دکتر محمد حسین یحیایی رابطه سرد آنکارا _ تهران رو به تیرگی آنچه مشاهده می شود این است که دیدار اردوغان از تهران دستآورد مهمی نداشته و اردوغان با دست های خالی به آنکارا برگشته است. این در حالی است که خبرگزاری های جهان و مقامات اروپایی و آمریکایی انتظار بیشتری از این دیدار داشتند. تهران بار دیگر سیاست دیرینه خود را بکار برد و مراکز متعدد قدرت را نشان داد که بازیگر اصلی در آن خامنه ای است، شاید به همین دلیل باشد که اردوغان و هیئت همراه با سردر گمی به پایان مذاکرات چشم دوختند. مصاحبه مطبوعاتی سرد و بی رمق اردوغان در پایان دیدار، نشانگر نا امیدی از مذاکرات بود،
جلال ایجادیما اسلام نمی خواهیم ، ما آزادی می خواهیم اسلام در تضاد با حقوق بشر است، زیرا طرفدار تبعیض بین انسانها بوده ودر پی سلطه الله وتعبد روح انسانی است. سالیان متمادی است که جامعه ما از اسلام رنج کشیده است و امروز یک روند عمیق بازنگری و نقادانه آغاز شده است. این رونده تازه نیست، ولی در ژرفای خود و دامنه خود بیسابقه است.
فرهاد یزدیبحران خارجی و وظیفه تاریخی نیروهای مسلح پس از تفاهم با غرب، نمی توان دست به تحکیم جبهه ی داخلی زد. این فرآیند بايد عکس حرکت کند: نخست باید جبهه ی داخلی را استوار نمود تا به توان با قدرت های خارجی به مذاکره معنا دار نشست. در حالت نخست به جز تسلیم و دادن امتیازات گسترده و شریک کردن قدرت های خارجی در آینده ایران، نتیجه دیگری به دست نمی آید.
محمد علی مهرآسافتوای مشهور احمدی نژاد: «فردوسی مکتب محمد را زنده کرد!!» نان به نرخ روز خوردن یعنی همین؛ احمدی نژاد هنگامی که متوجه می شود آنچه مردم تاجیکستان برگزار می کنند به درستی جشن نوروزی است و نه عید عربی؛ و به جای مصحف قرآن که ایرانیان شیعی بر سفره هفت سین می نهند، دیوان شاهنامه و کتاب اشعار رودکی قرار گرفته است، باز هم تقیه می کند و در حضور مردمی متمدن و فرهنگ دوست، مجبور می شود از «خلاف آمد عادت» استفاده کند و چرند ببافد و بگوید فردوسی اسلام را نجات داد.
ناهید حسینی آیا برای اپوزیسیون راهی به پیش وجود دارد؟ آگر جریانات سیاسی متعلق به اپوزیسیون درخارج از کشور واقعا دل در گرو تامین حقوق و آزادی های اساسی مردم کشور خود دارند، چاره ای جز سازش های سیاسی برای تدارک یک آمادگی حداقل در برابر حوادثی که کسی اکنون قادر به پیش بینی آن ها نیست، ندارند. اگر آن ها با آینده نگری و تعلق خاطر به ایران آزاد همین امروز سوالات موجود در باره چه باید کرد را در پیش پای خود بگذارند، می توان امیدوار بود که از طول و عرض بخشی از اختلافات موجود کاسته شده و محیطی برای گفتگو و و همصدایی و ائتلاف بر سر حدالاقل هایی که قبلا ذکر مختصرش رفت فراهم شود. در غیر این صورت ما نیز ممکن است خیلی زود مجبور به بالا کشیدن جام زهرهای مربوط به خود باشیم.
ابوالحسن بنی صدرسال توانائی- چگونه بر توانائیها بیفزاییم و جنبش را ادامه دهیم
هیچ کس نباید تردید کند که هر بیان قدرتی، از رهگذر نقد به بیان استقلال و آزادی راه می برد. بیان های استقلال و آزادی که از رهگذر نقد ها حاصل می شوند، گسترده ترین اشتراکات و، در همان حال، شفاف ترین اشتراکات را پیدا می کنند و وفای به عهد را ارزش و، بدان، استقرار جمهوری شهروندان را میسر می گردانند.
مسعود نقره کارگورهای دسته جمعی در شیراز و نام تعدادی از شکنجه گران شاهد جنایت های حکومت اسلامی (بخش پانزدهم) " ......خمینی مثل اکثر آیت الله ها و مجتهدین بر مبنای احادیث و احکام ابتدا نظرش این بود که بعد از کشتن منافق، جسد را باید در بیابان رها کرد تا طعمه حیوانات شود. به خمینی گفته شد درست که بیابان زیاد داریم اما اوضاع و احوال و شرایط فرق کرده و حتی در دور افتاده ترین بیابان ها هم احتمال رفت و آمد هست وانداختن اجساد در بیابانها به خصوص وقتی تعدادشان زیاد باشد، ممکن است باعث رؤیت اجساد شود.حضرات تصمیم گرفتند اجساد در مناطقی دور از قبرستان مسلمانان و بدون نام و نشان دفن شوند و مسلمانان از رفتن به این مناطق منع شوند.
همنشین بهاربا تاریکی نمیشه به سراغ تاریکی رفت گزارش های دروغ در مورد زندان درست است که هرگاه حکومت و جباریت باهم در میآمیزند و ستم را به اوج میرسانند، کسانیکه در برابر آن میایستند نیز، به اوج میروند و سر از عرش در میآورند اما بزرگنمایی، (چه در مورد دوست و چه در مورد دشمن) ما را به بیراهه میکشاند. نه کسانیکه در برابر پستی و سیاهی قدعلم کردهاند و ما دوستشان داریم، گل بی عیب هستند، و نه طرف مقابل ما شّر مطلق و سیاهی محض.
عبدالعلی رحیم خانی ( گلی )تعزیه ی فرنگی یا کارناوالِ ایرانی تعزیه بمثابه گونه ای نمایش در فضای عمومی؛ با قهرمانان و ضد قهرمانان اش، با نماینده گانِ خیر و نماینده گانِ شرّ در ستیزی رمزآئین و نمادین، با مشاجره و جدلِ آهنگین و موزونِ بازیگران، با زبانی شعرگونه و بالاَخره با آشوب و پرخاش و کشمکش به اوج می رسد تا حادثه ای تاریخی ـــــ مذهبی را نشان دهد. طبیعی است که گُفت و گُو در تعزیه نقشی مهم بازی می کند امّا هر گُفت و گُوئی، دیالوگ نیست و درست همین چه گونه گیِ کار و مأموریت، پیشکاری و گُماشته گیِ نمایش های سیاسی در تلاش و تَلواسه برای برون رفت از بحران، فضای مشترک تعزیه و نوسان و اُفت و خیزهای "اُپوزیسیون" را رقم می زند. این تجانُس و هم گونی نه شگفت انگیز است و نه غافلگیر.
مهرداد احسانیپور، دکتر بابک بهزادی، بهرام رحيمی، مهدی موبدی آیا برگشتی از اشتباهات هست؟ چرا شورای مرکزی توانایی حتی یک بار موضعگیری در برابر شاهزاده که با دفاع از فدرالیسم تا بالاترین مرحله آن به جبهه کنگره ملیتهای ایران پیوسته است را ندارد؟ شاهزادهای که میبايد در خدمت حفظ تمامیت ارضی و یگانگی ملی باشد، اما در مصاحبههای خود دست از فدرالیسم و رایگیری برای آن در آینده برنمیدارد....
حسين اسدیاهود باراک و برنامه ی حمله ی اسرائیل به ایران:
"بهتر است شیر باشیم تا بره"!
مقامات اسراێیلی که هرحمله به خاک کشوری دیگر و هر آتش افروزی را ببهانه جلو گیری از وقوع هولوکاست دیگری توجیه می کنند، به عمد فراموش می کنند که گرچه ازنسل کشی های نازیسم هیتلری به جرآت و بدون هیچ تردیدی میتوان بعنوان یکی از بزرکترین وفجیعترین جنایات در تاریخ بشریت نام برد، ولی آنان بدین بهانه حق ندارند که به کشوری حمله نظامی نموده و مردم بیگناه آن را بقتل رسانند
شیدان وثیقدو افسانهی سیاسی امروزه، در دیسکور سیاسی اپوزیسیون ایران، دو مقولهی سیاسی سر زبانها افتادهاند: «اتحاد بزرگ» و «آلترناتیو حکومتی». این دو، از دیر باز و به ویژه در عصر مدرنی که با دموکراسی، دولتگرایی و تحزب برای کسب قدرت سیاسی سرشته شده است، همواره مبانی «سیاست» را تشکیل دادهاند. حداقل از هابز اگر نه از افلاطون و ارسطو تا کنون، «سیاست» را چون حاکمیت بر مردم یکپارچه توسط نیروی برینی که خدایی یا زمینی است، تعریف و تبیین کردهاند. پس نخستین بار نیست که از «اتحاد بزرگ» یا «آلترناتیو قدرت» سخن میرود و آخرین بار نیز نخواهد بود.
مسعود نقره کار" احکام دهگانه ی شاهرودی- خمینی در باره تجاوز، شکنجه و کشتار " شاهد جنایت های حکومت اسلامی (بخش چهاردهم) ".....سعید محسنی نائینی با اتکا به رساله ی احکام دهگانه یا ده فرمانی که آیت الله شاهرودی بر مبنای احکام جزای اسلامی تنظیم و تدوین کرده است، عمل می کرد. این رساله ی شقاوت وشکنجه و کشتاریکی دیگر از مراجع درس او بود. سعید کپی ای ازبخش هائی از این رساله کوتاه را برایم آورد. اصل این سند در اختیارروح الله حسینیان در مرکز اسناد انقلاب اسلامی نگهداری می شد. شاهرودی در سال 60 این فرمان ها را، که خمینی وگیلانی هم باور داشتند و به کار بسته بودند ، تنظیم و صادر کرد.
نیکروز اولاداعظمیهموندیِ انتخابات آزاد و جدايى دين از دولت پيام "رأى من كو" جنبش سبز، متمايل و متمركز به انتخابات آزاد است و آزاد سازىِ چنين حقى براى انسان منوط به تقويت و تعمیق روند ارزشهاى عرف بر ساختار حقوقى مى باشد( آزادی این حق طبیعی انسان، اساس فکر عرف است نه ارزشهای دین که انسان به اساس اش ملزوم و مخدوم است) و این نیز مستلزم نظام سیاسی عرفی است که در نهایت به جدايى دين از دولت ختم می شود. پس مى بينيم كه همزمان با انتخابات آزاد، جدايى دين از دولت به سبب تأثير گذارى قلمرو عرف انتخابات آزاد، فى نفسه مطرح مى شود.
دکتر ایرج والاچیزی تغییر کرده است؟ در نمایش تنظیم شدهی انتخابات، محافظهکاران معتدل و سنتی (به رهبری مهدوی کنی) انتخابات را بردند. بازندگان، محافظهکاران تندرو (به رهبری مصباح یزدی) بودند. این نتیجهی انتخاباتی حکایت از این دارد که آنانی که تصمیم میگیرند "چه کسی انتخاب بشود یا نشود" یک سیاست محافظهکارانهی معتدل را که واقعیتهای سیاسی را درک کند ترجیح دادهاند. به بیان دیگر زمانی که تندروها تبدیل به اقلیت میشوند سیاستهای رادیکال آنان در برابر اپوزیسیون و دنیای پیرامون، دیگر سیاست رسمی کشور تلقی نمیشود.
پرویز شفاچرا جنگ با ایران و در خاورمیانه برایِ سلامتِ آیندۀ جهان ضروری است؟ حکومتِ دستِ راستیِ اسرائیل گفتههایِ نابخردانۀ احمدینژاد را مبنی بر «محوِ کشورِ اسرائیل از رویِ کُرۀ زمین» (این در واقع حرفِ آیتالله خمینی بود!)، در بوق دمید تا دلیل و مدرکی خررنگکن اما بهظاهر قابلِپذیرش برایِ دولتهایِ استعماری در ضدیت با ایران بیابد و چون میداند که سیاستِ خارجیِ آمریکا در واقع، در تلآویو طراحی و آنگاه به دولتمردانِ آمریکایی دیکته میشود، نمایندگانِ مجلس ـ چه دموکرات، چه جمهوریخواه ـ را وادار کرد تصمیماتی علیهِ ایران بگیرند که آخرینِ آنها همین «تحریمِ اقتصادی» بوده است. اسرائیل همچنین در پیِ مشروعیت بخشیدن به اعمالِ ناشایستِ خود در زندانِ بزرگِ نوارِ غزّه است که آوارگانِ فلسطینی در آن محبوساند و دیدیم که این روزها، چگونه بیست و پنج تن از آنان را با حملۀ هوایی به قتل رساندند.
ناصر رحمانی نژادتابوی ایرانی، سندی دیگر از اسناد حقوق بشر جهانی فیلم «تابوی ایرانی»، بر پایۀ سوابق تاریخی اسلام از یک سو، و سابقۀ صدوپنجاه سال توطئۀ ملایان در ایران بمنظور نابودی بهائیان از سوی دیگر، دورنمایی هولناک ترسیم می کند. و فیلم خود اخطاری جدی در پیشبینی از این خبر هولناک، و همچنین فراخوانی برای پیش گیری از خبر هولناک است. این فراخوان نه تنها بهائیان، بلکه غیر بهائیان و همۀ وجدانهای آگاه را خطاب قرار می دهد.
همنشین بهارسفره ۷ سین در هتل اموات ( ویدیو ) مسئولین امنیّتی که قبل و بعد از انقلاب با زندانیان سیاسی سر و کار داشتند همه نادرست و نابکار نبودند. در هردو رژیم کسانی بودند که رنج زندانی را نمیخواستند...
البّته در میانشان آدمهای بی مروّت و پست پیدا میشد امّا، همه از نوع آیشمن و خولی نبودند.
نگهبانان زندان اصفهان (و هتل اموات) هم، همه یکدست نبودند، برخی هوا برشان داشت. به ستم و بیداد آلوده شدند و چرک وجودشان را گرفت اما کسانی هم بودند که خوی انسانی داشتند و از آزار زندانی سیاسی کیف نمیکردند..
عیسی صفامبارزه علیه رژیم ولایت فقیه ، ناقوس جنگ و شبه اپوزسیون نبرد سهمگین آشکار و پنهان برای تعیین سرنوشت ایران جاریست. ادامه تحریمها زمینه تشنج و جنگ است. سرنوشت این مبارزه تاریخ ساز بوسیله گردانهای اصلی درگیری تعیین می شود. نیروهای مردمی باید قاطعانه ، صریح و روشن در برابر دو نیروی اهریمنی رژیم ولایت فقیه و قدرتهای امپریالیستی به آرایش نیرو بپردازند. باید هردو نیروی اهریمنی را تا مرزهای شناخته شده وادار به عقب نشینی کرد ، یعنی تانابودی إ
رحمان عبدیبهار زحمتکشان خجسته باد! طبیعت جان تازه ای بخود می گیرد، زندگانی نوینی آغاز میشود ار بطن شکست لشکر منحوس سرما و نخوت زمستانی . بهار طبیعت بیان و جلوۀ پیروزی زندگانی نوین است بر دنیای کهنه و فرتوت، غلبۀ عشق و نشاط است بر نفرت و تباهی،نشان و گواه تفوق تازگی و بالندگی است بر هر آنچه کهن است و میرنده،آئینۀ تمام نمای آمال . آرزوی رهائی میلیونها انسان در قید ستم و استثمارو بندگی ناشی از جامعۀ طبقاتی است که در امیدهای ابدی خویش برای آن مبارزه می نمایند.
مسعود نقره کار"در برابر چشم خواهرش به زهرا تجاوز کردند، زهرائی که ۹ ساله بود" شاهد جنایت های حکومت اسلامی (بخش سیزدهم) قربانیان آن شب مرد ( محمد جاور)، زن ( فاطمه عزیزی) ، و دختر بچه ( زهرا خواهر فاطمه) بودند. محمد جاور ۲۳ یا ۲۴ ساله، فرزند قربان بود.) قربان از کارکنان کارخانه سیمان بود) (۲) و زن فاطمه عزیزی با محمد در یک خانه تیمی بودند. زهرا را توی راه مدرسه ی آسمانی، توی خیابان منوچهری، وقتی از مدرسه تعطیل شده بود ، گرفته بودند و به بازداشتگاه و شکنجه گاه آورده بودند تا به وسیله او فاطمه و محمد را وادار به اعتراف کنند. محمد جاور و فاطمه ۲۰ روز مداوم شکنجه شده بودند و اعتراف نکرده بودند ، بدن شان آش و لاش بود، بالاخره هم این دو را اعدام کردند.
فرامرز دادورچپ و اپوزیسیون جمهوریخواه در ایران در واقع یکی از کاستیهای عمده در میان بخشی از جنبش چپ در جهان و ایران این است که آنها خواهان شرکت در رقابتهای دمکراتیک انتخاباتی نبوده و نتوانستهاند که پلاتفرمهای قابل لمسی را که با مطالبات کوتاه مدت و دراز مدت تودههای مردم مناسبت داشته باشند، ارائه دهند. اگر برخی، از جریانات چپ امیدوار هستند که پس از پیروزی یک انقلاب اجتماعی، آنها به قدرت رسیده به نمایندگی از طرف اکثریت توده های کارگری و زحمتکش، تحت قیمویت ایدئولوژیک سازمانی خود به استقرار سوسیالیسم بپردازند، هنوز، ازتجربیات "سوسیالیسم" موجود در قرن 20 تجربه نگرفته اند.
ن. نوری زادهآمدن با نیامدن مسئله این است! مقاله آقای تقی رحمانی را در سایت عصر نو خواندم و به استدلالهای موافقین و مخالفین او در "آمدن" به خارج از کشور که همان موضوع پناهندگی است، نظری انداختم. بی محابا با خواندن این مقاله بیاد ملی- مذهبی دیگری افتادم که چند سال پیش در همین موضوع از من نظر خواهی کرده بود. در آن زمان آن چه در ذهن داشتم بر زبان آوردم و برایش ایمیل کردم. اما بعد از اینکه دریافتم او را برای اجرای حکم شش ساله اش که بعدا دوسال دیگر به آن اضافه شد، به زندان بردند، براستی دلم گرفت و پشیمان شدم که چرا رای او را زدم.
زنانی دیگر فرمان ایمپالای سرخ
به وسیله چه کسانی و به کدام سمت رانده میشود؟
نوشته ی حاضر نه نقد یک رمان ادبی و نه یک واکاوی زنانه از رمان (که البته باید از این دو زاویه در فرصت مناسب نیز بررسی شود)، بلکه فقط ابراز خشم و اعتراضی است به ماهیت و سمتگیری رمان که به زعم ما، لگد مال کردن آرمانگرایی جنبش چپ ایران در چند دهه ی گذشته است. صفحه به صفحه این کتاب ما را به یاد تزهای تئوریسینهای رژیم پهلوی از یک سو و دشنام گویی های سران جمهوری اسلامی و جناحهای رانده شده از حاکمیت در جمهوری اسلامی از سوی دیگر می اندازد؛ آنگونه که همیشه می گویند: « آرمان چپ مرده است. »
تقی رحمانیچرا آمدم؟ یا چرا رفتم؟ شاید طنز تاریخ بوده برای کسی که بیش از ۱۴ سال زندان کشیده و سرباز جوان انقلاب بوده در فردای سی و سومین سالروز انقلاب ۲۲ بهمن باید مخفیانه از طریق کوه و کمر از کشورش خارج شود. اولین اعلامیه را در سال ۱۳۵۳ در دبیرستان محمدرضاشاه قزوین که بعد از انقلاب خودم نامش را میهن دوست گذاشتم و اکنون نامش پاسداران است، پخش کردم و بعد از خواندن کتاب آری این چنین بود برادر، زندگی من هم چنین شد. حال بعد از ۳۷ سال فعالیت ناچار شدم مخفیانه از ایران خارج شوم. در نزدیک مرز جایی که خاک ایران بود، آرزویم این بود که انسان بمانم، به کشورم وفادار باشم و برای آزادی تلاش کنم. در حالی که جان و شیره های جانم با من نیامدند.
|