فريبرز رييسدانا گواهی بر نادرستی گزارش نمایندگان مجلس
از بند ۳۵۰ زندان اوین اگر رسیدگی به امور زندانیان برای قوهٔ مقننه مطرح بوده است، چرا کمیسیون اصل نود که باید به شکایات رسیدگی کند، به اینجا نیامد و چرا کمیسیون امینت ملی که در جستوجوی یافتن راه حلهای امینتی و سیاسی و دیپلماتیک به خصوص برای شرایط ویژه است، به اینجا آمده است؟ چرا در نزدیکی انتخابات و نه در پی شکایتهای مدام زندانیان این کمیسیون به اینجا آمده است؟ چرا با تصمیم قبل آن اتاق را برگزیدهاند؟
نیکروز اولاداعظمیروشنفکر ستیزى برخى سکولارهاى سیاسى اگر هدف روشنفکر به کمال رساندن معرفت هست که هست پس باید دانست که آن با فضاى عمومى نقدپذیرى به جهت غناء دانش حاصل مى شود، برخى سکولارهاى سیاسى کار با محدودیت قائل شدنِ فضاى نقد و سپردن نشان شایستگى نقد به گروه ویژه اى در درون حکومت و قابل ندانستن حوزه روشنفکرى بدان، کمکى به فضاى باز در جامعه نمى کنند که فضاى باز از همگانى شدن اصالت نقد و آن، با متعارف شدن نقد بر همه موضوعات و حوزهها ممکن مى شود. تعمیم ارزشهاى نقد و از پى آن فضاى نقدپذیرى جامعه، در صدر خط و خطوط هاى سیاسى قرار دارد و از آن است که اندیشه هاى سیاسى هم ارتقاء یافته و شکوفا مى شوند.
شهلا فریدآقای مورسی، شما دسته گل نمی گیرید نامه سرگشاده حامد عبدالصمد نویسنده مصری به مورسی در آستانه سفر او به آلمان به عنوان یک مصری که هفده سال است که در آلمان زندگی می کنم، ارزو داشتم که ورود اولین رئیس جمهور کشورم که با انتخابات دمکراتیک انتخاب شده را با دسته گل در برلین خوشامد بگویم ولی خود را موظف می دانم به جای آن پرسش هایی از او داشته باشم.
پرسش هایی که نه فقط من بلکه میلیونها جوان مصری که احساس می کنند که در انقلابشان فریب خورده اند، دارند. گرچه شما به طور دمکراتیک انتخاب شده اید، ولی به هیچ وجه دمکرات نیستید.
جلوه جواهریاز حبس خانگی تا اجازه خروج از کشور بهتر آن بود که جنبش زنان بقدری قوی بود که میتوانست به دنبال برداشتن حق مرد بر ریاست خانواده و تصویب قوانینی در برابر خشونت علیه زنان باشد. اما اکنون به قدری ضعیف است که در پی جلوگیری از تصویب قانونی است که اجازه خروج از کشور دختران مجرد را به پدرانشان میسپارد و بر خشونت علیه زنان میافزاید. بنابراین، این خواستهها نیستند که اهم و فالاهم هستند بلکه این قدرت جنبش هاست که خواستهها را پیش میبرد. تا زمانی که جنبش کارگری در ایران نتواند نهادهای قدرتمندی بسازد، سیاست مداران هم هیچ واهمهای نخواهند داشت که روز به روز قوانین کوچک و بزرگتری بر ضد کارگران تصویب کرده و به این ترتیب کارگران بیشتری بدون هیچ پیامدی اخراج شوند. همان گونه که جنبش زنان اگر نتواند نهادهای مقتدری بسازد، بر عقب گرد قوانین و شرایط زنان افزوده میشود.
جمشید برزگر
بازداشت گسترده روزنامه نگاران؛
انتخابات تازه چگونه انتخاباتی است؟
در ماه های اخیر، نه تنها درخواست ها برای آزادی زندانیان سیاسی و در راس آنان، میرحسین موسوی و مهدی کروبی رهبران جنبش سبز مورد قبول حاکمیت قرار نگرفته است، بلکه حتی آستانه تحمل در میان اصولگرایانی که مراکز اصلی قدرت از جمله در نهادهای نظامی و امنیتی را در دست دارند تا آنجا پایین آمده که اظهار نظر حبیب الله عسگر اولادی، یک چهره پرسابقه و شناخته شده در میان اصولگرایان، مبنی بر اینکه او آقایان موسوی و کروبی را از "سران فتنه" نمی داند، تحمل نمی شود و وی را نیز آماج انتقادهای تند می سازد.
امیر حسین گنج بخشانتخابات: رقابت بدون دخالت ولایت بدترین سیاست، صبر و انتظار است. کار امروز را نباید به فردا افکند. همین امروز رقابت بدون دخالت ولایت را باید طرح کرد/برای اصلاح جمهوریت نظام، عبور از انتخابات رقابتی به انتخاباتی آزاد بر اساس معیار های بین المللی اجباری است.
حمید اکبریهوشنگ کشاورز صدر: مردی که به «رهبری خدمتگزار» معنا می بخشد تفاوت بنیادین رهبر خدمتگزار با رهبران غیر خدمتگزار در این است: رهبر غیر خدمتگزار با تلقی رهبر بودن خویش با پیروان و مخاطبان خود برخورد و تعامل می کند. در مقابل، رهبر خدمتگزار نخست و پیش از هر چیزی خدمتگزار است و در ممارست طولانی در خدمت دادن به یاران و همراهان به وسیله خود آنها به عنوان رهبر خدمتگزار تلقی می شود. به عبارت دیگر، فرد خدمتگزار با اتکا بر اعتماد و احترام دیگران به جایگاه رهبری می رسد و در مقابل رهبر از نوع غیر خدمتگزار با اتکا به انتصاب رسمی و سازمانی است که صاحب چنین مقامی می شود.
عیسی علی پناهسایه سهمگین سرکوب جامعه مدنی و دموکراسی خواهان ایران امیدوارند که نهادهای بینالمللی آزادیخواه و حامی دموکراسی، وضع اسفبار حقوق بشر در ایران را از یاد نبرند؛ و خشونت پیوستهٔ حکومت اقتدارگرا علیه جامعه مدنی ایران را زیر سایهٔ مذاکرات هستهای یا قراردادهای اقتصادی ـ بهخصوص نفتی ـ قرار ندهند. و در گام نخست، خواهان آزادی آقایان موسوی و کروبی و دیگر زندانیان جنبش سبز، و نیز برگزاری انتخابات آزاد، سالم و عادلانه در ایران شوند.
ج. پاکنژادآقای مهر آسا، بر اساس چه منطقی حکم کردهاید که توضیحات من در باره نوشته شما دستوری و به فرموده است؟
یاد آور میشوم که گرچه مورد خطاب در عنوان نوشته اول آقای مهرآسا، آقای بنی صدر بود اما در آن، به مطالبی نیز اشاره شده بود که مخاطب آن، عموم باورمندان به دین و هم چنین کسانی بودند که در انقلاب دوران ساز ایران شرکت داشتند، کسانی که از شرکت خود در آن نادم نبوده و نیستند و استبداد بازسازی شده پس از انقلاب را نه نتیجه و حاصل انقلاب و عمل خود، که ساخته و پرداخته ضد انقلاب میدانند. من نیز خود را مخاطب ایشان دانستم. نوشته ایشان از نظر تاریخی نیز ناراستیهایی را در بر داشت که ولو مختصر توضیح میطلبید.
شهباز نخعیشورش پابرهنگان! کسانی که با پنهان شدن در پشت سپر "من سیاسی نیستم" گمان می برند که می توانند خود را از آسیب های حاکمیت نادان، نااهل و ظالم درامان بدارند، ازاین نکته بدیهی غفلت می کنند که وقتی ناگزیر بهمن ناشی تداوم و توالی ناتوانی، بی لیاقتی، ناکارآمدی، ندانم کاری و فساد حاکمان فرود آمد، از قربانیان خود نمی پرسد که سیاسی هستند یا نه و کسی را به خاطر سیاسی نبودن از نابودی معاف نمی کند.
ن. نوری زادهانتخابات رقابتی در نظام های سلطه گر مرجع باور نکته ای که در این مورد حائز اهمیت است و باید مراقب بود، آنست که شکست جبهه سلطه گر یکه سالار و پیروزی جبهه آزادی خواه و مردم سالار الزاما به "گذر به دمکراسی" منجر نمیشود. به سخنی دیگر در بسیاری از کشورها تغییر و تحولات ریشه ای شگرفی مانند رویداد یک انقلاب رخ داده است و مردم به امید دستیابی به دمکراسی نظام های استبدادی را واژگون ساختند، اما آنها نه تنها در این راه مقدس توفیقی حاصل نکردند بلکه رهبران جدید روشهای حکومت های پیشین را و در بسیاری از مواقع حتی شدیدتر پیشه خود کردند و به ادامه سرکوب نهاد های نوپای دمکراسی مانند احزاب، انجمن ها و سندیکاهای مستقل پرداختند.
یک شهروند من مواخذه می کنم چهار روز پیش نسرین ستوده را به مرخصی فرستادند ظاهرا با این قول که مرخصی متصل به آزادی است و اگر دست از پا خطا نکند میتواند آزاد بماند . اما روز سوم گفتند که با تمدید مرخصی او موافقت نشده و او هم به زندان بازگشت. تعابیر و تفاسیر فراوانی شد . شهروند حق ندارد به تعابیر و تفاسیر متوسل شود . دو راه بیشتر پیش پای شهروند نیست : یا استناد به قانون یا نافرمانی مدنی و پذیرفتن تاوان آن .
ابوالفضل محققیتنها یک سلام و دیگر هیچ! خیاط در کوزه افتاده است. شعار انتخابات آزاد، شعاری است که نه می توان قورتش داد و نه میتوان تفاش کرد. تف کنی به صورتت بر می گردد؛ قورتش دهی دل و رودهات را بهم می ریزد. از همین روست که رهبر چنین برافروخته و خشمگین نهیب می زند و جامه می درد. از انقلاب اسلامی تنها یک انتخابات مانده است. و این آن رمزی است که خامنهای بهتر از هرکس میداند که پشت این شعار چه خوابیده است. بسیج مردم برای برپائی انتخابات آزاد یعنی تندادن بر اینکه انتخابات قبلی آزاد نبوده است؛ تندادن به اینکه در سایه چنین انتخاب آزادی دیگر از حشم رهبری چیزی باقی نمی ماند. رئیسجمهور برآمده از دل یک انتخاب تقلبی، شاخ و شانه می کشد که من منتخب مردمم و رهبر با واسطه!
تقی روزبهانتخابات ریاست جمهوری و نعل وارونه رژیم (بخش اول) از خود خامنه ای که با سخنانی تند و تهدید آمیز جهت حمله و فرمان آتش را صادرکرد، تا سرداران و نمایندگان و کارگزاران ولی فقیه در سپاه و بسیج و نیروهای انتظامی، و از جنتی و امامان جمعه مجیزگو تا نمایندگان بله قربان گوی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، و از کیهان تا سایربوق های تبلیغاتی برای معرکه گردانی و ایجاد فضای رعب و وحشت یک به یک نقش مقرر خود را ایفاء کردند
کاوه بنائیسَــر آمـــد زِمستـان* جنبش فدائی را نمی توان با تغییر نام , وتغییر آماج و خواسته های پدید آورندگانش که , همان پایبندی به آزادی , دمکراسی , عدالت اجتماعی و سوسیالیسم بود را در پستوی تاریخِ سپری شده جای داد. بسیاری از مدعیان روش های نوین , امروز با بدست گرفتن تکه ای ازایّام طی شده دررابطه با حیات سازمانی خویش , از دپارتمان های هارترین دشمنان مردم سر در آورده اند و گرداننده ی اجتماعاتی شده اند که , در سینه ی مردم ما , کارنامه ی درخشان نیاکان آنها معلوم است.
محمد علی مهرآساآقای بنی صدر! ای کاش خودتان پاسخم را مرقوم می فرمودید باز می گویم و تکرار می کنم کلمه اسلام از باب تسلیم بر وزن تفعیل است. دین اسلام اطاعت بی چون و چرا را از پیروان توقع دارد.«اَطیعوالله وَ اَطیعوالرَسول وَ اوالامرِ مِنکُم» و این اطاعت محض از فرد حاکم است و نه قبول جمهور مردم. پس اُف بر من اگر بخواهم خود را گول بزنم... و چه نیکو می بود اگر انقلاب اسلامی نبود و انقلاب تنها، و خالی از اسلام به نتیجه می رسید.
مسعود افتخاریاتحاد یا ازدواج نگاهی راهبردی به اجماع سیاسی اتحادهای بزرگ، تقریبا همیشه به منظورعبور از بحران ها و گره گشودن از معضلات سخت سیاسی موضوعیت پیدا کرده اند. فلسفه وجودی اتحادهای بزرگ سیاسی را پاسخگوئی به یک معضل محوری که در زندگی اجتماعی مردم نقشی مهم ایفا نموده ، تشکیل داده است. اتحادها هیچگاه بر سر موضوعات کوچک و موقتی شکل نگرفته است. در عین حال اهداف مرحله ای هم، در بستر حرکت اتحادها مورد توجه بوده است.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران اوضاع سیاسی
و انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری با ادامه وضعیت کنونی انتخابات ریاست جمهوری آتی نیز هم چون انتخابات مجلس نهم انتخاباتی درون جناح حاکم خواهد بود. در غیاب اصلاح طلبان، کانون های مختلف قدرت به رقیب یکدیگر تبدیل خواهند شد و تلاش برای حذف همدیگر شدت خواهد گرفت. افشاگری ها علیه هم نیز می تواند گسترده شود
سیاست ما در ماه های آتی با توجه به حساسیت عمومی در مورد انتخابات باید با افشای ماهیت نمایشی انتخابات در جمهوری اسلامی بر اصول مورد نظر خود تاکید نماید. باید به مردم گفت:
۱ - شرط ضرور هر انتخاباتی رعایت حقوق شهروندی و به رسمیت شناختن حق انتخاب کردن و انتخاب شدن برای همه شهروندان کشور است. جمهوری اسلامی با تلفیق دین و دولت همه شهروندانی را که با استبداد مذهبی حاکم مخالف اند، از حق انتخاب شدن محروم ساخته است و با ایجاد موانع متعددی مثل نظارت استصوابی شورای نگهبان حق انتخاب شهروندان را تنها به انتخاب بین افراد مورد تایید حکومت محدود کرده است.
دکتر رضا راهداروارثان خمینی و
جنجال سر انحراف از "اهداف اصلی انقلاب اسلامی" روشن است که خشت اولیه انحراف در همان روزها، و با هدایت خمینی، بنا نهاده شد. کودتائی کردند که در تاریخ شورشها و انقلابات بی نظیر بود. انقلاب، هدف و آرمان آن، و رهبری مردمی در پرده اوهام فرو رفت و "ولی فقیه" رهبر سیاسی و انقلاب شد. تخصص دینی و فقهی بر تدبر و مدیریت سیاسی و رهبری جمعی غالب گشت و انقلاب به "انقلاب اسلامی" و جمهوری به "جمهوری اسلامی" تغییر نام یافتند. می توان گفت که بزرگترین نیرنگ و "خدعه" و فریب خمینی، اسلامی و الهی خواندن انقلاب بود.
شهباز نخعیکشت علوفه در جنگل! ریشخندی که در جای جای سخنان محمود احمدی نژاد خطاب به راه یافتگان به مجلس شورای اسلامی موج می زند، چنان آشکار است که به هیچ ترتیبی نمی توان آنرا لاپوشانی کرد. درواقع هم شأن مجلسی که برای آب خوردن هم از "مقام معظم رهبری" کسب اجازه می کند و هیچ فرصتی را برای اثبات "ولایت مداری" خود از دست نمی دهد بیش ازاین نیست.
ائلچین حاتمیمهندسی انتخابات از مصادیق بارز نقض حقوق بشر حق مشارکت سیاسی از مصادیق مهم حقوق بشر میباشد و در کنار آن بایستی در جوامع حق آزادی بیان، حق تشکیل و مشارکت در احزاب سیاسی مستقل، تشکیل نهادهای مدنی رعایت شود که حکومت ایران از بدو تشکیل با تصویب قوانین تمامیت خواه و با ایجاد محدودیتهایی شدید بطور سیستماتیک مانع تحقق آنان در جامعه ایران میشود. قوانین حکومت ایران در مورد انتخابات بویژه انتخابات ریاست جمهوری مشارکت همگانی در انتخابات و رقابت آزاد برای نامزدها را تضمین و تامین نکرده، بلکه در جهت تحمیل آنها از بالا به پائین یعنی از طرف حاکمیت به مردم عمل میکنند.
نیکروز اولاداعظمیمدرنيت در تخالف و تعارض با ايرانيت و اسلاميت است روند مدرنيت و مدنيت در ايران كه به باور من بر آستان مرحله ميانه خود قرار گرفته است از جنس ايرانيت( كه دينيت است) و اسلاميت نيست كه اساساً آنها از عناصر اعتقادى در قالب اصول تغييرناپذير تشكيل شده اند تا فكر بكر بر روند شَوَند. روند بسط مدرنيت در ايران، آغازی است بر هویدا شدن تمایز میان انديشيدن و اعتقاد داشتن كه دومی با هزاران سال هیبت و قدمت زمانی ذهنیت ایرانی را تحت سیطره خود داشته است اما انديشيدن و از پى آن پرسا كردن همه ى زمينه هاى زندگى، مسير آغازين خود را در نزد ما ايرانيان سپرى مى كند.
رضا علامه زادهچاوز، احمدى نژاد نيست براى ما ايرانيان آنچه چهره چاوز را بيش از پيش مخدوش مىكند همپيمانى و همنوائى دولت اوست با دولت جمهورى اسلامى ايران در عرصه بينالمللى. آنچه را كه در اين رابطه فراموش مىكنيم اين است كه در صفبندىهاى موجود در عرصه جهانى ايجاد يك بلوك و يا همبستگى با يك بلوك سياسى موجود از لوازم اجتنابناپذير سياست خارجى هر حكومتى است. در اين گونه صفبندىها دولتها تنها به تقويت بلوك خود و تضعيف بلوك مقابل مىانديشند و به مسائل ديگر اهميتى نمىدهند.
بهروز ستودهخامنه ای کمترازتوبه وذوب درولایت قبول ندارد آقای عبدالله نوری درست زمانی که خامنه ای خود را آماده میکرد که تعریف جدیدی از "انتخابات آزاد" ارائه دهد تا معاندان و بدخواهان انقلاب اسلامی اینقدر هی نگویند "انتخابات آزاد ، انتخابات آزاد" آقای عبدالله نوری ، یکی از رهبران اصلاح طلب نیز در جمع دانشجویان عضو انجمن اسلامی دانشگاه تهران مشغول بدست دادن تعریف جدیدی از جریان اصلاح طلبی و جنبش سبز بود تا با این تعرف جدید شاید روزنه ای برای حضور در "انتخابات آزاد" ریاست جمهوری گشوده گردد ! ببینید که آقای عبدالله نوری برای نرم کردن دل سنگ رهبر و شورای نگهبانش تا کجا پیش میرود :
یوسف اردلانگفتاری کوتاه دریادمان پنجاهمین سال فعالیت کنفدراسیون جهانی محصلین ودانشجویان ایرانی دراین روزها رویدادی اتفاقی نظرمرا جلب کرد، روز شانزدهم آذڕ دبستانی درپیرانشهر آتش گرفت و سی و دو کودک دختر 10،12 ساله طعمه آتش شدند . هراس انگیزتر نحوه برخورد مسئولین و بیتفاوتی مطلق آنها بود، که مرا به یاد آتش زدن سینما رکس آبادان در بیست و هشتم مرداد سال57 انداخت که 400نفر درآن آتش سوزی سوختند.
|