Syria01.jpg

در سوریە چە می‌گذرد؟

ترجمه طيفور بطحائی

پانزدهم مارس ٢٠١١ تظاهرات صلح آمیزی در درعا صورت گرفت. سپس جوانان کم سن و سال کە علیە حکومت شعار می‌دادند، دستگیر و مورد شکنجە قرار گرفتند. تظاهرات ادامە یافت. رژیم اسد با خشونت با آن برخورد کرد. نظامی‌هایی کە ارتش را رها کردە بودند، ارتش آزاد سوریە را تشکیل دادند. طولی نکشید هزاران نفر مسلح از گروه‌های مختلف پیدا شدند. شورشی‌ها بیشتر از جانب عربستان، قطر و ترکیە حمایت می‌شدند. گروه‌های جهادی امثال داعش از طرف شبەجزیرە عربی تغذیە می‌شدند. داعش در پی تاسیس خلافت اسلامی است. یک رژیم افراطی سنی کە مرزهای دولت‌ها را بە رسمیت نمی‌شناسد. دولت‌های روسیە، ایران، عراق و حزب‌الە لبنان از بشار اسد پشتیبانی می‌کنند. جنگ تا ماە پنجم ٢٠١٤ بە قیمت جان ١٥٠هزار نفر تمام شدە است.



Abbas-Shokri2.jpg
عباس شکری

شش روز در آتن

بانگ خسته ولی هنوز از پا نیفتاده‌ی بیداد چند سالی است که دیگربار به گوش می‌رسد. آرمان‌های انسانی برای بهزیستی و آرامش و بی‌تردید آسایش در زندگی، با پیشرفت علم و تکنیک نه‌تنها عملی نشده‌اند که اکنون را به روزهای کهن می‌پیوندند و انگار که باید در دوران پسامدرن فروپاشی انسان، انسانی که گرفتار سرمایه است را شاهد بود. چرخه سیاست‌های برده‌داری انگار در شکلی نوین در گردش است. مناسبات برده و برده‌دار با توجه به دگردیسی مناسبات زندگی، آب و رنگی زیباتر دارد، ولی به‌هیچ‌وجه آسایش و آرامش برای بیشتر مردم جهان ندارد.



سرگی حلیمی

آیا می دانستید که در بولیوی...؟

برگردان: شهباز نخعی

در دوران بحران، تجدید انتخاب برای یک رئیس حکومت، که پیشتر نیز دو دوره زمامدار بوده امر رایجی نیست. ازاین نظر، تجدید انتخاب آقای اوو مورالس، با بیش از ۶۱ درصد آراء درخور توجه و تاکید بیشتری است. بیشتر ازاین جهت که این دستاورد انتخاباتی درکشوری مانند بولیوی رخ می دهد که بین سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۵ پنج رئیس جمهوری پی درپی داشته و رئیس جمهوری کنونی به موفقیت هایی چون کاهش ۲۵ درصدی فقر، افزایش ۸۷ درصدی حداقل دستمزد و پایین آمدن سن بازنشستگی (۱) دست یافته و نرخ رشد اقتصادی کشور ازسال ۲۰۰۶ به بعد بیش از ۵ درصد درسال بوده است. گفته می شود ازآنجا که قدردانی درسیاست مهم است، چرا نباید در شناساندن این خبرهای خوب کوشش کرد؟ تنها به این خاطر که این نتایج خوب و پیشرفت ها توسط یک رژیم سیاسی چپ به دست آمده است؟



دختر نوجوان ایزدی از اسارت داعش فرار کرد

برگردان: راشل زرگریان

این نوجوان در مصاحبه با "نیویورک تایمز" میگوید: همه دقایقی که من و دو خواهرم با هم بودیم, نتوانستم دست خواهر بزرگترم را که ۱۹ ساله است رها کنم. "الف" یکی از بین هزاران دختر و زن ایزدی است که درشمال عراق در اوایل آگست توسط اعضای دولت اسلامی ربوده شدند. او همچنین یکی از تعداد معدودی است که موفق به فرار شد. "الف" قصه ترور و وحشت را با خود آورده, میگوید: بسیاری از دختران فروخته میشوند وبه اجبار آنها را ازدواج میدهند. برخی از این اسیران به کشور سوریه وکشورهای دیگری که اعضای داعش در آنجا فعالیت دارند, فرستاده میشوند که با جنگجویان داعش ازدواج کنند.



houshang-kurdestani.jpg
هوشنگ کردستانی

نبرد حماسه آفرین کوبانی

پایداری تحسین برانگیز زنان و مردان دلاور کُرد در برابر دشمنان تا دندان مسلح شده خلافت اسلامی، نمایانگر آن است که دلاوران کُرد تصمیم دارند تا پای جان از سرزمین مادری و مردم سالاری نوپای خود دفاع و نبرد کوبانی را به حماسه ای تاریخی تبدیل کنند.



rodrigue-tremblay70100.jpg
رودريک ترامبلی

آن که بذر تروريسم می کارد، تروريست درو خواهد کرد

برگردان: محمد علی اصفهانی

دولت جرج بوش پسر، وقتی که علی رغم مخالفت های فراوان، تصميم به اشغال غيرقانونی عراق و سرنگون کردن دولت سنی صدام گرفت، «جعبه ی پاندورا»يی را گشود که بدبختی ها و سياه روزی هايی که هنوز ادامه دارند و شايد در سال های آينده هم ادامه بيابند، از آن به بيرون جهيدند.
اين، نخستين و عمده ترين عامل فرو رفتن عراق و سوريه در باتلاق کنونی است.



H-Elhami.jpg
گفت و گو با حمه الهمامی از کادر های رهبری حزب کارگر تونس

تونس در آستانه ی انتخابات ریاست جمهوری

برگردان: ناهید جعفرپور

نقشه سیاسی تونس در حقیقت دچار پراکندگی است و اینگونه باقی خواهد ماند اما مبارزات سیاسی و مبارزات اجتماعی هرگز در چنین فضائی متوقف نخواهند شد. بویژه در زمانی که خطرات عظیم تونس و روند انقلابی را دوره کرده اند. ارتجاع در سطوح مختلف خود را سازماندهی کرده و می کند. از یک سو در جبهه اسلامی ها و النهضه و از سوی دیگر از سوی خارج و گروه های تروریستی که از سوی خلیفه های کشورهای خلیج تامین مالی می شوند و همه هدفشان این است که انقلاب تونس را قبل از بدنیا آمدن سقط نمایند.



ائتلافی بی سابقه، اجرایی ضعیف

«جنگ علیه تروریسم»، پرده سوم

آلن گرش - ترجمه شهباز نخعی

بمباران های غرب در عراق و سوریه خبر از کارزاری درازمدت علیه «سازمان خلافت اسلامی» می دهد. ادبیات دستگاه مدیریتی اوباما همه روزه یادآور دوران ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش است که سیاست آن فاجعه کنونی را به بارآورد. این سیاست ازآنجا خطرناک تر می شود که ایالات متحده ائتلافی مغشوش را گرد هدف های سیاسی تیره و مبهم جمع کرده است



nakhaei.jpg
شهباز نخعی


"روز واقعه" برای باراک حسین اوباما!

"باز این چه شورش است که در خلق عالم است"؟! آیا این مردمی که سه شنبه این هفته، 4 نوامبر –برابر با 13 آبان و دهم محرم – بر باراک حسین اوباما در انتخابات میان دوره ای مجلس های نمایندگان و سنای امریکا شوریدند و عملا او را سکه یک پول کردند، همان مردمی هستند که درست 6 سال پیش در همین روز با ذوق و شوق سند اجاره نامه چهارساله کاخ سفید را به نامش نوشتند و 2 سال پیش نیز این اجاره نامه را برای چهارسال دیگر تمدید کردند؟!



تقی روزبه

انتخابات میان دوره ای آمریکا و چرخش به راست!

بومرنگی که مردم آمریکا در انتخابات میان دوره ای پرتاپ کردند بصورت خودشان اصابت خواهد کرد!

آمریکا را شنیده است. اما آن چه را که او کژتابانه و مسخ شده بنام پیام مردم آمریکا شنید چیزی جز ابراز نارضایتی آن ها از کشاکش و تقابل بین دولت و کنگره در طی این سالها به عنوان منشأ ناکامی ها نیست. چنین رویکردی البته معنائی جز کنارگذاشتن و یابی یال و اشکم کردن وعده های اوباما به رأی دهندگان نیست. بزعم جمهوری خواهان ریشه معضلات، پافشاری اوباما نسبت به وعد ههائی چون بیمه درمانی و سیاست افزایش مالیات و قانون مهاجرت و نظایرآن است و این در حالی که می دانیم در گذر از دباغخانه کنگره پوست آن ها کنده شده است.



ناهید جعفرپور

اوضاع خاورمیانه، بنیادگرایان اسلامی (داعش)، دولت های منطقه، امریکا واروپا

رژیم المالکی که بعد از سرنگونی صدام حسین توسط آمریکا بر قدرت نشست، هیچ زمان نتوانست در عراق بطور واقعی اوضاع را در کنترل خویش قرار دهد. بلکه برعکس دولت شیعه المالکی، با سیاست های سرکوب گرانه و انشعابگرانه خود باعث شد تا بخش بزرگی از مردم عراق بخصوص مردم مناطق سنی نشین بر علیه دولت بپا خیزند. تا بجائی که بلافاصله بعد از رفتن ارتش آمریکا از عراق، این کشور در یک بحران عمیق دیگر فرو رفت.