ناصر آغاجری

كارگران بلوچ

کانون مدافعان حقوق کارگر

برخلاف روزهاي قبل كه درهوا هيچ جنبشي ديده نمي شد، شرجي وگرم بود و تعريق بيش از حد قلب ها و ريه ها را به چالش مي
گرفت، امروز از بامدادان بادها شروع به وزيدن كردند. جريان هاي هوا، هر بار از يك سو با سرعت همه چيز را در هم مي پيچيد. گاهي برخورد بادهاي مخالف ، گردبادهاي كوچك ولي پر انرژي را ايجاد مي كردند. هوا از سكون و خفقان ديروز، به جريان هاي ديوانه وار امروز تبديل شده بود كه به يك باره همه ي خاك ها و ماسه ها را به هوا بلند مي كردند.



سازماندهی اعتراضات پراکنده کارگران برای ایجاد جنبش کارگری ضروری است ( بخش چهارم )

به مناسبت طومار اعتراضی ده هزار کارگر ایران و دستگیری فعالین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری


اعتراضات کارگران چه بطور خود جوش و چه تحت تاثیر برخی از فعالین کارگری در ابعاد مختلف ، در واحدهای صنعتی ، صنفی و در اکثر شهرها در جریان است و کارگران آگاه در این پروسه و با توجه به نیروهای امنیتی که مراقبند تا به این حرکتها برچسب سیاسی زده و آنرا همچون اعتراضات دموکراتیک سایر اقشار سرکوب کنند ، بدنبال راه حلهای گوناگونی برای نتیجه گرفتن هستند .



khosrow-sadeghi-brojeni.jpg
خسرو صادقي بروجنی

محیط زیست و تضاد کار – سرمایه

کانون مدافعان حقوق کارگر

محیط زیست و ریشه یابی علل و عوامل تخریب آن، از جمله موضوعاتی است که علی رغم ارتباط مستقیم با منطق نظام سرمایه‌داری و تضاد میان کار و سرمایه، حتي از سوي کنشگران مترقی و رادیکال (در معنای به ریشه و اساس امور پرداختن) کمتر مورد بحث جدی قرار گرفته است و در اکثر موارد فعالیت در این حوزه، با عنوان «فعالیت مدنی»، کنشی روبنایی و حاشیه‌ای تلقی شده و از این رو در اولویت امر قرار نداشته است. این در صورتی است که هوایی که تنفس می‌کنیم و یا کیفیت محیطی که در آن زندگی می‌کنیم، پیش از طرح هر اندیشه و ساختار کلانی، از نیازهای اولیه و اساسی بشر محسوب می‌شود.



محمد ایرانی

چرا جنبش سبز توانایی تغییر نظام جمهوری اسلامی را نداشت ؟

آری جنبش سبز و همه جنبشهای دموکراتیک زمانی قادرند پیروز گردند که واقعیات جوامع طبقاتی را باور داشته و خواستار جامعه ای باشند که در آن کارگران و زحمتکشان از حقوق برابر با سایر اقشار برخوردار باشند ، نه اینکه آنها باز هم در مقابل قوانین کاری قرار گیرند که مدافع سرمایه داران است ! تجارب حاکیست که تنها راه تغییر حکومتهای سرمایه داری ، با سازماندهی کارگران و سایر اقشار زحمتکش و سوسیال دموکرات هر کشور قابل دستیابی است . کارگران ناچارند در مبارزات صنفی خود دریابند که بعنوان یک طبقه بوده و ماهیت طبقاتی آنها تغییر نمیکند ، اگر در اتحاد با یکدیگر نخواهند به ایجاد تغییر جامعه بپردازند .



گروه پژوهش کارگری خرداد ۱۳۹۱

( سازماندهی اعتراضات پراکنده کارگران برای ایجاد جنبش کارگری ضروری است ( بخش سوم

دوستانی که باور دارند که حتما تشکل مستقل سندیکایی بجایی نرسیده و تنها صرف مذاکرات بیهوده صنفی شده بدون آنکه نتیجه ای نیز عاید گردد و لذا باید از ابتدا بدنبال ایجاد شورای کارگری رفت ، باید بشکل عملی و امکان برقراری آن بیشتر توجه نمایند . مگر کارگران آگاه و فعالینی که برای ایجاد سندیکای مستقل تلاش کردند ، آنچنان ساده بودند که گمان برند از حکومتهای مستقر میتوان به زندگی حتی روی خط فقر رسید ، حتی اگر کسانی چنین تصوری داشتند با تجربه ۱۵ سال گذشته دیگر چنین گمان و باوری را نخواهند داشت .



ناصر آغاجری

از كليله و دمنه بياموزيم

براي فعالين كارگري و كارگران فعال

به قصه اي از كليله و دمنه مي پردازيم كه زبان حال ماست. پس درون مايه ي آن را از ورای يك شكل ساده و زيبا بيرون مي كشيم و سعي مي كنيم تا در زندگي روزمره درس هایش را بیاموزیم و تجربه هايش را به كار گيريم. درون مايه اي كه ضرورت و دستور كار امروز طبقه ي كارگر ايراني هم هست .



انتشار ترجمۀ فارسیِ «مانیفست جهانی ماه مه»

و ترجمۀ انگلیسیِ «منشور مطالبات پایه ای طبقۀ کارگر ایران» در سطح بین المللی

در پی انتشار «مانیفست جهانی ماه مه» از سوی «مجمع بین المللی بهار جهانی» در سایت های وابسته به جنبش جهانیِ 99 درصدی ها و ترجمۀ آن به زبان های مختلف دنیا، کمیتۀ هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری، پس از ترجمه و انتشار این متن در چند سایت فارسی زبان، برای دامن زدن به بحث دربارۀ تدوین یک منشور جهانی مطالبات پایه ای طبقۀ کارگر هم ترجمۀ فارسیِ مانیفست فوق و هم ترجمۀ انگلیسیِ «منشور مطالبات پایه ای طبقۀ کارگر ایران» را برای سایت اصلیِ منتشرکنندۀ این مانیفست ارسال کرد و این دو متن هم اکنون در کنار ترجمه های دیگرِ «مانیفست جهانی ماه مه» در این سایتِ بین المللی قابل دسترسی است.



امير جواهری لنگرودی

جنبش کارگری و مروری بر اعتصابات و اعتراضات کارگران در ایران!

روز شمارکارگری سه ماهه چهارم
(دی- بهمن- اسفند) سال ۱٣۹۰– ۲۰۱۱و۲۰۱۲

در ارزیابی از آنچه که مربوط به فصل مشترکات روزشمارکارگری سه ماهه چهارم سال پست سرگذاشته است، می توان به مواردعدیده ای اشاره داشت. من سعی خواهم داشت که به عمده ترین آنها اشاره بدارم.ازجمله؛ گستردگی بیکارسازی ها آنهم عمدتا همان کارگران قراردادی وسفید امضاء وتعطیلی روبتزاید کارخانجات داخلی کشور،مقاومت کارگران در برابرشرکت های پیمانکاری وهمچنین قرارداد های موقت وسفید امضاء، مسئله حدت یابی دستگیری وبازداشت فعالین کارگری ومعلمان وسایرگروهبندی های مختلف جنبش اجتماعی در راستای برجسته نمودن مطالبات بی پاسخ مانده خودشان احضار،بازداشت وبه زندان افتادند. عدم دریافت حقوق های معوقه کارگران،همچون ماههای پیشین ،یکی ازمعضلات بی پاسخ مانده کارگران کارخانجات بخش دولتی ،خصوصی و خدماتی است .