حسن نادری

هر دم از این باغ بوئی میرسد.

سلطان نشین برونی قانون شریعت را در امور جزائی باجراء در میآورد.

بنابر گزارش آژانس فرانس پرس و رویترز، سلطان نشیناسلامی، واقع در جنوب شرقی آسیا، در 22 اکتبرسال جاری اعلام داشت که قوانین شریعت را از این پس در حوزه جزائی باجرا در میآورد و کسانی که مرتکب زنای محصنه شوند به حکم قانون شریعت سنگسار خواهند شد. در باره سارقین و یا نقض کنندگان قانون عمومی نظیر سقط جنین و مصرف الکل احکام قطع عضو،شلاق و سنگسار باجرا گذاشته میشوند.



anavar-mirsattari.jpg
لوک باربه

کتاب بلژیک و بمب - بخش ۴

بر گردان از انور میرستاری

در درجه نخست مسأله حیثیتی است و برای پر ابهت نشان دادن ایران و پز دادن می باشد. ایران می‌خواهد برگی از تاریخ را که در آن نقش دوم دارد، برگرداند و مانند گذشته یک ابر قدرت به حساب بیاید و در باشگاه بزرگان جهان عضویت داشته باشد. بنابر این، می خواهد بر مجموعه چرخه هسته ای که نشانه پیشرفت، ترقی و شهرت است، احاطه کامل داشته باشد.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

«اوباما» و سرزنش‌های «ملاله»

از زمانی که جنگ هواپیماهای بدون سرنشین (پهباد)، در پاکستان شروع شده، ذهنیت مردم عادی نسبت به آمریکا بدتر شده است. «لیلا بخاری» که خود نیز پاکستانی است ومتخصص امور تروریسم در نروژ به روزنامه‌ی «مبارزه طبقاتی "کلاسه کامپن"» می‌گوید: "در پاکستان مخالفت عمومی مردم با آمریکا، موضوعی است عمومی که حمله‌های پهبادها هم این مسئله را شدت بخشیده. انتقاد «ملاله» از سیاست «اوباما» هم بازتاب نظر عمومی مردم پاکستان است."



«برنامه نجات یونان» یا نجات بانک ها و ثروتمندان؟

پژوهش : م . ت . برومند

آزمون «برنامه نجات یونان» پرده از رخسار اتحادیه اروپا بر گرفت و نشان داد که این اتحادیه چه بافت پیچیده تبعیض آمیز به سود سرمایه مالی بحران آفرین، مالکان بانک ها و ثروتمندان قاره اروپا دارد. در پرتو سیاست های ضد دموکراتیک کشورهای این اتحادیه است که برنامه های نولیبرالی بی کم و کاست در کشورهای عضو به اجرا در آمده و جامعه های این کشور ها را یکی پس از دیگری هر چه بیشتر در کام تنگدستی و نا برابری های اجتماعی فرو برده و بر دامنه ارتش بیکاران روز به روز افزوده می شود. نگرانی از آینده چشم انداز بهبود زندگی را تیره و تار ساخته است.



anavar-mirsattari.jpg
لوک باربه

کتاب بلژیک و بمب - بخش ۳

بر گردان از انور میرستاری


تاریخ انرژی هسته ای به اندازه کهکشان ها پر از شگفتی ها است. در برابر دیدگان بهت زده جامعه جهانی، چین و هند دارای بمب شدند. پاکستان و کره شمالی هم همین کار را کردند. عبد القادر خان یک شبکه هسته ای پنهانی بین‌المللی راه انداخت. آفریقای جنوبی در خفای کامل، سلاح های هسته ای ساخت و داستان به همین ترتیب ادامه داشت. در این سیاهه بلند و بالا، روز ۱۴ اوت سال ۲۰۰۲ با تعجب فراوانی یاد داشت شده است. در این روز، شورای ملی مقاومت ایران، یک جنبش زیر زمینی از مخالفان رژیم ایران که از سوی هر دو کشور ایران و آمریکا به طور هم زمان، سازمانی آدم کش محسوب می شود، از وجود تأسیسات غنی سازی مخفی در نطنز و از محل یک راکتور آب سنگین در حال ساخت در اراک پرده برداشت.



Rom19-20okt-2s.jpg
کاوه بنائی

سازماندهی , خشم ماست؛

گزارش ۲ روز محاصره شهر رم

امروز در میدان سن جووانی , زنان و مردان اریتره , اتیوپی در صفوفی منظم و سردادن شعار های خود , فاجعه غرق قایق در "جزیره لمپدوزا" را یاد آوری کردند. انواع اعلامیه و تراکت ها در حمایت از حقوق پناهنده ها در سرتاسر میدان بچشم می خورد.
ساعت 15:30 میدان بپا می خیزد و به سمت هدف های مشخص شده حرکت می کند. سرتاسر مسیر تا ساعت ۱۷:۴۰ دقیقه که به ساختمان وزارت اقتصاد و دارائی ختم می شود, لحظه ای از تلاش جهت یاد آوری وضعیت فلاکت بار اقتصادی با شعارهایشان بازنمی مانند. پیشاپیش این جمعیت معترض که سازماندهندگان ۷۰ هزار نفر ذکر می کنند



capitol.jpg
مصاحبه ی مجله آلمانی اشپیگل باروبرت رایش، وزیر کار سابق ایالات متحده

مردم خسته شده اند

ترجمه: س. حاتملوی

کشور ایالات متحده ی آمریکا روزهای سختی را می گذراند. هرج و مرج حاکم بر ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی جامعه – بخصوص رویدادهای چند روزه ی اخیر که به تعطیلی بخشی از زندگی اجتماعی و اقتصادی این کشور منجر شد- موجب نگرانی جدی بخشی از دولتمردان و روشنفکران امریکائی و متحدان آن در سایر نقاط جهان گردیده است.
مصاحبه ی مجله ی معتبر آلمانی اشپیگل1 با وزیر کار سابق ایالات متحده روبرت رایش، این نگرانی را بخوبی منعکس می کند.



anavar-mirsattari.jpg
لوک باربه

کتاب بلژیک و بمب - بخش ۲

بر گردان از انور میرستاری

کتاب بلژیک و بمب در باره تاریخ بمب اتم و انرژی اتمی در جهان و نقش بلژیک به عنوان اولین کشور تهیه کننده اورانیوم لازم و یکی از عرضه کنندگان فناوری در این زمینه است. بنا به نوشته‌های این نویسنده، بلژیک از هنگام تهیه بمب های آمریکا و ریختن آن‌ها بر سر مردم هیروشیما تا به امروز که مساله هسته ای ایران آخرین آن‌ها است، در برنامه‌های سلاح های هسته ای و ساخت بمب های اتمی دست داشته است و شرکت های بلژیکی سودهای کلانی را از این راه به جیب زده اند.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

تیول‌داران عصر جدید کدامند؟

به باورم، بخش مالی را باید لباس خواری و خفت پوشاند تا دیگر بار نتواند تصویر دروغین فرانکشتاین را به نمایش بگذارد. باید برای وام مسکن، شرایط ویژه‌ای برقرار شود. البته باید ساختاری هم برقرار شود که بانک‌ها هم بتوانند بدهی خود را بفروشند. خوب قانون بانک‌ها برای راه‌اندازی این فعالیت مالی، مقررات زیادی را وضع کرده که باید رعایت شود. در هر حال جامعه باید آماده باشد که طی مدتی معین مثلن پانزده سال، بدهی‌های شخصی و بانک‌ها به تدریج تسویه شوند.



ampedusa-jasadha2s.jpg
کاوه بنائی

گورهای بی نام و نشان؛

پس از فاجعه کشتار مهاجرین در نزدیک ساحل ایتالیا, جزیره لمپدوزا که , هنوز تجسس و تحقیقات پایان نگرفته این تصمیم با پیشنهاد و پیگیری نخست وزیر ایتالیا "انریکو لتا" اتخاذ شده است. در این رابظه امروز چهارشنبه ساعت 9:35" با روسو" رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا, "انریکو لتا" نخست وزیر ایتالیا و" خانم آلفانو" وزیر کشور وارد فرودگاه لمپدوزا شدند تا بازدیدهای برنامه ریزی شده شان را اجراء کنند. ماهیگیران و شهروندان جزیره با تظاهرات و اعتراض خود,فریاد می زدند, " قاتلان ـ شرم" با حمل پلاکارهائی , خواهان پایان تراژدی مهاجران شدند.



ناصر اصغری

یك زندانی سیاسی در آمریكا "آزاد" شد

انتظار ندارم خوانندگان فارسی زبان زیادی كه این سطور را می خوانند چیز زیادی از هرمان والس (Herman Wallace) بدانند. با این حال پرونده هرمان والس و "٣ آنگولائی"، موضوعی جهانی شده است و عفو بین المللی هم تا بحال بارها خواهان آزادی هرمان والس و دوستان وی شده است. از معرفی والس و "٣ آنگولائی" شروع كنم.



soheil-rouhani.jpg
سهيل روحانی

نقش کمک های آمریکا و بریتانیا در پیروزی شوروی در جنگ کبیر میهنی

نقش کمکهای آمریکا و بریتانیا در پیروزی ارتش سرخ در جنگ جهانی دوم همواره موضوع بحث انگیزی بوده است. مورخان شوروی می گفتند که تجهیزات نظامی یی که آمریکا در طول جنگ جهانی دوم به شوروی داد مقداری ناچیز یعنی حدود 4 درصد کل تولیدات نظامی شوروی در زمان جنگ بوده و بنابراین نقش مهمی در پیروزی شوروی در جنگ کبیر میهنی نداشته است. آنها به ویژه بر این نکته تأکید می کردند که کمکهای متفقین در سال اول جنگ، که حساس ترین دوره برای شوروی بود، بسیار ناچیز بوده است



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

بسته دمکراسی در ترکیه، دستآورد اندک با هیاهوی بزرگ


آنچه رجب طیب اردوغان نخست وزیر و رهبر حزب اسلامگرای « عدالت و توسعه » ترکیه بنام « بسته دمکراسی » مطرح کرده و آن را راهگشای پیشرفت و توسعه دمکراسی می نامد می تواند سرآغازی برای کشور های منطقه بویژه ایران باشد که با مسائل مشابه درگیر است و حل بحران مسئله ملی آن در اولویت قرار دارد. ولی همانگونه که در بالا اشاره شد نمی توان دمکراسی، آزادی اندیشه و بیان را با دستور و بسته دمکراسی تاسیس کرد و پیش برد، می توان با قانون حقوق فردی و اجتماعی افراد را تضمین و حفظ آن را به قانون سپرد، ولی واقعیت این است که دمکراسی را مردم با اراده آزاد و خرد جمعی خود بوجود می آورند، بکار می برند و با نهاد های نظارتی خود از آن دفاع می کنند.



mohsen-masarrat.jpg
محسن مسرت

آئتلاف برای صلح بجای ائتلاف برای جنگ

به باور نویسنده ایران در شرایطی قرار گرفته است که در تهدید تحریمهای سنگین غرب قرار گرفته وجناحهای جنگ طلب جهانی مناقشه هسته ای با ایران را.زیرکانه به دستاویزی برای ادامه تهدیها، ایجاد خشونت ودر صورت امکان حتی جنگ تبدیل نموده اند، در حالیکه برای ایران نوئی اجبار سیاسی بمنضور دفاع از تمامیت عرضی و استقلال میباشد که از کلیه امکانات معقول و منطقی موجود استفاده نماید که بتواند هر چه زودتر از این محلکه خلاص یافته و بازی های برد وباخت سلطه گرایان را به بازی برد برد بنغع ایران و جامعه جهانی تمام کند.



hamneshinebahar-xs.jpg
همنشین بهار

یادی از ژنرال جیاپ و نبرد دین‌بین‌فو Điện Biên Phủ


نبرد دین‌بین‌فو اوج نزاع‌های جنگ اول هندوچین بین ارتش فرانسه و نیروهای انقلابی در ویتنام بود. این نبرد بین ماه‌های مارس و آوریل ۱۹۵۴ اتفاق افتاد و در پایان منجر به شکست کامل فرانسه شد. دین‌بین‌فو، دشتی در ویتنام شمالی نزدیک مرز لائوس است.



panhjoyan-italiaok2013-1s.jpg
کاوه بنائی

با من به شمارش مرده ها بیا!

500* سرنشین قایقی که از شمال آفریقا راهی آبهای دریای مدیترانه شد تا در ساحل ایتالیا پهلو بگیرد, زنان , مردان , کودکانی که از جان مایه گذاشتند تا دور از میهن که در آتش جنگ و نیستی شعله ور است , در جستجوی دنیائی متفاوت که در طلب اش بودند , مرگ در نزدیکی ساحل ایتالیا آنها را در آغوش گرفتند.
قایق در 800 متری جزیره "لمپدوزا" از حرکت باز می ماند. هیچ تماسی از طریق تلفن همراه میسر نمی شود. آنها برای دادن علامت اقدام به آتش زدن پتو که آغشته به بنزین بود می نمایند و شعلۀ آتش , قایق را فرامی گیرد. ترس از مرگ و سوختن , خود را به دریا می اندازند.