ijadi12.jpg
جلال ایجادی

آلودگی هوا در ایران: کشتار سالانه ۴۵۰۰۰ نفر

سازمان جهانی بهداشت براساس ارزیابی جدید سال ۲۰۱۴ ، اعلام نمود که آلودگی هوا مهمترین عامل مرگ ‌ومیر در جهان است. این سازمان بر آنست که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در جهان در معرض مستقیم آلودگی هوا قرار دارند و بر پایه بررسی دقیقتر در سال 2012 تعداد 7 میلیون نفر در دنیا به دلایل مستقیم یا غیرمستقیم و بسبب آلودگی هوا در فضای بیرونی و داخلی، جان خود را از دست داده اند. در واقع از هر ۸ مورد مرگ در دنیا یک مورد بر اثر آلودگی هواست. این مرگ و میر به ویژه مربوط به آسم، برونشیت، تنگی نفس و ایست قلبی و آلرژی‌های مختلف تنفسی و سرطان است.



soheil-rouhani.jpg
سهيل روحانی

باز هم درباره خواهشی که از آقای مجید محمدی کردم (۱)

این ادعا بی پایه است. درست است که اخراج استادان دانشگاه شیراز پس از بسته شدن دانشگاه صورت گرفت اما این پاکسازی دقیقاً برپایه گزارش های انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز از مواضع استادان انجام شد، وگرنه رئیس دانشگاه شیراز از کجا می دانست که کدام استاد یا دانشجو را باید اخراج کند.
پیش از انقلاب فرهنگی، یکی از وظایف دانشجویان عضو انجمن اسلامی شناسائی استادان و دانشجویان دگر اندیش بود. اعضای انجمن اسلامی به کلاسهای مختلف سر می زدند و به سخنان استادان و دانشجویان گوش می کردند و برایشان پرونده می ساختند.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

سازمان دهندگان علنی آسید پاشی های زنجیره ای در "مجلس" نشسته اند

وقتی مسؤولان "حکومت امام زمان" حتی نمی پذیرند که بعد از ماه ها باد زدن "غیرت دینی" به وسیله تمام بوق های تبلیغاتی رژیم ، ممکن است بعضی ها به فکر مقابله با "بدحجابی" افتاده باشند ؛ وقتی آنها بی آن که عاملان این جنایت ها را گرفته باشند ، با قاطعیت تمام ، آسید پاشی ها را به "سرویس های امنیتی بیگانه" نسبت می دهند ؛ وقتی امام جمعه اصفهان (یعنی همان شهری که این جنایت ها از آنجا شروع شده) چند هفته پیش از آن از ضرورت "چوب تر" در مبارزه با بدحجابی سخن گفته ؛ وقتی در کائناتِ فدائیان ولایت ، اعتراض به این جنایت ها و سخن گفتن در باره آنها آشکارا جنایتی بزرگ تر از خودِ آسید پاشی شمرده می شود ؛ آیا نباید رد پای جنایت کاران را در دستگاه های حکومتی پی گیری کرد؟



rasoul-azarnoush.jpg
رسول آذر نوش

همایش جمهوری خواهی در نیویورک و دولت روحانی

اپوزیسیون بنا به تعریف بیش و پیش از هر چیز به معنی مخالفت با سیاست های قوه مجریه و ارائه سیاست های آلترناتیو است ، خواه در کشور های دموکراتیک و خواه در کشورهای استبداد زده ای مانند ایران، از این رو یک تشکل سیاسی نمی تواند خویشتن را در صف اپوزیسیون تعریف کرده و در عین حال از دولت و کابینه روحانی پشتیبانی کند. این ها تناقضاتی هستند که در برابر همایش وحدت جمهوری خواهان در نیویورک قرار گرفته اند که شرکت کنندگان در ان باید راهی برای خروج از ان ها پیدا کنند.



نادر عصاره

کدام روش برای وحدت :
اختلاف نگری مطلق یا مطلق زدائی از اختلاف؟

در وحدت چپ، اختلاف نگری مطلق یا نگاه مطلق به اختلاف و عمده کردن اختلاف یک روش است که همه آن را طی سابقه مبارزاتی امان تجربه کرده ایم. وجوه اشتراک را ندیدن، وجوه مکمل را ندیدن، ابهامات و پرسش ها را ندیدن تنها اختلاف خود با غیر خود را دیدن و سنگر بندی کردن، در عمل روشی وحدت ناپذیر می سازد. اختلاف نگری مطلق، اختلافات را استراتژیک، نظری، برنامه ای، اساسنامه ایی می کند، بی ان که در حد چنین خط و مرز کشیدنی باشند. این روش، از طیف نیروهایی که وجود دارد، تنها دو انتها را می گیرد و اختلاف بین آن دو انتها را ملاک سنجش کل قرار می دهد.



تقی روزبه

سیاست اشاعه ترس و شوک درمانی رژیم را درهم بشکنیم!

اسیدپاشی و تلاش های مذبوحانه رژیم برای پاک کردن صورت مسأله و رفع اتهام از خود! رژیم اسلامی که در قامت تأمین امنیت شهروندان، خود بیش از هرکسی درمظان اتهام قرار دارد، این روزها تلاش زیادی را برای فریب افکارعمومی و تبرئه خویش انجام می دهد، اما همین نعل وارونه زدن ها و عملکرد و ادعاهای ضد و نقیضش بیش از پیش او را در مظان اتهام قرارمی دهد.



nasser-katozian.jpg
دکتر ناصر کاتوزیان

نقد لایحۀ قصاص

ما در پی نقد یکایک مواد لایحه نیستیم ، ولی تا آنجا که می فهمیم تحلیل آیۀ مبارکه : « من قتل نفسا" بغیر نفس او فساد فی الارض فکانما قتل الناس جمیعا »( سورۀ مائده آیه 32) می تواند مبنای باز سازی قواعد کیفری در بارۀ قتل و آثار فردی و اجتماعی آن قرار گیرد. زیرا در نظامی که قتل انسانی به ظلم در حکم قتل همۀ مردم باشد ، آثار این جنایت از رابطۀ خصوصی قاتل و مقتول فراتر می رود و جامعه نیز باید در کنار مدعیان خصوصی ، به عنوان متضرر از جرم و مدافع حقوق خویش ، درپیشگیری ارتکاب آن و مجازات قاتل ذینفع و سهیم باشد و سیاست کیفری را رهبری کند.



سعید شاهسوندی

برای تراب حق شناس به پاس یک عمر کوشش
و تلاش او برای رهایی و عدالت اجتماعی

بر این باورم و مطمئن هستم که تراب نیز از گذشتگانی که با آنها زیسته و از آنها آموخته و بعد ها اختلاف عقیده پیداکرده ، واز "رزم مشترک" با آنان با احترام یاد کرده و می کند.
از این روست که؛ اجازه می خواهم از صمیم قلب احترام عمیق خود را نسبت به "تراب حق شناس" به پاس یک عمر مبارزه و پایداری اش ، درراه رهایی محرومان و نیز نسبت به مواضع اصولی او در قبال درد و رنج خلق فلسطین ، ابراز دارم.



Abbas-Shokri2.jpg
عباس شکری

اسیدپاشی برآیند کدام بستر؟

بی‌گمان پیشینه‌ی چنین کارکردی را باید در پرونده‌ی سیاه سی‌وپنج ساله رژیم علیه حقوق زنان جستجو کرد. آنچه امروز به‌صورت اسیدپاشی زنجیره‌ای انجام می‌شود، دنباله‌ی طرح‌های غیرانسانی رژیم است که به «قتل‌های زنجیره‌ای» موسوم شدند. گفتمانی که فرمان دهندگان چنین جنایتی در یک سال اخیر به راه انداخته بودند و با سکوت دولت تدبیر و امید هم مواجه شده بود، آن‌ها را هار‌تر کرد و به نام «امر به معروف و نهی از منکر» که زمینه‌ای است ضد حقوق فردی، بستر جنایت را به‌صورت قانونی گستردند.



Kambiz-Gh-1.jpg
کامبيز قائم مقام

اسید پاشی حکومتی: امروز وحشت جامعه، فردا انتقامجوئی کور

عجیب است که سناریو عملکردهای "زنجیره ای" رژیم چه بصورت قتل و چه بصورت ضرب وشتم و امروز اسید پاشی در هر دوره تاریخی تکرار میگردد و رژیم خودش را به فراموشی میزند که باز " عاملین جنایت" را نمیشناسد و اینکه دزدی، قتل و جنایات مختلف دیگردر همه دنیا اتفاق میافتد و لذا نباید آنرا بزرگ کرد و با شخصی و فردی اعلام کردن موضوع و اینکه ربطی به امر بمعروف ونهی از منکرندارد، بزعم خود میخواهند یک فاجعه اجتماعی جدی را بصورت یک واقعه عادی در اجتماع وآنرا کار افراد ناباب نشان دهند. و گفته میشود که شناسائی ایشان وظیفه پلیس است و آنها میدانند که چه کار باید بکنند.



reyhane-jabbari02.jpg
نیکروز اولاداعظمی

"قصاص" و "بخشش" اسلامى

سخن از خشونت اولى كه خشونت به حياتش مربوط است نمى كنم اما دومى كه "بخشش" را مروج است در واقع براى دور زدن خشونت اولى نوع ديگرى از خشونت را بدعت مى گذارد تحت همين نام. زيرا "بخشش" در "جمهورى" اسلامى زمانى معنا مى گيرد و مطرح است كه چيزى بنام "قصاص" وجود دارد و اين "بخشش" مى بايست از سوى خانواده مقتول صورت گيرد و خانواده اى كه نبخشد حكم قصاص جارى مى شود درست مانند نبخشيدن سربندى ها و اجراى حكم قصاص جوان ايرانى ريحانه جبارى.



ashkbous-talebi.jpg
اشکبوس طالبی

داعش ها کیستند و چه می خواهند؟

داعش‌ها یک‌شبه به دنیا نیامده‌اند و یک‌شبه تبدیل به داعش نشده‌اند. داعش‌ها مثل من و تو بوده‌اند. عمری دراز در این سرزمین‌ها زیسته‌اند. از مردم سوریه هستند از مردم عراق هستند. لبنانی‌اند. مصری‌اند. از عربستان آمده‌اند در افغانستان و ترکیه و ایران در مزارع در کارخانه‌ها به روزمزدی امرار معاش می‌کرده‌اند. حتی بعضی‌هاشان در شهرهای بسیار بزرگ امریکا و انگلیس در پایین شهر و در مدارس شلوغ درس می‌خوانده‌اند. حتی تعدادی معلم، پرستار، و استاد دانشگاه هستند. رهبرشان البغدادی از دانشگاه بغداد دکترا گرفته است و مدتها در زندان آمریکایی‌ها در عراق بوده.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

مستقیم از بیت رهبری!

حدود سه هفته است که امنیت و آرامش خاطراز دختران و زنان اصفهان سلب شده است. تکرار زنجیره ای اسیدپاشی که تاکنون شمار آن ۱۵ مورد – ازجمله یک مورد منجر به مرگ – گزارش شده و مقامات حکومتی و قضایی می کوشند این شمار را به ۴ مورد محدود کنند، از سوی حکومتی که مدعی اقتدار و برقراری امنیت است و خوانندگان جوان یک ترانه شاد "هپی" و بازپخش کنندگان لطیفه درمورد امام خمینی (ره) را با سرعتی برق آسا دستگیر و مجازات می کند، اگر نشانه ضعف و ناتوانی نباشد، تردید برانگیز و نمایانگر دم خروس است!



ارژنگ بامشاد

تیر اسیدپاشان "آقا" به سنگ خورد!

تظاهرات مردمی علیه حاکمیت اسیدپاس،
واکنش کاربران شبکه های اجتماعی و مواضع رسانه های حکومتی

تظاهرات با شکوه هزاران زن و مرد و پیر و جوان اصفهانی جلو دادگستری اصفهان و صدها نفر از مردم و بویژه تعدادی از فعالان سیاسی و مدنی در جلو مجلس شورای اسلامی در روز چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ، یک بار دیگر عزم مردم ما را برای دفاع از حقوق شان بخوبی نشان داد. این گردهم آئی و تظاهرات با شکوه که توسط شهروند خبرنگاران به سراسر جهان مخابره شد و فیلم ها و عکس های آن تمامی شبکه های اجتماعی را در نوردیده است، با سکوت آگاهانه تمامی رسانه های داخلی چه حکومتی و چه وابسته به طیف های رنگارنگ اصلاح طلبان روبرو شد.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

اسید اسلامیک و آخوندها

اسید پاشی بر روی صورت دختران و زنان در شهر اصفهان توسط مأموران دولتی در لباس شخصی و متصدی اجرای اوامر امام جمعه شهر در مورد «امر به معروف و نهی از منکر»، ننگ حکومت فقیهان نیست. زیرا حاکمان آخوند خیمه زده بر کشور ایران، از بد نامی و ننگ هراسی و ابائی ندارند. این جنایت وحشیانه ننگ دین اسلام و مذهب شیعه ای است که ده ها آیت عظما و هزاران آیت الله معمولی و هزاران حجت الاسلام دارد.



گلناز غبرایی

اسید پاش ها

اولین باری که سوزش اسید را بر بدنم حس کردم ، تابستان ۵۸ در چمخاله بود. از بنز کرایه پیاده شدم و در هوای دم کرده ی غروب به سمت خانه به راه افتادم که صدایی از پشت سر تذکر داد «حجابت کو!». برگشتم و جوانکی را که شاید همسن خودم بود دیدم. با تعجب نگاهش کردم. جوانک که سکوت مرا دید بلند تر گفت « مگر دوران طاقوت است ، سربرهنه آمدی بیرون. نشنیدی شعار ما را یا روسری یا توسری!»



ارژنگ بامشاد

اسید پاشی های زنجیره ای، تاکتیک حاکمیت برای وحشت آفرینی

اسیدپاشی های زنجیره ای اصفهان بی تردید ریشه در افکار پوسیده و بشدت مردسالار جامعه ای دارد که زن را نصف مرد و مایملک او می داند. اما مشکل ما آنجاست که مردسالاری قانونی شده در کشور ، وسیله ای است در دست قدرت سیاسی تا از آن بعنوان ابزار سرکوب جنبش زنان بصورتی مؤثر بهره برداری کند. بسیارند آنهائی که در چنین شرایطی، عامل اصلی را تنها مردسالاری و فرهنگ منحط جامعه می دانند و گاه بالکل نقش دستگاه های سیاسی و نهادهای تبلیغاتی رژیم را فراموش می کنند و خشم خود را نثار تمامی مردان کرده و آنها را مقصر می دانند



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

جامعه شناسی شهری اکولوژیکی تهران

جامعه شناسی شهری یکی از رشته های اساسی جامعه شناسی بوده و در پی بررسی تحولات تاریخی شهر، سازماندهی و سیاستهای عمرانی، فعالیت و منطق اقتصاد شهری، سیاست مسکن، ساختار فیزیکی و فضائی شهر، روابط بین انسان های ساکن شهر، لایه های اجتماعی شهری، فضای همبستگی یا پاره گی، پدیده هایی مانند جنایت و خشونت شهری، اکولوژی شهری و غیره می باشد. در یک روند دراز شهر بعنوان مرکز معضلات و رویدادهای تند و مدرن، بمثابه چارچوب زندگی مشترک ولی تنگ و التهاب آور شهروندان و بر پایه فاصله ها و دوری های شتابان افراد از یکدیگر و از گروه، شکل گرفته است. شهر تجلی برجسته سرمایه داری گشته، بسرعت همه چیز را در خود می پیچد و جهان را در خود خلاصه می کند.



Mehdi-Fatapour03.jpg
مهدی فتاپور

جنگ و خونریزی از لیبی تا افغانستان

* در هر کشوری که شیعیان بعنوان اقلیت حضور دارند اولین قربانیان حکومت دینی در منطقه هستند و خواهند بود. بالاخص آنجا که بزرگترین سخنگویان مدافع حکومت دینی در این کشورها افراطیون سلفی باشند.
*جمهوری اسلامی کماکان مبلغ حکومت دینی در منطقه و تقویت کننده جریانهای شیعه است ولی در عمل مجبور گردیده که در سوریه در کنار حافظ اسد یعنی یک نیروی سکولار اقتدارگرا در برابر مدافعان حکومت دینی قرار گیرد. در کردستان جلال طالبانی سکولار را برای مبارزه با مدافعان حکومت دینی تقویت کند و در دوره گذشته تقویت کننده ائتلاف شمال در برابر طالبان بود.



همایون سنجری

سرقت ادبی ِ « زنجیره ای » ، در ملاء عام

در فضای رخوت زده و مُنفعلی از این دست، یعنی ، در غیبت وجدان های ناظرِ بر تولیدات ادبی، کسانی ، بی پروا و بی هیچ دلنگرانی ، نوشته های دیگران را مصادره می کنند و در فضای مجازی به نام خود جا می زنند .



آرمی تیس شفیعی

سایه خشونت جنسی بر نصف جهان ایرانی

. آمار جهانی سالی ۱۵۰۰ حمله با اسید را ثبت کرده است که به نظر بسیاری از سازمانهای درگیر این معضل، رقم ذکر شده بسیار کمتر از آمار حقیقیست. هدف از حمله اسیدی، صرف نظر از ایجاد درد شدید در وهله نخست، بیقواره وکریه کردن ظاهری، نابینا و ناقص کردن و در نهایت زجر کش کردن فرد تا اخر عمر است. از دید روانشناسی این نمونه کامل انتقام و "از بین بردن هویت" فرد قربانیست.



reza-alavi3.jpg
رضا علوی

عفریتی که از چراغ "علا الدین " در آمد


آیا داعش در تکاپوی معماری " خاور میانه دیگری " هست ؟
نزدیک به صد سال می گذرد . میانه جنگ جهانی اول بود و سال ١٩١٦ ." سایس" انگلیسی و" پیکو" ی فرانسوی ، سرزمین های زیر سلطه امپراتوری عثمانی فرو پاشیده شده را " نظم سایس‌پیکویی " دادند و خاور میانه را بنیاد گذشتند . به کردها که حدود ٤٠ میلیون بودند نه سرزمینی رسید و نه غنیمتی .



کوروش گلنام

داعش علیه داعش

اگر بمباران های آمریکا ومتحدان او نبود، داعش تا کنون هم بغداد را تصرف کرده و هم با تسخیر کوبانی، در بخشی از مرزهای غربی ایران خیمه زده بود. داعش به روشنی گفته است که یکی از هدف هایش، بر افراشتن پرچم خود در تهران پایتخت ایران است. بنا بر این حکومت اسلامی ایران خود بیش از دیگرکشورها در برابر خطر داعش قرار دارد.



farhang-ghassemi2.jpg
فرهنگ قاسمي

ترویج اعدام در جمهوری اسلامی و همبستگی بین المللی علیه حکم اعدام

عمال خشونت در نظام جمهوری اسلامی بر اساس قوانین اسلامی و به ویژه بر مبنای نظریه ولایت فقیه روشی عام و عادی برای پاسخ گوئی به هر معضل و مشکلی است. در این رژیم به فعالین سیاسی، دگر اندیشان، اقلیت های قومی و مذهبی، حتی فروشندگان مواد مخدر بامجازات اعدام پاسخ داده و بر اساس قانون عقب افتاده قصاص آدمکشی را مشروعیت می بخشند.



nikrouz-owladazami2.jpg
نیکروز اولاداعظمی

"روشنفكر"ى دينى دون پايگى روشنفكريست
"هرمنوتيك" اسلامى و برخى آكادميكرهاى ما

وظيفه و وجدان بيدار روشنفكرى حفظ ارزشها در شكل و شمايل انتزاعش نيست بلكه مفهوم ساختن و تبيين آنهاست و اين همان اصلى است كه آرمانگرايان وطنى با چند پاره كردن واقعيت و مثله كردن بخش مهم آن به منظور وفق پاره اى از آن بر مراد خويش و از همين نقطه عزيمت، با مسخ واقعيت، تبيين اصل آن را از حوزه روشنفكرى، محافظه كارانه تخطئه مى كنند.



»  به بهانه تقاضای عفو " آقایان عبدالفتاح سلطانی، سید محمد سیف زاده و.." از طرف هیئت مدیره کانون وکلای مرکز
»  امید و مقاومت در کوبانی زنده است
»  اسکیزوفرنی سیاسی
»  رمز گشایی ساختار قدرت در جمهوری اسلامی / بخش سوم
»  چشم انداز اقتصاد ایران همچنان تیره وتار است
»  ده توضيح در باره ی اين که بمباران عراق و سوريه، راه غلبه بر داعش نيست
»  از گروه " خراسان" چه خبر؟
»  کشور ایران اسیر آخوندیسم است و لاعلاج!
»  نبرد کوبانی
»  پیروزی کوبانی پیروزی ماست!
»  چشم بستن بر دروغ روحانی با توجیه توسعه
»  خطر اعدام كاظمينى بروجوردى و سكوت معنادار اصلاح طلبان و اعتدال گرايان جمهورى اسلامى
»  فراسوی خداشناسی عبدالکریم سروش
»  دراویش را تنها نگذاریم
»  در کشاکش بین وظایف دامادی و فرمان فیلترینگ، و پرده برداری از سه خطرعمدها
»  خدمت روشنفکران به اسلام و خیانت به آزاد اندیشی
»  كدام "نوعى انديشه در جامعه ما"؟ "پروتستانتيسم" اسلامى، و سكولاريسم
»  نظام حقوقی دریای خزر ماراتون بی پایان و نشست آستاراخان