استاتیس کولاکیس

اتحاد همگانی مردم برای گفتن نه !
و یک گُسست کامل

ترجمه آزاده ارفع

اکنون زمان تصفیه حساب نیست. ولی عدم اشاره به این نکته نیز ناممکن است که تصیم امروز عصر اذعان به همه آن چیزهائی است که ماه ها در باره عدم امکان هر گونه فضا برای به اصطلاح "سازش" و باقی ماندن گزین میان تنها دو شقِ تسلیم یا گُسست، گفته می شود.
نبرد رفراندوم اکنون در برابر ماست. این نبرد باید نبردی توده ای باشد، یک بسیج معطوف به اعماق و متحده کننده که اعتماد نیروهای مردمی را احیاء ساخته و موج جدیدی از رادیکالیزه شدن جامعه یونان را برانگیزد.



Abbas-Shokri2.jpg
عباس شکری

عربستان ‌سعودی در گرداب ویکی‌لیکس

بر کسی پوشیده نیست که حکومت سعودی‌ها غرق در فساد و رشوه و ناکارآمدی ‌است. رژیم سعودی برای جذب قدرت‌های بزرگ، روزنامه‌نگاران و دیپلمات‌های ورزیده، به کارکردی پناه می‌برد که براساس آیین و باور دینی‌شان حرام است و پلید. شعار ناپسند بودن رشوه در آموزه‌های اسلامی که سعودی‌ها هم به آن باور دارند، یکی از ارکان اساسی است. اما قدرت و مکنت در کنار هم، چنان همه‌چیز را در هم پیچیده که باور دینی فدای روزمره‌گی می‌شود؛ این کنش تنها در عربستان رخ نمی‌دهد که در همه‌ی کشورهای اسلامی و از جمله ایران امروز نیز کارکرد دارد.



Ruben-Markarian70.jpg
روبن مارکاریان

انتخابات ترکیه وعروج بلوک چپ رایکال!

انتخابات ترکیه و گذر "حزب دمکراتیک خلق ها" (ه.د.پ) از سد ده درصدی ورود به پارلمان با کسب سیزده درصد آراء و هشتاد کرسی پارلمانی، بی تردید یک تحول مهم در صحنه سیاسی ترکیه در چند دهه اخیرو به ویژه پس از کودتای نظامی سال ۱۹۸۰ است. برای اولین بار بلوکی متشکل از نیروهای کرد، جنبش های اجتماعی، ملی، قومی و مذهبی متنوع و رنگارنگ کشور ترکیه، زنان و هم جنس گرایان و به ویژه نیروهای چپ که از دوره کودتا به این سو بشکل خونینی سرکوب و از صحنه سیاسی حذف شده بودند به صنحه سیاسی ترکیه بازگشته و موقعیت خود را پس از حزب حاکم "، "حزب عدالت و توسعه"( ا.کا.پ) وحزب کمالیست "جمهوری خلق"( ج.ها.پ) همسنگ سومین حزب ترکیه، حزب ناسیونال فاشیست"حرکت ملی ترکیه"( ام.ها.پ) به لحاظ کرسی های پارلمانی تثبیت می کنند.



Serge HALIMI

نحوه مصرف راست گرایی

برگردان: شهباز نخعي

تظاهرات اعتراضی، شرکت در انتخابات، اعمال قدرت، این سه نوع عمل سیاسی یک ویژگی مشترک دارد: طبقات مردمی از آن دور یا جدا می شوند. هنگامی که در ۱۱ ژانویه گذشته میلیون ها فرانسوی همبستگی خود را با قربانیان سوء قصدهای پاریس ابراز نمودند، یک باردیگر بسیج طبقات متوسط با جهان کارگری و جوانان محله های محروم، که به طور نسبی کم توان تر هستند، در تضاد قرارگرفت. ازسال ها پیش، «خیابان» دراختیار طبقات متوسط است. صندوق های رای نیز همین طور. تقریبا درهر انتخابات، نرخ مشارکت همگام با سطح درآمد کاهش می یابد و وضع توزیع «نمایندگی ملی» نیز چندان بهترنیست، زیرا چهره آن با چهره طبقات بالا درهم آمیخته است. آیا سیاست یک ورزش طبقات نخبه است؟



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

شکست فاجعه بار جمهوری اسلامی !

آنچه "دیپلوماسی ایرانی" درمورد سقوط دمشق و پایان کار حکومت سوریه می گوید تا حدودی درست است اما آنچه ناگفته می گذارد این است که این شکست، که برای اجتناب از آن دهها میلیارد دلار از سرمایه های کشور دود شده و به هوا رفته، درواقع بیش از آن که شکست حکومت سوریه باشد، شکست فاجعه بار ج.ا. است!



همنشین بهار

منشور بزرگ آزادی‌ (مگنا کارتا)

Magna Carta


این بحث در مورد «منشور کبیر» Magna Carta (مگنا کارتا) است که یکی از مهمترین اسناد بریتانیای قرون وسطی بشمار می‌رود و از تدوین و امضای آن ۸۰۰ سال می‌گذرد. این منشور که در واقع توافقنامه‌ای بین شاه انگلستان (جان) و گروهی از اشراف بود، به زبان لاتین نوشته شده و به‌نام لاتین آن مگنا کارتا شناخته می‌شود یعنی منشور کبیر



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

گشایش اولین دوره بازی های اروپایی و تلاش جمهوری آذربایجان برای بهره برداری

اینکه یک کشور کوچک مانند جمهوری آذربایجان در منطقه قفقاز میزبان بازی های اروپایی است قابل تقدیر، تحسین و غرور آفرین است. ولی اجرای دقیق حقوق بشر که دستآورد انسان در طول تاریخ است نمی تواند مورد معامله و یا چشم پوشی قرار گیرد. بقول احمد شاملو: ما آزموده ایم که هیچ چیز قلب آدمی را مانند آزادی شاد نمی کند. برخی از شهروندان جمهوری آذربایجان از هزینه های هنگفت این بازی ها گله مند و ابراز نارضایتی می کنند و می گویند در شرایطی که بیکاری ، فقر و ناهنجاری های اجتماعی و فاصله طبقاتی در جامعه بویژه در بین جوانان در حال گسترش است، اینگونه هزینه های هنگفت بیمورد و تنها جنبه تبلیغاتی برای خاندان علی اوف دارد.



samir-amin.jpg
سمیر امین

به مقابله برخاستن علیه سرمایه انحصار ها:
برنامه های جسورانه برای چپ رادیکال

برگردان: م . ت . برومند

کارآیی پاسخ آلترناتیو، نیازمند به پرسش کشیدن خود مالکیت خصوصی سرمایه انحصارها است. پیشنهاد «تنظیم نمودن» کارکردهای مالی ، بازسازی «شفافیت» آن ها در بازارها برای امکان دادن به «پیش بینی های عامل های» عقلانی، تعریف کردن عبارت هایی در همرأ یی با این اصلاح ها، بدون لغو مالکیت انحصار ها چیزی جز خاک پاشیدن در چشمان مردم ساده نیست. زیرا در این صورت مثل این است که ما از خود انحصارها برای «اداره کردن» این اصلاح ها علیه منافع خاص شان دعوت کنیم. غافل از این که آن ها هزار و یک وسیله برای زدودن هدف های اصلاح های مورد بحث را در اختیار دارند.



Charli-Hebdo0002.jpg
گفتگوی خانه آزادی با سردبیر و دبیر نقد فیلم هفته‌نامه طنز شارلی ابدو

آزادی بیان؛ آری یا نه؟

برگردان: عباس شکری

ژان باپتیست تئوره: به باور من همه چیز قابل نمایش و بیان هستند. البته آشکاری هر چیز بستگی دارد به معیاری که شما انتخاب می‌کنید. مهمترین معیار هم کیفیت کار است و میزان آگاهی و خردی که ارائه می‌کند. این معیارهای مهم‌ از آزردن یا توهین به باور دیگران ارزشمندتر هستند. فکر نمی‌کنم هیچ هنرمندی که کار آفرینشی انجام می‌دهد، قصد آزردن و توهین به دیگران داشته باشد. اگرچه دیگرانی شاید این آفرینش هنری را توهین به خود، باور و عقیده‌ی خویش بدانند.
جرارد بیارد: هرگز نوشته یا کاریکاتوری که نژادپرستانه باشد را منتشر نمی‌کنیم. چرا که از نخستین روز راه‌اندازی این مجله، با هر نوع اندیشه تبعیض‌آمیز مخالف بوده‌ایم.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

رسوایی فساد در فیفا!

وجود فساد درسازمانی که گردش مالی سالانه آن – 6 میلیارد دلار – از بودجه برخی از کشورهای کوچک افریقایی بیشتراست و بودجه سالانه آن بیش از یک و نیم میلیارد دلار است، امر دوراز ذهنی نیست. پادزهری که تاکنون برای جلوگیری از فراگیر شدن این فساد شناخته شده ایجاد محدودیت در شمار دوره های ریاست یک فرد است تا کسی نتواند با محکم کردن جای پای خود، فساد ریشه دار را حاکم کند.



alharbolahlie0.jpg
یمن:

جنگ داخلی، گزینۀ نیروهای مستبد در برابر انقلاب اجتماعی*

مصاحبۀ با عبدالحمید الشرجبی - ترجمۀ حماد شیبانی

دو ماه است که نیروی عمدتا هوائی "ائتلاف عرب" به رهبری عربستان سعودی علاوه بر مراکز اصلی نظامی، اغلب مراکز و زیرساختهای اقتصادی کم توان کشور یمن را درهم می کوبند. بهانۀ این یورش جنایتکارانه، ظاهراً، تقاضای هادی منصور رئیس جمهور موقت "قانونی" یمن، برای مقابله با اقدامات کودتاگرانۀ "حوثی"ها و ارتش تحت رهبری علی صالح، رئیس جمهور برکنار شدۀ پیشین است. این اقدام نظامی مداخله جویانه، تاکنون نتیجه ای جز تشدید بحران و گسترش دامنۀ جنگ داخلی و افزودن بر شمار قربانیان مردم بیچاره و فقیر یمن نداشته است، به علاوه منجر به افزایش انبوه ویرانی و عقب ماندگی در سایۀ شعله ورتر شدن جنگهای تعصب آمیز مذهبی و قبیله ای شده است.