اوضاع سیاسی و سیاست های ما

مصوبه یازدهمین کنگره سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران

ماخواستار تحولات بنیادین و استقرار دموکراسی و عدالت اجتماعی در ایران هستیم. از نظر ما نیروی تحول در ایران جنبش های سازمان یافته و خودآگاه اقشار و طبقات مختلف اجتماعی است. ما در جهت تحکیم موقعیت این جنبش ها، به مثابه تنها ضامن برچیدن بساط استبداد و منتفی شدن هرگونه بازگشت آن و بی حقوقی در هر شکل دیگر تلاش می کنیم.



hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

آیا خاورمیانه در آستانه یک تغییر بزرگ قرار گرفته است؟

جوامع خاورمیانه در کلیت خود دچار بحران جدی است و با چشم اندازی تیره روبروست . بحران نداشتن افقی روشن ، بحرانی شبیه آنچه که زمانی آنتونیو گرامشی از درون سلولِ زندان خود نوشته بود: « بحران دقیقا زمانی خود را نشان می دهد که کهنه در حال مرگ است و نو توانِ زایش و تولد را ندارد . در فاصله این مرگ و زایشِ نوست که اشکال گونه گونی از علائمِ احتضار آمیز خود را ظاهر می سازند» ، احتضاری که با ضدِ انقلاب اسلامی در ایران آغاز گردید و داعش و حزب الله و القاعده و حماس و جند الله و اخوان المسلمین وغیره ، اشکالِ گوناگون این احتضارِ درد آلودهستند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

دور باطل!

این روزها نام "داعش" – مخفف دولت اسلامی شام و عراق – که بعد به "دولت اسلامی" تغییریافت و خلیفه خودخوانده آن ابوبکر البغدادی مرتب در صدر خبرها به چشم می خورد. این امر تاحدودی یادآور ماهیت حکومت دیگری است که همجوار آن است و با آن که به معنای واقعی کلمه "حکومت آخوندی" است، 35 سال است که به ناحق عنوان بی مسما و فریبکارانه "جمهوری" را یدک می کشد.



ارژنگ بامشاد

شیعیان داعشی ، چه آشی برای بلوچستان پخته اند؟

اما جدا از تبلیغ آپارتاید مذهبی و بی اعتنائی آشکار به حق برابر شهروندی در کشور، سخنان ناصر مکارم شیرازی که به لطف سرسپردگی اش به ولی فقیه و دریافت مستمری فراوان، مدام در رسانه های حکومتی حضور دارد، می تواند آتشی در بلوچستان بر پا کند. دمیدن بر کینه و نفرت مذهبی و هشدار دادن نسبت به حضور اهل سنت در اطراف مشهد، این حقانیت را برای بخش داعشی اهل سنت و یا ناسیونالیست های بلوچ به دنبال می آورد که از فارس ها و شیعیان ساکن بلوچستان به عنوان نیروهای "اشغالگر" سخن بگویند و از آن ها بخواهند که خاک بلوچستان را ترک کنند. مگر نه است که «هر چی عوض داره گله نداره»؟



mehrasa.jpg
محمد علی مهرآسا

تشکل و تشکیل داعش نیز واکنشی است نسبت به حکومت فقیهان!

چرا داعش و داعشهائی نظیر القاعده و بوکو حرام و ... به وجود می آیند و چه دلیل و سببی باعث نُسجگیری و تولید چنین گروه های قشری و لاشعور و فاقد اراده می شوند؟ یعنی جهت چیست که مشتی عقل باخته که جز کشتن دگراندیشان خیالی در مغز گندیده شان نمی پرورند، این چنین بزرگ و قوی می شوند و می توانند در مدت چند روز به پیروزی هائی شگفت انگیز دست یابند و هزاران آدم را بکشند و چندین نقطه مهم را تصرف کنند؟ باید دلیل و انگیزه و علتی برای این کار و این آتش افروزی باشد. زیرا دنیای مادی و علمی، تابع قانون علت و معلول است.



ahad-ghorbani.jpg
احد قربانی

چرا خنده‌های خاتمی و شیرین‌زبانی‌های روحانی راه به جائی نمی‌برد؟

جمهوری اسلامی در سی و پنج سال تسلط مرگبارش بر ایران، دست به جنایاتی زد که پیامد ملی و جهانی فاجعه‌بار داشت. این اقدامات هیچگاه از سوی رهبران جمهوری اسلامی نقد نشده است. مسئولیت مسببان این اقدامات در پیشگاه مردم بررسی نشده است. به پیامدهای انسانی و اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی کلان این اقدامات، هیچگاه پرداخته نشد:



ارژنگ بامشاد

«چابک غزال غزل» ایران مصادره شدنی نیست!

مراسم تشیع و خاکسپاری سیمین بهبهانی با شکوه برگزار شد. حاکمیت زور و تاریک اندیشی که نتوانسته بود سیمین را از مردم جدا سازد و حتی نتوانسته بود او را به تبعید بفرستد و از خاک وطنش دور سازد، اجازه نداد به وصیت او عمل شود و در امام زاده طاهر در کنار همرزمانش احمد شاملو، محمد مختاری ، محمد جعفر پوینده ، هوشنگ گلشیری، غزاله علیزاده و .... و در کنار عزیزانش، همسر و نوه اش به خاک سپرده شود. تولیت امام زاده طاهر و همه دیگر امام زاده ها زیر نظر بیت رهبری است....



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

خامنه ای، احمدی نژاد، روحانی، ویرانگران محیط زیست

در جامعه ای که با مدیریت نابسامانی همراه است، در جامعه ای که با اقتصاد نفتی و رانتی مشخص میشود، در جامعه ای که حرص سودجویانه و مصرف گرایانه رفتارهای حاکمان و بسیاری از شهروندان را بیمار ساخته است، در جامعه ای که فرهنگ اکولوژیکی مستقر نیست، در جامعه ای که دستگاههای ادارای و دولتی در تخریب محیط زیست فعالند، در چنین کشوری آسیبها و ویرانگری ها ریشه در سیاست و اقتصاد و ایدئولوژی حاکم دارند.



hossein-asadi2.jpg
حسين اسدی

"خلافت امت واحده" و"ام القرای" اسلام

پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌ بدون تردید ایران ام‌القرای جهان اسلام شده است، زیرا پس از انقلاب با تشكیل حكومت اسلامی‌ دارای دو شأن رهبری مردم ایران و امت اسلامی‌ می باشد وهمه ی مسلمانان وظیفه دارند ولایت و رهبری امام خمینی(ره) را به عنوان رهبر امت واحده ی اسلامی‌ بپذیرند. به این ترتیب حکومت ایران بایستی علاوه بر منافع ملی به منافع جهان اسلام نیز بپردازد و دیگر کشورها نیز موظفند از ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام حمایت و دفاع کنند. در صورتی که میان منافع ام‌القری و منافع امت تزاحمی پیش آید منافع امت همواره مقدم است، مگر در حالتی که مسئله بر سر حفظ نظام اسلامی در ام‌القری باشد



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

دولت حرف!

بررسی وعده های انتخاباتی حسن روحانی

عروج دولت روحانی را ناشی از تحمیل شرایط جدید بین المللی، منطقه یی و داخلی به نخبه گان حاکم دانستیم و سیاه بر سفید نوشتیم که تغییر ریل از دولت اتوریتین نئولیبرال احمدی نژاد به دولت سنتر نئولیبرال روحانی و جا به جایی سیاسی ، درون طبقه ی بورژوازی ایران – به مثابه ی یک تجدید آرایش تکراری- حامل و حاوی هیچ رونقی در زنده گی و معیشت مردم کارگر و زحمت کش نخواهد بود، به بازشدن فضای سیاسی کشور کومک چندانی نخواهد کرد و در چارچوب کاریکاتوری از دوم خرداد حتا به نیازهای فردی خرده بورژوازی ایران نیز پاسخ نخواهد داد.



Ruben-Markarian70.jpg
روبن مارکاریان

داعش گیت جمهوری اسلامی در تشدید آپارتاید جنسیتی!
سقوط بی سابقه سطح اشتغال رسمی زنان

"طرح تكريم زنان" به ابتکار قالیباف، شهردار تهران، برای تشدید آپارتاید جنسیتی از طریق جداسازی کارمندان زن از مردان در شهرداری تهران واختصاص مشاغلی مانند مسئول دفتر، منشی، اپراتور تلفن، تایپیست، مسئول پیگیری و مشاغل مشابه، صرفاً به مردان، تعرض جدید جمهوری اسلامی به موقعیت شغلی زنان در ایران است که هم اکنون نیز در وضعیت بسیار وخیم قرار دارد.



Soheila-Sattari2.jpg
سهیلا ستاری

برپایی جامعه مدنی
راهکار جلوگیری از تمرکز قدرت
و یا بازتولید استبداد

جامعه مدنی در برگیرنده تشکلها و نهادهایی از مردم است که عملکرد مستقل از اراده دولت و مراکز اقتصادی دارند، علاقه های خود را بطور تخصصی و کارشناسانه پیگیری مینمایند، در عمل اجتماعیشان از یکسو دایره عملکرد دولت را محدود میکنند و از سوی دیگر پیشبرد علاقه ها و نیازهای خود را با سیاستهای آن تنظیم میکنند و یا با آن در پیش برد زندگی سیاسی ـ اجتماعی کشور همیاری می نمایند



حماد شیبانی

اوضاع عراق بعد از سقوط موصل

حيدر عبادى ، سياستمدار و تكنوكراتى است كه فعلا مورد توافق همه طرف هاى منازعه قرار اما اسير در زنجير ائتلاف و جبهه اى كه رياست آن با مالكى است. او در ميانه يك باطلاق مخوف و مين گذارى و بازار مكاره فروش مناصب وزارتى اين روزها به دنبال پيدا كردن عصاى سحرآميزى است كه با آن گره تشكيل كابينه آش را بگشايد . آنچه واقعى است ، منطقه ما از دروازه عراق وارد تونل تاريك و پر مخاطره اى شده است كه سر نوشت مردمانش بى كمترين حضور و دخالت آگاهانه آنها و بگونه اى غير دمكراتيك در حال رقم خوردن است.



نسیم آزاده

نگاهی به کتاب "کودتا"
نوشته یرواند آبراهامیان

به بهانۀ شصت و یکمین سالگرد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

یقین می توان گفت که کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ نقطۀ عطفی در تاریخ معاصر ایران بود. نقطۀ عطفی که توسعه سیاسی و اقتصادی ایران را تحت تأثیر قرار دا و نطفۀ بازگشت تباهی و ارتجاع را بارور ساخت. علاوه بر این انقلاب 57 و تولد اسلام سیاسی در قامت دولت جمهوری اسلامی و رشد بنیادگرایی، فرزند خلف کودتای 1332 بود که دولت های امریکا و انگلستان در راستای تحقق منافع غارت گرانه و امپریالیستی شان طراحی و اجراء کردند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

قدرت مطلقه رهبر، منشأ همه فسادها!

کسی بگوید که شایسته سالاری سکه رایج در حکومت آخوندی نیست و "بیشتر" پایوران و کارگزاران ریز و درشت سیاسی، نظامی، فرهنگی و دانشگاهی نظام شایستگی سمت های خود را ندارند، سخنی به گزاف نگفته است. به عکس، در آنجا دچار مشکل می شود که بخواهد روی دیگر گفته خود درمورد شمار "کمتر"ی از این پایوران و کارگزاران که شایسته سمت های خود هستند را برشمارد.



Farzaneh-Raji70.jpg
فرزانه راجی

جایگاه رمان در «زندان‌نوشته ها»

ادبیات زندان را برخی به ادبیات در زندان و در باره زندان تقسیم کرده اند، بدون اینکه به تفاوت این دو نوع «زندان نوشته» بپردازند. قبل از پرداختن به این مقوله، مایلم به جای استفاده از واژه ی «ادبیات زندان» که نزد برخی محدود به نوشته هایی است که عنصر تخیل و خلاقیت در آن نقش مهمی دارند، از واژه ی «زندان‌نوشته» استفاده کنم که در برگیرنده ی انواع نوشته هایی است که در باره زندان نوشته شده و می‌شود: انواع خاطره نویسی، اتوبیوگرافی، تاریخ نگاری، تحقیق، مقاله، گزارش، رمان، شعر و ... .



سعید حسینی

«تصفیه حسابی حسابی» با «القائات چپ».

پاسخ به سید جواد طباطبایی، بخش سوم (پایانی)

سردبیر و دست اندرکاران ماهنامه «مهرنامه»، وظیفه "اخلاقی" خود می دانند، کم و بیش در هر شماره، بقول معروف پاچۀ چپ ها را بگیرند و به آنها گیردهند. از نگاه این جماعت، اندیشه ها، مفهوم ها یا مدل های اجتماعی چپ شبه مدرن، ساده انگارانه، آزادی ستیز، خیالی و... هستند. امّا چند زمانی است که به گنجینۀ ناسزاهای ضد چپ مهرنامه چیان و مهرنامه نویسان، ناسزای واپسگرا بودن یا مرتجع بودن چپ هم افزوده شده است، ناسزایی که آدمی آنرا حتی در محافظه کارترین یا راسترین رسانۀ غربی هم نمی تواند بیابد.



تقی روزبه

استیضاح وزیرعلوم:
زورآزمائی دوجناح برای کنترل دانشگاه ها!

رابطه رژیم و دانشگاه مثل رابطه مارگزیده و ریسمان سپید و سیاه است. چرا که از همان فردای پس از انقلاب بهمن 57 و تأسیس حکومت اسلامی، درحالی که خمینی و روحانیت تازه به قدرت رسیده هنوز نیات و ماهیت واپسگرایانه و سلطه جویانه خود را عیان نساخته بودند و توهم توده ای گسترده ای نسبت به آنها وجود داشت، رژیم اما درمحیط های دانشجوئی خود را در اقلیت یافت و برای فتح سنگردانشگاه ها تهاجم گسترده ای را درپیش گرفت و نهایتا ناچارشد که برای مدتی طولانی دانشگاه و سایرمحیط های دانشجوئی را تحت عنوان انقلاب باصطلاح فرهنگی تعطیل و از نو تجدید سازماندهی کند.



سازمان های جبهه ملی ایران در اروپا

نگاهی دوباره
به کودتای بیست و هشت امرداد ۱۳۳۲

دکتر علی راسخ افشار، دکتر پرویز داورپناه، علی شاکری زند، مهندس مهدی مقدس زاده

ما معتقدیم که با تشکیل اولین دولت حاکمیت ملی در ایران لازم است که کمیته ای از طرف دولت و مجلس شورای ملی برای برآورد آثار ویرانگر معنوی و مادی این فاجعه تشکیل گردد و پس از انجام این کار دولت ایران با نهایت جدیت دو کشور کودتاگر را وادار سازد تا آنها را، حتی اگر در بعد نمادین هم که باشد، جبران کنند.



کوروش گلنام

پرچم ملی ایران کدام است؟

از دید نگارنده پرچم ملی ایران پرچم با نشان شیرو خورشید است. همآن پرچمی که نگاه و بینشی نادرست کوشش می کند که آن را نشان سلطنت و سلطنت خواهان یا پهلوی خواهان نشان دهد. برای درک بهتر چگونگی پدید آمدن نشان شیرو خورشید بر پرچم ملی ایران بهتر است که نگاهی به تحقیق همه جانبه وتاریخی زنده یاد احمد کسروی که در نوع خودبهترین است بیاندازیم.



nikrouz-owladazami2.jpg
نیکروز اولاداعظمی

عقل ايرانى در بند "روادارى" و "مدارا"ى جمهورى اسلامى

ارزشهاى اعتقادى/اسلامى روحانيت شيعه بر همهء شئون زندگى ايرانيان سيطره دارد و خاصه از حيث ارزشهاى فرهنگى و اخلاقى(روادارى و مداراجويى)، صداى وجدان همگانى است. اين دستگاه و سازمان عريض و طويل، اصالت ارزشى اش را از الوهيت و كتاب قرآن كسب مى كند و همين را به همهء عرصه هاى جامعه مى گستراند.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

متفکران و روشنفکران اکولوژیست زیستبومگرای جهان و ایران

دنیای مدرن از ۱۵۰ سال پیش با سازماندهی فعالیت صنعتی، سرمایه داری را باوج قدرت رساند و از همان زمان بی توجه به طبیعت و تعادل گونه گونی طبیعت، به تخریب زیست محیطی ادامه داد و زمین و هوا و آبها و جنگلها را با آلودگی های بیشمار مورد ضربه قرار داد. انسان اقتصادی و صنعتی با تمام قدرت ثروتها و منابع طبیعی را بکار گرفت و با اتکا به الگوی فوردیستی بر تولید انبوه افزود.



دنیز ایشچی

آیا سلاح به دست گرفتن زنان در نبرد با داعش درست است؟

پردایم مبارزاتی در کردستان عراق در مقابل داعش یک پردایم مقابله دفاعی نظامی می باشد. این پردایم یک مبارزه هست و نیستی همگانی می باشد. در چنین شرایط امنیتی نظامی تحمیلی، زنان مسلح نه به ایجاد و گسترش خشونت، بلکه به دفاع از خود در مقابل آن می پردازند. در چنین شرایطی شیوه توصیه گرانه شما نتیجه ای جز قتل عام تمامی همان زنانی را در پی خواهد داشت که شما از حقوق آنها دفاع می کنید. این را هم می دانیم که دختران و زنان قتل عام شده نه تنها قادر به برداشت اسلحه نخواهند بود، بلکه قادر به دفاع پسیو از حقوق زنان را هم نخواهند داشت.



Araz-Fani2s.jpg
آراز فنی

درس هائی در باره ی دموکراسی و حقوق بشر

و تطابق و یا تخالف حقوق بشر با سنتها و آئینهای اجتماعی جوامع شرقی خصوصن ایران

متن زیرخلاصه ای از گفتگوهای رادیوئی، سمینارها و نوشته هائی است سالها پیش برگذار و یا چاپ شده و الان مجددن قرار است در محل دفتر جامعه ی دفاع از حقوق بشر سوئد (سوئد) منابع و موضوعهای سابق باز خوانی و تکمیل شوند. بخشهائی از این مطالب مجدد چاپ و از طریق پادکاستنینگ ضبط و بازپخش خواهد شد.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

«یک: رهبر نباشد، دو: سپاه نباشد»!


هرچه که باشد و محمد نوری زاد به هرجا یا جاهایی که "باج" داده یا نداده باشد، این را نمی توان انکار کرد که او حرف دل مردم را می زند و نقش زبان گویای مردمی اسیر در بند خفقان و سرکوب را به خوبی بازی می کند. درجایی از نوشتار خود از زبان مجتبی، جوان 22 ساله ایلامی که در "قدمگاه" به دیدارش آمده می نویسد: «مردم ما اگرنه به زبان، اما در دلشان خواهان دو چیزند. یک: رهبر نباشد، دو: سپاه نباشد»!



»  تشکیل شبکه انجمن های جمهوریخواهی، مرحله ای مهم در پروژه گذار از جمهوری اسلامی
»  کدام حزب یا تشکیلات؟
»  زندگی یکی دیگر از عاشقان آذربایجان پایان یافت
»  بر مزار دکتر شاپور بختیار
»  راز و رمز های کشتار ۶۷
»  سخن آغازین دفتر پژوهش های راهبردی برای دموکراسی و حقوق بشر
»  «تصفیه حسابی حسابی» با «القائات چپ»
»  داعش( ISIS) مواضع خودرا بیش از پیش محمکتر می کند
»  طب الصادق خواندنی تر از طب الرضا!
»  ملاحظاتی در بارۀ مقالۀ "غرب دوست ما و اسلام ضد ما"
»  شمار طرفداران حکومت آخوندی!
»  مبارزه با خرافه، مبارزه با حکومت اسلامی است
»  یهودی ستیزی یا مبارزه با صهیونیسم؟!
»  تعظیم در برابر حماسه آفرینان غزه
»  چه کسی اشتباه می کند ؟ آقای روحانی و یا ما؟
»  غزه ی نافرمان، آزمون ناسیونالیسم فلسطینی
»  بخشنامه محدودیت اشتغال اتباع بیگانه، زمینه ­ساز بهره کشی باز هم بیشتر از مهاجرین افغان
»  تنش در قفقاز جنوبی بالا می گیرد
»  به یاد رفیق دلاورم یوسف آلیاری
»  روشنفکران چپ و "بازی ناجوانمردانه" یی به نام غزه!
»  «گفتمان ایران» و «تهدید» استقلال کردستان
»  «تصفیه حسابی حسابی» با «القائات چپ».
»  هولناکی کشتار و ضرورت برقراری یک صلح پایدار
»  کشتار کودکان فلسطينی، پيروزی اسرائيل !
»  غرب دوست ما و اسلام ضد ما
»  حماس، مردم غزه، و اسرائيل، وجدان بشريت را گروگان گرفته است