amir-mombini2-s.jpg
امیر مومبینی

یک دادگاه بین‌المللی باید
به جنایت اخیر دولت اسرائیل رسیدگی کند

روز سی و یکم ماه مای ۱۹ انسان خیر و صلح‌خواه در جریان تلاش کاروان کشتی‌های صلح و همیاری برای رساندن کمک‌های انسانی به مردم بی دفاع غزه توسط مهاجمان نظامی اسرائیل در آبهای بین‌المللی به قتل رسیدند. هم چنین حدود ۶۰ نفر از تلاش‌گران به سختی زخمی شدند و شمار زیادی دستگیر و به زندانهای اسرائیل منتقل شدند. در شش کشتی تشکیل دهنده‌ی کاروان یاری به غزه صدها نفر از کشورهای مختلف جهان بودند....



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

برنامه ریزان برای مدیریت جهان را به سازمان شانگهای راه نمی دهند

راه برون رفت از بحران کنونی و موفقیت در دیپلوماسی و شرکت در پیمان های منطقه ای و جهانی و همچنین کاهش از تنش های موجود اجتماعی که هر روز ابعاد وسیعتری به خود می گیرند، تمکین و تسلیم به خواست مردم، دمکراسی، احترام به منشور جهانی حقوق بشر و حاکمیت عقل و خرد جمعی در جامعه است...



دنیز ایشچی

شش سال و نیم دیگر از استراتژی دولت "اوباما "در منطقه

اگر قبول کنیم که چهارچوبه استراتژی دولتهای غربی در منطقه ما بر محور استراتژی ایالات متحدّه آمریکا میچرخد. اگر فرض را بر این بگذاریم که معمولاُ هر رئیس جمهور منتخب آمریکایی به مدت دو دوره در کاخ سفید مستقر باشد، باید نتیجه گرفت که استراتژی دولتهای غربی در این منطقه به مدّت شش سال و نیم دیگر بر محور ادامه استراتژی یکسال و نیم گذشته ایالات متحده آمریکا خواهد بود. بر این اساس بهتر است تلاش شود تا با نگرشی مختصر بر روند این استراتژی احتمالات بازتاب آن بر وقایع منطقه و تاثیرات سیاسی داخلی آن مورد بازبینی قرار گیرد.



یونس پارسا بناب

موقعیت کشورهای خاورمیانه بزرگ
در پروزه جهانی آمریکا

جهان کنونی در شرایط پرهرج و مرج ، بی امنی و آشوب بسر می برد که تا این اواخراز انظار عمومی نامرئی و پنهان مانده بود . مردم عادی در کوچه و بازار چه در کشورهای توسعه یافته مرکز و چه در کشورهای توسعه نیافته پیرامونی از اوضاع بشدت ناراحت و خشمگین هستند . ولی آنها مطمئن نیستند که چه باید بکنند . خود هیئت های حاکمه بطور مرتب و حتی بی مهابا صحبت هائی به زبان می آورند که تا دیروز بیان آنها تابو و " حرام " محسوب می شد .



ignatieff-azizi.jpg
آرش عزیزی

ما پشتیبان نیروهای دموکراتیک ایران هستیم

گفت وگوی شهروند با مایکل ایگناتیف، رهبر حزب لیبرال کانادا

دولت ایگناتیف باید مستقیماً با سفارت ایران و با مقامات ایران صحبت کند و خیلی واضح اعلام کند که این برای ما غیر قابل قبول است. کانادا مخالف مجازات اعدام در کشور خودمان است و در خارج از کشور نیز علیه آن می‌ایستیم. دولت محافظه‌کار در واقع در بعضی موارد مجازات اعدام، در خارج از کشور مداخله نکرده است. بعضی موارد را مداخله می‌کند و بعضی را خیر. اما ما مخالفت تمام و کمال با مجازات اعدام در تمام موارد آن داریم، اما مسئله فقط این نیست. مسئله سرکوب آزادی‌ها و اعتراضات مشروع دموکراتیک است.



Rohani_0.jpg
رضا تقی زاده

از موافقتنامه اتمی سعد آباد تا بیانیه تهران

در عمل بیانیه تهران مطابق با روح موافقتنامه سعد اباد است، بعلاوه دهها میلیارد دلار زیانهای اقتصادی سالانه ایران طی هفت سال گذشته و همچنین جایگزین شدن جامعه اروپا بعنوان طرفهای مذاکره کننده ایران، با ترکیه و برزیل منهای تعهدات طرف اول. در آن تاریخ جامعه اروپا در مقابل ایران به دادن امتیاز های قابل ملاحظه ای متعهد شده بود حال آنکه امروز برزیل و ترکیه تنها میانجی های بی تعهد و غیر مسئول در یک توافق تحمیلی بشمار میروند. بدین ترتیب می توان دید که تاوان رفتار های سیاسی حاکمیت ایران را مردم ایران میپردازند که این بار خوردن چوب و پیاز بنام حق مسلم ملی به آنها تحمیل شده است.



آلن گرش

اجماع بین المللی علیه ایران؟

ترجمه بهروز عارفی

ز چند ماه پیش، ایالات متحده و فرانسه به خود می بالند که با اجماع بین المللی توفیق خواهندیافت که در شورای امنیت سازمان ملل متحد مجازات هائی علیه ایران به تصویب برسانند. با وجود این، به رغم همه تلاش ها، تاریخ تصویب این قطع نامه مرتبا به تعویق می افتد. اکنون صحبت از ژوئن 2010 است. اما، شاید این تعویق پی در پی بازتاب نبود اجماع بین المللی باشد، گر چه روسیه به مواضع غرب پیوسته است؟



از جنگ تبلیغاتی اسرائیل

ماجرای کهنه نشدنی مفتی اعظم بیت المقدس

ژیلبر آشکار*
ترجمه بهروز عارفی

مرتبا کتاب هائی منتشر می شوند که به «کشف» علاقه امین الحسینی، رهبر فلسطینی نسبت به نازی ها می پردازند. مرتبا، رهبران اسرائیل با بهره گیری از این آثار، یهودی ستیزی موروثی اعراب را نکوهش می کنند. در واقع، هدف اصلی این باصطلاح پژوهش تاریخی، توجیه سیاست اشغال سرزمین های فلسطینیان و سرکوب آنان است.



رضا تقی زاده

نشست سه‌جانبه تهران؛
توافقی برای مبادله سوخت بى‌مصرف اتمى!

با وجود اعلام توافق كلى ميان ايران، برزيل و تركيه در مورد پذيرفتن «فرمول وين» و ارسال ۱۲۰۰ كيلوگرم از اورانيوم ۳.۵ در صد غنى شده خود به تركيه، به منظور مبادله با ۱۲۰ كيلوگرم سوخت ۲۰ درصد غنى شده، شرايط بعدى كه تهران ضميمه پيشنهاد خواهد كرد مي تواند اجراى آن را بار ديگر نا ممكن بسازد.



david-cameron.jpg
رضا تقی زاده

انتخاب نخست وزير جديد؛
بريتانيا در آستانه تغييرات بزرگ

سنتى ترين نظام حكومتى جهان با تشكيل يك دولت ائتلافى ميانه رو متمايل به راست در لندن، به جاى دولت كارگرى سابق، در آستانه تغييرات بى سابقه اى قرار گرفته است. آمريكا از نتايج اين تغييرات خشنود و جامعه اروپا تا حدود زيادى نگران نتايج آن است.
باراك اوباما كه از نزديك جريان پنج روز مذاكرات سه حزب بزرگ را براى رسيدن به توافق و تشكيل يك دولت ائتلافى تعقيب مى كرد، اولين شخصيت سياسى خارجى بود كه طى يك مكالمه تلفنى، اندكى پس از بازگشت ديويد كامرون رهبر حزب محافظه كار از كاخ باكينگهام تصدى نخست وزيرى بريتانيا را به او تبريك گفت.



یونس پارسا بناب

بازهم در نقد بینش اروپا محوری و
ضرورت توسعه بینش جهان محوری

نقد و رد بینش اروپا محوری که یکی از تبعات تجددطلبی عصر روشنگری است ، به هیچ وجه به معنی نفی و یا حتی کم بها دادن به گسست کیفی که پدیده ی سرمایه داری نمایشگر آن در تاریخ عمومی جهان است و پیشرفت و توسعه ایکه این نظام ( ولو محدود و نسبی از لحاظ تاریخی ) در زمان آغاز پیدایش و رشد خود بوجود آورد ، نیست . نقادی و مبارزه علیه دیدگاه اروپامحوری از زمانی شروع گشت که بخش بزرگی از نیروهای مترقی و انسان محور بویژه خیلی از مارکسیست ها ، روی تضادهائی درنگ و تامل کردند که نظام جهانی سرمایه در سراسر جهان ایجاد کرد .



شبی با شکوه برای «گربه های ایرانی»

با حضور برنارد کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه و مشاورانش

بهمن قبادی پس از سخنان برنارد کوشنر خطاب به وی و مشاورانش چنین گفت: « از شما و تمامی همکارانتان و دولت فرانسه مصرانه تقاضا می کنم از هیچگونه تلاشی جهت آزادی فیلمساز پرآوازه و جهانی آقای جعفر پناهی کوتاهی نکنید. پس از بهمن قبادی، محسن مخملباف و عباس بختیاری نیز ضمن تشریح اوضاع تاسف بار زندگی هنرمندان در ایران خواستار اعمال فشار بیشتری از سوی دولت فرانسه جهت آزادی جعفر پناهی برجسته ایرانی شدند.



manoure-daryaii.jpg
رضا تقی زاده

مانورهای مکرر نظامی ایران؛ آیا خطر برخورد با آمریکا نزدیک است؟

ادامه تمرين هاى مستمر نظامى توسط نيروى دريايى ايران و همچنين واحدهاى موشكى از يك سو و از سوى ديگر انتشار گزارش هايى داير بر حصول پيشرفت در توليد و امكان به كار گرفتن سلاح هاى تازه از سوى فرماندهان نيروهاى مسلح ايران، حاكى از اين است كه جمهورى اسلامى امكان بروز درگيرى نظامى و جنگ را كاملا جدى تلقى مى كند.