talat-taghinia.jpg
طلعت تقی نیا

به مناسبت روز جهانی کارگر: گشتی در وعده های نقش بسته بر روزنامه ها

در شرایط کنونی روز کارگر می تواند روز بسط همکاری جنبش های اجتماعی برای برقراری دمکراسی، عدالت اجتماعی و حقوق انسانی باشد. شاید کارگران ایران بتوانند دوشادوش دیگر جنبش های اعتراضی زنده مانند جنبش دانشجویان و زنان و... از همه راه های ممکن برای بیان خواست ها و مطالبات خود از روز جهانی کارگر استفاده کنند. اگر زنان نتوانستند در روز جهانی زن فریاد اعتراض خود را به گوش مسئولین برسانند! اما می توانند همراه با زنان و مردان کارگر، مطالبات و خواسته های این بخش از زنان کشورشان را از راه های گوناگون اعلام دارند.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

به مناسبت یک مه
نئولیبرالیسم علیه اردوی کار

تردیدی نیست که هیچ درجه یی از بحران تعمیق یافتهٔ سرمایه داری به خودی خود به یک بحران سیاسی و شکل بندی شرایط انقلابی شیفت نخواهد شد. حتا پوزیتیویست‌های انترناسیونال دوم و نویسنده گان برنامهٔ ارفورت نیز به حدی از مبارزهٔ طبقاتی به عنوان می‌انجی سقوط سرمایه داری و درگیری انقلاب سوسیالیستی چشم داشتند. همه می‌دانند که متعاقب تشدید بحران ۲۰۰۸ و اتخاذ سیاست‌های اولترا نئولیبرالی ریاضتی؛ کارگران به صور گوناگون ِتظاهرات خیابانی و اعتصاب به چهرهٔ شکنندهٔ سرمایه پنجه کشیده‌اند.



Mahmoud-Rassekh.jpg
محمود راسخ (افشار)

بازار مكاره‌ي «انتخابات» رياست «جمهوري»

بار دیگر موسم نمایش «انتخاب» ریاست «جمهوری» نظام ولایت وقاحت فرارسیده و همهٔ «منجیان» جامعهٔ فلک زدهٔ ایران آستین‌ها را بالا زده‌اند تا ملت را از وضعیتی که «رهبر» به دست سپاه، واواک و نیروهای امنیتی مردم را با «انتخاب» احمدی‌نژاد از راه دروغ و تقلب در «انتخابات» سال‌های ۸۴ و ۸۸ گریبانگیر کرده است نجات دهند.



ahmad-afradi.jpg
احمد افرادی

شعبده با تاریخ - بخش اول

در نقد ِکتاب ِ «نگاهی به زندگی سیاسی دکترمحمدمصدق»، نوشتۀ دکتر جلال متینی *

در اینکه بی‌طرفیِ محض، در پژوهش‌های تاریخی ممکن نیست و عوامل و فاکتورهای بسیاری می‌توانند در نوع نگاه محقق، به رویدادهای تاریخی و شیوهٔ تحلیل آن رویداد‌ها دخیل باشند، حرفی نیست. اما پیشداوری در مورد وقایع تاریخی، با چاشنی جعل، تحریف و سیاه نمایی ِعملکردِ برخی شخصیت‌های تاریخی (لَه ِ برخی دیگر) نه تنها ربطی به تحقیق ِ تاریخی ندارد، بلکه (با دامن زدن به سوء تفاهم‌های تاریخی) برشکاف موجود بین نیروهای سیاسی نیزمی افزاید.



تقی روزبه

نگاهی به یک حرکت و تاکتیک موفق و الهام بخش!

عقب نشینی رژیم دربرابریک کمپین گسترده!

اگرتجربه مردم مریوان را و پیوستن و همبستگی شبکه‌های مجازی و واقعی پراکنده دراقصا نقاط را برای به صدادرآوردن طبل رسوائی رژیم درچهارگوشه جهان و عقب نشینی ولوموقتی آن را درنظربگیریم، چرا نباید آن را به الگو و نمونه‌ای موفق و الهام بخش برای موارد دیگرو باسوژه‌های دیگرقرارندهیم؟ مگر این نوع سوژه‌ها درجمهوری اسلامی کم هستند؟



اسد سیف

آن جا که دروغ فضیلت است

دروغ به مُعضلی عمومی در جامعه ایران بدل شده است. همه دروغ می‌گویند. بدون دروغ چرخ زندگی نمی‌گردد. دروغ هم‌چنان تولید و بازتولید می‌شود.» رهبر «دروغ می‌گوید، رئیس‌جمهور دروغ می‌گوید، نمایندگان مجلس دروغ می‌گویند، مسئولین اداره‌ها و مؤسسات و نهاد‌ها دروغ می‌گویند، و بر همین مقیاس در خانواده دروغ تکرار می‌شود، معلم دروغ می‌گوید، دانش‌آموز دروغ می‌گوید و نتیجه این‌که؛ مشکل بتوان کسی را یافت که در روز کمتر دروغ بر زبان جاری سازد. اخلاق حکم می‌کند دروغ نگوئیم ولی واقعیت زندگی اخلاق خود را در دروغِ واقعاً موجود حاکم می‌گرداند.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

از گروگان های ليبرتی تا مسئول عمليات مخفی و شکنجه گاه های پنهان سيا

در حدود نهصد نفر يا بيشتر، از ساکنان ليبرتی و اشرف، دارای حق اقامت يا پناهندگی کشور های غربی هستند، و کمی تلاش قانونی، در حد يک چند هزارم آنچه در مورد ابقای آن ها در عراق شد، کافی بود و هست که دستکم اين عده به کشور های مبدأ خود در غرب منتقل شوند.



banisadr.jpg
ابوالحسن بنی صدر

گریز از حق؟!

بخلاف همه تعریف ها در انواع بیانهای قدرت، در بیان استقلال و آزادی، تعریف عدالت شفاف است و همه کس و همه وقت می تواند آن را بکار برد. در آنچه به برابری و نابرابری مربوط می شود، نابرابریهای زور فرموده، بی عدالتی و نابرابریهائی که سبب رشد می شوند (نابرابری در تقوی و عدالت گری و دانش)، به این دلیل که سبب برکشیدن های مستمر می شوند، ترجمان عدالت بمثابه میزان تمیز حق از ناحق می گردند.



ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

نقدی بر کتاب: قبله عالم – ژئوپولیتیک ایران - بخش پنجم

ر بخش پنجم کتاب گراهام فولر، به تحلیل و تفسیر سیاست «اتحاد جماهیر شوروی سابق» و روسیه فعلی در رابطه با ایران امروز را مورد تحلیل و تفسیر قرار می‌دهیم. خوانندگان مسلما می‌دانند، نظیر این کتاب یعنی: «قبله عالم ژئوپولیتیک ایران» نوشته یک پژوهشگر سیاسی مستقل نیست، بلکه نوشته و تحلیل و تفسیر، سازمان اطلاعاتی آمریکا، یعنی سیا آمریکا است.



احمد فرهادی

سخنانی در کنگرهٴ سیزدهم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

رفقا سازمان در فعالیت نزدیک به نیم سده‌ای خود، کارهای درست و نادرست زیاد داشته، ولی هرگاه در تصمیم‌گیری شجاعت به خرج داده بیشتر تاثیرگذار بوده است. در شرایط کنونی، که بحران همه‌جانبه‌ای میهن‌مان را فراگرفته و در آستانهٴ انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، هنگامی است که باید در تصمیم‌گیری شجاعت به خرج دهیم اگرچه به دنباله‌روی متهم شویم. من نگران آنم که، همانند سوریه، به جایی برسیم که با هیچ تدبیری نشود میهن را نجات داد. پراهمیت‌ترین موضوع برای ما منافع ملی است و باید در راه این منافع شجاعانه تصمیم گرفت.



ijadi-11.jpg
جلال ایجادی

جامعه‏‌شناسی فساد در ایران

پدیده فساد سراسر جامعه ایران را فراگرفته است. درفرهنگ فارسی فساد بمعنی تباه شدن ومتلاشی گشتن است. فساد یا «کروپسیون» درزبان فرانسه از نظر واژه‌شناسی ریشه لاتین داشته و بمعنای مضمحل شدن، گندیدن، چرک کردن می‌باشد. فساد انواع بسیار متنوع دارد مانند فساد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اداری، زیست محیطی، اخلاقی، شخصی، که علل گوناگون دارند.



davarpanah.jpg
پرویز داورپناه

اعتراض به زندانی شدن چهارمین فعال سیاسی ملی گرا

پیمان عارف، خسرو کردپور، مسعود کردپور و هوتن دولتی امروز در کنار بسیاری دیگر از فعالان و کوشندگان سیاسی در زندان تحت فشار های روحی بسر میبرند و از وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست. در این زمان که اخبار ناگواری از وضعیت زندانیان عقیدتی و سیاسی به گوش می رسد، ما نگرانی شدید خود را از وضعیت آزادی خواهان، بویژه این مبارزان ملی گرای مصدقی در زندان اوین اعلام می کنیم و حاکمیت را مسئول تندرستی همه زندانیان سیاسی می دانیم.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

حافظه ی تاریخی ما و اعلیحضرت آنان
امکان قدرت گیری سلطنت طلبان؟

کل تقلای اپوزیسیون بورژوایی در صورت برآمد یک جنبش اجتماعی فراگیر سوسیالیستی متکی به نان و آزادی در عرض دو سوت نقش بر آب خواهد شد. پتانسیل تغییر ساختاری نه در ۸ یا ۸۰ میلیون اس.‌ام. اس به فلان «آکادمی موسیقی»، بل که برای همیشه در اردوی کار نهفته است. این غول زمانی بیدار خواهد شد. پوزیتیویسم؛ دترمینیسم، فاتالیسم یا هر چه.... این غول بیدار خواهد شد. به حکم تکامل تاریخ!



nikrouz-owladazami-s.jpg
نیکروز اولاداعظمی

اصلاحات از منظر مطلقيت دين(ايمان) و فهم متغيير(سكولاريسم)

اصلاحات همان اصلاح امور آدمى و پيرامون او كه جلوه اى از زيبايى هاى زندگى را بهمراه دارد بر كيفيت زندگى انسان نقش مى آفريند و بدان معنا مى بخشد و منشأ يى دنيوى و ناشى از تأمل و تعمق انسان به موضوعات خويش است. پس ارزش اصلاحات امرى انسانى و نامطلق و در نتيجه به خدمت انسان و جامعه است بنابراين دخالت ارزش روحانىِ قدسى بر آن، معناً و مضموناً و نوعاً از ويژگى امر انسانى و اينجهانى بيرون آمده و به ارزشى مطلق در مى آيد.



feridoun.jpg
فریدون احمدی

ضرورت سیاست ورزی کلان در پاسخ به وظایف ملی وسراسری در شرایط بحرانی

متن سخنرانی در کنگره سازمان فدائیان اکثریت

پرسش این است که وجود شرایطی که می توانند بر آینده، سرنوشت و حتا موجودیت کشور تاثیرگذار باشند چه وظایف ملی، سراسری و فرا حزبی را پیشاروی نیروهای سیاسی قرار می دهند؟ مسکوت گذاشتن امر خطیر ضرورت ایجاد توافق تا حد امکان گسترده، بر سر راه گذار به دموکراسی در ایران، تنها به کام نیروهای ضد دموکراتیکی است که به هر قیمتی در پی حفظ قدرت خویشند و یا بی اعتنا به اراده مردم با هر وسیله ای به دنبال کسب قدرتند.



Bahman-Niroumand.jpg
بهمن نیرومند

لاچاره و بیچاره و درمانده

تنها یک راه ممکن است ، اگرچه برای کوتاه مدت ، فرجی برای رهبربوجود آورد. وآن درصورتی است که اصلاح طلبان به سازش تن دهند و با کاندیدی از رده دوم و یا سوم درانتخابات شرکت کنند ، کاندیدی که شانس پیروزی نداشته باشد و با این شرکت نیم بند در میان مردم این توهم را ایجاد کنند که انتخابات سالم است و شرکت درآن یک وظیفه ملی است . چنین سازشی میتواند باریک راهی برای رهائی موقتی رهبر از بن بست باشد. اگرچه معلوم نیست که عکس العمل آن اسب چموش چه خواهد بود و چه حربه ای برای مقابله با این سازش بکار خواهد برد.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

«سال رسوایی سیاسی و اقتصادی»!

اگر روزی روزگاری در آینده نه چندان دور - زیرا آینده دور به احتمال قوی اصل موضوع یعنی موجودیت ایران را منتفی می‌کند - در ایران نظامی مردم سالار حاکم شود، نابجا و بیهوده نخواهد بود که برای آگاهی و عبرت آیندگان گروهی پژوهشگر روان‌شناس اجتماعی و جامعه‌شناس مأموریت یابند که به بررسی نحوه کارکرد مغز این جماعتی که خود را «اصلاح طلب» می‌خوانند و تاکنون حتی تنوانسته‌اند تعریف کنند که این اصلاحاتی که «طلب» می‌کنند چگونه چیزی است و درچهارچوب قانون اساسی نظام ولایت مطلقه فقیه چه زمان و چگونه می‌توان به آن دست یافت، بپردازد.



کوروش گلنام

ماهیت خاتمی

شاید حکومت برای بازار گرمی، که بسیار نیازمند آن است، این اجازه را به خاتمی بدهد و بر او و اصلاح طلبان شکست خورده حکومتی منت گذارده و اجازه دهند که او در این نمایش کاندید شود و سپس از صافی شورای نکهبان نیز عبور کند و حتا رأی هم بیاورد. پرسش اساسی ولی این خواهد بود که چه کسی از صندوق بیرون آورده خواهد شد! آن وقت خاتمی واصلاح طلبان ورشکسته می مانند با سرافکندگی ای دیگر و بیشتر.



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

روحانیت و پدیده ی چماقداری
(بخش پایانی)

شهره‌ترین روحانی چماقدار هنگامی که نماینده مجلس شورای اسلامی بود در دفتر اشغال شدهٔ جبهه ملی ایران از بالای چارپایهٔ خطابه، در سخنرانیِ ظفرنمون تخریب واشغال این دفتر اعلام کرد: «ما تا کنون فاشیست بازی در نیاوردیم ولی از این به بعد فاشیست بازی در می‌اوریم، مردم تصمیم گرفتند دیگر از این کلماتِ خودکامه و غیره نترسند.»



masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

روحانیت و پدیدهٔ چماقداری
(بخش نخست)

چماق و چماق داری نماد ابزار و رفتار بخشی از روحانیون شیعه برای تحمیل عقیده و اراده، کسب و حفظ قدرت سیاسی و مالی، و ایجاد ترس و وحشت بوده است. این مقاله مروری ست گذرا بر تاریخ این پدیده، و تاملی بر افکار و رفتار روحانی چماقداری که در قیدِ حیات است.



در دفاع از سوسیالیسم (۴۴)

نگاه تحلیلی به موضوع اتحاد چپ
و بررسی تحلیلی پروژۀ وحدت

جمعی از هواداران سازمان فدائیان خلق ایران- اکثریت (داخل کشور)

با انتشار «فراخوان برای مشارکت در روند شکل‏ دهی تشکل بزرگ چپ» از جانب سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) و شورای موقت سوسیالیست‏های چپ ایران در تاریخ ١۵ آبان ماه ١٣٩١، احساس می‌شود روند همکاری و گفتگوهای این سه سازمان برای وحدت وارد فاز عملی تری گردیده. تلاش‌های سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران که از کنگرۀ هشتم (مرداد ۱۳۸۷) و سازمان فدائیان خلق ایران- اکثریت از کنگرۀ یازدهم (فروردین ۱۳۸۸) برای وحدت، پس از پنج سال منجر به صدور بیانیه و برنامه پیشنهادی دوم دیماه ۱۳۹۱ گردید.



manouchehr-salehi.jpg
منوچهر صالحی

روزگار سختی است

عبادیان پس از تلاشی کنفدراسیون تقریبأ کار سیاسی در خارج از کشور را کنار گذاشت و بیش‎تر وقت خود را به پژوهش علمی پرداخت و چند ماهی مانده به پیروزی انقلاب دکترای خود را دریافت کرد و در دوران نخست‎وزیری شاپور بختیار به ایران بازگشت. از آن زمان من دیگر او را ندیدم، اما می‎توانستم رد پای اندیشه‎اش را در نوشته‎ها و کتاب‎هایش بیابم.



mahmoud-ebadian.jpg
ن. نوری زاده

هگلیست چپ انقلابی

در گرامیداشت یاد استاد دکتر محمود عبادیان

مرحوم دکتر محمود عبادیان به تصدیق اساتید فلسفه یکی از زبده‌ترین مدرسان فلسفه آلمان بود. اوکه در اواخر عمر نرم نرمک به اصل خود باز می‌گشت، ابتدا به نقد تقدس سنت و اخلاق دینی جامعه پرداخت و به بهانه سنت در دنیای مدرن اظهار کرد که:» اینکه مى‏گویید (فرهنگ حاکمیت دینی) در دوران مدرن، اخلاق انسانى دچار بحران شده است، درست نیست... اخلاق انسانى دچار بحران نشده است (بلکه) یک سلسله تصورات دینى، ماورایى و آرمانى از اخلاق طى تاریخ بوده است که مسأله‏ انگیز و کارایى خودشان را از دست داده بودند....



chidan.jpg
شیدان وثیق

دو جمهوری‌خواهی ناسازگار

جمهور‌ی‌خواهان ایران امروز در برابر پرسش‌هایی چون کدام جمهوری؟ کدام دموکراسی؟ کدام جدایی دولت و دین در ایرانِ فردا و کدام راه گذر از جمهوری اسلامی در ایرانِ امروز قرار دارند. از میان آن‌ها اما، دو چالش اصلی همانا یکی، مسالهٔ براندازی جمهوری اسلامی از طریق جنبش‌های اجتماعی و انقلاب مردم به سوی جمهوریتی آزاد و دموکراتیک است و دیگری، در پیوندی فشرده با اولی، مبارزه برای جدایی دولت و دین در ایران. در این می‌دان، جمهوری‌خواهان ایران به دو دستهٔ ناسازگار، رادیکال و اصلاح‌طلب، با دو فلسفهٔ ناسازگار، گسست از سیستم یا رفرم در سیستم، تقسیم می‌شوند



ijadi-11.jpg
جلال ایجادی

ایران: بحران آب، سوء مدیریت و پیآمد‌ها

بحران در ایران همه جانبه است ویکی از آن‌ها، بحران آب است. زندگی در ایران پرخطر است و ویرانگری و آلودگی زیست محیطی، زندگی انسانی را دستخوش نابسامانی ساخته است. این بحران مسئله نسل‌های امروز و فردای جامعه است. هرسیاستی که نسبت بدان بی‌توجه باشد، جز یک سیاست غیر مسئولانه چیز دیگری نیست.



»  در پاسداری از راستی و رسواسازی پلشتی
»  اصلاح قانون اساسى، تحول ساختار حقوقى، روند تثبيت اصلاحات
»  نقدی بر کتاب : قبله عالم – ژئوپولیتیک ایران - بخش چهارم
»  جابجایی محمود با محمد یا محسن و یا ...!
»  جنبش کارگری ذاتاً تکثر گرا است
»  «انتخابات آزاد»، کليدواژه ی ايستايی و فرصت سوزی جنبش است
»  مهندس هوتن دولتی را فوراً آزاد کنید
»  دلمشغولی «چپ» به بحث در انتخاب شیوهٔ مبارزه
»  نگاهی به نقد ی "انگبینی" و "پُرمایه"
»  چپ در ایران؛ امکانات و دشواری‏های همگرایی و وحدت
»  عیب می جمله به گفتی ،هنرش نیز بگوی(بخش دوم)
»  عیب می‌جمله بگفتی هنرش نیز بگوی (بخش اول)
»  نقد و بررسی دیدگاه‌های رهبری در باره سیاست ایران در مقابله با آمریکا
»  نگاهی به سند سیاسی پیشنهادی سیزدهمین کنگره سازمان اکثریت
»  مسئله این است: چگونه آمدن؟
»  شورش سیاسی احزاب علیه دولت فرانسه
»  ملاحظاتی در باره مهم‌ترین روندهای جاری و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو!
»  اشکال مبارزه و شیوه گذار
»  طوفان اخلاقی سیاسی در فرانسه
»  نقدی بر کتاب: قبله عالم – ژئوپولیتیک ایران بخش سوم –نسخه ۱
»  ساختارشكنى يعنى تابو شكنى، يعنى نقد به نفى تابوها
»  انتخابات ریاست جمهوری اسلامی، سناریوهای جناح‌های وفاداربه نظام، تغییردرآرایش نیروهای حاکم