abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

نقدی بر عملکرد صدا و سیما، آیا بلوچ ایرانی نیست؟

مایل بودم این مقاله را در قالب یک نامه سرگشاده به عزت‌الله ضرغامی رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بنویسم. اما حقیقتش را بخواهید دیگر نمی دانم تضرع و فریاد حدود سه میلیون بلوچ ایرانی را که اکثر آنها در بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی سکنی دارند، در چه قالب تاثیر گذاری به گوش مقامات جمهوری اسلامی و هموطنان برسانم. زیرا فریاد ما بیصدا است. عملکرد صدا و سیمای جمهوری اسلامی در عرض سی و پنج سال گذشته و بیانیه امروز رئیس این بنگاه خبرپراکنی و تبلیغاتی بالاترین برهان ادعای ما است.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

آخوند حسن روحانی نیز بیشرمانه دروغ گفت!

آخوند روحانی نیز شرمی از عبا و عمامه اش نکرد و همانند همکار و همقطار پیشن خود محمود احمدی نژاد، در امریکا برای شرکت در جلسات سازمان ملل، به دروغگوئی متوسل شد. او هم در پشت تریبون سازمان ملل دروغ گفت و هم در مقابل روزنامه نگاران. به گمان من او را نباید در ذات خود برای این دروغگوئی مقصر دانست. زیرا آخوندی مسلمان و پیرو مذهب شیعه است که دروغگوئی و خدعه و نیرنگ زیربنای آن است و مباح است.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

پایان دیدار نماینده ولایت از نیویورک

روحانی که در تبلیغات انتخاباتی، خود را حقوق دان خوانده بود، پس از انتخابات، منشور طولانی خود را با نام حقوق شهروندی منتشر کرد، ولی در برخورد با « دلواپسان مجلس » و « کمیته صیانت از منافع ایران » که گوشه ای از طرح عدم کفایت سیاسی وی را نشان دادند، پله پله عقب نشینی کرد و در نهایت خود را مجری منویات ولایت خواند، در نهایت متن طولانی منشور شهروندی پیش از اجرا به فراموشی سپرده شد، دیگر هرگز سخن از حقوق شهروندی و حقوق مردم به میان نیآمد.



ابراهیم هرندی

حـاکم‏ ها و آدم‏ ها
(بخش پايانی)


آئين و اخلاق و قانون در واکُنش به کمبود سازه های زيستی پديد آمده اند. از آغازِ پيدايشِ هستی تا زمانی که درياها دارای مواد خوراکی کافی برای آبزيان بود، زندگی شکلی بسيار ساده و آرام داشت. در آن دوران ِبی تنش، زيندگان تک ياخته ای، شناور در آبهای جهان، از آب و آفتاب نيرو می گرفتند و آسوده و آزاد و رها می زيستند. اما از زمانی که نمودارِ شمار فزاينده زيستاران از مرز ميزانِ کاهنده ی مواد خوراکی گذشت و سازه های زيستی در زمره موادِ کمياب در آمد، زيستن شکل ديگری بخود گرفت و تاريخِ تلاش و کوشش و کشمکش و کشتار، آغاز شد.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

کوبانی شهری به وسعت هستی اجتماعی ما...

کم و بیش دو سال پس از ظهور داعش، حالا دیگر کم تر کسی است که از مناسبات پیدا و پنهان در جریان شکل بندی این سازمان بی خبر مانده باشد. مستقل از اخبار و موضع گیری های سیاسی – از جمله و فی المثل انتشار یک تصویر مشترک با حضور مک کین و ابوبکر بغدادی و یا اعترافات هیلاری کلینتون و ...- قدر مسلم این است که روی کرد واقعی دولت ها و گرایش های سیاسی منطقه نسبت به روند حرکت داعش، به ما کومک می کند بتوانیم از مرز تحلیل سیاسی رد شویم و با فاکت به سپیده دم تاریخ بنگریم.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

قصه یونس پیامبر واعدام محسن امیراصلانی !

اتهام محسن امیراصلانی از نظر دستگاه قضائی حکومت اسلامی که دیروز درایران اعدام شد این بوده است که در صحت این داستان شک نموده واین داستان را به گونه ای تفسیرکرده بوده است که به مذاق دکان خرافه پروری و ریاکاری آخوندهای حاکم خوش نیامده و اورا مستوجب مرگ تشخیص دادندچراکه تفسیرآیات قرآن فقط درانحصارآخوندهای مفتخوارو شیاد است وهرکس به حریم این "تخصص" نزدیک شود اتهام قلابی و من درآوردی "مفسدفی الارض" براو صادق و حکم مرگش صادر میگردد !



Parastou-Frouhar.jpg
پرستو فروهر

کدام گنج‌نامه از این رنج خبر خواهد داد؟

گاهی فکر می‌کنم از پس آن گردنه‌ی شکست و سکوت، گذشته برای رسیدن به حال مسیری ساخته و در امتداد آن میلِ عمومی‌ای شکل گرفته که من از درک پیوند خود با آن ناتوان می‌مانم.
چند سال پیش که می‌خواستم در کتابم کابوس آن روزهای تابستان شصت را روایت کنم، دریافتی را بازگو کردم، که از همان هنگام در خاطره‌ام حک شده بود: «رشته‌های زندگی در ذهن من پاره شده بودند، گذران روزها را درمی‌یافتم اما انگار این گذران دیگر به آینده‌ای وصل نمی‌شد. دستی یا شیء نامرئی پیوند من با آینده را بریده بود و من را به تکرار زمان حال سپرده بود. دیگر هیچ تصویری از خودم در آینده نمی‌دیدم. همه‌ی تصویرهایی که تا آن هنگام برایم تجسم خویش در آینده بودند، یک‌باره محو و نابود شده بودند.»



mohmmad-safavi.jpg
محمد صفوی

روح اله خمینی و همه مردانش که صلح راانتخاب نکردند!

بمناسبت سالروز جنگ ایران و عراق و رور جهانی صلح

از جنگ ایران و عراق بیش از سه دهه می گذرد. از آن پس تا کنون عراق دو جنگ ویرانگر را تجربه کرده است و اینک در آستانه فروپاشی و جنگ دیگری قرار دارد. بسیار تاسف بر انگیز است در منطقه ای که کشور ما را نیز شامل می شود و بیش از سه دهه است که شاهد جنگ های خونین بوده است ، مردم بدلایل سرکوب و جنگ نتوانسته اند که یک جنبش صلح طلبانه موثر علیه جنگ و خشونت سامان دهند .



AAHajseidjavadi.jpg
علی اصغر حاج سید جوادی

تا سایه ی آمریکا بر سر اسرائیل است؟!

«اسرائیل بدون آمریکا احتمالاً وجود خارجی نداشت. درجنگ ۱۹۷۳ زمانی که نیروهای مصری برخوردار از آموزش و حمایت شوروی از کانال سوئز گذشتند؛ و سوریه ای ها نیز در ارتفاعات گولان نیرو پیاده کردند، چیزی نمانده بود که اسرائیل نابود شود. هواپیماهای حمل و نقل نظامی غول پیکر آمریکائی برای نجات این کشور سررسیدند؛ و هر نیم ساعت یک هواپیما برزمین می نشست تا ارتش از هم پاشیده شده اسرائیل را که اغلب سلاحهای سنگین خود را از دست داده بود، تعمیر کنند. تا زمانی که جنگ به پایان رسید آمریکا دو میلیارد و دویست میلیون دلار کمکهای نظامی فوری به اسرائیل داده بود.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

بان کی مون، عامل سازمان CIA!

با توجه به این که گزارش دبیرکل سازمان ملل، مستند به آمار و ارقام است، واکنش معقول یک حکومت با حداقل پایبندی به تعهدات بین المللی می باید این باشد که یا صحت آمار و ارقام را به چالش بکشد: مثلا پاسخ دهد که 160 نوجوان اعدامی درست نیست یا شمار اعدام ها در دوره شیخ حسن روحانی افزایش نیافته و یا این که با قبول و تأیید مفاد گزارش وعده دهد که در آینده رفتار خود را اصلاح خواهد کرد. آیا حکومت آخوندی چنین می کند؟



farhang-ghassemi2.jpg
فرهنگ قاسمي

"گذار به دموکراسی و ویژگی های بدیل"

باورمندان به گذار از جمهوری اسلامی، هر کدام بنا بر گذشته سیاسی خود، بر اساس باورهایشان از انقلاب ایران، دوری و نزدیکی با آن، اشرافشان از جامعه ایرانی و در راستای ادراکی که از این مقوله دارند به شیوه ای از گذار صحه می‌گذارند و آن را بهترین تدبیر می دانند. به نظر می‌رسد در امر گذار از جمهوری اسلامی سه فرضیه متصور باشد که فراروند های اصلی و عینی مبارزات مخالفان جمهوری اسلامی را تشکیل می‌دهند.



Ebrahim-Harandi.jpg
ابراهیم هرندی

حـاکم ‏ها و آدم ‏ها؛ (بخش دوم)

در فرهنگ حکومتی، قدرت گرفتنی ست و نه دادنی. مکانيزم اين گرفت و داد نيز زور است. روانشناسی کاربرد زور، روانشناسی بسيار کهن و پيچيده ای ست که برآيش آن را با دنبال کردنِ ردِ پای کاربرد زور در ميان جانوران به بيش از ششصد ميليون سال پيش می توان دنبال کرد. در آن روزگاران که شتابِ افزايش جمعيت آبزيان، با روند کاهش خوراک آنان در آبِ درياها روندی الاکلنگی داشت، کردارهای زورمندانه، برای نخستين بار ابزاری برای دسترسی بيشتر و بهتر به سازهای زيستی شد.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

خطر گسترش شعله های آتش در خاورميانه (۲)

در ظرف چهارماه که از تصرف موصل می گذرد چند مسئله روشن شده اند. اول اينکه داعش بزودی از ميان نمی رود. دوم اينکه شعله های آتش در خاورميانه هر روزه گسترش بيشتری می يابندو بازگشت ثبات و آرامش به خاورميانه بسته به معادلات "منطقه ای" هستند که هيچ تک کشوری به تنهائی قادر به حل آنها نيست. نکته سوم اينست که امريکا در مخمصه ای خودساخته گير کرده است وهنوز نمی داند چه کار می خواهد بکند. روشن است که امريکا و غرب نمی توانند وجود "دولت اسلامی" را برتابند و از بين بردن اين دستگاه به مثابه هدفی عاجل درآمده است. ولی اقداماتی که برای ازبين بردن داعش مفيد هستند نقطه مقابل اقداماتی هستند که در چند ساله اخير سياست محوری امريکا به شمار می آمدند.



kazem-izadi.jpg
کاظم ایزدی

تأملی بر تمرکز زدائی درایران
نقدی برطرح جدید تمرکززدائی

تمرکززدائی به اختصار گام مهمّی ست در ایجاد دمکراسی و راهی ست قانونی برای کاهش قدرت واختیار مقام های مرکز نشین و سپردن کار مردم به خودشان. به بیان دیگر، تمرکز زدائی کاهش تدریجی ساختارعمودی قدرتِ دولتِ مرکزی است و تفویض مسئولیت ها واختیارات تصمیم گیری واجرایی به برگزیدگان محلی تا درنهایت ساختار افقی شکل بگیرد. ساکنان هرمحل به خود کفائی برسند و قادرشوند خود مسئولیت اداره ی امور جامعه ی خود را بعهده بگیرند. در این نظام تفویض اختیار ومسئولیت به کارگزاران محلی معمولاً در فرایند زمانی وبا مهیا شدن بسترهای لازم وآمادگی کارگزاران محلی صورت می گیرد ودر نهایت نظام متمرکز می تواند به نظام فدراتیو تبدیل شود.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

اسکاتلند : چراغی که خاموش نخواهد شد

پیش بینی می شود که ۸۰ درصد ملت در این رفراندوم مشارکت خواهند کرد.این بدان معنی است که یک میلیون تن از افرادی که هرگز در هیچ رای گیری شرکت نمی کردند ، در این رفراندوم راًی خواهند داد. در طی چند سال و ماه گذشته ، مردم اسکاتلند باهم به گفتگو پرداخته ، به سخن یک دیگر گوش کرده ، کتابها و مقلات متعددی خوانده اند ، در «تویتر» باهم ارتباط گرفته ودر میتینگ های عظیم حضور داشته اند.اکنون گفتگوی بسیار بزرگی در جریان است.سیاست وضعیت زنده ای پیدا کرده است ، چرا که مردم باید یک تصمیم واقعی بگیرند.مردم اسکاتلند از طریق این رفراندوم ، نقش یک عامل فعال را بدست آورده اند و این نقش خود را با عشق و علاقه وافر بدست گرفته اند واین بسی مایه سرور است!



nikrouz-owladazami2.jpg
نیکروز اولاداعظمی

"چرا ما فيلسوف يا جامعه شناس جهانى نداريم؟"

ارتقاء زبان فارسى در بى حضورى موضوعات، انديشيدن و تبيين مفاهيم؟

در نقد نظر آقاى آشورى مى گويم: ما در جامعه اى زندگى مى كنيم كه نه "انديشه ها" وجود دارند و نه "موضوع هاى فلسفى و اجتماعى" و نه "مفاهيم تعريف پذير"، فكر كنم آقاى داريوش آشورى نيز تا اينجايش را، كه ما اينها را نداريم موافق هستند، به همين دليل ايشان مى خواهند از طريق زبان فارسى كه زبان فلسفه نيست به "انديشه ها"، "موضوعات فلسفى" و "مفاهيم تعريف پذير" زمينه را براى اينها "آماده" كنند، چگونه؟



hossein-asadi2.jpg
حسين اسدی

‌حوادث منطقه و ماجرا جویی های نظام ولایت فقیه

دولت آمر یکا ودولت های همراه با آن باز دست به همان خطا هایی می زنند که حکومت بوش مرتکب آن گردید. آنان بدون بر خورد به پایمال شدن حقوق حقه مردم فلسطین، بدون بر خورد به محرومیت مادی و معنوی ساکنان این بخش از جهان، بدون بر خورد به عملکرد حاکمین مستبد در منطقه، مبارزه با تروریسم را (اگر بهانه ای بیش نباشد) فقط در این می بینند، که پایگاه یک گروه تروریستی که درشرایط کنونی نقش بر جسته ای در میان سایر گروه های خشونت طلب اسلامی پیدا نموده است را بمباران نمایند، رهبران آن را به قتل رسانند، و از این طریق بخیال خود از امکان انجام عملیات تروریستی علیه مردم خودو جهانیان جلو گیری نمایند.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

من خاورانم

دیری نپائید, جستجو گرها, مادران , پدران , همسران و...رد ما را یافتند. شاهدان زبان گشودند. ما که تکه تکه با هم اما دور از هم , بودیم ,بهم پیوستیم . از خاک بر آمدیم, از نو سرود و ترانه گشتیم ,قد کشیدیم , با کودکان , نوجوانان , به هر جا پا گذاشتیم , صدائی میان صداها شدیم.آنها همچنان با انکار ما ,سیلی بر گونه ی مردم می زنند . در هر سال از این ۲۶ سال , خاک خاوران ها را شخم می زنند و زمین زخمی را زیر و رو می کنند و با این کار, فرمان کشتار دیکتاتور اعظم را از نو تکرار می کنند.



Saeed-Rahnema.jpg
سعید رهنما

نوار غزه و کرانه‌ی باختری:
دو برخورد اسراییل
و دو حق انتخاب غم‌انگیز فلسطین

مادام که فلسطینی‌های کرانه‌ی باختری تسلیم شرایط تحمیلی دولت دست‌راستی اسراییل باشند، می‌توانند در محدوده های تعیین‌شده به زندگی خود ادامه دهند، حتی پیشرفت‌هایی نیز داشته باشند... اما اگر این دولت و نیز فلسطینی‌های کرانه‌ی باختری دولت اسراییل را به‌طور جدی به چالش بکشند، ... آن‌گاه سرنوشت غزه در انتظارشان خواهد بود.



عباس هاشمی

پاسخ به سوالات یک پژوهشگر!

دوستی و عشقی که در این سازمان بود بی‌نظیر است. البته من در بعضی کتاب‌ها و فیلم‌هائی که در مورد دوران مقاومت خوانده و دیده‌ام، به نظرم تشابهاتی وجود دارد و کاملاً هم طبیعی‌ست چرا که آدم‌ها وقتی برای تحقق آرزوها‌ی بزرگ کار مشترک می‌کنند خودشان هم متعالی میشوند و احساسات متعالی در کار و محیط و خودشان سرشار است و احترام به ارزش‌ها و منش‌های انسانی شور و شوق مبارزاتی و عشق به یکدیگر می‌آفریند و از خرده‌گیری و خرده بینی انسان را دور می‌کند که زیباترین چیزی‌ست که هر انسانی می‌تواند از آن لذت ببرد و از منافع حقیر رایج دور شود و ایثارگر باشد.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

جنگ اوکراین و سوریه، پوششی بر جنگ انرژی آمریکا علیه روسیه

کلوویتس ، استراتژیست بزرگ پروسی نوشته است که جنگ ادامه سیاست است بشکلی دیگر. در صفحه شطرنج ژئوپولیتیک جهان که از دید استراتژیست های قدرت های رقیب ، منطقه « اورو ـ آسیا » مرکز ثقل آن تلقی میشود ، بجرات میتوان گفت که «استراتژی گاز» ، با استراتژی جنگ های منطقه ای تاحد زیادی منطبق برهم هستند. اروپا بعنوان یک مکان جغرافیائی دراین منطقه « اورو-ـ آسیا» و بعنوان بزرگترین مصرف کننده انٰرژی گاز، محور این رقابت استراتژیک در ژئوپولیتیک جهان بشمار میرود .



chidan.jpg
شیدان وثیق

گذار به دموکراسی در ایران و ویژگی‌های آن

از نگاه ما، بدیل انقلابی نظام جمهوری اسلامی ایران، جمهوریتی دموکراتیک بر اساس جدایی دولت و دین است. مبارزه برای تحقق این سه در مفهوم و معنایی که در این نوشته از آن ها دفاع کردیم، مبارزه ای بغرنج، دشوار و درازمدت است، اما ناگزیر و تعطیل‌ناپذیر. فرایندی است هم نظری (فلسفی) و هم عملی (پراتیک). هم اجتماعی و هم سیاسی. هم اقتصادی و هم فرهنگی. این مبارزه را اما مردمان خود باید به دست گیرند. خود باید به پیش برند.



YadollahBaladi.jpg
یدالله بلدی

گیله مرد

یاد و خاطره زنده یاد زین العابدین کاظمی "عبدی" گرامی باد

تاریخ معاصر میهن مان در برهه هائی از زمان شاهد برپاداشتن چوبه های دار و میدان های تیرباران برای خاموش کردن ندای حق طلبانه مبارزان راه آزادی و عدالت بوده است که در این میان فاجعه ملی سال ۶۷ خونبارترین جنایتی بود که در آن هزاران سرو آزاده میهن مان در راه بهروزی مردم و ستیز با ارتجاع و خودکامگی جان باختند و ملت ایران را سوگوار کردند یکی از هزاران فرزند دلاور و آزادیخواه مردم که جاودانه شد زنده یاد زین العابدین کاظمی "عبدی" بود.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

رطب خورده...!

کاش آقای رییس جمهوری به جای این همه شاخ درآوردن و حیرت، سری به جلوی دانشگاه تهران – که فاصله زیادی نیز با مقر ریاست جمهوری در خیابان پاستور ندارد – می زد یا کسی را می فرستاد تا برایش خبر بیاورد و ببیند دراین عرصه چه آشفته بازاری از رواج فروش پایان نامه های دوره لیسانس، فوق لیسانس و دکترا وجود دارد و آنگاه شاید آن را نیز مانند فساد موجود در "حوزه های اقتصادی، پولی و مالی"، "طبیعی" می دانست و این همه حیرت نمی کرد! ازاین گذشته، مگر مدرک "اعلمیت" و "مرجعیت" شخص مقام معظم رهبری از همین قماش نیست؟!



reza-akrami.jpg
رضا اکرمی

تا سه نشد بازى نشد!؟

ديروز سومين جنگ آمريكا و متحدينش در عراق به طور رسمى از زبان باراك اوباما آغاز شد. اين بار قرار است دامنه جنگ بخشى از خاك سوريه راهم كه فعلا در دست سياه جامگان «داعش» است در بر بگيرد اما تمامى شواهد گواه اين احتمال است كه بر دامنه جنگ داخلى در سوريه هم افزوده خواهد شد . چون امريكا توافق عربستان سعودى براى اختصاص خاك و امكانات خود جهت آموزش بخش «ميانه رو» اپوزيسيون سوريه را هم بدست آورده است .



»  فراموش نمیکنیم و نمی بخشیم در سالگرد قتلعام زندانیان سیاسی
»  در باب مدارا و آزادى
»  "حبس البول"
»  کسی در کوچه می خواند
»  حـاکم‏ ها و آدم‏ ها
»  با مردم یا بر مردم
»  منشور سیاسی برای تشکلِ چپِ جدید
»  میدان بازی فوتبال هسته ای با گلهای سیاسی.
»  پخش مطالب، بدون بررسی شرکت در شایعه سازی است!
»  در باره مشکلی که حجت الاسلام سيد محمد خاتمی با تعريف «جمهوری» دارد ـ بخش دوم
»  درماندگی و دعواهای درونی رژیم در مقابله با بحران اقتصادی
»  اعدامی‌ها قبل از اعدام
»  داستان قتل عام سالهای ۶۰