پیمان اخلاقی
برای پایان‌دادن به اختلاف‌های تفرقه‌افکنانه در اپوزیسیون جمهوری اسلامی

پایبندی به «پیمان اخلاقی» می‌تواند به کاهش اختلاف‌ها، جلوگیری از تخریب مبارزان و انسجام جریان های سیاسی و تقویت همکاری کمک کند. تجربه شده است که تمرکز بیش از اندازه بر تفاوت ها و اختلاف ها و ایجاد فضای سیاسیِ ناسالم و غیر متمدنانه نیرو و زمان اپوزیسیون را که هدفش بنای جامعه‌ای انسانی‌ و پیشرفته است را هدر خواهد داد.
نیروهای اپوزیسیون جمهوری اسلامی ضروری ست به اصول اخلاقی مشترکی پایبند باشند واین اصول را به عنوان نخستین گامِ در راستای همسوئی، همکاری و همگرائی بپذیرند و به آن عمل کنند.



jebhe.jpg

بیانیه روابط عمومی جبهه ملی ایران

جبهه ملی ایران، کناره‌گیری این مستعفیان را پذیرفته و برای آنان موفقیت در تلاش‌های وطن‌خواهانه آرزو می‌کند. و امیدوار است در این شرایط تاریخی که تغییر و تحول در وطن‌مان قابل پیش‌بینی است، از مسیر آزادی، استقلال، جدایی دین از حکومت، حفظ تمامیت ارضی و یک پارچگی ایران و به ویژه نظام بر آمده از رای ملت یعنی نظام جمهوری که مسیر حرکت امروز ملیون ایران است خارج نشوند.



new/hezbe-chpe-iran-logo2.jpg
هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران

پرویز ثابتی مدیر شکنجه‌ی ساواک در دادگاه عدالت!

از محاکمه‌ی پرویز ثابتی، از مسئولان اصلی شکنجه و جنایت در رژیم شاه پشتیبانی می‌کنیم!

حزب چپ ایران از روند عادلانه‌ی دادرسی و محاکمه‌ی پرویز ثابتی که قرار است در جهت احقاق حقوق قربانیان سرکوب رژیم شاه و اجرای عدالت انجام شود، استقبال کرده و آن را گامی مثبت در جهت دستیابی به حقیقت ارزیابی می‌کند. از این‌رو از تمامی زندانیان سیاسی سابق، که در دوران پهلوی مورد آزار و شکنجه قرار گرفته‌اند، دعوت می‌کند تا با ارائه‌ی شهادت، اسناد و کمک‌‌های حقوقی و رسانه‌‌ای، به پیشبرد روند عادلانه‌ی این دادرسی یاری رسانند. بدون شک به میزانی که صدای دادخواهان در این حرکت به هم گره بخورد، به همان میزان، امید به ثمر نشستن این دادرسی، بیشتر خواهد شد.



ارزیابی مشترک کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران
هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران(راه کارگر)

بن بست جمهوری اسلامی در برابر انقلاب مردمی و فشار خارجی

واقعیت این است که حاکمیت درست در شرایطی که فشارهای آمریکا برای به عقب نشینی واداشتن رژیم افزایش یافته و خطرشورش های توده ای نیز روز به روز بیشتر بر هراس حاکمیت می افزاید، تنها راه نجات خود را تلاش برای ترساندن مردم و به عقب نشینی واداشتن جنبش پیشرونده توده ای می بیند. جنبشی که هر روز در اعتراضات کارگران، پرستاران، بازنشستگان، دانشجویان و مالباختگان تداوم می یابد و سر باز ایستادن ندارد. سران حاکمیت به این تصور عبث امید بسته اند که با بالا گرفتن شمشیر سرکوب می توانند جلو پیشروی جنبش را بگیرند. آن



new/hezbe-chpe-iran-logo2.jpg
هیئت سیاسی – اجرایی حزب چپ ایران

روز زبان مادری گرامی باد!

حزب چپ ایران در این روز جهانی زبان مادری، بار دیگر چون همیشه بر اصل برابر‌حقوقی زبان‌ها پای می‌فشرد، مخالفت خود با هرگونه تبعیض زبانی در هر نقطه از جهان و مخصوصاً میهن‌مان ایران را اعلام می‌دارد، پیگرانه معترض به ممنوعیت آموزش به زبان مادری در حق میلیون‌ها کودک ایرانی است و برای تحقق این حق انسانی در کشور از هیچ کوشش مبارزاتی دریغ نکرده و دست نخواهد کشید. ما بر ارزش و غنای باز فزون‌تر زبان فارسی به عنوان زبان ارتباطی و مشترک در کشور تاکید می‌ورزیم، در همان حال ولی ضمن تصریح بر ضرورت رفع ستم زبانی از هر زبان کشور، بر سیاست جبرانی در این زمینه هستیم.



new/varishe-pakhshan-sharife.jpg
تورکمن های دمکرات ایران

قتل و خشونت حکومت ولایی!


در شرایطی که حکومت مخالفان سیاسی و اجتماعی خود را به اعدام محکوم کرده و به قتل می‌رساند، بقول آن جامعه شناس، "هر دزدی نیز به خود حق می‌دهد که هرکس در مقابلش مقاومت کند را به قتل برساند." جامعه ایران به لبه پرتگاه انسانیت رسیده است، اما خامنه ای ودیگر رهبران حکومتی در عالمی دیگر سیر می کنند. هیچ چشم اندازی برای عدم فرورفتن جامعه ایران در این سیاه چاله جمهوری اسلامی دیده نمی‌شود.
ما صدور احکام اعدام ها و جنایات را محکوم می کنیم و تنها راه نجات جامعه ایران را گذر از این حکومت می دانیم.



jebhe.jpg
سازمان دانشجویان جبهه ملی ایران

مسئولان بی کفایت از تامین امنیت جانی دانشجویان نیز عاجز مانده اند

امروز جامعه دانشگاهی ایران بار دیگر در سوگ از دست دادن یکی از جوانان فرهیخته و نخبه خود نشسته است. متاسفانه، یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در مسیر ایستگاه مترو تربیت مدرس به خوابگاه کوی دانشگاه، به قتل رسید. این حادثه تلخ نه تنها خانواده و دوستان این دانشجو، بلکه تمامی جامعه دانشگاهی و مردم ایران را در غم و اندوه فرو برده است.
سازمان دانشجویان جبهه ملی ایران همواره در کنار جامعه دانشگاهی و مردم ایران ایستاده و از حقوق و امنیت آنان دفاع خواهد کرد. ما بر این باوریم که تنها با همبستگی و پیگیری مداوم می‌توانیم به جامعه‌ای امن وحاکمیت ملی قانون مدار دست یابیم.



new/hezbe-chpe-iran-logo2.jpg
هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران

همبستگی، سازمانیابی و اتحاد وسیع، مشکل گشاست!

حزب چپ ایران منشا اصلی افزایش فزایندە‌ی قیمت‌ها و هزینە‌های زندگی را در سیاست‌های اقتصادی- اجتماعی رژیم می‌داند. پراکندگی و سازمان نایافتگی مردم، به‌ویژە طبقە کارگر و تهی‌دستان، پراکندە بودن اعتراضات اجتماعی و سیاسی، و فقدان آلترناتیوی مڕکب از نیروهای دموکراتیک چپ و جمهوریخواە، در خدمت ادامه‌ی این وضعیت است. هم از این رو ، ما تشدید تلاش‌ها برای سازمانیابی مردم، همبستگی درونی جنبش‌های مدنی، هم‌سوئی و گسترش مبارزات و تلفیق مطالبات معیشتی و اقتصادی با مطالبات آزادیخواهانە را، برای رهائی از این وضعیت راە‌گشا می‌دانیم.



new/hezbe-chpe-iran-logo2.jpg
هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران

از تجمع برای پایان دادن به حبس خانگی رهبران جنبش سبز،
و آزادی همه زندانیان سیاسی پشتیبانی می‌کنیم!

حزب چپ ایران با تاکید بر اهمیت اقداماتی کە علیە نقض حقوق انسانی شهروندان انجام می‌گیرد و تلاش برای گسترش اقدامات مشترک برای لغو مجازات اعدام و آزادی زندانیان سیاسی، از تجمعی کە در ٢٥ بهمن مقابل دانشگاە تهران برای رفع حبس خانگی، خانم زهرا رهنورد، میر حسین موسوی و مهدی کروبی و آزادی زندانیان سیاسی برگزار می‌شود، حمایت می‌کند و از سایر شهروندان و همە‌ی نهادهای مدنی و سیاسی دعوت می‌کند با پیوستن بە این اقدام انسانی و مدنی، بە آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن بە نقض حقوق اولیه‌ی شهروندان توسط جمهوری اسلامی، یاری رسانند. مبارزه برای پایان دادن به حبس خانگی زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی که حاضر به تسلیم در برابر استبداد حاکم نشده‌اند، دفاع از حقوق شهروندی آنان است.



بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان

سالگرد انقلاب ضد استبدادی-‌استعماری بر شما مبارک باد

به مناسبت چهل ششمین سال انقلاب ضد استبداد و وابستگی مردم ایران

در سال ۵۷ فساد و نارضایتی اجتماعی ناشی از استبداد خودکامه که خود شاه در آخرین پیام خود و با شنیدن صدای انقلاب مردم به آن اذعان کرد، بستر این تغییر فراهم شد.
مردم ایران لااقل دو جنبش و تجربه بزرگ، یکی مشروطیت و دیگری ملی کردن صنعت نفت که هردو برای احقاق حقوق خویش و خورداری از استقلال و آزادی بود را از سر گذرانده بودند که هر دو با دخالت بیگانه و سرسپردگی عناصری از درون، نا کام مانده بود، جنبشی را برای استقرار حاکمیت خویش، برقراری استقلال و آزادی و رشد بر میزان عدالت اجتماعی آغاز کردند.



jebhe.jpg
هیات رهبری اجرائی جبهه ملی ایران

چهل‌وشش سال از انقلاب بهمن ۵۷ گذشت
هدف مردم ایران رهایی از حکومت استبدادی و به دست آوردن آزادی و استقلال بود

حوادث چهل‌وشش سال گذشته نشان داده است که ملت ایران همان‌طور که با استبداد سلطنتی مبارزه کرد و آن را بیرون راند، با استبداد دینی نیز مخالف است و آن را بر نمی تابد،ودر صدد تغییر و تحول در میهن خود است .اکنون می‌بینم که جامعه چقدر نسبت به استبداد دینی به تنگ آمده ، استبدادی که به مراتب از استبداد سلطنتی، هولناک‌تر است. نه تنها با جهان رویکرد خصمانه دارد، بلکه با ملت خویش هم سر ستیز دارد. گویا برای آنان ایران‌زمین اهمیتی ندارد، بلکه آن‌چه که واجد اهمیت است توسعه نظام ایدوئولوژیک است.اکنون که ملت ایران با فشار حداکثری و تحریم در این وضع رقت‌انگیز قرار گرفته‌ است، حتی از مذاکره نیز پرهیز می‌کنند! فرار از مذاکره نشانه قدرت و عزت نیست، بلکه نشانه ضعف و استیصال است.



جنبش جمهوری‌خواهان دموکرات و لائیک ایران - حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران

به مناسبت سالروز انقلاب ۱۳۵۷ ایران
بیانیه‌ی دو نهاد جمهوری‌خواه و لائیک ایران

به يقين تنها نيروى منسجم و تشکل‌یافته جنبش‌های اجتماعیِ داخل کشور است که توان سرنگونی جمهوری اسلامی ايران به دست خود و برای خود را دارند. این مهم نیز تنها از راه مبارزات و اعتراضات پايدار و مستمر خودِ مردمِ درون کشور بدون اتکأ بر قدرت‌های خارجی و یا رهبری‌های خودساخته‌ی‌ فردی یا حزبی در خارج از کشور، میسر خواهد بود.
ما به مناسبت سالروز انقلاب ۱۳۵۷ ایران، بار ديگر بر تعهد همه جانبه‌ی خود در دفاع و پشتیبانی از مبارزات و جنبش‌های مدنی و اجتماعی مردم ایران برای کسب آزادی، جمهوری، دموکراسی، لائیسیته و عدالت اجتماعی تاكيد می‌ورزیم.



new/hezbe-chpe-iran-logo2.jpg
به مناسبت ۴۶ امین سالگرد انقلاب بهمن:

ایران در آستانه‌ی تغییری بزرگ!

هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران

کشور ما بار دیگر در آستانه‌ی تغییری بزرگ قرار دارد. این بار، اگر جریانات چپ و دموکرات جمهوری‌خواه و همه نیروهائی که دل در گرو دموکراسی دارند، هشیارانه عمل کنند، آینده می‌تواند به شکلی دیگر رقم بخورد. تجربه‌ی ۵۷ نشان داد که تنها نفی یک حکومت کافی نیست، مهم این است که چه چیزی جایگزین آن می‌‌شود. اگر مردم سازمان‌ یافته، آگاه و متحد عمل کنند، می‌توانند با به زیر کشیدن حکومت فاسد و مستبد جمهوری اسلامی، سرنوشت خود را به‌ دست گیرند. اعتصابات سراسری، نافرمانی مدنی و همبستگی میان گروه‌ های مختلف جامعه، کلید رسیدن به تغییرات بنیادی، پایدار و دموکراتیک است.



ارزیابی مشترک هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران

انقلاب دیروز، انقلاب امروز

انقلاب بهمن، انقلابی متناقض بود که با تمرکز شعار اصلی انقلاب علیه سلطنت، مردم می دانستند چه نمی خواهند ، اما تصور روشنی برای رسیدن به "آن چه می خواستند" نداشتند. همین امر موجب شد که میان بدنه توده ای جنبش و مطالبات برحق آن و رهبری مرتجع جنبش، شکاف وعدم تجانس عظیمی به وجود آید و با کشیده شدن بخشی از تهیدستان و فرودستان جامعه به دنبال روحانیت مرتجع به رهبری خمینی که در راس جنبش قرار گرفته بود ، نیروی ضربت عظیمی در اختیار تاریک اندیشان اسلامی قرار گرفت.



کمیته مرکزی سازمان راه کارگر

انقلاب مُرد ، زنده باد انقلاب

در این شرایط که حکومت اسلامی در بحران مشروعیت و کارایی قرار دارد و نفرت عمومی درحال گسترش ، موقعیت اجتماعی و اقتصادی مردم ومیلیونها خانوار ایرانی در حال فروریزی است ، درحالیکه سیاست تشدید تحریمهای بین المللی، فشارهای خارجی درحال افزایش است و حکومت برای نظام پوسیده اش ، به سرکوب علنی واعدام روی آورده و سیاست تحمیل فشارهای اقتصادی بر مردم افزایش می یابد؛ هر آن امکان خیزش ها و شورشهای تازه است. جنبش چپ وکارگری ایران نمیتواند به این موقعیت بی تفاوت بماند. نمیتواند بدون همکاریهای گسترده وفعال همه ی گرایشات چپ وکارگری و ترقیخواه ، درمقابل جریانات ارتجاعی حاکم و اپوزیسیون ارتجاعی بایستد.



new/worker-communist-party-of-Iran.jpg

اطلاعیه پایانی پلنوم ۵۹ کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران

پلنوم ۵۹ کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران در روزهای ۱۱ تا ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ (۱ تا ۳ فوریه ۲۰۲۵) با حضور اعضا و مشاورین کمیته مرکزی برگزار شد. در این پلنوم که به صورت آنلاین- ویدیویی برگزار شد اعضا و کادرهای حزب نیز دعوت شده بودند. پلنوم با پخش سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم شروع شد و بعد از سه روز بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری های لازم با موفقیت به کار خود پایان داد.



jebhe.jpg
هیات رهبری اجرائی جبهه ملی ایران

ظلم و بدرفتاری نسبت به زندانیان سیاسی و خانواده های آنان را متوقف کنید

جبهه ملی ایران از کلیه احزاب و سازمان های سیاسی و جوامع مدنی و جامعه بین‌المللی و نهادهای مدافع حقوق بشر می‌خواهد که به این نقض آشکار حقوق انسان‌ها اعتراض کنند و اقدامات لازم مدنی و حقوقی برای آزادی فوری زندانیان سیاسی و عقیدتی و پایان دادن به آزار و اذیت خانواده‌های فعالان سیاسی و حقوق بشری در ایران به عمل آورند.
ما با صدای بلندتر از همیشه، خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی در سراسر کشور و توقف آزار و اذیت نسبت به خانواده های ارجمند آنان هستیم .



new/worker-communist-party-of-Iran.jpg
حزب کمونیست کارگری ایران

تجمع کارگران رسمی نفت در لاوان و چند خبر دیگر

روز هجدهم بهمن ماه کارگران رسمی شاغل در نفت در ادامه اعتراضات خود و بخاطر بی پاسخ ماندن مطالبات اعلام شده شان تجمع و اعتراض کردند. اهم خواستهای این کارگران عبارتند از: حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، خارج نمودن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق، اصلاح کف حقوق برای کارگران جدید استخدام، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوقهای ورشکسته، حذف کامل سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات کارگران، بازگرداندن مالیاتهای وضع شده مطابق با قوانین موجود، اجرای کامل مفاد ماده ۱۰ و پرداخت معوقات آن.



new/Siahkal-Bijan-Jazani1.jpg
هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران

پنجاه و چهارمین سالگرد ۱۹ بهمن گرامی باد!

شور، جسارت و آرمان‌خواهی آنان همچنان الهام‌بخش مبارزان راه آزادی و عدالت است. در روزگاری که هرگونه فعالیت سیاسی، حتی دموکراتیک و مستقل، با زندان و سرکوب مواجه می‌شد، آنان با تمام وجود در برابر استبداد حاکم ایستادند و از جان، خود پرچمی ساختند و کوشیدند مسیر دستیابی به آزادی و سوسیالیسم را هموار ساخته و شعله‌ی پیکار برای آن را‌ فروزان نگاه دارند. می‌توان به مشی آنان ایراد گرفت، اما نمی‌توان در صداقت، فداکاری و انگیزه‌شان برای خدمت به مردم، تردید رواداشت.
حزب چپ ایران، با ادای احترام به آرمان‌خواهی بنیان‌گذاران جنبش فدائی، ایستادگی آنان علیه دیکتاتوری و بی‌عدالتی را پاس می ‌دارد و پیمان می‌ بندد که لحظه‌ای از پیکار علیه استبداد جمهوری اسلامی و تلاش در راه آزادی، دموکراسی و سوسیالیسم باز نماند.



new/worker-communist-party-of-Iran.jpg
حزب کمونیست کارگری ایران

جای سعید مرتضوی پشت میز محاکمه است نه در مسند وکالت

سعید مرتضوی یکی از جنایتکارترین و منفورترین مهره‌های جمهوری اسلامی است که اخیرا از طرف کانون وکلای دادگستری استان یزد برای او پروانهٔ وکالت صادر شده است. این فرد چه در زمانی که قاضی حکومت یا معاون دادستان تهران بود و چه زمانی که ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سپس ریاست سازمان تامین اجتماعی را بعهده داشت در تمام این دوران مشغول شکنجه و کشتن و غارت و دزدی و جنایت بود.



ارزیابی مشترک کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران
هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران(راه کارگر)

پیشروی جنبش انقلابی ژینا بر متن تحولات شتابان منطقه و جهان

امروز تنها راه واقعی برای تغییر، نه امید بستن به مذاکرات رژیم با غرب و نه دخالت خارجی، بلکه سازمانیابی بخش های گوناگون طبقه کارگر، زنان، دانشجویان و دیگر اقشار فرودست جامعه است. جنبش‌های انقلابی درایران باید آلترناتیوی سوسیالیستی ودمکراتیک را پیش ببرند که بتواند ساختارهای سرکوبگر را به‌طور ریشه‌ای دگرگون کند. مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی نباید به پروژه‌ای برای جایگزینی یک رژیم با رژیمی دیگر تقلیل یابد، بلکه باید به مسیری برای تحقق آزادی، دمکراسی، برابری و حاکمیت مردم بر سرنوشت خود تبدیل شود. رژیم جمهوری اسلامی ممکن است با امتیاز دادن به غرب، چند صباحی بیشتر دوام بیاورد، اما تاریخ نشان داده است که هیچ رژیمی قادر به فرار از اراده مردم آگاه و مبارز نخواهد بود.