logo





آیا ایران در عراق کودتا خواهد کرد ؟‬

دوشنبه ۶ آبان ۱۳۸۷ - ۲۷ اکتبر ۲۰۰۸

محمدرضا اسکندری

به این شائبه ها در حالی دامن زده می شود که جلال طالبانی و کردها رابطه ای نزدیک با ایران دارند و دعوت امروز رفسنجانی توسط طالبانی به عراق و همچنین امکان سفر قریب الوقوع طالبانی به ایران ؛ وجود این شایعه ها را کمرنگ می کند و امروز نیز خبرگزاری تابناک، نزدیک به محسن رضایی، سخنان این نماینده عراقی را پرت و پلا دانست.
در این چند روز در محافل خبری عرب و غرب سخن از برنامه های غیر روشن ایران و تاکتیک های گوناگون ان برای ممانعت از امضا قرارداد امنیتی عراق با امریکا می باشد. ‬
‫که البته از برنامه های ایران معمولا به این موارد اشاره میکنند ‫« جلب نظر مقامات محلی و پالمانتارهای عراقی برای انجام کودتا - ‫تامین تسلیحاتی تندروهای شیعه و سنی و مخالفان حکومت عراق‬ - ‫برقراری رابطه نزدیک با همه جناح ها و سعی کردن از استفاده ابزاری از انان‬ - ‫پرداخت پول به مقامات جاه طلب که خیال جانشینی حکومت را دارند‬ - اختلال امنیتی در عراق‬ - خرابکاری وهم صدای با دولت ترکیه در رابطه با رفراندام در کرکوک - مقایسه آقای مالکی با کرزای در مطبوعات سراسری - به تعویق انداختن سفر آقای طالبانی به ایران و...»
صحت و سقم این موارد تاکنون به طور مشخصی تایید یا تکذیب نشده اند . هر چند دراین زمینه یکی از نمایندگان مجلس عراق آقای آلوسی به الشرقالاوسط اظهار داشت‬ " سفیر ایران در عراق که تمام طراحی برنامه های شورای عالی امنیت ملی ایران را در عراق اجرا می کند، از او خواسته است تا رهبری عراق را در دست بگیرد و در ازای دریافت میلیونها دلار، برای به ثمر رسیدن توافقنامه امنیتی عراق و آمریكا، ایجاد مانع و سنگاندازی كند. وی در ادامه اظهارات خود گفت برای من پیام هایی از عالی ترین مقامات ایران رسیده كه همچنان خواهان همكاری من و حزب تحت پوشش من شده، اما من تاكنون پاسخ مثبتی كه منافع ملی كشورم را به خطر اندازد، به آنها ندادهام."
در این رابطه هم یکی از مسئولین عراقی که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی با توجه به شرایط سیاسی حاکم در امریکا سعی دارند که برای ادامه جاه طلبی خود در زمینه اتمی و یا نمایش قدرت در منطقه یک ضربه احتمالی به حکومت عراق بزنند و کارشناسان احتمال هرکودتایی را در تحقق این زمینه قوی می دانند که بزودی عراق آبستن حوادث بسیار خونینی خواهد بود که از جمله انها می توان به سقوط حکومت کردستان عراق اشاره کرد.
و به این شائبه ها در حالی دامن زده می شود که جلال طالبانی و کردها رابطه ای نزدیک با ایران دارند و دعوت امروز رفسنجانی توسط طالبانی به عراق و همچنین امکان سفر قریب الوقوع طالبانی به ایران ؛ وجود این شایعه ها را کمرنگ می کند و امروز نیز خبرگزاری تابناک، نزدیک به محسن رضایی، سخنان این نماینده عراقی را پرت و پلا دانست.
اما هنوز این پرسش ها وتحلیل ها ؛ باقی است که ایران از چه تاکتیک و سیاستی برای در دست داشتن مهار عراق در مقابله با امریکایی ها استفاده خواهد کرد ؟ و اگر امریکایی ها مدارک مستدل و مشخصی در این زمینه دارند، چرا به طور علنی ایران را در عرصه جهانی متهم نمی کنند ؟ و ایا برقراری جنجال راهی برای پیروزی مجدد جمهوری خواهان در امریکاست ؟



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد