jashne150salegi-s.jpg

سوسیال‌دمکرات‌های آلمان صدوپنجاه ‌سالگی حزب خود را جشن گرفتند


حزب سوسیال دمکرات آلمان، از سوی فردیناند لاسال، نویسنده و سیاستمدار سوسیالیست این کشور، به عنوان رهبر اتحادیه‌ی سراسری کارگران آلمان، بنیان‌ گذاشته شد. این حزب که در روز ۲۳ ماه مه سال ۱۸۶۳ در شهر لایپزیک آلمان به ثبت رسید، در سال ۱۸۷۵ با حزب سوسیال دمکراتیک کارگران (SDAP) آلمان که به ابتکار آگوست ببل و ویلهلم لیبکنشت، ۶ سال پیش از آن در شهرآیزناخ آلمان پایه‌گزاری شده بود، متحد شد. این دو تشکیلات در کنگره‌ی سال ۱۸۹۰، نام "حزب سوسیال دمکراتیک آلمان" ( SPD ) را برگزیدند.



حزب سوسیال دموکرات آلمان عضویت خود در انترناسیونال سوسیالیستی (SI) را به حالت تعلیق در آورد

و در صدد ایجاد تشکل جدیدی به نام "اتحاد پیشرو" برای ارایه پلاتفرمی جهت بحث های سوسیال دموکراسی در عرصه جهانی است.

زیگمار گابریل رییس حزب سوسیال دموکرات آلمان در گفتگویی با مجله آلمانی فوکوس دلیل این اقدام را مواضع بسیار ضعیف انترناسیونال سوسیالیستی اعلام نمود. " متاسفانه باید اعتراف کرد که این تشکل در سال های گذشته در رابطه با افراطگری های بازارهای مالی و دیگر چالشهای جهانی هیچ گونه سهم چشم گیری نداشته است".



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

کشتار ریحانلی و نگرانی از گسترش خشونت در منطقه

به مدت کوتاهی بعد از این حادثه دلخراش و پخش تصاویری از آن، مقامات ترکیه انگشت اتهام را به سوی سوریه و رژیم بشار اسد نشانه گرفتند، آنان تروریست های رژیم اسد را متهم به دست داشتن در این جنایت کردند. اردوغان نخست وزیر ترکیه در اولین واکنش به این حادثه گفت : ما اسناد و مدارکی در دست داریم که نشان می دهد، رژیم اسد پشت این جنایت قرار دارد و آنان دست پرورده هایی هم در داخل ترکیه هم دارند. در پی این گفتار، فرستادن هر گونه تصویر و خبر مستقیم از منطقه تا اطلاع ثانوی از سوی مقامات قضایی( دادستان ریحانلی) و مقامات امنیتی در ترکیه ممنوع اعلان شد.



dadgahe-neonaziha1s.jpg

اعتراض به نحوه برگزاری "محاکمه قرن"
در مونیخ

شکل حضور متهم اصلی ترور ۹ ترک‌تبار و یونانی‌تبار در دادگاه رسیدگی به جنایت شبکه ترور تئونازی‌های‌ آلمان با واکنش تند رسانه‌های ترکیه روبرو شد. نماینده دولت آلمان در امور قربانیان نیز از روند دادگاه انتقاد کرد.
یک روز پس از تعویق جلسه محاکمه "بئاته چه‌په" متهم اصلی ترور هشت ترک‌تبار و یک یونانی‌تبار مقیم آلمان، شکل حضور این متهم مورد اعتراض شدید رسانه‌های ترکی قرار گرفت.



«ریشه‌های آپارتاید در آفریقای جنوبی و اسرائیل یکی ست!»

ترجمه تراب حق‌شناس

کاربرد اصطلاح آپارتاید برای معرفی اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی فلسطین تازگی ندارد. این موضوع کتابی بود که نویسنده آفریقای جنوبی «درک کوهن» نوشته و در سال ۲۰۰۸ توسط انتشارات «اکت دو سود» منتشر شد. عنوان کتاب دیگری که در بهار ۲۰۱۳ توسط جمعی از نویسندگان زیر نظر «ژولین سالینگ» و «سلین لبروم» منتشر شده نیز حکایت از همین معنا دارد. اما در کتاب «اسرائیل آپارتاید نوین» «می‌شل باول ریشار» خبرنگار سابق لوموند که از ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۰ در آفریقای جنوبی بوده و سپس از ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ در اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی فلسطین، مقایسه را تا آنجا به پیش می‌برد که معتقد است سیستم اسرائیل از آپارتایدی که در آفریقای جنوبی حاکم بود «بد‌تر» است.



rom-1mai2013.jpg
کاوه بنائی

ایتالیا را تنها نخواهیم گذاشت؛


شعار اول ماه مه امسال ایتالیا، «همه در میدان، برای ساختن دنیائی جدید» است که، از صبح زود، جوانان از سرتاسر ایتالیا با قطار و ماشین خود را به رم رسانده‌اند تا در این ماراتن موسیقی که، از بهترین خوانندگان و هنرمندان ایتالیا میزبانشان هستند بهره ببرند.
هنرمندان با صدای رسا می‌گویند: ما داستاه‌های زیادی در باره کار، در باره روز کارگر، بیکاری، زنان، کارهای مخاطره آمیز که موجب مرگ و میر می‌شود امروز برایتان آماده نموده‌ایم.
۹۰ درصد شرکت کنندگان در این جشنواره و مانور طبقاتی را جوانان تشکیل داده‌اند. آن‌ها به مدت بیش از ۱۸ ماه سرتاسر ایتالیا را در میادین با حضور خود، رنگ دیگری از مقاومت و مبارزه بخشیدند. نیروئی دیگر به حیات احزاب و تشکل‌ها دمیدند و روز انتخابات با حضور پای صندوق‌های رأی، توانستند نقش خویش را به اثبات برسانند.