احمد فرهادی

روز نمایش انتخابات از خانه بیرون نمی‌آییم!

هماهنگی گسترده‌ی «نه» گفتن به نمایش انتخابات ۱۲ اسفند یکی از میوه‌های شیرین درک درست همراهی نیروهای سیاسی معتقد به مردم‌سالاری است. به گمان نگارنده این هماهنگی در میان مردم نیز تاثیر بالایی خواهد داشت و آنان را به اجابت دعوت «شورای هماهنگی راه سبز امید» ترغیب خواهد کرد.



jalal-ijadi08.jpg
جلال ایجادی

تحریف و تعرض آقای سروش علیه مخالفان اسلام

اندیشه آزاد یکی از حقوق انسانی است و نقد فکری یک حق است. هر ایدئولوژی ودین و سیاستی رامیتوان نقد کرد. مارکسیسم، فاشیسم، لیبرالیسم، سوسیالیسم، اسلام، مسیحیت، یهودیت، همه وهمه در چارچوب نقد فکری قابل برخورد هستند. شما اگر بردباری و تحمل شنیدن انتقاد به دین خود را ندارید، این ناتوانی واشتباه شماست. از نگاه من، ما وشما، بطور مسلم دارای همسوئی مبارزاتی علیه استبداد سیاسی حاکم در ایران میتوانیم باشیم؛ مبارزه ائی برای یک قدرت سیاسی لائیک و آزاد. ولی شما از افرادی مانند من نباید انتظار سکوت در باره اسلام داشته باشید و برعکس باید مشوق دامن زدن به بحث نظری باشید.



احمد آزاد

جشن ۱۹ بهمن و سیاسته ای ائتلافی سازمان اکثریت

نقد بر این نیست که چرا در روز «۱۹ بهمن» کسی غیر از فدائیان به جشن «فدائی» دعوت شده است. نقد بر این است که چرا یک فرد سیاسی غیر دمکرات، که در ایجاد این حکومت مخوف سهیم و شریک بوده و اکنون نیز در پی بازسازی حکومت اسلامی و در آرزوی بازگشت به دوران «طلائی دهه حکومت خمینی» است، به چشن پاسداشت روز تولد «فدائی» دعوت شده است.



behrouz-sotoude.jpg
بهروز ستوده

جنبش گسترده تحریم"انتخابات"مقدمه ای است بر وفاق ملی ایرانیان

دون هیچ تردیدی ، مُهرانتخاباتی که از جانب تمامی نیروها و نهادهای ملی و مترقی درون و برون مرز و تمامی فرهیختگان ایرانی و زندانیان سیاسی و ملیون ها زن و مرد آزاد اندیش ایرانی تحریم شده است ، در فردای آزادی ایران که دور نخواهد ، برای صاحبان شناسنامه ، چیزی جز سرشکستگی و بدنامی به ارمغان نخواهد آورد ، برعکس نداشتن مُهر چنین انتخاباتی رسوا و قلابی در شناسنامه ، در فردای آزادی ایران باعث مباهات صاحب شناسنامه خواهد بود .



نادر عصاره

دشمنی یا همزیستی؟


وقتی بعوض بحث و گفتگوی آرام و متین، هیجان و حرارت قلم، کاغذ را بی جلوه می کند، باید پرسید آيا اهمیت هم پذیر شدن ایرانیان را درک کرده ایم؟ آيا هدف اصلی را یعنی دموکراسی را دنبال می کنیم؟ اگر چنین است، چرا آداب گفتگو را رعایت نمی کنیم؟ چرا موانع دموکراسی را نادیده می گیریم؟ چرا به جای تلاش برای آشتی و سازش و همزیستی و دیالوگ میان بلوک ها و طرفداران پروژه های سیاسی مستقل، به دشمنی میان پاره های سیاسی و فرهنگی مختلف دامن می زنیم؟



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

" شهرزاد" را آتش زدند و با شلاق به جان شعله ورش افتادند.

شاهد جنایت های حکومت اسلامی(بخش نهم)

مجید تراب پور حلب بنزین را روی سر شهرزاد که توی چادر طناب پیچ شده بود و میانه ی منطقه ی سیمانی نشسته بود ریخت به طوری که تمام بدن شهرزاد بنزینی شد ، و بعد بقیه بنزین را حلقه وار دور و اطراف منطقه سیمانی خالی کرد. حسن بی بی کبریتی کشید و آن را روی شهرزاد انداخت و حلقه ی بنزین دور منطقه ی سیمانی را هم آتش زد.



mehdi-estedadi-shad.jpg
مهدی استعدادی شاد

سکولاریسم، در دوری و نزدیکی هایش

این جا بایستی این نکته را گفت که در کاربرد این معادل ها همواره جفت متضاد آن ها را باید به یاد داشت. دنیوی شدن از دل رابطه متقابل با گرایش به آخرت و دنیای اُخروی، که وعده اش را دین و آئین رسمی همواره داده اند، استخراج شده است. این گزینش از زمینه انواع جهان بینی ها وجین می شود و طبیعتا فراگیرتر از معادل عرفیگرایی است که در تقابل با شریعت و احکام شرع شکل گرفته و به زمینه تعین هنجارها و قانونگزاری تعلق دارد.



davarpanah.jpg
پرویز داورپناه

نوع برخورد دکتر مصدق با انتحابات*

انتخابات دوره هفدهم مجلس شوراي ملي در دورهً نخست‌وزيري دكتر محمد مصدق بود و در همين دوره بود كه مصدق درصدد برآمد تا اصلاح قانون انتخابات را جهت كم كردن دخالت‌هاي دربار به اجرا بگذارد. او كه قصد داشت اين قانون را در مجلس شانزدهم به سرانجام برساند به دليل اهميت پرداختن به موضوع نفت ايران، نتوانست اقدامي در مورد اين قانون انجام دهد، بنابراين علي‌رغم تمايل وي، انتخابات مجلس هفدهم به همان ترتيب گذشته انجام گرفت و همان قانون انتخابات پيشين در مورد انتخابات مجلس دوره هفدهم مجلس شوراي ملي نيز به اجرا درآمد.



wahab-ansari-s.jpg
وهاب انصاری

در نقد نگاه جزمگرایانه به جنبش فدائی

به بهانه اعتراض به شرکت آقای مزروعی در مراسم سیاهکل

آری باید با تاکید گفت و نوشت که جنبش فدائیان خلق ایران قبل از هر چیز جنبشی برای مبارزه سیاسی - اجتماعی و برای تغییر بوده است. ماندگاری جنبش فدائیان در طول ٤١ سال و حضور تاثیرگذارش در صحنه سیاسی کشور را باید در پويائی و تحول طلبی آن جستجو کرد نه در غلطيدن در گذشته های تقدسگرایانه.



moayedzade.jpg
مهدی مویدزاده

جنایتکاری که از مرزهای وقاحت و شرم گذشته است...

ثابتی چون اربابش شاه دل خونی از زنده یاد دکتر مصدق و جبهه ملی دارد و در هر فرصت می خواهد این کینه را که ریشه در دشمنی با حاکمیت ملی وآزادیخواهی دکتر مصدق دارد، بیان کند. مرد شماره دو ساواک شاه و آمر شکنجه در زندان های ایران می گوید با شکنجه موافق نیستم و مزورانه می افزاید: در زمان دکتر مصدق این آقایان جبهه ملی را که مردم سمبل دموکراسی و آزادیخواهی می دانند، در تمام مدت در زندان ها مردم را شکنجه می کردند. از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ قریب ۵۸ سال می گذرد و آنان که برقدرت نشستند قبل و بعد از انقلاب ۵۷ اگر می توانستند دلیلی بر این دروغ بی شرمانه داشته باشند، با امکانات وسیعی که داشته و دارند علیه مصدق و نهضت ملی ایران بدون تردید اقدام می کردند.



faraj-sarkouhi.jpg
فرج سرکوهی

کیانوری و اسکندری در قاب دو مصاحبه

به هنگام غروب به آن خانه رفتم. اسکندری با بطری ویسکی و تنقلات منتظر بود. در همان نخستین گپ و گفت ها تصویر منفی من از رهبران حزب توده در هم شکست و مترجم با سواد و با فرهنگ کتاب سرمایه مارکس، روشنفکری دانا با معلومات گسترده ، مردی با فرهنگ و هوشمند با کاراکتری منسجم و معتقد به سوسیالیزم ، آزادی و عدالت، مردی که پس از تقی ارانی اندیشمندترین نویسنده مجله دنیا بود، قالب رهبر حزبی را در ذهن من شکست .



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

علیه دگراندیش ستیزی

رضا علامه زاده با تابوی ایرانی نشان می دهد بیمی از برچسب خوردن و مورد انتقاد قرار گرفتن از اینکه به سراغ " محرمات" می رود، و بی پروا مدافع حیات آزادانه ی محرمات است، ندارد. علامه زاده همراه با فیلم مستند تابوی ایرانی وفاداری به آزادی اندیشه و بیان ، و شهامت هنرمندی که جسورانه حجاب از چهره ی محرمات و ممنوعه ها بر می دارد را نیز به نمایش می گذارد.



Naser-Zeraati.jpg
ناصر زراعتی

آوازِ ابوعطایِ مقامِ امنیتی

جانی جانی است و جنایت هم جنایت... کیلویی و متری نیست که بگوییم چون نظامِ جمهوری اسلامی در این سال‌ها فلان کیلو یا بهمان متر بیش‌تر از نظامِ محمدرضاشاهی شکنجه داده، سرکوب کرده، آدم کُشته، به زندان انداخته و هنوز هم خبیثانه و رذیلانه به جنایت‌هایش ادامه می‌دهد، پس ـ مثلاً ـ «ساواک» علیه‌اللعنه خوب بوده و مقامِ امنیتی ـ شرم بر او باد! ـ مردی است متمدّن و نازنین!



YadollahBaladi.jpg
یدالله بلدی

عوامل فروریزی ارزش‌های اخلاقی و پیامدهای آن

اخلاق، به معنی خوی و منش است. معیار و مبنای قضاوت مردم در باره اخلاق و رفتار و عمل‌کرد انسان‌ها، بر پایه ارزش‌های شناخته شده حاکم بر افکار عمومی می‌باشد. ارزش‌ها مفاهیمی هستند که اخلاق، منش و رفتار انسان‌ها را مورد پسند یا نکوهش قرار می‌دهند. کانت در این باره می‌گوید که ارزش‌های اخلاقی برای بقای جامعه ضرورت دارد.



ناتاشا بهرامی - تریتا پارسی

آیا تحریم‌های گسترده اقتصادی در تحول کشور‌ها به دموکراسی سودمند هستند؟

ترجمه از دکتر گودرز اقتداری

آیا تحریم‌های گسترده اقتصادی در تحول کشور‌ها به دموکراسی سودمند هستند؟ این سوالی‌است که در این روز‌ها به ویژه بسیار پرسیده میشود و منظور بیشتر در مورد تحریم‌هایی‌است که با هدف تغییر رژیم در کشور‌های مورد نظر صورت می‌گیرد. مقاله حاضر که بوسیله ناتاشا بهرامی ودکترتریتا پارسی ‌در نشریه بوستون رویو§ منتشر شده سعی‌دارد به این سوال با مدارک وداده های موجود پاسخ بگوید.



م- یادگار

"انتخابات آزاد"
هم تاکتیک هم استراتژی رویایی شیرین برای گریز از واقعیت

اگر یکی از ابزارهای استقرار دمکراسی را برگزاری "انتخابات آزاد" قلمداد کنیم باید گفت؛ فلسفه و نگرش استقرار دمکراسی با ابزار "انتخابات آزاد" در تمامی جوامع عیناً موجود بشری مقبولیت یافته است. حتی قسی القلب ترین جلادان دمکراسی و "انتخابات آزاد"نیز که مرفقی بلند در خون آزادی خواهان دارند ،نه تنها آشکارا به انکار این بحث نمی پردازند بلکه عوام فریبانه فریادشان برای برگزاری "انتخابات آزاد" بیش از دیگران بلند است!



مرتضی اسماعیل پور

جنبش سبز خواهان پلورالیسم

جنبش سبز با گذار از این مرحله به مرحله پلورالیسم قدم گذاشته است و اقلیت های بسیاری را در جمع و محفل خرد ورزی خود جای داده و توان خود را برای عدم شکل گیری موثر مونیسم در حکومتهای استبداد اقلیت به خرج میدهد.یکی از مولفه های مشخص در این جریان جنبش اعتراضی حضور دگر اندیشان و دگر باشی بوده است و که برای یافتن هویت خود دست به اعتراض و بازخواهی حقوق خود در جامعه شهروند محور کرده است.



فرید راستگو

انقلاب ۱۳۵۷ و عذر خواهی آقای احمد صدر حاج سید جوادی

اشکال کار از زمانی شروع شد که نخست وزیر انقلاب مبدل به نخست وزیر شرعی شد. و هنگامیکه آقای خمینی آقای بازرگان را بر حسب ولایت شرعی، به نخست وزیری منصوب کرد و دولت وی را دولت شرعی و امام زمان نامید، آقای بازرگان به این سخن اعتراضی نکرد. یعنی تولیت این دولت در دست روحانیونی بود که خود را جانشین خدا بر روی زمین می دانستند و بقول آقای بازرگان دولتش شده بود چاقوی بی تیغه.



Ehsan-Dehkordi.jpg
احسان دهکردی

انتخابات مجلس" فرصتی برای قدرت بیشتر!"

امروز دیگر مبارزه سیاسی در ایران در چارچوبه های قانونی ودر پیوند با اصلاح طلبان داخلی بی نتیجه میباشد، تلاش در این راه در خرداد ٨٨ به پایان رسید، رشد مبارزه در ایران اجازه برگشت به شعارهای اصلاح طلبان را غیر منطقی وآنرا همراهی با حکومتیان و در جهت تحکیم نظام جمهوری اسلامی می داند، امروز تلاش برای حذف نظام جمهوری اسلامی است.



salimi-maghsoudnia.jpg
ماشاالله سلیمی ــ منوچهر مقصودنیا

تبدیل همگرائی به دست آمده درتحریم انتخابات
به همکاری و ائتلاف وسیع حول دمکراسی

گستردگی مخالفت با شرکت در نمایش انتخابتی آتی ( از اصلاح طلبان گرفته تا اپوزیسیون) وضعیت منحصر به فردی را به وجود آورده که تا کنون سابقه نداشته است! اگر از این وضعیت استثنائی به درستی بهره برداری شود، این بار تحریم انتخابات نه فقط از نظر اصولی، بلکه به لحاظ عملی به بار نشسته و با عدم شرکت گسترده مردم روبرو خواهد شد!



بهروز ستوده

نامه سرگشاده ای به آقای پرویز ثابتی(مقام امنیتی ساواک)

آقای پرویز ثابتی ! با دیدن مصاحبه تلویزونی شما در برنامه "افق" صدای امریکا ، برهرکسی که بهره ناچیزی از بشریت و وجدان در وجود خود داشته باشد ، ثابت گردید که شما پس از 33 سال از مخفی گاه خود سر بیرون نیاورده اید که ازمردم ایران و هزاران قربانی زنده و کشته ی شکنجه در دوران حکومت پهلوی ها ، پوزش بخواهید و به افشای شکنجه های مخوفی که در دوران مسئولیت شما درساوک رایج بوده است بپردازید ، بلکه آمده اید به مردم ستمدیده ایران و قربانیان شکنجه بگوئید که : اشتباه ساواک در این بوده است که می بایستی زیادتر شکنجه می کرده و زیادتر می کشته است تا از وقوع انقلاب جلوگیری شود !



محمود خادمی

تحریم انتخابات مجلس ؛ پردهِ آخرِ سرنگونی؟

در شرایطی که دیگر امکان صلح آمیز تقسیم قدرت و ثروت میان باندهای رژیم وجود ندارد ؛ در حالیکه جناح های رژیم به هم چنگ و دندان نشان می دهند و در موقعیتی که تضادها و اختلافات میان باندهای رژیم به مرحله آنتاگونیستی رسیده است و همچنین در شرایطی که مردم ایران در کمین نشسته و منتظر فرصت مناسب برای شروع قیام و اعتراضات هستند . آیا این نمایش قلابیِ انتخابات می تواند پرده آخر تراژدی تلخ و رنجبار ملتی شریف و رنج کشیده ؛ طی 33 سال حاکمیت سیاه نظام دینی بر کشور ما باشد ؟



ahmad-pourmandi.jpg
احمد پورمندی

آقایان ! از آن روز بترسید!

در این ۳۳ سال، ده ها هزار تن از اعضای جامعه علمی و فنی کشور، برای برخورداری از یک زندگی شرافتمندانه، برای اعتلای موقعیت علمی کسور، برای گسترش تولید ملی، برای آزادی و دموکراسی و برای آنکه اشتغال مفیدی ایجاد شود، تلاش کردند و چه بسا پیه زندان، تحقیر و شکنجه را نیز بر تن مالیدند. شما اما ، بی تفاوت نسبت به هر آنچه بر میهنمان گذست و می گذرد، ثروتی افسانه ای و بی حساب و کتاب اندوخته اید، ثروتی که در یک جامعه سالم شایستگی وامکان انباشتتنش را نداشتید. به همین دلیل هم تا امروز از حکومت فاسد و مفسد فقها و سرداران حمایت کرده اید . در عین حال شما نشان دادید که شامه تیزی دارید. به شامه خود کماکان اعتماد کنید و پیش از انکه از تاک و تاک نشان، نشانی نماند، خرجتان را از "اینها" جداکنید. به نفع شماست!



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

"جنایتکار تحصیلکرده و غزلیات حافظ"

(بخش هشتم)

" .....سعید محسنی ( نائینی) زندان به زندان می گشت و درس شکنجه و بازجویی و کشتار می داد. او البته فقط به زندان های مرکز استان ها می رفت ، بازجوها و شکنجه گرها و زندانبان ها را از زندان های دیگر به زندان مرکزی می آوردند تا در کلاس تعلیم او شرکت کنند.من در اصفهان، شیراز، مشهد و تهران با او بودم. در زندان " هتل" (اصفهان) با حکم حاکم شرع و شخص موسوی اردبیلی رفت و آمد می کردم . هر کسی اجازه نداشت به این قتلگاه ورود کند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

دیوان بلخ!

اگر قوه قضاییه حکومت آخوندی سالم و مستقل بود – که نیست – نخستین کسی که باید به محاکمه کشیده می شد ودرجایگاه متهم ردیف اول قرارمی گرفت، شخص سید علی خامنه ای است که با عملکرد مجرمانه خود زمینه اختلاس سه هزارمیلیارد تومانی را فراهم کرده است. ترفند نشاندن معلول به جای علت، ترفندی شناخته شده است که هدف ازآن رهانیدن سید علی خامنه ای از مجازات است. درحکومتی که دادگستری آن تا اعماق وجودش فاسد است، ادعای مبارزه با فساد یادآور داستان های دیوان بلخ است!



»  اگر همينطوری که می رويم، به راه ادامه دهيم زمين خواهيم خورد
»  نبود عقلانیت،خشونت و فریب!
»  ویژگی ها و چشم انداز انتخابات مجلس نهم
»  آقایان، بس کنید!
»  چند پرسشِ دیگر از مرکز بین المللی اولوف پالمه
»  گُم‌بودگی دموکراسی در اندیشه‌ی ما
»  کالبد شکافی" پرویز ثابتی"
»  پرویز ثابتی نمونه کامل یک پلیس سیاسی (+ویدیو)
»  رودهای بیمار و دریاچه های سوخته ایران
»  اگر می‌خواهیم به عنوان یک ملت زنده بمانیم!
»  استکهلم سرد و اندیشه های منجمد
»  "حکومت اسلامی را این سه نفر می چرخانند "
»  پرویز ثابتی در نقش گوبلز دورانی یک‌سره سپری شده و بازگشت ناپذیر
»  پرسش تلخ!
»  بازتاب اندیشه های حزب توده بر سازمان فدائیان خلق
»  بدیل نظام جمهوری اسلامی تنها در داخل کشور شکل خواهد گرفت
»  انقلاب ۱۳۵۷ - راهی که نرفت
»  ماکت مقوائی امام، نمادی از سی سال تحول فرهنگی
»  نگاهی به «کنفرانس» در استکهلم
»  وقتی‌که سرشکنجه‌گر مخالف شکنجه می‌شود
»  موافقت یا مخالفت با تحریم چاره ساز نیست
»  اپوزیسیون مردمی و مسئله آلترناتیو در ایران
»  پيشنهادی به زندانيان سرشناس، تشکل های دانشجويی و مدنی، و شخصيت های مورد احترام جنبش
»  " تحصیلکرده ای از جنس جنایت"
»  نسل من چه جرمی کرده است؟
»  انتخابات در گیومه
»  «چپ ضد امپریالیسم» ایرانی
»  حزبی که با دو منشور زاده شد!
»  ما بر سر آن پیمان ایستاده ایم!
»  تکذیبیه ای بر فتوحات ناکرده آقای علی خدایی
»  "اتحاد براى دموكراسى" يا آشتى ملى براى دموكراسى؟ منظور از انتخابات آزاد چيست؟
»  دولت نظامی با بودجه نظامی در مجلس نظامی
»  «چرا نباید در انتخابات شرکت کرد؟»
»  آن هــا کـه زنـده انـد*
»  انتخابات و آینده؟
»  مصاحبه ای پیرامون برخی خطوط کلی جنبش چپ ایران
»  حزب توده ایران هنوز منتقدان را عامل"امپریالیسم وارتجاع" می داند !
»  بازهم همه عليه هم !؟
»  تحریم انتخابات نهمین دوره مجلس در شرایط کنونی، شیوه‌ای ناکارآمد و بی خاصیت در حوزه تهییج مردم ورهایی آنان از مخمصه حکومت
»  انقلاب و ضد انقلاب در انقلاب بهمن: چرا انقلاب بهمن یک انقلاب ارتجاعی بود؟
»  تنش رو به افزایش در روابط سیاسی ایران و کانادا
»  باید به فردا بیاندیشیم
»  جدال نظری حزب توده و چریک های فدائی
»  نظری به انتخاب های انجام شده در نظام ولایی قسمت سوم: نتیجه ی کارکرد مجلس «خبرگان»
»  شبی در حضور یک استاد
»  "قتل های زنجیره ای با قتل طرفداران منتظری در سپاه آغاز شد."
»  با تحرکات اخیر اپوزیسیون چه باید کرد؟
»  آزمون انقلاب مصر
»  نامه سرگشاده به رئیس مرکز اولاف پالمه
»  جبهه متحد مردم سالاری هم ضروری هم ممکن
»  باز شناسی یک سفسطۀ مصطلح و رایج بیشتر از سوی دین باوران
»  حمله نظامی به ایران؛ توهم یا واقعیت
»  حزب توده و کانون نویسندگان ایران
»  بار سنگین و ننگین!