davarpanah.jpg
پرویز داورپناه

اسماعیل نوری علا چه کسی را می خواهد فریب دهد

آقای نوری علا که با دایر کردن یک سایت اینترنتی امر بر او مشتبه شده، جبهه ملی ایران را نیز همچون دیگر گروه های سیاسی که با او توافق و همکاری ندارند در عالم خیال رقیبی برای خود به حساب آورده و از سرکینه وعناد ، و به هر راه و وسیله سعی می کند ضمن مداخله در بحث های داخلی آن و تفنن از این راه، به این افراد و سازمان ها تهمت زده و با نوشتن مطالب توهین آمیز آنان را تحقیر و بدنام کند.
اما با این کارها او " ...عِرض خود می برد و زحمت ما می دارد".



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

آقای روحانی، آهوان ایران را نکشید!

میگویند چگونه محیط زیست ایران ویران میگردد؟ ویرانی در درجه اول ناشی از سوء مدیریت وتصمیمات اداری سیاسی مخرب نظام حکومتی در ایران است. تصمیم به تخریب پناهگاه موته توسط دیوان عدالت اداری جمهوری اسلامی یکی دیگراز اقدامات مهلک علیه محیط زیست و زندگی میباشد. این تصمیم منجر به پیروزی چپاولگران معادن و منابع طبیعی در ایران شد و راه شرکتهای خصوصی برای نابودی محیط زیست و دسترسی به استخراج حریصانه معادن را بازتر کرد.



امير جواهری لنگرودی

یاد یاران یاد باد !


دربیست و پنجمین یادمان قتل عام دهه شصت،دو تابستان ۶۰ و ۶۷
ما سوگوار این همه یارانیم تا زنده ایم !

اپوزيسيون راديکال و ترقيخواه ، می تواند و باید در مضمون یک جنبش عظیم توده ای ، امر دادخواهی را در مجاری يک زنجيره کارزارهای جهانی ، با باز نمودن عمق جنايات صورت گرفته در سراسر ایران، بر همگان آشکار سازد و همه ابزارهای تبليغی را در خدمت خود افشاءگريهای همه جانبه اين سلسله کارزارها قرار دهند۰ اين کار از ما بر می آيد !



Behrouz-Sotoudeh.jpg
بهروز ستوده

اتحاد سکولار – دمکرات های جمهوریخواه درآینده ای نزدیک

حضور نمایندگان چند سازمان جمهوریخواه سکولار-دمکرات و پاره ای از کنشکران برجسته سیاسی و اجتماعی درهمایش چهارم "اتحاد برای پیشبرد سکولار –دمکراسی در ایران" که در هفته گذشته در شهر شیکاگو برگزار گردید ، و قطعنامه پایانی آن همایش که خبراز اتحاد زود آیند جمهوریخواهان سکولار –دمکرات ایران را در بر داشت ، نور امیدی را در دلهای بسیاری از ایرانیان آزادیخواه وعدالت جو که ازتفرقه و پراکندگی نیروهای دمکراسی خواه ایرانی درخارج ازکشور رنج میبرند روشن ساخت و این امید را برانگیخت که از این پس جنبش های اجتماعی و مدنی در داخل ایران از حامیان نیرومندی در خارج از کشور برخوردار خواهند شد.



reza-alavi2.jpg
رضا علوی

آقای نوری علا ؛ لطفن شمشیرتان را غلاف کنید

در برنامه افق روز سه شنبه ٢٧ آگوست ، دو افق دیده می شد ، در افق روشن که سه جمهوری خواه سکولار دموکرات ، خواهان گذار از این حکومت ، با متآنت و صبوری و منطق ، بینش خود را بیان می کردند و در ان سوی تر ، در افق تاریک ، آقای نوری علا ، با مظلوم نمایی ، پرخاش گری ، معترض به مجری بر نامه ، با لب خندهای نمکین و ملیح ، غوغا گری را به نمایش می گذاشت .



Abolfazl-Mohagheghi.jpg
ابوالفضل محققی

صدایشان می کنم رضا رضی انوش لیلا ...
دلم برای همه ان ها تنک شده است

چراغی در خاطرم می افروزم، در دالان‌های تنگ و پیچ‌در‌پیچ خاطره می چرخم؛ از سلولی به سلولی؛ از چهره‌ای به چهره‌ای. صدایشان می کنم: رضا! شاهپور! مهرداد! رضی! لادن! لیلا! صدائی نمی آید. تنها سکوت! سپس زمزمه‌ای هول‌انگیز در گوشم می پیچد: بیهوده مگرد، آنها رفته‌اند. دیگرگاهی است که رفته‌اند. سالها پیش. دیگر صدایشان نمی آید. چشم‌های پر شور شان باز نمی گردد؛ دیگر هیچگاه صدای خنده اصغر محبوب را نخواهی شنید؛ سیمای آرام و نجیب محمدرضا غبرائی آرامش‌ات خواهد داد. آنها رفته‌اند و دیگر باز نمی گردند...



kave-shirzad.jpg
کاوه شیرزاد

فجایع انسانی خونبار به بهانه عدم مداخله در امور داخلی

در آستانه احتمال مداخله نظامی بشر دوستانه در سوريه به رهبری کشورهای غربی و آمريکا "نسل کشی رواندا با ۸۰۰ هزار کشته تنها در صد روز"، "کشتار وحشيانه خمرهای سرخ در کامبوج با دو ميليون قربانی در طی ۴ سال"، "نسل کشی کردها بوسيله صدام حسين با ۱۸۰ هزار کشته در هفت ماه"، "کشتار داخلی دارفور با ۳۰۰ هزار کشته" و "نسل کشی سربرنيتسا با ۸ هزار کشته در يک هفته" از جمله جنايتهايی هولناک در چند دهه اخير است که وجدان بشريت بخاطر عدم مداخله جدی و موثر برای پايان دادن به آن هميشه در عذاب است.



kiani.jpg
تهمورث کیانی


اکبر جنگی بهتر است یا اکبر گنجی؟
نگاهی به نقد ناصر کاخساز بر اکبر گنجی

ناصر کاخساز در نقد رهیافت اکبر گنجی از تحولات اخیرمصر به نکات قابل تأملی درباره دموکراسی،سکولاریسم،موقعیت اجتماعی،و پایگاه اجتماعی پرداخته است. با اینهمه،آقای کاخساز بدون توضیح و روشن کردن نکات مورد اشاره،خواننده را با ابهامات تازه و پرسش های مختلف بی پاسخ رها می کند. او حتی نتوانسته است ادعاهایی را که به اکبر گنجی نسبت می دهد به روشنی مستند کند.



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

طيفى از "سكولارهاى سياسى" در دام آرمانگرايى

مراد و تأكيد من از سبك و سياق سياست سكولار و رفتار سياسى مستقلانه اينست كه مى بايست مرزها ميان سكولار انديشيدن و از اين طريق سياست گزيدن و كسانى كه خواهان حفظ نظام دينى- اسلامى اند مشخص باشد. اولين زايش ارزشهاى دموكراسى تكثر انديشه در قطب هاى مختلف است آنهايى كه از زايش قطب بندى فكرى درون جامعه فارغ از "همه با هم" مى هراسند، هراس شان از ضربه پذير شدن سياستى است كه آنها با گشتن به دور جمهورى اسلامى در چهارچوب انتخاب بد و بدتر و بد در مقابل بدتر، اينچنين قطب بندى اى را بر نمى تابند.



noushin-ahmadi-khorasani3s.jpg
نوشین احمدی خراسانی

جنبش های قومیتی و مطالبات زنان

جنبش برابری حقوق زنان در ایران ناگزیر است رابطه متقابل خود را با گروه های زنان قومیتی به درستی تبیین کند تا بتواند به یاری پتانسیل های این بخش از زنان مملکت، تحقق مطالبات هرچه وسیع تر زنان در کل کشور را بسترسازی کند. چرا که گروه های قومی، مذهبی، زبانی و... که خواهان به رسمیت شناخته شدن حقوق برابر خود از جمله: تساوی مدنی، تدریس زبان مادری در مدارس، آزادی وجدان، فرصت های اقتصادی برابر و... هستند و تحقق این خواسته ها را در چارچوب های مدنی دنبال می کنند طبعاَ از همپیمانان اصلی جنبش برابری خواهانه زنان در ایران شمرده می شوند.



فرامرز دادور

شرایط سیاسیِ ایران و وظایف اپوزیسیون جمهوریخواه

ا توجه به اوضاع کنونی در ایران، مجموعهِ اپوزیسیونِ مردمی و تحول طلبِ ایران که شامل جمهوریخواهان در داخل و خارج از کشور میگردد، نیازمند به این است که در راستای مبارزاتِ دمکراسی طلبانهِ خود به یک استراتژیِ روشن و متکی بر موازین نهفته در مصوبات و همسو با هدف اصلی یعنی نفی اساسیِ حکومت فقاهتی مجهز باشد. در عین حال بدیهی است که، با حفظ تعهد به خط مشِ معطوف به تغییرِ بنیادی در ساختارِ سیاسیِ موجود، جمهوریخواهانِ آزادیخواه از انجام هر گونه اصلاحاتِ سیاسی/اجتماعی، حتی تحت سیطرهِ غیر دمکراتیک از طرف حاکمان جمهوری اسلامی، استقبال میکنند.



ijadi12.jpg
جلال ایجادی

سرمایه داری ایرانی، سرمایه داری چینی

از سی سال پیش به اینسو دوکشور راه جدیدی در مقابل خود قراردادند: ایران بعداز انقلاب خمینیستی، راه اقتصاد اسلامی را پیش گرفت و چین با دور شدن از خط مشی مائو راه اقتصاد امپراتوری را در دستور خود قرار داد. بعد از سی سال دو الگوی سیاسی اقتصادی و دو مدل انباشت و سیاست، به دونتیجه متفاوت رسیده اند.



behzad-karimi.jpg
بهزاد كریمی

آقای محمد قوچانی: نظریه پرداز "رئال پولیتیک" در جمهوری اسلامی!

این نظریه پرداز پسا "تحولات" در جمهوری اسلامی، در همه نوشته خود از هرسو که دوربین را به موضوع روآمدن آقای روحانی می چرخاند، دنیا را تماماً به کام خود می بیند! قوچانی "روشنفکران" را می کوبد و فضای روشنفکری را به سخره می گیرد و در مقابل، به مجیز شعور "مردمی" بر می خیزد که به زعم او شعورمندی شان را می بایست با انتخاب آقای روحانی به منصه ظهور برسانند! در زیر بی هیچگونه تفسیری و تنها با تاکیداتی که از من هستند احکامی از نوشته ایشان را در زیرمی آورم و قضاوت در باره مضمون آنها را بر عهده خواننده می گذارم. زیرا که برخی نوشته‌ها چنان گویا و روشنند که بهترین روش نقد شان، فقط و فقط بازخوانی آنهاست از منشور تزهای اصلی مندرج در متن تفصیلی شان!



باقر مرتضوی

بگذار تنها پسر من بی‌پدر شود

اهرابی در سال ۱۳۶۲ در مشهد دستگیر شد. روحیه‌ای مقاوم در زندان داشت که هیچگاه شکسته نشد. بارها به وی وعده آزادی دادند به این شرط که رفقای خویش را نام ببرد، اما او زرنگ‌تر از آن‌ها بود، ساعت‌ها آویزان شدن از پا، و شلاق را تحمل کرد، اما کسی را لو نداد و در پاسخ بازجویان گفت: "شما که مرا اعدام خواهید کرد، بگذارید تنها پسرِ من بی‌پدر شود". می گویند اهرابی آن‌چنان شکنجه شده بود که سراسر بدنش زخم بود، با این‌همه اراده او خلل‌ناپذیر ماند.



mehdi-fatapour-s.jpg
مهدی فتاپور

رد سه وزیر متمایل به اصلاح طلبان

موفقیت در تعدیل وضعیت اقتصادی کشور و تغییر سیاست خارجی با تغییراتی در سیاست داخلی و فرهنگی در ارتباط است. آقای روحانی امکانات وسیعی برای حرکت در راستاهای وعده داده شده در اختیار دارد. عدم توفیق در تحقق تغییراتی در راستای وعده‏های داده شده خیلی سریع در سطح جامعه منعکس شده و با واکنش کسانی که با امید به تغییر در انتخابات شرکت کردند مواجه خواهد شد



hossein-asadi2.jpg
حسين اسدی

معادله "این به آن در" آخوندی

آقای روحانی که خود را آخوندی حقوق دان واعتدالگرا معرفی مینماید، معلوم نیست برپایه کدام معیارحقوقی، اعتراضات مسالمت آمیز مردم ایران بعملکرد کسی که ازهیچ جنایتی فرو گزاری ننموده، دستور کشتاروتیراندازی بشرکت کنندگان درتظاهرات مسالمت آمیز را صادر نموده، پلیس حکومت او با اتو مبیل وخودرومردم را بعمد بزیر گرفته، واوباش هایش هم تظاهر کنندگان رااز روی پل بزیرانداخته اند، وخلاصه بدستوراوتظاهرات مسالمت آمیزمردم بخاک وخون کشیده شده وصدها کشته و زخمی بجای گذاشته است را " اردوکشی خیابانی" خوانده، و آنرا با جنایاتی دیگری که بازهم بدستورمقامات نظام وتوسط مآموران حکومتش نسبت بدست گیرشدگان دراین تظاهرات قانونی درشکنجه گاههای حکومتی اعمال گردیده است را بشکل معادله آخوندی"این به آن در" مطرح مینماید.



Pakdaman2s.jpg
ناصر پاکدامن

شامگاه بيست و هشت مرداد،
خيابان كاخ، در برابر خانة ۱۰۹،

مردي با چارچوب دري بر دوش، نشاني دروازه قزوين را مي پرسيد

پارچة سفيد و درازي را به ديوار خانه آويخته بودند كه شعارگونه بر آن چنين خوانده مي شد: ”شبانگه به سر قصد تاراج داشت / سحرگه نه تن سر نه سر تاج داشت“ و امضاي حزب زحمتكشان دكتر بقايي در پاي پارچه بود كه فاتحانيم مفتخر (حالا که دهسالی از نوشتن این سطور گذشته است دو سه سالی است که فهمیده ام که فردای ۲۸ مرداد، آیت الله کاشانی به بازدید خانۀ ۱۰۹ رفته است آنهم در معیت دکتر بقائی که در ۲۶ مرداد، پس از اعلام نتایج رفراندم مبنی بر انحلال مجلس هفدهم مصونیت پارلمانی خود را از دست داده بود و در نتیجه به اتهام مشارکت در قتل افشارطوس توقیف و زندانی شده بود و درین روز فرخندۀ ۲۹ مرداد آزاد شده بود.



تهمورث کیانی

رفرمیست ها بر سر دوراهی: مدل لیبریایی یا مدل لهستانی!
اجرای "بی تنازل قانون اساسی"یا تغییر قانون!

پس از فروکش کردن جنبش سبز،برخی تأکید مدام آقایان موسوی و کروبی بر اجرای بی کم و کاست قانون اساسی موجب ناکامی جنبش دانستند. اکنون،دوباره،با روی کارآمدن رئیس جمهوری که خود را مدافع قانون می داند چون و چرا درباره قانون اساسی می تواند به محور اصلی گفتگو یا مجادله،و محتملأ محل نزاع و شکاف،میان رفرمیست ها تبدیل شود. پرسشی که اکنون فراروی رفرمیست ها قرار گرفته،و پاسخ به آن می تواند آنها را از ایده آلیستهای انقلابی و نئوکان های خواستارِ مداخله خارجی جدا کند، این است: آیا ممکن است آنطور که اغلبِ رفرمیستها می گویند بااجرا و قرائت دموکراتیک از قانون و کوشش برای تغییر تدریجی آن به جامعه دموکراتیک رسید؟



ايرج ابراهيمي

پيام نامه ۵۵ نفر را در يابيم

اگر امضا کنندگان این نامه به صورت غیر مستقیم حاکمان را در برابر مسوولیت خود در قبل مردم ایران قرار داده‌اند ، کوشش شمه باید بدون پروا مسولین کشور خودمان را مورد اعتراض و خطاب قرار دهد. این بهترین کمک به آقای روحانی نیز می‌باشد که یکی‌ از مهم‌ترین دلایل اقبال مردم به وی وعدهٔ‌ حل مشکل هسته‌ای و لاجرم پایان یافتن تحریم هاست.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

هم تقلب بود، هم تدلیس!

البته، سعید حجاریان توضیح نمی دهد که همه این کارها با تأیید، هم نظری و حمایت همه جانبه سید علی خامنه ای انجام شده است. فزون براین، به دشواری می توان فهمید که منظور سعید حجاریان ازاین حرف ها چیست. آیا می خواهد بر مسئله تقلب در انتخابات ماله بکشد و به نوعی حرف رهبر معظم را تأیید کند؟ آیا می گوید که تقلب بد است اما تدلیس ایراد و اشکالی ندارد؟ آیا زیرجلکی می خواهد به ولی مطلقه فقیه دهن کجی کند؟!



کوروش گلنام

ایجاد مانع در همآن گام نخست

آیا روحانی می تواند گرفتاری های جامعه امروز ایران را از میان برداشته و یا دست کم آن را کاهش دهد؟ آیا میتواند میزان بیکاری، اعتیاد، گرانی کمر شکن، تن فروشی،فساد گسترده و رانت خواری ها در جامعه اسلامی امروز ایران را از میان برداشته و یا دست کم آن را کاهش دهد؟ آیا او می تواند زندانیان سیاسی را آزاد کرده و بتواند بیش از یک تدارکات چی باشد؟



behrouz-sotoude.jpg
بهروز ستوده

"خود تنظیمی" نام جدید خودسانسوری دردولت اعتدال!

وقتی پسر یکی از شریر ترین آخوندهای ذوب شده در ولایت مطلقه خامنه ای به مقام وزارت ارشاد در دولت اعتدال منصوب میگردد تا شیوه جدید "خودسانسوری" را با نام "خودتنظیمی"! به ارباب قلم و هنر عرضه نماید و آنان را به مشارکت و همکاری با وزارت ارشاد اسلامی ، جهت قفل زدن بر اندیشه و قلم دگراندیشان ایران دعوت نماید ! مفهوم فضای باز سیاسی و اجتماعی که آقای حسن روحانی در جریان "انتخابات" وعده اش را به مردم ایران داده بود ، رفته رفته برای شیفتگانی که در خیال خود اکسیر حیات بخش "اعتدال" را یافته و درباب خواص آن در کوی و برزن جار میزدند ، روشن تر میشود .



reza-alavi2.jpg
رضا علوی

آیا دولت روحانی با حضور سپاهیان در مراکز اقتصاد و سیاست مخالف است ؟

اگر دولت روحانی بخواهد شرایط ناهنجار کنونی را سامان دهد ، ناگزیر است موسسات مالی و کارخانجاتی را که در دوره‌ احمدی‌نژاد تحت عنوان خصوصی‌سازی در اختیار سپاهیان قرار گرفته از دست آنها خارج کند و نیز راه را برای دخالت سپاهیان در بازار بورس و بنگاه های سرمایه مسدود کند و این آغاز درگیری و تنش خواهد بود. بدون تردید حمایت خامنه ای از یکی از طرفین دعوا در شدت و یا کاهش تنش نقش موثری خواهد داشت .
نظامیان ارشدی که پادگان ها را ترک کرده و بر سرمایه های میلیاردی چنگ انداخته اند ، بدین سادگی به پادگان ها بر نمی گردند . و احتمالن این چالش ، منازعات کلانی را در بین اقتدار گرایان آغاز خواهد کرد . و این بار تضاد بالایی ها ، ما بین نظامیان و سپاهیان ارشد از یکسو و امنیتی ها از سوی دیگر خواهد بود . روحانی از استراتژی دقیق و بینش امنیتی قوی برخوردار است . اما یک اشتباه کوچک وی توپ را به زمین سپاهیان راهی خواهد کرد ، به این دلیل است که در کابینه خود از وجود ژنرال های امنیتی مقتدری همچون پور محمدی و علی ربیعی بیشترین بهره را خواهد برد . برای هردو سو ی نبرد ، آشکار است که حرف آخر را ولی فقیه خوا هد زد .



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

اصلاحات، آزادى و دموكراسى بر شالوده ارزشهاى دين يا سكولاريسم(عرفگرايى)؟

اصلاحات بر مبانى ارزشهاى دين و معيارهاى اسلامى در ايران به بن بست رسيده است اين بن بست در ذاتِ خودِ چنين روش و پروژه اى نهفته است. در همين راستا ايرانيان در تداوم بن بست سياسى و عدم زايش انديشه هاى سياسى گير هستند و اين از فقدان وجود انديشه هاى سكولار و سكولاريسم سياسى مستقل ناشى مى گردد. براى برون رفت از اين مهلكه، و اعتماد و اطمينان به تحقق پروژه هاى اصلاحى، تنها حضور مستقلانه انديشه و سياست سكولار كه به طبع، اين حضور در رقابت با اصلاحات به سبك و سياق دين خواهد بود مى تواند گشايشى بر اختتام بن بست ما ايرانيان باشد.



Saeed-Rahnema.jpg
سعید رهنما

در جستجوی آخوند زاده


از اینکه تا چند قدمی مزار آخونداف رسیده بودیم اما اقبال دیدنش میسر نشده بود، سخت احساس تاسف می کردیم. به دوستان همسفر گفتم شاید میرزا، این روشنفکربزرگ که بیش از یک و نیم قرن پیش با آن درایت به جنگ ملایان رفت، مایل نبود ما را که در “انقلابی” شرکت کردیم که منجر به برآمد ملایان گشته بود بپذیرد، و خودش را پشت بوته ها و درختان پنهان نمود! شاید هم حق با او بود.



»  " یادمان فاجعه ملی" برای انها که زنده اند؛
»  سعیدحجاریان کاتولیک تر از پاپ و در نقش یک پنبه زن!
»  آیا روحانی با پیشینه پورمحمدی و علی ربیعی مشکلی دارد؟
»  ترکیب کابینه با کدام سمت گیری
»  يک نفر به اين ها بگويد که اين کار ها بد است!
»  بحران بازتولید و کابینه نجات!
»  نقدی بر یک جانبه نگری در نامه زندانیان سیاسی به اوباما
»  کشتار در مازندران؛ "یادمان فاجعه ملی"
»  ريشه ‏هاي تاريخي-اجتماعييِ تحولات در ايران، تونس، ليبي، مصر، سوريه...- بخش دوم
»  کدام فرقه ضالّه، مضلّه واقعی است؟!
»  در صد وهفت سالگی مشروطیت ، شیخ فضل الله نوری هنوز زنده است !
»  پروژه « مشروطه ۱۱۰» ، برای نظرخواهی
»  سخن به روشنگرى گو كه مصلحت اين است
»  تحریم فعال یا فعالیت علیه تحریم؟
»  معنای تنفیذ
»  رویکرد آیت اله خامنه ای به بحران مشروعیت سیاسی
»  خلافت یا جمهوریت، اصلاحات یا تحول
»  از آزار بهاییان دست بر دارید!
»  خامنه ای، تمامیت خواه، متحجر و کینه جو!
»  از مهندسی انتخابات تا مهندسی کابینه
»  ريشه ‏هاي تاريخي- اجتماعي تحولات در ايران، تونس، ليبي، مصر، سوريه...- بخش ۱
»  به یاد دکتر شاپور بختیار
»  رهبرنانجیب، کمتراز"توبه" رضایت نمی دهد !