تقی روزبه

آیا سناریوی تازه ای از سوی جناح افراطی درحال کلید خوردن است؟

بی تردید تضعیف و سترونی دولت و کم رمق شدن امید و انتظار، خلائی را درسطح جامعه بوجودمی آورد که پرکردن آن موضوع جدال های جدیدی می گردد. اگراین خلاء با حضورمستقیم و فعال شهروندان و تشکل ها و جنبش های اجتماعی پرنشود، بی تردید توسط جناح افراطی پرمی شود. در گزینش روحانی قبلا درنوشته ای اشاره کرده بودم که خامنه ای در مواجهه با انباشت بحران مشروعیت و ناکامی ببارآمده درپیبباردرحوزدرپ برگماری نظرکرده خوداحمدی نژاد به ریاست جمهوری و سیاست های بکارگرفته شده، توپ بحران را به زمین رفسنجانی و روحانی انداخت تا آنها جوراو را کشیده و پاسخ گوی بحران همه جانبه ببارآورده توسط او و سایرباندهای اصول گرا باشند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

کینه ورزی رژیم جمهوری اسلامی با روز جهانی کارگر ادامه دارد

رژیم درمانده و وحشت زده از خشم توده های محروم، امسال هم مانند سال های پیش با مطرح کردن هفته کارگر، به انحراف افکار عمومی از اول ماه مه( 11 اردیبهشت )، روز همبستگی کارگران جهان ادامه داد. بار دیگر تعدادی از کارگران دستچین شده خود را به مزار خمینی برد تا با آرمان های خمینی تجدید پیمان کنند، در چند روز آینده تعدادی را هم برای قدردانی از ولایت و دستآورد های اقتصاد مقاومتی به دیدار خامنه ای خواهند بود و در روز آخر هم کارگران در نماز جمعه عبادی و سیاسی شرکت خواهند کرد و روز کارگر به پایان خواهد رسید.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

چپ ایران در بن بست ها و عقب ماندگی فکری

چپ ایران در دوران پایانی شاه در ادامه سنت توده ایسم با چریکی گری، خود را مطرح ساخت، با آرمان گرائی کارگری بخشی از روشنفکران و دانشجویان را تحت تاثیر قرارداد، با طرح ایدئولوژیک مارکسیستی فضای ایدئولوژیک چپ را در برابر فضای ایدئولوژیک اسلامگرا بوجود آورد. گروههای این قطب سیاسی که از لایه های روشنفکری و متوسط جامعه بودند دورنمای سوسیالیسم شوروی و چینی را مطرح نمودند و جامعه ای توتالیتر را به پروژه خود تبدیل ساختند.



saharkhiz.jpg
عیسی سحرخیز

پروژه ملی کشی کلید خورد

حال که مسئولان دولتی در تشکیل کمیته حقیقت یاب فرصت سوزی می کنند یا نتیجه ی اقدام های خود در این زمینه را در اختیار افکار عمومی قرار نمی دهند، به نظر می رسد این وظیفه ی کنشگران اجتماعی و فعالان حقوق بشر است که تلاش های افشاگرانه ی خود را دو صد چندان کنند و اجازه ندهند که پروژه "ملی کشی" به طور کامل کلید بخورد. این کار تنها نیاز به همدلی، همراهی و اقدام مشترک گسترده و فراگیر دارد.



farhang-ghassemi2.jpg
فرهنگ قاسمي

زندانی سیاسی سرمایه معنوی جامعه مدنی است

طی سی و پنج سال اخیر بخش بزرگی از زندانیان سیاسی سابق جمهوری اسلامی بنا بر وظیفه وجدانی و اخلاقی خود توانسته اند مشاهدات خود را در باره کشتارها و شکنجه‌های بیدادگاه‌های جمهوری اسلامی بیان کنند و در اختیار جامعه جهانی قرار دهند. تصویری که این شهادت های نوشتاری و گفتاری از خود به جای گذارده به حقیقت بیان فاجعه‌های بزرگی است که باید نمونه‌های آن را در دوران قرون وسطا جستجو کرد. علاوه بر این مشاهدات معتبر و مستند کشتارهای سال‌های شصت و قتل عام خاوران در سال شصت وهفت و قتل های زنجیره ای و سپس سال هشتاد و هشت نمونه هائی از این بیعدالتی ها هستند.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

لانه فسادی به نام ایران که قوه قضایش به کل گندیده است

مشکل ایران بسیار بزرگتر و لاینحلتر از آن است که تصور می شود. زیرا در ایران قوه قضائیّه گندیده است. مسئله این است که دستگاه قضائی کشور به حد اشباع فاسد و دزد است. تمام قاضیها رشوه می گیرند و دزدند. در هر جامعه ای زمانی دستگاه قضا و داوری دزد و رشوه خوار و فاسد باشد، بی تردید تمام جامعه و کشور درفساد غوطه می خورد. اکنون در ایران تمام دستگاه قضائی در رشوه خواری غرق است.



Aliasghar-Salimi2.jpg
علی‌اصغر سلیمی

فرازی برای به حافظه ملی سپردن يک کابوس
نگاهی به فيلم با من از دریا بگو

کاری از رضا علامه‌زاده


فيلم هم مستند و هم رازگونه علامه زاده تلاشی هنری است پهلو به پهلوی واقعيتهای دردناک ملتی که در پايان قرن بيستم و در آغاز قرن بيست و يکم به بهانه گروگان گيری چند ده آمريکايی به سفارتخانه ای در تهران، در واقع خود به گروگان کشيده ميشود و دهه ها گرده خم ميکند تا با تکيه بر اعتقادهای دينيش، رژيمی مستبد و اسلامی به قدرت و عظمت رسد، تا در آن يکی را به جرم ارتداد از اسلام، ديگری را به جرم محاربه با خدا، سومی را به جرم زاده شدن در خانواده ای غير اسلامی، چهارمی را به جرم ستيز با ولايت و رهبری و پنجمی را به جرم اعتياد، در زندان ها و خيابانها، خشن تر از اسيران جنگی، شکنجه و اعدام کنند.



Mahmoud-Rassekh.jpg
محمود راسخ (افشار)

نگاهي به متن سخنراني آقاي محسن رناني در ۲۰ اسفند ۱۳۹۲

يكي از شاخص‌هاي ذاتيِ نظام ‌هاي استبدادي اين است كه مستبد افراد فرهيخته، با دانش، متخصص، كاردان و مستقل را از خود مي‌راند. چون اينان حاضر نيستند زير دست وتحت فرمان قدرتمندان جديد كه اغلب بيسواد و در حوزه‌اي كه اداره‌اش به آنان واگذار شده است بي‌اطلاع هستند كار كنند و از آنان دستور بگيرند. در نتيجه دستگاه حكومتي افرادي را با استعداد متوسط ولي دغل و بله‌قربانگو به دور خود جمع مي‌كند و اداره‌ي امور را به آنان مي‌سپارد. ولي كار اصلي اين افراد نه اداره‌ي امور، چون توانائييِ آن را ندارند، بلكه پركردن جيبشان است. اگر آقاي رناني به دنبال دليل و علت سيستماتيك شدن فساد در دستگاه دولتي مي‌گردد، اين است دليل آن.



دنیز ایشچی

برشی بر بیانیه شورای مرکزی

در استراتژی این بیانیه کاربرد تنوع موازی استراتژی دوم آلترناتیو اعتصابات و تظاهرات مسالمت آمیز ویا در صورت لزوم مبارزه منفی تحریم و عدم شرکت و غیره، حتی در صورت لزوم میدان تقسیم و تحریر مانند آنها باز نمی گردد. در نهادهای مدنی مورد نظر بیانیه جایگاهی برای اتکا به ساختارهای نوین دنیای سایبر از قبیل فیس بوک، تویتر و ارتباطات مجازی دیگر باز نمی شود که شبکه های مجازی آن با سرعت به مراتب بیشتر و انعطاف بیشتر امکانات پیغام رسانی و اجرائی دارند. گویا که زمانی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را می نوشتند، فکر آنجایش را نکرده بودند.



ارژنگ بامشاد

«نه» به انصراف،
«نه» به حاکمیت اسلامی بود

نتایج تبلیغات سنگین دولت برای قانع کردن مردم در انصراف از گرفتن یارانه ها، نشان داد که تنها ۳ درصد از مردم حاضر شدند از گرفتن یارانه انصراف دهند. به بیان دیگر، تبلیغات سنگین دولت و حاکمیت ره به جائی نبرد. حتی تهدیدات دولت مبنی بر بازرسی حساب های بانکی و کنترل درآمدها و دارائی ها نیز نتیجه ای در بر نداشت.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

"مدارا"در جهانبينى عرفانى يعنى يگانگى ذات و صفات
انديشه و تاريخ، گسست و استمرار

جهانبينى عرفانى بدخيم ترين نوع ضديت با فرد و فرد به مثابه برخوردار از استقلال فكر است، كه فرد با ترك جهان مادى در انزواى خويش، و با سير سلوك، خويشتن را در واحد مستهلك مى سازد و اين معنايش اينست كه يگانگى فرديت و مطلقيت در عالى ترين شكل تّفرج مهمترين وجه جهانبينى عرفانى است. ترك جهان مادى و پشت كردن به امور ظاهر و متعاقباً عضلت گزينى هدف اصلى عارف در وارستگى ست. "بنشين بر لب جوى گذر عمر ببين" حافظ، حكايت از همين وارستگى عارفانه ست.



Abolfazl-Mohagheghi.jpg
ابوالفضل محققی

جنازه‌ای ارزشمند، حکومتی بی مقدار!

سرزمین غریبی است پای هر فصل گل‌افشان‌اش زمهریری خوابیده است " گرم رو آزادگانش در بند و روسپی نامردمانش در کار." زیباترین فرزندانش را به گلوله می بندند در گورهای جمعی، در لعنت‌آبادها در خاوران به گور میسپارند و باز از شفقت و اخلاق اسلامی سخن ساز می کنند! کشور را به مذلتی می کشند که برای نان‌پاره‌ای گلوی هم می درند لشگری عظیم معتادان، چاقوکشان، باج گیران، چماق بدستان و پیراهن سفیدان را سازمان میدهند و به زعم خود حکومت داری می کنند و حدیث چنین حکومتی فرار هزاران صدها هزار جوان، فرار مغزها و سرمایه‌ها میشود تا شعبده بازان عروسک‌های خود را در میدان خالی از سواران برقصانند.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

شیرین کردن جام زهررهبر با اعدام و شکنجه وحمله به زندانیان سیاسی !

تجربه نویشیدن جام زهر خمینی و سازش قهرمانه خامنه ای پس از سالها رجزخوانی و شعار دهی این دو آخوند مزور و عوامفریب ، این واقعیت را می بایستی به ایرانیان آموخته باشد که جمهوری اسلامی فقط در مقابل قدرت به عقب نشینی تن خواهد داد ، پس اگر چنین است مردم ایران نیز چاره ای ندارند که صفوف خود را در برابر حکومت اسلامی متحد ساخته و قدرت عظیمی را برای عقب راندن حکومت جانیان و غارتگران بوجود آورند . فراموش نکنیم که تمام بگیر و ببندها و شکنجه ها و اعدام ها و ضرب و شتم زندانیان سیاسی یک هدف را تعقیب میکنند ، و آن ایجاد رعب و وحشت است در جامعه ای که بر روی آتشفانی از بی عدالتی و تبعیض و فقر و فساد آرمیده و هرلحظه امکان فورانش وجود دارد.



Mahmoud-Rassekh.jpg
محمود راسخ (افشار)

قتل ‏هاي زنجيره‏ اي روحاني

آخر اين چه مملكت و چه نظامي است كه كساني كه بي‏گناه فقط به اين خاطر كه مخالف اين حاكمان هستند و بر اين نظرند كه حكومتِ اين اوباشان و جاهلانِ فاسد، دزد و آدمكش را به نفع اين مُلك و ملت نمي‏دانند و در بيدادگاه اين اوباشان محاكمه شده و به زندان آنان افتاده‏ اند و به جز مايه گذاشتن از بدن و جانشان هيچ وسيله‏ اي براي دفاع از خود ندارند، مورد يورش وحشيانه‏ ي ماموران زندان، لباس شخصي‏ ها و... قرار گيرند و رئيس قوه‏ ي اجرائي يعني رئيس آمران، عاملان و مجريان اين جنايت، در برابر پرسش ‏ها، دادخواهي ‏ها و نگراني‏ هاي خانواده ‏ها و بستگان اين قربانيان و پرسش ‏ها و نگراني‏ هاي جامعه مهر سكوت بر لب زند و اين طور وانمود كند كه گوئي اين اتفاق در قلمرو حكومتي او رخ نداده بلكه در سرزميني دور دست اتفاق افتاده است!!؟؟



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

آيا زمان تعيين تکليف جنبش سبز با دولت روحانی فرا نرسيده است؟

پس از پنجشنبه ی سياه، و حمله به زندانيانی که اکثريت بسيار بزرگ آنان را ياران و همدلان جنبش سبز تشکيل می دهند، ديگر ادامه ی مدارای جنبش سبز با سکوت و بی عملی حسن روحانی که رياست جمههوری خود را مديون وجود اين جنبش است، خردمندانه به نظر نمی رسد؛ و نبايد بيش از اين به شيخنا مجال دودوزه بازی داد.



تقی روزبه

تعرض ارتجاع حاکم به حقوق شهروندان را درهم بشکنیم!

رژیم که برای نجات از تنگناهای خفه کننده اقتصادی ناچار به گشایش مناسبات سیاسی و اقتصادی با دولتهای غربی گشته است، درهمان حال بشدت نگران تسری آن به سایرحوزه ها است. گره زدن دو رویکردِهمزمان و متضادِقبض و بسط یعنی سیاست انبساطی درحوزه خارجی و سیاست انقباضی درحوزه داخلی، در جهانی که مرزهای رسمی در برابرروندجهان شمول اقتصادسرمایه داری و سیاست و فرهنگ و حقوق بشر... تاحدی بی معناشده و درهم تنیده شدن بیش از پیش آنها می تواند موجب بهم خوردن تعادل و توازن درونی یک سیستم درخود گردد،...



کوروش گلنام

زندگی معنوی مردم ۳۵ سال پس از انقلاب

این پرسش همه روزه دلسوزان میهن و مردم ایران است. بزرگترین اشتباه در برآوردها امید داشتن به بیگانگان برای رهایی از وضع موجود است. چنان که بارها آمده است بیگانه بدون هدف، بدون چشم داشت و منفعت خود پا پیش نخواهد گذاشت و ما را یاری نخواهد داد. مردم باید خود راه مبارزه با این حکومت پس مانده ضد ایرانی را بیابند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

رابطه جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذریابجان و دورنمای آن

رابطه جمهوری اسلامی ایران با جمهوری لائیک آذربایجان دوران پر فراز و نشیبی را تجربه کرده، گاهی با دوستی، تفاهم و همزیستی مسالمت آمیز پیش رفته و گاهی دیگر با تخاصم، کینه ورزی، توطئه و تهدید همراه بوده است. بنابرین رابطه بین دو کشور که بیش از ۶۱۸ کیلومتر مرز مشترک دارند تحت تاثیر رخداد های گوناگون بویژه رویکرد حاکمان تهران و پیشبرد دکترین شیعه و مداخله در امور داخلی جمهوری آذربایجان با تنش پیش رفته است.



aksariat.jpg
بيانيه شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

ولی فقيه، نظامی ـ امنيتی ها و راست افراطی سد راه تغييرند
تغيير، با تکيه به جامعه مدنی امکان پذير است!

* تحولات ساختاری در کشور ما مستلزم نفی استبداد دينی، اليگارشی روحانيت و سپاه، ساختار سياسی مبتنی بر ولايت فقيه و جدائی دين و دولت و استقرار قدرت سیاسی دمکراتیک و سکولار است. ولی فقيه، نظامی ـ امنيتی ها و راست افراطی مانع اصلی تغييرات دمکراتيک در کشور هستند. بايد آن ها را افشاء و طرد کرد.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

ایران به شدت مریض است و روحانی پزشک معالج این مرض نیست!

حسن روحانی رئیس به اصطلاح جمهوری حکومت ولایت مطلقه فقیه، بد جوری دچار مخمصه شده است. او زمانی که خود را آماده قبول این پست و مسئولیّت می کرد و در پی تبلیغ انتخاباتی بود، هیچ گاه به فکرش نمی رسید که به این زودی در تنگنای دو قوه ی داخل و خارج قرار گیرد. هم اصولگرایان قشری دینی و همدستان دزد و کلاش احمدی نژاد و تیم سارقش از هر سو بر او بتازند؛ و نمایندگان مجلس فرمایشی بیش از سد بار وزرای او را جهت پاسخ به سوآلات بی ارزش و بی ربط خود به مجلس اسلامی فراخوانند؛ و هم دولتهای خارجی برایش آن هیمنه و ابهت خاتمی را نه قبول داشته باشند و نه چنان ارزیابی ئی بکنند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

بحران عمیق تر و پیامدهای وحشتناک!

واقعیت این است که اصل موضوع حذف پرداخت یارانه های سنگین برای مواد سوختی، که تداوم آن هیچ نتیجه ای جز اتلاف ثروت های عمومی، ایجاد مشکلات زیست محیطی و رونق بخشیدن به قاچاق فرآورده های سوختی ندارد، برنامه غیرمعقولی نیست. اما، آنچه که تاکنون به عنوان برنامه "هدفمندی یارانه ها" اجرا شده و این روزها کارش به التماس و درخواست دولت از مردم برای "انصراف" رسیده، بدترین شکل ممکن اجرای این برنامه بوده است.



دنیز ایشچی

تحول طلبی با خشونت بیگانه است

شعار تحول و عبور از نظام ولایت فقیه، تحقق برنامه های آزادیخواهانه، عدالت جویانه و دموکراتیک مرحله ای تاریخی خویش را در چهارچوبه نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام ولایت فقیه قابل تحقق نمی داند، لذا امکان برداشت هر گونه گام واقعا موثر در این راه را در مرحله اول مشروط و منوط به عبور از این نظام به فراسوی آن در نظامی سکولار دموکراتیک بر پایه های تحقق ارزشهای شناخته شده امروزین حقوق بشر تحقق پذیر می داند.



YadollahBaladi.jpg
یدالله بلدی

اعزام یک میلیون ونیم روحانی به مدارس
نشانگر شکست برنامه های آموزشی رژیم

دردهم فروردین ماه امسال حجت الاسلام محسن مللکی دبیر ستاد همکاری حوزه علمیه وآموزش و پرورش اعلام کرد که ۱.۵ میلیون روحانی بمناسبت های مختلف در مدارس کشور حضور می یابند تا بانجام امور تبلیغی و مذهبی بپردازند و روزی ۲ ساعت از طلبه ها و روحانیون خوشفکر و توانمند در پیشبرد این اهداف استفاده می شود که بدون در یافت حقوق و دستمزد خواهد بود.



bijan-baran.jpg
بیژن باران

تعامل با مخالفان سیاسی

در دمکراسی تعامل با مخالفان از راه مبارزات حزبی، انتخابات کشوری برای مدیریت جامعه- توافق اکثریت و اقلیت در مجلس انجام می شود. در دولتهای پیشامدرن این تعامل یک اشکال عمده دارد: قتل معترضان سیاسی بوسیله حاکمیت قانونگریز فردی یا جناحی. در این جوامع بازنده انتخابات گاهی زندانی شده؛ استبداد فردی یا جناحی بر اکثریت چند خطی اپوزیسیون چند دهه با خشونت و فساد حکومت می کند.



AAHajseidjavadi.jpg
علی اصغر حاج سید جوادی

چرا انتخاب حسن روحانی طبیعی نبود، اما ضروری بود؟

اما چرا انتخاب حسن روحانی طبیعی نبود؟ زیرا انتخاب رئیس جمهوری نظیر انتخابات وکلای مجلس شورای اسلامی و انتخاب اعضای شوراهای شهری در نظام استبدادی و در سراسر دوران چندین ده ساله انتخابات مجالس تقنینیّه ایران هرگز طبیعی نبوده است. انتخابات همیشه فرمایشی و انتخاب شونده در هر نهاد شریک جرم حاکم است. زیرا نماینده منتخب واقعی مردم نیست. در نظام استبداد مطلقه، قانونگزار قدرت حاکم است. با چه منطق حقوقی می توان ثابت کرد که با وجود اصل ۵۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی که رهبر و امام امت را در مقام ولایت مطلقه ناظر و مختار بر اعمال سه قوه مقننه، اجرائیّه و قضائیّه می نشاند، انتخابات که اجرای آن از وظائف قوه اجرائیّه است، نمی تواند انتخاباتی مستقل از خواست و سلیقه و اراده مقام ولایت مطلقه و شرکای قدرت مطلقه باشد.



»  فدائی دیروز، فدائی امروز
»  دولتی که به مردم راست نمیگوید نباید انتظار راستگویی از مردم را داشته باشد
»  بسترهای استراتژی سیاسی وحدت چپ
»  امتناع تفکر در فرهنگ دینی
»  سفر روحانی به بلوچستان و انتظارات مردم بلوچ
»  فلسطین: ناهمسازی ها، نومیدی ها و امید ها
»  «باید به شدت مراقب بود»!
»  سوگند "زیبا کلام" به موی محمد بن عبدالله و سرسپردگی روشنفکری
»  مسائل نظری ساختاری بسترهای استراتژی سیاسی وحدت چپ
»  خلاقیت و شجاعت در جنبش فدایی دهه ۵۰
»  پدیده‌ی حساسیت‌زدائی (Desensitization) و مجازات‌های وحشیانه‌ی اسلامی
»  یک الگو برای حقوق اعضا
»  اعدام – ترور دولتی بر علیه امنیت جامعه
»  ایران، آلوده ترین هوا در جهان
»  ملی - مذهبی ها اتحاد مصدقی ها را مشکل کرده اند
»  مقدمه ای بر بسترهای استراتژی سیاسی وحدت چپ
»  مجازات اعدام در حکومت اسلامی و در آمریکا
»  پدیده از خود بیگانگی در اصلاح طلب سکولار!
»  "ترازی"! که "تراز"نمی تواند باشد.
»  شکستن رکورد بیدادگری!