وفا سلطان:

جنگ تمدنها یا جنگ بربریت و عقلانیت؟

برخورد یا جنگی که ما در دنیا شاهدش هستیم، جنگ بین مذاهب نیست، جنگ بین تمدنها نیست، جنگی ست بین دو پدیده متضاد، بین دو دوره تاریخی. جنگی ست بین طرز تفکری که متعلق به قرون وسطی ست و طرز تفکری که متعلق به قرن بیست و یکم است. جنگی ست بین تمدن و عقب ماندگی، بین مدنیت و بدویت، بین بربریت و عقلانیت. جنگی ست بین آزادی و سرکوب، بین دمکراسی و دیکتاتوری، جنگی ست بین حقوق بشر از یکسو و از سوی دیگر نقض حقوق بشر. جنگی ست بین کسانی که با زن مثل حیوان برخورد میکنند و کسانی که با زن بعنوان انسان برخورد میکنند. چیزی که ما امروز شاهدش هستیم، جنگ تمدنها نیست. تمدنها با هم جنگ نمیکنند، بلکه رقابت میکنند.



j-guisnel.jpg
ژان گيزنل

بازی سايه ها، و سايه ابهام يک اکتبر سورپرايز

ترجمه و مقدّمه: محمد علی اصفهانی

آمريکا می گويد که با اين حمله، يک مرکز پشت جبهه ی کسانی را که در عراق مشکل می آفرينند منهدم و نيست و نابود کرده است.
و اين در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمريکا و سوريه، هر دو با يکديگر روابطی نزديک برقرار کرده اند.
در بازی سايه ها بر پرده ی نمايش آنتی تروريسم، دشمنانِ ديروز می توانند به متحدانِ امروز بدل شوند. و بالعکس، متحدّانِ امروز می توانند دشمنانِ فردا باشند!



محمدرضا اسکندری

آیا ایران در عراق کودتا خواهد کرد ؟‬

به این شائبه ها در حالی دامن زده می شود که جلال طالبانی و کردها رابطه ای نزدیک با ایران دارند و دعوت امروز رفسنجانی توسط طالبانی به عراق و همچنین امکان سفر قریب الوقوع طالبانی به ایران ؛ وجود این شایعه ها را کمرنگ می کند و امروز نیز خبرگزاری تابناک، نزدیک به محسن رضایی، سخنان این نماینده عراقی را پرت و پلا دانست.



esfahani.jpg
محمدعلی اصفهانی

خدا اوباما را از شرّ ملّايان حفظ کند!

در هفته يی که گذشت، در دو مقاله، دو تن از روزنامه نگاران سرشناس فرانسوی، سيلون سيپل از لوموند، و ونسن جوور از «نوول ابزرواتور» ٭ نگرانی های خود را بابت نحوستی که می تواند از ناحيه ی ملايان حاکم بر ايران، دامان باراک اوباما را بگيرد ابراز داشتند.



eshagh.jpg
اسحاق نجم الدین

ناتو روی دیگر سکه اتحادیه اروپا

سال های زیادی اتحادیه اروپای غربی زیر سایه پنهانی ناتو موجودیت داشت تا این که در توافق نامه مستریش به اتحادیه نظامی اروپای غربی اشاره شد. در همین رابطه اتحادیه نظامی اروپای غربی با هدف دفاع از منافع اتحادیه اروپای غربی در مقابل تهدید بیگانگان از اختیارات گسترش همکاری های نظامی برخوردار شد و در سال ۱۹۹۹ خاویر سولانا به ریاست این ارگان رسید.



america.jpg

آوازغمناک امپراتوری

شاید در حال حاضر تمامی توجه ما جلب بازار های مالی فلج شده است اما هر آن چه که ما هم اکنون تجربه می کنیم، هرچه قدر هم که بزرگ باشد، بیش از بحران بازار های مالی است.
آن چه که اکنون در حال اتفاق افتادن است، یک تغییر مسیر تاریخی جغرافیای سیاسی است: توازن میان نیروها تغییر می کند و آن هم بدون قابلیت برگشت. دیگردوران رهبریت آمریکا به پایان رسیده است.
در هفته گذشته در باره بحران مالی تهدید کننده کنونی بسیارصحبت شد. در واقعیت ما هنوز راه زیادی از به پایان رسیدن کاپتالیسم فاصله داریم. ترس و وحشت موجود درواشنگتن تنها نشان دهنده پایان یکی از انواع نمایشات استثنائی و در مقیاس بالا تغییرشکل جزئی ناپایداری است که از ۲۰ سال پیش در آمریکا موجود است.



j-haider.jpg

بزرگ ترین دشمن او خودش بود...

هایدر رفت اما تاثیر سیاسی او در سیاست داخلی اتریش، هم چنان پا بر جا خواهد بود. اخراج پناهندگان از منطقه کرنتن، و اعزام آن ها با اتوبوس به مرز این ایالت، درست در هفته های پیش از انتخابات اخیر، سرپیچی او از اجرای حکم دادگاه عالی قانون اساسی در مورد نصب تابلوهای دو زبانه و پافشاری او در ادامه نقض حقوق قانونی اقلیت اسلونیائی در این منطقه و ده ها و صد ها مورد برخورد تحریک آمیز او که باعث شده بود بار ها به اتهام تهمت و افترا به دادگاه کشیده شود، و حتی در مواردی محکوم هم شناخته شود، از یاد ها نخواهد رفت. حیدر در ایجاد فضای امنیتی در برخورد به پناهندگان و مهاجران خارجی در اتریش نقش برجسته ای داشت. این واقعیت را هیچ کس که طی نزدیک به سه دهه گذشته در اتریش زندگی کرده باشد، فراموش نخواهد کرد.



fukuyama.jpg
فرانسیس فوکویاما

سقوط شرکتی به نام امریکا

آرزو ديلمقانى


امروز دیگر امریکا از قدرتی که در جهان دارد بهره نخواهد برد. این وضعیتی است که پس از حمله روسیه به گرجستان به وجود آمده است. امریکا دیگر توانایی قبلی برای شکل دادن به اقتصاد جهانی را از طریق بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و منابع اقتصادی خود ندارد.



eshagh-najmaddin.jpg
اسحاق نجم الدین

اتحادیه اروپا، تغییرات جوی و کشورهای در حال توسعه

اتحادیه اروپا فاقد توافق مشترک در سیاست حمل و نقل هوایی است و بسیاری بر این گمان هستند که انرژی سوخت پالایش شده چشمه های انرژی نو آور است، اما این نظریه دقیق نیست زیرا که بسیاری از کشورهای در حال توسعه فاقد تجهیز به تکنیک پیشرفته سوخت هستند و فرآورده های تولید نفتی نمونه هایی از فراورده هایی است که انرژی سوخت اروپا را تامین می کنند.



رئيس ديده بان حقوق بشر

کِنِت رُوت : «بوش آن کرد که بن لادن در آرزويش بود»

برگردان: سيامند

مهم ترينِ آنها برای رئيس جمهور جديد بازگرداندنِ اعتبار از دست رفته ی امريکا در جهان است. ايالات متحده ی امريکا می بايست يکی از اصلی ترين صداها برای دفاع از حقوق بشر باشد. در حالی که در دوره ی رياست جمهوری جورج بوش، هيچ اعتباری برايش باقی نماند. چالشی که رئيس جمهور آينده در مقابل خواهد داشت، بازگرداندنِ امريکا به ميدانی است که حاکی از توافق با حقوق بين المللی باشد.