ijadi12.jpg
جلال ایجادی

ناکارآئی سیاست بهداشت و اوج گیری بیماریها در ایران

در ایران حجم و تنوع بیماری های جسمی و روحی فراوان و در حال رشد بوده و هریک از این بیماریها سلامتی نیروهای انسانی را تقلیل میدهد یا نابود میکند. سیاست و بودجه حکومتی کفایت نمیکند و بنابراین مدیریتی فرسوده و کهنه گراست. سلامتی باید در قلب سیاستها قرار گیرد. با اصل اکولوژی در مدیریت جامعه، هرسیاست اقتصادی و تولید انرژی و صنعتی باید تابع اصل سیاست بهداشت و امنیت انسانها باشد. در جمهوری اسلامی، انسانها و بهداشت و سلامتی آنها، منکوب پول و قدرت میباشند.



فرامرز دادور

جنبش چپ و استراتژی سیاسی در ایران

دمکراسی به مفهوم حاکمیت مردم برای ایجاد جامعه ای آزاد و عادلانه نقش کلیدی دارد. در ایران استقرار دمکراسی سیاسی در شکل جمهوری (سیستمی که در آن مقامات حکومتی آزادانه انتخاب میشوند) بخودی خود قدم عظیمی در جهت ایجاد دمکراسی واقعی است که تنها در صورت وجود عدالتِ اقتصادی نهادینه میگردد.



کاظم ایزدی

روند سکولارشدن جامعه ی ایران

عملاً چالش دین وحکومت درایران، که جوانه های اولیه ی خود را درنهضت مشروط نمایان کرده ودردوره ی حکومت رضا شاه ومحمد رضا شاه ریشه دوانده است. با آمدن آیت الله خمینی به ایران(درسال ۱۳۵۷) و نشستن درجایگاه ی یگانه ی قدرت وآلوده شدن مذهب شیعه به فساد، ریا وتزویر ونیزاولویت دادن به مصلحت نظام در برابر حتا احکام توحیدی، که از ارکان اسلام است و به طورخلاصه عملکرد تأسف بار سی واندی ساله حکومت ولایت مطلقه ی فقیه و به ویژه در دوران هشت ساله ی ریاست جمهوری احمد نژاد به تدریج این خواست جدائی دین از امور حکومتی از پائین ریشه های خود رامحکم کرده است.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

سوریه ولبنان وعراق قربانی"داعش وماعش"


آقای روحانی راست میگوید امروزه مسئله اصلی در سوریه ، وجود گروههای تروریستی در جنگ داخلی این کشور است و کشورهای خارجی که ازاین گروهها حمایت مالی و تسلیحاتی مینمایند ، ولی فراموش میکند که جمهوری اسلامی در رأس کشورهای خارجی است که به گروههای تروریستی برای دفاع از رژیم بشار اسد کمک مینماید ،



Araz-Fani2s.jpg
آراز فنی

ضرورت استقلال سازمان های حقوق بشری

علیرغم تلاش پاره ای از کنشگران حقوق بشری برای تکامل اندیشه و عمل مستقل نسبی در حرکتهای مدنی و خواستهای حقوق بشری، اکثر سازمانهای و شبکه های حقوق بشری ایرانی و اعضای آنها، متاسفانه به این و یا آن شکل به جریانهای سیاسی موجود وابسته بوده و و خواسته یا ناخواسته برای تبلیغ خط و سیاست خاص حزب، مرام و یا ایدئولوژی خود، در حرکتهای حقوق بشری شرکت می کنند. با توجه به حضور قابل توجه این افراد در این نوع حرکتها، دستور جلسات، اولویت در کارها و اکسیونهای سازمان داده شده آگاهانه و یا ناآگاهانه به زائده ی فکری غالب در سیاستهای این احزاب تبدیل می شوند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

اقتصاد ایران در مسیر پیشین خود پیش می رود

رویکرد دولت تدبیر و امید همان پیشبرد اقتصاد لیبرالیستی و توصیه های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول است که از سال ها پیش تجربه شده است. تشدید و شتاب خصوصی سازی، عدم مداخله دولت در امور اقتصادی و بازار، حذف یارانه ها، کاهش هزینه های درمانی، آموزشی و عمومی، رفع محدودیت تجارت خارجی، کنترل افزایش دستمزد ها، محدود کردن فعالیت های سندیکایی و برخی دیگر از توصیه ها در رابطه با کارآیی و بازدهی اقتصاد در مسیر پیوستن آن به اقتصاد جهانی است که از سوی روحانی دنبال خواهد شد. و در این راه از استبداد موجود هم استفاده خواهد کرد. بنابرین راه برون رفت دفع استبداد و اتحاد همه نیرو های مردمی در مبارزه پیگیر با آن تا رهایی است....



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

دیپلوماسی واقعیت گریز و روان پریش!

دعوت از حکومت آخوندی برای شرکت در نشست ژنو ۲ و پس گرفتن آن درفاصله 24 ساعت خطایی دوگانه بود که از دیپلومات باتجربه ای چون بان کی مون انتظار نمی رفت. دو خطایی که ضربه و لطمه ای شدید برپیکر حیثیت و اعتبار سازمان ملل و دبیرکل آن زد و کیست که نداند که دنیای آشفته و پرآشوب کنونی چقدر به این حیثیت و اعتبار نیازداشته و دارد. حتی پذیرش توضیح های سخنگوی سازمان ملل مبنی براین که دستگاه دیپلوماسی جمهوری اسلامی ابتدا شفاها شرط پذیرش بیانیه ژنو ۱ و تشکیل دولت انتقالی – بدون حضور بشار اسد – را قبول کرده و پس از ارسال دعوت نامه نقض عهد کرده و برموضع پیشین خود پافشاری نموده نیز، به نوعی عذر بدتر از گناه است زیرا از بان کی مون که دیپلوماتی با تجربه و کارکشته است بسیار بعید می نماید که فریب دروغگویی و دغلبازی های گماشتگان حکومت آخوندی را بخورد.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

مبحث فقه و شریعت دانش نیست؛ نوعی آگاهی است!

در جهان فضیلت، علم دینی وجود ندارد و آنچه در دینها به نام علم مطرح است، دانش نیست بل نوعی آگاهی به مطالبی است که صحت و سقمش نیز مشکوک است. زبان فارسی و عربی نارسا و ناقص است و برای هر پدیده واژه ی مخصوص ندارد. ما هر نوع آگاهی را علم می دانیم و دانش تصور می کنیم. در حالی که در زبانهای لاتین «نالج» داریم که به مفهم آگاهی است؛ و «ساینس» داریم که معنای دانشهای رایج و علوم تجربی را دارد.



Habib-Parzin.jpg
حبیب پرزین

سوسیالیسم و دمکراسی (۴)

مارکس از ائتلاف دمکراتیک تا دیکتاتوری پرولتاریا

در انقلابهای ١٨٤٨ زحمتکشان، از نیروهای اصلی انقلاب به شمار می‌آمدند، اما در هیچ‌یک از انقلاب ها کارگران، با ایده انقلاب پرولتری با درکی که مارکس از آن داشت، به میدان نیامدند. قیام ژوئن در فرانسه یک حرکت کاملاً کارگری بود، اما هدف آن برقراری دوباره حق کار برای کارگران و کنار گذاشتن کمیسیون اجرایی به ریاست لامارتین بود و نه برقراری حکومت کارگری یا سوسیالیستی. وضعیت در آلمان از این هم بدتر بود. در انقلاب آلمان کارگران مشارکت چشمگیری نداشتند.



khosro-chakeri2.jpg
خسرو شاكری (زند)

بازهم در نفی حکم اعدام

آیا باید به این دور باطل کشتار و کشتار و بازهم کشتار دوام بخشید؟ آیا می توان سرانجام یکبار شمشیر را برای همیشه به نیام نشاند و بند بر سر خون و خونریزی ها بست و جامعه را به راه خِرَد و خردمندی راهنما شد؟ آیا ایرانیان، آفرینندگان این فرهنگ درخشان می توانند سرانجام این لکه­ ی ننگ «انتقام جویی و خونریزی» را از خود برای همیشه دورکنند؟



فريبرز سنجری

سخنی در باره قلم به مزدان جمهوری جهل و خرافات

واقعیت این است که مشکل این جماعت قلم به مزد ، نا آگاهی - که البته از آن بسیار در رنج اند - و یا بدفهمی و حتی مخالفت شرافتمندانه با یک نظر و ایده نیست؛ بلکه قلم زنی در خطی است که برایشان از بالا تعیین شده است و آن ها هم "به فرموده" باید در آن گام بردارند. به همین دلیل هم دروغ گوئی و تحریف واقعیات یکی از سلاح های شناخته شده این جماعت می باشد.



ارژنگ بامشاد

عقب نشینی از لبۀ پرتگاه

اگر عقب نشینی های محدود رژیم، در میان بخشی از حاکمیت و بویژه در میان "کاسبان تحریم" با واکنش های منفی روبرو شده ، در میان مردم ایران با خرسندی مورد استقبال قرار گرفته است. مردم ایران از سیاست های ماجراجویانه هسته ای و سیاست خارجی غرب ستیزانۀ رژیم اسلامی هیچ نفعی نبرده و نخواهند برد. استکبارستیزی کور رژیم اسلامی که انزوای گسترده ای را به دنبال داشته و ارتباط مردم ایران را با جهان قطع کرده ، در راستای منافع ملی مردم ایران نبوده و نیست.



mehdi-fatapour-s.jpg
مهدی فتاپور

نگاهی به لایحه احزاب

انتظار می رفت که دولت جدید با توجه به مشکلات سی سال اخیر در وحله اول تمهیداتی برای اجرای قانون و جلوگیری از اقدامات غیر قانونی فراهم نماید و در وحله دوم به کاستی های قانون سال ۱۳۶۰ پرداخته و ضعف های آنرا تصحیح نماید. متاسفانه لایحه مزبور هیچ راهکاری برای مقابله با اقدامات غیر قانونی مسئولین و ارگان های حکومتی ارائه نمی دهد. این قانون در صورت تصویب به نظر نمی رسد سرنوشتی بهتر از قانون سی سال پیش داشته باشد.



تقی روزبه

حضورچالش برانگیز هنرمندان در سخنرانی روحانی!

حضوربخشی از هنرمندان کشور در تجمع تالاروحدت و سخنرانی روحانی چالش هائی را درصفوف هنرمندان برانگیخته است که از جهانی بازتابی از شکاف ها و روندهای کلی تری است که از مدتها پیش در سطح جامعه جاری بوده است. از این رو وجود تقابل و رویکردی دوگانه درمیان صفوف اهالی هنرچندان غیرمنتظره نیست.*. گرچه حضورآن دسته از هنرمندان که خود را مستقل و غیروابسته به رژیم می دانند، در این همایش محکوم است و باید مورد نقد و انتقاد قرارگیرد، اما آیا آن به معنی برخورد تخاصم آمیز با بخش پراگماتیستی و مصلحت گرا، توسط بخش های رادیکال تر است؟. مرزبندی و انتقاد به چنان رویکردی بجای خود درست، اما شیوه برخورد باید چه گونه باشد؟



hossein-asadi2.jpg
حسين اسدی

دکتر شاپور بختیار
و حوادث سال ١٣۵٧

برنامه ای که خمینی و مقلدانش ازآن پس برانقلاب تحمیل کرده بودند، این کار را برای بیعت کنندگان با او ساده می کرد چه این برنامه به دلیل مجهول بودن محتوایش، این خاصیت را داشت که هر یک از گروه های شرکت کننده در انقلاب می توانست آن را به نحو دلخواه خود تفسیرنموده، درخیال باطل خود خواست هایش را درتحقق آن ببیند و از آن حمایت کند.



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

مدّاح ششلول بند و مهاجم "شکوفا" شده است !

هیچ تردیدی به خود راه ندهید که در زیر سایه رهبر و حکومت فاسد ولایت مطلقه فقیه ، قدرت اراذل و اوباشی از قماش حاج محمود کریمی ، مداح ششلول بند بیشتر از آقای حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی است ، اثبات این مسئله مشکل نیست : در حضور پلیس و نیروهای امنیتی ، راه بر رئیس جمهوراسلامی می بندند و به سویش لنگه کفش پرت میکنند و علیه اش شعار و دشنام میدهند ، بدون اینکه حتی یکی از اوباش مهاجم دستگیر شود ! مداح محمود کریمی که در حقیقت یکی سرکردگان مهاجم به رئیس جمهوراست ، در روز روشن و درمقابل چشمان صدها نفراز مردم تهران ، سرنشینان یک اتومبیل را بگلوله می بندد و ماشین آنان را سوراخ سوراخ میکند ، بدون اینکه کسی جرأت کند و به او بگوید که بالای چشمش ابرواست .



دنیز ایشچی

منفعت، قدرت ، خشونت و ایدئولوژی در سیاست نظام ولایت فقیه

ما با یک اندیشه ایدئولوژیک روبرو هستیم که غیر خودی را "کافر" می نامد و در جوهر وجودی خود آنها را "نجس" دانسته و نابودی فیزیکی غیر خودی را مجاز می داند. این باورمندی ایدئولوژیک با هستی باورمندان آن عجین شده که حاضر هستند با قهرآمیز ترین شیوه ها غیر خودی ها را نابود کرده و از هستی اجتماعی حذف کنند. این در حالیست که پس از اینکه در اروپا حدود هفتصد سال باورمندان حکومت الهی بر سر قدرت سیاسی باقی مانده بودند، بیش از دویست الی سیصد سال طول کشید تا به قیمت جانفشانیهایی نظیر انقلاب کبیر فرانسه، بشریت موفق گردید تا با دریائی از خون آنها را مهار کرده، از قدرت سیاسی کنار زده و بصورت نهادی اجتماعی فکری اجتماعی در کانالی خنثی، یا نسبتا مثبتی تحت نظر قانون تحت کنترل در آورده و آنها اجازه فعالیت داشته باشد.



taghi-rahmani.jpg
تقی رحمانی

احکام عجولانه اعدام راه حل نیست

حکم اعدام ساده نیست که بتوان در دادگاه های دربسته برای افراد صادر کرد. بعد آنها را سالها زیر حکم نگه داشت و به دلایل گوناگون آن احکام را اجرا کرد. همین روند است که حتی احکام عادلانه را هم زیر سوال می برد. در قوه قضائیه این روال در برخی از دادگاه ها و بخش ها عادت شده و به تدبیر حکومتی - امنیتی مبدل شده است که تلافی کردن نام نهاده اند. البته این گرو کشی و شدت عمل که از خشونت نکاسته بلکه بر آن افزوده است. اما هنوز این شیوه به کار می رود.



Aliasghar-HS.jpg
علی اصغر حاج سید جوادی

ریشه جدال بین مشروطه و مشروعه

واژه فتنه از شیخ فضل الله نوری تا سید علی خامنه ئی

اینک نظام ولایت مطلقه فقیه در واپسین سالهای عمر سراپا سیاه خود نظیر واپسین سالهای سراسر فساد و استبداد پهلوی به نقطه ای پس و پیش بسته، راهی جز تسلیم در سیاست خارجی و استیصال در سیاست داخلی ندارد. زیرا در نگاه به کارنامه ی سراپا شکست و رسوائی نظام ولایت مطلقه از خمینی تا خامنه ای از هر نقطه که حرکت کنی به اصل ۵۷ از قانون اساسی جمهوری اسلامی می رسی. یعنی از جائی که سرنوشت قوای قانونی حاکم برکشور و مسیر کیفی و کمی اجرای وظائف و اختیارات آنها در اداره امور اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی آن به ولایت و حکومت مطلقه ولی امر و امامت امت سپرده می شود. یعنی سقوط انسان ایرانی از شهروند بی اختیار شاهنشاه، به فردی از گله امت اسلامی ولایت مطلقه فقیه. در این نقطه است که در معمای حبس خانگی موسوی و کروبی، راه شیخ فضل الله نوری از طریق خمینی به خامنه ای می رسد.



احمد فرهادی

کدام چپ؟

از دید نگارنده "چپ" کسی است که باورهای اجتماعی‌اش به مثابهٔ یک مجموعه، فاصلهٔ کمتری از قطب باورهای "چپ" دارند تا از قطب باورهای "راست"، مستقل از اینکه اعتقادات دینی-فلسفی او کدامند و خود او به کدام طبقه یا قشر اجتماعی تعلق دارد. "چپ" کسی است که انسان‌محوری را بر سودمحوری برتر می‌شمارد و باورهای اجتماعی‌اش در راستای اعتقاد به آزادی، برابری و همبستگی همهٔ انسان‌ها، عدالت اجتماعی، استبدادستیزی، مردمسالاری و حفظ محیط زیست قرار دارند. "چپ" نیروی تغییر در راستای پیشرفت و عدالت است. "چپ" چهرهٔ امروزین عدالت‌خواهی است که تاریخی هزاران ساله دارد.



mehdi-fatapour-s.jpg
مهدی فتاپور

مباحث استراتژیک

اهداف یک سازمان و یا حزب ماهیت و موقعیت آنرا در عرصه اجتماعی معین میکند که با تاریخ و رابطه آن با نیروهای اجتماعی تعین مشخص تر می یابد. اهداف و سمت گیری های عمومی اجتماعی نسبتا پایدارتر بوده و تابع تحولات سیاسی روزمره نیست و در برنامه حزب منعکس است. در اینجا ما باید معین کنیم که برای چه تغییراتی میکوشیم و خواستار چه روابطی (در چارچوب عمومی دمکراتیک و ویژه چپ) هستیم. طبیعتا ارزیابی ما از نظم حاکم موجود، قانون اساسی آن و آنچه باید تغییر نماید در چارچوب اهداف عام و برنامه ما میگنجد.



حسن نادری

بابک زنجانی(ها) را آزاد کنید و.. دستگیر

تا زمانیکه درب بر روی همین پاشنه اقتدارگرائی نظام ولایت گر و ولایتمند میچرخد،بابک زنجانی(ها) در هر مرحله ظهور و سپس غروب و قربانی میشوند. برای رهائی از این دایره بیهوده و اسفبار و خطرناک برای ایران و نسل آینده آن،باید خامنه ای(ها) را دسگیر کرد.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

عوض کردن آبنبات با سماق!

نظام ولایت مطلقه فقیه – که خود مسبب اصلی همه این ذلت و خفت و زیان و خسارت های کمرشکن است – به خیال باطل خود به دستاویز یک اصل اسلامی خواب این را می بیند که به محض یافتن امکان زیر قول و قرار و توافق ها بزند. آن اصل اسلامی "خیارغبن" است: اگر یک طرف معامله احساس کند که مغبون شده و "خیارغبن" درحین انجام معامله ازاو سلب نشده باشد، می تواند آن را باطل و کان لم یکن اعلام نماید. همه گفتار و رفتار دارودسته ولی مطلقه فقیه درهمین چهارچوب جامی گیرد.



Mahmoud-Rassekh.jpg
محمود راسخ (افشار)

«نرمش قهرمانانه» يا تسليم ذليلانه
و شادي ساده‌لوحان

كساني كه چشم اميد به سخنان و وعده‌هاي روحاني در بهبود وضعيت حقوق بشر در ايران دوخته بودند و در انتظار كاسته شدن از فشارهاي سياسي و اجتماعي، آزادي نسبي براي مطبوعات، آزادي زندانيان سياسي، رفع حصر موسوي و كروبي، متوقف كردن اعدام‌هاي سياسي ووو نشسته بودند خيلي زود چرت‌شان پاره شد. نه تنها هيچ يك از اين انتظارات برآورده نشد بلكه تسليم ذليلانه‌ي خامنه‌اي در برابر آمريكا ضروري مي‌ساخت كه به فشار در داخل افزوده شود.



mohamadreza-shalgoni-s.jpg
محمد رضا شالگونی

نفرتِ مدافعان تاریخ تازیانه از فدائیان خلق قابل فهم است

نابخشودنی ترین گناه پویان و فدائیان خلق از نظر خجسته رحیمی ، روی آوردن آنها به مبارزه مسلحانه است. او در نوشته اش می کوشد با به کارگیری هر تحریف و توهین و تحقیری ، دست بردن به سلاح در مقابل دیکتاتوری را جنایت قلمداد کند. این برخورد هیستریک نسبت به مبارزه مسلحانه ، آن هم در کشوری که حکومت کنندگان با "ملاء اعلی" و عرش الهی در ارتباط اند و مرتباً با "امام زمان" جلسه می گذارند و خود را "ولی" و قیم مردم معرفی می کنند و حتی مسالمت آمیزترین اعتراض و انتقاد را با سرب مذاب پاسخ می دهند ، جز دفاع از تاریخ تازیانه چه معنای دیگری می تواند داشته باشد؟



»  مؤمنِ نامتحرك بدون صفات مفرد
»  "لبخند" فرهنگی و "دندان" طبقاتی
»  مرگ هامون، پیمان شکنی افغانستان و بی لیاقتی جمهوری اسلامی
»  چگونه می توانیم از طلسم استثمار اقتصادی بگریزیم؟
»  طرح بحثی مقدماتی درباره گذارازجمهوری اسلامی به دموکراسی درایران
»  رفیق، برو تاریخ ات را بنویس!
»  قوه قضائیه رهبر، عامل فساد و بی عدالتی وناامنی درجامعه
»  دشمن در خانه است
»  نفی کامل اعدام در هر شرایطی، آری یا نه؟
»  وحدت چپ؟ کدام چپ؟
»  خط قرمز میان اصلاح طلبی، و یا نفی ولایت فقیه
»  آش چنان شورشد که فریادروحانی هم درآمد!
»  گريز از دشوارى انديشيدن(٢)
»  تقلیل استراتژی سیاسی چپ به انتخابات آزاد، هم استراتژی و هم تاکتیک!
»  نکاتی درباره استراتژی چپ - بخش یکم
»  پیامدهای روانی و رفتاریِ جنایتِ"اعدام درملاءعام"
»  نقش مداحان درحفظ نظام و بازتولید قدرت
»  گريز از دشوارىِ انديشيدن(١)
»  تناقضات چاره‌ناپذیر جمهوری اسلامی
»  ماهی حکومت اسلامی از َسرتا دُم گندیده است
»  چشم انداز استراتژیک اصلاحات و گذار دموکراتیک در ایران - بخش پنجم
»  «در سرزمین دکتر مصدق هیچ بنایی، هیچ مکان عمومی به نام او وجود ندارد»*
»  حزبی که باید ساخت - (آخرین قسمت)
»  سرباز کوچک و جسور ولایت و جرثومه فساد!
»  !ایران در آئینه سال جدیدمیلادی
»  دخالت‌گری و سازماندهی. سیاست. آینده پیشین
»  منشورشهروندی، یا تثبیت ولایت فقیه