی اعتباری در بین اقشار مختلف مردم داشتند امروز در بحبوحه بحران ساختاری نظام حاکم سرمایه داری یک در صدی ها به کلی آن مناسبت و اعتبار را از دست داده و بین اقشار مختلف مردم به دموکراسی بی ربط و دم بریده معروف شده اند . مضافا دموکراسی توده ای نوعی مردمسالاری است که در آن امر رهائی از استبداد و ظلم با امر رهائی از نابرابری و فقر ادغام گشته و همراه با شرکت فعال توده های مردم در مسیر طولانی استقرار جهانی بهتر به پیش می رود .



mais-alkrydee.jpg
مایس الکریده

سوریه: امپراتوری سکوت، سکوت را می شکند

برگردان ناهید جعفرپور

نیروهای سیاسی و نیروهای مدنی بخصوص ما جوانان و تمامی کسانی که آینده سوریه در قلبشان قرار دارد برای یک چشم انداز متحد سیاسی تلاش می نمائیم تا تعادل در مقاومت های مدنی، توانمند سازی جوانان، فعال سازی تلاش های غیر نظامی و مدنی را به وجود آورده و فرهنگ دمکراتیک را اشاعه دهیم، دیگران را بپذیریم ( تحمل دگر اندیش) و حقوق همه مردم را ضمانت بخشیم تا بدینوسیله سوریه وطن همه شهروندانش گردد.



آلن گرش، لوموند دیپلماتیک

در سوریه چه باید کرد؟

ترجمه بهروز عارفی

بحران سوریه به درازا کشیده است. به هر صورت در شرایط کنونی، نه ادعای حکومت سوریه در مورد نابودی مخالفان و نه امید غربی ها در مورد فروپاشی رژیم، هیچکدام واقعیت نیافته است. کشور بهای گزافی در قبال این بن بست می پردازد، که تخمینش دشوار است. ده ها هزار نفر کشته و تعداد غیر قابل شمارشی زخمی و بزودی تعداد پناهندگان سوری در خارج از کشور به 200 هزار نفر خواهد رسید. این سقوط در گرداب موجب فرسایش سامان جامعه شده و گروه های اجتماعی و فرقه های مختلف کشور را رو در روی هم قرار داده، روستائیان را علیه همسایگانشان بر می انگیزد.