nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

بازتاب مفهوم جوهر و عرض در رويدادهاى سياسى ما

پرسشهاى همسان از سوى برخى در نوع نگارشم مى شود كه من توضيحاً مى گويم: نوشته هاى من از بار روزمرگى ارزشها به دور است و به همين دليل موضوعات روز را كه عمدتاً به سطح شعارى در ذهنمان جا افتاده است، تلاش من اينست تا بر حسب بضاعت خودم، آنها را در مفهوم حقيقى شان مستدل كنم و از آنجائيكه نوشته هايم با آسيب شناسى اجتماعى و فرهنگى(نقد فرهنگى) همراه است در نتيجه همانى مى شود كه خواننده خود مستحضر است و البته نامتعارف و بالطبع برانگيخته شدن محفل محافظه كار خصوصاً محفل سياست بازان بى كفايت و بعضاً سياه باز.



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

یک عذرخواهی به این سیاستمدارشجاع وژرفانگر بدهکاریم

ای عذرخواهی از روشنفکرسیاسی و سیاستمدارِ نخبه و تیزبینی که جهل ویرانگر و جنون و جنایت پیشگیِ آیت الله خمینی و " دیکتاتوری نعلین" را پیش بینی و فریاد کرد، هنوزدیر نشده است. اعلام عذرخواهی و پوزش به خاطر خطائی که مرتکب شدیم هوشیاری نسل جوان میهنمان افزون خواهد کرد، نسلی که به آن مدیونیم.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

پیش بسوی تشکیل حزب طبقۀ متوسط!

پس از یکصد سال, نتیجه این شد . صدای پاها ئی که , از اعماق جامعه شنیده می شود , نامزون ,گوش خراش و آزار دهنده ست. با این جماعت که , همیشه دست از کار می کشند , همیشه از کار حرف می زنند, دستمزد عقب افتاده, اضافه دستمزد, راندمان , بیمه بیکاری, بازنشستگی , از کار افتادگی , حق اولاد , حق خواروبار, حق همسر, حق بیمه , حق سفر ,حق همسایه ,حق دفن و..... نمی شود چیزی را سازمان داد.همیشه مسئله , همیشه گرفتاری,یک نگاه اجتماعی به دور و بر خود بیاندازید, می بینید اصلا , زندان ها را برای این جماعت و هواداران آنها ساخته اند.یکصد سال , سلول پشت سلول , چشم بند, دار و تیر و طناب , اعدام وخاک پشته هاو.....اما همچنان صدای پایشان شنیده می شود.



abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

احتمال تجزیه عراق، سوریه، پاکستان و افغانستان و عواقب آن برای ایران

در هیچکدام از کشورهای نامبرده یا دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه فرایافت هایی نظیر دمکراسی، کثرتگرایی، حقوق بشر و مفاهیم شهروندی، مشارکت، مساوات، هم زیستی، عدالت و حتی امنیت جانی وجود ندارد. اقشار مختلف مردم و بخصوص اقوام و اقلیت های مذهبی از حکومت های مرکزی گریزان و از تبعیض و نابرابری و ظلم و اجحاف نهادینه شده به ستوه آمده اند. و این دلیل اصلی مرکزگریزی و جدایی طلبی آنها می باشد، و نه توطئه غرب برای کلنگی کردن خاورمیانه که توسط فارغ التحصیلان روان گسیخته و متوهم دانشکده دایی جان ناپلئون ترویج می شود.



behrouz-khaligh-70.jpg
بهروز خلیق

تزهائی پیرامون
استراتژی سیاسی و گذر از جمهوری اسلامی

جامعه ما در حال گذر به جامعه مدرن است و شکاف سنت و تجدد، بنیادی ترین شکاف  موجود در جامعه و به واقع شکاف اصلی جامعه ما است. زندگی سیاسی در ایران در طی یک قرن و نیم اخیر سخت تحت تاثیر چالش سنت و تجدد بوده است. سنت گرائی و نیروهای سنتی تجدد ستیز هستند و از زمان طرح اولین جرقه های تجدد به مخالفت با آن برخاسته اند. جریان های فکری سنت گرا در طول تاریخ همواره در ستیز با جریان های نوگرا بوده اند. پایگاه اجتماعی سنت گرائی تجددستیز را اصولا طبقات و گروه های ماقبل مدرن و ماقبل سرمایه داری تشکیل می دهند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

«فروپاشی نظامی پوسیده»!

به باور من، اگرچه تک تک آنچه برشمرده شد خسارت هایی سنگین و کمرشکن است، اما، پرخسارت ترین آسیب چیزی است که ضرر و زیانش حتی از مجموع خسارت های فوق نیز بیشتر است. این خسارت که جبران پیامدهای آن حتی درچند نسل نیز آسان نیست و می تواند خطراتی بزرگ برای موجودیت و یکپارچگی کشور داشته باشد، آسیبی است که حکومت آخوندی به روح و روان فرد و جامعه ایرانی وارد کرده است.



shahrokh-meskub.jpg
شاهرخ مسکوب

ایران در آسیا

اشاره ای به جغرافیای تاریخ ایران، خلاصهء گفتاری از شاهرخ مسکوب

تاریخ درجغرافیا تحقق می پذیرد. برای آنکه تاریخ به دنیا بیاید، ببالد و ادامه یابد نیازمند سرزمینی است. تاریخ هر قوم یا ملت جایگاه اوست در زمان، همچنانکه سرزمین یا کشور ماءوای اوست در مکان. تاریخ و جغرافیا زمان و مکان هر ملتی را می سازند.



خسرو امیری

طرح استراتژی سیاسی چپ دموکرات سوسیالیستی در ایران

در شرایط کنونی که ثروت اندوزی سرمایه داری درایران بوسیله سلطه یکه تاز و خودکامه ولایت فقیهی بی داد می کند جامعه بیش ازهرزمان نیازمند به آزادی، دموکراسی وعدالت اجتماعی است. ازاین رودر چنین شرایطی دستیابی به دموکراسی در عرصه های گوناگون زندگی به معنای مشارکت توانمند وسیع ترین اقشار و طبقات مردم درسرنوشت اجتماعی خویش و بهره مندی ازابتدائی ترین حقوق دموکراتیک، آزادی های مدنی وعدالت اجتماعی درگروگذارازرژیم مستبد و دین سالارحاکم قراردارد.



majid-zarbakhsh-s.jpg
مجید زربخش

پروژه وحدت چپ و استراتژی سیاسی

مسأله مرکزی در تدوین استراتژی، توضیح ناسازگاری و تضاد ماهوی جمهوری اسلامی با دمکراسی است. جمهوری اسلامی بنا بر ماهیت ( نظام مبتنی بر دین) ، ساختار و قانون اساسی توجیه گر آن و همچنین کارنامه عملی حیات ٣۵ ساله اش نظامی است مبتنی بر تبعیض های ذاتی و بنیادین و نفی صریح حاکمیت مردم.



جمشید مهر – احمد آزاد

استراتژی چپ برای گذاربه نظام دموکراتیک

مبارزه برای براندازی نظام جمهوری اسلامی در راستای دموکراسی و برپائی ایرانی آزاد و آباد وظیفه مقدم انقلاب ایران است.
ما خواستارجدائی کامل بین دین و دولت بوده و هر نوع حکومت دینی یا موروثی را در تضاد با اصول و موازین دموکراسی می‌دانیم.



Manouchehr-Maghsoudnia.jpg
منوچهر مقصودنیا

انتخابات آزاد و منصفانه
استراتژی عبور مسالمت از جمهوری اسلامی!!

اگر قبول داشته باشیم که کشورمان دوران گذار از استبداد به دمکراسی را طی می کند و یکی از ارکانهای مهم و اصلی سیستم سیاسی دمکراتیک را برگزاری انتخابات آزاد بدانیم، نتیجه می گیریم که شعار انتخابات آزاد در عین داشتن عملکرد مرحله ای، راه کاری بلند مدت و استراتژیک هم می باشد.



Abbas-Shokri2.jpg
عباس شکری

اصلاح در ساختار این نظام نیست

به دعوت حزب دموکرات کردستان، روز شنبه چهاردهم ماه جون گردهمایی با عنوان «امروز و فردای سیاسی ایران و نقش اپوزیسیون» در دانشگاه اسلو و در دو پانل برگزار شد. در هر پانل سخن‌‌راننان ضمن بیان نظرات خود در مورد موضوع گردهمایی، در پایان به پرسش حاضرین که بیش از صد نفر می‌شد، پاسخ دادند. به عنوان روزنامه‌نگار و پژوهش‌گر فرهنگی به این سمینار دعوت شده بودم که در زیر متن سخنرانی‌ام که شامل نظر فردی و مستقل من است را خواهید خواند:



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

سياست، ارزشهاى انتزاعى و كليت مفهومى

كشاندن مردم به ميدان انتخاب بد و بدتر و انتخاب بد در بطن معيارهاى ارزشى اسلامى حاكمان كه تمام شئون زندگى ما را در سيطره خود گرفته، تجربه حاصل نمى شود بلكه لوليدن در پيكره ارزشهاى انتزاعى است كه ما همواره اينگونه عمل و رفتار سياسى كرده ايم يعنى اتخاذ سياست با ارزشهاى انتزاعى و نه اصول و كليت مفهومى كه اين آيينه تمام نماى رفتار سياسى چرخش به دور خويش است كه بى ترديد اگر نيك به گذر زمان هزاران ساله نظام سياسى ما نگريسته شود، بى كفايتى آن را مى توان از همين امتزاج سياست با ارزشهاى انتزاعى مستدل كرد.



Siavash-Abghari0.jpg
سیاوش عبقری

دموکراسی اسلامی در ایران یک توهم و فرافکنی است

دموکراسی، مبتنی و متکی برانتخاب های آزاد و مستقل فردی شهروندان از میان گزینه ها در ارتباط با نیازمندیهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه است. در این نظام، شهروندان قادر هستند که، عقاید خود را در زمینه های مختلف از طریق احزاب مدرن تدوین وعملی کنند. برنامه های مورد اشاره، توسط احزاب سیاسی ترویج و همگانی میشوند، و در نهایت شهروندان از طریق نمایندگان منتخب و کارگزاران خود در دولت، آنها را پیاده و اجرا میکنند.



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

چرا مسلمانان عقب مانده اند؟
چرا ما شرقی ها پسرفت کردیم و غرب پیشرفت؟

به گمان من بزرگترین عامل عقبماندگی را باید در اعتقادات آسمانی و باورهای متعصبانه ی لاهوتی جستجوکرد. دین اسلام در چندین آیة قرآن و در هر سورة، به صورت مکرر پیوسته به مؤمنان دستور می دهد که به دنیای پس از مرگ بیندیشند و آخرت را فدای لذت این دنیای فانی نکنند! بارها گفته است:« وای بر آنانی که آخرت را فدای دنیای فانی می کنند» در چنین آئینی با چنین دیدگاهی، انسان فعال و نوجو و ترقیخواه و متمایل به تلاش و کوشش تربیّت نمی شود. دینی که مرتب به مردم و پیروانش گوشزد می کند مبادا جهان پس از مرگ را فدای لذات دنیوی کنید، حاصلی جز فقر مادی و فرهنگی در میان جامعه اش ندارد! بدیهی است هرچه میزان اعتقاد به دین بیشتر باشد، به همان میزان گسستگی و بی میلی از تلاش برای کسب ثروت و دانش و فرهنگ و لذت فزونتر خواهد بود. به سخنی ساده، هرچه آدمی از لحاظ باور، دیندارتر باشد، تنبلتر و درنتیجه گداتر خواهد شد!



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

با در گيری ها و اعدام کرد ها و عرب ها و سنی ها

می خواهند مرز های ايران با عراق را متشنج کنند

تحريک و تحرکات کاملاً آشکاری در جريان است که مرز های ايران با عراق، از همه سو و در تمام جهات، متشنج شود. دارند مردمان شريف مرز های ميهن ما با عراق، از خوزستان تا کردستان، و نيز همميهنان اهل تسنن مورد ستم مضاعف در مضاعف قرار گرفته ی ايران را، در مورد دفاع احتمالی از ميهن خود ـ که آرزو کنيم هرگز نيازی به آن پيش نيايد ـ دچار ترديد و تزلزل می کنند.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

درباره مبانی راهبردی سياست

ما بايد به نيروی مردم برای آزادی خواهی و برای رفاه بيشتر باور بياوريم. اين نيرو تا کنون دستگاه حاکميت را منظما به عقب رانده است. نمی توان هر سياست تازه و هر صدای اصلاح طلبانه را توطئه ناميد. یخشهائی از رژيم در طی فرايندی دردناک به ضعفهای ساختاری رژيم پی برده اند. آقای موسوی و خانم رهنورد، و محصوصا آقای کروبی نماينده راديکاليزه شدن بخشهائی از حاکميت هستند. اينها به تجربه دريافته اند که راههای قبلی ديگر کارامد نيستند. هنوزهم می توان انتظار داشت که صداهای جديدی از درون اين دايره بيرون بيايند.



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

گورها وگورستان های اضطراب آور


چرا حکومت اسلامی حتی تحمل گوروگورستان دگراندیشان را ندارد؟ ریشه های روانی تخریب گور و گورستان کجاست؟ چرا دگراندیش ستیزیِ روان نژندانه اضطراب آورترین پدیده ی حیات این حکومت است و حضورش این قَدَرقدرت دینی را به لقوه و رعشه ی مرگ واداشته است؟



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

رهایی از بن بست!

این هفته، درپایان پنجمین ماه از دوره شش ماهه "توافقنامه ژنو"، دور پنجم مذاکرات درحالی در وین آغاز شد که در دور پیشین هیچ توافقی درمورد نگارش و تدوین متن توافق به دست نیامده بود. به گزارش بی بی سی فارسی: «دور تازه مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی و گروه 1+5 روز دوشنبه 26 خرداد در وین، پایتخت اتریش آغاز شد. این نشست به ریاست مشترک محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و با حضور نمایندگان امریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان برگزار شد. روز قبل از این نشست، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی در نشستی سه جانبه با امریکا و اتحادیه اروپا شرکت کرده بود که در آن ویلیام برنز، معاون وزیر امورخارجه امریکا و کاترین اشتون حضور داشتند».



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

پیوند آقای سروش و استبداد خمینی

در مبارزه برای آزادی، به نخبگان ایدئولوژیک دینی نباید دل بست. آزادی را اگر بمعنای گسترده آن یعنی آزادی سیاسی و آزادی فکری و آزادی انتقاد از هرگونه قدرت و ایدئولوژی و دین در نظر بگیریم، بطور مسلم نخبگان دینی و متفکرین دینی در برابر آن قرار خواهند گرفت. در جامعه ما نقد اسلام بمثابه یکی از عوامل بدبختی جامعه و فروریزی ارزشها و افول اندیشه و نیز نقد قدرت سیاسی دینی موجود و مبارزه علیه نظام ولایت فقیهی و بنیادگزاران و مسئولان آن مانند آقای خمینی، در مجموع یک امر اساسی را تشکیل میدهد.



دنیز ایشچی

به بهانه پنجمین سالگرد کودتای ولایت فقیه و خیزش جنبش سبز

پس از گذشت پنج سال از کودتای آشکار ولایت فقیه برای انتصاب آقای محمود احمدی نژاد بر مقام ریاست جمهوری علیه کاندیداهای دیگری که از فیلتر تایید شورای نگهبان مورد تایید ولایت فقیه گذشته بودند و جنبش انفجاری مردمی بر علیه این دزدی آشکار آغاز شد. هنوز بحث ها و نظر ها جهت درس آموزی از علل این جنبش و چگونگی سرکوب آن در میان اپوزیسیون حکومتی، خصوصا اپوزیسیون سکولار دموکرات ادامه دارد. نوشته زیر تلاشی است بر نورافشانی از زوایای مختلف بر تصویر خیزش مردمی و سبزینه گی یا رنگین کمان رنگهای مختلف آن



احسان دهکردی

"نقش سوسیالیست ها در آینده سیاسی ایران "

(سوسیالیست ها در دولت و مدیریت جامعه سرمایه داری)

ناسبات اقتصادی در ایران و به تناسب موقعیت سیاسی دولت در کشورهائی چون ما از ویژه گی هائی برخوردار است که الگوبرداری نا متناسب روندهای سیاسی و اقتصادی رشد از کشورهای پیشرفته غربی در مقایسه با کشورمان نه تنها کمکی به ما نمی کنند، بلکه مسیر منطقی تحول و ترقی منطبق با شرایط را نیز سد می کنند.
هر دستاورد سیاسی و رشد اقتصادی درمناسبات سرمایه داری کشورهای پیشرفته محصول یک تاریخ خاص خود است. پیوستگی مراحل تکامل اقتصادی در هر گام خود در پیوند با ساختار دولت وجامعه، مناسبات قدرت، حقوق اجتماعی و حقوق سیاسی را شکل داده اند. کانونهای بروز و متحقق کننده خواسته های سیاسی و اجتماعی در جامعه نهادینه شده اند و راه های پیشبرد وتحقق خواسته ها توانسته اند در ابعاد متنوعی راه های خود را جستجو کنند. نگاه منطقی به دگرگونیهای اجتماعی راه را بر رفتارهای تنش زای غیر منطقی و بی هدف بسته است.



Ahmad-Hashemi4.jpg
احمد هاشمی

استراتژی نیروهای طرفدار محیط زیست و چپ در ایران

توسعه پایدار با محوریت دگرگونی های ساختاری زیست محیطی


توسعه پایدار الترناتیوی است در مقابل این تصور که گویا کشور های به اصلاح در حال توسعه باید را به هر قیمتی و هرچه سریعتر خودرا به وضعیتی که کشور های صنعتی به ان رسیده اند ، برسانند.
توسعه زمانی پایدار است که سه عامل اصلی توسعه یعنی جامعه ، محیط زیست و اقتصاد در توازن و ارتباط مستقیم با یکدیگر باشند. در توسعه پایدار، محور توسعه انسان ها ( گروه های مختلف اجتماعی) و محیط زیست آنها می باشد، زیرا نابودی محیط زیست ، نابودی انسان ها را به دنبال خواهد داشت.



reza-alavi3.jpg
رضا علوی

شناخت ساختار قدرت در جمهوری اسلامی - بخش اول


شناخت از دهلیز ها و حفره های پیچیده قدرت در حکومت اسلامی ایران یک ضرورت برای آنانی است که باسیاست کاری می کنند کارستان و جدی . " شناخت ساختار قدرت " ابزار تحلیل است . سنجش ارزیابی ها ست . مدخلی بر گشایش راه کارها ست . شاه کلید گشودن درهای قفل شده حاکمیت است . هموار کننده راه آیندگان است . بدون شناخت از ساختار قدرت راه ها به بیراهه می انجامد . آنانی که می خوا هند با سیاست و این مقولات لاس بزنند ، هنگام خود را به هدر ندهند و همین جا از خواندن این نوشتار پرهیز نمایند .



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

عراق دارد از هم فرو می پاشد؛
مراقب ايران خودمان باشيم

بر خلاف آنچه در بسياری از اذهان، جا افتاده است، تنها نيرو های داخل صحنه، داعش و دولت مالکی نيستند. هرچند که عملاً در يک سو، رهبری و هژمونی واقعاً موجود، از آنِ داعش است که يکباره در عراق به اصلی ترين نيروی جنگجوی مخالف تبديل شده است؛ و در سوی ديگر، رهبری و هژمونی مطلقاً ناموجود، از آنِ دم و دستگاه در هم ريخته و ناتوان مالکی.



»  عراق درآستانه تجزیه و دور جدیدی ازجنگهای خونین مذهبی
»  استراتژی سياسی برای گذر از استبداد به دمکراسی استراتژی تحول طلبی*
»  روش احمدی نژاد و منش روحانی
»  نقش و ضرورت احزاب سیاسی در توسعه و پیشبرد دموکراسی در ایران
»  فرمانده سپاه: ما انتخابات را مهندسی کردیم!
»  استراتژی سیاسی ما
»  نزدیکی آنکارا- تهران با تردید های فراوان
»  رنگ، گفتمان و جنبش: نگاهی به جنبش سبز
»  سوسیالیسم و دمکراسی (۶) دیکتاتوری پرولتاریا بعد از مارکس و انگلس
»  چه‌گويم؟ عيب آن شب كوتهى بود!
»  حکومت اسلامی ایران مزرعه حیوانات است!
»  ایران افسرده و وظیفه فعالان مدنی و سیاسی
»  خط قرمز هایی که رنگ می بازند
»  منشورِ استراتژی سیاسی برای تشکل چپ دمکرات
»  مبلغان بهشت رویائی، سازماندهندگان جهنم واقعی
»  اعداد بی پایه و اساس و مغایر منافع ملی!
»  کاریزمای جنایت
»  جمهوری و دموکراسی نامحدود
»  تاريخ چيست بى تاريخى كدام است؟
»  "جمهوری و دموکراسی مورد نظر ما"
»  ملاحظاتی پیرامون برنامه ریزی استراتژی سیاسی چپ در ایران
»  متاسفانه ۳۵ سال است ایران قهرمان ملی بین ورزشکاران خود نداشته است!
»  اول کلمه بود …
»  طرحی برای منشور سیاسی اتحاد چپ ایران