nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

ترس با بار مثبت و منفى در رفتار فرهنگى

متعارف بودن ترس منفى در رفتار فرهنگى ما اينست كه از پذيرش سرشت ترسوى خويش كه در احساس و ضمير آگاه ما جا دارد و شناخته شده است بدليل ناتوانى تعقل در روند آفرينش ارزشها كه همسان و متعاقب آن بر دوش داشتن بار مسئوليت است، طفره مى رويم و بدينسان سهل ترين راه كه تصديق ارزشهاست را آنچنان مدتى بدان خو مى گيريم كه به مصداق "خواب خرگوشى" در اين خو كردن به خواب بلند مدت فرو مى رويم. در ترس مثبت تعقل است و از پس آن ارزش آفرينى و مفهوم ساختن، در ترس منفى ناتوانى تعقل و رو به احتضار و زوال رفتن در ارزشها و آنها را جاودانه كردن. اعتقادات و جهانبينى ايدئولوژيكى ما در تمام تاريخ ما همين را نشان مى دهد.



paya-rastgonia.jpg
پایا راستگونیا

وضعیت و دورنمای اصلاح طلبان در پرتو رفتار و رویکرد حاکمیت

آن بخش از نیروهای منتقد حاکمیت که تحت عنوان نیروهای اصلاح طلبان در عرصۀ سیاسی ایران شناخته می شوند، امروز در چه شرایطی قرار دارند؟ چه دورنمایی را می توان برای آنها تصور نمود؟ در حالیکه که بخش عمده ای از آنها همچنان، رهیافت خویش را برای گذار از شرایط فعلی تغییراتی در چهارچوب نظام فعلی و با التزام به حفظ و استمرار نظام حاضر می دانند و با عمده ساختن همین رهیافت نیز خود را از بخشهای دیگر اپوزیسیون که برانداز یا انحلال طلب محسوب می شوند جدا کرده و متمایز می دانند. این بخش اخیر نیز این تفاوت رویکرد و مرز بندی را می پذیرد.



abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

کنفرانس استکهلم، آغازی کج برای سرانجامی نافرجام

متاسفانه آغاز این حرکت بصورت غیر شفاف (بخصوص در زمینه مالی)، پنهان کاری محفل گرایانه و "کارآموزی" در پشت درهای بسته در روزهای شنبه و یکشنبه، چهارم و پنجم فوریه سال گذشته در مرکز اولاف پالمه استکهلم رقم خورد، و معماران مخفی کار خشت اول را کج بنا نهادند. در نتیجه دیوار همچنان کج ادامه دارد. و من دلسوزانه در مقالات و گفتگوهای مختلف نقد کرده بودم سالی که نکوست از بهارش پیداست. یا بقول مازندرانی ها شامی که کدوست از نهارش پیداست.



تحریم های اقتصادی تهدیدی علیه سلامتی مردم

سرسخن سایت اتحاد کار

ما همواره ضمن استقبال از فشارهای سیاسی بین‌المللی به جمهوری اسلامی، بویژه در زمینه آشکار و مستمر حقوق بشر و برای توقف سرکوبگریهای آن و با حمایت از تحریمهای سیاسی و تسلیحاتی علیه این رژیم، مخالف هرگونه مداخله نظامی و یا تحریم اقتصادی بوده و هستیم. ما برآنیم که تحریمهای اقتصادی درشرایط موجود بیش و پیش از آن که به رژیم حاکم فشار آورد، توده‌های مردم ایران را با معضلات و محرومیتهای فزاینده مواجه می سازد. حاکمان، با همه درماندگی‌های امروزشان، هنوز این توان را دارند که بار سهمگین مجازاتهای بین‌المللی را به دوش مردم منتقل نمایند. تجربه یک سال اخیز نیز بویژه در عرصه دارو و درمان، بروشنی گواه این مدعاست که چگونه بیشترین فشارهای برخاسته از تحریمهای اقتصادی به محرومان، زحمتکشان و اقشار متوسط جامعه ما تحمیل می شود



علی محمد جهانگیری

آغاز و فرجام اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران(۳)

پروفسور ابراهیم میرزایی و سودای ریاست جمهوری ایران

میرزایی در حالی که در بیمارستان میثاقیه بستری بود با وجود زخمی بودن و شکستگی استخوان پا...به وزارت کشور رفت و با ثبت نام خود کاندیدای اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران شد...در صدا و سیمای جمهوری اسلامی جهت ضبط برنامه تلویزیونی حاضر شد که در این هنگام بین ایشان و حجت الاسلام موسوی خوئینی ها مشاجره ای شدید روی داد که منجر به دستگیری و زندانی شدن وی گردید...



sahar.jpg
محمد جلالی چیمه (م. سحر)

علَم کردن جلیلی یک نعل وارونه
و یک حیله انتخاباتی ست ؟

با خواندن افاضات یک پیشانی داغ کردهء خشک اندیش به اسم جلیلی ، ضمن آشنایی یافتن با آرزو های هذیان آلود و بد یُمن او و با نگاهی به تصاویر موجودات کج ومعوج و زشترو و بدهیبتی که به میتینک او رفته اند ، ( و انصافاً مشاهده تصویر آنان موجب فرستادن هزاران رحمت به طرفداران احمدی نژاد است ) ، تقریبا برای من قطعی شده است که مهندسین خامنه ای قصد دارند تا با برجسته کردن و به نمایش نهادن لولوی وحشت آوری به نام مسعود جلیلی یک موقعیت پرتلاطم ویک ذهنیت نا امن روانی در مردم بیافرینند و بر آنند تا با طرح و تبلیغ موجوی عبوس و بحران تراش مردم ایران را بترسانند .



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

يادداشتی بر رد صلاحيت ها

تکليف اپوزيسيون در اين شرايط چيست؟ در شرايطی که آلترناتيو سالم و پر قدرتی نداريم چگونه رفتار کنيم؟ به نظر من ما می بايد به نحوی عمل کنيم که هيچ کدام از اين سه جناح به قدرت کامل نرسند. سياست ما بايد در جهت کمک به تعادل سه جانبه، بين سه جناح مشهود، باشد. اين تعادل، در صورتی که، و تا حدی که اتفاق بيافتد به باز شدن فضای سياسی ايران کمک می کند.



ali-sedarat.jpg
علی صدارت

اینجانب را با چوب "اپوزیسیون" نرانید!

یکی از موانع بزرگ همگرائی نیروهای جمهوری‌خواه، ورود در توازن قوا است. متاسفانه این کشاکش مابین نیروهای "اپوزیسیون" کم دیده نمی‌شود. طبیعتاً افرادی که به این روش باور دارند و به آن عادت کرده‌اند، نمی‌توانند در روابط درون گروهی خویش از این اعتیاد دست بشویند. هرچه میزان اعتیاد به قدرت در یک تشکیلات زیادتر باشد، ریزشها و انشعابات و انشقاقات شایعتر مشهود است.
راه حل بحرانهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما در بن‌مایه تفکر و تعقل ما است. راه حل این نیست که بر ضد این و یا آن باشیم.



houshang-keshavarz-sadr.jpg
آرش

"وقتی از زندگی و سرخوشی های آن لذت میبرید از من یاد کنید!"

مراسم یادبود امیرهوشنگ کشاورز صدر در میامی

شنبه، چهارم ما ه مه ( ۱۴ اردیبهشت سال۱۳۹۲) ، مراسم یادبود و گرامیداشت امیرهوشنگ کشاورز صدر در شهر میامی در ایالت فلوریدای امریکا برگزارشد. کانون فرهنگی ایرانیان جنوب فلوریدا، که هوشنگ کشاورز خود را عضو آن میدانست و بارها در برنامه ها ی آن حضور یافته بود، بانی این مراسم بود. مراسم مزبور همراه با اجرای موسیقی، گفتارهای گوناگون از خاطرات دوستداشتنی با او، و نشان دادن فیلمهایی در ارتباط با وی همراه بود.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

چقدر باید پرداخت؟

در زمان اعلام اسامی تائید صلاحیت شده و رد صلاحیت شدگان , زندانیان سیاسی در حال درمان و مرخصی را به زندان فراخواندند , مرخصی های زندانیان سیاسی را لغو کردند, دو زندانی را به جرم جاسوسی اعدام نموده , تهران را آرایش نظامی دادند. هیچ اتفاقی نیافتاد! هیچ اعتراضی صورت نپذیرفت .حتی از جانب حذف شدگان, پیش دستی رژیم بابت بسیج نظامی از چه روی بود؟



عبدالعلی رحیم خانی ( گلی )

از استکهلم تا ناکُجاآباد
آغاز و پایان یک دَغا

شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ ماه می جاری ( ۴ و ۵ خرداد ۱۳۹۲ خورشیدی ) قرار است "کنفرانس اتحاد برای دموکراسی" در استکهلم برگزار شود و اینبار میزبان، حزب لیبرال مردم ــ فولک پارتی سوئد ــ است. این حزب کوچک سوئدی از هواداران متعصب و فناتیک تشدید تحریم ها و مداخله نظامی در ایران است. هم سوئی میزبان و میهمان در این باصطلاح نشست ها و کنفرانس ها اتفاقی نیست. بیاد بیآوریم در "کنفرانس" اول استکهلم ــ فوریه ۲۰۱۲ ــ کسانی از شرکت کننده گان اصلی "کنفرانس" در شمار بی پرواترین طرفداران تشدید تحریم ها و مداخله نظامی قدرت های بزرگ بودند.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

اين ماجرا، به معنای پيروزی ولی فقيه نيست


آنچه خامنه ای کرده است، نه از موضع قدرت، بلکه از موضع ضعف است. او به شدت ترسيده است، و کوشيده است تا با يکی از آخرين امکان هايی که هنوز در اختيار دارد (شورای نگهبان، و بخشی از نيرو های نظامی) سپری در برابر بلا هايی که از زمين و زمان بر او می بارند بسازد.



شهباز نخعی

به سوی خلافت اسلامی!

رسیدن به مرحله کنونی حاصل یک روز، یک ماه یا یک سال نبوده و دستکم سابقه ای 16 ساله دارد. 16 سالی که برای مردم به دلیل های گوناگون – ازجمله سرسپردگی "اصلاح طلبان" به نظام ولایت مطلقه فقیه – بیشتر حاوی نشیب و برای ولی مطلقه فقیه – که پول بی زبان نفت، ابزارهای گوناگون سرکوب و دستگاه های تبلیغاتی و مغزشویی را دراختیاردارد – دربردارنده فراز بوده است. دراین مرحله، می باید با نهایت تأسف پذیرفت که ولی مطلقه فقیه دست بالا را یافته وتوانسته است به پایمال کردن حقوق اساسی مردم رسمیت بخشد و حتی ازنظر اقتصادی شرایطی بوجود آورد که فکرکردن به حقوق انسانی به امری لوکس و تجملی تبدیل شود.



بهروز ستوده

پایان دوران "طلائی" انتخاب بین بد و بدتر و اینک انتخاب بدتر!

هاشمی رفسنجانی ، ناجی بحران ها و ماهرترین معمار جمهوری اسلامی ، کسیکه توانست براحتی آب خوردن ، قبای جانشینی خمینی و ولایت فقیهی را از تن آیت الله منتظری در آورده و بر تن سید علی خامنه ای بکند ، کسی که درچندین بحران کمر شکن و بزنگاه مرگ وزندگی ، اگر سیاست و تدبیر او نمی بود امروزه اثری از رژیم منحوسی بنام جمهوری اسلامی ایران وجود نمیداشت ، از لیست خودی های بیت رهبری برای احراز مقام ریاست جمهوری حذف شد و استبداد خونریز ولایت فقیهی و رهبر مطلق اش شخص سید علی خامنه ای ، آشکارا و با صدای بلند به مردم ایران وجهان اعلام داشتند که قصد هیچگونه سازش و عقب نشینی حتی در مقابل شخصیتی مانند رفسنجانی را ندارند



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

پابر جا بر استراتژی و انعطاف در تاکتیک!

خوب شد که رفسنجانی آمد. او کارخوبی کرد که پا پیش گذاشت. این آمدن و حذف شدن او، نظام ولایی را از هر وقت دیگری بی آبروتر کرد و آنرا بمراتب بی اعتبار تر از قبل نمود. این، خدمت ولو ناخواسته این شخص بود به امر محوری مصاف جامعه مدنی ایران با نظام ولایی – نظامی. رفسنجانی که دیروزش، دیروز سراسر تبهکارانه این نظام است و عمدتاً در مقام معمار آن، با عدم تمکین اخیرش به فشار بلوک قدرت برای احتراز از آمدن به صحنه، به سهم خود نقشه مهندسی خامنه‌ایی را دچار اختلال کرد و او را واداشت تا که بخاطر پیشبرد نقشه‌اش بهای بمراتب بیشتری بپردازد.



فرامرز دادور

جایگاه اپوزیسیون جمهوریخواه
در رابطه با "انتخابات ریاست جمهوری" در ایران

در شرایطی که مردم از آزادی های دمکراتیک برای مشارکت در سرنوشت اجتماعی/سیاسی برخوردار نیستند، اتخاذ راهکردهای واقع بینانه در قبال انتخابات پیش رو در ایران آسان نیست. در میان اپوزیسیون آزادیخواه و جمهوریخواه، از یک سو گرایشی بر آن است که می بایست از وجود هرگونه روزنه و فرصت جهت پیشبرد مطالبات دمکراتیک استفاده نمود. بر اساس این خط فکری، برای اکثریت قاطع مردم که با دنیائی از معضلات اجتماعی (ب.م. بیکاری، فقر، نبود آزادی و امنیت مدنی) درگیر هستند، طبیعی است که در هر مقطع تعیین کننده تاریخی، آن ها در وحله اول خواستار برطرف نمودن اولیه ترین موانع اجتماعی ملموس هستند.



بهروز گیلک

خامنه ای، رفسنجانی را به صحنه باز می گرداند؟

جدا از اختلاف نظری که هاشمی رفسنجانی در نوع حکومت داری اسلامی با رهبر و مجموعه تفکر حاکم بر نظام اسلامی دارد، و این اختلاف می توانست ( می تواند) پس از راه یابی رفسنجانی به ریاست قوه مجریه دامنه وسیع تری یابد؛ رهبری حکومت اسلامی و نهاد های تصمیم گیرنده بر آن شده اند تا ابتدا به ساکن، پیش ازآغاز تبلیغات و امکان ایجاد فضای مخالف و کنش های غیر قابل پیش بینی مردم در سطح خیابان ها، از ورود غیر قابل مهار مردم به صحنه جلو گیری نماید.



abdolsatar-doshouki-s.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

شناسنامه نظام باطل شد، تکلیف اصلاح طلبان چیست؟

زمانی که به خاتمی اجازه ندادند تا کاندیدا شود، وی صادقانه حقیقت را گفت. در نتیجه اجماع اصلاح طلبان بطور اجتناب ناپذیری بعنوان گرینه دوم بسوی هاشمی رفسنجانی گرایش پیدا کرد. اصلاح طلبان تصور می کردند که اصولگرایان طرفدار رهبری حداقل قواعد بازی را رعایت خواهند کرد. اما اینگونه نشد. اینک صرفنظر از اینکه طرفداران دولت و شخص رئیس جمهور چه نوع عکس العملی را از خود نشان خواهند داد، به عقیده من اتخاذ موضع اصلاح طلبان که از هاشمی رفسنجانی بعنوان گزینه دوم (و مورد احترام نظام ـ از منظر آنان) حمایت کرده بودند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.



ali-shakeri-s.jpg
علی شاکری

آقایان هاشمی‌ رفسنجانی‌ و رحیم مشائی ردّ صلاحیت شدند
شاه کج‌ کلاه ، رفته کربلا !؟

من فکر نمی‌کنم، باید عجله کرد. اصلا جای نا امیدی نیست چون در صحنه مبارزه، ترس برادر مرگ است. اصلاح طلبان با اجماع تاریخی‌شان از خاتمی دعوت کرده و هاشمی رفسنجانی را کاندیدا کردند، و بر این اجماع به عنوان سکوی پرش می‌ا یستند. بازی و مبارزه در صحنه رسمی‌ سیاست بر خلاف صحنه خیابان آن‌هم در هزاره سوم و قرن ۲۱ امّ، پیچیده است و صبر ، تعقل، و پیگیری می‌طلبد.



کوروش گلنام

نمایش انتخابات و روی دادها

نام نویسی هاشمی رفسنجانی و مشایی در آخرین ساعت ها، به کالبد بی جان نمایش انتخابات جانی داده و جنب و جوشی پدید آورد. این که پشت پرده چه گذشته و می گذرد روشن نیست. ثبت نام این دو به ویژه و پس از آن سعید جلیلی، که دور از انتظار بود، سبب ایجاد پرسش ها، گمانه زنی ها و بر خوردهای مثبت ومنفی زیادی شده است.



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

معرکه‌ی انتخابات وجاهل‌ها و لات‌های متدین

در معرکه‌ی انتخابات ۹۲ جاهل‌ها و لات‌های متدین کاندیداهای پُرآوازه‌ی خود رادارند، جاهل‌ها و لات‌هائی که نواب صفوی و آیت الله خمینی برای جذب شان به نهاد روحانیت مایه گذاشتند، وانقلاب بهمن ‌آنان را بَدَل به مجموعه‌ای قدرتمند در حکومت اسلامی کرد.



بهروز ستوده

رهبر، نشانی نوکر"اصلح" را اعلام کرد

کسی بدرستی نمیداند که در پشت پرده های ضخیم بیت فاسد و توطئه گرخامنه ای چه میگذرد ، تونل چند جداره ای که "آقامجتبی" و سران امنیتی – نظامی ، برای تحت کنترل قرار دادن رهبر فرتوت که این روزها بیماری مالیخولیا نیز بر امراض دیگرش افزوده گردیده است ایجادکرده اند ، رهبرعلیل را به این خوش خیالی رسانده است که گویا کشور و مردم در امن و امان هستند و در حال پیشرفت !



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

حافظه ی تاریخی ما و رفسنجانی آنان

انتخابات" – از این به بعد همه جا در گیومه- در ایران رسم غریبی است. از یک سو بی شباهت به لویی جرگه ی برادران و خواهران افغانی نیست و از سوی دیگر به منطق حاکم بر دموکراسی های بورژوایی، پارلمانتاریستی نیز مانسته نیست. چندان که می توان گفت در یک جامعه ی صنعتی و مدرن نیز می توان "دموکراسی به شیوه ی مردم سالاری دینی" برگزار کرد.



J-Wafa-s.jpg
ژاله وفا

رفسنجانی و راز قرص مورتی بینگی !

رفسنجانی را "ناجی "ایران خواندن همانند ان است که روبسپیر را ناجی انقلاب فرانسه بخوانیم! آنهم رفسنجانی عالیجناب سرخ پوشی که درست همانند روبسپیر کوشید انقلاب نه منجر به رهایی مردم از شر استبداد شاهی به مثابه شهروندان آینده گردند ، بلکه جریان انقلاب را بقدرت خشم جنون آسای مزدورانش آلوده ساخت .روبسپیری که معتقد بود "فقط در ظرف چند سال کار چندین قرن راانجام دهد " بلکه حاصل زحمت صدها سال را نیز بر باد داد !



hossein-asadi.jpg
حسين اسدی

رفسنجانی: تغیر فقط با موافقت رهبر امکانپذیر است

آقای‌ هاشمی رفسنجانی هیچ وقت درپی براندازی نظام نبوده و نیست، بلکه در شرایط کنونی در پی آنست که جمهوری اسلامی را از بحرانی که موجودیت آنرا تهدید می‌کند نجات دهد. او از احتمال اینکه ایستادنش در مقابل خامنه‌ای که مشروعیت مردمی خود را از دست داده است ممکن است به سقوط جمهوری اسلامی منتهی گردد غافل نیست، وبا توجه بساختار سیاسی مو جود در نظام جمهوری اسلامی و درشرایط کنونی هرگونه تغیری را فقط از طریق رهبری نظام امکان‌پذیر می‌بیند.



»  آقای شریعتمداری و پروژه‌ی قومی سازی ایران
»  فتنه از عمامه خیزد نی زخم ماهی از سر گندد نی ز دُ م
»  برخى رفتارهاى فرهنگى ما
»  رد صلاحیت در پایبندی به قانون!
»  گربه ی ایرانی
»  بالاتر از تحریم
»  آغاز و فرجام اولین انتخابات ریاست جموری در ایران(۲)
»  حمایت تمام قد از هاشمی
»  اصلاحات بر كدام مبانى فكرى؟
»  «مصلحت نظام»
»  تب و تاب انتخابات، مسعود رجوی را هم گرفت.
»  بازگشت " پـــدر خوانــــده"
»  به مناسبت دهمین سالگشت اتحاد جمهوری خواهان ایران
»  در اين انتخابات، کار ولی فقیه ساخته است
»  جریانات سیاسی- مذهبی شیعه مسلک، رابطه دین بادولت وانتخابات آزاد
»  سناریوی" نظارت استصوا بی" و" مهند سان" انتخابات
»  ده سال گذشت
»  سیرک انتصخوابات!
»  انتخابات و معضل آقای خامنه ای
»  خاتمی و مشایی را رد صلاحیت می‌ کنید! هاشمی را چطور؟
»  صحنه پیش"انتخاباتی" درچند پرده!
»  سوسیالیسم و دمکراسی (۱)
»  با تحریم انتخابات بسوی برچیدن بساط خامنه ای و نظامش برویم
»  هراس آقای خاتمی از صف آرائی مردم در مقابل جمهوری اسلامی
»  شعبده با تاریخ - بخش دوم
»  تناقض برنامه و عمل، پاشنه آشیل «اتحاد جمهوری خواهان ایران»
»  کالبد شکافی یک انتخابات
»  انتخابات ریاست‌جمهوری وگزینه‌های دستگاه خلافت
»  چه کسی جانشین احمدی نژاد می شود؟
»  کارنامه سیاه حکومت مدعی حمایت از مستضعفان!
»  آغاز و فرجام اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران (۱) شورای انقلاب، قانون انتخابات و صلاحیت کاندیدا‌ها
»  نقدی بر کتاب : قبله عالم – ژئوپولیتیک ایران - بخش ششم
»  آزادی مطبوعات چه سودی دارد؟
»  خاتمى اگر همان " تداركچى" سابق است نيامدنش بِه از آمدن
»  پیام به کارگران به مناسبت اول ماه مه